dags att anmäla sig.

jahopp. då var det dags att anmäla sig till klubbdressyren då. kommer gå på kort bana, vilket egentligen inte alls är något för oss, kalle är ju stoooor. så ja, jag får se hur jag gör. om jag anmäler mig eller om vi helt enkelt skippar denna tävlingen!

inga av våra tävlingar i övrigt vi ska åka på kommer gå på kort bana så ja. jag är lite kluven just nu hur jag ska göra :)

hmhm. svårt är det!

hur skulle ni gjort?


olika viljor.

uuj blev ett tufft pass på utebanan igår kväll igen! var inte tanken från början men kalle hade visst eld i baken igen. och i galoppen så galopperade han mig ur sadeln hela tiden. så blev att galoppera på volt tills han lade av med det. vi galopperade hur länge som helst :P men till slut gav han med sig! och sen fick vi till ett bra pass :)

jobbade mycket skolor sen... de sitter ju i alla fall :P

idag får kalle en vilodag. jag hade morgonen så fixade i stallet innan praktiken. puuh! ska jobba ikväll med sen :)

vad gör ni idag?


nu har vi ingen snö, och de är skööönt. eller ja, på vissa ställen i skogen har vi nog men :) så denna bilden är inte aktuell!

Blir tyvärr lite dålig uppdatering idag nä...

dsc00722 (MMS)

Blir tyvärr lite dålig uppdatering idag när jag är på praktiken. Nu äter nog kalle lunch och jag har med fått mat i magen!


Och nu har alla 10 hästar fått frukost, ko...

dsc00732 (MMS)

Och nu har alla 10 hästar fått frukost, kommit ut i hagen, kalles box mockad, hans mat fixad och stallet sopat. Och så har jag bytt kläder med. Dags att köra mot praktiken!


God morgon! Nu ska jag ge hästarna frukost...

dsc00731 (MMS)

God morgon! Nu ska jag ge hästarna frukost! Lite lagom stressigt så här innan praktiken! Ska även fixa allt hos kalle för har jobb också ikväll. Puh!


sov gott.

sov gott fina vän. sov gott!

och alla mina tankar går till dig nu, s. kramar!


tävling i helgen?

undrar om det blir klubbdressyr i helgen. hoppas på det, det vore skoj! har ju blivit inställd innan... tråååk!

har ni tävlingar på gång?

jag är toooooknervös för hopptävlingen helgen därpå dock !!!!! :OOO

en hemlighet.

jaa, ni minns kanske att jag skrivit om massa hemligheter här på bloggen. en hemlighet gällde ju en lägenhet närmare kalle. det blev inget med den tyvärr, skrev också det sen.

2 andra hemligheter som hör lite ihop ligger lite på is just nu. får se när de tas upp igen. då ska ni få veta ;)

idag är det praktik igen som gäller. och därefter direkt till kalle och rida.

vad hittar ni på idag?


hard work.

uuuj är helt död efter första praktikdagen. :) och sen bar det av direkt till stallet, bytte om och tog in de andra hästarna...

mockade och fixade maten hos både kalle och citrin idag. sen blev det ett pass på stora utebanan för kalle och mig. tänkte jobba mycket övergångar, mycket fattningar. i traven gick det riktigt bra, fick till en bra känsla. men i galoppen så blev kalle tokstark och någon broms fanns inte. så fick jobba läääänge innan jag nöjde mig. och fick rygga kalle en del med för att han inte bara skulle tänka framåt.

imorgon blir det ett dressyrpass till, hoppas han lossnat lite mer då :)

nu blir det big brother innan jag ramlar i säng... puh.


bestämt färger!

nu har jag bestämt vilka färger jag ska beställa på swarovski-stenarna. får bli crystal och en en ljus beige typ, minns inte va den hette. dock är jag osäker på storleken nu. vill ju ha stora stenar men är rädd att det inte går att få fast de stora stenarna på pannbandet, det är nämligen lite "runt" så jag är osäker på om jag kan ta de stora då, för de får inte så stor fästyta!

velar alltså mellan 3mm och 5mm, vad tror/tycker ni? :D


ANMÄLD!!

weeeeiiii fyfasen vad kul! jag var inne på tävlingsdatabasen precis för att kolla om fler proppar kommit upp. såg då att proppen för min gamla klubbs lokala hoppning för häst hade kommit... och de ska ha 80 cm !!!!! :D:D:D

så ja, ni kan nog förstå att jag anmälde mig direkt ;) får se hur det känns när det närmar sig, om vi vågar ta 90cm också . först ska vi ju överleva 80cm på lokal hoppning med stilbedömning på en grannklubb :P usch, är toknervös !!!

nu blir det mycket hoppning här känner jag, haha! men jag är taggad och tokrädd på samma gång :)


bild från 2008 när kalle och jag var på min dåvarande klubb och tävlade lokal hoppning, 90 cm :)

vill ni se?

ja, nu får ni se oavsett ! :P vad jag fått i födelsedagspresent alltså...

önskade mig främst pengar till tävlingar och det har jag fått, jätteuppskattat :D:D tack mamma, pappa, lotta, jocke, hanna <3

av jims familj fick jag:


brunt bälte, alltid velat ha ett enkelt brunt skärp :P


rosa topp med tryck, riktigt snygg på, som gjord för mig faktiskt :D

ett jättejättefint armband som jag fick av mamma och pappa. live the dream står de på :)


ETT KANDAR!! (bilden är inte så rättvis, nosgrimman är bredare än den ser ut :P fick det av jim )


och så får jag välja en valfri parfym, kommer välja en av escadas sommardofter, dock inte bestämt vilket år :P älskar dom! har haft flera av dom :) men inte haft 2009,2010 och 2011...

imorgon verkar det som att det kommer en present på posten med från 2 av systrarna :)

fira x 2

det är inte bara min födelsedag idag. det är också två år sedan jag flyttade ut kalle till vårt nuvarande stall :) ja, han flyttade faktiskt dit på min födelsedag 2009 :)

det firade vi med en uteritt! kalle var helt galet taggad. all trav var mellantrav och jag hade fullt sjå med att hålla honom i trav. i galoppen gick det fort som attan :P

kalle studsade åt alla håll och bytte galopp hej vilt när vi galopperade också, haha. knashästen!

imorgon börjar min praktik, då är det full rulle 8 till 16:30 varje dag. nu ska jag strax på kalas på jobbet. trevligt :)

vad gör ni idag?


idag!

idag är det min dag. grattis till mig :P

såååå, får se hur pass bra min uppdatering blir :)


saknar mörka håret :(

duktiga kalle.

kalle var riktigt fin idag, longerade med inspänning och han jobbade på superbra. härligt. det stod ett släp med blommor i hörnet i ridhuset. kalle tyckte den var döfarlig :P

imorgon hoppas jag att det är plusgrader tidigt, för jag hade tänkt rida ut med kalle och jobba galoppintervaller. det behöver han! :) och jag med :P

vad har ni för planer kommande vecka, nåt speciellt? :)


gammal bild på sötkalle som kikar in i hinderförrådet :P

idioter!

usch jag blir så jäkla förbannad.

när jag hade islänningen var det ofta likadant. folk körde fort som attan precis bredvid och skrattade när hästen hoppade ner i diket i panik. usch. och då var ändå islänningen världens coolaste häst och inte rädd för någonting alls (förutom vitsippor).

hoppas de får fatt i snorungen, för det förstod jag innan jag hade läst artikeln att det var!! hårda ord jag vet, men jag tycker det bara är ren idioti att hålla på så!

lång artikel men läs för det är sjukt.

Polisen inväntar tips om vild förare

En ryttare som ledde sin häst längs Lagnövägen på Värmdö, utsattes i söndags för ett vansinnesdåd. En bilist körde med hög hastighet så nära hästen att ett benskydd lossnade.
Polisen är hoppfull om att hitta den misstänkte.
– Vi väntar på ett tips som vi tror kan hjälpa oss, säger Mikael Olofsson på Nackapolisen.

Händelsen inträffade i söndags. En kvinna ledde sin häst på höger sida av Lagnövägen, mellan Annebergs gård och korsningen Lagnövägen-Skeviksvägen. De gick i riktning mot Gustavsberg när en bil kom körande i mötande körfält.

Föraren körde fort och bilen saknade ljuddämpare därför lät den högt. Kvinnan höjde då handen och tecknade till föraren att sänka farten. Det ledde istället till att han ökade farten och körde närmare dem, vilket gjorde hästen orolig. 

Strax därpå möter kvinnan ytterligare en bil. Den stannar plötsligt mitt på vägen och föraren stirrar framför sig. När kvinnan vänder sig om ser hon att den tidigare bilen har vänt och kommer i full fart mot dem. För att undvika att bli påkörd kliver hon ut i kanten så gott det går med hästen, men bilen kör ändå så nära att hästens ena benskydd fastnar i kofångaren och slits av. Efter det försvinner bilen mot Kovik.

Polisen rubricerar händelsen som försök till grov misshandel.

– Jag har aldrig stött på något liknande. Kvinnan upplever att föraren siktade på dem, säger inspektör Mikael Olofsson vid Nackapolisen.

Polisen tror att föraren ville snudda vid hästen, alternativt skrämma dem rejält.

