Får se hur min uppdatering blir ikväll och...

dsc00371 (MMS)

Får se hur min uppdatering blir ikväll och ev imon. Har fått ett återfall med magen. Mindre roligt. Så kvällen kommer jag spendera i framåtstupa sidoläge. Tror inte min mage gillade sötsakerna på kalasen.. Hoppas ni har en fin kväll! Trevlig valborg!


Idag är det full rulle. Varit på två kalas...

dsc00763 (MMS)

Idag är det full rulle. Varit på två kalas hittills. Och nu ska hästarna tas in. Sen vet jag inte vad kvällen bjuder på. Har ni en bra dag?


Nu ska jag hämta kalle och bege mig ut i s...

dsc00785 (MMS)

Nu ska jag hämta kalle och bege mig ut i skogen. Skönt väder idag med!


kan bara skratta...

haha det är så komiskt. jag har ju promenerat kalle mycket för hand nu när han varit ofräsch. jag anser ju att om jag bara ska skritta så kan jag lika gärna skritta honom för hand :) :P så det har jag alltså gjort!
det roliga är bara att kalle har missförstått de här promenaderna lite. han tror att vi är ute och går för att han ska få ÄTA GRÄS! :P jag lät honom ta några tuggor första gången vi var ute och nu dyker han ner överallt. haha så söt. men jag kan inte bli arg, han såg helt oförstående på mig när jag drog upp honom och muttrade på honom. han såg ut att säga liksom "vadå, det är väl därför vi är här?". kulkul.
imorgon ska jag rida kalle en lätt runda i skogen tänkte jag. tror kalle kommer gilla det massor :) och jag med för den delen.

hard work.

på söndag blir det att slita lite till i sommarhagen. puuuh! några fler stolpar ska flyttas, tråd ska spännas, grinden ska flyttas, massa grenar och buskar ska bort, några isolatorer ska bytas. det kommer nog ta några timmar och massor av energi. tur jag har hjälp av syster lotta :)

hoppas vi blir någorlunda färdiga också, blir spännande om vi ska kunna få ström! och så hoppas jag på fint väder igen så man kan få lite färg under tiden ;)

har ni samma hagar vinter som sommar? :)förra sommaren när kalle var på sommarbete i citrins dåvarande stall :)


en obeskrivlig känsla.

igår så blev det ett pass på utebanan för kalle och mig. det kändes jättekonstigt att vara på ridbanan igen. och att faktiskt sitta på kalle. Inte där för att kolla hälta.

vi tog bara ett kort lätt joggpass, för att känna av om han var fräsch eller inte. jag satt och var ömsom toknervös och ömsom överlycklig. jag har verkligen saknat att sitta däruppe på kalles rygg. och kalle har verkligen saknat att få jobba. sötbusen.

idag blir det lugnt för kalle igen, vill inte överanstränga något. så idag blir det en promenad för hand. finaste busen!

ooooch jag måste köpa nytt flugmedel. insekterna är hemska redan och mitt börjar ta slut!

har ni börjat med flugmedel redan?


Jag väntar fortfarande på att kiropraktorn...

dsc00373 (MMS)

Jag väntar fortfarande på att kiropraktorn ska ringa tillbaka till mig.. Hoppas det blir snart. Jag är otålig!


till er.

Kära ni. 

Blir så glad av att kolla in på statistiken och se att ni trogna läsare fortfarande är kvar fastän bloggen varit lite tråkig på sistone. Dels på grund av att kallebus då varit ofräsch och tävlingar blivit inställda. Och så dels då för att Internet hemma inte riiiiktigt samarbetar med mig. Det gör mig glad att ni är inne här ändå, att några av er kommenterar också.

Tack för det, fina människor. Och jag lovar att uppdateringen kommer förbättras, för jag hoppas att Internet ska bättra sig snart och nu när kalle är bättre så blir det ju mer kul om det. 

Fortsätt kommentera bara, det är mer än välkommet!

Stor kram till er!


egobild bara för det.


to you.

I love, love, love you.
liten kaloescha :)

the big test - resultatet.

idag var ju alltså då det stora testet! jag skulle kolla om kalle haltade i tömkörningen. det var alltså förra veckan på tisdagen som jag tömkörde kalle och han haltade.
kan säga att jag var jäääättenervös idag. jag vågade knappt börja trava. och när jag bad kalle trava var det nästan så jag inte vågade titta. men jag tittade. och tittade. och tittade. och han gick rent! såååå glad :)
kalle tyckte för övrigt det var toppenhärligt att få jobba lite. blev ju ett väldigt kort pass dock, ca 20 min. men han fick galoppera något varv och trava lite. och i slutet gick han i en fin låg form och såg bara ut att stortrivas. min fina grabb!!
finaste. det är du som är viktigast!

dags att ta tag i saker.

kaaaanske skulle ta och ta tag i att blinga pannbandet till kandaret idag faktiskt. eller under veckan i alla fall. vad säger ni? jag är sååå nervös för att göra det fult dock :/


Jag vill ha sommar på riktigt!

dsc00230 (MMS)

Jag vill ha sommar på riktigt!


the big test.

idag är dagen med stort d. idag ska vi kolla om kalle haltar i tömkörning. jag är toknervös. men det blir senare i eftermiddag efter praktiken. så 17-tiden nån gång. håll nu alla tummar! och håll tummarna att jag får tag på kiropraktorn med!

vad har ni för planer för dagen?


Försöker få tag på kiropraktorn men det är...

dsc00762 (MMS)

Försöker få tag på kiropraktorn men det är inte lätt.. En bra sak är att jag longerade kalle idag och han haltade inte! Så glad! Imorgon blir det tömkörning och kolla lite till. Inget internet idag så era kommentarer svarar jag på imorgon! Kram på er!


behandling x 2

som jag skrivit tidigare så tycker jag det är bra att få hästen igenomkollad nån gång per år. både för att hitta eventuella låsningar/fel eller helt enkelt för att få ett kvitto på att hästen mår bra :)
i vår tänkte jag därför ta ut en kiropraktor till kalle. blir spännande att se om han hittar något. tänkte också passa på att själv få en genomkörare. jag tror det kan behövas !!
har ni använt er av kiropraktor någon gång? både till er själva och till hästen!

