har ni sett? :)

nu behöver jag ER hjälp igen, kära läsare :)

jag ska ju inskaffa ett kandar här under året och vill därför också ha ett riktigt snyggt pannband till :) (jag vet att jag kunde ha köpt på GHS meeeen jag hade viktigare saker att handla då och ville inte köpa pannband innan jag visste hurdant kandar jag ska ha :P)

i alla fall, det jag söker är ett svängt pannband med STORA swarowskistenar i 2 rader. svart läder ska det vara! och vill ha stenar som INTE går i guld, men annars är jag öppen för förslag :)

och så till så billigt pris som möjligt förstås :D

sååå, vet ni var man hittar det billigast? :) och vad kostar det där? :)


hittat ett på hööks för 749kr, tänkte om man kunde hitta snäppet billigare. bild lånad från hooks.se

vet ni vad jag längtar till?

jag längtar tills vi får PLUSGRADER och kan rida på stora utebanan igen! det är ingen snö på den (förutom i kanterna), så den är bara frusen... snäääälla vädergudar, ge mig plusgrader :D


utebanan <3

kalle och jag var ute och gick idag efter gårdagens hoppning. är ju bara hårt och fruset överallt så kan lika gärna gå istället för att sitta på :)


sötplutt!


finaste kalleman



vilken snygging!

fick en ny favorit när jag kollade på sändningarna från GHS idag... vilken snygging! (HÄSTEN alltså :P )

hästen heter Jarnac och är en hingst som rids av Julio Arias


bild lånad från google.

I love you.

I love you, I love you, I love you, I love you...


vi är så bra!

åh, jag blir så glad nu varje gång jag hoppar! det var länge sen vi hade något stopp nu och vi känner oss bättre och säkrare varje gång! eller jag i alla fall :) ihii!

idag hade vi satt upp ett titthinder med en grön matta, kalle tyckte den var konstig när jag gick för att låta honom kolla på den i framridningen. :)

och så hade vi en kombination med ett språng emellan, andra hindret en oxer.

när vi skulle hoppa titthindret första gången så kände jag att kalle stod emot lite men då drev jag bara framåt. då kände jag att han ville springa åt sidan men jag bara ramade in honom och vi kom över, alla gånger. inga stopp, weeei! jag är så nöjd :)

även kombinationen gick riktigt bra! vi hoppade upp till 90 cm och det kändes toppen! ingen tvekan varken från min eller kalles sida, härligt! vi är uppe på höjderna och det känns så bra! jag är inte rädd längre :) kalle var lite stark emellanåt dock så vi fick lite konstiga språng på första hindret i kombinationen för jag kunde inte lägga kalle som jag ville. dock löste vi det ändå och rev ju aldrig :)

wei wei wei, jag är så glaaaaaad :D


bilder från lokal hoppning 2008.

ändrade planer!

hoppningen som vi hade planerat igår blir idag istället! för idag har vi ingen tid att passa :)

roligt, roligt! blir jeanetta och jag som hoppar idag!

planen är en kombination, jag tänkte 1 språng emellan, det är "lättast" och kan inte bli så fel om man väl kommit in rätt!
och så andra hindret får väl vara lite höjd på, antingen räcke eller oxer! (vad tycker ni, räcke eller oxer?)

och så ett titthinder är planen med, kanske med någon slags matta :) vattenmatta eller nåt sånt spännande.

nästa söndag är det klubbdressyr men söndagen därpå är det klubbhoppning. wei wei wei!


kalles farfar var en duktig skuttare :D

önskelista 2011

i slutet på mars fyller jag år. sitter och funderar på vad jag önskar mig, i hästväg då!

och har kommit fram till enbart 3 saker, haha!

1. pengar insatta på tävlingsdatabasen som extra hjälp till årets tävlingar
2. kandar! det jag hittat som faller mig i smaken är: classic kandar highlander från hansbo. svart strl full. kan beställas hos stallboden  för 799kr!
3. kandarpannband med stora "diamanter" :)


bild lånad från stallboden.se

licens.

urk, idag ska jag betala in seniorlicensen. miiiindre spännande kan jag säga, tycker faktiskt att det är på tok för dyrt egentligen!! jag menar, lokala licensen kostar 200kr och då tänker man att seniorlicensen kanske kostar 500kr max. men nej nej, då kostar den 900 :P

jaja, bara att betala och se glad ut :) men innerst inne tycker jag att det är för dyrt hihi :)

håller ni med mig ?


bild lånad från google.

Jag avskyr att ha bråttom i stallet.. Idag...

dsc00664 (MMS)

Jag avskyr att ha bråttom i stallet.. Idag måste jag skynda hem för vi ska ut och äta. Så jag hann inte rida. Kalle och jag är ute på promenad i stället, mysigt. Stona på anläggningen va helt tokiga så kalle har gått i passage en bit haha.. Vad gör ni ikväll?


totilas <3

åh åh, den fina hingsten. nu får vi "snart" se honom igen, fast med sin nya ryttare då. jag ser fram emot det, den hästen är otrolig!

Det många dressyrvänner väntar på

Det många dressyrvänner väntar på kommer att ske den 4-8 maj. Då tävlingsdebuterar Totilas med sin nya ryttare Matthias Alexander Rath. 

Platsen blir Hagen på ryttarens tyska hemmaplan i ett meeting som i år kallas "Horses & Dreams meets Germany and Friends". Det ska bli intressant att se hur många vänner den svarta superstjärnan och hans ryttare får i deras första gemensamma tävling skriver tyska S.Georg.

från tidningen ridsport


GHS på tv?

jag vill se alla sändningar från ghs på tvn... men när visas det? :O nån som har koll? kanske det går att läsa någonstans? jag är helt nollställd hiiihih :)


H O P P N I N G !

guess what? imorgon blir det hoppning som planen är just nu för kalleman och mig! weeei, vad roligt! :D undrar vad vi ska hitta på för kul att hoppa! :)

blir en del hoppning nu känner jag, 1 gång per vecka och ibland även blivit gymnastikhoppning! roooligt, och kalle älskar det ju!

denna helgen måste jag ju verkligen hoppa för nästa kommer jag inte kunna hoppa. då ska vi tävla dressyr så kan inte hoppa dagen innan hihi. då är kalle i helt fel stämning för dressyr :P

hur brukar ni ladda upp inför dressyr- eller hopptävlingar? :)


blir invigning av nya padden imorrn med om vi ska hoppa :D

shoppingen ghs 2011!

jag får väl visa vad jag köpte då :) hittade inte det jag sökte, som enkla stigläder, kandar, kandarstång och lite annat mojs. men lite hittade jag :)

ångrar att jag INTE köpte en sån fin plastrongnål som madde köpte. TOKSNYGG!!! :D

men i alla fall, detta fick jag med mig hem:


ny sadelrengöring.. min va slut och madde sa att denna va tokbra. UPP TILL BEVIS! :D


stallboken, ett måste!


ny nummerlapp. min SPRACK av kylan :S


"vanliga" enkla stigbyglar till dressyrsadeln. enkla stigläder (såna som ej ligger dubbelt alltså) hittade jag inte!


ny dressyrgjord till nya sadeln :D i läder istället. hoppas på denna, isf var den ett kap :D


fårskinnspadd med kanal till hoppsadeln. :)

och sen fick vi inte med oss mer hem eftersom vi varken hitta stigläder eller kandar :(
meeen ska till ullared och shoppa loss i mitten på mars ;) och när charlies webshop öppnas lär jag ju hänga där en del HEHEHEH. de har mycket kandar men hade inte mycket med sig till mässan, tyvärr...

GHS 2011

åhåhåh. igår var ju alltså madde och jag på ghs. fyyyy vad jag hade längtat! och fyyy vad stirrig jag var hemma innan vi åkte, haha! :D

väl på tåget var jag också uppspelt :) hade med mig mammas goda bröd, mums!

framme i göteborg tog vi oss till fots till scandinavium! rätt skönt med en morgonpromenad ändå. vi kom ganska lagom till de slog upp portarna till mässan.

jag ska nog åka upp torsdagar alltid i fortsättningen, iaf för shoppingens skull! vad härligt det var, det var liksom jättelite folk. de behövde inte ens ha en grind in till börjes som de brukar få ha annars och släppa in en flock i taget :P

och shoppingen var faktiskt bra tycker jag. dåligt med kandar i vettigare prisklasser dock, men det var ju kanske bara jag som ville ha det också :P jag är ju äckligt kräsen när det gäller kandaret med så tar inte vad som helst. jag har ju redan målat upp en bild i huvudet av hur det ska se ut ;)

vi gick runt i 2,5 timmar ungefär och shoppade en del. sen tog vi lite paus och satte oss en stund. och jag åt risifrutti som jag fick av madde, hihi. och så gick vi lite till :)

smakade godis här och var också, himlans gott :) behövdes energi också framåt eftermiddagen...

när vi skulle hemåt tog vi spårvagnen ner till stationen istället. var trötta ben och tunga påsar :) och väl på tåget så somnade vi ganska fort...

jättenöjd med dagen, men hade gärna åkt upp imorgon också och sett lite show och sådär :)

Kan ni se vad bilden föreställer? Det är f...

dsc00662 (MMS)

Kan ni se vad bilden föreställer? Det är fortfarande mörkt i småland. Iofs är det tidig morgon också! Jag är på väg ut till stallet för att ge hästarna frukost. Sen blir det motionering av kalle, tror det får bli tömkörning eller longering idag. Vad har ni för planer idag?


Förlåt allihopa men jag kommer nog inte or...

dsc00371 (MMS)

Förlåt allihopa men jag kommer nog inte orka blogga nåt ikväll. Är i stallet nu. Åkte dit nästan direkt efter göteborg. Mockat, fixat mat, gått en promenad med kalle och sen nattat hästarna. Var en häst med kolik också. Plus att alla vattenkoppar hade frusit. Härlig kväll!


