this is what I live for.


och hemlisen...

... får vänta liiiite till. jag tror jag har mer besked om det inom någon vecka i alla fall. det är SJUKT och GALET och jag blir bara helt hispig bara av att tänka på det :P
IIIIIIIIIIIIIIIHHHHH!!!!
och bara för jag saknar mitt mörka hår får det bli en bild på mej i det :P

no change...

ingen skillnad på kalle än. åtminstone inte till det bättre. igår kväll när han stod och käkade gräs ute så hostade han 10 gånger på 2 minuter eller nåt. bara sådär. så idag ska jag ringa veterinären igen.
finaste bus, kan du inte bara berätta vad som är fel :(

Update om hur kalle mår idag kommer senare...

dsc00838 (MMS)

Update om hur kalle mår idag kommer senare. Nu blir det bio!


mitt i allt elände.

mitt i allt elände med lilla kalle som råkat ut för allt och lite till denna våren känns det som, så har jag idag fått ett erbjudande. ett galet erbjudande. och det bara spritter i hela kroppen på mig.

en gammal dröm håller på att bli sann och jag vet inte vad jag ska göra av mig själv just nu. vill bara skrika och hoppa runt! men ska ta mitt förnuft till fånga och kolla upp allt som behöver kollas upp för att drömmen ska bli verkligen.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHH lycka !!!!

Lilla lilla kallebingbong. Var hos honom i...

dsc00809 (MMS)

Lilla lilla kallebingbong. Var hos honom innan praktiken. Det första han gjorde när jag klev ur bilen var att hosta. Inget snor, pigg o glad Sprang med honom men då hostade han inte alls. Förstår ingenting. Kanske damm han reagerar på? Ska prova blöta höt.. Inte för att det är direkt dammigt men.. Jag är så orolig för min store vän


jag längtar!!!

vet ni vad... om 3 veckor vid den här tiden har jag haft ett otroligt kärt återseende. min allra allra bästaste vän ska jag träffa som var mitt liv mellan 1998 och 2002. långt tillbaka kanske ni tänker och jag har faktiskt inte träffat min vän sedan 2002 nu. tiden går så fort men det går inte en dag utan att jag tänker på honom.

min stöttepelare genom tonåren. min trogne vän som fick lyssna på allt, både om alla roliga saker jag upplevde men också om allt det där som gjorde mig ledsen. min vän som jag har så mycket att tacka för.

nu ska vi ses igen. lite mindre än 9 år sedan sist. och jag har sett fram emot denna dagen så länge. någon gång under helgen 18 till 20 juni ska det ske.

älskade dusen, jag har inte glömt dig och jag längtar verkligen nu! finaste finaste du!
tvistur från spåningslanda, islandsvalack f. 1991.

my precious...

finaste finaste kaloescha. jag älskar dig och jag skulle verkligen göra allt för dig. det är du som kommer först. dig jag prioriterar högst. för du är så himla speciell för mig.Idag är en seg dag. Blev utgång igår så ma...

dsc00843 (MMS)

Idag är en seg dag. Blev utgång igår så man är allt lite trött. Bilden är från inatt när jag hade kommit hem. Vad gör ni idag? Kalle sov inne i natt med. Hoppas han är bättre idag!


dagens skörd.

blev inte sååå mycket shoppat idag faktiskt. och ingenting på rean, haha. blev faktiskt besviken på rean, det var inte alls mycket! i höstas när jag var där på rean var det MASSOR. nu var det bara tältet typ... menmen!
med mig hem fick jag behövliga saker som:
ultrashield flugspray
kindkedjetunnel till kandarstången
en extra flughuva till hagen.
och så fick jag också med mig ett svängt blingat pannband med gröna stenar :) får se hur kalle kommer se ut i det!
lämnade också in dressyrsadeln på omvärmning, kalle har ju breddat sig en del dessa 4 månaderna :)

Nu är vi på väg till charlies. Blev ju all...

dsc00828 (MMS)

Nu är vi på väg till charlies. Blev ju alltså ingen msv debut idag då kalle är dålig. Så här fin va kalle häromdagen! Vad gör ni idag?


liten update om kalle.

som ni kanske förstått av mitt föregående inlägg så är inte kalle bra... :( vi åker alltså heller inte på vår debut idag.

i förrgår när jag skulle tömköra kalle så hostade han tills han fick näsblod. sedan verkade han bättre och vi trodde bara att han satt något i halsen...

igår när jag skulle trimma lite inför dagens tävling så hände samma sak. minus näsblodet dock men han hostade tills han kiknade så fort jag försökte trava...

jag kontaktade veterinär som trodde på luftvägsinfektion, högre upp. och eftersom kalle är pigg i övrigt.. äter,dricker, ingen feber, så skulle vi avvakta och se om det blir värre. han hostar ju inget när han står stilla i alla fall...

jag är så orolig för min älskade vän :/


älskade kalle, bli bra nu <3

Ledsen och orolig för min fina älskade vän..

dsc00839 (MMS)

Ledsen och orolig för min fina älskade vän..


Oj vad taggad kalle är inför ridpasset. Ha...

dsc00838 (MMS)

Oj vad taggad kalle är inför ridpasset. Han festade till det med att rulla sig i nya spånet direkt när han kom in. Tokregnat typ hela dagen. Men täcket från ullared håller tätt!


1 more to go.

nu är vi första reserv till tävlingen nästa helg. hoppashoppas vi blir uppflyttade till ordinarie snart!

IMORGON är dock debuten, fy attan vad jag är nervööös :D

brukar ni knoppa dagen innan eller samma dag? jag knoppar alltid samma dag, kalle är en sån vilding som förstör alla över natten ändå ;)


extra nervositet...

är faktiskt lite extra nervös inför tävlingen imon då jag ska rida för han som dömde oss i vår programridning vi red som smålands ridsportförbund anordnade... han var iofs inte helt negativ till oss meeeeen. jag är ändå nervös hihihi :D

imorgon kommer jag inte låta er rösta på kavaj, då jag inte kommer hinna fixa knapparna på den grå kavajen tills dess :P så det blir svarta kavajen imorgon helt enkelt. och det vita schabraket med silverpasspoal :) så samma outfit som förra tävlingen.

men det kanske duger ? ;)


charmigt kalle, charmigt...

wooops!

måste ta tag i att plugga in programmet igen haha. kanske i sista stund ;) tävlingen är ju imorgon höhö. menmen. det fixar jag. jag har ju ändå kunnat det så då är det lättare att lära om :)

hur gör ni när ni pluggar in program? jag kollar först stallbacken, sedan kanske något klipp på youtube och sedan ritar jag gång på gång i nåt block :) innan sprang jag ofta programmet också, men det blir sällan nu för tiden :)


finaste kalle, skräms inte så!

usch, idag skrämde kalle mig ordentligt. allt var som vanligt, frid och fröjd. jag gjorde i ordning kalle för tömkörning och gick bort till anläggningen. jobbade honom i skritten och kalle var energisk och tittig som vanligt. försökte trava hela tiden. när han var väl uppvärmd manade jag på honom i trav. det var då allt började...

