flipp och flopp.

dagens tävling bjöd både på flipp och flopp.
 
det var tidig tävling, min klocka ringde 03:30 och då steg jag upp och gjorde mig klar för tävling. körde och tankade bilen, satte dit transporten och hämtade in kalle och mella från sommarhagen. knoppade och packade. strax efter 6 lastade jag kalle och körde för att plocka upp bästa sussi.
 
inför första klassen såg kalle spöken överallt, var till en början lite stel åt höger men kändes annars fin. själva klassen (LA:3) gick annars helt okej. jag var missnöjd med första skänkelvikningen och skritten men annars hyfsat nöjd. kalle var lite spänd på vissa ställen i ridhuset, farligt. jag kände mig inte så nöjd efter klassen, hämtade kalles svettäcke och gick runt med honom. plötsligt kom sussi och sa att jag måste upp igen och in på prisutdelning. vi hade nämligen vunnit klassen! i ett helt öde ridhus gjrode vi ärevarv, kalleman och jag :)
 
inför andra klassen tyckte jag kalle kändes mer framåt och energifull. men när vi kom in på banan och skulle börja göra skolorna tog bensinen slut. fullkomligt. kalle bara stod still och gick inte fram alls. vi lyckades fullfölja travarbetet och kom till galoppen som gick något bättre men även här var det seeeeegt. jag tror vi kom sist i klassen,
 
så kort sagt; både flipp och flopp!
 
 

charlies flyttrea.

i helgen är det dags för charlies stora flyttrea. frågan är ju bara då om man ska åka dit eller inte. min helg är ju fuuuuullspäckad, så det skulle i så fall vara om man åker upp en sväng imorgon :) kulkul.
 
ska ni dit? :) 
 
 

ambitiös.

jag måste nog säga att jag är ambitiös som bokar in dressyrträning kl. 06:30 ;) med tanke på tiden för träningen så förstår ni nog att jag inte fick med mig någon att fota, haha.
 
är väldigt nöjd med träningen. vi jobbade med en del skolor och förvänd galopp. känns så kul att kalle numera svarar uppåt och med mer energi när man driver på honom ordentligt i traven istället för att dra ner huvudet och pinna på med benen som en b-ponny som han gjorde tidigare.
 
imorgon blir det nog skogen en sväng. det gillar vi!
 

min buse.

var ute i skogen ikväll med min buse. han var så pigg och glad. sötnosen. hade kandaret på och red på typ långa tyglar hela rundan och kalle studsade från sida till sida. travade med låååååånga kliv :)
 
har också lämnat in mina stövlar på lagning, dragkedjan muppar. så hoppas bara de hinner bli klara tills på lördag!
 
imorgon är det träning för sussi. weiweiwei!
 

I made it by myself!

wihoooo! idag är jag glad! :) har nyligen kommit hem från bästa kalleman. det märks verkligen att det är höst på riktigt nu. mörkt tidig, löven trillar ner, stigen till sommarhagen är geggig och luften är kall och frisk. 
 
idag tog vi ett pass på stora utebanan. blev ett markarbetespass med travbommar. nyttigt. jag gjorde inga skolor alls med kalle idag, bara böjda spår, rakriktningar, ställa ut etc. kalle kändes fin från början, men lite stretigare i vänstervarvet. 
 
när vi jobbat färdigt över bommar och sånt så tänkte jag att jag skulle försök tända till kalle ordentligt även utan hjälp av långpisken. OCH DET GICK SÅ JÄKLA BRAAAAA. jag kunde driva ordentligt och kalle svarade genom att trava på ordentligt genom kroppen och inte bara rusa. awsome!! :)
 
nu ska jag äta kvällsmacka och njuta av känslan jag fick fram. weeeeei!
 

vilket steg!

som sagt, är fortfarande lite ledsen över att jag inte hade någon med mig som fotade på träningen i onsdags. när vi försökte få igång kalles mellantrav med hjälp av min sits och massa driv/halvhalter och även hjälp av min tränare med långpisken så fick ju kalle ett sjujävla steg :D
 
kalle är som kanske inte alla vet av rasen kwpn. det finns en typ av kwpn som används till körning och de hästarna har gaanske spektakulärt rörelsemönster. kalle har också hästar av kör-typen i sin stam.
 
när kalle kom igång och taggade igång på träningen så kom också de här rörelserna fram. tänk om man kunde få fram lite av det på tävling :O
 
bilder lånade från google.
 