– Vår bedömning är att hade föraren verkligen velat köra på dem hade han svängt ännu mer rakt på, säger Mikael Olofsson.

Föraren, som var en ung kille, misstänks ha varit drog- eller alkoholpåverkad.

Enligt polisen är bilen känd av många i Gustavsberg eftersom den har ett säreget utseende. Exakt hur den ser ut vill de inte säga eftersom det pågår en utredning. Polisen har pratat med vittnen och jobbar nu med att få fatt i registreringsnumret. 

– Vi väntar på ett tips som vi tror kan hjälpa oss, säger Mikael Olofsson.

I området finns ett 80-tal hästar fördelat på tre stall och de senaste åren har flera incidenter inträffat på Lagnövägen. Bland annat har hästar gått omkull när de tvingats ner i diket bredvid vägen, vid ett tillfälle med följden att hästen fick avlivas.

– Det som har hänt är fruktansvärt. Vi har påtalat för kommunen i många år att det måste skapas ridvägar så att man slipper gå på den smala, trafikerade Lagnövägen, säger Eva Bergström, projektledare på nätverket Vision Häst, där ett hundratal stall på Värmdö ingår.

Det pågår ett arbete att anlägga ridvägar i kommunen, men det rör i första hand Farstalandet.

Både hästen och kvinnan klarade sig utan skador, men kvinnan chockades.

artikel från nvp.se


felskrivning? HAHAHA

ojoj, jag som trodde att en vän till mig har stora fötter, har väl storlek 49.

men nu såg jag en annons om ridstövlar till salu i storlek 83 !! :D:D:D hahaha. lagom stora fötter ;)

det tråkiga var ju att längre ner i annonsen hade de kastat om siffrorna i rätt ordning (38). himla kul felskrivning ändå tycker jag som jar såååå dålig humor :D fick rolig bild i huvudet  som jag försökt återskapa här nedan... dissa inte mina paint-skills!


tips och råd tack!

jag har ju alltså planerat att göra ett eget swarovskipannband till kandar eftersom det inte finns några som matchar mina förväntningar :P

jag har alltid varit helt inne på att ha enbart vanliga "vita" stenar men nu börjar jag funderade på om jag ska ha både vitt och någon annan färg... :) men isåfall vet jag inte alls vilken färg jag ska ta :D därför vill jag nu ta hjälp av er!

finns 3 alternativ:

1: enbart vita stenar.
2. enbart färgade stenar, isf: ange färg!
3. blandat vita och färgade stenar. isf: ange färg!

alla tips mottages tacksamt! vill inte ha rosa/lila/röd så de färgerna kan ni bortse ifrån. kalle är inte flicka, ihhi! jag har en svart och en grå kavaj om det spelar någon roll. lädret är svart och har silverspännen.

SÅ IN MED ERA TIPS NU TACK :)bilder strass.com

upptaget!

ja, idag är det upptaget på anläggningen... fram till kanske kl.15 i alla fall! så det blir kväll i stallet idag igen. men jag gillar det, mysigt att vara i stallet på kvällen :)

anledningen till att det är upptaget är att det är ponnyhoppning div 1 där idag. så det kommer vara full aktivitet. och båda ridhusen och båda utebanorna kommer stå till förfogande för ryttarna. såg banan igår, såg rolig ut! och lite lagom höjd haha, ja lite lågt kanske men ändå :)

idag har jag bara en att motionera med, så då kan det bli ett riktigt vettigt pass med! jag funderar dock på att tömköra, det var ett tag sen nu :) men det beror på hur pigg kalle verkar vara.

vad gör ni idag?


skulle ju egentligen ha varit på lokal tävling idag, men fick stryka mig pga karenstiden. skulle tävlat här där denna bilden är tagen!


Och nu har jag motionerat häst nr 2!

dsc00730 (MMS)

Och nu har jag motionerat häst nr 2!


Motionerat häst nr 1

dsc00728 (MMS)

Motionerat häst nr 1


söt-kalle.


sötaste kallebus igår efter ridpasset


beviset på att kalle jobbade på bra igår - slem på benen :D

underbart!

idag är en sån dag när jag verkligen njuter av att bo på landet :) vi har strålande sol och lite lagom varmt! har varit ute och gått med en kompis i 1,5 timme. det första jag mötte var en tjej till häst som också tog tillfället i akt att ge sig ut i solen! mötte också en kille som promenerade en häst för hand. och i hagarna såg jag nöjda hästar. underbart!

min kompis visade mig en ny runda idag med och det var breda mjuka grusvägar och jag bara såg mig själv och kalle galoppera i full fart :) har ju dock inte kalle i närheten av hemma men...

i eftermiddag ska jag firas. jag fyller år på måndag men då jobbar jag. så blir att fira mig idag istället.

vad gör ni idag?


vad hade jag gjort?

la ju in en bild igårkväll på hår i 3 färger: vit, svart och brun.

ni som gissat vad jag gjort har gissat nääääästan rätt men alla har glömt den bruna färgen, vad det kan vara!

jag klippte alltså hovskägget igår, därav det  vita håret.

och så fixade jag manen och klippte svansen, därav det svarta håret.

men den bruna hårhögen var ju förstås kalles vanliga päls, fällde av honom rejält :)


Det känns knas med sovmorgon idag :-)vad h...

dsc00671 (MMS)

Det känns knas med sovmorgon idag :-)vad har ni för planer för dagen?


3 olika färger. Vad tror ni jag har gjort?

dsc00724 (MMS)

3 olika färger. Vad tror ni jag har gjort?


nu ska här byggas!

ojoj, nu ska kalle och jag börja bygga och trimma ordentligt tänkte jag. eftersom snön försvinner mer och mer så borde nog den bästa klätterbacken vara helt snöfri snart! jag är taggad!

klättra är det bästa tycker jag för att sätta muskler. plus tömkörning! :) klättrar ni mycket? jag klättrar alltid i skritt, det tar mest. sen kan jag givetvis galoppera i uppförsbackar och sådär när vi rider i skogen för att träna konditionen. men för musklerna är skritt det bästa!

vad är era bästa muskelbyggartips?
jippi!

va inne och kollade på en klubbs hemsida idag, de som skulle haft regional dressyr den 17 april. de skrev att de kommer ha den till hösten istället. weeeiii, det gillas massor!! :D

idag är jag rastlös.. men när jag smält maten ska jag ut och springa tänkte jag, om jag inte tar gymmet ikväll :)


gammal suddig bild på oss, våren 2009.

dubbla pass.

idag blir det dubbla pass i stallet. hade morgonen i morse, så då fixade jag färdigt med mockning, matlagning osv. och sen har jag också kvällen :) då blir det ridning av min fina kalleman! längtar redan ihhih.

snackat med en bonde om hö också, ska hämta nästa helg tänkte jag.. behöver bara ha för maj månad så inte så mycket. och så hoppas jag att gräset ska ha börjat växa ordentligt då med, tanken är väl att släppa dom nattetid från maj, fast i vanliga hagen med hö och succesivt vänja över till sommarhagen och gräs, först bara kanske en kvart första dagen och sen öka mer och mer! jag är sååååå rädd för fång. nån mer?

vad gör ni idag?


kalle i sin älskade sommarhage :D

Och så var alla hästar ute och mumsa fruko...

dsc00723 (MMS)

Och så var alla hästar ute och mumsa frukost igen!


bokat tid.

nu har jag bokat tid för massage för kalleman.
nästa fredag är det tänkt i alla fall :D skönt för kalle tror jag allt. hoppas han uppskattar det! känns också skönt att ha honom igenomkollad :)

brukar ni ta ut massör till era hästar? :)
förra våren blev det IR-terapi för kalle, denna våren provar vi med massage :)


en bra idé!

tyckte detta var en bra och kul idé faktiskt. smålands ridsportförbund gör mycket kul tycker jag nu :P de var ju dom som anordnade den här programridningen med msv-domare som vi deltog i :)

Vad kännetecknar en bra tävlingsplats?

Det vill Smålands Ridsportförbund ta reda på, och har därför tagit fram en enkät som ska genomföras på tävlingsplatserna i Småland under april och maj.

Smålands Ridsportförbund har konstaterat att antalet starter har gått ner under det senaste året, särskilt på hopptävlingar för ponny. Man vill nu undersöka vad tävlingsryttarna prioriterar i sina val av tävlingsplats, då vissa arrangörer alltid har stora startfält medan andra tvingas ställa in.

Enkäterna, som är till för att arrangörerna ska få veta vad tävlingsryttarna tycker, ska delas ut på ett flertal tävlingar under april och maj och därefter sammanställas under sommaren.
Smålands distrikt planerar sedan att anordna föreläsningar vars tema styrs av enkätsvaren, för att hjälpa arrangörerna att förbättra det som enligt ryttarna brister idag.

från tidningen ridsport


att bli arg.

jag har tänkt på en sak. det finns ju stunder då hästen inte gör som man vill kanske på grund av olika anledningar. vissa blir arga, vissa gör ingenting, vissa skrattar.

jag är en sån som oftast skrattar. när kalle gör sina bus och bock och studsningar så KAN jag inte bli arg! för jag vet ju att han inte gör det för att få av mig, han gör ju det bara för att han är så himla galet lycklig !

dock ser man ju ibland hästar som bockar för att slänga av, då är det ju en lite annan sak. men jag ser även hästar som bockar med bus i blicken som får ordentliga avhutningar. detta finns inte i min värld. jag kan ju inte bli arg på min häst för att den är glad? då skulle den ju aldrig vilja vara glad!

givetvis skulle jag bli arg om kalle betedde sig riktigt illa, hotfullt eller så. men på grund av glädje, ALDRIG!

hur resonerar ni?


klockren bild. kalle var supertaggad och jag gjorde ett tafatt försök att hålla tillbaka honom. utan större framgång dock så jag ställde mig bara upp i lätt sits och fortsatte gapflabba och lät kalle vara lycklig.

