sveriges djurskydd.

suck, sveriges djurskydd är inte vad det borde vara tycker jag. önskar att vi kunde bli lite mer inspirerade av t.ex. djurpoliserna. ser de något djur som far illa så får ägaren någon vecka på sig att fixa till det, annars tar man djuren ifrån dom. i sverige så väntar man 6 månader innan man gör återbesök. helt jäkla sjukt enligt mig!!

Fjording omhändertogs i Nässjö

Polisen fick i helgen hämta ett fjordingsto från en gård i Nässjö kommun, då ägarna misskött hästen.

De två bröderna som äger gården är i 65-årsåldern och har tidigare fått påpekanden om att hästen inte sköttes ordentligt. Djurskyddsinspektörerna gjorde ett besök i augusti 2010, och upptäckte då att stoet hölls instängd i en gammal verkstad, utan varken strö eller foder. Runt platsen där hästen stod fanns skrot och annan bråte, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.

När stoet fick gå ut band bröderna fast henne vid ett träd. Ägarna har inte förbättrat hästens miljö och därför beslutade man nu att omhänderta stoet.

från tidningen ridsport

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Jessica

Sv; japp jag jobbar, du också antar jag? Då får vi hoppas på hästprat ikväll...haha aaah en modell längre bbehöver jag verkligen... Verkar svårt, är det bara jag som har grov häst och vill rida i dressyrsadel liksom??!

2011-02-22 @ 08:59:12
URL: http://nordsvenskaoden.blogg.se/
Postat av: My

suck, att inte polis och de lär sig?sv: yes och med senior licensen på 900kr så blir det en ganska stor en gångskostnad i början på året.

2011-02-22 @ 10:52:35
URL: http://sonntags.blogg.se/
Postat av: johanna

sv: haha, aa, lite sent men hade inte visat dem ;) hih

aa, jag tror jag kommer att köpa ngt. Typ schabrak eller nått :D Ska du köpa ngt? :D

2011-02-22 @ 10:53:16
URL: http://lizzajohanna.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Det är verkligen sjukt att man får så lång tid på sig. Missköter man sitt djur ska man fixa det med en gång, onödigt lidande för djurets del när det får vänta flera månader till att bli omhändertagen.Sv: Haha nej, den är inte nytagen, men det har sett ut ungefär så nu den senaste tiden, men idag snöar det igen. xD

2011-02-22 @ 10:55:44
URL: http://mikaelahilbertsson.devote.se
Postat av: carro

Sv: Tanken är absolut att vi ska försöka komma ut o tävla lite i år.. Jag är iallafall jättesugen! Men det blir vår första tävling på ickehemmaplan så jag är lite nervös över hur han kommer reagera.. Men man måste ju börja någon gång och någonstans ;)Antar att ni med ska tävla en hel del? :) Vart blir första starten? :)

2011-02-22 @ 11:47:38
URL: http://cherrybabe.blogg.se/
Postat av: Erika

sv;

Tror filmen är ifrån 2010. :)

2011-02-22 @ 12:05:11
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: linnea

Jag vet inte riktigt.. det tar kanske en halvtimma att skritta bort :PAtt man ens har djur när man inte vill sköta om dem är sjuk! :S Man har ju ändå ingen nytta av en häst som står i en verkstad.

2011-02-22 @ 17:57:27
URL: http://willspirit.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0