kalle hostade och hostade. först tänkte jag; han slutar nog snart. vissa perioder har han hostat 2-3 gånger i början och sen varit bra. men han fortsatte hosta. jag saktade av och han slutade hosta efter ett tag. kalle låg på och ville trava så jag försökte igen. samma sak. kalle hostade tills han kiknade typ. han hostade så häftigt så han slog knut på sina ben. min andra tanke som jag avfärdade ganska direkt var att "oj har han blivit dunderförkyld helt plötsligt".

kalle ville trava igen och jag provade 3 steg men samma sak. nu hostade han tills han fick näsblod. usch vad rädd jag blev.

på vägen tillbaka till stallet var han sitt vanliga jag, förutom hostningarna. han taktade, skyggade för saker och försökte norpa åt sig gräs.

han verkade ha satt något i halsen. med lite betfor och hö så slutade han sen till slut. men usch, han skrämde mig rejält, finaste busen. fick besked från stallet nu också att han var som vanligt. skönt.


älskade, du får inte skrämma matte sådär...

Fina vän, du skrämde mig idag.. Gör aldrig...

dsc00811 (MMS)

Fina vän, du skrämde mig idag.. Gör aldrig så igen.


vilken färg är kalles?

PANNBAND SVÄNGT BLING BLING PÅ SVART LÄDER
sitter och kikar på pannband till kallebingbong. just nu känns det gröna mest lockande. men det turkosblåa var ju också lite sött. om det nu inte alltså blir just det; för sött för kalle. kalle är ju bastant, maskulin och liksom en riktig grabb. han kan inte ha massa puttinutt :P
vad röstar ni på? :D

I think it's time.

jag tror det är dags nu. nånting inom mig säger att det är dags. men jag är inte säker...

knäpphäst.

idag blev det en liten promenad för hand med kalle. men kalle var sjövild under bitar av promenaden :P blåser massor i småland vilket säkert gjorde allt lite extra festligt ;)
imorgon gäller det att dressyra inför tävlingen lite till! jag är sååå nervös. och har ännu inte hittat nån hästskötare :O men det löser sig alltid...
vad gör ni ikväll? för min del kallar jobb!

it´s time...

it's time to think of myself. me. I. just me.


ÄÄÄÄNTLIIIGEEEEN!!

soooom jag har längtat, och säkert fler med mig!

MEEEEN nu har charlies webbutik öppnat. eller ja, en miniversion av den hittills. iiiiiiiiiiiiiiiihhh.
jag kommer shoppa ihjäl mig. ska iofs dit i helgen på vårrean. wewewe!

fler som gillar charlies? ;)


miss nobody.

hhi på min nuvarande klubb verkar jag vara lite av en doldis. alltså visst, folk vet väl vem jag är vid det här laget... men ändå inte liksom :P

när folk varit ute och tävlat och placerat sig brukar det skrivas på hemsidan. nu när jag var iväg och tävlade och dessutom vann så skrevs ingenting. för jag tror liksom inte ens att de vet att vi har tävlat, haha.


jahapp.

var inne och anmälde mig till slut till första dagen på meetingen. blir LA:3 och MSV C:1 isåfall. dock var det fullt så jag är reserv i dagsläget. så typiskt :P bara för jag väntade till sista dagen, hihi.

idag så dressyrade jag ett pass med kalle. det blåste halv storm så jag fick ge upp att vara på utebanan. kalle var bara helt vild. så vi fortsatte i lilla ridhuset. gick jättebra faktikst. red alla grejer som är med i MSV C:2... enkla byten, öppna, sluta, bakdelsvändningar. dock hade vi inte samlingen idag, tänkte satsa mer på den på torsdag och fredag :)


kalle bingbong edition 2.

haha jag förstår verkligen inte var kalle får sin energi ifrån. verkligen alltså! igår så stod tömkörning på schemat och vi höll till på lilla utebanan. i början lydde han fint och skrittade och travade precis som jag ville. sen så helt plötsligt blev han jättebrallig :P kalle är ju lite sådär att han älskar uppmärksamhet så om det är människor runt omkring så är han helt övertygad om att alla kollar på honom! så då ska han visa alla sina tricks ;)

galopparbetet blev därför lite roligt för man fick vara beredd på att kalle skulle flyga iväg lite då och då. det var också en liiiiivsfarlig påse i hörnet som en tjej tog bort sen. dock var det hörnet livsfarligt hela passet sen :P

i slutet av passet jobbade vi öppna, sluta, skänkelvikning i trav. funkade super. och vi trampade också lite smått. duktiga häst! kalle älskar ju tömkörning :)

idag så ska vi trimma dressyr. vi måste vara fit for fight till lördagens msv-debut!


grubbel, grubbel.

jag har ju alltså funderat på att åka på meeting den 5-6 juni. dock inser jag nu att min ekonomi inte tillåter att åka på detta meeting men har istället funderat på att åka bara 1 dag!

tävlingen är 11 mil från mig, så det blir ju en liten resa förstås.

men nu grubblar jag över dels, ska jag åka 1 dag eller ska jag inte åka alls?
om jag åker 1 dag, vilken av dagarna ska jag välja?

vill gärna höra hur ni hade resonerat :) åker vi inte på denna tävlingen blir nog nästa tävling början av juli, och då åker vi på meeting.

dag 1 så rider jag isåfall LA:3 och MSV C:1 (msv c:1 har jag aldrig ridit)
dag 2 rider jag isåfall LA:4 och MSV C:2 (la:4 har jag aldrig ridit)

annat alternativ är ju också att åka 1 dag och bara rida 1 klass. men isåfall vet jag inte alls vilken klass jag ska välja :D

så jaa. vilken dag hade ni valt? :) och kanske först och främst, hade ni åkt över huvud taget? :D

jag grubblar och grubblar och kan behöva höra lite andra tankegångar ;) sista anmälningsdag idag kl.18 dessutom :/


check it out.

nu är vi färdiga med vårt projektarbete. vi har gjort en hemsida med en liten guide gällande import av häst :)
kolla gärna in :P
Importhandboken

fokus på galoppen.

på lördag ska vi alltså debutera msv c. jag har ännu inte bestämt om det blir på träns eller kandar. kalle la tungan över bettet en gång på träningen med kandaret och det vill jag ju inte riskera. så som det ser ut nu blir det träns på tävlingen och sedan öva ännu lite till med kandaret :)
i veckan ligger också fokus enbart på galoppen. jag måste få kalle lydigare och mer uppmärksam. han vill gärna bestämma och blir stark. galoppen är hans starkaste gångart och den har blivit lite bortglömd nu när vi kämpat så mycket med traven, som varit hans sämsta gångart. men nu är traven bra och galoppen måste arbetas upp bättre igen. blir mycket fattningar och avbrott för att sätta kalle ordentligt på bakdelen :)
halvhalter, halvhalter, halvhalter kommer också eka i mitt huvud ;)
hur gör ni när ni tränar galoppen?

seeeegt.

har fortfarande inte fått pengar på tävlingsdatabasen för tävlingen förra helgen. liite segt tycker jag allt! tycker dock att det är en superbra grej att få anmälningsavgiften tillbaka om man placerar sig :D
håller ni inte med? :)

iiiiiiiiiiiiiiih.

