a dream.

maybe a dream is about to come true.

idag...

... passade jag på att flyga av kalle när vi var ute i skogen. vi hann inte mer än kanske 20 meter in och hade börjat trava (rider på asfalt först länge så där blir det skritt) och så gjorde kalle megahopp åt höger och vänster på samma gång ungefär och jag flög. kalle stannade och tittade på mig och fattade ingenting. :P
JAG SAKNAR MIN HOPPSADEL! i den satt man fast ;)
resten av rundan flöt på likadant. kalle la in lite galopp på asfalten också på slutet, hrm!

duktig kalle!

tömkörde kalle ikväll på utebanan. och han var såååå duktig! i början var han sådär intensiv och arbetsvillig så han gjorde allt på samma gång :P
när vi hade joggat igång och gjort lite olika skolor så gick allt bara klockrent bra! :)
och galopparbetet som mest brukar bli bock och sken ( :P ) funkade idag helt klockrent! alltså HELT klockrent! vi jobbade mycket fattningar och avbrott och han reagerade fint och direkt.
är sååå kul att tömköra kalle, för man behöver varken inspänning eller spö. ja, spö går ju inte ha på honom ändå men det behövs ju inte så :)
SÅ TAGGAAAAAD nu när det gick så jäääkla bra!!

kalles nya grej.

kalle har börjat med en ny grej när det är något han inte vågar gå förbi. han backar... och inte bara backar vanligt... UTAN FOOOOORT. han backar lika fort bakåt som han travar framåt :P
detta gjorde han även idag när det låg några farliga kartonger i huset som ligger precis vid stallet (dvs jag hade gått 20 meter från stallplan kanske......). väldigt farliga var de. men det var ju hästätande sabeltandade tigrar som gömde sig i dom också. hrm.
därefter hade vi dock ett bra joggpass på utebanan (när vi väl kom dit :P). jobbade mycket på samma sätt som vi gjorde på träningen i lördags. mycket halvhalter, mycket tempoväxlingar och takt, takt, takt!
kalle spanar in faaaarlig frussi :P

illa illa.

jag mår dåligt.
krya på sig till mig!

träningsvärk?

har ont i heeeela kroppen idag. känns inte som det kan vara för träningen?? men lite kanske. dock var jag på fest igår som innebar brännboll... som man inte spelat på ÅR! sååå jag tror det kan vara boven i dramat ;) men fort sprang jag och långt skjöt jag :P
jag på high chapparal. bilden har ingenting med texten att göra.

bra träningspass.

kalle och jag har haft dressyrträning idag på morgonen. jobbade mycket med takt, och att kalle ska vara "med" hela tiden. han vill gärna ta kommandot och bestämma själv hur saker och ting ska göras ;)
vi övade också lite på skolorna och fick till dem riktigt bra! nu hoppas jag att vi kan lyckas med det själva också, haha!..
i galoppen jobbade vi mycket med att jag ska orka sitta emot. kalle vill gärna galoppera mig ur sadeln och bestämma helt och hållet själv... men det får han ju inte! fick till riktigt fint galopparbete sen..
mot slutet jobbade vi lite smått med ökad steglängd, som är vårt allra svagaste kort. men även där fick vi till det stundtals. det är mycket att jobba på men vi kämpar vidare :)
kalle var hur svettig som helst, var varmt redan kl. 9 när vi började träningen. så det blev svampa av ordentligt, stretcha och sen stå inne och mumsa mat en stund :)
sååå kul är det att träna !

kalleman och jag, bildbomb del 6

oops. blev visst lite bilder. och då har jag ändå valt att inte ens lägga upp en tredjedel, hih!
hoppas jag inte tråkar ut er :)

kalleman och jag, bildbomb del 5

hoppas ni gillar. kommentera gärna :) jag tål kritik :)

kalleman och jag, bildbomb del 4

ännu fler bildr på finaste bus och jag. enjoy!!

kalleman och jag, bildbomb del 3

och så ännu lite fler bilder. hoppas ni gillar :)

kalleman och jag, bildbomb del 2

lite fler bilder då från vårt ridpass. gapande kallebing och galopparbete.

damm i ögonen.

haha, så klockren bild. både kalle och jag blundar för allt damm i ögonen ;)

kalleman och jag, bildbomb del 1

här kommer lite bilder då från vårt ridpass igår :) var toppväder men kanske liiiite för varmt och dammade som tusen så man fick damm i ögonen hela tiden.
bilderna här är ifrån uppvärmningen. ljuva ljuva lättridning som inte alls gör sig på bild ;)

i värmen.

