jag tävlar!

nu är det en toppentävling hos lovisa igen och jag försöker ännu en gång, hoppas jag har turen med mig!var med och tävla du med, klicka här !

because you are special...<3

dagens ridpass x 2

idag blev det stallet på morgonen. kl.9 var jag där! pauline hade redan kommit dit då, vi skulle ta en runda i skogen. det blev runt golfbanan. en lite lagom lång runda med mycket att titta på!

när jag skulle hämta kalle i hagen så låg han ner och halvsov. han ville inte alls komma in...men så småningom så reste han sig och då tog jag in honom.


sötsötsöt-kalle <3

kalle var superpigg och glad idag! han skrittade på med brink i släptåg. förbi korna gick det bra, första gången vi red förbi dom i år! blev ganska många långa travsträckor, med kalle först i början och sen fick brink springa först. kalle trivs ju bäst när han får va före men brink blev lite för taggad när han låg bakom :)

när vi skulle förbi de andra korna så var hästarna lite mer försiktiga. korna råmade och stod precis vid vägkanten så jag blev också lite nervös faktiskt :D men det gick bra!

blev också en del galopp för mig och kalle med brink travande framför! :) var en nöjd kalle som fick komma ut i hagen efter denna rundan...

när jag var färdig med kalle så bar det av till citrin. var sista dagen jag hade hand om honom idag. det blåste massvis så jag vågade inte riktigt ge mig ut i skogen om ett träd skulle ramla ner på oss. så det blev ett dressyrpass!

i början så gick det sisådär, jag hade lite svårt att få honom avslappnad. men sedan jobbade jag honom mycket i öppnor och slutor och på volter och berömde ordentligt när han slappnade av. jobbade på att få honom i en låg form och det gick riktigt bra. vi arbetade bara i skritt och trav. jag har inte riktigt kläm på traven än, och funkar inte den så kan ju inte galoppen funka heller :) men blev en härlig låg form och i avslappnat tempo på slutet. roligt!

imorgon blir det dressyr med kalleman och en skrittrunda med hans hagkompis bella :)

En trött kalle i hagen! Så himla söt... Ja...

dsc00250 (MMS)

En trött kalle i hagen! Så himla söt... Ja idag när jag skulle hämta hö kalle från hagen så låg han ner o halvsov.. Hade inte en tanke på att resa sig! Så söt! Synd jag inte hade digitalkameran, hade blivit bättre bilder.. Nu ska jag motionera citrin!


videoblogg 03 - vem är citrin?

fick frågan om vem citrin är... citrin har jag haft hand om sedan i torsdags och har honom imorgon med. det är jeanetta som äger honom och hon är utomlands nu, så därför fick jag förtroendet att ta hand om citrin! hon köpte honom hösten 2009.

här kommer en videoblogg där jag berättar lite om citrin:
Skrittrunda med sussi och malin! Nu ska vi...

dsc00246 (MMS)

Skrittrunda med sussi och malin! Nu ska vi strax rida iväg, hyfsat varmt ute och kalle får ha sin vardagsluva.. Han älskar att ha luva på!


filmer från gårdagens tävling....

här kommer ÄNDÅ filmerna från igår.

LB:3 gick som sagt bajs då kalle var spänd och rädd för vattenpölar, hmm. jag slutade lite rida (gav liksom upp) och sitter som en hösäck. men iaf, såhär såg det ut:LA:3 gick mycket bättre än första klassen, men vi hade några riktigt stora missar ändå; galopp i skänkelvikningen, och inga visade mellangångarter till exempel. så det gick ju inte BRA men bättre än första klassen iaf. dålig kvalitet på filmen dock, filmat med mobil... därför gick det heller inte redigera den!mja är som sagt lagom nöjd med LA och missnöjd med LB. nu blir det paus från tävlingar till augusti!

video eller inte?

jaa, jag velar om jag ska lägga upp filmen från LB:3 idag eller inte. det gick ju bajs så anledningen skulle väl vara så ni får se hur dåligt det verkligen gick. men samtidigt så är det ju inget jag är stolt över så inget jag vill visa upp för någon alls, helst... lutar åt att jag inte lägger upp den!

film från LA:3 kommer dock när youtube vill samarbeta med mig ;) var ju en del missar där med. tyvärr är kvalitén på den filmen dålig då den filmades med min mobil hehe :P typiskt att vi inte filmade LAn med kameran som sussi tyckte!!

sussi var iaf guld värd idag på tävlingen! både som chaufför, hästskötare, coach och allmänt stöd o pepp :)

tävlingen idag!

jaha, nu är jag hemma igen efter en ganska lång tävlingsdag... stannade hos mamma och pappa på vägen hem.

var ju lokal dressyr idag i alla fall, vi startade en LB:3 och en LA:3

på framridningen till Lb så var kalle först lite loj och seg men han piggnade till sen och kändes väldigt mjuk och fin. framridningen var inomhus och tävlingen var utomhus.

när vi kom in på banan så blev kalle spänd som en fiolsträng. de hade vattnat banan så det var lite plaskigt nere i ena hörnet. detta var tydligen LIVSFARLIGT och kalle vågade först inte ens gå i närheten av hörnet (suck...) och bara backade. och så var han ganska spänd över huvud taget. det gick inte alls bra och jag var så himla besviken efter den klassen. vi slutade på 56% och kom väl nånstans i botten, men inte sist i alla fall. var flera hästar som inte gillade det där blöta hörnet.

slutkommentaren var:
 "häst som tyvärr för dagen är lite spänd och lyssnar inte riktigt. blir lite kort i längningarna. bra kämpat! lycka till!"

när vi red fram till LA så kändes han mycket finare. han var väldigt rolig att rida då och lyssnade på minsta hjälper. skänkelvikningarna satt perfekt och fick även till en del fina längningar. och galopp-serpentinerna gick också kanon! ville aldrig sluta rida kändes de som , för de gick så bra.

men inne på banan sen så var det som att börja om från noll igen, för den där vattenpölen var ju kvar och kalle tyckte den var minst lika läskig. men jag red igenom programmet och jag kämpade och drev för att han skulle gå fram vid det läskiga hörnet. vi fick en del stora missar; galopp i skänkelvikningen, taktade i skritten, och fick inte till mellangångarterna. vi slutade här i alla fall på 61% vilket kändes bra med tanke på hur han var och de stora missarna vi ändå hade. fick några 8or i programmet till och med :)

slutkommentaren var:
" kunde visa mer elasticitet. stadig i formen men gapar något ibland. lycka till!"

Så sjukt äckligt besviken! Ridit första kl...

dsc00242 (MMS)

Så sjukt äckligt besviken! Ridit första klassen och kalle var spänd o skulle titta på allt o kasta sig. Inget funkade och jag är så himla besviken.. Hoppas det går lite bättre i la.


tävling idag....!

idag är det dressyrtävling för mig och kalle, så uppdateringen kommer inte bli så bra tyvärr!! men tänkte att jag kunde varna er ;) håll tummarna för oss idag :D

film - tömkörning

lovade ju en film från tömkörningen, blev ju inte så bra eftersom jag bara ställde kameran på en stolpe :P så fick klippa mycket eftersom vi inte var i bild så ofta, haha! :)

ska ha med mig nån som kan filma när vi tömmar nån gång :)

här är iaf en liten film:


dagens ridpass x2

idag hade jag 2 hästar att motionera. jag började med kalle. eftersom vi ska tävla dressyr imorgon så blev det tömkörning idag, gör alltid det dagen innan tävling. i stort sett alltid i alla fall!

vi var på lilla utebanan. kalle var lagom pigg till en början och lydde fint. redan från början kändes han mjuk och fin i sidorna och svarade bra på förhållningar, framåtdrivande och sidoförande hjälper.i galopparbetet var han dock lite fööör taggad, han brallade iväg och studsade och hade sig men när jag lyckades hålla honom lugn i galoppen så lade jag den åt sidan.

jobbade mycket öppnor och slutor längs långsidan och kalle var lydig som alltid. han älskar ju det verkligen! har försökt filma det hela idag också men hade ju ingen som kunde hjälpa mig så ställde bara kameran... ska kika hur det blev alldeles strax så lägger jag upp det i ett eget inlägg sen :)

när jag var färdig med kalle och han var ute i hagen igen så körde jag till citrin. med honom blev det en lugnare uteritt, jag har ju bara ridit honom 1 gång tidigare. citrin verkade glad att få komma ut, och så himla lugn ändå!

blev ganska mycket trav och en kort galopp. men annars mest skritt. citrin uppförde sig exemplariskt. när vi var nästan hemma stötte vi på 2 traktorer och en lastbil på den smala grusvägen. citrin gillade inte riktigt traktorerna men höll sig ändå hyfsat lugn! :)

imorgon blir det tävling med kalleman som sagt, taggaaaaa!!!


videoblogg 02 - uteritt med citrin

nu kommer en till videoblogg från när jag var ute med citrin idag!! :) har faktiskt hållt kameran på rätt håll denna gången ;)

gillar ni videobloggar? vill ni att jag ska visa nåt speciellt när jag gör det? :)
nu är det matlagning här hemma också: spagetti och köttfärssås. mums!

Förlåt förlåt för dålig uppdatering! Är nu...

dsc00241 (MMS)

Förlåt förlåt för dålig uppdatering! Är nu på väg hem från hästarna.. Ska lägga upp inlägg om dagens två ridpass o tror det kan komma en videoblogg med! Hur mås det med er idag?


tjurar....

nu blir det ett o-hästigt inlägg men jag är så suuuuur nu. blä! jäklarns, anna bergendahl skulle ju gått vidare. jaja, nu slipper man i alla fall kolla på eurovision på lördag!

ikväll efter jobbet så grillade vi tillsammans, alla anställda o cheferna. supermysigt o riktigt gott!

nu ska jag strax krypa till kojs! :)

dagens ridpass! (programridning)

idag så var det dags för finslipning inför tävlingen på lördag. eftersom vädret inte var på vår sida så blev det stora ridhuset... tävlingen är ju på lång bana denna gång så :)

i början kändes kalle lite loj och seg. även i uppvärmningen så var det lite energifattigt. sen när vi väl började jobba ordentligt så kom den vanliga goa energin tillbaka :)

i uppvärmningen jobbade jag en del programdelar löst. fokuserade på det som vi har svårast för , som avbrotten mellan galopp och trav som gärna blir att han samlar och samlar istället för att bryta av!

sedan red vi igenom LB:3-programmet. kalle var arbetsvillig och mjuk och alla moment flöt på väldigt bra. vi fick till okej mellantraver, utan taktmissar. och avbrotten mellan galopp och trav blev bra!

när vi sedan skulle rida igenom LA:3-programmet så hann vi bara halvvägs innan lektionerna skulle börja. så början av programmet reds i stora ridhuset och de flöt på väldigt bra. andra halvan skulle jag rida i lilla ridhuset.

när vi kom in i lilla ridhuset så blev kalle helt knäpp :P han spände sig och studsade och skyggade och var galen. men jag red igenom programmet ändå. serpentinbågarna i galopp blev ju nu på kort bana istället, vilket är svårare. men det gick bra ändå!!

nu är det snart dags för jobb. imorgon blir det tömkörning av kalle och uteritt med citrin. rooooligt :)

Hästvakt åt citrin! Från idag till måndag....

dsc00239 (MMS)

Hästvakt åt citrin! Från idag till måndag. Nu har jag precis varit hos citrin. Han mådde fint, borstade och kollade igenom samt gav hö. Imon blir det ridning av honom med :-)


ja, vad ska man säga? :(

jag har inte varit inne på tidningen ridsports hemsida på ett tag för att hitta hästnyheter. men idag var jag där igen... och som vanligt finns det alltid minst en nyhet som får en att sucka, bli arg eller förtvivlad...

denna gången handlar det om hästpass och att en människa tagit emot hästar "som sällskap" till sin häst men som sedan troligen slaktats...

texten kommer alltså från tidningen ridsports hemsida :

Hästar slaktas flera gånger

Knorrevångens slakteri utanför Kristianstad använder hästpass både två och tre gånger i samband med slakt. Och det är inte ens säkert att hästen, vars pass har använts, är död.