Ännu en varm solig dag. Typiskt att jag in...

dsc00751 (MMS)

Ännu en varm solig dag. Typiskt att jag inte hann köra inom stallet på väg till praktiken och ta på kalle flughuvan!


tråkigt...

kollade sista avsnittet på ponnyakuten innan idag. trist att det är slut... men det ska bli en tredje säsong, och det är ju bra iaf!
vad tycker/tyckte ni om ponnyakuten? :)

hot hot hot.

uuuj, det är varmt i småland. klarade inte av att sola idag ens :)
idag ska jag skritta en runda med kalle tänkte jag och även kolla honom på böjt spår igen. hoppas, hoppas det är lika bra som igår!!
imorgon är det praktik och jobb igen som gäller. puuuh, stressigt.
vad gör ni i värmen? har inte tillgång till internet nu heller, så uppdateringen kanske inte blir den bästa!

Kommer nog inte bli nån bra uppdatering id...

dsc00372 (MMS)

Kommer nog inte bli nån bra uppdatering idag...


Usch, det här kommer bli jobbigare än jag ...

dsc00748 (MMS)

Usch, det här kommer bli jobbigare än jag trodde.


ser fram emot en toppkväll.

ser verkligen fram emot kvällen! blir att kolla på bio med min barndomsvän maria. vi ses på tok för lite nu och jag känner att vi har massor att snacka om :)

äkta tjejfilm ska vi kolla på också! water for elephants. och sen blir det lite prat efter det :) det behöver vi veeerkligen! maria är min äldsta vän skulle jag säga av de jag har kvar idag. vi gick i samma klass hela grundskolan och var oskiljaktiga.

vi hade mycket fuffens för oss i skolan men vi höll ihop i vått och torrt. och hade sååå kul. som när jag gungade på stolen och ramlade av så stolen flög över halva klassrummet ;) ingen av oss kunde koncentrera sig resten av lektionen. och marias tröja med balongärmar var ju väldigt bra att ha vissa tillfällen, höhö.

hoppas ni får en lika bra kväll som jag !


socker, en medryttarhäst jag hade. då red maria ella som stod i samma stall :)

den roliga grejen.

skrev ju i förra inlägget att jag har en kul grej att berätta. det tänkte jag därför göra i detta inlägget.

först och främst, fixade ju i sommarhagen idag, måste flytta många stolpar och röja bort buskar och vissa träd. så idag har vi flyttat alla stolpar som behövde flyttas utom typ 3st. flyttade väl 15-20 st. så blev tungt jobb med spätt och klubba. liiiite trött nu. men lite färg fick jag iaf ;)

innan jag började jobba i sommarhagen så tänkte jag att jag skulle longera kalle. igår såg vi ju ingen hälta på rakt spår men de gånger vi kollat på böjt spår har han ju nickat ordentligt. så idag gick jag med kalle till anläggningen för att longera och kolla. och vet ni vad, HAN GICK HELT RENT! såååå glad. men jag är fortfarande lite försiktig, travade bara några varv åt varje håll. så ska jag skritta honom imorgon med och sen longera för att se :)

ikväll blir det bio med min barndomsvän maria. myyys ska det bli :)


finaste kallebus innan skrittrundan igår.

Fixar i sommarhagen. Passar på att få lite...

dsc00768 (MMS)

Fixar i sommarhagen. Passar på att få lite färg med. Har en kul grej att berätta sen med.


salusidor i andra länder...

lägger in en liten notis till mig själv här om salusidor i andra länder så jag inte tappar bort dom ;)

spanien: http://www.mundodecaballos.com/

usa: http://www.dreamhorse.com
       www.warmbloods-for-sale.com

tyskland: http://www.pferdekauf.de/


svar på tal! (hästar och nattetid i hage)

om du ska ha dina hästar ute dygnet runt måste de ha vindskydd/ligghall. dock gäller inte detta under sommarperioden då hästarna inte behöver skydd på det viset, det är ju så mycket varmare då.

"sommarperioden" sträcker sig från det att gräset börjar växa tills det slutar växa. alltså behöver man inte ha någon ligghall när man har hästarna ute så länge gräset växer ! :)

vårt gräs har växt ett tag nu, och snart tar väl gräsväxten igång på riktigt.


hösilage 4 ggr per dag får de ändå när de går ute på nätterna nu :)

sommarfeeling.

idag har det varit sommar känns det som. underbart! solen strålar fortfarande och det är skööönt i luften. jag gillar! var ute och sprang innan i shorts, gött gött!

ikväll ska jag skritta en runda med kalle. hoppas han är bättre idag så han inte blivit sämre igen. håll tummen med mig nu! :)

imorgon blir det nog hagfix. grenar ska bort och buskar ska ansas så vi kan få ström att gå runt. blir ett tufft jobb :P

blir spännande och se om kalle är trööött efter en natt ute och sen en dag med MASSA sol och värme. kan tänka mig att han är lite dåsig :)

planer för kvällen? min plan är ju att spendera kvällen med min finaste kalleman. det är det bästa sättet att spendera en kväll.


love love love <3

the love of my life.

kaloescha, ingen är som du!


komma ifatt.

jag har ju fullt upp nu med praktik och jobb och kalle, så inte ofta jag hinner sitta vid datorn eller tvn. dessutom har ju internet muppat i 2 veckor, så har ju verkligen inte kunnat göra mycket. idag har jag svarat på massa kommentarer dock, hoppas jag inte missat någon nu. isåfall, skriv igen :)

men i alla fall, idag funkar internet, får se hur länge. men jag tänkte passa på och kolla på de 2 senaste avsnitten av ponnyakuten! spännande :)

inatt har kalle och citrin sovit första natten ute. spännande och se hur de klarade den :P

vad gör ni idag?


sötplutt.

åt rätt håll!

det går åt rätt håll med kalle i alla fall. idag var jag ute och gick med honom i 40 minuter (ja, kalle ville mest stanna och äta gräs men :P). och sista biten sprang jag en bit med honom för att kolla om han nickade. men det gjorde han inte! skönt är det, men ska kolla ordentligt med någons hjälp imorgon. liiiite svårt att springa och titta samtidigt, haha!

blir kass uppdatering, jag veeeet. men jag har som sagt inte internet just nu. jobbigt läge är det. men så är det att bo på landet ju :)

vad gör ni ikväll? jag hoppas kalle och citrin kommer tycka det är skönt att gå ute i natt :D


finaste.