Hahaha, jag bjuder på denna bilden. Skulle...

dsc00661 (MMS)

Hahaha, jag bjuder på denna bilden. Skulle ta en fin bild från tåget och trodde att kameran redan tagit när jag började lyssna på madde :-Phärlig blick! Blivit en del shopping idag i alla fall. Dock hittades inget kandar, suck. Fanns inte mycket kandar alls.. Om man inte ville betala 5000 då förstås. Annars är jag nöjd med mässan. Tokroligt med massa massa hästsaker ju!


:)

kallebusboll!


nästan så det blev tårta.

ojoj, vilken dressyrträning vi hade ikväll, kallebus och jag! vi körde ett aktivt pass och lite kortare just för att det är så himlans kallt ute! vill ju inte att hästarna ska bli kalla emellan jobbet...

i uppvärmningen kändes kalle fin, jobbade mycket skolor för att lösgöra honom det lilla extra. men det var inte så mycket som behövdes.

min tränare frågade om hur det hade gått på programridningen också, men många hade redan skvallrat :P hihi!

blev mycket skolor och programdelar idag, riktigt kul! eftersom kalle var fin så behövde vi liksom inte traggla så mycket med det. öppnorna och slutorna fick vi till riktigt bra till slut!

i galoppen jobbade vi både med enkla byten, byten och förvända galoppen. kalle har ju börjat lära sig när det är dags för enkelt byte, vilket inte är så bra... för ibland så ska vi ju faktiskt behålla galoppen! :)

så istället övade vi på att lägga de enkla bytena på andra ställen än där de ligger i msv c-programmet. fick till riktigt fina enkla byten sen efter mycket coaching från min tränare lisa. härligt! nu vet jag hur jag ska få till dom på egen hand!

jobbade också sluta på diagonalen i galopp för att sedan göra ett byte vid långsidan. bytet till vänster blev rent men stort. duktiga kalle! bytet till höger blev också rent men SHIT, så stort som han bytte då har han aldrig bytt innan plus att språnget efter blev ett megabocksprång. jag var jäääättehögt över sadeln sa lisa och hon trodde inte jag skulle sitta kvar i det megabocksprånget. men det gjorde jag, haha! tokhäst!

är riktigt nöjd med kvällens träning, lisa var också nöjd! :) och hon tyckte mina tävlingsplaner lät riktigt bra! :) härligt att vi tror på kalle båda två och tänker lika...



sötkalleplutt blev till och med lite småsvett. jobbigt pass!

GALET!!!!

vet ni, om 12 timmar så är madde och jag på väg mot göteborg! jag är så galet uppspelt så jag snart inte vet vart jag ska ta vägen , haha! shoooppaaaaa :D

HOPPAS VI SES DÄR, ALLESAMMANS! :D

iiiiiiiiiiiih. (tur inte min sambo ser mig just nu, hahaha!)

 saknar blondie-håret ibland. men bara ibland :D

efterlysning!!

min vän jessica är på jakt efter en sadelgjord till sin nya dressyrsadel! :) plättlätt kanske ni tänker men inte i detta fallet :O)

hon söker alltså en dressyrgjord, helst inte i läder och till ett vettigt pris. fortfarande lätt tänker ni kanske. men nu till problemet:

STORLEKEN!

jessica behöver nämligen en dressyrgjord som är 85cm till sin nordsvensk....

sååå, kära läsare! vet ni var man kan hitta detta? :D




drygt...

usch denna helgen är det inte heller något speciellt som händer. förra helgen var ju också händelselös. i stallet då menar jag! helgen innan det var det ju programridning och innan det klubbhoppning. jag vill att det ska hända saker ju!! :D

nästa helg däremot så är det dags för klubbdressyr. då kommer vi rida LA:3 och MSV C:2. rooooligt :) vi fick lov att rida msv om vi red en av klasserna som är med på "riktiga" tävlingen! msv c2-klassen blir ju bara som en programridning!

helgen därefter är det klubbhoppning igen, weeeiii! och sen är det en lugn helg innan vi ska ut på första lokala för året, den 27 mars!

tycker ni det är skönt med lugna helger eller är ni som jag som vill att det ska HÄNDA saker?

tur att jag ska träna ikväll iaf! :D och att det är GHS imorgon!!! :D


Det är en kall morgon. Jag har morgonfodri...

dsc00660 (MMS)

Det är en kall morgon. Jag har morgonfodringen i stallet. Kalle mumsar på sin frukost. Gott tycker han! Ikväll ska vi ju träna med Vad gör ni idag?


nu bär det av.

vid denna tiden när inlägget kommer upp börjar madde och jag vår tripp till göteborg horse show. jag är så taggad, men vid det här laget lär jag mest vara trött... känner jag mig själv rätt kommer jag inte att ha sovit mycket under natten för att jag varit så uppspelt haha!

saker jag ska titta efter främst på ghs:

*kandar
*ny padd till hoppsadeln (med kanal)
*svängd dressyrgjord
* och så heeeemlisen ;)

ska så klart kolla massa annat också men detta är väl det viktigaste, prio 1 liksom :D

kl.10 öppnar portarna till shoppingen. madde och jag lär stå långt fram i kön för att få komma in då ;)

VI SES KANSKE DÄR !


bara för att...

... jag tycker det är mycket roligare att kolla på bilder på kalle än att plugga till tentan :D:D


men otäckt :(

usch, tur det gick bra med pållisarna iaf :(

Bilar och hästsläp i trafikolycka

(Uppdaterad kl 14:25) En lastbil och fyra personbilar varav två med hästsläp är inblandade i en trafikolycka på riksväg 40 mellan Västervik och Ankarsrum.

Minst två personer ska ha förts till sjukhuset i Västervik enligt polisen. Det finns ingen uppgift om några hästar blivit skadade skriver Aftonbladet.

Uppdatering
Enligt senare uppgift till RIDSPORT från vakthavande polis har fyra personer först till sjukhus i Västervik. Det fanns häst ombord i båda släpen men ingen häst ska vara skadad.

från tidningen ridsport


fine man.

kaloescha, kaloescha. han är allt en fin en! jobbade lösgörande med honom i ridhuset idag så han ska vara mjuk och fräsch på träningen imon! han var lite stel i högersidan i början men det lossade efter ett tag. härligt :)

toklängtar till morgondagens träning :D NU blir det dusch, sen plugg, och sen jobb. fullt upp :o

vad hittar ni på?


jag är taggad!

imorgon är det dressyrträning för kalleman och mig! som jag längtat! var några veckor sedan nu :) jag ska också ta med mitt protokoll då från programridningen som vi red ett msv c-program för en msv-domare. får väl se vad hon tycker ;)

jag älskar verkligen ridning, träning och att rida mot ett mål. vårt mål är ju att starta någon msv-klass (msv c räknas för mig även om det tidigare var LA:5, LA:6).

idag blir det därför antingen tömkörning av kalle eller att rida mycket lösgörande för att mjuka upp kalle i bål och bog. han blev OTROLIGT fin när jag jobbade mycket lösgörande förra veckan. öppna som övergick i förvänd sluta, slutor längs diagonal, öppna i galopp längs långsidan, mycket rättställning och utåtställning på böjt spår.

vad har ni för mål i år? :)


bild från framridningen till programridningen :)

sveriges djurskydd.

suck, sveriges djurskydd är inte vad det borde vara tycker jag. önskar att vi kunde bli lite mer inspirerade av t.ex. djurpoliserna. ser de något djur som far illa så får ägaren någon vecka på sig att fixa till det, annars tar man djuren ifrån dom. i sverige så väntar man 6 månader innan man gör återbesök. helt jäkla sjukt enligt mig!!

Fjording omhändertogs i Nässjö

Polisen fick i helgen hämta ett fjordingsto från en gård i Nässjö kommun, då ägarna misskött hästen.

De två bröderna som äger gården är i 65-årsåldern och har tidigare fått påpekanden om att hästen inte sköttes ordentligt. Djurskyddsinspektörerna gjorde ett besök i augusti 2010, och upptäckte då att stoet hölls instängd i en gammal verkstad, utan varken strö eller foder. Runt platsen där hästen stod fanns skrot och annan bråte, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.

När stoet fick gå ut band bröderna fast henne vid ett träd. Ägarna har inte förbättrat hästens miljö och därför beslutade man nu att omhänderta stoet.

från tidningen ridsport


jag älskar hoppning!

jag är inne i en sån period då jag brinner både för dressyren men även hoppningen! kalle och jag är ju back on track när det gäller hoppningen så jag är ju bara superglad :D

ikväll blev det lite studs igen :) madde och citrin var också med, roligt värre!

kalle var lite pigg och taggad i början. första travsteget blev ett bocksprång till exempel :P i galoppuppvärmningen var han riktigt pigg med och bara väntade på mitt kommando om att öka. sötbus! vi gjorde lite byten också, kalle byte rent men stort :D

studsandet gick bra också :)

bidde en liten filmsnutt med. kommer lite fel första gången :) sen efter vi hade filmat så höjde vi upp studsen lite grann också. kalle låg på som en tok och LÅG ner i svängen efter hindret, haha! tokhäst!


nedräkningen har börjat!

iiih , fatta att det bara är några dagar kvar tills jag ska till göteborg horse show! jag är taggad till MAX!!!

mitt allra viktigaste köp där blir en fårskinnspadd med tunnel, vill väldigt gärna ha en grå också, så hoppas man kan hitta det!

sen är det ju kandarjakten förstås! men kanske är ännu viktigare med den här svängda dressyrgjorden :)

prioriteringar gäller, jag har inte obegränsat med pengar som student direkt !