JAG ÄR TOKNERVÖS INFÖR DEBUTEN I MSV C!!!!
bara så ni vet ;);) ska börja plugga in programmet igen tänkte jag...
måste ragga upp hästskötare också :)

kalle bingbong.

haha, jag undrar verkligen var kalle får sin energi ifrån. jag tänkte att nu när han går ute dygnet runt kan han nog klara av en vilodag utan att bli helt tokvild. tji fick jag :P
idag red vi motionsslingan. jag hade tänkt ta en lite lugnare runda för det var ändå så pass varmt. men det tyckte inte kalle. han småtravade hela vägen dit och när jag sen bad om trav var det med förlängd steglängd PLUS ökat tempo samtidigt :P så jaaa, det gick undan ;)
galoppen var bara helt crazy. kalle låg på som en tok samtidigt som han hoppade och bockade och bytte galopp hej vilt. haha, och jag bara satt och skrattade åt honom.
älskar den livsglädjen han har, min fina kallebus.
ungefäääär såna här hopp blir det när man rider också ibland :P men var det inte uppförsbacke man ska eftersträva? ;P

En liten hälsning från stallet. Betar kall...

dsc00826 (MMS)

En liten hälsning från stallet. Betar kalle nu, ska strax ge oss ut i skogen en sväng. Solen skiner men det blåser mycket så typ inga insekter. Vad gör ni idag?


liten filmsnutt.

här kommer ett litet ihopklipp från träningen i onsdags :)

kanske inte superkul film men :P


ibland...

ibland vill jag bara springa flera tusen mil och inte äta på flera dagar.

INGEN ÅTERVÄNDO! :D

vet ni... nu finns det ingen återvändo!! VI KOMMER STARTA VÅR FÖRSTA MSV C NÄSTA LÖRDAG. iiiiiiiiiiiiihh jag är toknervös :P

var inne på tävlingsdatabasen tidigare idag nämligen och såg då att tävlingen blivit betald. ihihihih jag är helt pirrig ;)

imorgon är det klubbdressyr. får dock hoppa över den då vårt projektarbete ska lämnas in på måndag och vi har gaaanska mycket kvar, så morgondagen får ägnas till det!

nu ska jag åka till finaste kalleman!


busy weekend.

nästa helg är det fullt upp! dels så är det ju vår debut på regional nivå och även debut med msv c:2. detta är på lördagen!
samtidigt har ju CHARLIES stor vårrea och den får ju iiiinte missas. så då ska vi åka upp där på söndagen :)
dock kommer jag få åka upp där 2 dagar på kort tid :P sadeln behöver breddas för kalle har breddat sig... suck att de inte kan göra det snabbt och direkt :P är liiite drygt att köra så pass långt ändå bara för att hämta sadeln sen :) menmen! vad gör man...
någon som ska på charlies vårrea? :D
ett av mina köp från i höstas när charlies hade rea :P

vilken osis!!

haha, jag åkte till mina föräldrar nu på morgonen och hälsade på. tänkte också då passa på att fixa min film från träningen... men då hade de visst inget uttag för minneskort i deras dator :P
igårkväll blev det i alla fall ett joggpass med kalle på utebanan. jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid hans stora trav, jag sitter och väntar på de där ponnystegen. men de kommer aldrig. tänk att en sadel kan göra så mycket :)
sååå, vad har ni för planer idag?
älskade sadel!

äckliga insekter!

usch vad jag ogillar alla insekter. kalle ogillar dom nog ännu mer än jag! så i helgen måste jag köpa ny ultrashield, min tog slut imorse :(

hade morgonen idag så då sprayade jag på kalle det sista jag hade och så fick han flughuva på. det verkade uppskattas :)

ni som har era hästar ute dygnet runt, har ni huvor på nätterna med? jag gillar inte riktigt att ha det, för synen blir ju trots allt något mer begränsad när de har huvor :)sorgligt...

läste i vår tidning i småland att en häst som varit lös blivit påkörd och skadat sig så illa att veterinär fick avliva den... usch vad hemskt sånt är :(
lider med ägaren... :(

lite läsning för mig!

fick nyaste numret av equipage av jeanetta igår i stallet, himla snällt :D jag gillar att läsa o gillar såna tidningar! och nu när skolan typ är slut och jag inte har några skolböcker att läsa så kaaan jag ju faktiskt äntligen läsa annat :) JAG GILLAR´T!
såååå den ska jag gotta mig i under helgen :)
läser ni några hästtidningar? isåfall, vilken/vilka?

myyyyys.

var ute på en skrittrunda barbacka igår med jeanetta och citrin. tänk vad mycket mysigare det är att sitta barbacka och verkligen känna värmen från hästen...
mindre mysiga var alla förbannade insekter :)
idag blir det troligen en uteritt igen med jeanetta men med lite mer tempo :)
vad har ni för planer idag?
hahaha bara för att jag älskar denna bilden :P

håll tummen!

hörrni, håll nu tummen med mig att jag inte blir bortlottad från vår debut i msv c:2. det är ju nämligen div 1 och jag rider ju inte i något lag... så ja, jag hoppas bara att de inte ska lotta bort oss som inte är med i något lag :D

HÅLL TUMMARNA !!!!!


vet ni vad...

.... jag måste nog faktiskt ha den finaste hästen i världen :)


svettigt!

oj oj vilken tuff dressyrträning vi hade igår, kallebus och jag! heeeeelt galet. vi var svettiga från topp till tå båda två :P

blev kandaret också eftersom vår nästa tävling är regional msv c:2 (DEBUUUUT). så kändes som det var lika bra att öva lite mer på det :)

min tränare lisa visste redan om mina tävlingsresultat som jag skulle glänsa med hihi. men hon fick se protokollet och blev väldigt glad av att se procenten :) och att jag hade bra på alla saker som jag ska ha bra på :)

träningens fokus låg på formen i msv, skolorna och även på den samlade galoppen.

i början kändes kalle lite stum men när jag väl satte mig och verkligen RED så kom det härliga goa gunget i steget igen. så allt handlar om att jag inte kan sitta och åka, jag måste jobba järnet varje steg!

i galoppen var kalle staaark och galopperade mig ur sadeln hela tiden :P men vi fick jobba, jobba, jobba och till slut så blev det bättre. vi jobbade många uppridningar på medellinjen och halt. jobbade också lite enkla byten. de enkla bytena gick faktiskt riktigt bra, vi har trots allt inte övat det alls på typ 3 veckor :)

film kommer kanske också, om det blev nått vettigt :P
tvångstanke.

