BILDBOMB DRESSYRTRÄNING del 2

lite fler bilder från träningen i hettan. mitt internet muppar ihjäl sig så hoppas det funkar nu. allt försvann nyss. morr!




och hehe, kalle var liiiiite tittig emellanåt :P


Kalle är oerhört laddad för ett tömkörning...

dsc00893 (MMS)

Kalle är oerhört laddad för ett tömkörningspass...


BILDBOMB DRESSYRTRÄNING del 1

frussi fotade massooooor på träningen i tisdags. :) TACK !!! sötkalle gillade iiiiiinte flugorna som ni kommer se på vissa bilder. men han är bara så söt :)

Uppvärmning:


och jag bjuder på denna bilden nedanför för jag ser verkligen så himla lycklig ut :D :D


ni betyder.

jag blir så glad av er alla läsare. att ni tittar in, lämnar avtryck, bryr er och tycker om det jag gör.

var inne på saras blogg idag och hittade det här inlägget. TACK! vad glad jag blir :)


ponnytiden :)

ett smakprov.

HAHAHHA bjuder på ett smakprov från träningen igår... kalle tyckte frussi var liiiivsfarlig när hon satt på huk :P och jag förbereder mig på flykten :P älskar mitt ansiktsuttryck ;)


håll ut.

jag kommer svara på era kommentarer. men internet hemma muppar SOM ALLTID såååå jag ska fixa det när internet behagar fungera igen! så jag har inte glömt er, älskade läsare !


Man tager vad man haver. En kompress och e...

dsc00892 (MMS)

Man tager vad man haver. En kompress och eltejp!


fining.

samtidigt som min träning igår så longerade de en 3-åring på banan. och vilket steg!!!! ägarna sa att det var min nya dressyrstjärna :)

ja, kanske det. jag blev väldigt imponerad i alla fall och gillade det jag såg :)


min skatt.


gårdagens träning.

träningen igår kväll gick bra. det var riiiiktigt varmt och ganska dammigt dock på utebanan. men kalle jobbade på i värmen. så duktig. jag hade dock lite halvsvårt ibland att fokusera på grund av ett tråkigt besked. men jag försökte så gott jag kunde. och kalle gjorde det lättare att fokusera ändå.

vi jobbade mycket med galoppen, att få kalle mjuk och inte hänga i handen och ordentligt lösgjord. galoppen har blivit lite bortglömd nu sedan vi jobbat så mycket med traven. men nu är det fokus på galoppen också igen :)

jobbade mycket öka/minska tempo i skritt, trav och galopp och det fick kalle att bli riktigt fin till slut!

sedan blev det lite programdelar som serpentin med 3 bågar och bibehållen galopp, halt från galopp, ryggning och in i galopp, skänkelvikning längs diagonalen, bakdelsvändningar osv.

väldigt nöjd med kalleman och BILDER kommer för frussi var med och fotade en massa :)


inte från idag men...


t, jag saknar dig och jag är ledsen för att jag inte hann säga hejdå...

jag har inget att säga.

jag är bara helt tom inombords. jag visste väl att denna dagen skulle komma någon gång. men jag var inte alls redo nu.

älskade lilla vän. jag kommer aldrig glömma dig. du har satt sådana avtryck i mitt hjärta som aldrig kommer suddas bort.

världens finaste lilla t, tack för att vi i alla fall fick 9 år med dig.

sov gott <3

Sov gott älskade lilla vän. Jag kommer ald...

dsc00888 (MMS)

Sov gott älskade lilla vän. Jag kommer aldrig glömma dig


lambourghini.

ganska så jättefin hingst tycker jag.

 


oavsett hur jag gör...

... kommer någon bli besviken. meeeen jag hoppas det löser sig på det sättet jag vill. annars är de andra alternativen också bra men inte fullt så bra som det jag vill.

ikväll är det träning med kallebingbong weiweiwei!


FÖRLÅT!!

alltså förlåt förresten alla bloggläsare. jag kom på nu att jag TOTALT glömt bort att fixa videobloggen med hur man uttalar kalles namn :O detta ska jag fixa i veckan, PROMISE !!! :)

hoppas ni har en fin kväll !


kalles sötrumpa :)


busy weekend...

har en fullspäckad helg att se fram emot... nu när det inte blev meeting och alltså inte tävling på lördagen så blir det faktiskt något annat minst lika spännande på lördagen... iiiiiiiiiiiih. jag är så uppspelt över allt just nu ;)

och söndagen blir det ju då alltså tävling med kallebusbus! jag är sååå taggad !!! :D

ska träna med kalleman imorgon dessutom. weiwei! det ser vi fram emot :)


woooops!

jag höll på att glömma... jag måste ju börja plugga program nu hhaaha :P

ska ju tävla på söndag. weiweiwei! jag ser fram emot det massvis! dock är det inte många starter alls men det gööör inget, då går dagen så mycket snabbare :) det är ju ganska så lång resa så det är skönt att vi inte behöver spendera en evighet på plats sen ändå :)

jag är så taggad för tävling dessutom!

LA:3 och LA:4 ska vi rida för er som missat det :) vår debut med LA:4 dessutom ;)


min fina stjärna :)


Kalle hälsar god morgon. Han verkade ha ha...

dsc00858 (MMS)

Kalle hälsar god morgon. Han verkade ha haft en okej natt inne. Men hans näsa verkade inte helt nöjd.. Släppte upp kalle och stoet till sommarhagen med. Gick brabra. Hoppas det är lugnt när jag är tillbaka där senare idag. Vad har ni för planer för dagen?