RIDSPORT har flera gånger skrivit om Knorrevångens slakteri utanför Kristianstad, i samband med att företagets vd tagit emot hästar under förespegling att dessa skulle användas som sällskap till hennes egen. Dessa har inte kunnat spåras och det troliga är att hästarna slaktats.

Uppdrag Granskning har även tidigare haft inslag om slakteriet och ikväll är det dags igen. Denna gång visar man på hur samma hästpass använts i samband med slakt, både två och tre gånger. 
- Jag har ingen aning om var uppgifterna kommer ifrån och har inte hört något från polisen heller, säger Inge Larsson, verksamhetsansvarig för slakteriet, till Kristianstadsbladet.

Lagen om att alla hästar ska ha hästpass följs sisådär, visar ett antal ärenden som registrerats hos länsstyrelsen i Skåne den senaste tiden. Bland annat fann man att på en gård där det fanns 100 hästar saknade 32 pass. På en annan saknade 45 av 92 hästar pass.
I hästpassen ska det föras in om hästar behandlats med medel som ger livstids karens, i så fall får de inte användas i livsmedelsindustrin. 
- Jag tror det fungerar. Extra viktigt är det vid till exempel medicinering, som fenylbutazon för smärtlindring, som ger livstids karens, säger länsveterinär Lennart Sjöland till Kristianstadsbladet.


jag tävlar!

nu är jag med och tävlar hos matilda; showjumper !! var med du också :)


dagens ridpass! (ungjävel...)

usch, idag är jag riktigt irriterad efter ridpasset... att det ska finnas såna respektlösa människor som bara tänker på sitt eget nöje... lyckligtvis gick det ju bra denna gången men det kunde gått riktigt riktigt illa. mer om det senare i detta inlägg!

idag blev det i alla fall en skogsrunda med jeanetta och citrin, efter att jag varit i deras stall och kollat var alla citrins saker låg... vi möttes en bit ifrån anläggningen och gav oss in i skogen. det var massor av insekter. kalle var lite omotiverad i början men när vi mötte citrin så blev han pigg och alert igen. sötsöt!

vi tog elljusspåret idag, hoppades på minst insekter där. men insekterna var ööööverallt!! det blev en hel del trav och vi red jämsides utan problem.

när vi skulle galoppera så ville jeanetta vara först med citrin. det var ju lite smått dömt att misslyckas, haha! kalle hoppade på stället och hade huvudet i luften och stack iväg okontrollerat hela tiden. och så dansade han på sidan. men vi lyckades hålla oss bakom hela tiden i alla fall, det är en bedrift i sig!

när vi var i slutet av rundan och skrittade lugnt så hoppade citrin plötsligt till. kalle hoppade till för att citrin gjorde det. vi förstod inte varför för det syntes ju ingenting! några sekunder senare så förstod vi. för mitt på den smala skogsvägen kommer helt plötsligt en ung kille i en bil i FULL FART... jag hann tänka "shit, han hinner inte stanna, vart ska vi ta vägen"... och det fanns ju ingenstans att ta vägen heller. föraren fick kasta sig på bromsen och tvärnita så gruset yrde och det blev riktiga bromsmärken på vägen... han fick stopp på bilen ca 1,5-2 meter framför oss. jag gav honom fingret direkt och jeanetta sen när han körde förbi. och ungjäveln bara skrattade. suck, blir så sur på resektlösa människor!! hoppas han skrattade av chock i alla fall...

när vi kom ut på asfaltsvägen mötte vi kalles värsta fiender... människor på rullskidor! citrin kollade också förvånat på dom! när vi hade sagt hejdå till jeanetta och citrin så mötte vi ett antal människor på rullskidor till men kalle höll sig faktiskt i skinnet hyfsat i alla fall. i vanliga fall brukar han kasta sig handlöst i diket utan att tänka på vad som kan finnas i diket... idag så stod han bara och darrade på vägen beredd att fly men stod kvar!

är fortfarande arg och sur på denna unga killen i bilen. usch!! :(

programridning.

imorgon blir det programridning för mig och kalle. tror jag har pluggat in programmen ordentligt nu, hoppas bara att jag inte  blandar ihop dom! men det ska säkert funka :)

ikväll blir det dock ridning i skogen med jeanetta och citrin. först ska jag inom deras stall så hon får visa mig var alla citrins saker är, hö och sånt... ska ta hand om honom när jeanetta-fuskisen åker till barcelona!

om nån i trakten känner sig manad att kolla när vi rider program i morgon så hojta till :D


kalle och min jim, duktig hästskötare när vi tävlade i ljungby 2008 :)

startlistorna är UPPE!

woaaaah. ännu mer nervös nu inför tävlingen :o

är riktigt många starter faktiskt, närmare 80 st... och i dressyr så tar ju så många starter en liten evighet ;)

det fula är ju att kalles pappas namn är felstavat, det är felstavat i hans licens nämligen. står ecotsog men han heter ecoloog :S inte ens likt, haha!

tävlingen börjar med LB:2, 23 starter.

i första klassen jag rider, LB:3, så är det 27 starter.i andra klassen, LA:3 är det 13 starter.
JAG ÄR SÅ GALET NERVÖÖÖÖÖÖS!!! :o

Morgonpromenad i solen med nattgästen.. Ja...

dsc00236 (MMS)

Morgonpromenad i solen med nattgästen.. Ja nu är jag och dixie ute på en liten runda.. Hon har sovit hos oss i natt, svärföräldrarnas hund. Soligt o skönt ute! Hoppas inte kalle är för varm i sitt ofodrade täcke han fick ha ute i natt, va rätt kallt igår kväll!


dagens ridpass!

som jag skrev i förra inlägget tvekade jag om jag skulle hoppa eller inte eftersom vädret var som det var (regn och rusk)... men det blev ändå hoppning på utebanan!

kalle var jobbig redan på väg bort mot ridbanan. han hoppade och studsade och gick på snedden för att det regnade och blåste så. och när vi var nästan inne på ridbanan så skuttade han ännu mer för att vi var tvugna att passera de liiiivsfarliga hösilagebalarna... suck :P

han var dock väldigt mjuk och lyhörd i uppvärmningen, både i skritten och traven och galoppen. när vi sen skulle börja hoppa så blåste det ännu mer. ett hinder hade en sån bom-duk med mönster på ena bommen. denna fladdrade ju så klart massor och det var ju LIVSFARLIGT tyckte kalle. närmare än 10 meter från den gick inte att gå :P detta resulterade i att kalle tvärnitade på ett kryss som var typ 30 cm högt för att han hade hamnat "för nära" den livsfarliga bom-duken om han hade hoppat över :P tok-kalle!

vi småskuttade bara lite för kalles skull sen. han var ganska studsig och tittig! men det var ju bara lite skoj-hoppning ändå. inga höjder heller, bara 70cm som max :)

nu har jag varit i stan och handlat insektsmedel till kalle: ultrashield. och så fyra ess-salva förstås, brukar smörja det i öronen så flugor håller sig borta :)

En sur kalle i stallgången! Haha! Kalle ty...

dsc00235 (MMS)

En sur kalle i stallgången! Haha! Kalle tycker att han ska få mer godis.. Hade tänkt hoppa på utebanan men nu regnar det så nu vet jag inte längre! Vad gör ni idag?


dagens ridpass!

ikväll blev det dressyr på stora utebanan. min tanke var att finslipa lite programdelar inför tävlingen på lördag. det var lite småkaos på utebanan, några hoppade med sina ponnyer och for runt i full galopp. men kalle skötte sig ändå. dock så blåste det så kalle var liiiiite smått jobbig idag. vi var inte alls så bra vänner under vissa delar av ridpasset...

vi jobbade i alla fall mycket serpentinbågar för att känna att han var loss i sidorna. jobbade också mycket 10-metersvolter i trav. travarbetet satt faktiskt bäst idag! de brukar ju ändå vara vår svaga sida...

skänkelvikningarna längs diagonalen gick bra när inte kalle skulle kasta sig för att det blåste i gräset utanför banan (suck...).

galopparbetet bestod av att rida 3 serpentinbågar med bibehållen galopp. här så var det lite knepigt för kalle ville gärna rusa och tog inte förhållningarna så bra. han la liksom hela huvudet i handen, men fick driva och få upp formen på honom.

vi jobbade också på linjen i LB:3 där man rider en 15-metersvolt i galopp för att sedan göra ett avbrott till trav och vända in snett över ridbanan och sedan fatta andra galoppen. dessa moment är de jag har mest ångest för inför tävlingen på lördag!! vi har aldrig fått till dom tidigare, kalle och jag har ju lite svårt för avbrotten över huvud taget. han samlar gärna galoppen mer och mer och mer, och saktar liksom aldrig av. och så blev det idag också. men jag kämpade och kämpade och när det gick hyfsat så gav jag mig!

rygga gjorde vi massor idag också, även om det inte ens ingår i något av programmen på lördag. men varje gång kalle stack iväg och kastade sig så stannade jag och så fick han backa lite.

blev en timmes hårt pass, men kalle var inte ens svettig :P

hästarna fick täcke på sig i natt, skulle visst regna och blåsa en massa :/


Kalle säger hej! :-D Ska strax rida, kal...

dsc00234 (MMS)

Kalle säger hej! :-D Ska strax rida, kalle är trött. Han är ganska tjock fastän det inte är nåt gräs direkt.. Men han är söt ändå!


lära sig dressyrprogram...

suck suck suck. nu är det dags att plugga in dressyrprogrammen igen... har ju bara tävlat på kort bana hittills i år och nu är det lång bana på lördag som gäller. så det blir att lära sig programmen på nytt!

LB:3 har jag ridit några gånger tidigare. satt och kollade igenom mina protokoll när jag ridit det programmet. och fy vad dåligt det har gått hela tiden!!! usch, inte alls peppande :P enda gången det gått hyfsat när vi tävlat LB:3 var i ljungby i augusti 2008... hrm!

LA:3 har jag ridit en gång. det var i september förra året. dock hittar jag inget protokoll från den tävlingen och har heller ingen film. iofs, det gick verkligen skitdåligt så jag har väl förträngt det haha. vi blev verkligen totalsågade med motiveringen att kalle var väldigt spänd... vilket han absolut INTE var. han kan vara det men nu var han lugn som en filbunke. knasigt. så känns inte så peppande det heller!

nu sitter jag i alla fall och försöker lära mig programmen. de är ganska svåra att lära sig, är ingen riktig logik i programmen som det är i t.ex. LA:1 där man liksom gör en sak i ena varvet och sen samma sak i andra... :)

jaja, nu blir det att plugga vidare. sen ska vi rida programdelar senare idag :)

Film från dressyrtävlingen, LA:1

ja vad säger man, den som väntar på något gott? nu har jag i alla fall fått filmfilen från när jag och kalle tävlade helgen den 16 maj! :) kvalitén på denna filmen är riktigt bra, och tyckte pauline sa att det är filmat med mobil!?! isåfall vill jag med ha en sån mobil :P

i alla fall, här är filmen. ej redigerad, med text eller så. men vi red i alla fall LA:1, slutade på 65% och seger trots att kalle kastade sig och skyggade i hörnet 2 gånger.
dagens tema: flughuva eller inte?