alltså, har ni också nåt sånt ni måste göra varje dag? jag har en tvångstanke att jag måste gå in på blocket varje dag och kolla under kategorien hästar och ridsport för att se vad det har kommit ut för annonser :P

varför vet jag inte riktigt, för jag söker ingenting. men jag bara mååååååste :O

finasteee.

blev tömkörning av kallebus igår. körde utan inspänning och fy vad mycket bättre det går. kalle jobbar ju på så bra av sig själv. det blåste halv storm så många gånger hade jag luggen i hela ansiktet så jag inte såg nåt med kalle kämpade på ändå. söta hästen :)

idag är det TRÄNING för oss. ÄNTLIGEEEEN. som jag längtat. fått ställa in 2 senaste gångerna på grund av först sår och sen hälta... men nu är vi fit for fight igen :) förra gången fick vi också ställa in för kiropraktorn kom :P så de är 3 ggr vi fått ställa in tror jag... suck!

blir nog kandaret på träningen idag. nästa tävling vi har är ju DEBUTEN!! på msv c:2... usch vad nervös jag är redan ;)


fix & trix.

fixat och trixat med vårt projekt, bello o jag. ägnade en stund åt det igår :)

vårt projekt har ju med hästar att göra, och ni har ju sett att jag ställt lite konstiga frågor här på bloggen kanske?! :D

men när resultatet är färdigt ska ni få se :) är faktiskt väldigt nöjd med det hittills :)

vad har ni för planer för dagen?


meetings!

har suttit och kollat på kul tävlingar i sommar och faktiskt hittat 2 meetings som jag är sugen att åka på :) har ju aldrig varit på meeting heller!!

kalles förra ägare har varit iväg på meeting med honom sa hon iaf, så kalle vet ju vad det innebär. men jag är inte så orolig heller, kalle är alltid så lugn på tävlingarna. vi har ju hyrt box många gånger och kalle har bara gått in i boxen och sen stått där lugnt och sansat :)

och båda meetingen ligger ändå inom 10 mil så det är ju rätt skönt ändå :)


glänsa.

hihi, imon kan kalle och jag glänsa lite på dressyrträningen. min tränare vill alltid se protokollen om vi varit iväg och tävlat, så vi har fått höga poäng på våra säkra kort (i vårt fall skänkelvikningar och förvänd galopp). vi har också tragglat uppridningar på medellinjen mycket på träningarna. för börjar du med att göra en usel uppridning så får ju inte domaren ett bra första intryck av dig!

kalle och jag fixade våra säkra kort med bravur. första uppridningen fick vi en 8a. ena förvända galoppen 8, den andra 7. båda skänkelvikningarna 7. :)

och min sits fick ju en 8a också, DET gillas.

så imorgon visar jag upp mitt protokoll med stolthet :)


Spökhästen kalle hälsar! Idag har vi regn ...

dsc00815 (MMS)

Spökhästen kalle hälsar! Idag har vi regn och rusk i småland. Bara helt grått. Mindre kul, hoppas det klarnar upp. Idag blir det att dressyra kalle lite lätt inför morgondagens träning. Eller kanske tömköra. Vad gör ni idag?


tävla dressyr med skydd...

... fick jag en fråga om och det får man såklart inte. men hade skydd på framridningen och prisutdelningen ;)

ikväll har jag varit ute på en timme (minst) lång skrittrunda i skogen med kallebus. vi hade sällskap av eva och carmella, kalles första tjej i nuvarande stallet som nu är tillbaka igen :) de kände igen varandra direkt. söthästarna!


kalle o carmella 2009 :)

pics.

lite bilder från tävlingen igår tänkte jag bjuda på :)
sötaste finaste kalleman!


film från tävlingen.

här kommer filmen från tävlingen :)

vi fick alltså 69,47 % och vann klassen. jim filmade och agerade hästskötare :)

började starkt med en 8a på inridningen. fick sedan mest 7or igenom hela programmet. en 5a på ena mellantraven.

fick också en 8a på ena förvända galoppen och även på min sits :D wohoo!

slutkommentaren var kort och precis; "Mjuk jämn ritt". :Ptycks? :)

HAHA!

bara för att denna bilden blev så jäkla klockren ändå :P

(vi tog 10 bilder för att få en fin bild med rosetten. ALLA blev dåliga :P )


kalle tackar!

kalle bugar och bockar för alla gratulationer :)


tävlingsresultatet.

idag har kalle och jag alltså varit iväg på lokal dressyr (FINALLY!!). vi har ju fått ställa in tävlingar i vår på grund av kalles sår, pencillin och så en konstig markering. men nu var vi alltså redo igen :D

vädret har varit sisådär idag, växlat mellan strålande sol och hällregn. kan säga att jag var glad att tävlingen hölls inne och att de hade 2 ridhus på tävlingsplatsen :P

på framridningen kändes kalle till en början lite loj. jag jobbade skritten länge, kanske 20 minuter. kanske var det därför kalle kändes loj för han tyckte det var tråkigt, haha. men jag var glad sen när jag bad om trav för vilken känsla direkt från första steg. kalle rörde sig med härligt schvung och jag bara njöt. framridningen flöt på bra, jag kände mig riktigt taggad för start.

väl inne på banan kändes kalle ungefär lika fin. vi fick startsignal. jag vände upp på medellinjen och stannade för hälsning. och vi fick till en superfin uppridning, bra halt och jag bara satt och log med hela ansiktet :P

hela programmet flöt sedan på fint utan några missar. i galoppen blev han lite gapig men inte mer än så. och jag tyckte det kändes riktigt bra helt enkelt.

när jag hämtade mitt protokoll förstod jag att det också hade gått väldigt bra!
redan när de räknade de 3 första poängen sa de "här har vi nog en ny ledare". kändes ju positivt.

och ledning blev det och ledningen höll i sig och VI VANN!! jag är så glad, hihi! vår första seger :)

vårt slutresultat blev alltså vinst och 69,47 %.


en bild från dagen innan framridning. fler bilder kommer :)

Här kommer en liten ledtråd hur dagens täv...

dsc00816 (MMS)

Här kommer en liten ledtråd hur dagens tävling gick!


update!

nu när detta kommer upp på bloggen är jag troligen förhoppningsvis på framridningsbanan. och jag hoppas också att kalle är skötsam och samarbetsvillig, hihi!

uppdateringen idag kommer ju bli lite sisådär, eftersom vi är iväg på tävling. men film kommer komma sen så småningom. och även bilder kanske.

kan avslöja också att det var 2 nöjda hästar som fick komma in igår kväll. regnet ÖSTE ner och de stod vid grinden och tryckte när jag kom. sötnosarna!

HÅLL TUMMEN FÖR OSS IDAG :)


vad är det för en dag?

är det en vanlig dag?
nej, det är ingen vanlig dag,
för det är KALLES födelsedag.

HURRA HURRA HURRA!

idag fyller min fina underbara vackre vän 19 (!!) år.


you are everything to me, kaloescha.