Sötsötsötkalle.

dsc00880 (MMS)

Sötsötsötkalle.


dagens resultat.

testet idag kändes liiite läskigt idag när kalle tyckte att stoet han släpptes ihop med var konstig :P men nu har jag varit i stallet och tagit in hästarna. när jag kom dit stod de båda två och sov i solen. så söta så :)

och de hade ingen direkt tanke på att gå in heller hihi. men det gick faktiskt bättre än med någon annan att ta kalle ihop med detta stoet :) de hade liksom ungefär samma tempo så det gick jättebra :) det är ju en smal stig vi leder dom till sommarhagen på så jag får gå framme vid kalles huvud och hålla den andra hästen i grimskaft bakom... och om den andra då går vääääldigt mycket saktare som de andra gjort så blir det lite svårt till slut :P

men de verkade ha klarat dagen bra ihop. kalle brydde sig inte direkt om henne sen så :) gillagilla!

imorgon släpper jag upp dom på morgonen igen! så får de gå däruppe hela dagen och så tar stoägaren in dom igen imorgon på kvällen... så får de spendera en natt till inne. sen hoppas jag att de kan gå ute igen. :)

sååå glad att det ändå funkade så bra idag :)


om testet.

jag skrev ju att det just nu pågår ett test i stallet. jag har haft fullt upp här ett tag med att leta upp antingen hagkompis till kalle eller ett nytt bete till honom med kompis. detta på grund av att han kommer bli ensam från och med imorgon då hans nuvarande kompis åker till en fodervärd :)
och som jag skrivit innan tycker kalle att det här med box är ett dåligt påhitt och han trivs verkligen såååå bra med att gå ute så jag vill unna honom det :)
så det har varit många turer och jag har haft många betes-besök inbokade. men det hela har faktiskt slutat med att vi har provat släppa ihop kalle med ett sto i vårt stall. faktiskt samma sto som han gick med precis i början när han kom till stallet :)
det var då inga problem alls så jag hoppas det ska gå bra! dock tyckte kalle hon var jättekonstig för hon började så klart tokbrunsta och "ställa upp sig" och han bara tittade ner mot mig och den andra hästägaren och såg ut att säga " vad gööööör hon, varför beter hon sig så konstigt?".
så kalle gick mest runt och skrek och viftade lite med benen... men ska åka ut där strax och plocka ner dom. de får stå inne några nätter nu i början då den andra hästen inte gått på så mycket gräs. och så hoppas vi att det lugnar ner sig lite till :)
de två när kalle precis kommit till stallet. de gick tillsammans i 4 månader då :) våren 2009.

Just nu pågar ett test i stallet. Jag hopp...

dsc00882 (MMS)

Just nu pågar ett test i stallet. Jag hoppas att det funkar som jag vill..


Mitt senaste fynd som jag glömt visa för er!

dsc00885 (MMS)

Mitt senaste fynd som jag glömt visa för er!


Kalle tycker att saltstenen inne är bättre...

dsc00884 (MMS)

Kalle tycker att saltstenen inne är bättre än den i hagen


nerringd.

haha har visst en massa missade samtal. från lite intressanta människor. jag hoppas att de försöker ringa upp mig igen nu bara, jag hade missat att jag hade telefonen på ljudlöst...

men det är VERKLIGEN spännande samtal det gäller :D

tihihihih.

och imorgon händer också en tillfällig men ganska stor förändring. det kommer bli bra! mer om det imorgon...


my precious :)

Uppdatering kommer. Jag har mycket att fix...

dsc00882 (MMS)

Uppdatering kommer. Jag har mycket att fixa med just nu och därför blir bloggen lidande. Det har förhoppningsvis löst sig efter helgen!


önskar...

... alla en trevlig midsommar :)


beställning på g.

bara för att det inte fanns några stigläder med t-spänne när jag för en gångs skull var i tingsryd så tänker jag beställa dom istället :P

någon som beställt från börjes? tänkte om leveranserna brukar funka bra och så :)

ska köpa en extra ultra shield också, de var billiga därnere men jag var så sur när inte stiglädren fanns så jag köpte aldrig :P


ALLTSÅ vad less jag blir...

hahaha suck. jag har då verkligen ingen tur :P jag blir så leeesss!!!

men det är alltid samma sak! de dagarna jag ska rida och har en fotograf med mig så går det ändå inte superbra. men idag när jag hade kamera men ingen fotograf så gick verkligen allt SUPER !!! helt galet vilken härlig trav jag red fram. luftig och jag bara satt och njöt. men jag red ihjäl mig också med säte och ben för att få fram den :)

kallebusbus var verkligen urfin idag! helt uppspelt fortfarande på grund av det hihi :)

hur ska ni fira midsommar förresten?


Vilopaus i hagen

dsc00877 (MMS)

Vilopaus i hagen


ett hopp upp.

eftersom vår msv c debut har fått skjutas upp så kommer vi ialla fall hoppa upp EN klass på tävlingen nästa helg. så vi kommer då rida LA:3 och LA:4. hoppas nu bara inte den blir inställd eller nåt sånt fult :P

jag är sååå taggad !!! måste bara lära mig programmen med. LA:4 har jag ju aldrig ridit heller :)


om ni inte får något svar...

... på er kommentar så är det för att mitt internet muppar (ovanligt va?) så jag vet inte vilka kommentarer som kommit fram och vilka som inte... så skriv gärna igen , jag har inte glömt er :)

idag ska jag dressyra med kalle. JAG LÄNGTAR REDAN wihooo! :D


när nånting är farligt...