SES VI DÄR PÅ TORSDAG???


på high chaparral i somras

studs ! :)

weei, jag längtar redan tills kvällen. det är hopptid ikväll på anläggningen så vi ska passa på att skutta lite :D blir lite studs idag är tanken, så gymnastikhoppning! rooooligt!

idag har jag insläppet av de andra hästarna i stallet med. de går in kl.16. kalle och citrin däremot får sin middagsmat i hagen och går in senare på kvällen. myspys för dom :) de trivs ute båda två! nu när det varit TOKKALLT har de dock fått komma in tidigare så de kunnat dricka ordentligt :)

vad har ni för planer idag/ikväll? :)


so sad...

Häst halkade omkull - fick avlivas

På lördagseftermiddagen kallades räddningstjänsten till Brostorp på Öland, då en häst halkat omkull och inte kunde ta sig upp.

Även veterinären fanns på plats, men efter att man med hjälp av spännband försökt få upp hästen utan att lyckas, fick man till slut avliva hästen. Hästen försökte själv att ta sig upp flera gånger, men var för trött och återfick inte krafterna, vilket gjorde att ägaren och veterinären tog beslutet om avlivning. Hästen var även kraftigt nedkyld, skriver Barometern.

från tidningen ridsport


vi utmanar !

åh vilken underbar morgon jag hade i stallet idag! kom ut där vid 9. började med att mocka och fixa mat till kalle. sen tog jag tag i ett stort projekt: MINA SKÅP! kan säga att det var fullt kaos därinne :P grejer intryckta överallt som ramlade ut när man öppnade dörren. och bara oreda liksom! jag ångrar såhär i efterhand att jag varken tog före eller efterbilder. får göra det nästa gång, lär väl bli stökigt snart igen :p

la upp täcken som inte används nu på vintern i plastbackarna uppepå skåpen. sorterade schbraken till dressyr- respektive hoppsadeln. la ner saker i plastbackar. blev riktigt fin! SLÄNGDE en hel del grejer med, som ett par tyglar och en longerlina som hade tappat haken. :)

när skåpen var städade så plockade jag in kalle och gjorde i ordning honom för en barbackatur. vi utmanade oss själva idag genom att INTE ta vår barbackarunda (rider alltid bara en speciell runda barbacka där man enbart rider i skogen och inte kan träffa på bilar osv) och vi begav oss ut på asfaltsvägen i trafiken. kalle var lite tittig och knasig när vi kom till anläggningen men gick ändå bra. när vi hade passerat anläggningen så kom 2 av ridklubbens ridlärare skrittande bakom. kalle tyckte de var TOKFARLIGA och gjorde en helomvändning för att kolla så det inte var sabeltantade tigrar de satt på :P sen lät jag dom skritta ifatt så skrittade de bakom oss istället

när de hade vänt fortsatte kalle och jag in i skogen. kunde dock inte skritta så långt för det var isgata :( på väg tillbaks så red vi förbi en hage med hästar. de hade slut på vatten så en av hästarna sparkade runt vattenbaljan som för att visa att den var slut. detta var LIVSFARLIGT tyckte kalle så han kastade sig iväg i full galopp. men jag lyckades hänga kvar och stoppa honom, satt där helt avslappnad på lång tygel så var inte riktigt beredd kan jag säga :D

sen skrittade vi på lång tygel lugnt och sansat hem, myspys!


sooool idag med! fina kallebus!

ännu mer bloppis!

lagt till lite grejjer och sådär... nu uppdaterad med bilder på nästan alla saker, allt säljs givetvis tvättat!

FÖRST TILL KVARN!

nu har jag kikat igenom lite saker jag har som tyvärr inte används... om ni är intresserade av något, så skriv en kommentar eller skicka ett mail till mig, [email protected] :) bilder kan isåfall skickas vid intresse :)

Bett:
1st tredelat bridongbett strl 12,5, 70kr (1)  SÅLD!
1st tvådelat bridongbett strl 13,5, 70kr (2)
1st tjockare tredelat bett, platta i mitten strl 14,5, 60kr (3)
1st tredelat mässingsbett, strl 14, 45kr (4)



1st tredelat bett strl 14,5, 70kr
1st tvådelat anatomiskt utformat bett med fasta ringar, strl 12,5, 90kr (se bild nedan)   SÅLD!





Schabrak:
1st vadderat schabrak, marinblått, aldrig använt, strl full, 75kr (1) SÅLD!
1st vadderat schabrak, vitt, använt 1 gång på tävling, strl full, 65kr (2)



1st vitt schabrak med blågul kant, allroundmodell, strl full, 75kr




Sadel:
Olympic Jessica dressyrsadel. Ullstoppad sadel med cutback så att den även ska passa hästar med manke. medeldjupt säte och medelstora stöd. 16" sits, normal bomvidd. i bra begagnat skick! 6000kr 



Paddar:
Teddypadd, svart, 40kr (1)
Gelépad, svart, 120kr (2)



Övrigt:
Reflexbrösta, strl full, aldrig använd, 40kr
Svansreflex, aldrig använd, 35kr
Svart martingal med silverspännen, aldrig använd, strl full, 50kr



Tyglar med gummiväv, silverspännen, strl. full. 65kr



Pullarnosgrimma, svart med vita sömmar, silverspännen, strl full, 50kr


Flugpannband, nylon, svart, strl full, 30kr
Grimma mörk/ljusblå med vitt foder, strl full, 50kr (1)  SÅLD!
Grimma senapsgul med svart foder, strl full, 20kr (2)
Grå flughuva med öron från Mark Todd, strl medium, 50kr (3)



Svarta damasker till framben, strl full, 40kr




1 par boots i konstläder, fodrade med neoprene, strl full, 40kr SÅLDA!
1 par stigbyglar med "böjd" utsida, 90kr
1 par säkerhetsstigbyglar, juniorstorlek, 45kr SÅLDA!

Täckesgjord, svart/röd, 30kr   SÅLD!
Täckesgjord, blå/gul, 30kr


Ländtäcke med fleecefoder, svart, strl full, 70kr



1 par stövelskaft, använda ca 5 ggr, vidd: 36, höjd: 41. perfekt för dig som inte kan hitta passande stövlar, ser ut som en stövel med en jodhpurssko till, 300kr SÅLDA!



Bilder kan skickas vid intresse!
Allt säljs givetvis tvättat!
Priser kan diskuteras.
Priserna är exkl. frakt.

bildbomb, del 5

och så ÄNNU mer bilder, haha! gud vad jag fotade ;) hoppas ni gillar...


bildbomb, del 4

blev massvis med bilder visst, hhiihi!! :)


bildbomb, del 3

ännu lite fler bilder råkade det visst bli ;)

kalle letade efter morötter överallt sen :P



filmen från igår!

så kommer då äntligen filmen från gårdagens hoppning :)
gick superbra! vi glömde dock totalt filma när vi hoppar titthindret med murdelar :P

andra språnget så tog kalle kommandot precis när jag svängde upp från hindret. jag lät honom försöka lösa det själv då, och det gick ju lite sisådär :p men över kom vi och sen fick jag sköta taxeringen igen :D


bildbomb, del 2

lite fler bilder från dagen i det häääärliga vädret :D


bildbomb, del 1

idag så hade jag morgonen i stallet. var riiiiktigt trött i morse när klockan ringde. termometern visade -15 grader. brrr!

när stallet var färdigt visade solen sig och det blev genast lite behagligare :) kalle njööööt i solen. jag konstruerade en halvtaskig vattenbalja idag för att se om den håller värmen lite bättre. det fryser ju direkt i hagen nu när det är så kallt! tog i alla fall en stor balja och fyllde med halm i botten. satte i en mindre balja och halm runt om... fyllde lilla baljan med vatten! får se om det funkar :D

fotade massor idag i solen med, här kommer första delen av bilderna !


jag kan flyga...

ikväll stod hoppning på schemat för mig och jeanetta. vi hade rätt i vår fundering om det är några fler än vi som inte har något liv och är i stallet en fredagskväll. det var det inte, så alltså ingen mer än vi där :P så vi kunde hoppa fastän det inte var hopptid, toppenbra!

vi hade planerat ett titthinder och ett högre. det högre fick bli en oxer :)

titthindret bestod av murdelar och så en bom ovanför. :)

kalle var pigg och glad och hade mycket krut i sig när jag lät honom galoppera igenom hela kroppen längs långsidorna under uppvärmningen , härligt!

vi började hoppa titthindret och oxern lågt, kanske 50-60 cm. kalle tyckte muren var livsfarlig och ville inte gå nära :P när vi red an mot hindret så kände jag att han stod emot och ville springa åt sidan men jag satt lugnt kvar, ramade in honom och drev. och han hoppade. alla gånger. stolt över oss båda :)

även oxern flög vi över hela tiden. ett språng så tog kalle kommandot FULLSTÄNDIGT, han tog bettet och sprang redan innan jag hunnit svänga upp mot hindret. då lät jag honom försöka lösa det själv. det gick sådär, men över kom vi! därefter gick det kontrollera och lägga honom bättre iaf :D

efter kvällens hoppning som slutade med att vi hoppade en oxer på 95 cm så känns det såhär

"jag kan flyga, jag är inte rädd".

jag var aldrig rädd och kalle tvekade aldrig. vi är uppe på våra höjder igen på oxrarna som vi haft såna problem med efter alla krascher. och jag är så jäkla lycklig! jag är mycket säkrare och kalle blir säker när jag är säker. TOPPEN!

film kommer också, så håll uuuuut !


inte från idag...

Idag har det blivit lite sämre uppdatering...

dsc00658 (MMS)

Idag har det blivit lite sämre uppdatering. Men ikväll ska jeanetta och jag hoppa är tanken. Ska försöka komma ihåg kameran! Nu blir det grillad kyckling som ni ser. Gottgott! Vad hittar ni på?


ni gör mig så glad!