Vet inte om det syns men bilden är till ma...

dsc00759 (MMS)

Vet inte om det syns men bilden är till maria angående tornutskott. Jag är i stallet, redan varmt. Gett hästarna frukost och sen fixat hos kalle och citrin. De ska gå ute i natt, med hösilage då. Skönt för dom. Nu ska jag fylla på vatten. De dricker massor nu! Vad gör ni idag?


trist.

kalle är halt fortfarande. eller ja, halt och halt. han markerar vänster fram i vissa steg. så han är ju inte jättehalt! så det blir fortsatt vila för honom. hoppas det går över snart!
han är pigg och glad i alla fall, det är bra! och har inte ont heller... :)
idag fick han äpple också. då blev han extra glaaaad.
jag har som sagt inget internet och min telefon funkar lite sisådär, så uppdateringen blir inte så rolig nu. hoppas ni överlever ändå!

och om jag inte svarat på din kommentar, skriv igen! har lite dålig koll nu när internet inte funkat på flera veckor, suck... :/
någon månad gammal bild. men kalle är ack så söt :D

Nu ska jag kolla om kalle är bättre, sämre...

dsc00372 (MMS)

Nu ska jag kolla om kalle är bättre, sämre eller samma som i morse! Håll tummen med mig!


Har varit hos kalle på morgonen innan prak...

dsc00371 (MMS)

Har varit hos kalle på morgonen innan praktiken idag för att kolla om han var halt. Han markerade lite i början, men sen kunde vi inte se någon markering. Kalle var busig dock och ruskade på huvudet haha. När jag släppte ut honom i hagen var det full galopp med bocksprång. Tokhäst! Han får vila idag med i alla fall, kollar honom i eftermiddag och kollar om det är nån skillnad. Vad gör ni idag?


bakslag.

och så fick vi vårt bakslag. allt har ju gått så bra för oss på sistone. men igår när jag tömkörde kalle så kändes han inte fräsch på böjt spår i vänster varv. nickade lite med huvudet.

fanns ingen värme, ingen svullnad. idag på morgonen fanns inte heller värme eller svullnad. sprang med honom på eftermiddagen. på rakt spår syns ingenting. på böjt spår nickar han lite. han är alltså inte blockhalt men han är halt vänster fram.

så det blev alltså ingen träning för oss ikväll.

och blir heller ingen tävling för oss på söndag, suck.

och heller inte tävling nästa söndag.

såååå tråkigt. men nu hoppas jag bara att detta ska gå över!! kalle får vila nu och så kollar jag honom varje dag! tar inte ut veterinär än, får först se hur det utvecklar sig.

hur gör ni med hältor? :)


finaste bus <3

Och så var vi avanmälda till både lokala d...

dsc00230 (MMS)

Och så var vi avanmälda till både lokala dressyren på söndag och lokala hoppningen nästa söndag...


Blir dålig uppdatering. Inte tillgång till...

dsc00745 (MMS)

Blir dålig uppdatering. Inte tillgång till dator förrän sent ikväll . Håll nu tummen att kalle inte är halt idag!


God morgon på er. Jag är på väg till prakt...

God morgon på er. Jag är på väg till praktiken, var inom kalle på vägen. Han kändes inte helt fräsch igår Men idag fanns ingen svullnad eller värme så ska kolla honom sen. Han sprang obehindrat i hagen igår efter med så kan ha varit underlaget han reagerade på som inte var så bra..


släppa på nätterna....

nu är det ju sådär tokhärligt väder och det ska vara såhär varmt i alla fall 2 veckor framåt enligt väderprognosen jag tittade på idag. :) jag gillar!! 10 grader på nätterna är ju faktiskt helt okej ;)

såååå jag ska fråga jeanetta vad hon tycker om att släppa dom ute nattetid i vanliga hagen från och med typ söndag, med hösilage då förstås 4 gånger per dag :) vore skönt för grabbarna ju!

sen i helgen ska vi fixa staketet i sommarhagen och försöka få ström där :) kalle har gått där 2 somrar fast utan ström meeen nu har vi en liten rymmare så då är de bäst med ström :)


finaste i sommarhagen 2009.

dags att ladda om!

nu är det dags att ladda om igen. för på söndag ska vi tävla LOKAL DRESSYR. blir vår debut för året, den blev ju uppskjuten på grund av att kalle gick på pencillin. men nu är jag extra taggad!

idag blir det därför ett dressyrpass och sedan har vi träning imorgon. sååå taggad är jag !!

och så måste jag plugga in programmen igen, haha! vi ska rida LB:3 och LA:3, samma klasser vi red nästan varje tävling förra året :)

hur laddar ni upp veckan innan tävling?iiiiingen ridning med kandar i veckan alltså :)

Det är fullt ös på praktiken idag. Och det...

dsc00757 (MMS)

Det är fullt ös på praktiken idag. Och det ser ut att bli lika fint väder som igår. Vad har ni för planer idag?


by the way...

... VI HAR TOKFINT VÄDER!!!! 17 i skuggan och 24 i solen... I like it!

trist dock att ha suttit inne hela dagen (praktik) och att jag ska vara inne hela kvällen (jobb).

men JAG ÄLSKAR DET ändå.

ont överallt.

idag har jag ont överallt. fotlederna värker, revbenen värker, armarna värker, höftbenen är ömma och blåslagna. det känns ungefär som att jag blivit släpad efter en häst typ 15 meter.

men vänta lite nu... det blev jag ju igår :P

fotlederna misstänker jag dock är från min kväll i lördags med klackskor. jag har ALDRIG klack såååå mina fötter är inte riktigt vana :)

såg att min blogg såg helknasig ut. ska se om jag kan rätta till :P


lite bilder.

här kommer lite bilder :) kallesötsöt.
och denna bilden var bara SÅ klockren HAHAHA :Pkalle vill ha maaaaaat :)


hopptävlingen idag.

idag tävlade vi då alltså hoppning igen, klubbhoppning denna gång. tävlingen var ute (weee!) så min plan var att hoppa 80 och 90 cm.

var ju ute igår så var liiiiite seg ska jag erkänna :) men i alla fall!

kalle var pigg och busig på framridningen. framhoppningen gick bra, hindrena kändes dock tokhöga! hoppade bara fram en gång på oxern innan start, och då hade vi sänkt den till 60 cm kanske.

banan gick på 11 hinder. kalle la gasen i botten och jag höll i handbromsen. kom över första, andra var oxer och jag började tveka lite. kalle drog på men till slut tvärnitade han. och jag flög. sen ville jag inte släppa taget om tyglarna så jag släpas med en bitr tills jag fick släppa ändå!

i alla fall, efter avramlingen så fick jag hjälp upp igen och fick hoppa om banan. vi kom runt felfritt och jag blev coachad av karin hela vägen runt. kändes skönt med lite stöd! jag var helt slut efter rundan!

jag valde dock att inte tävla 90cm, ville avsluta när det ändå gick så bra :)

pappa skulle filmat meeeen han kom av sig lite när jag ramlade av ihih :)

jag är nöjd med tävlingen, gick ju faktiskt toppen när jag vågade låta kalle gå och satt i sadeln och hade honom framför mig. jag måste våga göra det och inte hålla i bromsen :)


Dålig uppdatering idag, varken internet el...

dsc00751_2 (MMS)

Dålig uppdatering idag, varken internet eller mobilblogg har funkat. Nu är kalle uppe i sommarhagen och hälsar på!