Alla hästar är ute och mumsar på frukosten!

dsc00722 (MMS)

Alla hästar är ute och mumsar på frukosten!


vila är överskattat.

ja, frågar man kalle i alla fall så är vila verkligen överskattat :P han har ju gått lugnt nu på grund av pencillinet. igår var ju sista behandlingsdagen så idag tänkte jag ta ett joggpass på stora utebanan. kalle var huuuuur taggad som helst dock :P

det blåste ju massor också som gjorde kalle lite extra taggad. men det var pipande, skuttande, hoppande och bockande. han är så söt när han piiiiper :D

blev ett lättare pass i alla fall, mycket skrittjobb. sedan lite trav under lättridning, tempoväxlingar och bytte varv mycket. sedan var tanken lite lugn galopp i lätt sits. det tyckte kalle verkade onödigt. så det blev galopp i full fart, liggande i kurvorna och småbockande ibland. tokiga älskade häst :D

travade ordentligt efteråt och jobbade en del i skritten efteråt med. vi fick faktiskt till riktigt bra bakdelsvändningar ;)

hela vägen hem gick kalle i passage....... :P


tom i huvudet.

ujujuj, nu är jag heeeelt uttömd i huvudet. haft megatenta idag, från 8 till 14:30. kan säga att jag är liiiiite seg nu! hoppas man klarar den också bara...

nu har jag fått mat i magen så dags att åka ut till bästa kalleman! <3


du är viktigast.

finaste kalle, du är viktigare än allt annat.nu är det över!

äntligen är medicineringen överstökad! sista sprutan och metacamen fick kalle igår. sussi hjälpte mig att spruta, tusen taaack! kalle var så snäll så. men man märkte att han va lite trött på det och egentligen inte ville. men stod ändå helt stilla. mina fina grabb!

såret var också ännu finare, inget var. och jag får tvätta ordentligt, snälla kalle :)

igår blev det en tur i skogen. skogen var SNÖFRI överallt. så uuuunderbart! vi har haft varmt, soligt och blåsigt så det har töat i en rasande fart. jag älskar det :) madde och citrin hängde också på. blev en del trav och även lite galopp. kalle var lycklig. citrin körde på i värsta travar-traven så madde hängde löst ibland, hon satt barbacka :P

idag ska vi jobba på banan lite lätt tänkte jag :)


kalle i sommarhagen förra våren :)


Idag blev det solglasögondebut på väg till...

dsc00711 (MMS)

Idag blev det solglasögondebut på väg till kalle!


ingen träning :(

imorgon skulle vi egentligen ha haft dressyrträning. men eftersom kalle då avslutat pencillinkuren precis så blir det ingen träning för oss, blir bara ett lätt joggpass för honom imorgon.

tråkigt, jag var verkligen så sugen på att träna... menmen. hoppas reserven som ska träna får en bra träning, eventuellt ska jag titta lite :) tänkte ändå visa lisa protokollet från programridningen när vi red MSV C:2, för det glömde jag ta med sist!

men nästa träning hoppas jag veeeerkligen att vi kan!! jag hade till och med tagit ledig imorgon kväll för att kunna träna, så typiskt :/


bild från en dressyrträning. och det var sjuuuuukt varmt!

men vad fasen!!!!

alltså inget går som jag vill känns det som... tävlingen på söndag kan vi inte åka på på grund av karenstiden. vi tänkte då åka på en regional dressyr på en annan klubb i staden. men vad tror ni händer? JO DEN TÄVLINGEN BLIR INTE AV!!! argh!! jag har loggat in på tävlingsdatabasen vaaaarje dag nu i 2 veckors tid för att proposition ska komma upp till den tävlingen. när jag loggade in igår så var tävlingen borttagen.

usch vad leeeess jag blir!

och ingen annan passande tävling den helgen, inga LA-klasser ens. jaja, vi får nöja oss med att tävla 3 april (JAG SPYR ÖR OM DEN OCKSÅ BLIR INSTÄLLD), 9 april och 24 april.

jag hann inte :(

jag hann inte få upp kameran i tid när hästarna busade i hagen. hade velat att ni skulle få se kalles hoppande i början. han gjorde först en megabock, sen ett luftsprång till, en sen en karatespark, sen en bakutspark och till slut en bockning till ;)

unghästarna busade lite mer dock. på filmen gjorde kalle ett tafatt försök att få igång citrin men eftersom det inte funkade när kalle gjorde sina jättehopp så tänkte han nog att de inte var lönt att försöka mer :P


som dag och natt.

idag har jag spenderat måååånga timmar i stallet. stod och tittade på hästarna i hagen ett tag. unghästarna busade massor. kalle var också jättebusig och gjorde alla olika hopp och skutt och kicksparkar han kunde i ett desperat försök att få igång citrin. citrin bara tittade på kalle och såg ut att säga typ "Vaaaaaa?"

gick bra att spruta kalle idag, ulrika gjorde det idag med. han var liite spänd men han står så snällt. såret var myyycket finare idag, hade inte varat alls, bara sårvätska och sånt och det kommer det ju fortsätta komma eftersom såret är så pass djupt. kalle är så snäll när jag tvättar såret.

hade ju också 2 hästar att fixa hos och motionera idag. började med herr citrin. för hans del var tanken lite lösgörande skrittarbete på stora utebanan och även jogga lite lätt. passet gick okej, han var ganska stel vilket givetvis är förståeligt då han vilat i 2 veckor typ... men lossnade lite iaf :) han var dock ganska seg så fick använda mycket ben!

kalle och citrin är  såååå olika. citrin är liten, nätt och lugnet själv. kalle är stor, bastant och enligt honom är livet en fest, aldrig lugnt :P

för kalles del blev det liknande pass. lösgörande arbete i skritten med öppnor, slutor, skänkelvikningar, växlande mellan öppna och förvänd sluta, bakdelsvändningar... han kändes väldigt mjuk och fin redan från början. härlig energi och elasticitet. idag fick kalle också jogga litegrann. han tyckte det var jättefestligt och hade riktigt härlig energi i traven. bra påskjut och mjuk härlig mun och allt var bara härligt! kalle var så nöjd sen så!

imorgon är sista dagen med pencillin och antiinflammatoriskt, skönt !!!


Nu är även häst nr 2 motionerad! :-D

dsc00708 (MMS)

Nu är även häst nr 2 motionerad! :-D


Dags att motionera häst nr 1

dsc00700 (MMS)

Dags att motionera häst nr 1


pratat med veterinären...

veterinären ringde idag, hon sa att såret kunde vara och vätska sig. men om det fortfarande kommer äckligt gult var på onsdag så ska jag kontakta veterinären igen! sårvätska får dock komma :)

idag blir det fullt upp. har hand om både citrin och kalle idag. så blir några timmar i stallet!

vad gör ni idag?


näst sista.

idag är näst sista dagen kalle ska få medicin. jag hoppas såret ser ännu lite finare ut idag :) veterinären ska även ringa idag och höra hur det är med kalle. :) skönt när de gör lite återkoppling tycker jag!

idag är det skola också, men bara halvdag. skönt det, för jag har sjuuukt ont i magen idag. förstår inte varför. menmen...

nu ska jag pallra mig iväg till skolan, har 30min promenad framför mig :) skönt att det börjar bli varmare iaf!

vad gör ni idag?


visst är det typiskt?

usch, jag tycker det är såååå typiskt, att alltid när det är något med hästen, så har man sånt sjuuuukt ridsug :P idag skrittjobbade jag kalle lite på utebanan och det riktigt kliade i fingrarna att börja jobba mer!! men jag höll mig till skritt. kalle var pigg och glad och när de andra på banan fick trava och galoppera blev han tokig och studsig och knasig :)

skönt är det i alla fall att kalle verkar må fint. sprutningen gick bra idag, tack vare ulrika. kalle är så snäll så i alla fall, så det är skönt! kunde tvätta såret riiiktigt ordentligt idag med, härligt! pauline kollade till såret innan jag kom ut med :)

ikväll såg såret väldigt fint ut, inte mycket var alls. skönt, skönt!

längtar redan tills imorrn när jag ska till stallet hihi. men först får jag klara av en dag i skolan!

vad gör ni ikväll?