Lotta. Ring mig! Behöver veta om du ska me...

dsc00812 (MMS)

Lotta. Ring mig! Behöver veta om du ska med imon! Om någon timme blir det att åka ut till kalle igen.


och som utlovat...

... så lyder jag er gällande valet av kavaj imorgon! det blir den svarta, den grå fick faktiskt inte någon röst denna gången hihi. :) men det är kul att kunna växla lite !!

det mesta är fixat inför morgondagens tävling i alla fall. schabraket tvättat, nummerlappen ditsatt, nya knappar ditsatta på kavajen (tappar alltid knappar på tävling, haha, fastnar i saker...), allt packat, lädret smörjt... det som återstår är bara fixa kalle fin, knoppa (görs imorgon) och lasta in allt i bil och transport :)

JAG ÄR SÅÅÅÅ NERVÖÖÖÖÖÖSSS!!

ridningen idag gick bra i alla fall, det var verkligen en utmaning då det pågick städdag på anläggningen. vilket innebar att det var folk överallt som målade, röjde med röjsåg, körde traktor osv osv. men kalle skötte sig förvånansvärt bra faktiskt. han skyggade ibland men jag försökte att bara rida på. duktiga hästen.

i galoppen var vi inte riktigt ense idag dock. kalle var stark och ville gärna bestämma själv. jag fick till bra avbrott och fattningar på slutet dock. blir spännande att se hur han är imorgon...


mååååste fixa nya bilder !

någon som sett?

kom på en sak. nu när charlies inte hade kvar något pannband med gröna stenar så tänkte jag fråga er om ni sett någonstans där de säljer billiga blingade pannband med färg? :)

jag skulle tycka det var kul att använda något färgglatt ibland som omväxling. stenarna jag köpte att blinga med själv ska ju sitta på kandaret nämligen :)


imorgon är ingen vanlig dag.

förutom tävlingen så är det ingen vanlig dag imorgon.
det är faktiskt en otroligt speciell dag. i alla fall enligt mig.
och kanske enligt kalle med.

mer säger jag inte förrän imorgon ;)

UNDERBART.

åh vilken härlig tur vi hade igår. blev en tur i fina bokskogen en bit från stallet tillsammans med 2 andra som står i samma stall och deras fuxston. jag hoppades väl att kalle skulle va macho och gå först och va modig. men han började redan efter 100 meter att backa och ha sig för asfalten var mörk på vissa ställen för att det hade regnat........ suck :P

sen fortsatte turen med att kalle tog täten och hoppade och studsade för precis allt och lite till. sötbusen, han var så glad att få komma ut i skogen.

när man rider till bokskogen ska man passera en bro i trä. alltså en större som bilar kör på. men denna uppfattas ofta som farlig. igår var det full aktivitet där och det var väldigt vågigt i sjön vilket gjorde bron snäppet farligare. de två andra hoppade av och ledde sina hästar över bron. det blev lite kaos med hästar som hoppade hit och dit men kalle tog sig fint över även om han var väldigt spänd.

väl inne i bokskogen blev det långa travsträckor på de mjuka vägarna. vi avslutade också med en kort galopp där kalle tog täten. finaste busen. alla hästarna verkade nöjda sen :)

idag blir det ett sista dressyrtrimpass inför morgondagens tävling. och ja, ni vet ju redan hur nervös jag är!

 bild lånad från google.

överlägset hittills!

hittills leder den svarta kavajen överlägset inför söndagens tävling :D
men ni kan fortfarande rösta :)
jag tänkte ge er fram tills imorgon kl.12 att rösta!

så rösta på SVART eller GRÅ kavaj på söndagens tävling...

:)

it's up to you!

på söndag är det tävling :) om ni kanske missat det ;)

och nu är det UPP TILL ER att rösta igen!!!

det gäller valet av kavaj, svart eller grå! ni valde ju grå sist när vi skulle på lokala hoppningen och det blev också den jag tävlade i!

den gråa är något större än den svarta om det har någon betydelse...

kalle vet ni ju hur han ser ut. schabraket som jag kommer tävla med imorgon är vitt med silvrig passpoal.

så in med era röster nu, jag väljer det alternativet som får flest röster :)


grå kavaj.


svart kavaj.

mycket ska fixas.

mycket att fixa med inför söndagens tävling.

schabrak ska tvättas
ridbyxor ska tvättas
knappar ska fås dit på kavajen igen
programmet ska pluggas in :P

har ni alltid allt nytvättat till tävling eller har ni ibland sakerna flera tävlingar på rad utan att tvätta? mina grejjer skitas alltid ner såååå mkt så jag måste tvätta :P

knäpphästen.

igår stod tömkörning på schemat. tänkte att jag skulle ha kalle lite inspänd för att känna på honom på det viset, eftersom jag aldrig har honom inspänd annars. han har ju dessutom varit sååå taggad på sistone.

det enda med inspänningen var han blev lite mer svårstyrd, jag fick ändra min position lite. jag är ju så van vid att kunna göra precis hur som helst, men det går ju inte om man har spänt in dom med tömmen.

kalle var i alla fall så så så PIGG! han ville mest bara spring fort-fort-fort hela tiden :P man kände hur han laddade hela tiden och i galoppen sen så blev det megaskutt hit och dit, haha. tokhästen...

kommer nog i framtiden att tömköra med inspänning först och sedan utan inspänning när jag kör skolorna. fick inte till skolorna riktigt med inspänningen :)

vad tycker ni om tömkörning? både kalle och jag älskar det !


startlistor uppe!

nu är startlistorna uppe till söndagens tävling då vi ska rida en LA:1 :)
fick bra startnummer tycker jag, mitt i klassen. bara 8 starter så det är skönt! blir ju veeerkligen en mjukstart då hihi.


1  Elisabeth Saabye Miss Moneypenny
  Ljungby RK Willibald - Alpen Fürst 17

2

 Jessica Palm

Independence (SWB)
  Ljungby RK Akribori - Cortez 10

3

Christina Petersson

Cola'n
  Älmhult Linnebygden   6

4

Frida Wiberg

Kaloescha
  Växjöortens FK Ecoloog - Architect 12

5

Lars Tofeldt

Bella Donna
  Östra Göinge RF Briar - Ganesco 4

6

Anna Runosson

Bellman
  Växjöortens FK Bellini - Furiosa III 5

7

Eva Jacobsson Börjesson

Aristoteles
  Gemlaortens SK Biggles (SWB) - Magritte 2

8

Susanne Karlsson

Jolly Jumper Jakobsgaard
  Högsby HSK Abel Stanstorp - Kastanjegårdens Felix 11

kallebingbong.

igår blev det en skrittrunda med kalleman. han var jobbig och ville mest hoppa runt :D jag gick med honom och då är det liiite svårt att hålla fast ibland :P

idag tänkte jag mig ett tömkörningspass. får se lite :) tror kalle kommer uppskatta det. dock kanske jag väljer att ha honom lite inspänd, har aldrig det annars. men han var så galet taggad sist jag tömkörde :P

brukar ni tömköra med inspänning eller utan? :)


angående era kommentarer...