... är det en himla kamp att få kalle att gå framåt! när man sitter på är det lätt men om kalle är rädd för något när man tömkör blir det knepigt :P

tömkörde nämligen på stora utebanan ikväll och de höll på med någon vattentunna och grejjer utanför ena hörnet. detta var totalt livsfarligt tyckte kalle. och eftersom kalle är väldigt spörädd så tömkör jag ju alltid utan spö. så det var liiiite svårt att få honom att gå fram ibland!

när de farliga människorna, tunnan och bilen var borta gick det dock superbra :P jobbade lite tramp, öppna, sluta... finaste kallebusbus!

och vet ni, nästa helg är det TÄVLING !! sjukt nervös :)

Varför är alltid det man ska ha slut? Suck..

dsc00875 (MMS)

Varför är alltid det man ska ha slut? Suck..


questions & answers.

det blev inte många frågor i frågestunden, kom igen nu :P nästa gång får ni skärpa er :)

tack ni som faktiskt ställde frågor hihih.

här kommer frågorna och svaren i alla fall!

1. hur gammal var du när du fick/köpte din egna häst.

Jag har inte haft någon egen häst på det viset ännu. Kalle är min foderhäst sedan 4 år tillbaka. Har haft foderhästar tidigare också och den första var Diego som jag hämtade 2000. Hade också islandshästen Tvistur som min egen mellan 1998 och 2002. Jag skötte då ALLT med honom men jag betalade inget...

 
2. vilket märke på ridbyxor tycker du är bäst.

Oj, svår fråga. Jag är inte sådär märkesnördig direkt och köper lite olika för varje gång :) Men helskodda gillar jag bäst!!

3. Hur lång är du?

Jag är 173 cm lång :)

4. Kalles mankhöjd?

Kalle är 168cm hög i mankhöjd!

5. Bästa minnet med Kalle (förutom då du hämtade han :p)?

Mitt allra bästa minne med Kalle var min födelsedag 2009 då vi flyttade till nuvarande stallet. Kalle hade varit lite deprimerad ett tag och att se livsglädjen och lyckan i hans ögon när han fick sträcka ut i galopp i en stor hage med en kompis är oslagbar!

6. Vad är det bästa med Kalle?

Det allra bästa med Kalle är att han är så himla positiv. Han har sådan arbetsvilja och livsglädje som jag sett hos få andra hästar. Det som också gör honom speciell är att han är som ett lotteri; du vet aldrig vad du får för han kan skifta massor från dag till dag i ridningen :)

7. Något ni har gjort som ni är extra stolta över?

Jag är stolt över typ allt vi gjort. Men att vi vågade ställa upp i MSV C på en programridning för en regional domare anordnad av smålands ridsportförbund är jag väldigt nöjd och stolt över. Kalle gör mig stolt varje dag, han är min prins, min ögonsten.
8. Vad vill du helst jobba med? :) Visst var du väl färdigpluggad nu?

Oj jag har ju precis avslutat en utbildning i logistik. Jag skulle helst jobba på något tillverkande företag med exempelvis inköp eller kanske lite marknadsföring. Trivs också toppen på mitt sommarjobb där jag kalkylerar och registrerar ordrar :) Sen vill jag ju förstås jobba med hästar hihi!


lilla söta dusen.

som sagt, blev inte så många foton när jag var på öland och hälsade på söta tvistur igen. regnet öste ner och vi var blöta in på huden :P

men några bilder fastnade min söta lurv på! och vilken lång man han har fått, sötaste lilla dusen :)




Kvällsmys i sommarhagen.

dsc00870 (MMS)

Kvällsmys i sommarhagen.


photoshoot part 5.

more pics :)


min hemlis.

eller ja, en av dom ska jag väl säga... den handlade om att jag fick erbjudande om att låna min gamle islänning jag hade som min 1998 till 2002!! och ha honom hemma från september till maj typ :O

HELT SJUKT erbjudande då det alltid varit min dröm att ha honom :) han var ju min lilla ögonsten!

dock kommer jag nästan helt säkert tacka nej till erbjudandet. han har haft lite problem med kotlederna sedan han kom till öland men är nu bra igen. han går i en 500 hektar stor hage med typ 60 andra islandshästar. att få en bättre tillvaro än det går nog inte för honom :) han är ju äldre med så jag vill se till hans bästa!

bara det bästa är bra nog för min lilla duse :)

det var däremot sjukt underbart och härligt att få träffa den lilla filuren igen efter så många år !! han såg väldigt välmående ut, manen var riktigt lång och han var tjock om magen :P några få bilder kommer från vårt möte. det var ösregn och vi vandrade i blandad terräng 7 km för att träffa honom. och när vi väl hittade honom var vi blöta från topp till tå in på bara huden :P


photoshoot part 4.

woop woop, fler bilder från söndagens lättare pass på utebanan.

skoj med galopp tyckte kalle och jag :P


photoshoot part 3.

ännu lite fler bilder från passet på utebanan :) :P



HAHA bilden nedan ser man på min grimas vad jag tycker om regnet ;)





och lättridningsbilder blir bara sååå fula egentligen, se nedan :D


photoshoot part 2.

lite fler bilder från gårdagens pass på utebanan. jobbigt att rida med regnet i ansiktet :)


photoshoot part 1.

här kommer lite bilder från gårdagens pass i regnet :) blev ett lite lättare pass på banan typ 30 minuter :)




magen full.

ujujuj, var jobbigt att rida igår kväll. hade precis ätit så fick håll typ direkt och orkade inte sitta i och rida ordentligt :) typiskt när vi hade fotograf och allt (jim fotade).

kalle var i alla fall pigg och glad och tyckte det var helt okej att rida på utebanan fastän den var väldigt blöt och geggig! idag ska vi dock bege oss ut i skogen så jag hoppas på uppehållsväder :)

snart är det ju tävlingsdags för oss också, hoppas nu inget kommer emellan. foton kommer från gårdagens ridpass. så länge får ni en bild från innan vi begav oss iväg. finaste kallebus!


myspys.

att bli borstad och kliad är mysigt tycker kalle. och givetvis ska man ge samma behandling tillbaka!

sötkalle!