åh, ibland får man såna härliga kommentarer som gör att man blir så glad och verkligen peppad att fortsätta med bloggandet :)



det är jättekul att jag kan inspirera och att ni gillar det jag skriver och lägger upp. och en kommentar som denna gör mig verkligen glad, då vet jag att jag gör något bra! tack :)


men alltså!!

en drömgård i min smak ligger ute för försäljning. den har legat ute länge nu, visningar har varit men den är fortfarande kvar. jag tror det är ödet, att jag ska ha den hahahaa! får hoppas den finns kvar när jag slutat skolan och fått mig ett jobb ;)

tänk vad kul med en egen gård och se kalle när jag vill! och så får man ju förstås utöka med fler hästapållar :D :D

inatt drömde jag att jag var i stallet där jessica och oden står uppstallade. vi var där för att rida program. jessica pratade om att hon baaara kört in i taggtråd 2 gånger den dagen. knas var det :S


planerade inköp...

oj oj oj, nu är det mycket som ska inhandlas till kalleman. och listan blir lääängre och längre :P

vissa saker kanske vi hittar på göteborg horse show, andra får vi ta och fixa under vårens lopp :)

det som finns på listan hittills är:

* komplett kandar med stång, bridong (om jag inte tar en av de bridongerna jag har)
* portabel sadelhängare som kan stå på marken och är MAX 60cm hög.
* svängd dressyrsadelgjord
* såna stigläder som ändras mitt på istället för uppe (om ni förstår :P)
* nya stigbyglar till dressyrsadeln
* fårskinnspadd med tunnel
* ännu mer blingat pannband till dressyrtränset
* longeringssystem

ja, det är väl det jag kan komma på just nu. men det är ju en del!

STALLBOKEN 2011 ska inhandlas också på ghs... samt en hemlig grej om jag hittar den ;)




Kalle och jag var ute i skogen idag och ha...

dsc00657 (MMS)

Kalle och jag var ute i skogen idag och hade mysigt. Vi har knappt snö men kallt så det är stenhårt överallt. Vi hittade dock fläckar med snö där vi kunde trava och galoppera. Kalle bockade redan i början när jag skrittade på lång tygel. Sötkallebus!


vet ni vad?

vet ni vad? om en vecka vid den här tiden är jag på väg mot göteborg och göteborg horse show !! SOM JAG LÄNGTAAAAAR :D:D

shoppa shoppa shoppa :)

några fler som ska dit på torsdagen?

(och bilduppläggningen muppar...)


det bidde inte som jag tänkt mig...

... men det bidde så jäkla bra :D

ikväll var tanken att jag skulle tömköra kallebus om det var tomt i lilla ridhuset. dock var vi 4st från vårt stall som skulle rida så jag fick ändra om i min planering så det fick bli ett barbackapass :)

vi skrittade till och med uppsuttet bort till anläggningen från stallet. ni som känner mig vet att jag sällan sitter på kalle till och från anläggningen. men idag var jag så illa tvungen för jag skulle inte kommit upp utan min stege :D men kalle skötte sig fint, han studsade bara en gång på vägen bort :)

i ridhuset jobbade vi väldigt länge i skritten först, kanske 20-25 minuter. gjorde skolor och förvända skolor, små volter rättställt och utåtställt. bakdelsvändningar och helt enkelt mjukade upp kalle ordentligt. dock var han väldigt mjuk redan så mitt jobb igår verkade ha gjort resultat. alla skolor gick och det gick att forma kalle precis hur som helst. HÄRLIGT!

jobbade likadant i traven sen, mycket på böjda spår för att riktigt mjuka upp. även galoppen blev på en mindre galopp där jag växlade mellan rättställd och utåtställd.

allt gick så jäkla bra idag, ett av våra bästa pass på riiiiktigt länge :) kalle var mjuk och härlig och arbetsam och bara väntade på mitt nästa kommando, precis som det ska vara!

jobbade honom i låg form på slutet och han fick verkligen jobba och bära upp sig själv. funkade super och både kalle och jag var så nöjda!

kändes toppen att kunna rida ett pass precis som vanligt, trots 3 hästar till i ridhuset, barbacka UTAN att kalle fick tokspel!

imorgon "firar" vi vår härliga känsla med en tur i skogen. det ser både kalle och jag fram emot :)


längtar efter grönt gräs och naken kalle.... :)

Kalle - kinderägg?

hihi fick en kul kommentar från sussi igår, hon har sin pålle och jobbar på anläggningen... hon och en annan tjej på anläggningen hade visst pratat om kallebus en dag och kommit fram till att kalle är som ett kinderägg - 3 överraskningar i en! de kom också fram till att det måste vara en utmaning med en sån häst som kalle för man vet aldrig vad man får! 

kalle kan ju skifta så olika från pass till pass och jag vet aldrig hur han kommer vara förrän jag ridit färdigt. ena dagen kan allt funka perfekt och han går som en klocka, andra dagar kan han vara sådär loj och "jag-gör-som-jag-vill" och några dagar är han bara heeeelt uppe i det blå bokstavligt talat :P så visst är det en utmaning...

men jag liksom de tycker att det är kul och charmigt och personligt att kalle är som han är!! :)




tips på övningar, tack!

nu tänkte jag att vi kunde dra nytta av varandras övningar och kunskaper :)

det som jag vill ha ut av övningen jag efterlyser nu är att hästen "böjs mer i bålen och blir mer elastisk, stretchar ut hela kroppen".

hur gör ni för att åstadkomma detta? :) vad är erat bästa tips? :)

för att uppnå detta så rider jag själv mycket öppnor och slutor i både trav och galopp. rider även mycket på volt, mindre sådan. och jobbar hästen både rättställd och utåtställd.

men jag är säker på att det finns ännu bättre övningar :) det behöver inte vara i ridning, longering och tömkörning är också bra :)


YES!!!

såg att proppen till vår första lokala tävling för året kommit ut!! förra året hade denna tävlingsplatsen LB:1 och LA:1 på denna tävling och jag ska erkänna att jag är mindre sugen på att rida på kortbana (speciellt eftersom de HAR ett stort fint ridhus!).

men till denna gången har de "tagit sitt förnuft till fånga" (hihi, de har gjort som jag vill iaf :P ) och ska istället ha LB:3 och LA:3 , klasserna vi mest red förra året :) toppenbra! och en superbra start på tävlingsåret.

dock är det läänge kvar känns de som, 27 mars är det :( men vi har 2 klubbtävlingar att klara av innan dess :)


bild från förra året när vi var där och tävlade

when is this going to end?

:( blä blä blä. jag orkar inte sånt här mer, jag blir bara livstrött.

Sto skadat i hagen

Igår skadades ett sto i en hage i Blentarp. Hon hade fått skador i underlivet och på bakdelen och har skador efter någon form av tillhygge på sidorna och buken.

Enligt hästens ägare tror både polis och veterinär som kallades ut till hästen att det är någon person som har tillfogat hästen skadorna, skriver Ystads Allehanda.

från tidningen ridsport


kaos kaos kaos.

ujujuj. jag och jeanetta trodde det var ett bra val att rida sent ikväll. det var det inte. först och främst var vi väldigt många i lilla ridhuset. dessutom så var det ingen som kunde ridhusreglerna heller :P eller jo en del kunde men en del kunde verkligen inte dom.

kalle studsade typ bort till ridhuset. blåsigt och kallt, det var festligt tyckte kalle :P

kalle blev tokig till en början. han gillar ju inte riktigt att möta andra hästar i trånga utrymmen och idag red folk praktiskt taget rakt in i honom! så han kastade sig iväg och hade sig. mindre roligt. till slut fick jag sitta och försöka hålla koll på var de som inte kunde reglerna var :o

jobbade mycket för att lossa kalle i bogen idag. red mycket öppnor i både trav och galopp. även sluta i galopp längs diagonalen. jobbade även en del med den förvända galoppen. funkade super idag!

för att lossa upp ytterligare red jag mycket på mindre volt idag i traven. både med kalle utåtställd och rättställd. han fick jobba och bära upp sig helt själv och han såg så nöjd ut så! han tycker ju att han är jättestark som bär upp hela sig själv. sötnöt är han!

jobbade också en del på 8volt och red "dåliga" skänkelvikningar med mycket tempo för att ytterligare stretcha igenom kroppen! får se hur han känns imorgon :)

jag är sjuuukt tävlingssugen nu hhi!


Det här var ju skumt! Fick hippsontidninge...

dsc00656 (MMS)

Det här var ju skumt! Fick hippsontidningen igår, men jag är inte ens prenumerant! Och det stod min gamla adress på också.. Skumt i alla fall men jag klagar inte!


lycka!!

yiihaa, såg en kul nyhet på facebook !!

CHARLIES SKA ÖPPNA WEBBUTIK! weeiiii! toppenbra för en som jag :D:D:D:D


idag!