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

nu är sommaren i stort sett här, och också alla dessa insekter. många har väl säkert redan börjat spraya på massa insektsmedel av alla de slag på sina hästar, jag är en av dom som gjort det...

men huva då? ska man ha de eller inte? man hör olika åsikter om de här huvorna. vissa har dom på dygnet runt, hela tiden. och andra har dom bara på dagtid, för att hästarna inte "ser" med dom på, under natten. och andra har dom inte på alls för att det kanske får skav eller nåt.


otroligt suddig bild men enda bilden jag hade där kalle har sin huva på :) från sommaren 2007 tillsammans med amigo. kalle har en grå huva med öron från mark todd.

jag är en sån som inte alltid har huva på kalle. han får väldigt lätt irriterade ögon av att huvan lägger sig och skaver på ögonen. han har huvan på sig när det är väldigt mycket insekter. annars går han utan :)

så: hur gör ni? huva på dygnet runt? huva på halva dygnet? huva på då och då? aldrig huva? OCH MOTIVERA ERT VAL !! :)

dagens ridpass!

idag tog vi ett lättare dressyrpass på stora utebanan. det blåste massor, och barn sprang och skrek och en man höll på och lasta ut grus från ett släp precis bredvid ridbanan. kalle var pigg men ville mest springa. fick verkligen jobba för att få honom att jobba...

i uppvärmningen så jobbade vi i ett friskt tempo och han kändes hyfsat mjuk i sidorna trots allt. galopparbetet jobbade jag på volter och fyrkantsspår, och red också några diagonaler med bra avbrott till trav.

sedan jobbade jag en del på volter i traven och gjorde en del skolor. vi red skänkelvikning längs diagonalen, inför tävlingen på lördag. och så gjorde vi övningen som vi gjorde sist på träningen, där man vänder upp på medellinjen och rider öppna, går över i en 10m-volt och sen sluta ut till spåret. gick inte riktigt så bra som på träningen, kalle var inte riktigt fokuserad och inte jag heller!gjorde också en ryggning och den satt bra så då tragglade jag inte mer med det :)

imorgon blir det ett ordentligare dressyrpass! tror vi ska rida på utebanan då med, eftersom tävlingen är ute. kalle måste vänja sig vid störande ljud osv!!

Svar på tal: varför bara 1 benskydd?

ja, jag har fått frågan av 2 st nu angående varför kalle bara har 1 benskydd bak på bilden från vår barbackartur... och ni som följt min blogg ett tag vet ju att han fick ett sår på benet som läkte sakta. nu är det en skorpa på såret men skorpan går upp så fort jag har benskydd/lindor på benet, så därför fick han va utan skydd på det benet :D


bilden som fick kommentaren...

Vet inte om det syns men det verkligen ösr...

dsc00233 (MMS)

Vet inte om det syns men det verkligen ösregnar! Åska med.. Kalle o bella står inne ett par timmar.. Har ni fint väder?


videoblogg - barbackarundan!

här kommer en liten video från idag när vi var ute på barbackarunda... första videobloggen också så säg gärna om ni gillade eller inte, om ni vill se mer eller ej :P

titta och njut, haha! (tyvärr är den ju på fel håll men :P)


dagens ridpass!

idag så tänkte jag att kalle skulle vara trött och slö eftersom han varit ute sin första natt, och att det varit sol och 28 (!!) grader idag... så för att inte göra det för jobbigt för honom med ett pass på ridbanan som var min tanke, så blev det en barbackatur i skogen... :)


pauline fotade oss innan vi begav oss iväg :D

kalle var dock inte alls trött och slö, han gick på och taktade och var superglad :D

sen fick han smaska betfor och det tyckte han var helmumsigt!!

spelade in en videoblogg när jag red också, ska lägga upp den alldeles strax ;)

nordens minsta shettis!

nu har jag precis kommit hem, jim och jag gick in till centrum för att kolla vad "våryran" hade att erbjuda oss... var en del stånd och sådär och ICA grillade korv och grillspett. men det vi kom dit för att se var ju förstås nordens minsta shettis! patriot heter han, en liten hingst. och herregud vilken söt liten en!!!snacka om söööööööt <3


Första natten ute och strålande sol! Så......

dsc00229 (MMS)

Första natten ute och strålande sol! Så... God morgon på er! Är ni vakna? Jag gick upp precis, vi har redan 18 grader ute. Me like! Ska strax gå in till centrum.. Kalle o bella har sovit första natten ute, verkar som de mår bra, inte hört nåt från den som hade morgonen så!


Kloka ridtips!

jag kan tänka mig att det är fler än jag som prenumererar på hippson. i senaste numret så var det en intervju med edward gal som rider den underbara moorlands totilas.han gav också lite ridtips och jag gillar främst det första ridtipset för det är ju så himla RÄTT!!

hans tips gäller ju främst dressyr, eftersom det är det han satsar på.

tipsen var :

* undvik att rida med spö så långt som möjligt - du får ändå inte ha spö när du tävlar <--- så himla rätt!!!

* känn på hästens dagsform och anpassa dig. det går inte att göra scheman som du har svårt att bryta, du måste utgå från hästen <--- helt rätt detta med, man ser många som gör upp sina ridscheman i förväg. men som edward säger så får man ju utgå ifrån hur hästen är för dagen...

* jobba med många olika saker så att det inte blir tråkigt för hästen. övergångar och tempoväxlingar till exempel

* belöna hästen! med eftergifter, klappar och vänliga ord <--- eftergiften är så otroligt viktig!!


länk-tips!

vet inte om någon av er missat att malin baryard och peder fredricsson har lagt upp tränings-klipp på youtube, i samband med H&M? jag tycker det är ett jättekul initiativ och det är kul med övningar från proffsen :)


HMWeLoveHorses

så alla ni som inte kollat in klippen tycker jag ska klicka HÄR för att komma till deras kanal på youtube... :)

dagens ridpass!

även idag blev det en tur i skogen tillsammans med pauline och brink. kalle var ännu piggare idag och skrittade på med långa kliv och öronen glatt spetsade framåt.

vi tog en annan runda idag, en runda med mycket skritt. men en del travsträckor fanns det ändå. vi var iväg i en timme!

travjobbet gick bra, kalle ville dock gärna springa fort, fort, fort. men vi höll ett bra tempo för brink och pauline med :) brink tyckte dock det var helfestligt att vi skulle trava så han tog något galoppsprång först, haha!

när vi inte hade långt kvar av rundan började kalle gå vääääldigt fort. visst att han har lite bråttom ibland men detta var galet. när vi kom ner på ängen som vi valde att skritta på istället för på asfalten så märkte jag varför han hade så bråttom. han var SUPER-kissenödig!! haha, han kissade hur länge som helst. faktiskt allra första gången han gör det med mig på! :) han brukar gärna hålla sig annars hehe :P brink tittade förvånat på kalle när han kissade, precis som att han inte fattade vad han gjorde hmm :P

blev en lite lagom lång runda. imorgon blir det ridbanan eller ridhuset, vad vi ska göra har jag dock inte bestämt än :)

ett litet återfall.

fick ett återfall nu. förstår inte varför. jag som alltid trott att det berott på stress... men nu är jag ju verkligen inte stressad. jag ligger ju bara hemma och kollar tv. varför?

orkar inte gå till doktorn fler gånger och försöka lösa det här... de har ju inte lyckats de andra gångerna så. bara gett mig livsfarlig medicin som ger synrubbningar och hallucinationer...

blörk, lägger mig i soffan!

lite för-semester!

nu har vi bokat lite inför-semester. haha! en helg på öland blir det och jag ser fram emot det riiiktigt mycket :)

vi har bokat en sån här "villa-vagn" med 3 sovrum, fullt utrustat kök och så en "altan" med :) mysigt värre... :)
så det blir fredag till söndag vi spenderar på eriksöre camping, kalle motioneras och sådär på fredagen innan vi åker... och sen vilar han lördag och så söndag är vi ju tillbaks igen :) perfekt!

dagens ridpass!

i morse red jag en runda i skogen med kalle. pauline och brink var också med!

vi tog en längre runda :) blev mycket skritt och även mycket trav. i ett lugnt tempo! kalle tyckte det var hur kul som helst att komma ut i skogen, men han höll sig faktiskt i skinnet ändå. det var en gång han hoppade till, för det var farligt när marken var räfflad, haha!

när vi ridit ungefär halva rundan fick vi stanna och klä av oss de långärmade tröjorna. det var så SJUKT varmt!!! :O solen stekte och klockan var ju ändå bara ungefär 10... visade sig sen att det var 26 grader i skuggan så kanske inte så konstigt att vi tyckte det var varmt :D

imorgon blir det en kortare runda i skogen med samma sällskap !


God förmiddag! Vi har strålande sol. Preci...

dsc00228 (MMS)

God förmiddag! Vi har strålande sol. Precis ridit kalle, skriver mer om det sen! Kalle fick bli avsvampad och det uppskattades! Ska släppa upp han o bella till sommarhagen snart.. Det är sjukt varmt!


mystiska hästar.

Ensamma hästar på hundklubb

På onsdagsmorgonen fanns två ensamma hästar hos brukshundsklubben Attila i Skillingaryd. Vems de är och varifrån de kom är fortfarande okänt.

Hästarna upptäcktes av en kvinna som ringde till klubben och berättade att hon lyckats få in dem i en inhägnad på klubben rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Hos klubben hoppas man att någon ägare hör av sig.

- Nu går de  här men det är inget lämpligt ställe. Vi har ju kurs ikväll och då kan vi inte ha dem här, säger Sonny Bertilsson hos brukshundsklubben till Radio Jönköping.

text från tidningen ridsports hemsida

(knasigt tycker jag allt...)


dagens ridpass! (träning)

idag har vi tränat dressyr för lisa igen. roooligt, missade ju förra gången på grund av såret så det var extra kul idag att träna! kalle verkade tycka samma sak, han var så pigg och arbetsvillig trots den kvava värmen...

vi började med att jogga igång i trav på volter och fyrkantspår, bytte varv ofta. gjorde sedan samma sak med galoppen. kalle fick gå i lite friskt tempo.

därefter så skulle jag direkt börja jobba honom, men han var inte riktigt loss, så vi gick in på en mindre volt runt lisa så hon fick tjata på mig att driva och förhålla och försöka få fram det härliga gunget. när jag fick fram det så var det ut på fyrkantsspåret och behålla känslan.

vi började med att rida en linje där man vände rätt upp och red öppna längs medellinjen, sedan gjorde man en 10-metersvolt åt samma håll som kalle var ställd åt i öppnan... efter volten så var det direkt en sluta åt samma håll som kalle var ställd i volten. denna övningen var väldigt rolig men också svår. öppnan och volten blev lite sisådär i början men slutan satt alltid perfekt. jag liksom satt till och RED i slutan, i öppnan var jag bara förvirrad och osäker. mot slutet fick vi till alla 3 momenten i linjen väldigt bra dock! gjorde övningen åt båda hållen :)vi jobbade också en del på skänkelvikningar längs diagonalen då de är med i vårt program vi ska rida nästnästa helg (LA:3). skänkelvikningarna satt riktigt bra, jag måste tänka på att förbereda kalle inför det så han inte blir "sur" när jag kräver av honom. det kan dra ner poängen. men själva skänkelvikningarna satt riktigt bra, kul!

skolorna sitter så bra med kalle, och det är så himla kul! innan gick ju liksom ingenting i traven så himla bra, nu går allt i traven riktigt bra, förutom mellantraven då!

vi övergick sen till att jobba den förvända galoppen. i LA:3 ingår serpentin med 3 bågar med bibehållen galopp. alltså blir mittenbågen i förvänd galopp. även här funkade det bra, kalle höll kvar galoppen. jag måste tänka på att sitta still i sadeln och inte göra så mycket och behålla ställningen.

mot slutet av träningen så jobbade vi lite på slut-linjen i LA:3-programmet. man vänder då in vid B till X och vidare till G i galopp. vid G är det halt och hälsning. gällande denna linjen måste jag tänka på halvhalter i svängarna och att komma riktigt rakt på medellinjen sen!avslutningsvis jobbade vi att vända in på medellinjen i galopp och galoppera längs hela medellinjen med en rak häst. detta var det allra svåraste på träningspasset, ja tyckte kalle var rak men han var något ställd. så jag fick verkligen tänka. när han VAR rak tyckte jag att det kändes som han var ställd åt andra hållet, haha! :) sist red vi in på medellinjen i galopp och gjorde halt vid X från galopp. den halten blev riktigt bra, vi har övat mkt på dom :P

lisa tyckte kalle var riktigt trevlig idag och hon sa att jag behöver inte alls vara nervös för att rida LA:4 , LA.6 eller något MSV-program, för kalle har verkligen formen och styrkan för det... jättekul att höra faktiskt !! jag som tänkte lägga av med dressyr i höstas för att vi blev totalsågade, haha! och nu pratar vi om MSV!

imorgon blir det en lugn tur i skogen med pauline och brink. mysmys!

