G R Y M träning!!

wow vilken träning kalle och jag hade i söndags. vilken känsla, vilket steg. kändes som jag satt på totilas eller något, wohooo! kalle kan minsann :)
 
framridningen till vår allra första lokala dressyrtävling 2008.
 
hoppas jag kan locka fram det steget på egen hand också. på söndag är det tävling. på hemmaplan. skönt, tycker många. hemskt, tycker jag :P kalle vill gärna leka pajas på hemmaplan nämligen...
 
svårt, svårt, svårt. jämföra, fundera, tänka framåt...

farliga värmepellets.

hihi ibland kan jag inte annat än skratta åt min tokiga häst. idag skulle jag lägga in nya värmepellets till kalle och la dem då i en kärra först för att blöta upp dem något så de skulle dela sig lite snabbare. 
 
när jag sedan skulle hälla in kärran i kalles box tyckte han att de var livsfarliga och tryckte upp sig längs bakre boxväggen :P andra lasset jag hällde in var inte fullt så läskigt. då gick nämligen kalle glatt fram och tog en stor tugga........som snabbt spottades ut igen :P det hade ju varit lite för bra för att vara sant om jag hade lassat in två kärror fulla med någon typ av ätbar pellets :P :P
 
 

nu ska vi komma igång igen!

weiweiwei. idag har kalleman och jag hoppat lite på stora utebanan. det var en lycklig kalle jag satt på som gjorde omhoppningssvängar i landningarna. söte!! :)
 
ska verkligen komma igång nu med hoppningen igen och hoppa regelbundet. inga höjder - men regelbundet. för kalles skull :) han tycker ju att det är så kul och det är bra för hans kropp också :)
 
velar och velar om vi ska skaffa en hoppsadel eller inte. jag vill just för hoppningens och även uteritternas skull, men samtidigt känns det kanske som det är "onödigt" om vi inte hoppar så högt och så...
tål att tänkas på!
 

väderskillnad.

 igår hade vi typ 27 grader plus och sol, idag 15 grader och ösregn större delen av dagen ;)
 
en stallkompis och jag trotsade vädret i morse och red ut på en tur i skogen. trots vädret var det glada och pigga hästar. kalle var livrädd för alla vattenpölar och tvärnitade och hoppade hit och dit. knaspålle!
 
igår hoppade vi, och det var en väldigt lycklig kalle jag satt på milt sagt.
 
imorgon ska kalle få massage, lite vardagslyx till min älskade. bara det bästa är bra nog.

miss-match.

är på gång att skaffa hoppsadel igen. saknar hoppandet och blir inte riktigt av i dressyrsadeln då jag inte tycker jag får en bra balans över hindren och känns inte som jag direkt underlättar för kalle då om jag inte kan vara följsam...
 
hur som helst, hopptränset är svart, sadeln som jag förhoppningsvis ska köpa (har en på gång) är svart. 
ska skaffa nya skydd då de nuvarande håller på att säga upp sig. men de jag fastnat för är BRUNA.
 
är det liksom ens okej att ha svart träns, svart sadel o bruna skydd :P eller kanske jag får tänka om och skaffa svarta skydd men svart känns liksom så trist ;)
 
vad säger ni, vad hade ni gjort? :)

tokiga häst.

kalle firade sin födelsedag med att han tyckte han kunde gå lös till sommarhagen. jag hade tagit på grimma på hans hagkompis och gått fram med honom till kalles box som stod öppen (som alltid). när jag sträckte mig för att ta kalles grimma och ta på honom den så gick kalle ut ur boxen :P en bit fram i stallgången så tog jag handen på hans bog och då stannade han och såg ut som ett frågetecken. något var ju inte helt rätt ;) så fick binda A i stallgången och backa bak kalle till hans box, klä på honom grimma och sedan gå ut med dem. tokiga häst!
 
sedan firades kalles födelsedag med dressyrträning!! kalle var pigg och fräsch, hade riktigt härlig takt från början. jobbade mycket med skolor och att kunna gå ner i skritt mitt i en öppna (och stanna kvar i öppnan) och sedan igång i trav igen, fortfarande kvar i öppnan. nyttig övning för oss!
 
till sist firade kalle genom att sova första natten ute för i år. vääääldigt uppskattat av min älskade och hans kompis!
 
kalle tackar för övrigt för alla gratulationer på hans födelsedag :)

för idag är det din dag.

grattis på födelsedagen älskade underbara kaloescha. 21 år, det vet du inte om själv :)
 
 
jag är lyckligast i världen som får spendera mina dagar med dig. det är jag evigt tacksam för. kärlek!

a keeper.