åh, vilket galet rid- och tävlingssug jag hade igår. fick nog lite blodad tant av programridningen :P hih! men nu har vi planerat vår regionala debut också , det blir i april! hoppas det är vettiga klasser där bara :)

men i alla fall, idag kan jag "bota" mitt ena sug i alla fall, för idag ska jag äääntligen rida igen. kalle vilade igår, så det var ju inte direkt evigheter sen jag red haha. men jag är så sugen :)

någon dag i veckan ska jag också göra en storstädning i mina skåp, jag har så mycket saker jag aldrig använder!

vad har ni för planer för dagen?


kalle bergsget :)

ovisade bilder!

just det, fick lite bilder igår från klubbhoppningen den 6 februari. :)

fotade av madlene nilsson

 

bilder, del 2

lite fler bilder :)

fotade av madlene nilsson


det perfekta kandaret.

nu börjar då min jakt på det perfekta kandaret till kalleman :) han ska förstås ha ett toksnyggt, annars är det inte okej :)

det jag söker i ett kandar är en RIKTIGT bred nosgrimma. för som madde säger så kan han bära upp en riktigt bred nosgrimma! :) och pannbandet får gärna vara riktigt smalt och med bling förstås! :)

inget vitt foder på kallebus, han har så mycket vitt ändå! så ett riktigt snyggt kolsvart ska det vara :)

någon som har tips kanske till och med? :)


MYCKET bredare nosgrimma än denna! och gärna ett mycket smalare pannband :)

bilder, del 1

blev några bilder också från framridningen till programridningen :)

samtliga är fotade av madlene nilsson



gillar alla lager jag har på mig på överkroppen:
1: sportbehå
2: linne
3: t-shirt
4: tävlingst-shirt
5: stickad tröja
6: sweatshirttröja
7: vindtröja
 
:P  

filmen!

jag lovade ju en film också från programridningen så här har ni den!
vi vet om våra missar (ex: stor miss i första öppnan, galoppprogrammet hade lite missar med)
men jag är riktigt nöjd ändå :)

ja, hoppas klippet funkar, står att det är blockerat i vissa länder. youtube gillar inte min musik...




ps.

vi red INTE msv-programmet på kandar idag...

och om nån undrar varför domaren trodde kalle var ett sto så tror typ alla det, just för att hans namn låter som ett sto, namn som slutar på A (frida, anna, bella osv osv) är ju ofta tjejnamn :)

dagens programridning.

och så var vår msv c-debut överstökad! både kalle och jag var nervösa idag. kalle blev nervös när jag började knoppa så han sket 2 gånger i gången haha!

när jag red fram så kändes kalle lite loj och seg, men samtidigt stark. han ville gärna bestämma idag :) och blev lite sur när han inte fick det , hihi! men jag tyckte ändå det gick bra att rida fram honom även om han dog lite i övergångarna framförallt.

när vi skulle rida programmet så var kalle ovanligt lugn. han brukar ju vara så tittig på hemmaplan men han skötte sig riktigt bra :)

programmet i sig gick väl lite sådär! vi hade många missar och det började redan när vi red in på medellinjen i galopp :P kalle ville inte vara riktigt rak och vi hamnade bredvid hela medellinjen. travarbetet gick okej, våra längningar funkar ju inte än dock men. när vi skulle göra den första öppnan så vet jag inte vad som hände. kalle drog iväg och tog bettet och hade sig så vi fick inte till den alls :P

men vi fick en 7a på en galoppfattning och en 7a på samlad galopp. annars överlag 6or och några 5or med!

men jag är riktigt nöjd! detta var ju trots allt ett program som vi inte alls är redo för egentligen och domaren sa efteråt att vi hade en bra grund och tyckte kalle var en trevlig häst med fin sida (även om han trodde kalle var ett sto, hihi).  domaren sa att vi skulle rida mer och böja igenom bålen när vi tränar hemma sen. men han totalsågade oss inte, det gillas!

slutkommentaren var:
"En trevlig häst som bör böjas mer i bålen och bli mer elastisk".

vi slutade på 58% och jag är väldigt nöjd över det! detta var alltså en riktigt medelsvår-domare och en riktig programridning anordnad av smålands ridsportförbund! :)

weei, film kommer! kanske någon bild också (såg att madde blixtrade en del på framridningen hhi)


elfel?

hm, detta var otäckt :(

Två hästar dog på galoppbana

Två hästar dog i uppvisningsringen inför ett galopplöp i engelska Newbury. Man tror att de dog av ett elfel.

Tävlingarna ställdes in och de två hästarna kommer att obduceras skriver Horse & Hound.
  -Det är en mardröm för alla. Vi vet inte säkert vad som händer men vi tror alla att det var elektricitet men vi vet inte säkert, sa Christopher Spence, styrelseledamot vid galoppbanan, till tidningen.

från tidningen ridsport


okej, idag är det dags!

usch jag är så nervös för denna dagen, har knappt sovit en blund i natt! har ont i magen och har haft det sen igår... mindre bra! men nu är det bara att försöka tagga till och ge järnet för i eftermiddag är det dags :)

vår outfit idag kommer vara vita lindor och vitt schabrak (som ni alla "röstade" på), kandaret kommer åka på också! fick låna det idag med! sen ska jag köpa ett eget :)

jag kommer ha beigerutiga ridbyxor, stövlar och svart tröja! lite lagom snyggt liksom :)

trooor jag kommer knoppa ändå, var visst andra som skulle göra det så :o

wish us luck!!


det blir inga vettiga inlägg idag...

... för jag är TOKNERVÖS inför morgondagens programridning :D


klubbdressyr, 2008

Jag hade visst inga roliga bilder, denna ä...

dsc00655 (MMS)

Jag hade visst inga roliga bilder, denna är från onsdag förmiddag när jag provade kandar på kalle. Idag har vi tokfint väder. Solen skiner! Var i stallet på förmiddagen, blev tömkörning av kalle och han var så sjukt fin! Han älskar ju det och jobbar alltid lite mer än jag kräver hih. Jag är supernervös inför morgondagens programridning!


en mardröm....

fyfasen säger jag bara :( 

Fyra islandshästar försvunna

Fyra islandshästar som försvunnit från en gård utanför Tierp har anmälts som stulna.

Hästarna försvann natten mot torsdag. Ägaren upptäckte vid sextiden på morgonen att de var borta. Spåren slutade några hundra meter bortanför gården. Hästarna, vars värde ska uppgå till sammanlagt 200 000 kronor, har anmälts som stulna skriver Arbetarbladet.

från tidningen ridsport


usch, usch.

fyyy vad det blåser ikväll! trodde mitt ansikte skulle ramla av när jag och kalle gick till ridhuset ikväll. galet!

idag skulle vi rida igenom msv c:2-programmet inför söndagens programridning. såhär i efterhand ångrar jag att jag inte red i morse, det var lite jobbigt att rida program när det var andra som red. folk var ju ivägen hela tiden så fick rida lite fel vägar här och där :) menmen!

bakdelsvändningarna gick riktigt bra idag i alla fall, får hoppas vi lyckas sätta dom på söndag med!

red på träns idag med. kalle var ganska på idag, inte så konstigt eftersom det blåste så det kändes som hela ridhuset skulle blåsa bort :D

imorgon blir det tömkörning, då blir kalle glaaaad! :)


ni andra med bloppisar!

nu har jag en fråga till er andra med bloppisar! har fått flera svar på min och undrar nu vilket sätt som är billigast och bäst att skicka sakerna på? en del är ju ganska stora, som schabrak osv... :o

post? schenker? bussgods? annat? :)


blup.se

alltså jag blir inte riktigt klok på blup.se . tycker den sidan är bra för man kan kolla på hästar och sådär, se stam och tävlingsresultat. men vad krävs för att tävlingsresultat ska komma upp där? måste det vara regionala eller högre tävlingar? :S

jag undrar för att ingen av kalles och mina placeringar syns på hans blup-sida. och vi har ändå en del placeringar i dressyren under 2008. dock är det ju på lokal nivå, gäller inte dom? :o

nån som har koll ? :D


bara så ni vet...

... så kommer det bli filmat på söndagens programridning då kalleman och jag ska rida en MSV C:2. bra va? :D

jag vill också förstås själv se hur det såg ut ju, för jag lär vara toknervös! hoppas bara att kalle uppför sig och att jag kommer ihåg programmet :)

nu är ju bara frågan, vilka färger ska vi ha? tycker ni vitt schabrak och vita lindor, beige schabrak och beige lindor eller brunt schabrak och bruna lindor? :)

vi kommer också troligen rida programmet på kandar, men tar med mig tränset också ifall han inte alls känns bra med kandar :)


finally!

bukefalos låg ju nere igår av nån anledning, så jag höll på att halvt gå under där ett tag :P men nuuu funkar det igen :D

ni som inte varit där så kan jag verkligen tipsa om den sidan! där finns forum där du kan läsa typ allt om hästar och fråga grejer osv :)

någon mer än jag som gillar bukefalos?? :)


tidig morgon...

idag är jag uppe tidigt. sitter i ridkläder och ska köra till stallet direkt när jag skrivit detta! har morgonstalltjänsten idag så ska ge hästarna frukost och släppa ut dom :) myyys! älskar stallet på morgonen ju :)

sedan blir det programridningsträning om inte jeanetta hör av sig om vi skulle rida ikväll. har pluggat in programmet nu i alla fall , tror jag :D

vad har ni för planer för dagen?


vi har ju vunnit :)

jag vann visst en gästbloggning hos helena :D

så ni kan kika in hos henne tycker jag, inlägget hittar ni här ! :)




bloppis! (uppdaterad)

lagt till lite grejjer och sådär... nu uppdaterad med bilder på nästan alla saker, allt säljs givetvis tvättat!

FÖRST TILL KVARN!

nu har jag kikat igenom lite saker jag har som tyvärr inte används... om ni är intresserade av något, så skriv en kommentar eller skicka ett mail till mig, [email protected] :) bilder kan isåfall skickas vid intresse :)

Bett:
1st tredelat bridongbett strl 12,5, 70kr (1)
1st tvådelat bridongbett strl 13,5, 70kr (2)
1st tjockare tredelat bett, platta i mitten strl 14,5, 60kr (3)
1st tredelat mässingsbett, strl 14, 45kr (4)



1st tredelat bett strl 14,5, 70kr
1st tvådelat anatomiskt utformat bett med fasta ringar, strl 12,5, 90kr (se bild nedan)





Schabrak:
1st vadderat schabrak, marinblått, aldrig använt, strl full, 75kr (1) SÅLD!
1st vadderat schabrak, vitt, använt 1 gång på tävling, strl full, 65kr (2)



1st vitt schabrak med blågul kant, allroundmodell, strl full, 75kr




Sadel:
Olympic Jessica dressyrsadel. Ullstoppad sadel med cutback så att den även ska passa hästar med manke. medeldjupt säte och medelstora stöd. 16" sits, normal bomvidd. i bra begagnat skick! 6000kr 




Övrigt:
Reflexbrösta, strl full, aldrig använd, 40kr
Svart martingal med silverspännen, aldrig använd, strl full, 50kr



Grimma mörk/ljusblå med vitt foder, strl full, 50kr (1)
Grimma senapsgul med svart foder, strl full, 20kr (2)
Grå flughuva med öron från Mark Todd, strl medium, 50kr (3)



Svarta damasker till framben, strl full, 40kr



Vit fårskinnspadd från Globus, 100kr (1) SÅLD!
Fårskinnspadd med svart tyg, 75kr (2) SÅLD!