 


svett, insektsmedel och gräs

idag är det verkligen knasigt väder. det är kvavt och riktigt varmt. men ändå mulet... men det händer liksom inte mer. det spricker inte upp och blir sol och det börjar inte regna och åska heller. skumt :)

idag har vi haft dressyrträning, ska skriva ett inlägg om det sen!

kalle blev i alla fall väääldigt svettig, det var ju rättså varmt idag trots allt. han skummade ordentligt mellan bakbenen. så det blev årets första (!!) avsvampning idag... det uppskattades mkt!

sedan så skulle insektsmedel på också, det uppskattades inte fullt så mycket, haha! kalle gillar inte sprayer över huvud taget, tycker de är lite läskiga. men sen fick han havre så då var han glad igen :D

idag går kalle och bella uppe i riktiga sommarhagen, släppte upp dom där efter träningen. kalle sprang kanske 10 steg, sen dök han ner och mumsade. bella dök ner direkt :p det lutar åt att vi släpper dom nattetid sent fredag kväll och tar ner dom till vanliga hagen tidigt lördag morgon...


kalle i sommarhagen 2009

har ni släppt era på nätterna ännu? :)

Lycka lycka lycka och smärta smärta smärta...

dsc00226 (MMS)

Lycka lycka lycka och smärta smärta smärta! Nu har jag äntligen fått på stopparna på tyglarna och jag är död i fingrarna, så ont! Nu ska bara en liknande på på martingalen med!


och så var det dags igen :(

Hästar nödslaktade efter vanvård

En hästägare på Gotland misstänks nu för djurplågeri, efter att två hästar haft så vanvårdade hovar att de fick nödslaktas.

Länsstyrelsen fick ett anonymt tips och besökte i våras hästarnas stall. Inspektörerna hittade då de två hästarna, som hade så misskötta hovar att de var tvungna att avlivas. Länsstyrelsen har överlämnat ärendet till polisen, skriver Gotlands Allehanda.

inlägget kommer från tidningen ridsports hemsida och jag blir bara så arg, arg, arg och ledsen. :(


dagens ridpass!

idag så blev det lite motionering av kalle igen. igår fick han vila, kom så sent till stallet och han och bella trivdes så bra ute så ville inte ta in dom tidigare än nödvändigt :)

men idag blev det i alla fall tömkörning. vi var i lilla padocken för det var ganska varmt och då blir det så kvavt i ridhusen. och så tycker jag ändå bättre om underlagen på utebanorna!

kalle kändes i början ganska slö när jag gick med honom men sen när jag kopplade för tömmarna blev han pigg! han var inte jobbigt pigg utan helt enkelt arbetsvillig.

började med att flytta honom i öppna och sluta i skritten och han svarade jättefint, behövdes inga tydliga kommandon.

travade honom sedan i ett lite friskare tempo och växlade mellan fyrkantsspår och volter. bytte varv ofta och han var mjuk och väldigt följsam.

galopperade honom sedan på en stor volt och jobbade med att samla galoppen och öka den. här hade vi lite jobbigare för kalle blev lite för laddad och brallade iväg lite. men till slut så kunde vi få till det hyfsat.

därefter jobbade vi traven i ett mer samlat tempo. jag gick bakom och han travade samlat och vi gjorde fina slutor längs långsidorna. till och med öppnorna som brukar vara lite värre satt perfekt idag, jättekul! kalle trampade på och var så nöjd. han älskar ju verkligen att bli tömkörd!

avslutade med att trava honom i ett bra arbetstempo i lägre form och han var mjuk och avslappnad. och skrittade av honom 5 minuter på ridbanan och så de 10 minuterna hem :)nu har jag och jim precis varit och pussat lite på kalle, hade ändå varit i stan så vi passade på att hälsa på honom!!

imorgon är det dressyrträning, läääängtar :D

Titta vilken söt liten en jag träffade ida...

dsc00221 (MMS)

Titta vilken söt liten en jag träffade idag! Satt ute och klappade o tittade på honom en timme tidigare idag! Det är min pojkväns systers lilla valp! Nu har jag och jim precis varit barnvakter! Vad gör ni idag? Kommer inlägg om min stalldag sen!


God morgon! Är ni vakna? Skulle bara visa ...

dsc00217 (MMS)

God morgon! Är ni vakna? Skulle bara visa vilken lyxig mat kalle fick igår kväll tillsammans med den andra maten! Ni skulle sett hur fort han tuggade haha!


God kväll! Tror inte det syns vad bilden f...

dsc00216 (MMS)

God kväll! Tror inte det syns vad bilden föreställer men.. Det är en nöjd kalle o en nöjd bella där borta i hagen. Ska ta in dom om en stund och då ska de få kvällsmat. Blev en riktigt fin kväll!


mission impossible?

nu har jag ett problem, haha. skrev om det på bukefalos också i forumet. för jag begriper inte HUR det ska gå till :O

jag köpte ett nytt hoppträns till kallebus. men av någon anledning fanns det inga tygelstoppar på tyglarna, och de behövs ju eftersom jag ska pröva att använda martingal på kalle i hoppningen...

så jag köpte såna gummistoppar som man kan trä på. MEN DET GÅR JU INTE!! "hålen" i dom är ju alldeles för små, de går ju inte över tygeln där de är såna "duttar" haha.såååå. har ni några tips till mig förutom att ta i för allt jag är värd? :D nån mer som haft problem med dom kanske? :)

nervös inför nästa tävling!

galet galet. jag tävlade igår och var inte så nervös. nästa tävling är den 29 maj och jag är redan HUR nervös som helst. haha, sjukt egentligen!

det jag är nervös för är dels att tävlingen är utomhus; mer saker för kallebus att titta på och bli rädd för! dock skötte han sig super förra året vi tävlade ute på den anläggningen men ändå...

dels är jag nervös för programmen. jag kommer aldriiiig lära mig dom känns det som! jag har ju ridit båda men det var förra året. och det ena programmet har jag bara ridit en gång hittills. och jag tycker det är så svårt att rida 2 program samma dag. dessutom är de ju långa! får nog börja plugga in dom redan nu :D när jag var liten gjorde jag alltid en bana i huset, typ i vardagsrummet, där jag sprang programmet tills jag kunde det, haha!

de programmen vi ska rida är LB:3 och LA:3, roliga program tycker jag. lång bana är ju så mycket roligare bara det! men det var ju ett tag sen nu förstås. september om jag inte minns fel.

ikväll blir det i alla fall en skrittrunda med kallebusen. det är han värd efter förra veckan med mycket träning och 2 tävlingar!

hur brukar ni plugga in era dressyrprogram?

film 1 från dagens tävling!

sådäääär. nu kommer då ÄNTLIGEN filmen från dagens tävling. fick åka upp till mina föräldrar och "hämta" den med USB-minne. tyvärr är kvalitén verkligen usel, den kameran var visst inte bra inomhus :( därför har jag inte redigerat filmen med musik och grejjer, bara lagt upp den precis som den är!

jag har dock en till som filmat, men den filmen får jag först imorgon! jag hoppas hoppas hoppas att den håller bättre kvalitet. lägger upp den så fort jag fått den!

kalle skyggar ett par gånger i hörnet vid publiken, han gillar inte när de reser sig och går upp och ner :/
tävlingen idag!

idag tävlade vi alltså dressyr, jag och kalleman. tävlingen var på hemmaplan, skönt det. dock är kalle alltid så tittig när man tävlar hemma. suck, men hellre att han är det hemma än när vi är iväg och tävlar :)

på framridningen så var han ganska brallig och pigg. lite småstel i högersidan också. han bockade och studsade och ville bara rusa. men fick igenom honom bra till slut.

vi red alltså LA:1 idag och det var 8 starter (tror jag) i min klass. jag startade näst sist. kalle kändes fin i formen, men var väldigt spänd när vi var vid den delen av läktaren där publiken satt. givetvis så höll ju alla på att gå upp och ner under tiden så han kastade sig lite grann, men mest innan vi börjat vårt program.

kalle var i alla fall lydig för hjälperna. mellantraven blev lite sådär för jag gav honom inte fullt stöd så det blev ingen takt i den! och så var han inte helt igenom i högersidan så då blev han lite låg i formen när vi jobbade i det varvet.

jag kände mig nöjd idag förutom då att han skyggade. när jag ridit färdigt programmet så travade och skrittade jag av honom, satte på benskydd och började sätta på ridtäcket... då ropade de upp resultaten för klassen och vi VANN!! jag blev lite chockad och giiiivetvis superglad! så det var bara att hoppa upp igen och bege sig till prisutdelning.

på prisutdelningen så var kalle SUPERNÖJD. han fick ju springa FÖRST denna gången och det tyckte han var hur kul som helst. direkt när jag gav galoppskänkel så KASTADE han sig iväg i nån slags kapplöpningsgalopp med huvudet upp i vädret. och när vi red förbi publiken som klappade i takt så studsade han lite och sprang sen ääääännu fortare :P tok-kalle :)

vi red ihop 65% idag, och det räckte alltså till en 1a plats!

slutkommentaren var:
Kraftfull häst som visar god mjukhet och smidighet i sina sidor. Faller ibland och blir något låg i sin form. Annars väl visad. Lycka till!

kommer film och ev. bilder från tävlingen med :)

Hej vänner! Jag kom precis hem... Tävlat d...

dsc00215 (MMS)

Hej vänner! Jag kom precis hem... Tävlat dressyr med kalle idag ju. Kan ni gissa vad bilden föreställer? Blir mer från tävlingen sen och film men nu ska jag fixa lite mat. Galet hungrig.. Lutar åt att vi beställer hem kinamat!


idag gäller det!

weei. nu är det dags då. idag är det tävling igen. känns som det blev mycket tävling denna veckan eftersom vi tävlade hoppning i torsdags... men idag blir det alltså dressyr!! är fler än 30 st starter så ganska mycket ändå!

det som är gött med dressyr är att man ofta får sovmorgon ;) jag tror jag tävlar först efter 14:30 någon gång! göttgött! och så är det ju på hemmaplan med. me liiiike :)

LA:1 är det alltså vi ska rida!! :) funderar på att titta på när en av dressyrtränarna jag tränade för förra året, rider ett MSV:a program efter vi tävlat idag. hon skulle göra det direkt efter LA:1an. kul att se :)

håll tummarna för oss idag !

startlistor uppe till imorgon!

weeii. imorgon är det alltså tävlingsdags! får se hur det ska gå, nu när kalle vilar idag... :S men det ska säkert gå bra tror jag allt !!

vi blev faktiskt ett par stycken i LA:1, roligt tycker jag :)och pssst... det är KALLES FÖDELSEDAG idag :)

släpp kossorna fria!

kosläpp 2010, dansjö gård. gården där jag spenderade flera år i min barndom. både med gårdens shetlandsponny och alla kossorna. en underbar uppväxt!