kalleman och jag hade ett dressyrpass i värmen igår på stora utebanan. det var hoppträning samtidigt så gaaanska mycket hästar och ryttare :) och så dammade det tokmycket.
kalle skötte sig bra i alla fall. vi red hela travjobbet utan stigbyglar. göttgött.
och... frussi var med och fotade oss. så bilder kommer!
så länge får ni ett smakprov från uppvärmningen.

bunkrar.

nu har jag börjat bunkra ultra shield på riktigt ;) förra sommaren tog det ju slut överallt i mitten av sommaren...INTE BRAA!! så i år ska jag vara väl förberedd.
men det där med att man ska spraya 2-3 dagar och sen inte förrän 14 dagar senare funkar inte... i alla fall inte på kalle. jag måste spraya varje dag i stort sett :P
vad tycker ni om ultra shield?
har ni något medel ni tycker är ännu bättre? :)
flugtäcke är det allra bästa dock :)

hot hot hot.

idag har det varit vaaaaaarmt. eller är fortfarande.
därför fick kalleman och mella stå inne och vila sig när solen var som starkast. det verkade uppskattas idag med. båda två sov när jag kom till stallet strax efter 16.30 ;) sötnosarna!
kalle och jag tog ett pass på utebanan. ett kortare sådant i värmen. kalle var så fin så och jag red hela passet utan stigbyglar. duktig jag ;) men ujuj vad dålig jag blivit på att rida lätt utan stigbyglar. haha!
s fick gå på töm också. gick prima och tränsningen gick super. brabrabra!
har ni också supervaaaaaaarmt?
kalle och ridskoleflocken förrförra sommaren.

börjes flugtäcke.

någon som har det? provat? har någon åsikt?
kalle är ju ofta som klippt och skuren för börjes egna täcken och därför tänkte jag att det kanske kan passa :) han passar inte så bra i många andra täcken...
nån nån nån?
Stäng
bild lånad från borjes-tingsryd.se

sommarfeeling.

idag har kalle och jag haft riktig sommarkänsla. vi var nämligen ute i skogen barbacka. så otroligt skönt. vi har tokhärligt väder idag. sol och varmt. lovely!
sedan sov de inne i stallet några timmar och pausade från solen och värmen. det uppskattades vill jag lova.
njut av vädret !
inte från idag.

ny design...

... vill jag ha nu :) med nya fräscha bilder på mig och MIN kalle. jag vet själv dock inte hur man gör, eller vad man behöver för program. jag får luska i det lite ;)
älskar dock verkligen min nuvarande header också, men den är ju lite gammal nu. josäfin har gjort den och jag blev bara superglad för den när jag fick den.
idag ska jag för övrigt filma en kompis som ska tävla i klubbdressyren på anläggningen. skojskoj! blir spännande o se :)
ett foto hon tagit på oss :)

på sightseeing.

något jag tycker är superkul är att köra runt och kika på olika områden och ställen. helst ute på landet. man spanar in hus som man skulle kunna tänka sig att bo i och så... :)
i förrgår var vi ute på en sån tur.
då såg vi de här superdupersöta smp krabaterna. en sån skulle man ha ! speciellt den lilla fölungen var toksöt. jag som körde tvärnitade bilen när jag såg dem ;)
INNAN vi var på sightseeing så var vi och hälsade på kalleman och mellan i sommarhagen. kalle fick sitt regntäcke utbytt också. och så fick det massa gotte. sötnosarna!
kalle gillar gotte :)


kalle i sitt fina regntäcke som passar honom perfekt både i passform och färgen/färgkombinationen gör sig verkligen på honom :)

vilka vidriga människor det finns.

usch jag vill bara gråta. mår illa :(

modig kalle.

idag var kalle så modig när vi var ute på tur. vi red till naturreservatet bokhultet som är så otroligt fint nu :) då måste man passera en bro som ingen häst vill gå över. kalle har bara vågat gå över när han gått efter de andra tidigare.
men idag så var det ju bara han och jag som var ute. först började han tveka och backa men då manade jag på honom och visade att det liksom var okej. och då gick han över. han var spänd och tyckte det var läskigt men jag berömde honom för varje steg. kalle var så stolt efteråt för han hade varit så modig :)
vi hade en toppenmysig tur i bokskogen med massa trav och härlig galopp. vi mötte människor som var ute och gick, sprang, med hundar och med barnvagnar. och en snok.
och vi bara njöt hela rundan, bästa kalle och jag :)
mella och jag var också ute på tur men i "vanliga" skogen. vi mötte ett rådjur. det var allt :D

om kalles knä.