Kalle fäller visst lite. Har tvättat såret...

dsc00699 (MMS)

Kalle fäller visst lite. Har tvättat såret, va finare idag. Tempat kalle med, ingen feber. Skönt! Nu väntar jag bara på att nån ska komma o hjälpa mig spruta honom, hihi. För det vågar jag ju inte själv..


alltid ska man glömma...

givetvis glömde jag att be veterinären om ett recept på selentillskott när hon var ute i förrgår. typiskt!! jaja, får ringa in om det sen :) kommer ju ändå få ringa in om avmaskningsmedel när jag gjort en kolla-masken :)

vad tycker ni förresten om det här att man måste göra träckprov innan man får avmaskningsmedel? jag måste säga att jag tycker det är bra. varför ska man stoppa i hästen massa giftiga preparat om den inte behöver liksom? :) hellre så naturligt som möjligt! samtidigt är det ju lite omständigt att inte längre bara kunna köra till apoteket och köpa en avmaskningsspruta. menmen, det är ju av en bra anledning, inte kul om hästarna blir resistenta mot det!


finaste <3

blingade pannband.

jag letar och letar efter kandarpannband som lever upp till mina förväntningar. hittar inte nåååågonstans. plus att de är ju förstås tokdyra om man vill ha äkta swarovski.

därför funderar jag nu på att göra ett själv :D är det någon av er därute som har blingat egna pannband? vad använde ni för slags lim? swarovskistenar är typ ordnat i alla fall, himla spännande :)


bild lånad från google.

Lite tråkigt är det allt att inte kunna va...

dsc00503 (MMS)

Lite tråkigt är det allt att inte kunna vara med på klubbhoppningen imon :-(


:)

allt gick bra ikväll med kalle. marie hjälpte mig att spruta och kalle stod så snällt så medans jag tittade bort hihi! att ge metacam i munnen gick också bra, kalle verkade paff att det inte var såååå äckligt ändå ;)

såret hade varat en del idag med, men tvättade det ordentligt. imorgon tar jag med mig koksaltlösning som är hemmagjord istället :) tror det blir bättre faktiskt.

var ute och gick en promenad med kalle också, han tyckte inte det var sååå spännande men han fick ju röra på sig lite grann. det var liiite mer spännande på vägen tillbaka då vi passerade anläggningen och 2 hästar från vårt stall skulle gå hemåt. :)

imorgon blir det lite skrittjobb uppsuttet tänkte jag. kalle är ju pigg och glad och kunde gärna motioneras men inte så han blev trött så!

nu blir det godis och film! vad gör ni ikväll?


kalle när han stod på hästkliniken i slöinge. :)

Nu är det dags för dagens behandling för k...

dsc00698 (MMS)

Nu är det dags för dagens behandling för kalle. Såret ska tvättas, pencillin ska sprutas in och antiinflammatoriskt ska sprutas i munnen. Får se hur glad kalle är på mig sen!


andra tävlingsplaner!!

ja, nu fick vi ju ändra om i tävlingskalendern på grund av karenstiden på tävlingen. mindre kul men vad kan man göra? hoppas nu att såret läker fint så :)

så alltså blir det INGEN tävling den 27 mars, blir heller ingen träning för oss den 23 mars då kalle går på pencillin nu och får under den perioden inte ansträngas så mycket. så känns liiite taskigt med en timme dressyrträning direkt efteråt. väldigt tråkigt förstås!

vi kommer starta en klubbdressyr den 3 april, hoppas på roliga klasser :) OCH att den inte blir inställd förstås...

vår "riktiga" dressyrdebut för året blir nu i stället en riiiiktig utmaning! vi kommer nämligen börja året med att starta regionalt! och vi har aldrig tävlat regionalt innan ;) dessutom gissar jag att klasserna kommer vara högre än våra normala, kanske MSV C:2 som vi red på programridningen! hoppas propositionen kommer ut snart så vi kan anmäla oss :) jag är taggad !!! :) det är den 17 april i alla fall.

innan dess kommer vi dock åka till samma ställe och tävla helgen innan. då blir det hoppning med stilbedömning på lokal nivå, 80 cm. kalle och jag har ju bara tävlat klubbhoppningar nu på sistone så 80 cm får räcka för oss! :) men det ska bli väldigt kul även om vi kanske inte får höga stilbedömningspoäng ;)

sedan ska vi tävla den 24 april också. då blir det lokal dressyr, LB:3 och LA:3!

så framöver har vi tävlingar:
3 april
9 april
17 april
24 april!
(alla helger i april med andra ord :P )

rooooligt :D


vågar vi?

har dykt upp en intressant tävling för mig och kalle. och hör och häpna, det är HOPPNING! den är lagom tills karenstiden löpt ut och är bara några kilometer att köra...

men jag är lite nojig samtidigt, är vi verkligen redo? vi har ju aldrig tävlat hoppning på bortaplan! vi har enbart tävlat hemma nu på anläggningen. och i förra stallet tävlade jag på ridklubben där men det var ju ändå också vår hemmabana där vi hoppat massor.

vad tror ni? jag tycker ju att det vore superkul förstås och jag tror väl att vi skulle klara det. de har nämligen höjden 80cm, det är därför tävlingen är så intressant för oss! det är dock STILHOPPNING vilket kanske inte är ultimat för mig som dressyrryttare då jag verkligen inte hoppar med stil, HAHA! men jag skulle ju då fokusera på att komma runt felfritt :)

jag är suuuupersugen :D


kalle och jag efter lokal hoppning 90cm på förra hemmaklubben, 2008. felfritt förstås!

kvarka??

idag fick kalleman nya skor. vi tog ut snösulorna också, jag hoppas helt enkelt på att denna snön ska försvinna nuuuu!!! när hovslagaren var där och såg såret var hans första fråga: "det är inte kvarka då?". jag hade inte ens tänkt i de banorna och trodde inte det kunde vara det men blev ju ändå orolig.

väl hemma googlade jag lite extra på kvarka, visste ju symptomen men det här med variga sår i svalget trodde jag inte var ett symptom. men det var det ju!! så jag fick paniiiiik! kalle hade visserligen inga andra symptom som stämde in men ändå! jag började fundera på vad det kunde kommit ifrån. varken kalle eller jag har ju varit i något annat stall! och hur länge smittan hade funnits och såg framför mig isolerat stall och även att anläggningen blev isolerad. innan jag ens kollat om det verkligen VAR kvarka :P

i alla fall, jag kunde inte vara nog försiktig så tog ut jour-vet till stallet som kom 15:30. hon konstaterade direkt att det inte var kvarka. han hade ingen feber, normal andning, normal hjärtverksamhet, inget snor, ingen hosta och var pigg och glad! bara då detta dumma varande sår.

hon trodde han hade stuckit sig på en pinne då såret var ganska djupt, dock hade det gått in snett så bara i huden... men det var en del äckligt var som behövde komma ut. kalle fick lugnande och hon tvättade och spolade rent riktigt ordentligt!!

nu ska kalle gå på pencillin och antiinflammatoriskt i 5 dagar. men kan ridas lugnt under tiden. dock blir det ju inget av klubbhoppningen på söndag :( och inte heller vår lokala debut för året nästa helg på grund av karenstiden... tråkigt! men hoppas nu att såret ska läka fint!

tråkiga nyheter, men man kan aldrig vara nog försiktig. finaste kalle!


inte bild från idag men såhär mycket snö har vi nu igen, om inte mer.. suuuuuck!

usch...

kommer bli dålig uppdatering idag. jag är orolig, mår illa, kan inte fokusera. hemskt hemskt... :(
hoppas nu bara inte det är det som vissa misstänker. isåfall rasar allt framöver.

blörk, jag vill inte :(

Behöver jag säga att jag spyr på vädret? V...

dsc00696 (MMS)

Behöver jag säga att jag spyr på vädret? Vi hade ju verkligen fått vår!


våren var på besök...

...men nu fick vi vinter igen. ca 5cm nysnö ikväll. behöver jag säga att jag är sur? ska ju dessutom plocka ur snösulorna imorrn. grrr!


lite bilder, del 2

ännu mer bilder på finaste kalleman :)


lite bilder, del 1

fotade kalle lite idag i sommarhagen. han var dock inte så rolig att fota för han hade bara ögon för gräset :P och då är det ju ändå "gammalt" gräs från i somras, ihhi! men tydligen en delikatess enligt kalle ;)


vila?

idag fick kalle faktiskt en vilodag. jag har ju iofs insett att han inte riktigt klarar av vilodagar för han blir bara tokbrallig dagen efter :P men jag var ute och gick med honom en sväng i alla fall och så var han och hälsade på i sommarhagen. han var jättelycklig däruppe, och ville inte gå därifrån. sötaste :D

han var desto mindre lycklig nere i stallet sen :P då stod nämligen sårtvätt på schemat. tvättade ordentligt med vatten och bakteriedödande desinficerande (stavning? :D ) tvål. såg lite finare ut idag än igår i alla fall, och svullnaden är så gott som borta! sprayade in lite desinfektionsspray i såret med efter jag tvättat. spännande att se hur det ser ut imorgon...

ikväll tar camilla in kalle och citrin. himla snällt tycker jag :) jag jobbar nämligen och jeanetta har fullt upp inför en skolresa imorgon så det var väldigt uppskattat :) tack :D

imorgon är det tänkt att kalle och jag ska hoppa lite grann. det är ju klubbhoppning på söndag, som jag visserligen inte anmält mig till än, får göra detta :)

vad gör ni idag?


kalle hälsar på i sommarhagen förra våren :D LYCKA!