Snart dags för klubbhoppning. Jag är galet...

Snart dags för klubbhoppning. Jag är galet nervös!


BILDBOMB!

jaaa, idag fotade jag massor med bilder i hagen på kalle , och lite på citrin. mestadels så bara åt de men :P

men vad tror ni jag gjorde med kameran? jo glömde den i stallet :P:P visserligen bra att den är på plats imon OM jag hittar någon som filmar oss... men ändå :P

så njäe, bilder får ni vänta på :)

idag fick kalle en vilodag faktiskt. så han är extra laddad till klubbhoppningen imorgon, haha.

vad gör ni ikväll? själv ska jag strax till en kompis på grillfest. sen blir det ju utgång som sagt :)


en bild från i vintras får jag bjuda på istället :)

tjat om klubbhoppningen.

haha vad jag tjatar om denna klubbhoppning. i alla fall, har pratat med "tävlingsledaren" om den nu och om det inte ösregnar ska den vara UTE (weee). så är den ute kommer vi hoppa 80 och 90cm. galet, vi är uppe på höjderna igen. jag är TOKNERVÖS redan nu ;)
ikväll blir det dock grillfest hos bello och sen utgång. bra uppladdning inför tävlingen, haha.

Jag skulle fota när kalle och citrin rulla...

dsc00745 (MMS)

Jag skulle fota när kalle och citrin rullade sig samtidigt igår. Men jag hann visst inte i tid. Blev en kul bild ändå! Nu ska jag bege mig till kalle för en tur i skogen. Vad gör ni idag?


ett bra pass.

idag så blev det ett hopp-pass på stora utebanan! hade emelie som sällskap, hon hjälpte till att höja och sådär. tack emelie .) och så red hon lite med sen som ni såg på bilden! emelie är en kompis till mig!

vi hoppade kryss, lågt räcke, räcke på 80cm och oxer upp till ca 80cm.

det roligaste var när jag skulle hoppa räcket på 80cm. det stod liksom in mot hörnet så man hade bara något enstaka galoppsprång inann man var i hörnet. jag red an och var fast besluten att rida till vänster efteråt. ni kan tro jag blev paff när kalle bestämde sig för att vända på en femöring och ta åt höger istället efteråt :P haha, tokhäst!

oxern gick också super, ingen tvekan varken från min eller kalles sida. så skööönt. och då var det ändå en bred oxer! känns tryggt inför söndagens klubbhoppning :)

det roliga var när vi hade byggt upp oxern, jag hoppade också av då och bar hinderstöd med kalle i släptåg. sen lade jag upp tyglarna igen och hoppade upp. jag försökte styra kalle åt vänster och förstod inte varför han bara böjde huvudet åt höger hela tiden. sen såg jag att jag hade råkat korsa tyglarna när jag la upp dom igen :P hah, stackars kalle förstod väl inte vad jag höll på med däruppe...

imorgon blir det en uteritt, det har både kalle och jag förtjänat !


finaste kallebus

Idag red emelie en stund på kalle!

dsc00743 (MMS)

Idag red emelie en stund på kalle!


klubbhoppningen!

angående klubbhoppningen, som ju som sagt ska vara inne (suck :P). så har jag lyssnat på era åsikter och kommer enbart hoppa 70 och 80cm. jag gillar inte när det är trångt och känner mig väldigt osäker då. så ja, det känns bäst så!

tyck vad ni vill om mitt beslut :D


bo i bilen.

känns som jag bor i bilen nu när jag har praktik. eftersom jag jobbar vissa kvällar så har jag liksom allting med mig, för att hinna till jobbet efter praktiken :) skor, stämpelkort...

har ju även stallkläderna i bilen nu, då jag har min praktik i samma stad som jag har kalle, så då känns det smartare att ta kalle i samma vända och inte åka hem emellan :)

så nu är jag mer eller mindre bara hemma och sover. men jag gillar det! jag trivs toppenbra på min praktikplats och kalle älskar jag ju alltid att vara hos ;)


i dressyrsadeln igen.

idag blev det ett dressyrpass med kalle, var ett tag sedan jag satt i hoppsadeln nu :) igår jobbade vi ju med galoppintervaller så då hade jag hoppsadeln!

vi jobbade lite programdelar ur LA:3, med förvända galoppen och så. vi ska ju tävla nästa helg så :)

kalle var ganska stark och tung idag, men vi gjorde så gott vi kunde. vi har ju inte dressyrat ordentligt nu på ett par dagar :)

imorgon ska vi hoppa inför tävlingen! iiiih jag är laddad !

vad har ni för planer imorgon?


funderingar.

nu är jag igång och velar igen, haha! på söndag är det ju klubbhoppning igen. jag tog för givet att den skulle vara utomhus nu men när jag läste proppen såg jag att den skulle vara inomhus. så det blir att tänka om i planeringen!

hade det varit utomhus hade jag inte tvekat alls vilken höjd jag skulle hoppa. men inomhus blir det så trångt för kalle och mig...

velar nu mellan att hoppa 70 och 80cm bara just för att det nu är inomhus, eller att ändå försöka med höjden 80 och 90 som jag hade tagit lätt om det varit utomhus. hm,hm. svårt val!

hur hade ni resonerat? :)


angående mitt inlägg om färger...

skrev ju igår om att jag funderar på att skaffa ett tävlingsset med schabrak och luva i nån kul färg till kalle.

eftersom mitt andra är svartgrått så är mycket färg mer än tillåtet.

ooooch så om jag måste så kaaan jag ju "råka" köpa nya skydd som matchar om det behövs ;)


Kalle hälsar god morgon!

dsc00742 (MMS)

Kalle hälsar god morgon!


blocket/hästnet.