One white leg - keep him not a day
Two white legs - send him far away
Three white legs -  give him to a friend
Four white legs, keep him to the end
 


för alltid du & jag, kaloescha <3

lycka för dig är lycka för mig.

jag blir alldeles varm inombords när kalle utstrålar sin lycka över livet. igår tog jag med mig honom och hans hagkompis A upp till sommarhagen för första gången för i år. kan säga att det var två ivriga pojkar som småtravade med mig upp dit. 
 
när jag släppte dem i hagen så galopperade de runt i hagen och såg sådär härligt lyckliga ut. värmde gott i mitt hjärta att se! 
 
lycka för dig min älskade kaloescha, är lycka för mig.

film . msv c:2 den 9 maj 2013

här kommer då filmen också från tävlingen. som skrivits tidigare så slutade jag rida lite i programmet då kalle joxade med tungan; vågade inte riktigt rama in mellan hand och säte/ben... men jag är nöjd och vi är så sjukt nära kvalgränsen! och att vi hamnar så nära kvalgränsen när jag i stora delar av programmet inte riktigt har en bra känsla/"åker" runt så känns det väldigt positivt inför starter där det faktiskt känns bra också :)
 
domarens slutkommentar.
lydig häst. 3 goda grundgångarter men kan bjuda bättre. vill ibland dra sig ur form men är ofta positiv.
 
kom gärna med kommentarer, det är bara kul!
 
 

"från klarhet till klarhet".

oj oj oj. igår var det tävling igen. vi var på en anläggning vi inte varit på tidigare; ronneby ryttarförening. och SHIT vilken anläggning!! den var liksom gigantisk, och jättefin :)
 
det var sjukt varmt och soligt, och även ridhusen där både framridning och tävling hölls var ganska varma. kalle hade fin takt och balans på framridningen. kändes inte helt loss i högersidan (ska ta ut kalles massör eller en equiterapeut och se om det kanske är någon låsning) men annars fin. 
 
något som däremot strulade och som fick mig att tappa fokus var mitt HÅRNÄT!!! usch så irriterande det var, det bara ramlade ner hela tiden haha. så till slut hade jag bara en vanlig hästsvans, mindre snyggt!
 
när vi kommit in på banan så var kalle ganska tittig vid domarbordet så red där fram och tillbaka några gånger innan startsignal. 
 
programmet började bra; vi har ju svårt för mellantrav och ökad trav sedan tidigare. en bit in i programmet började kalle joxa med sin tunga. det gjorde att jag slutade rida och mest "åkte" runt en del i programmet. galopp-programmet så började jag rida liiite mer igen (men fortfarande väldigt försiktigt). kändes lite matt i bågarna men det berodde nog på att jag inte höll om ordentligt.
 
hade jag inte börjat fega i programmet hade vi nog satt kvalet för vi var SÅ NÄRA!!!
 
slutprocent: 61,22 !!!! så nära kval har vi aldrig varit och vi har ridit på procent nära kvalgränsen nu de senaste tävlingarna. wee!!
 

tävlingsnerver.

oj oj... imorgon är det tävlingsdags för kalle och mig igen. börjar bli lite smånervös nu ihih.
 
startar seeent, så ska inte lasta förrän efter lunch. rätt skönt ändå :)
 
brukar alltid vara sådär galet nervös innan jag kommit fram till tävlingsplatsen. sedan brukar det lätta och jag är lite mer "lagom" nervös. 
 
kalle däremot brukar vara supernervös hela tiden. han har mycket nerver och är ofta väldigt tittig och spänd när man är iväg på tävling. han gillar det också, han visar gärna upp sig :) 
 
hoppashoppas vi ska få till ett bra program imorgon, ni får hålla tummarna för oss!!
 
 

ett litet äventyr.

i onsdags var det ju röd dag. det innebar att jag var ledig från jobb. min dressyrträning blev tyvärr inställd på grund av att för få kunde... och jag som sett fram emot den såååå mycket blev helt less. och ville i alla fall göra NÅT kul med kalle då.
 
kollade runt lite och det slutade med att jag lastade kalle och åkte till en kompis stall i närheten av där jag hade kalle innan. och vi tog en tur i skogen tillsammans! :) 
 
kalle tyckte det var helkonstigt att vi åkte iväg för att rida i skogen men han var så så så nöjd :)
 
ska bli mer sådant, nu när vi faktiskt har vår alldeles egna transport! yaaaay!!
 

RSS 2.0