1 par boots i läder, fodrade med neoprene, strl full, 40kr
1 par stigbyglar med "böjd" utsida, 90kr
1 par stövelskaft, använda ca 5 ggr, vidd: 36, höjd: 41. perfekt för dig som inte kan hitta passande stövlar, ser ut som en stövel med en jodhpurssko till, 300kr



Bilder kan skickas vid intresse!
Allt säljs givetvis tvättat!
Priser kan diskuteras.
Priserna är exkl. frakt.


kalle-bus

idag hade jag egentligen tänkts rida ut med kalle, ville att han skulle få göra något okomplicerat idag eftersom han gick med kandar igår för första gången :) men så kom det ju snö så det är halt  och jobbigt, suck.

så det blev att kalle fick busa i ridhuset istället. det uppskattades iofs det med :D jag filmar ganska hackigt dock haha! jag vet inte varför egentligen, kunde väl inte göra 2 saker samtidigt :P


header & design.

jag börjar tröttna lite på min header nu. och så bööörjar man ju faktiskt känna vittring av våren också. visserligen gillade jag aldrig riktigt denna headern, den var liksom en nödlösning :P men i alla fall, nu är jag sugen på nytt!

önskar jag kunde göra lika snygga designer som vissa andra bloggar har, avancerade, utklippta hästar osv. jag har ju varken program som kan göra det eller kunskapen. suck, suck.

men får väl ta tag i att göra någon lite småvettig header iaf :) har ni med vårkänslor och planerar göra en vårigare header (ni som har vintriga nu då alltså) ?


vår vintriga header förra året. detta är det mest avancerade jag kan göra :P skulle vilja kunna klippa ut och sådär men icke ! :D

vad ska man välja?

suck, nu kommer första funderingen. den 13 mars är det både klubbhoppning på hemmaplan och så en regional dressyrtävling en bit bort.

vi har aldrig tidigare startat regionalt så känns liiite läskigt om vi ska börja året med en regional start! :)

klubbhoppning har vi 2 st kvar i vår, denna och en till. denna gången hade vi isåfall tänkt starta 80 och 90cm, alltså tillbaka på vår höjd som gäller om vi ska kunna tävla lokalt!

vad hade ni gjort?

klasserna som gäller på den regionala isåfall:

9.00 H 3 Lätt A:3 Reg
Öppen för alla hästar
180 kr 360 kr  
  Rosett, Plakett (500+350+220+180 övr till övriga placerade)  
  H 2 Medelsvår C:2 Reg
Öppen för alla hästar
180 kr 360 kr  
  Rosett, Plakett (600+400+250+180 övr till övriga placerade)

kommentarer!!

skulle bara säga att jag har haft lite strul med att svara på kommentarer här ett par dagar. så om jag inte svarat dig, så skriv gärna igen! jag vet inte vilka kommentarer som kommit fram och vilka som inte gjort det :(

såååå. det var inte illa menat om jag inte svarat just dig :)



har för övrigt haft en riktigt bra kväll på jobbet med hästprat hela kvällen med jessica :D

och så en liten film.

bidde en liten filmsnutt från dagens ridpass med där vi red med kandar för första gången :)


första kandarpasset.

idag var alltså dagen med stor D. dagen då kalle och jag skulle prova på kandar för första gången :) fick låna från en på anläggningen att prova, är ju bäst att låna innan man köper eget ifall det skulle vara så att det inte funkar alls!

när jag hade tränsat kalle tyckte han att det var jättekonstigt. han bara stod och gapade och joxade och hade sig. men när vi gick bort till anläggningen var han ganska nöjd ändå! red inte med så mycket kontakt på stångtygeln utan red mest med bridongen nu när jag provade.

kalle verkade varken tycka bra eller dåligt sådär direkt om det. han var liksom ganska neutral. inte sämre än det vanliga bettet men inte direkt bättre heller :) så det verkar ju funka!

vi red lite programdelar ur MSV C:2, och de enkla bytena gick riktigt bra faktiskt. även bakdelsvändningarna fick vi till ganska så okej ändå! duktig kalle!

kalle var i alla fall helt slut sen, det var nog jobbigt både fysiskt och psykiskt att bli riden på kandaret!

ska se om jag får låna det en gång till och prova rida med lite mer kontakt :)


haha sötkalle blundar i solen :)

bland det sjukaste jag hört...

hahha satt och surfade runt lite på bukefalos och hittade då en som frågade om en sak verkligen stämde. han eller hon hade nämligen hört att om man backar hästen i en kvart (!!!) så skulle hästen gå i rätt form sen !

HAHAHAH säger jag bara. herregud vad mycket knasigt man hör! kan kanske vara bra att rygga hästen, men i en kvart? njäe :P


sommar, ja tack!

kandar idag!

hihi , idag är tanken att jag ska prova kandar på kallebus. det blir spännande att se hur han reagerar på det! med 2 bett i munnen liksom! kanske blir det en flopp eller så blir det bra! jaja, det återstår att se!

om det funkar bra blir det att börja leta efter det perfekta kandaret till oss :)

har varit seeg idag. skulle egentligen redan vara i stallet var min tanke men jag är sååå trött! men nu är gröten i magen så nu är det bara att åka typ :)



kalle och jag på vår första lokala dressyr, maj 2008.

en riktig drömgård!

jag har suktat efter en gård som ligger ute för försäljning nu. visningen hade varit och jag tänkte inte mer på det, de säljs ju ofta rätt kvickt. men gården ligger kvar än så länge. vore ju kul om den inte blir såld så de får sänka priset. vill vill vill ha en egen gård. helst imorgon ju! :) stallet på denna gården är tokfint också! lite så som jag vill ha det helt enkelt :)


STORM.

inatt har det blåst full storm. vi hade strömavbrott när jag vaknade, mindre mysigt :( 

nu har strömmen kommit tillbaka i alla fall, jippi! :) men jag vågade ju inte gå till skolan i morse iaf...

idag får kallebus vila, ska jobba ikväll och har precis fått tillbaks min bil som varit på lagning!

imorgon ska vi förhoppningsvis prova kandar på kalleman, om jag lyckas klura ut hur det ska sitta haha :D

spääännande o se vad han tycker om det ;)


kandar till detta? :)

preliminär startlista uppe...

fick en preliminär startlista till söndagens programridning. blev ännu mer nervös nu hahah! :D va några som skulle rida LA P:1 och LC och nån LB-klass. och så är det 3st som rider LA:3 , 3st som rider MSV C:2 och 1 som rider Int 1. ska nog försöka se Int 1-ridningen :D

iiiihhhhh GALET NERVÖÖÖÖS !


börjar bli nervös.

usch som rubriken lyder så börjar jag bli TOKNERVÖS inför söndagens programridning. kanske ska vi inte vara det just för att det "bara" är en programridning. men det är trots allt en RIKTIG programridning med en riktig msv-domare :) och kalle och jag ska rida ett program som vi kanske inte alls är redo för egentligen men vad fasen :) man måste våga utmana sig själv också!

LA:3 kändes rättså trist att rida just för att vi ridit det hela 2010 och vet vad domaren söker.
LA:4 känns inte som något stort hopp från LA:3 och därför känns det inte som en tillräcklig utmaning! på en programridning tycker jag att man ska ta tillfället i akt och verkligen få tips och råd och rida ett program som är lite för svårt liksom!

sen kommer ju då MSV C:1 och MSV C:2. jag har valt att rida MSV C:2 just för att jag tyckte det var roligare program!

men usch. nervööös! jag har aldrig varit med på en riktig programridning. hur pass seriöst är det? är benskyddsförbud då med? ska man knoppa och greja? får man ha på sig vad man vill? :D eller ska det vara tävlingsklädsel? :D jag är helt lost känns det som hehe...


kalle och jag, vår första LA:3, september 2009.

=()/"="/()!"/!()!)======>?=)/&!%¤"!

ungefär så känner jag just nu ! jag försöker kolla på senaste avsnittet av ponnyakuten men svt play och jag är iiiinte riktigt vänner :( det buffrar hela tiden :(

SUCK!