kanske några reagerat på fotot i mitt inlägg om våra 5 år tillsammans och vårt första år.
kalle hade alltså det här knät jag provred honom första gången. han hade då haft det ett tag, och det hade funnits där från och till hela tiden. det kollades med veterinär men det var inget skadligt. och kalle påverkades inte av det heller :)
bara en vätskefyllnad och helt enkelt ett skönhetsfel. det försvann när jag haft kalle ungefär 1 år och har inte kommit tillbaka sedan dess :)

5 år av lycka - del 1.

tänk att jag haft min älskade kallebing i över 5 år nu. 5 år av total lycka.
tänkte jag skulle lägga in lite bilder och berätta om varje år som en liten tillbakablick.



2007, vårt första år tillsammans. började sisådär med en allvarlig sårskada (djupt så man såg benet) som ledde till akuttid på djursjukhuset i slöinge där kalle fick sövas och sys ihop. därefter boxvila och sedan långsam igångsättning tills vi var på banan igen!! vi hade inga stora mål utan vi lärde känna varandra och hade helt enkelt massa kul tillsammans :)



bild från första provridningen:


kalleman i sin sjukbox på slöinge där han fick stanna 1 vecka efter operationen:



första dagen ute efter boxvilan:



såret (ihopsytt på den här bilden dock...):




såhär såg vi ut när vi dressyrade då, notera att jag har en superduperhalsduk INNANFÖR jackan:



kalle var ju också under vårt första år "kalle med knät". ni kan inte missa hans jätteknä på den här bilden nedan från vår första vinter tillsammans:


kalle fick en bästa kompis, amigo. de hade så otroligt roligt ihop, de två. låg på knä och busade vissa dagar som riktiga slagskämpar :



våra följande år tillsammans kommer... :) gillar ni sånt här?

dressyr för första gången på 3 veckor typ.

igår dressyrade kalleman och jag på stora utebanan. det var första gången på typ 3 veckor som vi gjorde det och det märktes att både han och jag saknat det :)
när vi värmt upp och galopperat ur den värsta överskottsenergin så gick det riiiktigt bra. gjorde våra öppnor och slutor som vi aldrig gjort något annat, hihi! så nöjd så!
nu går de i sommarhagen nästan på heltid. toknöjda hästar...

vi firade!

kalleman och jag firade hans födelsedag med att galoppa fort som attan i skogen. kalle var galet tokpigg. sötbollen.
och som avslutning stod vi fint och poserade och vinkade till alla brandmän som hade haft övning och skulle köra hemåt... de vinkade så glatt alla så vi var ju tvungna att vinka tillbaka. ja kalle stod mest och tittade på allt annat men ändå :)

ingen vanlig dag.

idag är ingen vanlig dag. för idag är MIN älskade kallebings födelsedag!!
det ska firas med massa gott, massa mys, uteritt och så får han ett nytt svettäcke också. det är han värd.
men schhhh nämn inte att det är 20 han fyller, för det vet han inte om själv ;)
GRATTIS ÄLSKADE KALOESCHA!

busbusbus!

att få vara i sommarhagen är livet, om man frågar kalleman och mella :)

blivit med häst.

idag har jag blivit med häst.
köpekontrakt påskrivet och ägarbyte påskrivet och inskickat.
sååååååååååååå nu är alltså min älskade kallebing MIN på riktigt !!
JAG ÄR VÄRLDENS LYCKLIGASTE MÄNNISKA!

som sagt... bollen är i rullning.

2012-04-24_18_21 (MMS)

som sagt... bollen är i rullning.


det bidde inte tävling.

imorgon skulle vi egentligen iväg på tävling, kallebing och jag.
men i och med hovbölden så vågar vi inte starta, har ju inte kunnat rida honom normalt helt än!
så nu laddar vi om för tävling första helgen i juni istället :)
idag har vi varit ute i skogen i alla fall och busat med eva och mella. awsome!