Nu är det äntligen färdigt!

dsc00868 (MMS)

Nu är det äntligen färdigt!


ett dygn utan kalle...

... är alldeles för länge ;) saknade honom hihi! men både min syster och madde tog ju hand om honom under gårdagen så han var i trygga händer :)

och mitt börjestäcke är BÄST !!! det regnade hela natten men tror ni kalle var blöt under? nej nej nej :)


resultatet på provsvaren.

pratade med veterinären i torsdags med, glömde skriva om det... han hade fått provsvaren på kalles "slem" som vi skickade iväg. även provsvaren var bra och han var glad att kalle är bra igen. det var väl något tillfälligt virus helt enkelt :)
weeeeeiiii :D
första sommaren med kalle :)

vi kör en gång till!!

jag kommer ännu en gång ha svårt att uppdatera under helgen. därför kör vi en favorit i repris!
jag kommer eventuellt kunna mobilblogga lite om tekniken funkar. det gjorde jui inte det sist :P
men så länge kör vi en frågestund! IN MED MASSA FRÅGOR NUUUUUU !!!!!!



leverans på gång!

wohoo, fick mail om att saken jag råkade klicka hem är på väg nu ;) hoppaaaas jag får paketet innan midsommar. inte för att det spelar någon roll men jag vill haaaa :D
råkar ni också klicka hem saker ibland? ;)
söööte :D

reserv-ryttare.

imorgon får kalle en ersättare på ryggen :) madde ska rida honom då för jag kan inte. jag ska ju hälsa på min gamle islänning då. myyyys!
hoppas kalle uppför sig men han brukar inte bralla så farligt med andra. han vet ju att han kan med mig, men brukar vara duktig och snäll med andra, för han vill ju verkligen inte slänga av någon :)
sötbuskalle, älskade tokhäst!

de har kommit!

weeeiii, mina stenar har kommit nu! så nu ska jag göra färdigt kandarpannbandet. wohoo :D
så håll ut, ni ska få se resultatet snart :) weiwei!!
dock kanske jag inte hinner fixa med dom förrän efter helgen. troligen inte :)
jag tycker det ska bli kul att ha något helt eget :)
ska prova nya pannbandet till vanliga tränset mee, det med gröna stenar :)

finaste!

longerade kalle med inspänning igår. han var sååå fin :) hade riktigt härligt gung i steget.  gilla! han var dock lite småseg men det brukar han vara med inspänning :P han tycker det är lite småtråkigt hihi! brukar variera och longera någon gång med inspänning varannan månad eller så bara. annars jobbar ju kalle så fint själv men för att få honom lägre kör jag med inspänning. synd jag glömde fota :)

älskade kalle, jag är lyckligast i världen som har dig!


I can´t help it.

but I love you more than anything.


ikväll.

ikväll ska vi fira att jag tagit examen från min utbildning :) kulkul! helt sjukt egentligen att det redan gått 2 år tycker jag :)

dessutom ska jag på en intervju på ett tredje ställe idag. weiwei!

händer också en annan spännande sak ikväll som kan vara viktig för framtiden. eller i alla fall en kortare tid framöver. hoppas det ska gå bra :) det är viktigt! men annars har jag ju plan B ;)

vad har ni för planer för dagen?


planerar...

planerar och grubblar, tänker och funderar. vill jag, vill jag inte. kan jag, kan jag inte.

det är mycket att ta ställning till. och bestämmer jag mig för att jag vill är det ännu mer. och mycket fixande. detta är svårt. jag vill men samtidigt kanske jag ångrar mig?

nu ska jag grubbla vidare ;)


längesen kalle fällde nu.... :)

eksemtäcke då?

fick inte många svar när jag efterlyste bra flugtäcken. fick däremot tips om vilka som var dåliga :P:P och 1 tips på ett bra täcke... men jag vill ha mer tips! fler måste ju ha erfarenhet tycker man :D

så nu frågar jag istället på eksemtäcken. funkar ju också :) det ska vara svalt, inte så klumpigt, tåligt och kunna användas med hals utan grimma....

TIPSA MIG :)


kalle gillar INTE flugorna ju...

meeting?

vi har ju pratat om dessa meetings nu men kunde ju inte åka på det första vi hade tänkt oss för kalles hosta osv. men nu har vi faktiskt anmält oss till det andra meetinget. dock kommer vi bara åka 1 dag, för jag känner inte att jag kan få upp kalle i den kondisen så fort och vill heller inte stressa. men nu hoppas jag att det blir av, för vi har verkligen fått ställa in såååå många tävlingar i år. nu får det vara nog med det :D


länktips!

om ni inte har något att göra, kika gärna på min och min kompis hemsida om hästimport.

klicka här för att komma dit !

Jag råkade visst blinga min hjälm också hihi

dsc00854 (MMS)

Jag råkade visst blinga min hjälm också hihi


my big fear....

usch, en av mina stora rädslor är bränder :( tur i oturen att djur och människor klarade sig.

Stall brann ner i Kumla

På söndagskvällen började ett stall utanför Kumla att brinna. Trots räddningstjänstens insatser brann stallet och två andra byggnader ner till grunden.

Nerikes räddningstjänst var på plats vid halv nio-tiden på söndagskvällen, för att försöka få kontroll över branden som startade i stallet och sedan spred sig. Hästarna som befann sig i stallet kunde räddas, och inga människor ska ha kommit till skada.
- Stallet var helt övertänt redan när vi kom, säger räddningschefen Thomas Petersson till Aftonbladet.

