bollar tillbaka.

här får ni bollen igen!! som jag skrivit tidigare vill jag ha er hjälp med att välja 1-2 bilder jag ska förstora upp!
 
bakgrunden på den/de bilderna är inte så noga; de ska konturskäras "slarvigt", dvs så en del syns bredvid mig och kalle, men att bilden är formad.
 
bilderna som väljs ska verkligen andas DRESSYR!!! 
 
så kom igen nu, hjälp mig!
 
välj bland inläggen med bilder från tävlingen, del 1 till 5. skriv vilken del bilden är i samt vilket nummer den har (där bilden överst i varje har bild nr 1.
 
TACK :)
 
den här får inte väljas, det ska vara i rörelse och hela kalle ska vara i bild :)

upprördhet kring dressyren på ghs.

nu måste jag komma med lite tankar och åsikter. satt och tittade på küren i förmiddags från göteborg horse show. hörde då kommentatorn säga att det varit upprördhet bland ryttarna på grund av blommor som ställts fram vid banan på tävlingsdagen som inte varit där när de hade varit ute på banan tidigare...
 
jag vet inte om det bara är jag som tycker att det känns lite konstigt att de är så upprörda (sen vet jag inte hur upprörda de nu verkligen var, jag utgår bara ifrån det kommentatorn sa). för om jag jämför med mig själv och när vi är ute och tävlar så är det ju inte så att vi får rida runt på banan någon dag tidigare eller så för att känna på banan och vänja hästen vid eventuella saker som kan vara skrämmande. 
 
nej, för vi får ju rida runt något varv i eller utanför banan precis innan start och inte gnäller vi för att det finns blommor etc som kanske inte brukar vara där. det är ju bara något man får ta itu med precis innan start!! vi får ingen möjlighet att rida på banan någon dag innan tävlingen liksom...
 
visst, det är en annan nivå men ska vi kunna rida våra hästar igenom program där det finns blommor som kan ställa till det för tittiga hästar så tycker jag VERKLIGEN att ryttare på så hög nivå ska klara rida igenom det.
 
säg gärna vad ni tycker i frågan, det här var min första reaktion och reflektion.
 
 

I need your help!

nu har jag ju lagt upp en massa bilder här på kalleman och mig från tävlingen. jag vill nu ha er hjälp; vilka bilder ska jag förstora upp? de ska förstoras upp ganska så rejält, kan ni ha i åtanke!
 
det är 1 eller 2 bilder jag ska förstora upp. ange vilket inlägg de ligger i (bilder från tävlingen 1,2,3,4 eller 5) och nummer på bilden (där den översta är bild nr 1). 
 
vad tycker ni, vilka bilder är bäst? :)
 
 

bilder från tävlingen - del 5

more pics!! :) de här bli de sista!
 

GHS 2013

så, vilka ska till Göteborg Horse Show i år?
 
själv har jag tagit ledigt på fredag för då åker frussi och jag dit. weeee!! kulkul ska det bli! hoppas göra en himla massa fynd på mässan ;) 
 
ni som ska dit; något speciellt ni hoppas hitta på mässan? :)
 
ett av mina köp förrförra året på GHS ;)

bilder från tävlingen - del 4

ännu fler bilder. hoppas ni gillar dem!! :) kul att ha en massa bilder med bra kvalitet!!!! tack än en gång frussi!!
 
 
 
måste flika in, älskar min min på den här bilden nedan ;)
 
 
 

bilder från tävlingen - del 3

ännu fler bilder. hoppas ni inte blir uttråkade :)
 
 

bilder från tävlingen - del 2

ännu fler bilder från söndagens tävling. enjoy :)
 

bilder från tävlingen - del 1

frussi tog alltså en himlans massa bilder på oss på tävligen. kommer publicera en del av dem här. :) hoppas ni gillar bilder!!!
 

film - msv c:2

här kommer då filmen från dagens tävling.
 
jag är väldigt nöjd och det är så kul att vi är så nära kval nu :) stort steg framåt för oss, som sussi sa!
 
missar i programmet: galoppinslag i ökade traven, kalle kliade sig i första halten och i ökade skritten ville han också klia sig :P
 
60,22% och jag är som sagt jättenöjd :)
 
slutkommentar från domaren:
"mycket trevlig häst som behöver bli starkare i sitt bakbensengagemang"
 

kom gärna med kommentarer, både positiva och negativa. tas gärna emot :)
 
 

dagens tävling

idag var vi iväg på tävling igen. skojskoj med massa tävlingar tycker jag :) 
 
vädret var topp och jag hade hjälp av frussi. tävlingen var på en annan av klubbarna i stan så det tog väl bara 20 minuter att köra dit ungefär. skönt med inte så långa tävlingsdagar ibland!
 
på framridningen kändes kalle helt okej. fick inte till någon wow-känsla men det kändes liksom bra helt enkelt!
 