GRATTIS KALLE!

vad är det för en dag? är det en vanlig dag? nej det är ingen vanlig dag för det är KALLES födelsedag! hurra hurra hurraaaaaaa! :)

idag fyller min kallebus hela 18 år! undrar när han ska förstå att han ska vara mogen och förståndig vid det här laget. kalle verkar tro att han är unghäst :D 

nu firar kalle och bella i sommarhagen, och här kommer en liten bildbomb. ja, de flesta vet väl vem som är vem, men annars så är kalle i blått täcke och 4 vita helstrumpor. bella i grönrutigt täcke!
GRATTIS IGEN ÄLSKADE VÄN!


bella, kalles tjeeej :Poch jag förstår faktiskt inte hur kunniga hästmänniskor inte kan se skillnad på dom? de är ju inte lika alls! kalle är mökrbrun, hon vanlig brun. kalle har 4 vita helstrumpor och bred bläs, hon har typ vita kotor och strimbläs :S
God morgon på er! Ni sover va? Jag är uppe...

dsc00215 (MMS)

God morgon på er! Ni sover va? Jag är uppe med tuppen, ska släppa ut hästarna nu, de har precis ätit upp sin frukost. Här regnar det, så trist!


dagens ridpass!

nu är man hemkommen. ikväll blev det programridning inför dressyrtävlingen på söndag. brukar ju inte gilla att rida ett "tufft" pass efter tävling men fanns ju inte så mycket val eftersom jag tävlade igår och ska tävla på söndag... och vill inte traggla dressyr dagen innan :)

jag trodde kalle skulle vara seg och mör efter tävlingen igår men han var hur pigg som helst!! jag börjar nästan undra själv var han får all sin energi från ;)

jeanetta var i ridhuset när vi kom, hon red programmet lite medans jag värmde upp kalle. :) såg fint ut och hon fick till ett superfint avbrott från galopp till trav!

kalle var mjuk och fin men blev stundtals lite för låg. han var inte riktigt dressyr-arbetsvillig tyvärr. eller jo det var han men inte det där lilla extra som jag alltid vill ha! :) men det blev bättre mot slutet!

red ganska kort tid idag, tänkte att han kanske var mör fastän han inte visade det. red lite programdelar. den förvända galoppen satt perfekt, så det känns bra inför tävlingen! ryggningen funkade också, den brukar ibland strula. det som inte riktigt gick toppenbra var travvolterna då kalle blev lite hängande i handen.

red även igenom programmet en gång och det gick okej. skänkelvikningarna blev lite för mycket tvärning men när jag gjorde om dom så blev dom bra! jag måste se till att RIDA ordentligt!

skrittade sedan av kalle och sen fick han vandra runt själv i ridhuset medans jag tog bort hans högar han gjort därinne. helena red bella på utebanan så kalle ställde sig och spanade på dom. söt-kalle :)

tillbaka i stallet så fick kalle kvällsmat. jag passade på att fixa inför tävlingen eftersom det blir lite ont om tid imorgon. så nu är tränset och sadeln smörjd och även stövlarna :) och vita schabraket sitter redan på!

nu är det bara att TAGGA tävling!!!

God kväll! Hur spenderar ni er fredagkväll...

dsc00214 (MMS)

God kväll! Hur spenderar ni er fredagkväll? Jag har precis avslutat ett ridpass som jag ska skriva mer om sen. Ösregnar ute!


helomvändning!

igår tävlade vi hoppning, vilket betyder mycket fart och eftergifter.
på söndag ska vi tävla dressyr. så det blir en helomvändning nu i träningen :)

ikväll ska jag och jeanetta rida program ihop. slipa lite på formen! har inte ridit "riktig" dressyr nu på ett 2 veckor, pga såret. men det ska bli spännande att se hur det går ;) brukar egentligen bara ta en skrittrunda dagen efter tävling, men idag blir det tyvärr inte så! imorgon så hoppas jag på att tömköra kallebusen!

på söndag ska vi i alla fall rida LA:1 på hemmaplan. skojskoj! :) hade dock hellre ridit LA:3 för det har jag bara ridit EN gång och vi ska iväg och tävla LA:3 (och LB:3) den 29 maj...menmen, det ska säkert gå det med!

har ni också skitväder idag?


wherever you go...

Sun's busting in through the drapes
I awake as a new day starts
Feeling I am clear in my mind
I'm alive, I'm in love
Feel it in my heart
The day opens up
On the world like a dream
And I start to smileThis thing I have with you is not a feeling
A sense it is more like a state of mindWherever you go, I will follow
I just wanna be where you are
Like a shooting star, you shine brightest of them all
Wherever you go, I will follow
And it doesn't matter how far
Like a shooting star, you shine brightest of them allOnce I was torn, I was lost
I felt weak until I found you
You hit me with the spark
Of the light in your eyes
Keep me cool and I feel brand new
Like a breath of fresh air
Like a natural high
I lose sense of timekaloescha <3


film från hopptävlingen idag!

nuuuu har jag äntligen fått upp filmerna från dagens tävling!
jag VET att jag sitter lite i trepunktsits, men jag är ingen hoppryttare så jag är nöjd med det vi gör ändå ;)

på filmen ser det ut att gå supersakta men i själva verket gick det superfort :D

första klassen, 80 cm clear round.andra klassen, 90 cm bed A:0/A:0
tycks? :)

tävlingen idag (hoppning)

nu kom jag precis hem från stallet. ska strax hoppa in i duschen och sen slänga i mig lite mat. men först tänkte jag berätta för er om hur det gick på tävlingen idag :)

jag och kalle var alltså med i en klubbhoppning idag. först 80 cm clear round och sedan 90 cm A:0/A:0.när jag värmde upp kalle till första klassen var han lugn men pigg och framåt. men liksom inte det här okontrollerade pigga, utan lagom helt enkelt!! hoppade fram lugnt på lilla 2 gånger i trav, funkade bra. sedan tog vi räcket 1 gång lågt och 1 gång med rätt höjd, kalle bjöd och det funkade fint. oxern var lite läskig tyckte jag, det var så himla korta bommar så det var så smalt hinder. därför hoppade vi bara det en gång. ville inte riskera att skrämma upp kalle igen, eftersom oxrarna är just det vi haft problem med, och dessutom på framhoppningen.

första klassen bestod av 7 hinder och det var långa distanser mellan alla hinder. hopptävlingen var ju på stora utebanan så det var gott om plats! kalle bjöd bra och jag höll om och drev på och lät honom sköta resten! det gick bra och det var ändå kontrollerat. det KÄNNS som det går i ultrafart och det gick undan men på filmen ser det ut som det går supersakta :P blev noll fel! :)andra klassen bestod av 8 hinder i grundomgång och 4 hinder i omhoppningen. kalle var riktigt laddad till andra klassen, och ville mest bara springa fooooort! jag tyckte hindrena såg gigantiska ut och det jag tänkte till första hindret, som var en oxer som vi haft problem med under hösten, var bara VI SKA ÖVER!! så jag drev på och kalle svarade. vi kom över första, andra, tredje bra. till fjärde hindret så gick det lite för fort så varken kalle eller jag hann riktigt förbereda oss till det hindret. så det blev ett stopp. detta var en oxer och jag ville verkligen inte att vi skulle stanna ut oss på en oxer som vi gjorde flera tävlingar i rad i höstas. så jag red på och bestämde mig igen för VI SKA ÖVER! och då gick det! och vi kom över resten av hindrena i grundomgången också, men jag fick verkligen rida!

eftersom vi fick ett stopp så tog jag av kalle sadeln och skrittade av honom, men stannade ändå för att kolla de sista i klassen. reagerade på att många rev och stannade och när de ropade upp till prisutdelning hade vi kommit 2a ändå!! den som vann hade en rivning och 1 sekund snabbare tid :)

i ärevarvet blev kalle tokig. han skulle rejsa och försökte ta kommandot och rusa förbi den som vann, haha. tokiga hästen <3

såååå, behöver jag säga annat än att jag är supernöjd över dagen? :D :D

kommer filmer från tävlingen sen också!!


tävlings-tajm!

nu är det dags för mig att köra till stallet ! tävling idag ju, jag är supernervös!! galet vad jag ska bli nervös hela tiden :(

men hoppas det ska gå braaa för oss, så hoppas jag att jag kommer hem med bilder, kanske film och så en GLAD frida!! :D

håll nu alla tummarna för mig och kalle idag. :)

dessa rymmande hästar...

jaha, nu har det hänt igen då. hästar som rymt och är uppe på vägar och springer. inte bra någonstans. och denna gången var det ju tvunget att bli en olycka av det också...

från tidningen ridsports hemsida :

Häst och bilförare skadade i olycka

Några hästar orsakade en trafikolycka på riksväg 56 vid Nortuna gård i Romfartuna på onsdagseftermiddagen.

En bil kolliderade med en av hästarna, som hade tagit sig ut från en hage. Såväl bilförare som häst ska ha skadats vid olyckan. Enligt polisen är bilens förare lindrigt skadad skriver VLT.


hur seriös är en klubbtävling?

nu frågar jag er alla läsare... hur seriöst tar ni på en klubbtävling. i hoppning eller dressyr.

kommer ni i vita ridbyxor, kavaj och fulla utstyrseln?
har ni tävlingsschabrak på?
smörjer ni sadel och träns?
knoppar ni manen?

eller hur pass allvarligt tar ni på det? :)

jag är ju en sån som inte tar det fullt ut. jag brukar dock ta på tävlingsschabrak och smörja. och så brukar jag vara snyggt klädd, ljusgrå ridbyxor och något svart på överkroppen. och stövlarna har jag ju alltid när jag rider ordentligt! :) men brukar sällan ha vita ridbyxor och kavaj. och knoppar gör jag också väldigt sällan...

dagens ridpass!

idag så blev det lite hoppning för mig och kalle, efter råd från kalles förra ägare om att ta några skutt idag.

vädret var inte direkt på vår sida. när jag var och byggde fram så var det mulet men uppehåll, så jag tänkte att vi kunde vara utomhus på stora utebanan. dock höll sig inte vädret så... när vi red så regnade det i stort sett hela tiden.

började med att trava fram i ett friskt tempo (ja, givetvis skrittade jag ju också först ca 15 minuter men det var liksom på lång tygel så kändes inte så angeläget att skriva :P). vi travade först mest på fyrkantsspåret och bytte varv ibland. när han kändes mer uppvärmd så började jag svänga mer snäva svängar för att känna av så styrningen funkade. la även in lite avbrott och igångsättningar för att se så broms och gas funkade.


haha , så ful bild på mig och kalle :P

i galopparbetet så var det också ett friskt tempo, jag måste ju jobba med att rida mer framåt i hoppningen så lika bra att göra det direkt!! jobbade mycket i lätt sits och kalle var pigg och glad.

hoppade först ett litet kryss i trav ett par gånger, det funkade fint. sedan skulle jag hoppa ett räcke (helvitt med vitt plank). jag var lite mesig i anridningen första gången så det blev tvärnit. men efter det skärpte jag till mig! blev några väldigt konstiga avhopp på det hindret, kalle verkade vara lite osäker på det och visste liksom inte när han skulle hoppa av :S

sedan fick vi ta en paus i hoppandet för de skulle släppa in ridskolans hästar så det sprang förbi bredvid ridbanan. kalle var så söt, han stod med huvudet högt och öronen spetsade och tittade på dom när de sprang förbi. och så gnäggade han dovt ett par gånger. så söt, snackade med sina kompisar :P som han för övrigt inte ens känner :D

efter hästarna hade sprungit förbi så blev kalle lite spänd och laddad så jag hoppade en gång på krysset igen för att få tillbaka fokus. och sen fortsatte jag arbetet med räcket. när vi kom bra så nöjde jag mig.

avslutade med att hoppa en oxer 2 gånger, oxrar är ju det vi haft stora problem med under hösten... men det funkade fint idag. oxern stod placerad ganska nära hörnet så man var tvungen att vara hyfsat beredd i landningen på att styra åt det hållet man ville. jag märkte dock att jag inte hade behövt vara så beredd. direkt efter landningen så tog jag lätt i högertygeln för att visa kalle att vi skulle ta högervarv. och kalle fick tävlingsinstinkten i blicken direkt :P han vände på en femöring och la sig nästan i kurvan och galopperade sedan i fullt ös, haha! jag kunde inte annat än skratta, han ville ju bara visa att han var med på noterna <3

avslutade med att trava av honom under lättridning i ett väldigt friskt tempo och lite längre tygel, kalle sökte sig framåt nedåt och var så nöjd så!

och så avskrittning förstås, 10 minuter uppsuttet och 10minuter för hand! :)

TÄVLING imorgon!! :D

wei wei wei! nu är jag helt säker på min sak. det blir tävling imorgon!! :D:D ååh, ska bli såååå kul!! det som jag var orolig över var ju dels att kalles sår skulle gå upp. och dels att jag inte hoppat sen 1 maj! men jag följde kalles förra ägare erika´s råd om att hoppa lite idag!! :D och då hade jag teddyludd på insidan av bakskyddet och det funkade superbra.