Ingen av de tre byggnaderna gick att rädda, utan brann ner till grunden. Räddningstjänsten fick istället koncentrera sig på att försöka begränsa spridningen av elden. Det är ännu oklart hur branden startade, skriver tidningen.

från tidningen ridsport


stora testet.

stora testet igår kväll. testet handlade förstås om kalles hosta och det gick ut på att rida på utebanan för att se om han hostade. det var jag och kanske 7 andra ridskoleryttare på utebanan som red runt överallt och det dammade en del.

jag var nervös för att börja trava och sådär. men till slut tog jag mod till mig. kalle hostade inte en gång! vi travade mycket, galopperade en del och kalle var pigg och glad :) krävde dock inget av honom alls :) så vi såg nog rätt kul ut, kalle sprang med huvudet i marken hiih.

pratade lite med sussi också ett tag :) trevligt!

men nu är jag bara sååååå glaaaaaaad :D'


kalle säger vacker hoooov :)

gräsmagar.

söta pojkar med stora gräsmagar :)


kalle tycker till!!

nu vill kalle ha ordet igen... denna gången för att hissa... och hissen går till (HÖR OCH HÄPNA!!)... GRÄÄÄÄÄS!
<3


kalle tycker till!!

nu har kalle ordet. nu är det kalles tur att dissa. och denna gången går dissen till.... INSEKTER!


hoppsan!

jag rååååååkade visst beställa något/några saker till kalle igår... wooops! ;)


seg av betet? nejnej...

det här med att hästarna blir trötta av betet stämmer då inte på kalle i alla fall :P han var heltaggad idag med. söthästen...

vi tog ett varv längs motionsslingan idag. blev en del trav för att se om han började hosta och även en liten kort galopp. men ingen hosta och kalle var bara överlycklig. ska prova trava honom på banan imorgon och se om han hostar. isåfall är det nog på grund av dammet...

sötbuskalle, han gör verkligen mina dagar... blir glad bara av att titta på honom :)


FLUGTÄCKE.

jag har stora funderingar på att köpa ett flugtäcke till kalle :) men eftersom jag aldrig haft ett innan så vet jag inte vilka som är bra och vilka som är mindre bra...

det jag söker i flugtäcket är:

* smidigt; inte stora hängande täcken som är lätta att fastna med. kalle är en klumpeduns och vill inte behöva oroa mig för det.

* svalt; kalle är väldigt varm av sig på sommaren och om han blir varm av täcket är det ju inte så bra :P

* hals som kan sitta uppe utan grimma; om täcket har hals vill jag gärna att halsen ska kunna sitta uppe utan att ramla ner. kalle har aldrig grimma på sig i hagen nämligen. alternativt löstagbar hals så får han gå utan halsdel.

* tåligt; kalle är en täckesmarodör och har spräckt jag vet inte hur många täcken i bogen... :D

* bra pris; jag har inte råd att lägga en förmögenhet på det och har ingen lust eftersom kalle tidigare tagit sönder täcken första dagen :P då känns det inte okej att ha lagt tusenlappar på det ;)

sååå in med era tips! var kan jag hitta vettiga flugtäcken? börjes? hööks? kanske rentav ullared? vilka märken funkar? webshoppar? :)

IN MED TIPS !!!!

beställning på g.

nuuu ska jag beställa hem fler stenar till kandarets pannband. jag är toknöjd hittills. och vill bara göra det färdigt!

FÅR VÄL SE om ni är lika impade sen haha ;) tycker bara det ska bli kul med något man gjort själv.. det är inte alls något avancerat som jag gjort så :P

you are...

... amazing !



blöta täcken...

vet inte om ni också haft typ hällregn nu några dagar? här i småland har det öst ner. mindre roligt. igår kväll efter avslutningen var tanken att jag skulle flytta upp kalle och citrin till sommarhagen. men jag lät dom faktiskt sova inne. de var ändå inte direkt roade av att gå ute i ösregnet, de stod bara som förstenade i hagen haha!
kalle har under dessa regniga dagar avverkat 3 täcken. inte för att de regnat igenom, långt ifrån. men jag vill inte att han ska gå med blöta tunga täcken så länge. så jag har bytt på honom helt enkelt :)
hur gör ni med de blöta täckena när det regnar flera dagar i sträck? eller har ni inte täcke på alls?

vilken syn!

hahaha hade någon sett mig och kalle i skogen idag hade vi nog sett skitroliga ut :P
har ju alltså ridit kalle idag för första gången på typ 1,5-2 veckor. och som jag lääängtat. även kalle verkade det som :P
så vi såg nog gaanska roliga ut, en ryttare som sitter och skrattar på hästens rygg och en häst som går och småtravar, rör öronen konstant, småstudsar och i övrigt bara älgar fram fort som attan! :)
min bild jag hade framför mig om att skritta runt på långa tyglar och mysa fick bytas ut :P det fick bli kort tygel och helt enkelt försöka hålla kalle i skritt. av 10 steg så var kanske 6 av dom trav :P så ja, vi var inte riktigt överens. men vi avslutade faktiskt med att trava en bit, kanske 500 m. kalle sträckte ut i mellantrav och var överlycklig. ingen hosta heller, skönt. :)
imorgon blir det också en tur i skogen, jag längtar redan!!!
inte från idag men en lika lycklig kalle. jag kunde inte fota något idag från ryggen för jag hade fullt upp med att försöka hålla koll på kalle :D

BAD UPDATE.

ikväll är det avslutning med skolan och grillbuffé och sånt mysigt. tänk att 2 år redan gått. helt sjuuuukt!

sååååå jag kommer inte kunna uppdatera något under kvällen :)


om en liten vecka...