jaa mitt internet hemma är ju fortfarande inte vad det borde vara :P jag hoppas kunna svara på en del kommentarer idag och resten imorgon. så håll uuuut. om jag missar just din kommentar så skriv igen. :) jag menar inte att inte svara, men har en hel hög med kommentarer så kaaan ju hända att man missar. men i så fall är det alltså inte meningen :)

vad gör ni idag förresten?


lite ledsen.

såg att charlies hade massa billiga blingade pannband. såg ett snyggt med gröna stenar. men giiiivetvis var det slut i full och svart. buhuuu. jag som ville fynda :(


kalle hade varit såååå fin i grönt tror jag :D


knoppar.

på söndag är det ju tävling igen och som alltid på dressyrtävling så är det ju knoppar som gäller. tycker att man ska sätta upp manen vid dressyr, alltid. även luggen! ser snyggast ut och är lättare att se hästen :)

meeeen. vad tycker ni angående färgen på gummibanden? ska de vara diskreta och smälta in i manen (alltså svarta gummiband till svart man) eller ska man markera att det är gummiband (med vita gummiband till svarta man)?? vad tycker ni? :)

när jag var yngre körde vi alltid med vita gummiband på svart man. nu har jag bytt till svarta, mest för att de inte fanns annat än svarta silikonband när jag köpte dom. men nu har jag i både svart och vitt så ;)

vad tycker ni?


weeeiiii!!

alltså vad äääär det här :D red ett pass på lilla utebanan med kalleman igår kväll. och han gick som en klocka igeeeen!! så mjuk och vändbar och rörlig. jag gillar!! väldigt taggad var han dock för det var hoppträning på stora utebanan och så körde de med traktorn med hösilagebalar :P

men sååå bra. tog lite lätt förvänd galopp inför söndagens tävling och den satt bra. skänkelvikningarna satt också bra. de är ju vårt säkra kort! det enda är att ibland är kalle lite fööör ivrig så rumpan kommer före. men jag får vara beredd och hinna parera :)

kalle betade 1,5 timme idag med. det uppskattade han :D


sötplutt våren 2009.


kolla masken-dags.

idag ska jag göra kolla masken. :) är liiite svårt när hästarna går ute att få ihop minst 2 bajshögar :P är ju bäst att ta från 2 högar... men imorgon ska kalleman skos och då blir han inne några timmar så jag hoppas han ska klämma ur sig 2 högar :D

gott med nya dojjor också till busen. inte för att det är kris meeen. det är skönt med nytt fräscht :)


kalleballe 2007, första dagen ute efter 6 veckors boxvila.

not yet...

ännu inga startlistor eller ryttar-pm uppe... OTÅLIG :D


wooops.

jag har helt glömt bort att jag måste lära mig LA:1-programmet :D de va ändå typ 1 år sedan jag red LA:1, jag gillar ju egentligen inte kort bana. men nuuu måste jag lära mig :P

blir att gå in på youtube och kolla när folk rider det och hoppas att de inte rider fel :P jag red fel sist jag tävlade LA:1 haha... :D

film från förra våren när vi red LA:1, fattas dock delar av programmet meeen vi kom 3a :) hade kommit 2a om vi inte hade ridit fel :P


jag ville aldrig sluta...

åååh. varför är det alltid så att när man har sån bra känsla i ridningen så har man ingen kamera? igår så planerade jag ett lätt joggpass med kalleman på utebanan. jag trodde han skulle vara stel och stark då han vilat 2 dagar och skrittats på lång tygel i 2 dagar. men vet ni vad? han var underbar!!!

han var sååå mjuk och böjlig och rörlig. jättehärligt. och i galoppen rullade han på i ett lagom tempo utan att försöka dra iväg. jag var helt salig!! han böjde sig fint i sidorna och allt jag bad om gjorde han. nu bad jag ju inte om jättemkt när han vilat och så, men kunde böja mjukt hur som helst och skänkelvikningarna satt som en smäck som alltid.

blev ett kort pass ändå, vill inte överanstränga :) men jag längtar redan tills jag ska rida idag !!


Är så stolt över hagbygget hihi. Här ser n...

dsc00812 (MMS)

Är så stolt över hagbygget hihi. Här ser ni grinden. Och kollar man noga ser man kalle också! Va förbi kalle innan praktiken och tog på huvan, det uppskattades nog! Vad gör ni idag?


vet ni vad?

JAG ÄR NERVÖS !!!! :D för söndagens tävling ;)


stolt!

måste bara få säga att jag är sååå stolt över jobbet som jag och syrran gjort i hagen! helt själva också har vi löst det :D för den tredje medhjälparen var inte med första dagen vi jobbade. och i lördags skulle hon komma och hjälpa till efter jobb men det gjorde hon aldrig...

så jaaa. syrran och jag är bäst !


knäppa blogg.

vet inte vad det tog åt min blogg igår. den gillade inte att jag ändrade i presentationen av mig. så jag fick helt enkelt ta bort presentationen. och då visades inläggen igen. skumt :P ska se om jag kan få dit min presentation igen dock, vill ju ha den där!


någon som haft liknande problem förresten?

mååååste förresten köpa nytt ultrashield till kallemannen också. det går ju åt en hel del en sommar ;) och nu har jag ett annat medel för ultrashield var slutsåld förra sensommaren…


så fula är kalle o bella på denna bild i sommarhagen :P


Min blogg verkade ha fått fnatt igår, var ...

dsc00811 (MMS)

Min blogg verkade ha fått fnatt igår, var visst flera som inte kom in. Vet dock inte om den funkar idag heller? För mig var den helt blank igår. Skumt, ska se om jag hittar vad som är fel. Vad gör ni idag?


jäkla häst :P

suck skrev nyss ett inlägg men eftersom mitt internet inte är som det borde så försvann allt.. USCH!!


i alla fall, det här med skritt är verkligen inte kalles grej :P idag fick vi både galopp (!!!) när vi bara hade kommit till anläggningen och så trav lite hela tiden. plus hopp och skutt hela rundan för allt var ju bara såååå farligt idag. knashästen!

kalle fick beta 40 minuter också. det uppskattades :)

imorgon blir det ett joggpass på utebanan i alla gångarter. det kommer nog kalle uppskatta hihi.


OTÅLIG !!

usch jag tycker alltid det är så jobbigt när man ska tävla och man väntar på de där startlistorna. jag veeet ju att många inte lägger ut förrän typ 3 dagar innan ... men ändå! jag är otålig och vill veta nuuu :D
verkar dock inte va så många starter, vilket ju är skönt på sätt och vis för då går dagen fort och det blir inte så lång väntan :)
ska skritta kalleman ikväll med, får se om han är lugnare idag! ska ta med kandaret ut också, har ju det hemma för att jag ska blinga pannbandet (vilket jag inte kommit till skott med än...) men har också fixat med kedjan för haken till kedjan var felböjt så den nästan skavde kalle vid munnen... så ska prova om det blev bättre när vi böjde den åt ett annat håll :) kanske får kalle skritta med kandaret på isåfall :)
hopphästen ser faktiskt ut som en äkta dressyrhäst med kandar :)

hur gör man???