TAGGA TAGGA!! håll nu alla tummar ni har för mig imorgon!! jag vill så gärna att vi ska vara tillbaka, kalle och jag, med självförtroendet! och tror NI på mig så känner jag mig ännu säkrare :) vi visade ju på tävlingen den 1 maj att vi var tillbaka och mer samspelta än någonsin. då hoppade vi dock "bara" 70 och 80! och nu avancerar vi alltså, för det kändes busenkelt förra tävlingen... efter vår ordentliga nedgång i höstas då vi inte kom över några hinder alls i stort sett känns det såååå bra nu!

det blir 80 clear round och så en 90-klass med eventuell omhoppning. weeeeiiii!!!

kalle ska vara fin i sin luva imorgon med, så kanske han inte blir så distraherad av ljud i omgivningen...

mitt mål med kalle är alltså att vi ska hålla oss kvar på 90-nivån. skulle vi känna oss ännu mer säkra och kalle känns fräsch kanske vi kommer upp till 1 m. men jag är inte intresserad av att pressa upp honom. kalle har haft sin hoppkarriär, han har hoppat högt och det är liksom klart. nu hoppar vi "lagom" högt, så länge han tycker det är roligt!!! för mig är det viktigaste att kalle är nöjd. jag tänker inte tvinga upp honom i klasserna för att JAG vill. det ska vara något båda vill :)

Provar att mobilblogga! Funkar det? Igår f...

dsc00213 (MMS)

Provar att mobilblogga! Funkar det? Igår funkade det inte nämligen.. Kalle har fått nytt spån idag. Fräscht! Här regnar det, hästarna är i sommarhagen. Idag blir det hoppa inför tävlingen, hoppas vädret blir bättre snart! Vad gör ni?


tävling it is... tror jag!

det lutar starkt åt att det blir tävling på torsdag faktiskt :) jag börjar bli taggad. wohooo! :D och kalle kommer bli så glad, så glad, om vi tävlar. hoppning är ju verkligen HANS grej, då är han i sitt esse!

men ska hoppa lite imorgon i alla fall och känns det bra då så tävlar vi. skojskoj ska det bli isåfall :)

måste in till citygross och köpa en martingalstopp. känns ganska onödigt och åka in där för att köpa en sak som kostar typ 10kr men :P vad ska man göra?


kalle med sin förra ägare :)

vad har ni för planer för morgondagen? :)

HJÄLP MIG nuuu!

hjälp mig nu. tävla eller inte?? det jag tvekar på är alltså dels såret (läkt, men sårskorpa, rädd att det går upp, funderar på att tävla med lindor bak, dock aldrig hoppat med det?!?!) och dels att jag inte hoppat sen 1 maj... vad tror ni??

här är klasserna jag kommer tävla isåfall:

Klass 1BERGLUNDS CLEAR ROUND

Kl. 11.00          Rosett till felfria ekipage.

B-ponny 50 cm
C-ponny  60 cm       
D-ponny 70 cm       
Häst 80 cm                                          
Ridskolehäst 50-80 cm                   

 Klass 2 ALMQVIST HOVSLAGERI CUP

Kl. 13.00 Bed två faser A:0/A:0 Hederspriser och rosetter.

                
B-ponny                     60 cm
C-ponny                     70 cm                        
D-ponny                     80 cm
Häst                           90 cm


tävla eller inte?!?

åh, nu är jag sådär velig igen... ska jag tävla eller inte på torsdag? :S suck, att jag aldrig kan känna mig säker. menmenmen.

på torsdag är det alltså kristihimmelfärdshoppning på anläggningen. en klubbhoppning! och jag behöver alltså inte åka någonstans, jag har ju bara 10 minuters skrittväg dit ;)

anledningen till att jag velar är kalles sår då, som han fick förra veckan, som gjort att jag inte ridit sååå mycket som jag hoppades på. visst, han är i full kondition och jag red ett fullt dressyrpass igår och han orkar ju så inget snack om det. men jag har heller inte hoppat sen förra tävlingen, den 1 maj :/ och kommer inte kunna göra det heller innan tävlingen...

så nu är jag sådär tveksam. kalle hade ju säkert blivit överlycklig om han fick hoppa och tävla på torsdag, tänkte avancera upp till 80 och 90 nu, eftersom 70 och 80 kändes helsäkert den 1 maj... men jag är lite orolig att såret ska gå upp igen eller nått sånt dumt :/

någon som tävlat hoppning med lindor bak? :o

och vad säger ni folks, ska jag tävla eller inte? behöver jag oroa mig tror ni? :) ska jag bara köra på? eller helt enkelt skippa alltihopa? argh, beslutsångest!!

det jag tvekar på är alltså dels såret och dels att jag inte hoppat sen 1 maj!! KOM MED ERA RÅD NU SÖTISAR!!!

min nya pingla!!!

efter önskemål från läsare så kommer här bilder på min nya pingla som jag rååååkade köpa igår ;)

sötsötsöt enligt mig ;) inte så himlans ren nu dock ! :Doch det här var väl bara för sött va:hiss eller diss? :D

dagens ridpass!

ikväll blev det ett dressyrpass på stora utebanan. trodde kalle skulle vara matt och seg eftersom han och bella hade gått i sommarhagen och käkat gräs ett par timmar precis innan jag tog in dom! :) men tji fick jag!

kalle var taggad och sugen på att jobba. och jag var förvånad att han inte var stelare än han var!! :)

i uppvärmningen så var han väldigt mjuk i sidorna och jag kunde svänga utan att använda tygelhjälp alls i stort sett! underbart!

i galopparbetet så jobbade jag på fyrkantspår och volter och även en del förvänd galopp. kalle kämpade på och ibland så var han så engagerad att han galopperade upp mig ur sadeln :) i galoppen var han något stel åt höger men det släppte ganska bra mot slutet.

samtidigt som jag red så var traktorn precis utanför och hämtade en hösilagebale. plus att man eldade bredvid ridbanan med. så det var mycket att titta på. och kalle studsade runt litegrann och hoppade iväg haha! skuggorna av hinderstöd var också liiiivsfarliga så man var tvungen att kasta sig :P

traven jobbade jag sedan på serpentinbågar, volter och fyrkantsspår. gjorde också några längningar och fick till dom riktigt bra, me like! :) jobbade också lite sluta på diagonalen samt skänkelvikning. allt funkade superbra!

imorgon blir det hoppning inför tävlingen på torsdag. nu ska jag hitta kamerasladden så jag kan lägga in bilder på nya bilen ;)

jag blir så glad!

tur att det händer något! för en anmälan SKA tas på allvar!!!!

från tidningen ridsports hemsida :

Länsstyrelsen JO-anmäls för sent agerande

Polisen och länsstyrelsens djurskyddsinspektörer hittade i förra veckan två döda hästar på en gård utanför Hässleholm. Nu JO-anmäls länsstyrelsen för att de inte har agerat i ärendet tidigare.

Flera privatpersoner hade lämnat in anmälningar om hur hästarna vanvårdades, redan i mars 2009. Men efter ett besök på gården har länsstyrelsen inte följt upp fallet, och hästarna hittades nu döda.

De två anmälningarna som kommit in till Justitieombudsmannen (JO) menar att länsstyrelsen borde ha agerat tidigare, och att de då troligtvis hade kunnat rädda livet på de två hästarna, skriver Norra Skåne. Anmälarna efterfrågar också mer resurser, och riktar sin kritik främst till beslutsfattarna som ansvarar för länsstyrelsen.


jag blir så ledsen...

från tidningen ridsports hemsida :

Döda djur funna på gård

I fredags hittades ett 20-tal svårt vanvårdade djur av polis och djurskyddsinspektörer på en gård i Arvika kommun. Bland annat två hästar var så dåliga att de fick avlivas direkt.

I en hage hittades fyra döda nötdjur och på gödselstacken fanns fler djurkroppar. Totalt fanns sex hästar på gården, två avlivades och de andra omhändertogs, samtliga djur var kraftigt undernärda skriver NWT.

har sagt det förut och säger det igen: HUR KAN MAN GÖRA SÅHÄR MOT OSKYLDIGA DJUR??!?!?!

och ett till från samma sida, vet inte om jag ska skratta eller gråta :S

Hästbuss körde in i korvkiosk

En hästtransport körde på söndagen in i en korvkiosk i Karlskrona.

Kvinnan som arbetade i kiosken fick föras till sjukhus med nacksmärtor, skriver Blekinge Läns Tidning. I transporten färdades två vuxna och två barn.


dagens ridpass!

nu har jag precis ätit lite mat, blev sent i stallet idag. puh!! var med nästan tills nattningen...

idag har kalle och bella gått i sommarhagen och mumsat gräs i ca 5 timmar. men de ville ändå inte följa med mig ner sen :P

ikväll blev det i alla fall en uteritt, vi hängde med helena och bella på tur. eftersom hon hade en tid att passa och jag redan var sen så blev det vår "kortaste" runda, förutom 20-minrundan.. så vi var iväg ungefär 45 minuter! blev mest skritt men en del trav och så en snutt galopp uppför en liten backe. hästarna var först lite sega och dästa, de hade väl ätit lite för mycket. men sen så piggnade de till lite grann! :) men visst, det var inte samma galna energi som vanligt, lite skönt ändå haha :D

imorgon får det bli ett mer ordentligt pass, antingen ren dressyr eller lite markarbete, får se litegrann! :)

på torsdag är det klubbhoppning, och på söndag är det klubbdressyr! wish us luck!

och till sist, ett stort grattis till jeanetta och citrin som fick sin revansch idag på dressyrbanan :D jag är så glad, så glad för deras skull :)))


Hoppsan! Kolla vad jag köpt! Den där framm...

dsc00202 (MMS)

Hoppsan! Kolla vad jag köpt! Den där framme med rosa streck är visst min!


Massor av hingstar!

ååååh, nu är det snart sommar och redan nu börjar folk släppa sina hästar på bete. när jag var liten brukade vi köra min islännings lillebror till öland för att han skulle gå där på hingstbete över sommaren. de verkade ha det underbart roligt där! massor av islandshingstar i olika åldrar som busar och har det bra! mestadels var det ju unghingstar.

läste idag på tidningen ridsports hemsida om ett annat hingsbete, med 1 och 2-åriga hingstar. kan ni tänka er hur KUL de måste ha tillsammans? :D den lyckan skulle jag vilja få se med egna ögon någon mer gång, var ju med vid islandshingstbetesläppet ett par gånger i alla fall!

från tidningen ridsport :

 
Hingstsläppet på Bassholmen är en välbesökt tillställning.