nu tjatar jag igeeeen. men nån av er måååste ju ha en aning tycker man!!

jag är alltså på jakt efter sidor liknande blocket eller kanske främst hästnet i ANDRA LÄNDER. jag har fått en sajt i USA men vill också ha i andra länder, gärna speciellt island, tyskland, holland, irland, polen, spanien...

kanske någon av er med bra språkkunskaper kan luska fram såna sidor? :D

vore toppenbraaaa :)


kalle är från holland ursprungligen :)

färger!!

nuuu vill jag ha er hjälp!
jag funderar på att skaffa ett till tävlingsset till kallebus till hoppningen. inte för att vi tävlar så mycket hoppning men mest för att det är kul :) vi kan väl få va fina på de få tävlingarna vi är ute på och på klubbhoppningarna :D

nu har vi ju ett sett med svart schabrak och vit+grå kant och likadan luva till.

men funderade på att ha något mer FÄRGGLATT att ha ibland. har ni några tips? :)
sadeln och tränset är svart, våra benskydd är gråa men har ett vitt benskyddset också om det inte skulle passa med det gråa :)

så in med era tips nu :) INTE ROSA/LILA/RÖTT så det behöver ni inte ens säga ;)


prioriteringar.

idag blir det tiiidig morgon. jag har ju som sagt praktik nu och därefter ska jag jobba på kvällen. så för att hinna med kalle och helst hinna motionera honom lite (för han var helt galen igår när jag gick på promenad med honom :P gick i passage med svansen i vädret vissa delar av rundan hahaha).

sååååå, jag mockar och fixar helt enkelt hos kalle INNAN praktiken (börjar kl.8 :P). alla höpåsar fixade jag igår, FÖRDELEN med att ha massa massa höpåsar hihi :)

gör ni likadant när ni har ont om tid eller skiter ni helt enkelt i motioneringen? :D


älskade vän.

för mig är du den finaste. ingen kan mäta sig med dig.


tävling varje helg!

oj, nu har vi lite tävlingar på gång igen :)

vi tävlade ju denna helgen som var. och nu på söndag ska vi tävla igen, wohooo! trooor vi ska satsa på 80 och 90cm denna gången. tror ni vi klarar det? hihi :)

helgen efteråt är det dags för lokal dressyr för oss. vi ska då rida LB:3 och LA:3. :) spännande blir det, vår första lokala för året eftersom den förra blev inställd på grund av pencillinet.

helgen efter det så åker vi och tävlar lokal hoppning igen, 80 cm. weeiii! jag är så uppspelt för allt detta :D


vatten.

ojoj vad mycket vatten det går åt i stallet nu. dricker era hästar också mycket? kalle och citrin hade druckit 90 (!!!) liter igår i hagen. helt galet...

men det är samtidigt skönt att de dricker tycker jag :) vi har vatten i hagarna året runt. lika viktigt med vatten på vintern som på sommaren ju!

dricker era hästar också mycket nu?


bilden har absolut ingenting med detta att göra, men :P måste ta nya bilder !

kolla masken.

gillar ju verkligen det här att man måste göra träckprov. :)
när brukar ni göra träckprovet på våren? :)

jag ska ta och köpa ett test snart tänkte jag i alla fall, spännande att se om kalle har några maskar eller inte. jag skulle nog kunna tänka mig att han har det faktiskt.


Haft en underbar kväll i stallet. Vi har h...

dsc00740 (MMS)

Haft en underbar kväll i stallet. Vi har haft riktigt toppenväder idag med strålande sol och ca 17 grader. Nu ikväll var kalle och jag ute i skogen med marie och fanta. Massa trav och massa galopp. Vi kunde ligga bredvid varandra och galoppera , härligt. Och vi var så nöjda sen alla 4!


stilhoppningsprotokollet.

tänkte dela med mig av poängen från stilhoppningen... vi fokuserade ju inte riktigt på att göra det snyggt, jag ville bara få runt kalle :D

men i alla fall, här kommer den:

ryttarens sits över hinder - skänkelläge, överliv, blick - 7, bra position

ryttarens sits och balans mellan hinder - 7, bra position, god balans

ryttarens inverkansridning och effekten av inverkan - 5

ryttarens hand - känslighet och följsamhet - 6

tempo, rytm och hästens balans - 5

vägval - 7

totala bilden av ekipaget och dess samspelthet - 6

totalt: 44p.

farbror doktorn.

var hos farbror doktorn igår kväll, fick ju väldigt ont i nacken sen på kvällen i lördags efter avramlingen. så kände att jag ville ha det dokumenterat om jag får problem i framtiden, för försäkringens skull.

fick tid ca 17:30-18. men fick inte komma in förrän 19:30. var laaaagom segt att vänta.

doktorn sa inget vettigt dock. han sa ungefär "en typ av whiplash" och "det går nog över". att det fortfarande inte gått över sedan jag ramlade av 2008 hade han inget svar på :P

idag är det praktik som gäller hela dagen för mig och därefter direkt till kalle. vad gör ni idag?


bilder?

hhehe, bad ju pappa fota lite på framridningen. trodde han skulle fota massor. men nja, han fotade sammanlagt 4 bilder på oss. så det bidde inte mycket med det! :D
men ni kan få en av bilderna iaf, den bästa av dom.

filmen.

här kommer då filmen från tävlingen. våra vägringar är inte med på filmen, det kom i ett annat klipp och så ringde lottas telefon mitt i allt, ihih!
men iaf, det är från hinder 2 till hinder 10 som visas på filmen.

gårdagens tävling.

nuuuu tänkte jag uppdatera er om gårdagens tävling! :) det var som sagt första gången jag körde häst själv så jag var lite skapligt nervös ihih!

min syster lotta var med som hjälpreda, hästskötare och förste filmare med!

vi lastade kalle, som gick på typ direkt, tog väl 2 minuter kanske. sen körde vi mot tävlingen. väl framme så parkerade vi, lastade ur och gjorde i ordning kalle. sen fick lotta gå med kalle medans jag gick banan. banan gick över 10 hinder och det var en del tittiga saker som halmbalar, murdelar... och så en lastbil i ridhuset som va speaker och domartorn :P

sen började jag rida fram kalle. det var många hästar men kalle uppförde sig riktigt bra. lugn och sansad och höll sig på marken. jag var förvånad ;)

sedan fick vi komma in på framhoppningen. hoppade lilla 2 gånger, räcket 2 gånger och oxern en gång. sen skulle jag komma på oxern en gång till. då blir det en favorit i repris. kalle stannar till och hoppar av jättekonstigt och landar mitt i hindret. han ramlar ner på frambenen men är uppe på mindre än en sekund och sticker iväg i full galopp. jag hamnar helt galet efter hans fall och hänger på sidan liggande i sadeln. lyckas klamra mig fast kanske 10 meter och gör ett tappert försök att komma upp i sittande ställning utan framgång. till slut åker jag av.