Kalle hälsar på i sommarhagen idag :-)

dsc00695 (MMS)

Kalle hälsar på i sommarhagen idag :-)


upp som en sol...

... och ner som en pangkaka!

i tisdags skrev jag om vilket toppenpass kalle och jag hade på utebanan. idag var det inte lika härligt pass. kalle och jag var inte riktigt överens om någonting idag haha! i alla fall inte i högervarvet! i högervarvet ville kalle nämligen helst inte göra någonting alls, förutom springa fort framåt :P

men det är i alla fall toppenhärligt att det är ridbart ute, så det får jag vara glad för! och givetvis kan det inte gå bra varje dag :) man måste ha sina dalar också, för att kunna njuta av topparna :)

tvättat såret riktigt ordentligt också. såg mycket finare ut idag dock. så får se hur det ser ut imorrn, bad jeanetta tvätta ikväll med :)

och det är lyxigt och knasigt och galet att va hemma "så här tidigt". hihi. (jag kunde varit hemma 18:30 typ men stannade hos mina föräldrar en sväng)


Nu är jag på väg hem från kalle. Åkte med ...

dsc00694 (MMS)

Nu är jag på väg hem från kalle. Åkte med pappa idag, han skrev en lapp så han inte skulle glömma mig på väg hem hihi ;-)


att bo på landet, del 2

ännu mer bilder blev det. gillar att fota, men jag är inte så värst duktig :P


att bo på landet, del 1

det är underbart att bo på landet. på somrarna har jag kalvar och kor utanför sovrumsfönstret. åkrar överallt och sjön på baksidan. underbart!!! klart det hade varit ännu mer underbart att se kalle beta utanför sovrumsfönstret men, det får bli i framtiden någon gång.

men lugnet, lukterna och känslan på landet är oslagbar!


våren, var tog du vägen?

detta är ett tidsinställt inlägg. inte ofta det funkar för mig men denna gången verkade det göra det, toppen!

det är så mycket kallare nu igen. minusgrader men solen skymtar liiiite ibland. vill ha den härliga våriga luften vi hade i helgen! snälla, kom tillbaks!

förresten börjar jag bli HYPERNERVÖS inför söndagens klubbhoppning :D iiiih. galet är det! :)


såhääär ser det i alla fall inte ut längre :D

era rekommendationer, tack!

någon av er som köpt sin häst via försäljningsstall som importerar häst?!!?? :D och isåfall, kan ni rekommendera det försäljningsstallet? det gäller ett arbete och vill därför bara ha stallar som folk är nöjda med :) extra intressant att hitta någon som importerat häst från island, både själv eller via försäljningsstall !!


kalle är importerad kwpn från holland!

sovmorgon, vad är det?

idag var det en tiiiidig morgon i stallet förresten. jeanetta behövde vara hemma kl.9 om hon kunde hänga med ut på skrittur. så vi fick helt enkelt åka hemifrån halv 7 :D

när vi kom till stallet så var hästarna ute och stod och mumsade i sig sin sista frukost. när boxarna var mockade och maten fixad var de också färdiga med frukosten, perfekt!

blev en mysig runda barbacka i skogen för mig och kalle. jeanetta fegis tog sadel ;) men det var jättemysigt. solen sken från en klarblå himmel. nästan hela rundan vi red var helt snöfri, underbart! och det var så lugnt, tyst och skönt...

så typ 08:45 var vi hemma från stallet igen, känns knas att vara färdig så tidigt ;) men bra då jag har mycket skolarbete att fixa med plus att jag ska jobba ikväll!!

hoppas gräset börjar växa snart med :) jag vill ha vår på riktigt!


inte från idag men vädret var detsamma :) sol, sol, sol!


sov gott!

sorgligt är det, sov gott nu...

Två hästar dog i trafikolycka

Två hästar dog vid en kollision mellan två  bilar på väg 19 i höjd med Munkarp på måndagskvällen.

Det är inte känt om hästarna funnits i en transport eller kommit ut på vägen efter att ha tagit sig ut från en hage. Olyckan orsakade inledningsvis trafikstopp i både körriktningar rapporterar SVTSydnytt.

från tidningen ridsport


alltså, vad händer!?!?!

alltså, jag vet knappt vad jag ska säga eller göra eller tänka eller tycka längre. detta är sjuuuukt! och det borde vara omöööjligt egentligen. knas knas knas.

vad är det som är så galet egentligen då? jo , gårdagens ridpass!! jag red ju på stora utebanan igår kväll. hade tänkt ett dressyrpass med skolor och serpentiner där jag behåller galoppen (övat mycket enkla byten nu och måste veta att den förvända sitter).

direkt när jag började trava kände jag ett annat steg och en annan energi. alltså visst, hans steg har förbättrats MASSOR sen vi hittade denna sadeln och han har alltid mycket energi. men idag var det extremt. och jag drev och han ökade steget mer och mer, underbart!

allt gick bara helt super idag. kalle gick i en kanonfin form, lade honom lite lägre än LA-formen men han jobbade ordentligt genom hela kroppen. det var mycket energi och ett bra tramp med bakbenen! LYCKA!!

det som var allra mest extremt var när jag satte mig ned i traven. JAG SKUMPADE!! jag har aldrig upplevt kalle som skumpig just för att han tagit såna små "ponnysteg" så man har suttit lätt. men idag när han tog såna stooora steg så kunde jag knappt sitta, haha! det var helt galet :) men jag var bara så lycklig!

förvända galoppen satt och allt bara gick superbra! attan att det inte blev någon film alltså...


älskade finaste (1 år gammal bild)


nu måste jag ta tag i detta!

spenderat kvällen i stallet. mysigt, och vi har haft "varmt" idag, riktigt skönt. och inget regn heller så underlaget på utebanan var tipptopp! men mer om ridpasset i nästa inlägg...

blir toookig på kalles sår också. det har ju hunnit "läka" och få skorpa på 2 gånger.. och sen gått upp igen. suck suck. och svullen är han också när det gått upp :/ dock äter han som han ska och dricker och är i övrigt som vanligt. men det SER ju inte så mysigt ut :/


fula såret... svullet är det med :( sitter mellan ganascherna undertill liksom!

insåg ikväll också att jag MÅSTE ta tag i kalles hovskägg :P det ser inte klokt ut just nu! hunnit växa sig sådär halvlångt under vintern... inte okej! så det ska jag ta och fixa med i veckan eller helgen :)


vildvuxet... INTE OKEJ!!

var duktig och smörjde stövlarna och dressyrtränset ikväll med efter ridningen. klapp på axeln till mig :D


nu...

... åker jag till kallebus. ska även ta hand om fantan idag :)

vi hörs senare :)


alla hemlisarna!!

kanske är det någon som är nyfiken på alla hemlisar jag har på gång... det är ju flera flera flera men :P jag kan nog avslöja lite mer om en av dom idag!

men de allra mest spännande hemlisarna får jag hålla inom mig liiiite till, hihi.

en hemlis jag skrev om, tror det var den senaste, blir det tyvärr inget med vilket jag är väldigt ledsen över. det gällde en lägenhet vi fick erbjudande om som ligger mycket närmare kalle än vad jag bor nu. jag var jättesugen på den!! men tyvärr hade det blivit något fel och vi skulle inte ha fått det erbjudandet för man var tvungen att vara 70+ för att få bo där :P:P
tråkigt, men hoppas vi får något nytt erbjudande snart :)


ingen?

morning morning. plusgrader även idag, me like. idag har de lovat 8-9 plus så vi får hoppas på det. nu är det 3 plus i alla fall, alltid något.

igår kväll tog jag in kalle och citrin på väg till bion. de andra hästarna hade redan hunnit få sin kvällsmat och det var delvis släckt i stallet när jag kom. men kalle och citrin var lika nöjda och glada för det i hagen, härligt!!

kalle sår på ganaschen har gått upp igen, suck. så nu är han lite svullen igen. blir att tvätta, tvätta, tvätta!!

men apropå rubriken, jag undrar nu: är det verkligen ingen som köpt sin häst via försäljningsstall eller liknande och hästen i fråga är importerad??!?!

hör av er isf, vill ställa lite enkla frågor till ett skolarbete :)


grabbarna grus

lilla vän.

lilla vän, jag hoppas att du får komma hem snart. och jag hoppas också att du ska läka fint och utan komplikationer. jag hoppas att du ska bli helt återställd och att du mår bra på vägen dit.

jag vet att du är en kämpe, liksom din matte. ni fixar det, tillsammans.

även om det kommer ta flera månader, som veterinären sagt, så ska jag kämpa med er för att du ska bli helt återställd!

styrka och kramar till er!


full fart genom skogen!