öhmm... ska koppla in ett aggregat i hagen nu som går på solceller... men jag vet inte alls hur man gör för att koppla in det hhaha. alltså... jag vet inte ens hur man börjar, förutom att öppna kartongen...

ska försöka få ström på de 2 översta trådarna (har 3) . hur gör man då? :o

nån som är kunnigare än jag? :D


 
vet inte om det är ett sånt här men ett liknande säkert. :) bild lånad från google.

att bara skritta...

igår fick vi ordinationen av kiropraktorn att bara skritta på långa tyglar. så kalle och jag begav oss ut i skogen framåt kvällen. det var dock mindre lätt att skritta på långa tyglar på en häst som dels hoppade från sida till sida och överallt för alla "farliga" saker. och dels började trava typ en gång var femte meter :P

men vi försökte hålla oss till skritt och ha långa tyglar så gott det gick i alla fall, haha. kalle tyckte det var spännande att komma ut i skogen !

min syster lotta och jag jobbade i hagen innan dess och är nu typ klara. fy vad vi slet, i 4 timmar höll vi på typ!! fast den tredje medhjälparen dök inte upp.

idag gäller också skritt på lång tygel. får se hur vi ska klara det idag, hihi. kalle är ju en häst som inte riiiiktigt klarar av det här med att vila :P


finaste buspojken.

ko-blogg?

nog för att denna bloggen är en hästblogg men jag var ju och kollade när korna släpptes ut på bete idag och mååååste bara få visa några bilder på sötnosarna! missade så klart att fota de rejäla bakutsparkarna men :P


flashback.

idag har jag och min syster varit och kollat när de släppt ut korna på bete. det är så mysigt tycker jag! extra mysigt eftersom jag spenderat så många år av min uppväxt på denna gården. jag red deras shetlandsponny som liten :) och skötte deras nordsvenskar. de hade också då ett travarsto, henne har de kvar än idag.

senare så tog jag mig an henne som ett tillridningsprojekt. det är en mycket känslig försiktig liten tjej som har svårt för att lita på människor. vissa dagar kunde du inte ens komma nära henne i hagen på flera timmar.

förra året på kosläppet såg jag inte. men idag såg jag henne. jag tror inte hon kände igen mig. hon har verkligen åldrats. lilla flickan med de snälla ögonen. idag fick jag klappa henne, efter lite misstänksamhet i början. men när jag smekte mjuk vid näsborrarna och la hela handflatan i hennes panna så var det som att hon slappnade av totalt. fina flickan!


lilla tjejan... med grimman på sne.

lycklig häst.

igår fick kalle hälsa på lite i sommarhagen. kan säga att jag hade en lycklig häst. han ville inte alls bli fångad sen dock :P


det är du!

det är du och ingen annan. bara du.


checklista.

ojoj vad duktig jag var i stallet igår. eftersom kalle inte ska motioneras så passade jag ju på att fixa och dona.

skura ur och fylla på vatten i fyrkantiga baljan - check!
smörja dressyrtränset - check!
smörja hopptränset - check!
smörja hoppsadeln och sadelgjordarna - check!
fixa kalles man - check!
massageborste över hela kalle - check!

idag ska kalle få käka lite gräs och så tänkte jag smörja stövlarna och byta schabrak på dressyrsadeln :) och så ska kalle förstås borstas ordentligt precis som idag!!

In i dimman? Hihi. Dags att ge hästarna fr...

dsc00808 (MMS)

In i dimman? Hihi. Dags att ge hästarna frukost nu , blir en snabb visit innan praktiken som börjar kl 8! Vad har ni för er idag?


once again!

och förresten, ännu en gång förbluffar kalle folk med sin ålder ;) när jag sa att kalle var en äldre herre så gissade han på 12 :P och blev alldeles tyst när jag sa att kalle faktiskt fyller 19 i år :)

ser fram emot återbesöket om 3 veckor, då ska det ju bli ännu bättre :) och så får ju jag en omgång då med förhoppningsvis :)


förra sommaren när kalle hälsade på hos ridskolehästarna 1 vecka :P

never ending story?

usch, vad less jag blir...

Ny attack mot häst

Under natten till lördag förra veckan har någon tagit sig in i ett stall i Bergeforsen och skurit en häst mellan frambenen. Polis och veterinär tror att det skett med ett rakblad.

Den person som morgonfodrade i stallet märkte att någon varit inne under natten eftersom hinkar, grimmor och vattenkannor låg utslängda på golvet. Såret på den attackerade hästen satt dock på ett mindre synligt ställe varför det upptäcktes först när ägaren kom vid lunchtid.

Några dagar tidigare hade ägaren fått ett hotfullt vykort som kopplas till attacken mot hästen. Polisen har lokaliserat ett troligt försäljningsställe och fått veta att en person köpte ett likadant kort under tisdag eftermiddag skriver Sundsvalls Tidning.

från tidningen ridsport


kalle-dagar.

nu när kalle ska ha totalt motionsfritt 2 dagar efter kiropraktorns besök så ska jag ha riktiga kalledagar ändå. kalle ska få käka gräs, bli borstad MASSOR och så ska jag ta tag i manen med :)

jag ska också smörja läder och kanske ta tag i kandarpannbandet som jag sagt flera gånger nu :P

vad brukar ni göra när ni har "pysseldagar" i stallet? :)


inte helt fel ute.

idag blev det alltså kiropraktik för kallebus. mig blev det ingenting med men det kommer fler tillfällen. kalle ska ha återbesök om cirka 3 veckor så då ska vi nog kunna klämma in mig med ;)

kalle hade låsningar och så på alla de ställena jag misstänkte. och inte på något annat heller. rätt så "skönt" att man faktiskt ändå kan känna var "felen" sitter... och inte är helt fel ute liksom!

det satt en liten låsning i halsen på högersidan. kalle har varit lite knepig att ställa/böja i halsen åt höger och där var felet. denna låsningen fick han bort helt.

sedan satt det en låsning på högersidan av manken. detta har jag också misstänkt, han är väldigt känslig vid mankpartiet,  det har vi märkt främst vid sadelinprovningarna.

och den större låsningen som jag också haft stora misstankar på, allra störst faktiskt, satt i ländryggen på vänster sida. denna var rejälare, och jag har ju också tyckt att kalle har sett konstig ut på sistone, liksom "fel" form :P och detta var orsaken, kotorna hade flyttat på sig! detta kunde han inte få till helt idag, så detta ska fixas lite extra nästa besök :)

kalle var sååå nöjd efteråt och bara helt trött. fina grabben!