kalle tyckte det var helfestligt att vara lös där på framridningen med alla hästar och tog tillfället i akt att springa runt runt runt i full fart. alla som inte satt till häst fick engagera sig för att fånga honom för han skulle inte alls bli fångad. han hade ju jättekul!! till slut fick jag ta honom i alla fall, men vi jagade honom nog 5 minuter, haha.

fick hjälp att komma upp igen och så hann jag hoppa oxern en gång fast väldigt lågt, innan jag var tvungen att skynda mig till banan.

kalle kändes glad men inte sådär galet taggad inne på banan. red an mot första, oxer, men kalle nitade. jag bestämde mig då att vi SKA inte stanna ut oss på första igen och red järnet mot hindret igen och vi kom över. andra hindret var med murdelar och jag drev drev drev men kalle stannade ändå. red an igen fast beslutsam att komma över och vi kom över. kalle stod emot lite mot de flesta hindren sen resten av banan men vi kom runt i alla fall, och jag är jättenöjd med det!!

idag har jag dock sjukt ont i hela nacken. landade ju på huvudet igen, suck. att jag aldrig lär mig ;)

återkommer med stilbedömningen :)

lite bilder.

lite bilder från dagen fotade efter tävlingen! kaaanske har nån bild att visa från framridningen också, om pappa lyckades fota nåt :)

mer om tävlingen plus film kommer också !hahah gillar hur skeptisk kalle ser ut på bilden här nedanför ;)


första gången!

argh!

det är något fel på vårt internet. det går såååå saaaktaaaa. usch, blir så irriterad!

därför får ni nog vänta lite med uppdatering från tävlingen. för som sagt, allt går vääääldigt sakta! :o

hämtade en transport full med hö idag med. puuuh. var lite lagom jobbigt att kånka alla balar ensam. puuh! är helt öm i händerna fortfarande!

idag var det faktiskt första gången jag körde transport med häst i och även första gången jag körde helt ensam (körde ensam när jag hämtade höt). gick suuuperbra att köra med kalle! är riktigt stolt! klarade till och med backa med kalle i ;)

hade syster lotta med mig som förste hästskötare idag! riktigt duktig var hon :)

mer om tävlingen kommer alltså :P

Nu har jag hämtat ett lass med hö. Mer om ...

dsc00742 (MMS)

Nu har jag hämtat ett lass med hö. Mer om tävlingen när jag kommer hem men kan avslöja att det blev en händelserik dag!


Nu är jag på väg mot stallet. Ge hästarna ...

dsc00741 (MMS)

Nu är jag på väg mot stallet. Ge hästarna frukost och släppa ut dom. Sen ladda inför tävlingen. Behöver jag säga hur nervös jag är?


vad tycker ni??

ja nu var det ju bara så länge sen vi tävlade lokal hoppning. har ju mest varit dressyr för vår del!

vi vill förstås vara SNYGGA på tävlingen! så nu vill jag ha er hjälp!

vårt tävlingsschabrak i hoppningen är svart med gråvit kant. mitt namn i vitt. luvan är också svart med gråvit kant. benskydden är grå med svart foder och bootsen svarta.

jag kommer ha vita ridbyxor, svarta stövlar och så min svarta säkerhetsväst. svart hjälm. men tycker ni jag ska ha min gråa eller min svarta kavaj? :D

jag kommer lyssna på er och välja det alternativet som får flest röster :)


Gott med middag sa kalle!

dsc00740 (MMS)

Gott med middag sa kalle!


startlistorna är uppe!

okej, om det är möjligt så är jag ännu mer nervös nu ihihihi ;)

Klass 8 - Hoppning 0.80 bed. A:stil Avd. A
9 anmälda
Överdomare: MariAnne Winbladh
Tävlingsledare: Sandra Ruuda
Hoppdomare: Maria Rålin
Banbyggare: Frida Johansson
 
StartnrRyttareHäst
    
1 Julia Gunnarsson Munsboro Mc Glory
  Theleborgs RS    
2 Helena Svensson Rufus
  RK Udden    
3 Linda Nilsson Pontjak
  Theleborgs RS    
4 Frida Wiberg Kaloescha
  Växjöortens FK

kändis-kalle.

hiihi kalle är ju nästan lite kändis. fick tips att en bild på kalle var med på en annan blogg. en blogg jag följer men hade inte varit inne på den än så inte hunnit se :)

det var i alla fall en riktigt snygg redigering! skulle också vilja kunna fixa så med bilder :)

för att kolla, gå in här : http://melfis.blogg.se/2011/april/alskade-torsdagar.html :) en blogg jag följt länge för övrigt :)

att vara effektiv.

idag så var jag verkligen effektiv i stallet. hade jag inte bytt till mig kvällsfodringen osv så hade jag kunnat åka hem redan typ kl.18:45 :)

blev lite småhoppande idag med kalle inför lördagen. gick bra även om kalle var vääldigt springig. det fula var att vi hade bråttom, eller jeanetta hade bråttom rättare sagt och vi skulle hoppa tillsammans, och preciiiis när vi ska hämta hästarna i hagen så lägger sig BÅDA ner och rullar sig :P så det var massa blöt lera över hela dom! som tur var lyckades inte kalle gno in leran vid sadelläget. men den blöta leran på halsen och rumpan fick vara kvar :P haha, vi måste ha sett roliga ut...

eftersom jag ändå var färdig med ridning och kalle typ 18.30 så erbjöd jag mig att fixa hos citrin med :) skulle ju ändå vänta tills kvällsfodringen liksom! så det blev fix hos citrin, mockning och mat. sen började jag fundera på om jag hade hand om fanta också?? för att vara på den säkra sidan så mockade jag och fixade mat till henne med :)

hade ÄNDÅ dötid kvar tills kvällsfodringen så smörjde hoppsadeln, hopptränset och stövlarna så de är redo inför lördagens tävling :)

DUKTIG? jo lite tycker jag allt :)


hoppas, hoppas.