ösregn., löshoppning, dyngsvett, ösregn.

usch vad jag blir depp på det här vädret. har regnat konstant sedan igår eftermiddag. endast skiftat mellan mellan lätt regn och ösregn! :(
 
blä!!
 
i morse löshoppade jag kalle. han var jättepigg och brallig och studsade runt som en tok i ridhuset. hoppade kombination med en cavaletti och en oxer. upp till 110 körde vi bara, inte hoppat på så länge. men kalle var så glad, så glad.
 
och efteråt var han så svettig, så svettig. så fick stå inne 1,5 timme eller nåt och torka och käka hö innan han fick på sig ett torrt regntäcke ut i hagen. 
 
imorgon ska vädret bli bättre så det hoppas jag på. har avverkat 3 regntäcken på det här 1,5 dygnet.
 

HAHAHA, så sött.

idag höll jag på att skratta ihjäl mig åt kalle i stallet. jag har nästan alltid hans boxdörr öppen för han stannar liksom där inne ändå, speciellt om han har mat där inne. idag så var det inget undantag. jag var nere på logen och gjorde i ordning höpåsar när de skulle gå ut med mella (kalles hagkompis) och lilla a (också hagkompis) för ridtur. när de går ut med mella så ser jag hur kalle kliver ut ur sin box och FÖLJER EFTER mella ut :D 
 
hahaha, och sen ute på stallplanen så stannade han förvånat när han insåg att de skulle ut och rida. söte, han trodde väl han var duktig som följde med, han trodde han skulle till hagen. så söööööt!! som ni förstår hade jag inte hjärta att bli arg på min fine häst!
 

too bad!

 
igår var kalleman och jag på träning hos lisa som vi inte varit sedan i våras. så det var verkligen på tiden! lisa tyckte kalle var riktigt fräsch och finare i kroppen än någonsin. kul att man gör något rätt :)
 
och när vi började jogga igång så påpekade hon direkt att jag red på ett helt annat sätt. innan så bestod min framjoggning mest av planlös trav hit och dit. nu har jag börjat RIDA redan från början vilket förstås ger bra resultat. hon tyckte kalle hade riktigt fin grundtrav. glaaad =)
 
i galoppen jobbade vi mycket med bågar på olika sätt och enkla byten till rättvänd och förvänd. kalle blir gärna lite tung i bågarna, speciellt de förvända, för han håller på och förbereder sig för byte :p kändes riktigt bra till slut.
 
sedan jobbade vi mycket med skolor på olika sätt. öppna längs långsidan till mitten, därefter övergång till sluta in till medellinjen och sedan rakrikta och rida rakt fram. öppna på medellinjen. och så lite diagonala slutor. kalle kändes fin men det är svårt att få honom ordentligt på högertygeln i vänsteröppnorna. det ska vi jobba vidare på!
 
vi jobbade också med att försöka få igång mellantraven. fick igenom det till sluuut.
 
supernöjd med träningen och kalle skötte sig så bra :)
 
TOO BAD bara att ingen var med och fotade för han kändes sååååå fin!
 

host och snörvel.

urk vilken megaförkylning jag dragit på mig. hostar, nyser, snörvlar och så värker halsen. blärk!!
 
men ikväll är det träning i alla fall med kallebing. ska bli riiiiktigt skoj! hoppas jag inte märker av min förkylning då :)
 
weiweiwei!!! var suuuuperlänge sen vi tränade för lisa, men idag fick vi äntligen en tid (står som reserv).
 

film - msv c:2

då kommer filmen också från gårdagens tävling.
 
jag väljer att inte skriva något om vad domaren hade för sista ord, men hon hade som sagt inte en enda positiv sak att säga om oss...
 
tyck gärna till!! vi tål det, och anser ni också att allt var skräp så får vi ju jobba vidare bara :)
 
 

min fina muskelknutte.

finaste kallebing <3
 

jaha.

jaha, då (eller för en timme sen sisådär) är man hemma från dagens tävling. red bara en klass och startade sent. skönt :)
 
kalle gick glatt in i transporten och skötte sig jättebra hela dagen! 
 
på framridningen kändes han fin och framåt och lyhörd. kändes jättepositivt. 
inne på banan kändes han också fin och lyhörd.
 
MEN domaren gillade inte oss alls. hon gillade faktiskt ingenting med oss alls. vi fick inte EN enda positiv kommentar... 
 
jag är nöjd, och jag skiter i vårt resultat den här gången. dock tyckte jag domaren kunde klämt ur sig NÅGOT positivt. menar, så kassa kan vi ju inte ha varit :P
 
film kommer, då får ni också bedömma :P

waah.

imorgon är det tävling! waaaaaaah. jag är så där galet toknervös som vanligt ;)
 
hoppas jag kan programmet! och hoppas kalle är sugen på att åka på tävling :) kandar eller träns, det får jag se. tar med mig båda, så båda är smorda och fina nu. men lutar åt tränset som det känns nu faktiskt.
 
wooooooooooohooo! 
 