:D :D :D

det BLEV en tur i skogen idag. weeeii, så härligt! vädret var väl inte tiptop men det sket vi i :P det var kalle och jag, och så jeanetta och citrin som begav oss ut i småregnet :) var ganska isigt på många ställen så mestadels skritt blev det för vår del! men hann med en bit trav också och kalle tog i med hela kroppen, han var så glad :D

kalle gick ju förstås och småfnös hela rundan också, det var spännande att komma ut i skogen igen! och så var det massa livsfarliga saker lite här och var man var tvungen och skutta för. som exempelvis skuggan av en skylt...

jag har en tokig pålle men jag älskar honom för den han är !


today is the day!

idag SKA jag ge mig ut i skogen med kalle. det var på tok för länge sen sist! och idag ska jag ut no matter what. även om det så skulle ösregna och blåsa storm! för både kalle och jag behöver det :)

var nog 2-3 veckor sedan jag red i skogen sist. det har varit snorhalt har jag hört från andra i stallet som varit ute och fått sitta och hålla andan när hästarna halkat omkring! men nu har det töat en del så jag hoppas verkligen att det är bättre i skogen :)

har ni kunnat rida ut nu på sistone eller har ni haft isgata som vi?


kalle gillar att lulla runt i skogen!

film igen :D

en till film blev det ju också från dagens tävling. frussi filmade med sin kamera med, och kvaliten var riktigt bra på hennes tycker jag!! man ser också lite bättre hur fort det faktiskt gick :P 

så, här är 80-klassen igen på film!



film från tävlingen...

här kommer som utlovat film från tävlingen. lägg märke till alla knasiga svängar för att jag inte kunde få stopp på kalle :P vi hann ju heller inte rätta galoppen...

sen är ju vurpan med förstås. vi klarade oss bra båda två, kollade givetvis så kalle gick rent innan vi fortsatte hoppandet :)


händelserik tävlingsdag!

oj oj oj... vilken debut för året det blev. dagen innehöll verkligen allt! och som jag skrev innan gick det både riktigt dåligt och riktigt bra. men framförallt riktigt fort!

eftersom det töar i småland men inte töat färdigt så var utebanan tyvärr en isbana så där gick inte att rida. så det blev att skritta, trava och galoppera på grusvägarna mellan ridhusen typ :P kalle var pigg och busig och visste precis vad som var på gång!

i framridningen till 70 kändes han lagom pigg men lite studsig förstås! och när vi kom in på banan så la kalle in högsta växeln direkt typ hah! jag hade svårt att få tillbaka honom och fick hoppa i fel galopp ibland för jag helt enkelt inte hann stanna och rätta :S det är knepigt med att hoppa i ridhus med kalle, vi behöver större ytor och bromsträckor :P när vi hoppat hinder 4 i 70cm så sprang kalle TOKFORT i kurvan. så pass fort att han satte sig på rumpan och sen nästan lade sig ner. vilket resulterade i att jag flög av ! men det gick bra med oss båda två och efter att ha checkat så kalle gick rent så fick vi hoppa färdigt ändå fastän att vi egentligen var uteslutna. det gick precis lika fort, kalle lärde sig inte sin läxa av vurpan :P

till 80cm var kalle också pigg, och så klart lite brallig. bockade när jag fattade galopp och så :P men inne på banan skärpte han ändå till sig litegrann och höll sig på marken men FORT gick det! vi blev felfria i både grundomgång och omhoppning. däremot så fick vi ingen bra tid då vi inte hann ta de snäva svängarna, haha!

vi övade mycket ofrivilligt på att hoppa snett på hindren då vi inte "hann" hoppa rakt. haha. ni kommer se det på filmerna sen :)

men i alla fall, dagen började dåligt men slutade toppen! och jag är så stolt över min tokpålle!

Uppdateringen blir lite dålig. Men senare ...

dsc00649 (MMS)

Uppdateringen blir lite dålig. Men senare kommer riktig uppdatering om tävlingen plus filmer. Men kan avslöja att det både gick riktigt dåligt och riktigt bra. Men framförallt riktigt fort! På bilden är det kalles sår.. Svullet..


tävlingsnerver!!

vid denna tiden som detta inlägg kommer upp så är jag nog äääännu mer nervös än vad jag är nu :P för jag tror jag kommer starta kring 12-tiden. aaaahhhh! :D
har ni också tävlingsnerver? nu när jag skriver detta (8:30 på morgonen) så sitter jag och studsar på stolen och mår illa...)
HÅLL NU TUMMARNA för att vår klubbhoppning idag går bra :D

varför...

... har inte jag några miljoner i bakfickan så jag kan köpa min hästgård? :( jag vill verkligen! satt och suktade på gårdar igår kväll... usch, det är superjobbigt egentligen. men en dag ska jag ha min gård. och jag hoppas den dagen infaller snart !
att se kalle busa runt i hagen när jag sitter inne i huset vore en dröööm! :)

tiden går fort!

tiden går verkligen fort när man har roligt! i maj i år har jag haft kalle på foder i hela 4 år. galet! känns som det var igår jag hämtade honom på vissa sätt, samtidigt som det känns som jag ALLTID haft honom. hihi :)
bilder från vår första månad tillsammans! (på denna tiden hade alltså kalle också sitt MEGAKNÄ!)

tvättat kalles sår ikväll med, det såg liiiite bättre ut men fortfarande svullet! kalle och citrin tyckte inte alls de skulle komma in ikväll när jag skulle ta in dom vid 19:30. trots att det blåste massor. sötpållisar!

hagmarodör!!!

fick sms från marie i stallet att kalles och citrins hage var sönder, igen... nilla hade satt upp det provisoriskt. så jag vet ju vad jag ska pyssla med ikväll :P

jobbigt när de är på tråden, kalle har ju sån respekt så han vågar inte ens gå nära när tråden inte finns där, haha! :P för någon månad sen när citrin sprängde staketet och stack ut så vågade inte kalle följa med, han stannade lydigt i hagen ändå fastän det var öppet och fritt fram att sticka ut  :D


ni förstör så mycket...

tycker det är tråkigt att läsa om fodervärdar som missköter sina foderhästar. inte nog för att ni förstör för hästen, ägaren och er själva... ni förstör också för oss "vettiga" fodervärdar! jag tycker jag kan klassa mig som vettig men när jag hör mig för så är det många som är negativa till fodervärdar för alla dessa skräckhistorier! att ta en häst på foder innebär minst lika mycket ansvar som att äga den själv! till och med lite mer tycker jag nästan, för det är ju faktiskt någon annan som är ägare till hästen och som så klart är mån om att den ska ha det bra.

Fodervärden misskötte hästen

Fodervärden hade ett stall som såg bra ut, avtal skrevs och hästägaren trodde att det skulle gå bra att låna ut hästen, Det gjorde det inte.

Fodervärden, en ung tjej, tog kontakt med ägaren flera gånger under de månader hon hade hästen men nämnde aldrig att den inte mådde bra. När ägaren av en ren händelse råkade få se en bild på sin häst på internet fick hon dock en chock.
- Det var inte den häst jag hade lämnat. Han var bara skinn och ben, säger ägaren till Hallands Nyheter.

När ägaren kom till stallet var hästen så halt att den knappt kunde gå. På djursjukhuset konstaterades att den fått en spik i hoven, såret hade infekterats och veterinären föreslog att den skulle avlivas. Hästen klarade dock krisen och är i dag pigg och frisk.

Ägaren polisanmälde fodervärden för vanvård, men fick beskedet efter utredning att hästens tillstånd kunde ha orsakats av flera faktorer och därför väcktes inget åtal skriver tidningen.

från tidningen ridsport


fel väder.

idag hade jag morgonen i stallet så jag och pauline hade planerat en tur i skogen, frågade madde med om hon ville med. men på morgonen när jag körde till stallet för att ge hästarna frukost så REGNADE det massvis! :(
så det bidde ingen uteritt ändå...

men madde och jag tog ett pass i ridhuset i alla fall. kalle och jag har ju haft så många pass på raken nu där det gått super, men idag hade vi ett lite sämre pass. kalle kändes tung och hård i munnen men vi jobbade på i alla fall och fick honom att bära sig själv hyfsat mot slutet!

nu har det slutat regna men det blåser massor...

kalle hade fått ett sår också, vet inte om det kom igår eftermiddag eller idag på morgonen precis. han var ganska svullen i alla fall och såret var lite blött. men tvättade det ordentligt och nu är han ju ute i friska luften med det så det luftar sig. sen ska jag tvätta det ikväll med. det är på ganaschen så han kanske har blivit sparkad, kliat sig för häftigt eller nåt! hoppas det ser bättre ut ikväll i alla fall...

vad gör ni idag?


favorit i repris, bild från förra året!

håll nu tummen.

håll nu tummen med mig att det slutar snöa nu så att jag och pauline kan rida ut imorgon runt kl.9. okeeej? BRA! för jag vill verkligen rida ut, både kalle och jag behöver det :(
har ni en fin kväll? jag har jobbat, ska väl sova hyfsat tidigt ikväll, har morgonen imorgon i stallet så det blir att stiga upp kl.6 sisådär :)
vi två, klubbdressyr 2008

did I tell you?

hm jag kom på att jag kanske inte ens skrivit nåt i bloggen om att vi ska tävla på söndag? eller kanske jag har gjort det, men isåfall skriver jag det nu igen :P :P jag brukar ju alltid skriva massa inlägg där det står hur jäkla nervös jag är haha. men nu har jag inte gjort det, har inte hunnit bli nervös än helt enkelt :)

men i alla fall, på söndag ska vi tävla lite, klubbhoppning är det som gäller! jag och kalle ska skutta lite smått är tanken, vi har anmält oss till 70cm som är en clear round och så 80 cm som är med omhoppning, minns inte vilken bedömning det var :)

KUL ska det bli i vilket fall och jag hoppas att ni alla håller tummarna för oss på söndag! förhooooppningsvis blir det en film med :)


lokal hoppning 90cm, felfritt, 2008

åh!

kaloescha, vad vore jag utan dig?


knasiga program.

sitter och jämför MSV C:1 och MSV C:2. jag blir så förvirrad när MSV C:2 ersätter LA:5, och C:1 ersätter LA:6. i min hjärna hade varit mer "logiskt" om C:1 ersatte LA:5 och C:2 ersatte LA:6. så att de går i ordning liksom uppåt. förstår ni hur jag menar? :) bara jag som tänkt på detta kanske :P

LA:1 2007 -
LA:2 2003 -
LA:3 2003 +
LA:4 2008 +
Msv C:1 2011 + (ersätter LA:6)
Msv C:2 2010 + (ersätter LA:5)
Msv B:1 2003 -


och så kom snön tillbaka... suck... bild från förra vintern!

jag ska lita på mig själv!

dagen idag har bestått av massa veliga inlägg från mig där jag ena stunden bestämt mig för att tagga ner till programridningen och rida LA:4 och sedan velar jag och vill rida MSV igen.

men vet ni vad? jag ska lita på mig själv. min allra första tanke har jag ju faktiskt varit att starta MSV C på denna programridningen. och det tänker jag göra. oavsett om jag kommer rida på träns eller kandar!

jag ska försöka ragga upp en frivillig som kan film då också :D:D

så nu har jag helt klart bestämt mig :P

DET BLIR MSV C PÅ PROGRAMRIDNINGEN !


kalleplutts rumpa får va med på bild ;)

velig...

fasen, nu velar jag järnet på den här programridningen! "det är ju bara en programridning" tänker vissa men det är ändå med en riktig domare, MSV-domare, och man får 20 minuter med honom! så man vill ju liksom inte ta typ LA:3 som vi red hela förra året... det kan vi ju nu och vet vad vi gör för fel...