Traditionsenligt hingstsläpp

Släpp hingstarna loss det är vår! Med det ropet släpptes i lördags traditionsenligt 18 1- och 2-årshingstar lösa på Bassholmen på västkusten.

Hingstsläppet är en stor turistattraktion med ett tusental åskådare, bland annat avgick chartrade båtar från Uddevalla. Hingstarna kommer gå lösa på den 70 hektar stora ön fram till september.

Idag är moas 1årsparty! Lilla födelsedagsb...

dsc00201 (MMS)

Idag är moas 1årsparty! Lilla födelsedagsbarnet äter tårta! Med händerna så klart! Så söt..


ingen kul sjukdom alls!

usch, den här sjukdomen verkar inte vara nått kul alls, och att det viruset nu hittats på svenskt djur är iiiiiinte bra!!

från tidningen ridsports hemsida :

Fruktad hästsjukdom upptäckt hos kastat föl

EVA, ekvin virusarterit, är en hästsjukdom som kan orsaka kastning hos dräktiga ston, och dödsfall hos nyfödda föl. Nu har viruset konstaterats hos ett kastat föl i Skåne.

- Det är mycket sällsynt och oroande, säger Louise Treiberg Berndtsson, virolog vid Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA), i ett pressmeddelande.
Ett sto fick missfall och kastade sitt föl i april i år, och under samma vecka dog flera nyfödda föl på samma gård. SVA misstänker nu att även dessa dödsfall orsakades av viruset.

- De små artärerna i organen blöder och fölen får svår lunginflammation och tarminflammation, berättar Gittan Gröndahl, tf statsveterinär på SVA.
Vuxna hästar klarar sig ofta utan symptom, eller så kan de få övergående feber, svullnader runt ben, mage, ögon och/eller näsflöde. Hästar kan smitta andra hästar under den tid de har symptom, men sjukdomen kan inte drabba människor.
- Det obehagliga med virusarterit för vuxna hästar är att hingstar kan bli kroniska smittbärare, och överföra virus i sperma i samband med betäckning, i vissa fall under resten av livet, säger Gittan Gröndahl.

I det aktuella fallet kan dock smittan inte kommit från fölungarnas pappa eftersom betäckningen skedde förra sommaren. Tiden mellan smitta och symptom/kastning är mellan 3-14 dagar. En luftvägsinfektion med viruset är troligare smittkälla i detta fall. Det är bara det kastade fölet som i nuläget har konstaterats med sjukdomen.


dagens ridpass!

idag är det regn och rusk i småland, men hellre lite regn än den stormen vi hade igår! dock är det ju guld värt med ridhus såna här dagar! :)

var i stallet på förmiddagen. tog ett lättare pass i lilla ridhuset. kalle var pigg och glad!

det var ett väldigt kravlöst pass, eftersom han vilat pga sårskadan. men det blev en del trav på fyrkantsspår och volter, serpentinbågar i trav. tog även lite galopp längs fyrkantsspåret i lätt sits. kalle frustade och var så nöjd så!

jobbade även lite sidvärts i skritten, och kalle svarade fint! :)

imorgon så tar vi ett liiiite tuffare pass tror jag allt :) såret läker så fint! hästarna är nu i sommarhagen och mumsar gräs ett par timmar.

vad gör ni idag?

God förmiddag! Hur är det med er? Jag är i...

dsc00200 (MMS)

God förmiddag! Hur är det med er? Jag är i stallet. Lilla esmeralda ville åka lite på mina axlar haha! Söt va? Nu ska jag mocka färdigt, sen hemåt. Puss på er!


dagens ridpass!

oj oj oj vilket väder vi haft idag. blåst blåst blåst! detta fick ju kalle att bli helknäpp :P

idag skulle vi ju trava lite. och jag tänkte att det är ju bäst att vara i ridhuset eftersom det var sånt väder. men nej nej, det gick ju så klart inte!! det stod nämligen en lastbil på vår smala grusväg ner till stallet och det fanns bara ca 40 cm till godo vid sidan och där kunde inte kalle trycka sig igenom :P

så jag fick helt enkelt göra om planen. bestämde mig för att rida på ett fält i stället. det var ju dömt att misslyckas :P vinden ven och det flög pinnar överallt som hade slitits bort från träden. KAOS med andra ord!! det som skulle bli lite avslappnad trav blev först GALOPP i full fart :P och sedan en spänd trav blandat med bockningar och sidkast! haha, kalle var helgalen rent ut sagt :)

sen fick kalle och bella gå i sommarhagen i 3 timmar. det verkade uppskattas mkt!

just det, det blev faktiskt ett till ridpass för mig sen. jag kollade nämligen när jeanetta red citrin. hon övade lite programdelar inför tävlingen de ska vara med i på söndag. och sen red de igenom programmet ett par gånger. jag agerade domare och kom med lite småknep som man kan samla poäng på ;)

fick även prova på att rida en stund på honom. och shit, han är så olik kalle man kan vara!! mycket mindre, ädel och med stooor skritt och trav. och lätt för hög form och så :) men det är ju nyttigt att rida olika hästar ibland så! men det var väldigt läskigt, haha! så det såg nog inte så tjusigt ut direkt, haha! men hade man kunnat rida en häst perfekt första gången så hade det ju inte varit så roligt :S

nu: TACOOOOOS!!


Du måste finnas!Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute?Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få?Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden?Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då?Nej du måste finnas, du måste. Jag lever mitt liv genom dig.Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.Du måste finnas, du måste, du får aldrig överge mig!Jag vore ingenstans, jag vore ingenting. Om du inte fanns.
i mina ögon är du perfekt, kaloescha. det är du och jag mot världen!!! <3

ta anmälan på allvar!!!

suck... ibland blir jag bara så trött. när man ser något djur som far illa på något sätt (vanvård, djurplågeri) så uppmanar jag alla att anmäla detta!! jag har själv gjort det. men uppenbarligen så räcker det inte med anmälan för det tas inte på allvar ändå... :(

från tidningen ridsports hemsida: 

Polis hittade två döda hästar

I onsdags hittade polisen, tillsammans med djurskyddsinspektörer, två döda hästar på en gård utanför Hässleholm.  

Hanteringen av fallet får nu kritik av privatpersoner, som redan för två år sedan gjorde en anmälan om att hästarna vanvårdades, efter att ha sett hur dåligt de mådde. Ägarna fick då ett föreläggande från länsstyrelsen, om att de skulle sköta hästarna bättre, skriver Norra Skåne.

Men efter det har flera anmälningar gjorts till länsstyrelsen. Under hösten 2009 gjorde djurskyddsinspektörerna ett nytt besök på gården, men man tyckte inte att hästarna var så pass dåliga att de borde omhändertas.
Istället tog ägarna in hästarna i stallet och de privatpersoner som tidigare passerat gården och sett hästarna i hagen, har inte sett dem sedan dess. Den sista anmälan till länsstyrelsen kom in i mars i år, men ingen vet hur länge hästarna har legat döda i stallet, skriver tidningen.

De döda hästarna har nu skickats för obduktion, och ärendet är överlämnat till polis. Brottet rubriceras som djurplågeri.


dagens ridpass!

imorse så var jag i stallet. mötte upp där med pauline som är medryttare på brink. mycket roligare att ha sällskap när man rider ut!! och eftersom jag bara skrittar nu på grund av kalles sår, så passade det bra att följa med pauline och brink ut på tur eftersom de också mest skrittar eftersom brink är i igångsättningsfasen.

vi tog en runda som tog lite mer än en timme. kalle fick gå först, brink var så nöjd när han gick bakom kalle. konstigt nog, trodde han skulle vara sur och tvär. men han var bara nöjd, lugn och harmonisk. han ville inte ens gå förbi kalle, ens när pauline försökte ! han trivdes bakom kalles stora bakdel :D


så skööönt att slippa snön :D

hästarna skötte sig väldigt fint på turen. kalle var lite fnysig och frustig och tittig. han gick där och fnös åt allt som kunde tänkas vara farligt. när brink också började fnysa så spetsade kalle öronen och tittade på brink och såg helt ÖVERLYCKLIG ut! han såg ut att tänka: ÄNTLIGEN!! en till som är precis som mig! och så gick de där och fnös i kör, haha. så söööööta <3

imorgon så blir det lite trav också, ska nog vara på någon av utebanorna, eller i ridhuset. sen ska vi kolla när jeanetta rider LB:1-programmet med citrin, ska bli så spännande så :)

ikväll ska jag jobba. har ni haft en bra dag?

Blivit dåligt bloggande idag, inte haft ti...

dsc00196 (MMS)

Blivit dåligt bloggande idag, inte haft tillgång till dator. Denna lilla söta har jag utanför mitt fönster! Jag vill bara hoppa hö i hagen och pussa den! Kalle o bella har varit i sommarhagen o ätit idag med! Imon blir det några fler timmar!


Haha fin bild va? Tog den för en timme sen...

dsc00194 (MMS)

Haha fin bild va? Tog den för en timme sen när jag precis hade mockat hos kalleman. Nu väntar jag på pauline, vi ska skritta en runda. Sen blir det jobb med projektet när jag kommer hem! Vad har ni för planer idag?


dagens ridpass!

sådär ja! nu är jag hemkommen, stannade hos mina päron på vägen hem också..

eftersom kalle har sitt sår så var det ju skritt som gällde idag med. vi fick sällskap i början av turen av helena och bella. men eftersom de skulle trava och galoppera också, så gick vi åt olika håll efter en stund. detta slog verkligen slint i kalles hjärna :D han skrek efter bella och försökte vända och taktade och studsade och hade sig...

resten av rundan var därför inte så lugn som jag hoppades. kalle fnös och blåste upp sig och gnäggade efter bella, taktade, travade och ja, det gick helt enkelt inte så lugnt till :P

men han är i alla fall inte halt, och har inte ont. så det är ju positivt! imorgon blir det en skrittrunda igen och sen så ska jag trava igång lite på fredag om det fortsätter såhär bra med såret... :)


Hej sötfolk! Kan ni gissa var jag är? Inte...

dsc00192 (MMS)

Hej sötfolk! Kan ni gissa var jag är? Inte så svårt kanske.. kalle är i sommarhagen! En bit bort sprang precis ett vildsvin med sina 3 ungar. Vi har superfint väder!


snälla kalle, läk ihop!

åh jag bara hoppas att såret ska se bättre ut idag. och att det inte ska vara varmt eller svullet. hoppas, hoppas, hoppas!! vill inte att det ska bli infektion och sådär... så himla trist! och så är det ju snart dags att släppa kalle och bella dygnet runt i sommarhagen, men det går ju inte förrän hans sår är läkt! så nu håller jag alla tummar att det ska läka fint, håll tummarna med mig? :)

om kalle läker fint så har vi 2 tävlingar i nästa vecka. på klubbnivå, så inte så att vi måste vara i vår allra bästa form ändå!! :)

13/5 klubbhoppning, om kalle är läkt då så tänker vi starta 80 och 90 cm.
16/5 klubbdressyr, om kalle är läkt då så tänker vi starta LA:1

Måste bara säga att det är underbart att b...

dsc00190 (MMS)

Måste bara säga att det är underbart att bo på landet och ha kor och kalvar precis utanför! Var nyss ute på lunchpromenad. Nu är det dags att jobba vidare. Vad har ni för planer idag?