åååh vad härligt det är att våren verkar vara på gång på riktigt! vi har visserligen haft ösregn i 2 dagar typ men idag visade termometern 6 plusgrader och det var uppehåll, underbart ! :)

kalle och jag tog därför tillfället i akt att rida ut i skogen i förmiddags! himla bra idé visade det sig...

det trista är att vissa delar i skogen, i början, är mindre kul just nu. det håller på att töa och är därför mest is! och på andra ställen i skogen är det massa snö kvar som är sådär blöt och jobbig. men när man väl tagit sig förbi det så är det bara alldeles perfekt!

snö och isfria grusvägar som är ordentligt uppmjukade av regnet och plusgraderna. UNDERBART! när jag bad kalle trava så blev det ingen lugn sakta trav utan det var trav med förlängt steg HELA tiden :P duktigaste fine kalle, vi kanske kan få till våra mellantraver snart hihi! för så som han längde i skogen idag var galet!  :)

det blev också en låååång galopp och kalle var så nöjd över att få sträcka ut. jag stod i lätt sits och bara lät honom galoppera så fort han ville. och fort gick det kan jag lova ;)

har fått sånt glädjerus nu, det spritter i hela kroppen! jag har verkligen längtat efter det här, att kunna galoppera i skogen igen!!

LYCKA!!!!


snart kanske vi får ha flughuva på igen, hihi!

projekt: mocka hage, del 1

uschanamej, idag började jag med mitt projekt att mocka hagen.. puuuh! jag borde nog vänta tills det torkat upp lite egentligen, allt väger verkligen BLY!! :D

jag var helt död efter 4 kärror, haha! men det är en början i alla fall, ska ta lite varje dag tänkte jag så jag får bort det allra värsta. de har ju sin speciella toalett så allt är ju samlat, eller det mesta i alla fall!

brukar ni mocka era hagar?


när jag jobbade på stuteriet hjälpte denna lilla herrn med att höa och mocka :P

HAHAHA (filmklipp)

jag vet inte om det bara är jag som tycker detta är hysteriskt roligt. okej, filmen är väl inte superlivlig men det är bara så komiskt :P filmade nämligen en snutt igår när jag hade hoppat. brukar ju då som sagt ta av tyglar och sadel och låta kalle strosa runt i ridhuset medans jag bygger in. och kalle brukar då rulla sig och sen mest bara stå och glo.

men igår så gjorde han inte som han  brukade, haha. och jag stod bara och skrattade åt honom. han var så sööööt. och man såg verkligen att han tyckte att han var så duktig :) sötaste kalleman!detta är bara ett kort klipp men han gick alltså runt såhär HELA tiden när jag byggde in. rullade sig inte ens :) hahah, sötsötsötsöt!

glad glad glad!

som ni sett i ett mobilinlägg så stod hoppning på schemat idag. jag hoppades att ingen mer än jag skulle spendera lördagskvällen i stallet när det var melodifestival och allt. jag hade rätt. dock var min hopptränare oleg där när jag kom för att bygga men när jag gick bort med kalle var det släckt överallt :) härligt!!

satte upp ett räcke på långsidan och en oxer på diagonalen. tanken var att komma upp i 90-höjd i alla fall utan stopp och utan att vi skulle bli osäkra :)

i uppvärmningen kändes kalle riktigt fin! han var mjuk, lösgjord, följsam och lyssnade på minsta lilla. jättehärligt! lät honom galoppera ordentligt och ändå kunde jag samla när jag ville.

när jag började hoppa, på lägre höjd då, så kände jag från början att kalle var T A G G A D på att hoppa! han gick och småtaktade hela tiden liksom! sötaste, älskar hoppning ju!

allt gick bra, kom lite fel någon gång när jag inte riktigt kunde hålla kalle innan hindret men vi löste det tillsammans ändå. när vi kom upp i 90-höjd kom vi rätt alla gånger. så höjde upp räcket till 1meter och tog ett språng på det. kändes riktigt bra, kalle hoppade med mycket rygg och jag var bara alldeles lycklig.

det roligaste var sen när jag skulle bygga in dock, HAHAHA. jag kopplade loss tyglar och sadlade av kalle så han fick strosa runt i ridhuset medans jag byggde in. brukar göra så :) han brukar typ bara rulla sig och sen typ stå och glo. men idag stod jag och småfnissade åt honom. mer om det i nästa inlägg ;)


Kalle och jag har precis hoppat 1 meter! :-D

dsc00690 (MMS)

Kalle och jag har precis hoppat 1 meter! :-D


Idag är jag inte glad att kalle har vita b...

dsc00689 (MMS)

Idag är jag inte glad att kalle har vita ben...


Min uppdatering kommer inte bli så bra ida...

dsc00680 (MMS)

Min uppdatering kommer inte bli så bra idag. Fick precis återfall med magen, suck. Dumma kramp!


otäckt, otäckt.

otäckt att läsa om alla olyckor. extra otäckt när det hänt precis här. undrar om jag vet vilka det var liksom :(

hoppas hästarna är oskadda!

Släp med två hästar välte

Ett släp med två hästar ombord välte efter att dragbilen fått sladd i en singelolycka utanför Växjö på fredagseftermiddagen.

Olyckan ska inte ha medfört några personskador men det är oklart om hästarna har skadats skriver Smålandsposten.

från tidningen ridsport


Pssst! Mitt internet är stendött. Får hopp...

dsc00674 (MMS)

Pssst! Mitt internet är stendött. Får hoppas det går igång senare så jag kan blogga!


hjälp!

käääära läsare, kanske någon av er kan hjälpa mig med detta. jag har googlat och googlat för att få fram när den här lagen om att alla hästar MÅSTE ha hästpass började gälla... men jag hittar det inte!! jag är osäker på när det var, vet bara att det inte var sååå många år sen :)

såå, någon som kan hitta det åt mig? gärna med källhänvisning då det gäller skolarbete :)

vad gör ni ikväll förresten?


det snöar ute idag. denna bilden är dock lyckligtvis inte från idag.

vill ni vara med?

behöver komma i kontakt med dig/er som importerat häst! eller kanske är på gång att importera...
alla som medverkar och svarar på frågor kommer nämnas med i denna handbok som vi ska göra! :)
regn, snö, slask, blött.

vädret slår om kraftigt här. igår var det riktigt busväder med ösregn här i småland! mindre mysigt! kalle hörde knappt mina kommandon när jag longerade i ridhuset igår kväll ;).

över natten gick vädret över till snö som la sig... och sen blev det sol och plusgrader så snön förvandlades till slask. och nu är det bara tokblött överallt!

hade ju alltså morgonen i stallet idag. allt flöt på riktigt bra tycker jag, och kalles box var väldigt lättmockad :D

tog ett lättare joggpass på kalle i lilla ridhuset i morse med. har såna ibland. tog hoppsadeln också. jobbade mycket med ställning och böjning och svängde väldigt mycket i uppvärmningen. galoppen så kände jag först så den förvända galoppen satt, och den kändes riktigt bra idag! sedan övergick jag till att rida galoppsluta längs diagonalen och sedan göra ett byte i hörnet. kalle bytte stort som vanligt men rent varje gång. finaste busbus! :)

längtar redan tills imon när jag ska till stallet igen, hihi!


kalle o jag gör byten i vintras :P svårt att vara följsam men jag börjar vänja mig vid megabytena ;)

Två hungriga hästar var det första jag såg...

dsc00688 (MMS)

Två hungriga hästar var det första jag såg när jag kom till stallet. Syns de på bilden? Nu är nästan alla hästar ute!


Kalle ska sova i fleecepyamas precis som j...

dsc00687 (MMS)

Kalle ska sova i fleecepyamas precis som jag i natt!


Nu är bilden jag vann inramad också!

dsc00684 (MMS)

Nu är bilden jag vann inramad också!


Det är riktigt snökaos! På väg hem från ul...

dsc00683 (MMS)

Det är riktigt snökaos! På väg hem från ullared... När vi kom var det helt tomt på parkeringen, bara 10-15 bilar. Riktigt skönt att gå där inne kan jag säga!


Mitt enda köp på hästavdelningen... Varken...

dsc00681 (MMS)

Mitt enda köp på hästavdelningen... Varken enkla stigläder eller kandarstång hittade jag och ville inte köpa massa annat onödigt...


bildbomb, del 5

okej, jag skaaaa ge mig nu med bilder ;) hihi!

kul att kalle lärt citrin veva med benen i leken också ;)
GEKÅS!

nu när ni läser detta så är jag på väg till gekås (ullared) :) eller kanske till och med framme, och är väl och trängs med alla andra på hästavdelningen, hahah!

var en läsare som ville att jag skulle fotografera lite där också, så det ska jag försöka komma ihåg!! :)

det jag ska kolla på i första hand är enkla stigläder, sånna med t-spänne. och kandarstång :)

wei, wei! jag är taggad, men jag har tyvärr inte rustat mig med hälskydd och armbågsskydd hihi!


denna köptes en annan gång på gekås. dock är den spååårlöst försvunnen nu :D

(är det bara för mig de tidsinställda inlägget muppar?? den där "rutan" där man klickar i tid osv kommer inte upp. argh!!!!!)

bildbomb, del 4

ojoj, ännu fler bilder på sötgrabbarna ;)tänk, tänk, tänk!

för- och nackdelar.
tänk, tänk.
vad är bäst?
vad är bäst för mig?
grubbel grubbel grubbel...


lycka!

idag på förmiddagen var kalle och jag ute på en långtur i skogen tillsammans med pauline och brink. jättemysigt var det!! vädret var okej, inte toppenfint men helt okej rida-ut-i-skogen-väder :)

och jag blev så glaaad när jag såg vägarna i skogen! många vägar är helt snöfria nu och bara mjuka och härliga, eller i alla fall delar av vägarna så man kan trava och galoppera på den mjuka grusvägen! blev mycket trav och även en låååång galopp. kalle fick gå bakom brink i traven och galoppen och det gick väl sisådär, haha! kalle studsade och bockade och sprang på sidan och hade sig :p men vi höll oss bakom brink i alla fall, så det var ju bra att jag lyckades hålla honom i skick, haha! :D