(och nej, det kommer inte komma något vettigt inlägg förrän tävlingen är över, haha) :P
 
hade i alla fall en bra träning idag med kalle för sussi. vi jobbade mycket lösgörande och mycket med galoppen. fick många väldigt bra tips som jag hoppas jag ska komma ihåg att tänka på imorgon.
 
WISH US LUCK!
 
till den här tävlingsplatsen ska vi :) vi var där i juni också.
 

kandar eller träns?

kandar eller träns på söndag, det är frågan...
 
red med kandaret i förrgår och med tränset idag. kalle kändes riktigt fin med båda. svåååårt val :)
 
ska träna med kandaret på lördag så får vi se hur jag känner sen! wohoooo!!!! 
 
TAGGA!
 

bloppis!

har som sagt rensat bland mina saker och här är lite grejjer som jag säljer nu :)
ev. frakt tillkommer, men samskickar gärna :)
 
 
flugtäcke från hansbo, strl 155. fast hals, magplatta. använt 2 ggr. 200 kr.
 

fleecetäcke, grårutigt strl 165 (men mer som 155). med dubbla bogspännen, kryssgjordar och svansrem. 50 kr.
 
svarta stigläder strl dam (gissar 145 cm men kan kontrollmäta om intresse finns. 80 kr.
 
vitt vadderat schabrak, one size. använt en gång. 50 kr.
 
gelepad till sadel. använd fåtal gånger. 50 kr
 
täckesgjord, blågul. 15 kr.
 
rosa benreflexer strl full. den ena något sprucken. använda fåtal gånger. 20 kr
 
grimskaft svart/brun/vit. 15 kr.
 
dressyrgjord hansbo event, 70 cm. 50 kr.
 
blått nackludd 10 kr
leopardfärgat nosludd 10 kr
 
tränsväska, använd en gång på tävling. 40 kr
 
rosa vattenhink till exempelvis hagen. tror den rymmer 25 liter men kan dubbelkolla vid intresse. 40 kr
 
4 st rosa höpåsar. står siffran 7 på dem, men går säkert att få bort på något sätt. alla 4: 40 kr.
 
svarta frambensdamasker strl full. 35 kr
 
svängd dressyrgjord i läder. svart, strl 70 cm. 100 kr
 
stigbyglar med svängd utsida. 60 kr.
 
svarta stigläder med t-spänne. 75 kr
 
 
täckena säljs otvättade då jag inte har tillgång till maskin som kan tvätta täcken. 
samskickar gärna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

två timmar i skogen med mina bästa vänner.

idag blev det en långtur för kalle och mig. som sällskap hade vi min fina vän bello och hennes pålla. vi står kanske  3 km ifrån varandra, så vi möttes halvvägs och tog sedan en långtur runt golfbanan tillsammans. hästarna var så glada såååå!
 
kalle passade på att galoppera på asfalten (....) och halvt kasta av mig i en backe i full galopp för det var en livsfarlig bajshög mitt i backen (....).
 
blev mycket galopp och trav när vi red tillsammans också. tror hästarna var väldigt nöjda sen :)
 
vi har nu börjat stödfodra lite i hagen också, blir ju lite invänjning inför stallperioden med. och hästarna verkar väldigt nöjda med det, glufsar gärna i sig hö och hösilage!
 
hade ingen bild på bello och hennes pålla caméra :(
 

storrensning.

igår blev det en storrensning bland mina saker i stallet. verkligen välbehövligt kan jag säga! båda skåpen städades (och jag hittade då också mitt kedjegrimskaft som varit försvunnet sedan i våras!). och kollade också igenom mina övriga saker som ska säljas/slängas. kastade med andra ord en hel del :)
 
så det kommer komma upp saker på min bloppis, om kanske något är intressant :)
 
så här såg skåpen ut efter städningen (ja, jag glömde fota innan jag började plocka och städa, haha):
 



snabbfrisering.

inför tävlingen förra helgen var jag ju tvungen att fixa till kalles långa vildvuxna man så den skulle gå att knoppa.
här kommer före-efter-bilder från då.
 
före:
 
efter:
 

snabbfrisering.

inför tävlingen förra helgen var jag ju tvungen att fixa till kalles långa vildvuxna man så den skulle gå att knoppa.
här kommer före-efter-bilder från då.
 
före:
 
efter:
 

nostalgi.

hittade ett tidningsutklipp från 1999. 
 
vi var ett dream team, ymer och jag.
 