...så får jag träffa dig igen, fina dusen :) tänk, efter 9 år ska vi ses igen!!


lääängtar.

vet ni, jag TOKLÄNGTAR till imorgon. för då ska jag sitta på kalles rygg igen efter typ 2 veckor som jag inte suttit på honom. jag läängtar sönder mig! blir en skrittrunda då nämlígen :) har ju bara longerat någon gång plus promenerat honom för hand :)

LYCKA !


för att...

... du är underbar.


VILL HA!

jag vill också ha en alldeles egen :(
bild lånad från google.

transport utan ramp?

vad anser ni om det? har ni kört med det nån gång? jag körde med det första gången igår. att gå in var inga problem, konstigt nog men det läskiga tyckte jag var när hästen skulle UT ur transporten och det inte fanns någon ramp. men det är säkert en vanesak, men jag tyckte de var döläskigt :P

resultatet hos farbror veterinär.

eller ja, veterinären var faktiskt kvinnlig :P men iaf. blev så klart tokvarmt när vi skulle köra till kliniken. kallestackarn svettades som en gris :( så fick svalka honom när vi kom fram...
undersökningen började med att veterinären lyssnade på hjärta och lungor. kalle var spänd som en stålfjäder. de fick satte en påse på nosen på honom för att han skulle dra djupa andetag. lungorna och hjärtat var jättebra.
då var det dags för det läskiga; endoskopi. det innebär att man halar ner en kamera genom näsborren på hästen och filmar nere i halsen. nu klarade jag inte hålla kalle mer för jag blev helt svimfärdig hih. tur sambon kunde ta över och hålla en drogad kalle.
även nere i halsen var allt fint. det såg jättebra ut och veterinären sa ungefär att "han borde inte hosta". han var ju också torr och fin i näsborrar osv, precis som han varit hela tiden.
veterinären skickar iaf iväg lite "slem" på analys så får vi se sen. hon tyckte han var jättefin och blev också hon paff när jag berättade hans ålder ;)
så nu är det bara att vänta några dagar på provsvaret...

tonight is the night.

ska åka ut till stallet om lite mindre än en timme sisådär.
inatt ska kalle och citrin "sova" (läs: käka gräs) sin första natt i sommarhagen. kan tänka mig att de kommer va trötta imon ;)
men myyyysigt för dom ! :)
så ska släppa upp dom, fylla på vatten och sådär. de kommer nog tycka det är knas att komma dit såhär sent på kvällen hhi. de har ju bara gått där om dagarna hittills...

ikväll.

ikväll kommer jag svara på alla era kommentarer. och då kommer ju också en uppdatering om kalle efter klinikbesöket!

såååå håll ut så länge kära ni :)


transportjakt.

jagade transport i massor att ha till kliniken idag. de två jag brukar hyra var inte tillgängliga. och jag hade paniiiiik ett tag. tills igår. då helt plötsligt stod jag med 3 tillgängliga transporter att hyra :P

tur att det löste sig i alla fall känner jag :)


mystiska kalle.

satt och funderade igår på kalles mystiska knä. ni som är nya läsare kanske inte ens vet om detta men när jag först var och provred kalle så var hans högra framknä ungefär 3 gånger så stort som det andra. jag blev förskräckt men ägaren lugnade mig med att han haft det ett tag, inte påverkades av det och att det kom och gick lite... andra provridningen hade svullnaden hoppat upp en bit. kalle hade ramlat i hagen så vätskebulan hade flyttat sig.

när jag hade haft kalle i lite mindre än 1 år började bula så sakta försvinna och 1 år efter jag hämtade hem honom kunde man inte ana att han hade haft ett sådant knä. och nu 4 år senare har inte svullnaden kommit tillbaka. jag tycker det är heltskumt :P bulan var mjuk och vätskefylld liksom och man kunde klämma hur som helst utan att kalle brydde sig :)


kalle med sitt stora knä.


läskiga knät :)

och normala knät sen/nu:



en sjuk grej är att mellan de olika ridbilderna (den övre med stort knä och den undre med normalt knä) så är det bara 4 månader.... sjuuuukt :O

2 steg fram.

men sen tog det stopp!

kalle är alltså myyyycket bättre med sin hosta. igår longerade jag i en hage och han hostade inte en gång.då bleb det ändå både trav och galopp. idag tog vi oss bort till ridbanan och longerade. blev en hostning precis i början av traven och en mot slutet. stor förbättring mot när han började hosta, då det var 20-30 hostningar på typ 10 min...

men imorgon åker vi till kliniken för en liten hälsokontroll !
tänkte även passa på att väga min store kluns :)



fixat.

har fixat till svaren från frågestunden nu. vet inte vad som händer med min blogg ibland, den lever ett eget liv :P:P

hoppas ni kan läsa nu :)


mission started.

har börjat blinga mitt pannband till kandaret nu som jag sagt att jag ska göra i evigheter :P men nu är det alltså påbörjat. fick dock avbryta jobbet då stenarna tog slut :P

men det blir nog riktigt fint faktiskt :)

har ni blingat nåt nån gång?


svar från frågestunden.

kom in lite frågor till frågestunden... inte riktigt lika många som jag hoppades på med tanke på alla nya läsare meeeen. jag är superglad för de frågorna jag fick, kul! :)

fick 2 frågor gällande hur man uttalar kalles namn (kaloescha). ska återkomma med en videoblogg med det :) det är faktiskt inte så svårt som man tror.  ganska logiskt. ändå har de stora problem på tävlingarna :P

i alla fall, svar på de andra frågorna:

Postat av Olivia Gustavsson
hur gammal var du när du fick kalle? :)

svar: jag hämtade hem kalle när jag var 22 år gammal :)

Postat av: Emelie
Åh frågestund!!
Vad är det för hemlighet du inte kan avslöja än? :) HAHAH.