äääälskade vår, du är så välkommen!! (dock hörde jag att det är risk för snö både idag och imorgon. jag spyr om det kommer snö hit nu när det har smält bort så bra...)


bildbomb, del 3

jag kunde stå nära och titta på grabbarna när de busade och gnabbades med varandra. så härligt att se dom leka :)


bildbomb, del 2

ännu mer bilder på kallebus och citrin blev det :) de var jättebusiga, och till och med kalle har lärt sig att småbitas lite :P innan stod han mest som ett fån, haha! men nu leker de massor, söta grabbar!


bildbomb, del 1

idag red jag för övrigt på utebanan, häääärligt! kalle var pigg och alert. lite väl taggad ibland, han var nog lika glad som jag att få vara ute på banan igen istället för i ridhuset :)

fotade en massa innan dess med. vi har ju haft 10 plus (!!) idag i solen så kalle gick naken ett tag. även citrin fick slippa täcket några timmar. skönt för fina grabbarna!

kalle visar hur man rullar sig, steg för steg:

1. kolla om platsen är bra för rullning


2. om den inte är okej, prova på en ny plats och fortsätt leta tills du hittar en godkänd plats.
om den är godkänd, gå till steg 3.


3. lägg dig ned.


4. lägg dig på sidan5. börja försöka rulla runt.6. ge dig inte förrän du lyckas!7. när du har klarat det kan du ställa dig upp. glöm inte den obligatoriska avskakningen!FÄRDIG!


ny design!!

nu får vintern vara slut! bort med snöflingorna, bort med snöiga bakgrunden, bort med snöig header!!
 :D

om ni inte ser den nya designen så uppdatera (F5).

headern är gjord av Josäfin , TAAAACK !!

jag är toooknöjd :) gillar ni den lika mycket som jag?

bra & dåligt.

läste idag på min klubbs hemsida att klubbhoppningen är framflyttad till nästa helg. tycker det både är bra och dåligt.

dåligt för att jag var sååå sugen på att tävla i helgen :) plus att det varit så lugnt nu så vore kul om det hände nåt!

bra för att vi hinner hoppa ännu lite till och känna oss ääännu mer redo, förhoppningsvis! :)

har vi tur kanske det är så pass varmt då med så att den kan hållas utomhus :D:D:D:D


Åh åh vad det är skönt att va naken :-D

dsc00671 (MMS)

Åh åh vad det är skönt att va naken :-D


iihhh!!!

woaaaaah, nu är jag nervös och kommer nog vara det någon/några veckor tills jag vet mer Hhahahha. USCH! :D jag avskyr att vara nervös och spänd för saker hihihihihihhi. gaaah!

idag har vi stråååååålande sol, 9+ i solen! älskar det! har dåligt samvete för att kalle har täcke, hoppas någon klär av honom under dagen!

jag viiiiill rida på utebanan idag! älskar den :D

usch, nu ska jag fortsätta studsa runt här hemma :P


bästa!

hoppas!

god morgon på er! solen skiner och det verkar bli en lovande dag, hoppas på många plusgrader!!!

jag hoppas också att plusgraderna ska ligga kvar ända till 18-tiden då jag hade tänkt rida på utebanan i så fall! ikväll är det träning i stora ridhuset och lektioner i lilla så vill man vara i ridhuset måste man rida INNAN kl.18. och då brukar man få va mååååånga som trängs där inne, och då blir det inget vettigt gjort för kalle ska bara busa med alla ;P

sååå jag hoppas helt enkelt att jag ska kunna rida på utebanan idag istället :)

har ni snö på era utebanor?

nu ska jag promenera till skolan, tentadags idag! håll tummen för mig :)


älskade stora utebana :D

all about us.

it's all about us, my friend
vad hände?

jag börjar allvarligt fundera på om jag var länkad på någon blogg eller nåt sånt igår. för jag hade huuuuur många kommentarer som helst från människor som aaaldrig kommenterat tidigare :O o alla kom ungefär samtidigt :S det var ju förstås bara kul men jag blev himla paff :D

någon som varit med om liknande?? :O

morrr!!!

idag har jag och blogg.se inte varit riktigt sams... eller i alla fall inte mobilbloggfunktionen... försökte blogga både på väg ut till stallet i morse och från stallet. men tror ni det funkade? nejnej...

blev tidig morgon i stallet idag. hade inte morgonen men en klasskompis kommer och vi ska plugga inför morgondagens tenta. och ikväll jobbar jag så detta var enda möjligheten!

kalle och jag var ute på promenad i morse. det var lugnt, så när som på några bilar som körde förbi förstås. på anläggningen var det inte en människa. :) inte en enda bil...

på söndag är det klubbhoppning, det ska bli såååå kul ju!


inte riktigt vad jag planerat...

... men det gick ju bra ändå!

idag skulle jag passa på och hoppa på hopptiden! jag körde bort till anläggningen först för att se om det var några hinder framme, och annars hade jag tänkt bygga. när jag kom dit var det en studs med 4 språng och sedan en oxer ett galoppsprång efteråt. och så stod det två andra räcken på diagonalerna. toppen, tänkte jag!!

när jag kom tillbaka var dock de ensamma räckena borta, suck. och bara denna studsen med oxer efteråt... typiskt!!

det var lite kaos idag, både i stora ridhuset där jag red men också i lilla. det blev en lååång seg uppvärmning. sedan när de andra som hoppade hade gått ut kunde jag börja hoppa. de hoppade så hiiiimla högt så jag fick liksom vänta :)

kalle tyckte det var lite knas med studsen idag, vet inte varför. men vi fick till det bra sen. min hopptränare var där och red en unghäst så han coachade lite. även unghästens ägare gav mig tips och så. kändes skönt :)

på slutet hoppade vi då denna studs med 4 språng (hinderhöjd ca 50-60cm) och så ett räcke på kanske 70. blev inga höjder men kalle var ganska trött sen :)

inga bilder eller film. tyvärr!

imorgon har jag ingen idé alls vad jag ska göra med kalle än.. är ju fruset och hårt i skogen så det är knappt nån mening.


skritta ut barbacka kanske vore nåt? :)

kära familj!

hej familjen! jag skriver ett inlägg tillägnat er här med anledning av min kommande födelsedag hihi!

tänkte skriva vad jag önskar mig helt enkelt :)

1. en hästgård (jag måste ju faktiskt skriva med det fastän jag veeeet att jag inte kan få det hihi)
2. pengar insatta på tävlingsdatabasen på mitt konto där. uppgifter för att föra över dit: bankgiro: 201-9610 och så ska man ange OCR-nummer: 2315950432 . detta vore guld värd då det är till anmälningsavgifter till tävingar :)
3. ett kandarpannband med äkta stora swarowski-stenar (ca-pris 800-1000kr). viktigt att det passar till kandar. storlek full, svart läder och stora stenar som sagt :)  bilden nedan visar hurdana swarowskistenar jag menar. dock vet jag inte om dessa går att ha till kandar? bilden är lånad från hooks.se

my secrets.

jag hoppas kunna avslöja någon av dom relativt snart faktiskt :) meeeen det måste ju vara helt fixat och helt säkert och sånt innan jag kan säga något. och man vet ju heller inte om hemlisarna blir av. då är det ju inte mycket att berätta ;)

så länge så får ni vara lite undrande och nyfikna :D men mina 3 nuvarande hemlisar kommer avslöjas så småningom. så in och kolla här ibland :)


fortsätter med det kryptiska med bilder på mina föräldrars katt ;)

vill, vill, vill!

nu är jag inne i en sån period där jag veeeerkligen önskar mig en egen gård. jag vill så gärna, verkligen jättegärna! det hade varit det allra bästa... :) viiiiiill! :)

det var också det jag ville ha 1,5 miljoner till som jag skrev häromdagen. :)

snälla rara tomten, kan jag få en hästgård i present? fast helst redan nu !!


några bilder till :)

kalle fastnade på ännu lite fler bilder idag. sötaste :)


ett av våra mindre bra pass...

igår kväll hade kalle och jag ett av våra mindre bra pass... kalle var väldigt taggad och ville mest bara rusa. vi jobbade mycket fattningar och avbrott och sedan mycket på volt med att honom rund och formad i innersidan. jobbade också på att han skulle bära sig själv ordentligt :)

fanns bommar och koner i ridhuset som vi utnyttjade! kul med lite omväxling :)

såhär kan det alltså se ut när vi har ett mindre bra pass. dock hade jag smuts på linsen så det är lite suddigt :P


bilder från idag!

fotade lite på kallesöt när han var naken idag :D


invigning :)

idag tog kalle och jag en tur i skogen i det fina vädret! underbaaart! hittade en sträcka där det var varken snö eller is men däremot mjuk grusväg där vi både travade och galopperade. kalle var ju såååå lycklig :)

efteråt så red vi en stund på stora utebanan, första gången för året! SOM JAG LÄNGTAT!! kalle verkade också väldigt nöjd :) härligt!

kalle fick gå naken också för första gången detta året, men bara någon timme. men han var så nöjd över det ändå. finaste :)

nu ska jag ut och njuta mer av det fantastiska vädret vi har :)


Äntligen har vi sol här i småland med! Jag...

dsc00669 (MMS)

Äntligen har vi sol här i småland med! Jag är på väg till kalle. Idag ska vi ge oss ut i skogen. Supermysigt! Vad gör ni idag?


myspys.

spenderat kvällen med kallebus och de andra hästarna... så himla mysigt! när jag red var det bara jag kvar på hela anläggningen. men tyst var det inte för det blåste halv storm :D 

men väl tillbaka i stallet så var det mysigt. lyssnade till hästarnas lugna tuggande och bara mös runt :)

imorgon blir det stallet 2 gånger. en gång på morgonen och en gång på kvällen. mysigt! blir ridning på morgonen och sen plocka in hästarna på kvällen :)

hoppas ni har en fin kväll!