KALOESCHA <3

jag älskar dig, min tokstolle :)

jag bara skrattar.

det är så roligt varje morgon när jag traskar upp med kallebing och mella till sommarhagen. kalle taggar och taktar och fnyser och frustar och hoppar och tittar och spänner upp sig. mella traskar på bakom och förstår inte alls vad det är kalle håller på med.
när man sedan ska släppa dem i hagen (jag tar alltså båda samtidigt) så KASTAR sig kalle iväg så jag knappt hinner få av grimman. mella efter. och så bockar de runt och galopperar som tokar runt hela hagen innan de dyker ner och äter gott gott gott gräs.
det är så underbart att se deras lycka :)
visserligen ingen bild från sommarhagen men ack så lyckliga hästar :)

dags att skicka bajs.

idag har jag tagit träckprov på kalle och skickat in. blir spännande att se om han har någon mask :) i höstas behövde jag ju inte avmaska för det fanns ingen mask :) det gillar vi!
har också varit ute på en tur i skogen på en pigg och tittig kallebus. studsande hit och dit och traven gick i full fart. ja, galoppen också för den delen :P
så kul att sitta på hans rygg igen och nu ska vi sätta igång igen efter hans lilla vila pga hovbölden. love it!

I sommarparadiset.

2012-05-08_06_52 (MMS)

I sommarparadiset.


i bokskogen.

åh vilken härlig ridtur vi var ute på idag, kalleman och jag. vi hade sällskap av marie och eva och deras ston. så kalle hade två tjejer med sig på tur :)
red i det så kallade bokhultet, ett naturreservat. en bokskog helt enkelt. det är så otroligt underbart fint där, ser ut som i en saga :)
kalle var toklycklig och när vi började trava så var det sjumilakliv. älskade söthäst!

glöm inte...

... ställa frågor i frågestunden :)

yttepytteliten.

igår var hovis ute och kollade på kalle.
han reagerade för tryck med visitertången på en viss punkt när vi kollade igen på fredagskvällen och så hade han hög värme på en viss punkt. så vi la om ett våtvarmt omslag och så fick de stå inne på natten.
min hovslagare kollade och kände och till slut hittade han en liiiiiten liten hovböld. så skönt att man hittade en orsak till kalles hälta. :) så sen blev det gips på hålen och så någon slags padding, och sen en sula.
nu ska vi sätta igång lite försiktigt igen och hoppas att han håller sig fräsch. idag var vi ute på skrittrunda och kalle var så glad så :)

Snygg-Kalle önskar trevlig lördag!

2012-05-05_08_13 (MMS)

Snygg-Kalle önskar trevlig lördag!


frågestund

jag har bloggtorka just nu. så, jag kör en frågestund så kanske ni har lite frågor till mig i alla fall. och så hoppas jag bloggtorkan släpper :)

lyckan är total.

2012-05-02_07_13 (MMS)

lyckan är total.


konstigt.

mja om ni tänkt på att jag inte bloggat så mycket om ridning och kalleman de sista dagarna så är det för att vi misstänkte kalle hade en hovböld... eller en hovbensfraktur. han var nämligen rejält halt i måndags morse och ville inte stå på benet. när vi kratsade ur hovarna på honom så var han dock ohalt igen.

samma sak var det på tisdagsmorgonen. rejält halt och ville inte stå på benet. men sen ohalt när man kratsat ur hovarna.
sedan ohalt både måndag kväll och tisdag lunch, eftermiddag och kväll samt hela dagen idag.
kollat och klämt med visitertång men ingen värme, puls eller svullnad (var dock svullen i benet på söndagen).
så idag har jag pratat med både min hovis och min veterinär. och vi tror väl alla på stengalla/blödning i sulan just eftersom han haltade till första gången när han gick på vassa stenar och 2 dagar senare var han halt...
kan ju utvecklas till en hovböld också, det är sånt man märker.
idag har jag dock på veterinärs inrådan varit ute och skrittat kalle (dock för hand, hade inga ridkläder med mig) och kalle var så nöjd så :)

min rymdvarelse och hans kompanjon.

2012-05-02_07_12 (MMS)

min rymdvarelse och hans kompanjon.


om ni undrar...

... så kanske inte uppdateringen blir tipptopp här ett tag framöver. det är lite mycket just nu...


first night out.

i natt har kallebing och mella sovit sin första natt ute. de såg väldigt nöjda ut när jag gick ut med dem igårkväll till hagen där kvällsmaten väntade :)

de gick ju också uppe i sommarhagen igår i flera timmar, så sakta ska de vänjas över till det betet. är ju gaaanska mycket mer gräs däruppe ;)

får väl snart en rapport från stallet hur pållisarna klarat natten, hihi.


i sommarhagen 2009.

RSS 2.0