Så här får kalle sova i natt. Hoppas svull...

img_0072 (MMS)

Så här får kalle sova i natt. Hoppas svullnaden går ner lite nu. God natt gullungar!


uppdatering om skadad kalle...

ikväll har jag jobbat så helena fick vara förste sårtvättare och ställningstagare. men jag litade på hennes omdöme. såret vätskade sig litegrann och var lite varmt och svullet.

så beslutet blev att tvätta med alsolsprit (stackars kallen, svider gott...) och sen göra ett omslag med en alsolsprit-indränkt kompress , ett lager bomull och gasbinda utanpå det.imorgon hjälper pia mig med att ta av bandage och tvätta såret innan utsläpp. alla i mitt stall är guld värda, för alla ställer upp på varandra. underbart :)

hoppas svullnaden har gått ner imorgon. kalle verkar inte ha ont i alla fall, han kom glatt i full galopp när helena skulle ta in honom och bella ikväll :P


en polisanmälan är det minsta som bör göras!

läste på tidningen ridsport om en polisanmälan... och det var ju verkligen det minsta man kunde göra! ALLA borde polisanmäla. skulle det hända i min omgivning skulle jag sätta upp videoövervakning, lampor, vaka, ja ALLT som jag kunde!! för de där svinen ska fast!! 

Polisanmälan om djurplågeri

En hästägare i Horndal hittade sitt sto med stora skärskador på juvret och har nu polisanmält händelsen som djurplågeri.

Veterinären kan inte fastställa om det rör sig om skador som hästen själv kan ha åstadkommit, eller om någon skurit hästen. Såren på juvret var fem centimeter långa, djupa revor, och ägaren kan inte hitta någon naturlig förklaring till hur hästen fått skadorna, skriver Avesta Tidning.


dagens ridpass!

idag var jag i stallet på morgonen för att kolla till kalles ben och sådär. det hade ju slutat blöda och så. och var lite småljummet. men han var inte öm eller halt i alla fall!

fick rådet att skritta honom i alla fall, så så blev fallet.

idag fick vi dessutom sällskap på vår morgonrunda. jeanetta och citrin mötte upp oss vid anläggningen och så begav vi oss ut i skogen. superkul att de flyttat ut dit :) jag tänkte visa en runda för jeanetta och det blev elljusspåret. den är mjuk och fin och mysig! dock så blev det ju bara skritt idag men ändå.

kalle och citrin skrittade på glatt på långa tyglar, kalle haltade inte och han småtravade lite ibland också, fastän han inte fick! vi var nog iväg lite mer än en timme, supermysigt!

uppskattar de där skrittrundorna massor, det är ju verkligen superhärligt att skritta runt i en fridfull skog på långa tyglar med trevligt sällskap. hästarna som glada skrittade på och ryttarna som snackade massor om allt och inget. me like!

imorgon blir det också en skrittrunda med kalle, vill inte göra något mer. lite trist eftersom vi har dressyrträning imorgon egentligen. men har fixat en annan som rider då istället... ikväll skulle helena kolla hans sår och tvätta och eventuellt lägga om bandage i natt med... jag ska jobba!

hoppas nu att det inte blir något allvarligt av det här nu och att det läker fint :)

Tänkte visa en bild på hur benet ser ut id...

dsc00174 (MMS)

Tänkte visa en bild på hur benet ser ut idag.. Inte ömt, något varmt.. Och inte halt. Kalle är som vanligt och undrar nog varför han inte blir motionerad ordentligt hihi! Bilden är från i morse. Hur har ni det idag?


en skadad häst & en skadad människa

usch, idag var verkligen allt kaos i stallet känns det som!! har ju mobilbloggat lite om det med...

i alla fall, idag skulle jag och helena fixa sommarhagen: sätta i lite nya stolpar och spänna tråden och så! vi tänkte då samtidigt att hästarna kunde gå där och vänja sig lite vid gräset. så vi gick och hämtade upp hästarna. jag och kalle gick först och helena och bella efter.

när vi var nästan framme så ropade helena att jag skulle vänta med att släppa kalle tills hon också var framme. så det gjorde jag. problemet var bara att helena släppte bella i stället!!! så kalle fick panik och försökte kasta sig när bella kom galopperande bakom! men jag lyckades hålla kvar. dock lyckades jag inte få av honom grimman eftersom jag höll kameran i andra handen (redo att fota) så helena fick komma fram och försöka hjälpa. men hon lyckades knappt heller och kalle kastade sig igen. så helena fastnade på nått sätt i grimman. till slut fick vi av kalle grimman.


en tokig kalle, inte från idag dock!!

så det vi fick börja med var att gå ner i stallet igen och plåstra om helena, en bit av fingerspetsen hade gått av :S

sedan upp och sätta i stolpar. eller jag gjorde det, helena hade ju ett bandagerat finger så hon fixade med tråden i stället :)

när vi var färdiga med hagen och med allt nere i stallet skulle vi hämta in hästarna. då såg vi att kalle blödde på ena bakbenet. kom säkert till när han kastade sig i panik innan vi fick loss honom! så det blev att ställa kalle i gången och börja tvätta. verkade inte vara så himla djupt direkt som tur var! men visst, han var lite öm i såret så klart.

tror jag involverade alla i stallet i kalles sår, blev så himla orolig :( men nu i natt står han med en kompress dränkt i asolsprit för att torka ur och så gasbinda och vanlig linda på det för att inte få in smuts. imorgon ska han skrittas (om han inte är svinhalt, då får man ju åka till veterinär).

så dagen bjöd på en skadad människa och en skadad häst, lyckat!!

passade på att fixa kalles man medans såret torkade lite i alla fall, blev tjuuusigt.

usch, hoppas nu bara att såret är fint imorgon!

Blir visst ingen ridning idag tror jag.. K...

dsc00172 (MMS)

Blir visst ingen ridning idag tror jag.. Kalle har fått ett sår på bakbenet.. Inte djupt eller ömt i alla fall!


Foto taget från köksfönstret. Härligt med ...

dsc00171 (MMS)

Foto taget från köksfönstret. Härligt med sjöutsikt åt ena hållet och kor och kalvar som betar åt andra hållet! Nu är det dags för lunch! Ikväll är det dags att sätta i lite nya stolpar i sommarhagen! Mysigt värre.. Vad gör ni?


jag tävlar!tävla du med, klicka HÄR !

everything I do...

jag vet inte om jag är ensam om att tycka såhär. jag har hört och vet flera som har hästar som kanske äääälskar dressyr men man envisas ändå med att försöka göra hopphäst av den. eller hästar som älskar att hoppa men man ska bara bara bara rida dressyr! och så vidare...

kalle är en väldig positiv häst. han tycker allt är roligt och är inte den som tjurar ihop för någonting. dock har han ju sin passion: HOPPNINGEN! när kalle får hoppa så ser man lyckan i ögonen som man aldrig kan se annars. den är obeskrivlig!

för kalle är hoppningen det som sätter guldkant på livet. pricken över i:et. 

jag själv är egentligen ingen hoppare. jag har alltid mest brunnit för dressyren, för jag är väldigt feg i hoppningen och har varit med om många avramlingar och olyckor i samband med hoppningen, vilket gjort att jag blivit rädd.

många säger säkert: äh, hoppa inte då om du bara är rädd. men det hade jag ALDRIG klarat. för att ta ifrån kalle det han tycker är allra bäst, det hade jag inte klarat! tänk er själva om någon hade tvingat er sluta med det NI gillar bäst (i mitt fall: hästarna), hade ni blivit glada? jag skulle inte tro det!!

därför hoppar jag, för kalles skull!! för jag vet hur glad han blir och hur roligt han tycker det är.everything I do, I do for you, kaloescha

2 nöjda hästar i hagen. Nu tog jag precis ...

dsc00169 (MMS)

2 nöjda hästar i hagen. Nu tog jag precis in kalle o bella. De var längst bort i hagen o hade nog gärna sovit ute i natt, hihi. Hade inte hjärta att ta in kalle tidigare, han var så nöjd i hagen. Så nu har jag precis nattat dom, kalle fick vila. Puss på er!


Hej folk! Har fortfarande inte fått upp da...

dsc00168 (MMS)

Hej folk! Har fortfarande inte fått upp datorn i lägenheten så dålig blogg från mig! Nu är jag på väg ut till kalle. Vad gör ni?


Lite dålig uppdatering, inte fixat med dat...

dsc00167 (MMS)

Lite dålig uppdatering, inte fixat med datorn än.. Nu är i alla fall sängen bäddad så man kan sova, första natten i nya lägenheten! Har ni haft en bra dag?


hopptävlingen idag!

hej hopp! nu har jag lånat mamsens dator. min dator är ännu inte uppackad eller sådär i nya lägenheten. hoppas på att fixa det idag. dock har jag inget databord hmmmm :P men det får lösas! :) eller så "måste" jag ju helt enkelt skaffa en bärbar hehe!!

i alla fall, idag har jag och kalle tävlat hoppning!! jag var väääldigt sen för fastnade hemma med mamma o pappa som kom hem från spanien igår, där de varit sen i augusti!

först körde jag bort till anläggningen för att kolla banan och se hur många starter samt betala. någon banskiss hittade jag ingenstans men kollade när en hoppade banan så jag lärde mig den! sen så lyckades jag hitta en med startlistor och då fick jag PANIK! för det var inte alls många starter!!! så jag tänkte att jag betalar sen och så sprang jag till bilen och körde bort till mitt stall! :)

där hämtade jag in kalle, borstade av honom, kratsade hovar, sadlade, tränsade, satte på benskydd och boots. och hjälm på mitt huvud! säkerhetsvästen hann jag inte hämta :/ allt detta tog nog max 10 minuter (!!).

och så skrittade jag bort till anläggningen. red fram lite lätt i alla gångarter, kände så gas och broms funkade. sedan fick jag komma in på framhoppningen. kalle var pigg men inte sådär knäpp som han varit ibland så han bara bockat och kickat. utan lagom pigg! hoppade fram och han kändes pigg och fin och jag kände mig självsäker. fick en rivning på framhoppningen för kalle klarade inte hoppa och gå på toaletten samtidigt :P

och så bad jag en att hålla kalle för att lära mig omhoppningsbanan, OM vi nu skulle bli felfria! hon tyckte kalle var superfin!

sedan var det vår tur att starta 70cm. kalle kändes pigg och glad, men han var ändå ganska lydig. vi kom runt felfritt i både grundomgång och omhoppning! jag fokuserade ingenting på att rida fortare i omhoppningen eller ta snävare svängar. mitt fokus låg på att komma runt och att ha en positiv känsla, efter alla uteslutningar i höstas! det gick fortfare och fortare, men jag fortsatte ändå driva som min tränare sagt. innan har jag ju gärna suttit och smyghållt tillbaka! men idag gick det i 200km/h! räckte inte till någon placering dock :)

till 80 cm var jag först väldigt velig. skulle jag starta med risk att sumpa den bra känslan om jag blev rädd? eller skulle jag nöja mig? valde till slut ändå att starta, kalle kändes ju pigg och fräsch, och var högt över hindrena på framhoppningen.

starten gick och jag fattade galopp. kalle bockade. sen så var vi iväg. i 80 cm fick vi en del smådåliga avhopp eftersom jag lät kalle köra sitt eget race ungefär, för han måste känna att han klarar det. han löste ju alla situationer perfekt och det blev felfritt i grundomgång och omhoppning här med! var så stolt över min stjärna <3

blev ingen placering men för mig var det oviktigt denna tävling! jag är så glad att vi är på gång igen! oxrarna kändes inte svåra alls! den största oxern som andra stannade på hoppade han som ingenting! öronen var spetsade och han sög tag i hindrena och försökte verkligen lösa allt på bästa sätt! underbara kallebus!

synd jag inte hade någon som kunde filma eller fota, för det kändes så himla bra idag!

nu känner vi oss taggade igen, kul! :)

Vaknade precis av tjuvar i huset! Hjärtat ...

Vaknade precis av tjuvar i huset! Hjärtat slog hur fort som helst, har nog aldrig varit så rädd! Sen märkte jag att det bara var mamma o pappa som kom hem!


RSS 2.0