1,5 miljoner...

... det räcker för mig!!!


kommer ni ihåg?

kommer ni ihåg att jag efterlyste en låg sadelhängare som står på golvet för ett tag sedan? hittade ju då bara en för närmare 400kr vilket jag tyckte var lite saftigt för bara en sadelhängare :P

så jag tog helt enkelt saken i egna händer. åkte till k-rauta och köpte en vanlig enkel träbock för 59kr, sågade av benen så den blev lite lägre och vooilaa! en låg sadelhängare till ett vettigt pris :D


nästa vecka :)

händer lite spännande saker nästa vecka med... förutom klubbhoppningen på söndagen så ska vi också till gekås i ullared. weeei! så roligt ska det bli :D jag hoppas kunna fynda något roligt till kallebus där.

någon som varit där på sistone? tänkte på om det fanns något extra speciellt kul där nu :)


ett gekåsfynd. ofodrat regntäcke för 200kr :D håller tätt riktigt bra dessutom :)

tokhästen!

som sagt, igår drog jag slutsatsen att kalle inte kan vila EN enda dag utan att bli fullkomligt tokig :) jag hade lååång väntan igår mellan middagsfodring och jag kunde rida (middagsfodring kl.17:15 och sen var båda ridhusen upptagna till kl.20:30). så jag hann ju bli både trött och hungrig på den tiden när jag bara drog runt och väntade. ja, jag smörjde ju också förstås men det var ändå massor av dötid, och då mockade jag ändå hos citrin också :)

i alla fall, eftersom orken var slut hos mig men kalle behövde motion så frågade jag om jag fick låna maddes pessoasele och longera kalle istället. det fick jag :)

kalle var hyfsat lugn och fin till en början när jag longerade. visst, mycket energi och tryck plus massa småryck men ändå hanterbart. men efter en stund så började han få tokryck istället!! :D och när jag skulle galoppera så bara kastade han sig iväg i full fart åt helt fel håll (både åt sidan och uppåt :P) och så gjorde han varje fattning, haha! ena gången gjorde han sånt stort luftsprång så en läderrem på gjorden sprack. knashäst!

till slut lyckades jag få honom att galoppera kontrollerat på en mindre volt något varv, sen la jag ner galoppen :P


ungefär i den här stilen skuttade kalle runt igår :P

dagens slutsats.

dagens slutsats:
kalle kan inte vila EN dag utan att bli fullkomligt tokig. :)
mer om det imorgon!

och hörrni lugna ner er lite. jag kanske tog i lite med mitt inlägg. men jag ska inte köpa någon hästgård. tyvärr tror jag inte jag kan få några feta lån som student ;)

det är en liite mindre investering :)


denna invigdes idag. smörjde stövlarna, alla 3 tränsen och hoppsadeln :)

stora förändringar?

är kanske stora förändringar på gång. saker som förändrar på olika sätt. saker som kräver mycket funderingar och sånt. större investeringar...

:) men visst är det lite spännande ändå? :D

ikväll blir det ett dressyrpass i ridhuset för kalleman och mig. myyys! klubbdressyren verkar vara deifinitivt inställd. riktigt trist tycker jag :/


soooommar, kom nu :D

massage.

funderar på att leta upp nån bra massör som kan få massera kalleman. tror han hade gillat det :D fått ett tips av jessica så ska kika lite på det :)

brukar ni ta ut massör till era hästar? :)

jag tycker det är bra att kolla igenom sin häst (förutom då vanlig visitering) på något sätt varje år för att veta att allt står rätt till :) förra året kontrollerades kalle av IR-terapeut men i år tänkte jag ta ut en massör istället :)


finaste <3

Idag var jag på hemlig resa igen. Dock gic...

dsc00668 (MMS)

Idag var jag på hemlig resa igen. Dock gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Nu måste jag fundera. Fick en hemlig sak i brevlådan idag med. Mycket hemligheter nu! Inget funkar på min dator heller.. Jag blir så less!


inte bättre idag heller.

suck. inget funkar på blogg.se idag heller. går inte svara på kommentarer eller komma in på andras bloggar. jag blir snart TOKIG!!!!!

ikväll blir det ridning av kallebus i alla fall! jag längtar tills det blir plusgrader tokmycket så man kan använda utebanan igen!!
usch, idag verkar itne vara min dag. hoppas det blir bättre !


argh!

alltså!!! jag vet inte om det är blogg.se eller min dator eller vaaad, men jag kan INTE kommentera. allt bara muppar och vissa bloggar kommer jag inte ens in på! :( morr morr!

imorgon är en spännande dag. kulkul!

hoppas ni haft en fin kväll. min kväll spenderades på jobb. men det var trevligt, mycket hästprat :)


finaste bus!

min söte vän.

sötpluttkalle kom i full  galopp till mig i hagen i morse. älskade häst! :) fast givetvis hann jag inte få upp kameran i tid :Psötpluttkalle kom i full  galopp till mig i hagen i morse. älskade häst! :) fast givetvis hann jag inte få upp kameran i tid :Pär det bara jag?

suck, har inte kunnat logga in på blogg.se på hela dagen! är det bara jag som haft problem? :O

idag har jag fixat och trixat och donat. jag känner mig så duktig så! haha. ni får se resultatet av mitt verk imorgon förhoppningsvis... meeen, det är inget märkvärdigt haha!

jessica, du kommer INTE få veta ikväll ;)

varit och pussat lite extra på kalle nu med. var ju där på morgonen men efter vi varit i stan så kuuunde jag ju inte motstå att pussa lite på min söte häst! :D

vad gör ni idag och ikväll?


förra vintern...

Jag är ute på hemlig resa hihi!

dsc00668 (MMS)

Jag är ute på hemlig resa hihi!


:D :D :D

alltså, det är helt galet. jag trodde inte kalle och jag kunde utvecklas mera. men det känns bara bättre och bättre varje gång jag rider nu!

igår kväll red vi ett dressyrpass i stora ridhuset. jobbade mycket med att han skulle bära sig själv och mycket lösgörande. kalle gick så bra och han bar sig själv hela tiden! mycket energi fanns det i honom också, men på ett bra sätt! ett arbetsvilligt sätt, inte bara bus och stoj! JÄTTEKUL!

jobbade också lite programdelar ur LA:3 och MSV C:2.

det jobbiga när man har såna pass där allt går bra är ju dock att det är såååå svårt att sluta :) men jag fick ge mig till slut hihi :)

åååh jag bara längtar nu tills jag ska rida igen :D


Godkväll. Jag har precis nattat hästarna. ...

dsc00667 (MMS)

Godkväll. Jag har precis nattat hästarna. Kalle tyckte det var gott med mat som vanligt. Jag är lite ledsen dock för ev blir klubbdressyren inställd pga för få anmälda.. Vill verkligen att den blir av!


första tävlingen för året.

har anmält mig till första riktiga tävlingen för året! licensen har äääntligen blivit betald (tog ett par dagar innan det registrerades i tävlingsdatabasen)

första tävlingen blir i alla fall den 27 mars, och vi ska rida LB:3 och LA:3!

NrKlassAvdStarttidMomsA.Avg.E.Avg.Summa  
2 LB:3 Lokal A 2011-03-27 0% 180,00 kr 0,00 kr 180,00 kr    
1 LA:3 Lokal A 2011-03-27 0% 180,00 kr 0,00 kr 180,00 kr    


förra året när vi var där och tävlade :)

påminnelse!

påminnelse till mig själv!

måste fixa den dära grejjen. hihih. (oj oj vad kryptiskt det här blev)


och för att göra det ännu mer kryptiskt får det bli en bild på mina föräldrars katt laban!

jihoo!

wei, det är mycket som händer nu :) det gillas massor!

i helgen är det ju då som sagt klubbdressyr. riktigt taggad! men måste lära mig programmen ordentligt :)

och på torsdag nästa vecka åker vi till ULLARED, roligt roligt! tänkte se om jag kan fynda något kul. kanske har de billiga kandarstänger, vem vet!

och söndag nästa vecka är det ju då klubbhoppning. jag gillar!

idag blir det dressyrande, eller ikväll rättare sagt. först får jag klara av en heldag i skolan!

vad har ni för planer idag?


vill ha sommar och blank päls!

RSS 2.0