NU HÅLLER JAG TUMMARNA STENHÅRT !!!!!!! :O

idag ska det hoppas med förresten. alltså. hoppa med häst. hhii. kalle och jag ska skutta inför lördagens tävling. sååå nervös nu ju :D förlåt att jag tjatar om denna tävling och hur nervös jag är men jag kan inte hantera det :P


kalle i kandar.

jaa ni har ju tjatat om bilder på kalle med kandaret på. så här kommer som utlovat lite bilder :)


jag älskar det !


ett filmklipp!

blev en liten film från gårdagens träning med. mja, väldigt mkt klippt eftersom jag inte hade någon hjälpreda ;)

är i alla fall väldigt nöjd med passet, synd ni inte får se mer för det gick verkligen såååå bra!hoppas nu det funkar pga musiken...

vilket träningspass!

åh herregud vilken bra träning vi hade kväll! helt galet :) redan när jag började jogga igång kalle kände jag att "det här kommer bli bra". han var så mjuk och lätt och travade med härlig energi. underbart :)

jag är fortfarande helt fascinerad av det här med kalles "nya" trav. jag bara njuter!!

idag så jobbade vi en del grejjer som är med i msv c:2-programmet. jag red ju på kandaret så då kändes det passande :)

vi jobbade också mycket på min blick. jag är så nojjig nu när jag rider med kandar så jag måste hela tiden kolla så jag inte råkat korta stångtyglen. men det måste jag sluta med för jag hade inte kortat den en enda gång så den oron kan jag släppa nu :P

jobbade med bakdelsvändningarna också, jag måste våga krama i tygeln och ha honom i en kortare skritt.

jobbade mycket skolor och även en del enkla byten! kalle jobbade på jättebra hela tiden och svettades som en gris. det gjorde iofs jag med, haha! mot slutet var kalle såååå trött :)

tillbaks i stallet stod kalle bara och gäääspade flera gånger. sötplutten, helt slut :)

film kommer!

är det bara jag?!

alltså är det bara jag som inte kan svara på kommentarer? eller, jag vet inte om jag kan. för det kommer inte upp nåt på de bloggarna jag kommenterat. men jag hoppas helt enkelt att det funkar ändå ;)

imorgon är det hoppning med kalleman, sista check inför lördagens tävling. NERRVVÖÖÖÖÖSSSSSS! :D

har ni haft en fin dag?


TAGGAD FÖR TRÄNING!!

:) iiiiihh! jag är galet taggad inför dressyrträningen ikväll faktikst! vi missade ju förra gången på grund av kalles sår och medicinen... :)

brukar ni längta till träningarna? jag längtar maaasssor, och det är ju liksom bara några timmar kvar hihi.


en annan gång med ett annat kandar :)

kanske idag!

kanske börjar jag blinga pannbandet till kandaret idag :) ooom jag kommer ihåg att ta hem det alltså!

har dock inte bestämt om jag ska blinga det helt vitt eller blanda med de ljusbruna jag köpte med. vad tycker ni? :)

har hittat ett himla bra lim (tror jag) här hemma med som jag ska limma med :)


piiiip!

haha herregud, var får kalle sin energi ifrån egentligen? i vanliga fall när det regnar, som det gjort hela dagen och kvällen typ, så brukar kalle vara vääääldigt ovillig att gå ut ur stallet och bli riden. och mest bara gå med huvudet i marken och hoppas att vi ska va klara snart hihi. okej, inte riktigt så men han brukar inte va riktigt så på hugget som vid vanligt väder. idag var det dock tvärtom.

när vi red bort till anläggningen så skuttade kalle hela tiden och PEP hela tiden och ruskade på huvudet. knashäst :P

red lite lätt på utebanan i regnet. hade ett som jag kallar "Jogg-pass". där vi jobbade lätt lösgörande i alla gångarter. jag satt inte i traven heller utan bara lättridning. såna pass brukar jag ha 1 per vecka, ungefär 30-40 min!

efter passet när jag red hemåt så studsade kalle och pep igen :P haha.

jag velar ändå om jag ska rida med kandaret eller inte imorrn! nästa dressyrtävling vi har rids ju ändå på vanligt bett. men jag får se lite :)


sötplutt tidigare i vår.

Titta vad jag fick i brevlådan igår förres...

dsc00739 (MMS)

Titta vad jag fick i brevlådan igår förresten. Nu ska här blingas! Hade ni tips på bra lim? Främst för att limma på läder. I växjö är det ösregn nu. Mindre kul. Men kalle och jag klär på oss regnkläder och ger oss ut nu ändå!


MSV-debut!!

iiih. det verkar som vår debut på msv c:2 på riktigt kommer bli tidigare än planerat :D:D:D

TOKNERVÖÖÖS är jag, haah. och jag har inte ens anmält mej än.

har ni tänkt på en sak? jag skriver om hur nervös jag är hela tiden. varför utsätter jag mig för att tävla när jag är så nervös liksom? :D knasigt är det...

i alla fall, vi kommer nog starta regional msv c:2 den 28 maj. IIIIIHHHHHHH!!!! :D :D


träns eller kandar?

hm hm, jag velar om jag ska rida med träns eller kandar på träningen på onsdag. vad tycker ni? vi har ingen tävling i helgen, hade vi haft det så hade jag valt efter de klasserna. men vi har ju hopptävling på lördag :P

såååå... hur hade ni gjort? jag kan inte bestämma mig, ihihi! :)


du skojar?!

IHHI idag stod hoppning på schemat för kalleman och mig. jag fick bära och stånka ut med hinder inifrån ridhuset. som väl är behövde jag inte bygga in igen för de kunde stå därute sa karin. skönt :D hade nog aldrig orkat bära tillbaks dom ändå ;)

tanken var att hoppa liten bana, ställde upp 3 hinder så man kunde hoppa kors och tvärs. meeeen, jag fick snabbt ändra den planen :P kalle var TOKLADDAD nämligen.

efter första språnget var det full sken över hela ridbanan typ, haha. och sen va han sån hela tiden så mina bromssträckor var väl ungefär 80 m efter varje hinder. knas! :)

en annan tjej red på utebanan samtidigt, hon har en fin häst som jag gissar är ganska ung (ja, jag tror hon har flera hästar faktiskt), tror hon egentligen mest sysslar med hoppning men idag dressyrade hon. hon tyckte kalle verkade lite busig (jo tack!) och så frågade hon om han inte va så gammal. när jag sa att han fyller 19 så trodde hon inte på det :P det var liksom den vanliga reaktion "nää? du skojar?! det hade jag aldrig gissat".

vi hoppade i alla fall upp till 80 cm ungefär idag. jag höjde inte upp mer för kalle var så taggad så vi kunde inte få till nåt vettigt ändå :P och sen orkade jag inte hoppa av o på mer heller hihih.

på torsdag ska vi hoppa igen. då tänkte jag bygga upp en oxer och hoppa upp lite högre inför lördagens tävling! IIIIIIHHHH jag är skadat nervös !!