 

gräs gräs gräs.

idag var kalleman och jag ute på promenad. blev förvånad att det fanns så mycket långt härligt frodigt gräs längs vår promenad. och kalle blev förstås helt tokig och ville baaaaara äta hela tiden. han proppade munnen full och tuggade som en tok :P sötaste bing!
 
igår blev det ett dressyrpass på stora utebanan. såååå härligt. vi gjorde mycket skolor och kalle visade som vanligt att skolorna är hans starka sida. fine!
 
imorgon ska vi nog jobba lite på töm tror jag. 
 
har också anmält oss till tre olika tävlingar. wohooo!!
 





tävlingsplaner.

jag är så glad att jag har sadel nu igen!!! vi har redan hunnit med en tävling och snart är det dags för nästa. har anmält oss till två tävlingar hittills. wohooooo!!!!
 
nu hoppas jag vi ska få till träningstider för lisa också. nästa vecka ska vi träna för sussi med. weeeeeeeee!!!
 
LIVET LEKER!
 

omvänd syn.

när jag inte hade någon sadel till kalle i sommar så fick jag låna en bomlös sadel av kalles massör. väldigt snällt och uppskattat då vi inte hade kunnat hålla igång motionen så bra annars. visst, vi tömkörde mycket men vill ju inte tömköra varje dag! kalle kan man inte tömköra i skogen heller och vi ville ju komma ut i skogen. och det gjorde vi ju med den bomlösa :)
 
från början var jag väldigt skeptisk och tyckte mest den var helläskig. även i slutet tyckte jag den var lite läskig men samtidigt har jag fått omvänd syn på det här med bomlösa sadlar. så nu är jag väldigt sugen på att testa/köpa en annan bomlös till kalle, men då en sådan modell som jag skulle kunna få tävla med i dressyr om jag skulle vilja :) 
 
någon som har en sådan bomlös sadel man får tävla i? 
 
ikväll var vi ute och mös i skogen med marie och fantan. uppskattades riktigt mycket!
 
 

en stund av lyx.

igår fick kalle massage. det uppskattade han väldigt mycket. massören bekräftade det jag också tyckt; att kalle musklat på sig ännu mer nu. han fick med andra ord goda betyg :)
 
han är så rolig när han får massage, kalle. han skiftar från att halvsova till att hålla på och böka och vifta med sina ben. är det lugnt i stallet så halvsover han men så fort det kommer andra hästar och människor så ska han börja spexa :P
 
imorgon ska vi nog ta oss en tur i skogen, bästa kalle och jag. 
 

film - LA:4

här kommer då också filmen från gårdagens tävling.
 
är nöjd med tanke på omständigheterna med sadel etc.
 
vi hade missar så som andra skänkelvikningen, skrittprogrammet, mellantraverna och HAHAH ryggningen. kalle gillar inte att rygga som ni kommer se i filmen ;) ochså stod kalle emot en del pga knott som kliade i öronen... men jag är supernöjd!
 
slutkommentar:
 
flott häst med potential. bör engagera mer bakifrån i främst traven för högre betyg. lycka till!
63,66 %
 
 

hoppsan.

kalle och jag råkade visst åka iväg på tävling idag. en LA:4 blev det och vi slutade på 63,66 % och precis utanför placering. 
 
kalleman skötte sig så bra så, men var väldigt irriterad på alla knott som kröp in i öronen på honom. och hade med mig fina bello som hästskötare/coach/moraliskt stöd. skojskoj :) kändes kul att det gick så bra ändå trots att vi inte kunnat träna på hela sommaren typ och dessutom kalle går på bete fortfarande. 
 
vi fick en miss på andra skänkelvikningen och förstås mellantraverna. första bakdelsvändningen blev lite missförstånd och i den ökade skritten ville kalle bara ner och klia öronen mot benen så den blev lite ojämn :P fick i alla fall en 8a på ena galoppvolten i samlad galopp!
 
någon var nöjd med att komma ut i hagen igen efter tävlingen.
 







it is here.

igår hämtade jag min nya precious! och den va finare än min förra, vissa förbättrade detaljer. fick ett fleeceöverdrag till den också. tjuuusigt.
 
och idag invigde vi. MY GOD vad jag längtat efter ett riktigt dressyrpass. måste också börja linda benen oftare igen. kalle blev toknervös när jag gjorde det idag och trodde det var nåt annat på gång, haha.
 
imorgon händer något spännande och otippat. och kanske inte helt genomtänkt :P
 

RSS 2.0