Hur börjar du rida? Har du haft uppejålldå du tröttnat/inte haft tid eller har du hållt igång sen du började?

svar: HAHAHA, nice try ;) kommer inte avslöja hemligheten riiiktigt än. kan säga att det är hästrelaterat och att jag dock troligen inte kommer anta erbjudandet...

jag började rida när jag var 3-4 år i norrköping. mamma tog med mig och mina 2 äldre systrar till ridskolan och satte upp oss på varsin häst. mamma är inte alls hästtjej och har aldrig varit vad jag vet och förstod nog inte att detta skulle bli en helt ny livsstil för oss.

slutade dock rida sedan och började igen på ridskola när jag var 9 år. vi bodde då inte längre i norrköping utan i småland där vi bor än idag.

jag har haft ett uppehåll från ridningen på 2 år ungefär. detta var när tvistur, islänningen jag hade som min egen, såldes och jag inte hade råd att köpa honom. jag tappade då lusten totalt för jag trodde aldrig jag skulle hitta någon så speciell häst igen. detta var mellan 2002 och 2004.

Postat av: Tuva
Tänkte faktiskt fråga en av frågorna på bilden, haha! Hur länge har du haft Kalle? :D

svar: jag har haft kalle i 4 år :)

Postat av: emma
Hur långt har du tänkt försöka komma inom dressyren med kalle?:)

svar: kalle är ju tävlad i hoppning med förra ägaren och jag tyckte mig ändå se potential inom dressyren. vi har hittls börjat från LC och ridit upp till LA:3 nu. vår msv-debut har ju tyvärr fått skjutas upp av diverse tråkigheter under våren men vi har planerat starta msv i år i alla fall! att starta msv c har alltid varit mitt mål med honom och visa att hopphästarna också kan :D

kalle är ju inte jätteung heller längre, då hade kanske målen sett annorlunda ut.


sol , underbara sol.

vilket galet fint väder vi har idag. 30 plus och solen steker. jag älskar det!
någon som inte riktigt uppskattar solen och värmer på samma sätt som jag är kallebus. han tycker sol är överskattat tror jag , hihi.
ikväll ska jag skritta ut en runda med honom och även prova på att trava en bit och se vad som händer. han är ju galet pigg och så, så han kommer ju bli överlycklig ;)
blir debut i sadeln med då den är omvärmd och bredare.. spännande!
har ni njutit av det fina vädret idag? svar på frågestunden kommer också :)
sötplutts galoppombyten är bara underbara <3

knas.

jag blir inte klok på kalle och hans hosta alltså. igår hostade han ingenting. jag gick också en runda med honom och sprang en bit men ingen hosta. idag ska jag skritta ut med honom och även prova att trava och se om han börjar hosta.

det är ju så konstigt för han är helt torr i näsan, inte snorig alls liksom! en hostig häst förknippar jag med en häst med snor :P

jag själv snorar och hostar som en tok. envisa förkylning :(


ridsug...

GLÖM INTE!

glöm nu inte att ställa frågor i frågestunden :)

Glöm nu inte ställa massa frågor i frågest...

dsc00851 (MMS)

Glöm nu inte ställa massa frågor i frågestunden!


börjar bli nojig.

börjar bli väldigt nojig nu inför klinikbesöket med kalle på onsdag. jag har såna skräckscenarion i huvudet och tänker alltid det värsta. usch usch. hoppas det inte är något allvarligt med min finaste vän.
kaloescha, du är det dyrbaraste jag har. jag gör allt för att du ska må bra.

Nu ska vi ut och äta. Har suttit i massage...

dsc00853 (MMS)

Nu ska vi ut och äta. Har suttit i massagestol och legat vid poolen. Ska nog basta ikväll. Hoppas ni har det bra!


bara för er!

jag kommer ha svårt att uppdatera under helgen och därför tänkte jag ta tillfället i akt att ha en liten frågestund. det var riktigt längesen jag hade det nu, säkert minst ett halvår sedan. så nu är det väl på tiden ;)
har ju fått många nya läsare på sista tiden också, som kanske har lite frågor att ställa. så IN med era frågor nu! ingen fråga är för dum, ni kan fråga mig allt mellan himmel och jord och jag ska besvara så gott jag kan :)
frågestunden stänger jag någon gång under söndagskvällen.
pusskram på er så länge :)

om 2 veckor...

... ungefär, lite mer än 2 veckor, så vet jag mer om den dära hemlisen som jag skrivit om. det galna erbjudandet. jag vet ännu inte om det kommer bli av, jag måste ta reda på lite mer fakta först. men det hade verkligen varit helt galet. jag kan knappt fatta det.
måste också fundera noga på vad som är bäst. kanske inte det jag själv tycker är det bästa alltid. vi får se helt enkelt.
kalle med sin första hagkompis i nuvarande stallet. hans tjeeeeej :P

morrr.

gillar inte när inte mina mobilbloggar funkar. argh!! hoppas de funkar i helgen iaf...
var faktiskt duktig och köpte inget på charlies (vågen för mig!!!). kollade på en ny bridong men det fanns bara strl 8,5 och 13,5 hemma :P typiskt! knas att alla storlekar däremellan var slut...
ikväll ska jag jobba litegrann. tråkigt att knappt ha varit ute idag när det varit sånt toppväder! spenderat många timmar i bilen fram och tillbaks till jönköping och charlies... men nu är iaf sadeln hemma igen. måtte den bara inte vara för bred nu istället :P
skeptiska kalle :)

off I go.