USCH, HELP ME OUT!! :(

vi vill ju starta både LA:4 och MSV C i år så jaa... vilket hade ni tagit? :)

longerade för övrigt kalle med maddes pessoasele idag. gick super, kalle var så duktig. efteråt så fick han gå lös i ridhuset bredvid mig och skritta av sig. då ville han lägga sig och rulla men jag smackade för han hade ju gjord och allt på sig. men då såg han så ledsen ut så jag tog av honom gjorden och lät honom rulla sig. då var han bra lycklig sen :D


vi bangar!

okej, nu har jag bestämt mig.... vi bangar ur på MSV på programridningen tror jag. vi har ju faktiskt precis lärt oss trava i en vanlig arbetstrav. så samlad trav känns långt bort än så länge :o

så vi kommer rida LA:4 istället på programridningen, ett program som vi inte heller ridit, som är nästa "steg" för oss egentligen, då vi tävlat LA:3 hela 2010. vad tycker ni om mitt beslut?

ja, oavsett så är det ju mitt :P jag ville hela tiden rida msv men jag kom ju på att det kanske jag kan övertala sussi om att få göra på klubbdressyr istället :D hade helt glömt bort att det ska vara klubbdressyrer och det är ju folk som ridit andra program än de som erbjuds tidigare där så :) DET ÄR MIN PLAN :D


finingkalle, förra vintern.


...

... det var tur att häst och ryttare klarade sig denna gång. hoppas du som körde bilen har dåligt samvete för att du dels körde på dom och dels stack därifrån!

Körde på häst - smet från platsen

Tre ryttare i Söderala var med om en obehaglig incident vid sjutiden på tisdagskvällen.

Ryttarna red längs en raksträcka på en väg med hastighetsbegränsningen 50 km/h. Plötsligt kom en personbil åkandes på vägen och på en av hästarna.

Kvinnan som körde bilen stannade till, men åkte sedan därifrån. Hon är misstänkt för olovligt avvikande från olycksplats och polisen ska försöka få tag på henne och höra hennes version av det inträffade.

Hästen klarade krocken utan synliga fysiska skador, liksom ryttaren.

artikel från hela hälsingland


tänk!

tänk att en sadel kan göra sån skillnad!

igår kväll så blev det ett dressyrpass på kallebus i lilla ridhuset. vi hade det för oss själva för en gångs skull också , så vi passade på att utnyttja hela ridhuset och gjorde lite programdelar och sådär ur msv. och det gick så himla bra!! galoppen funkade, vi fick till bra enkla byten. mellangalopp  gick också bra! red några vanliga serpentiner med 3 bågar och bibehållen galopp och det funkade med super!

öppnorna som vi haft svårt för satt RIKTIGT bra idag!! jag är sådär härligt toknöjd med kvällens pass!

kalle var lite taggad ibland och skulle hoppa iväg för saker som lät men det var så lite ändå :)

dock börjar jag vela nu om jag ska rida LA:4 på programridningen istället, vi har ju aldrig tävlat det heller, kanske ska börja med det innan MSV? :) vad tycker ni? vad hade ni gjort? vi har ju trots allt precis lärt oss trava ordentligt :P och i msv är det samlad trav... hrm... usch, svårt val!


Nu hamnar nog bilden på fel håll. Men uppd...

dsc00648 (MMS)

Nu hamnar nog bilden på fel håll. Men uppdateringen blir seg idag Har varit hos bello och pluggat och sen direkt till kalle. Hade hand om både kalle och citrin idag. Fart bara rida kalle! Nu är jag äntligen på väg hem. Är jättehungrig, har inte ätit sen 11 förutom ett äpple kl 16. Har ni haft en bra dag?


bloppis!

FÖRST TILL KVARN!

nu har jag kikat igenom lite saker jag har som tyvärr inte används... om ni är intresserade av något, så skriv en kommentar eller skicka ett mail till mig, [email protected] :) bilder kan isåfall skickas vid intresse :)

Bett:
1st tredelat bridongbett strl 12,5, 70kr
1st tvådelat bridongbett strl 13,5, 70kr
1st tjockare tredelat bett, platta i mitten strl 14,5, 60kr
1st tredelat mässingsbett, strl 14, 45kr
1st tredelat bett strl 14,5, 70kr
1st tvådelat anatomiskt utformat bett med fasta ringar, strl 12,5, 90kr

Schabrak:
1st vadderat schabrak, marinblått, aldrig använt, strl full, 75kr SÅLD!
1st vadderat schabrak, vitt, använt 1 gång på tävling, strl full, 65kr
1st vitt schabrak med blågul kant, allroundmodell, strl full, 75kr
1st vitt schabrak med hippo foder-logga, dressyrmodell, strl full, 70kr

Sadel:
Olympic Jessica dressyrsadel. Ullstoppad sadel med cutback så att den även ska passa hästar med manke. medeldjupt säte och medelstora stöd. 16" sits, normal bomvidd. i bra begagnat skick! 6000kr 

Övrigt:
Reflexbrösta, strl full, aldrig använd, 40kr
Svart martingal med silverspännen, aldrig använd, strl full, 50kr
Grimma mörk/ljusblå med vitt foder, strl full, 50kr
Grimma senapsgul med svart foder, strl full, 20kr
Grå flughuva med öron från Mark Todd, strl medium, 50kr
Svarta damasker till framben, strl full, 40kr
Vit fårskinnspadd från Globus, 100kr
Fårskinnspadd med svart tyg, 75kr SÅLD!
1 par boots i läder, fodrade med neoprene, strl full, 40kr
1 par stigbyglar med "böjd" utsida, 90kr
1 par stövelskaft, använda ca 5 ggr, vidd: 36, höjd: 41. perfekt för dig som inte kan hitta passande stövlar, ser ut som en stövel med en jodhpurssko till, 300kr

Bilder kan skickas vid intresse!
Allt säljs givetvis tvättat!
Priser kan diskuteras.
Priserna är exkl. frakt.


för att jag är tävlingssugen!

åh jag har sånt SJUKT tävlingssug nu :o

så därför får det bli en film från när vi red andra omgången med laget, div 2. :)
jag längtar såååå tills jag ska tävla dressyr igen! och då i en sadel som jag faktiskt kan sitta i! :)



VAR FAN GICK DET FEL?

förlåt, men nu svär jag. för nu är jag riktigt riktigt upprörd! usch, äckliga människor! eller nej förresten, ni är inte ens värda att bli kallade människor. avskum, mögel, svin. ni är de mest vidrigaste varelser jag vet. och jag skulle inte alls känna mig respektlös om jag spottade er i ansiktet. för ni är inte värda nånting för mig.

Häst dödad i sin box

En häst anträffades död i en box på en gård i Söderköpings kommun. Hästen hade fått ett okänt föremål infört i sitt underliv.

Det uppger östgötapolisen. Hästen avled på grund av blodförlust. Veterinär har undersökt hästen.

 

Enligt polisen var det ägaren till gården där hästen står uppstallad som upptäckte den döda hästen på tisdagen. Ett vasst föremål har använts för att orsaka skada på hästen i underlivet. Polisen har dock inte funnit det aktuella föremålet på platsen.

- Det här är en väldigt otäck händelse. Det är sjuka personer som gör det här, säger Jan-Erik Fors, stationsbefäl på polisen i Norrköping.

 

Polisen har nu inlett en förundersökning om djurplågeri.



artikel från norrköpings nyheter

precis som utlovat....

... så kommer här en liten filmsnutt från gårdagens hoppning! :)

(kanske lite sämre kvalle om ni kollar nu precis innan filmen är helt klar...)


tävlingsklädsel på klubbtävlingar.

funderade lite idag, hur brukar ni göra när ni är med på klubbtävlingar? har ni er fulla tävlingsutstyrsel eller bara "vanliga" utrustningen och kläderna? :)

när jag tävlar dressyr på klubbnivå brukar jag ha vita ridbyxor, kavaj och vita schabraket, men vi knoppar sällan.

när vi tävlar hoppning på klubbnivå brukar jag variera lite. ibland vita ridbyxor , ibland inte. alltid tävlingsschabraket dock :D och sällan kavaj...

bild från när vi travar av efter en klubbhoppning :)


psssst!

filmen kommer, men fick aldrig den igår kväll så hoppas jag ska få den idag :D annars får ni vänta lite till på den :)

så länge, en film från hoppträning förra våren! (jeanetta, kolla vilken bra kvalle det kan bli ibland :P )



har inte riktigt fått kläm med taxeringen här, och dessutom jobbade vi med att få kalle att hoppa av lite närmare hindren så han hoppar med tryck och inte flackt :)

it's a sad day.

usch, det är så sorgligt när sånt här händer. en av er blev lite som "min" extrahäst (ja, ponny då) under en sommar då kalle hade boxvila på grund av skada och jag fick låna en häst att ha inne nattetid med kalle. :( jag tog ju hand om honom då som min egen dessa 5 veckorna; mockade, fixade mat, borstade, tvättade och longerade lite med.

tråkigt tråkigt, men nu får ni galoppera fritt på de evigt gröna ängarna... och ni slipper ha ont!

vila mjukt nu, finaste söderman, och lilla flingan!


RSS 2.0