älskar kalles sätt att göra byten i galopp :P

Nu har jag ridit kalle. Mer uppdatering se...

dsc00737 (MMS)

Nu har jag ridit kalle. Mer uppdatering senare ikväll!


VAD HAR JAG GJORT?!

alltså herregud. vad har jag gett mig in på egentligen? haha. jag börjar ångra mig lite smått, vet inte alls om jag är redo för detta egentligen!

vad menar jag då? vad är det jag har gjort? vad är det jag har gett mig in på ?

givetvis pratar jag om den lokala hoppning vi ska delta i på lördag! JAG ÄR TOKNERVÖÖÖÖS! hahaah, herregud, varför fick jag för mig att vi skulle vara med egentligen :D


1m hoppade vi för någon vecka sen. nu ska vi bara hoppa 80 men en hel bana.. hjääälp :D:D

du, du, du.

det finns ingen som du, kaloescha.


dagens tävling.

ja, dagens tävling gick alltså inte riktigt som jag hade tänkt mig, vi red alltså MSV C:2 igen. kalle kändes fin men något tung på framridningen. han gjorde allt jag bad om. även när vi kom in på banan och red runt lite innan startsignal kändes kalle fin. men när vi började så blev kalle så som han blev på en lokal dressyr en gång. han verkade få som typ magknip. han stånkade och stod emot och spände ut magen massor.

så vi fick en del missar, kalle backade och studsade och hade sig. men däremellan skötte han sig ändå bra!

missarna berodde nog dels på magknipet och dels att kalle ibland reagerade om jag tog i stången. han är ju inte van vid kandar :) han va svettig som en gris sen också, precis som efter den där lokala när han betedde sig likadant!

så tyvärr kära läsare, jag kommer inte lägga upp någon film från dagens tävling. jag ser ingen mening i det faktiskt. men ska försöka få filmat på träningen på onsdag istället!!


inte från idag :)


Blir uppdatering senare idag. Just nu sitt...

dsc00648 (MMS)

Blir uppdatering senare idag. Just nu sitter jag hos min kompis som är frisör med färg i håret! Och sen ska håret klippas!


Då var det färdigtävlat för denna gången! ...

dsc00671 (MMS)

Då var det färdigtävlat för denna gången! Kan säga att det inte riktigt gick som jag hade hoppats. Kalle verkade ha lite ont i magen och ibland när jag tog lite mycket i stången reagerade han på det och ville inte riktigt gå fram.. Får se om jag lägger upp film eller inte...


en knasig känsla.

jag vet inte om jag är nervös eller vad det är. känns inte som den vanliga nervositeten jag brukar få inför tävlingar. menmen. detta blir spännande!

har tyväääärr i dagsläget inte hittat nån som kan filma men. jag hoppas någon dyker upp därute, eller att jag hittar någon annan random människa som kan göra det, hihi! vore ju kul att få det på film, även om jag inte alls vet vilket humör kalle kommer vara på idag :)

håll tummarna för oss i alla fall!!!

vad gör ni idag?


debut.

idag red vi med vårt nya och alldeles egna kandar för första gången! gick bra faktiskt :) kalle var väldigt mjuk och rörlig. han joxade lite med betten ibland men det la han av med sen :)

övade lite programdelar ur msv c:2 som vi ska rida imorgon! blir att rida på kandaret :D späääännande :) ska få köpa maddes stång som jag red på idag med :) gottgott! så slipper jag åka till tingsryd eller beställa!

och förresten, nu är grillen tänd !!!!
Jag har en ganska lerig häst idag!

dsc00733 (MMS)

Jag har en ganska lerig häst idag!


snart är det sommar...

ja vet ni, snart är faktiskt sommaren här. det är ju redan april. helt galet vad tiden går fort!

hur är ni med sommar och hästar, släpper ni på bete eller går de in om nätterna även under sommaren?
och om ni har dom på bete, hur länge då?

kalle brukar börja gå ute om nätterna i maj. i början så blir det i vanliga hagen med hö, och så succesivt vänjer man över till sommarhagen. har honom sedan gärna ute fram till oktober. kalle trivs ute och tycker det här med box är ett dumt påhitt :P


i sommarhagen :)

jag har bestämt mig.

nu har jag bestämt mig angående klubbdressyren. det blir tävling. dock kommer det bli som en programridning för oss. vi kommer inte rida LA:1 utan kommer istället bara rida MSV C:2. denna gången funderar jag på att rida på kandar. får se :)

kul ska det bli i alla fall, nu måste jag plugga in programmet igen bara :D:D


bild från framridningen till msv c:2 som vi red på programridning :)

LYCKA!

åååh jag är så glad idag! älskar att våren är här på riktigt och att man kan rida ut utan att behöva va rädd att hästen ska halka. och kalle är minst lika glad han med!

idag blev det därför en härlig uteritt tillsammans med marie och fantan. vi var ute lite drygt en timme. med massa trav och långa galopper! kalle och fantan var glada och studsade lite ibland. kalle hittade massa farliga saker som till exempel en plattsten. fantan tyckte däcken på golfbanan var mest knasiga.

hästarna skötte sig annars super! i galoppen kunde vi ligga jämsides i ett bra tempo :) kalle drog av en bock men höll sig ändå på plats! var såååå härligt och jag var bara så lycklig hela rundan! :)


usch!

uschanamej. men samtidigt måste jag säga att det är skönt för ägaren att veta nu i alla fall. usch för att gå i ovisshet!

Försvunnen häst hittad i Helge å

En av de två hästar som försvann på nyårsnatten, efter att blivit skrämda av raketer, har hittats död i Helge å i Östra Göinge.

Hästen har drunknat i Helge å, och hittades under en rotvälta där den satt fast, skriver Norra Skåne. Ytterligare en häst saknas, men troligtvis har även den drunkat i ån.

från tidningen ridsport

favorit i repris?

oh gosh, I hate this. not again... :(

kanske har jag funnit en lösning i alla fall. men orkboll!!!


RSS 2.0