idag tar vi bilen och åker till jönköping igen. var ju där förra lördagen och lämnnade in sadeln för breddning. nu har jag tid att åka upp och hämta den! i och med att kalle är dålig och han inte rids nåt alls så har det ju inte varit jättebråttom att få hem den heller men nu så ska den hämtas :) spääääännande blir det! hoppas nu bara inte att den är för bred istället :P

och jag ska hålla i plånboken hårt när vi är inne på charlies :P :P


2 nöjda pojkar i sommarhagen!

dsc00846 (MMS)

2 nöjda pojkar i sommarhagen!


klockren.

gillar denna bilden på busande pojkarna.

sötplutt.

kalle är verkligen fotogenisk. han blir bra på bild även när han gör en sämre pose. älskade finaste häst!

sommarkänsla.

idag var det full glädje som mötte mig när jag vandrade upp till kalle och citrin i sommarhagen. så härligt att se dom så glada och nöjda.
kärlek på det. och kärlek till finaste kallebus!

nu så!

nu har vi börjat vänja över hästarna i sommarhagen lite smått. skönt! igår gick de däruppe i 2 timmar och de verkade väldigt nöjda med det :) kalle kom travande sen när vi skulle hämta ner dom :)
idag blir det nog ungefär lika länge. skönt för dom :) det har växt upp TOKMYCKET gräs nu senaste veckorna. helt galet... så igår när jag släppte upp dom så hann jag knappt få av kalle grimman innan han karatesparkade sig iväg. söt så!
citrin tyckte inte att han hann med att springa så han dök bara ner i gräset direkt :D
bild från i höstas på pojkarna.

det bidde inte som jag tänkt mig.

gårdagens träning blev inte alls som jag hade tänkt mig. den blev faktiskt en riktig chock! jag red bort citrin till anläggningen och såg fram emot att rida lite.

och vi började jogga igång så småningom. citrin hade gas om han fick springa som han ville men när jag ville ha honom i en låg joggform så tog bränslet totaltslut. jag fick driva varje steg för att hålla honom framme. och gjorde jag minsta halvhalt tog han det som att få stanna. så det blev verkligen att RIDA!!!
jag själv var inte riktigt beredd på att behöva rida ihjäl mig för att få hästen att bara trava framåt och eftersom jag är lite halvsjuk (dunderförkyld, hostar, ev. feber) så rann till slut energin bara ur mig. vi satt och jobbade på en volt och försökte få citrin att gå fram och bjuda men i en låg form och jag bara kände mig fullkomligt spyfärdig.
galoppen jobbade jag lite i lätt sits för jag kände fortfarande att jag skulle spy vilken sekund som helst. därefter avbröt vi helt enkelt träningen. lite synd då han precis höll på att släppa igenom men jag hade helt enkelt ingen ork kvar. lille citronen tyckte också det var jobbigt :)
jag gick hem med citrin och släppte ut dom i hagen och gick sedan som i dvala i stallet och gjorde i ordning allt efter mig.
idag när jag vaknade var jag ÄNNU mer förkyld!

lek lite med tanken...

lek lite med tanken nu. jag vet ju inte alls när kalle och jag kommer vara på banan igen men lek med tanken att vi är redo att åka iväg på meeting i början på juli.
jag är såååå velig gällande klasserna. de är inga höga klasser så jaa, jag tycker det är svårt att välja ;)
dag 1:
LB:3
LA:3
dag 2:
LA:3
LA:4
hur hade ni valt era klasser? :) ni meeting-vana, jag tycker ju att dag 2 har roligast klasser och funderade på att rida 2 klasser då istället :o

klinikbesök bokat.

pratade med kliniken idag. de tyckte som jag att det bästa vore att ta in honom för undersökning med endoskopi i halsen. man kan ju faktiskt inte veta att det går att vila bort utan att ens ha sett hästen i fråga som de andra veterinärerna sagt!
så på onsdag nästa vecka blir det, de hade ingen tidigare tid. men om det blir värre så fixar vi ju förstås en akuttid.
nu är kalleman och citrin uppe i sommarhagen och gottar sig lite. de blev överlyckliga :)
första gången citrin är däruppe med vad jag vet :)

spännande träning!

ikväll har jag ju egentligen dressyrträning med kalle. men som ni vet så är ju kalle dålig och jag har sökt förgääääves att hitta någon reserv. men icke! jeanetta och jag delar på träningarna, och denna gången kunde jag men har ingen häst och hon kan inte men har häst. så vi gjorde helt enkelt en deal :P
jag rider därför på träningen imorgon men kommer rida citrin. blir spännande, var väääldigt längesen jag red honom ordentligt nu ;)
så imon är det träning kl. 20 till 21. lite kul ska det allt bli :D kalle och citrin är ju som natt och dag :P
kalleballe och citronen.

bara för att...

... jag fortfarande är helt uppspelt över detta erbjudande iiiiihhhh.
måste bara lösa det praktiska :O
och för att göra er ännu mer förvirrade så får det bli en bild på grillkött haha :D

veterinärsnack.

pratade med veterinären igår om kalle. var inte samma veterinär som sist. denna tyckte också jag skulle avvakta. jag blir inte klok på det här. det är liksom torr-hosta han har. :( knasigt är det. igår har jag dock bara hört honom hosta en gång. han sprang några meter men hostade inte då heller. ska kolla honom lite bättre idag.
veterinären tyckte han skulle gå ute, om det är damm som irriterar honom. men det vet jag ju inte :o ska ringa kliniken idag och rådfråga och boka tid om de tycker det. jag vill bara att min finaste kalle ska bli bra ju :(

RSS 2.0