nu blir det vila torsdag och fredag och sedan skritt lördag och söndag. och så köra på som vanligt sen. tävlingarna såg han inga problem med så det kändes bra! såg redan idag att kalles länd/rumpa såg mer "rätt" ut. :)


och eftersom kamerans batteri var urladdat så blev det inga nya bilder idag :P


typiskt!!

tog med mig kameran för att kunna fota lite under tiden kiropraktorn pysslar med kalle. men ja... vad tror ni problemet är? jo att så klart batterierna är urladdade :P

suck säger jag bara haha. så typiskt mig att inte kolla !!

nu är det utökat med 1 häst till som ska kollas idag. så 3 hästar får genomkoll av kiropraktor idag. får väl see om jag hinner få en genomkoll av mig med då :)


vet inte varför jag gillar denna bilden så mycket...

knäckt idag...

idag så är det då äntligen dags. efter flera dagars (veckors??) försök att få en tid med kiropraktorn så är nu stunden kommen! han ringde och idag är det alltså dags. kl.16 blir det. spännande att se om han hittar något på kallebusbus! :)

skönt att få hästen genomgången i alla fall. men jag har faktiskt aldrig tittat när de utför kiropraktik så det kanske ser lite läskigt ut i och med att det är lite "våldsamt" ibland.

har ni bra/dåliga erfarenheter av kiropraktik? :) om han har tid över så ska han få ge mig en omgång med ;)


early morning.

idag är jag uppe med tuppen. bytte mig till morgonen så blir att ge hästarna frukost och släppa ut dom innan praktiken idag. jaa, kalle och citrin är ju redan ute förstås men de vill ha sin frukost i alla fall :)

vad har ni för planer för dagen? :)


kalle vill alltid ha maaaaat!

joggpass.

igår blev det ett joggpass på utebanan igen för kalle och mig. jag är väääldigt försiktig nu när han varit halt och rider bara korta lätta pass hittills. är livrädd att han ska kännas ofräsch igen. gör ont i hjärtat på mig då :(

idag har jag tänkt att antingen tömköra eller rida en sväng i skogen i alla fall. :) bra med omväxling för min fining! :) ska jobba ikväll dessutom såååå tiden är knapp. inte kul att stressa :/


åka på meeting.

jag har aldrig varit med på något meeting med kalle. ja inte med någon annan häst heller för den delen. jag tycker dock det verkar väldigt kul och spännande. att tävla två dagar i rad liksom, sova bort och sådär.

i juni är det ett tvådagars dressyrmeeting som jag är lite sugen på att åka på :) dock vet jag inte, om man liksom bara rider en klass per dag, blir kanske kalle uttråkad då? :D menar, av att bara stå i en box hela tiden...

jag får fundera på detta :)

edit: jag förstår att man promenerar med hästen men det är ju inte samma sak som att gå i hage hela dagen :P

brukar ni åka på meetings?


kom ihåg!

som en liten påminnelse till mig... måste köpa kolla masken i veckan :D:D blir spännande att se om kalle har några maskar i magen hiih :)

i övrigt fick jag en hemsk mobilräkning. usch, inte bra att mobilblogga så mycket ;)


kaos!

Polis fick fånga lösa hästar

Polis och frivilliga lyckades fånga två ponnyer och två stora hästar som vid lunchtid på måndagen befann sig mitt i trafiken vid Gardistahålan mellan Skurup och Rydsgård.

Enligt larmet till polis utgjorde hästarna en fara både för sig själva och för bilister. Några förbipasserande lyckades fånga två av rymlingarna och med hjälp av tillkallade polispatruller och frivilliga var alla hästar tillbaka i sin hage efter en halvtimme skriver Ystads Allehanda.

från tidningen ridsport


one more.

såg att min klubb ska ha klubbdressyr också den 22 maj. blir nog att vi är med på den också. får se om man kan få rida en annan klass med hihi. hoppaaaas :D

nu hoppas jag bara att jag får tag på kiropraktorn... morr !!!!

vad gör ni idag förresten? :)


era ord är min lag.

jag valde att lyssna på er när det gäller mina tävlingsplaner nu i slutet av våren. vi kommer mjukstarta den 15 maj med att rida en LA:1,  även fast jag inte gillar att rida på kort bana. sedan kommer vi rida MSV C:2 (DEBUT!!!) den 28 maj. och jag är bara såååå nervös inför alltihopa!

kiropraktorn har jag fortfarande inte fått tag på. suck säger jag!

jag mååååste ta tag i att blinga pannbandet till kandaret nu med. ska rita en skiss först hur jag ska placera stenarna..


Usch vilken start på dagen. Var ute hos ka...

dsc00757 (MMS)

Usch vilken start på dagen. Var ute hos kalle och klädde av honom Sen i god tid körde jag mot praktiken. Dock visste jag inte att vägen var avstängd så stod först i kö 30 min. Och fick sen köra stor omväg. Framme 40 min försent. Usch!


Och som vanligt funkar inte internet hemma...

dsc00762 (MMS)

Och som vanligt funkar inte internet hemma.. Ikväll har vi i alla varit ute i skogen tillsammans med marie och fanta. Blev en lagom lugn runda, mest skritt men lite trav och en kort galopp. Kalle var så glad och gick och småtravade mest hela tiden.. Härligt var det att komma ut i skogen!


vår tävlingsdebut då?

nu när vi fått ställa in tävlingar på grund av sår, pencillin och hältor så har jag börjat kolla lite smått på tävlingar igen. finns en tävling den 15 maj, dock har de inga kul klasser. kort bana och då är det ju LA:1 vi skulle få rida. jag gillar inte riktigt de korta banorna men  kanske det är något för oss ändå att börja med.
annars har vi ju vår regionala tävling som vi planerat åka på hela tiden den 28 maj. då ska vi isåfall rida msv c:2 och det blir debut både på regional nivå och i den klassen. tävlingsplatsen är dock ett ställe vi varit på flera gånger :)
hoppas vi ska kunna vara med i någon tävling innan sommaren i alla fall, sen är det ju knappt något alls förrän i slutet av juli/början på augusti.
lokal dressyr i höstas. :)

mera slit.

idag ska vi slita ännu mer i sommarhagen :) några stolpar till ska flyttas och min syster lotta ska hjälpa till idag med :) vi ska även börja röja undan grenar och sånt där. hoooppas vi kan få ström ganska lätt iaf :)
idag blir det också en tur i skogen med kallebus tänkte jag. igår så hann jag inte, var så mycket med alla kalas så vi tog bara ett lätt joggpass på utebanan. kalle kändes dock riiiktigt fräsch. så det var härligt :)
kiropraktorn har fortfarande inte ringt upp. suck säger jag :P
vad har ni för planer för dagen?
kallebus ska nog få hänka med upp till sommarhagen idag :)

Och gissa vad, min mage och jag är fortfar...

dsc00372 (MMS)

Och gissa vad, min mage och jag är fortfarande inte sams!


RSS 2.0