inne på tävlingsbanan innan vi fått startsignal ville kalle klia sitt huvud hela tiden :P jag lät honom inte göra det vilket tyvärr var en miss från min sida; kalle ville sedan klia sig lite då och då i programmet :)
 
programmet flöt annars på bra, tyvärr så dök kalle ner för att klia sig i första halten, annars hade vi fått en 7a eller ngt där. sedan fick vi lite galoppinslag i den ökade traven (igen... typiskt!). i galopprogrammet fick vi nästan bara 7or vilket ju är roligt :) 
 
film kommer och även en massa bilder som frussi tog. de tävlingar vi nu varit utan film och bilder togs väl igen idag då frussi knäppte mer än 170 bilder på oss!
 
vårt slutresultat blev 60,22% och vi är ännu en gång sååååå nära kval!! men det känns så kul att vi är så nära nu! allt slit ger resultat. och jag är så sjukt stolt över min underbara kalleman!
 
 
ett smakprov från dagens bildskörd.

ladda om!

i helgen var vi ju på tävling och jag var så nöjd sååå med min fina kalleman.
 
igår var vi på dressyrträning för lisa igen. älskar träningarna :) vi fick kämpa ordentligt, kalle och jag. var svettiga överallt sen, haha. jobbade mycket med galoppöppnor längs långsidan och galoppslutor på diagonalen. även en hel del diagonala slutor i trav. och så enkla byten etc. nyttigt för både kalle och mig :)
 
i morse var det gym för mig (tränar på gym 2 ggr i veckan innan jobb - dvs är på gymmet kl.06). kan säga att jag körde lite muskelgrupper som jag inte brukar köra och jag har redan gryyyym träningsvärk ;)
 
kalle och jag festade till det med ett pass i skogen idag. jag tänkte att kalle skulle va trött och mör efter gårdagens träning... jag kan säga som så att jag hade totalfel!! kalle var så taggad och brallig och gick och småtravade mest hela tiden. och galoppen inleddes med bocksprång i varje fattning och sen fullt ös. söta kalle, han behövde helt enkelt springa av sig. vi måste ha sett helt överlyckliga ut. kalle med huvudet i vädret och öronen spetsade framåt i full galopp och jag på ryggen i lätt sits gapflabbande :)
 
imorgon blir det lite dressyrarbete, likaså på lördag. för på söndag är det tävling igen !
 
 

en lång väntan är över...

... finaste underbara ganci´s föl har anlänt. och det blev en liten hingst! så otroligt söt! och ganci beter sig så som jag trodde hon skulle; som världens bästa mamma! :)
 
hingstungen tittade ut igår morse. längtar efter att hälsa på ganci och hennes föl. hon är säkert hur stolt som helst!
 

dagens tävling.

idag var vi iväg på tävling igen, bästa kalle och jag. vi åkte ensamma även den här gången. och nu var det till en tävlingsplats vi inte varit på tidigare. men vilken otroligt fin anläggning!!!! att man aldrig varit där innan... har alltid tänkt att det är jättelångt dit just för att det ligger i skåne, men det tog ju bara 1 timme med bil och släp :) gilla på det!
 
red tävlingen på kandaret, var längesen vi tävlade på kandar nu. pausade projektet ett tag då kalle trasslade in sig med tungan i betten hela tiden ;) men nu har vi övat massa med kandaret så det kändes som vi var redo!

kalle var fin på framridningen, lyhörd både framåt, bakåt och åt sidorna. fina!! det var ganska varmt så vi höll oss på en av utebanorna när vi red fram, avslutade en stund med skolor och enkla byten i framridningsridhuset. 
 
inne på banan blev kalle lite tittig men vande sig när vi ridit runt lite. 
 
vi red en msv c;2 och jag är väldigt nöjd med kalle och vårt program. vi fick lite tråkiga missar; galoppinslag i ökade traven och fel galopp i första fattningen. tråkiga missar men kalle var ganska taggad ;) annars flöt programmet på väldigt fint, kändes stabilt och vi hade ett bra samarbete, kalleman och jag!
 
vi slutade på 60,33% och hade vi inte fått fel galopp och galoppinslag i ökade traven så hade vi satt första kvalet!! så visst kan vi, fina kalle och jag!
 
ingen film eller bilder i och med att vi åkte ensamma.
 
 

we so needed this!

aaaah VÅRKÄNSLOOOOOR !!!!!
 
idag var kalleman och jag ute i skogen. eller ikväll heter det kanske, vi gav oss iväg strax efter kl.18. och det var ljust när vi red iväg och ljust när vi kom hem. grusvägarna var mjuka och snöfria. vilket förstås resulterade i massor av trav och härlig galopp. kalle var så lycklig så han inte visste vad han skulle ta sig till stundtals ;)
 
WEEEEEEEEEEEEIIIII!!!
 
mindre kul är att kalle fått en broddspark på bogen. rätt rejält sår :( får se hur det ser ut imorgon...
 
 
altanen hos mina föräldrar vintern 2010/2011.

snabba puckar!!

det är verkligen skillnad på ridklubb och ridklubb. nu tänker jag i tävlingssynpunkt. vissa lägger ut info och startlistor i väääldigt god tid. andra får man nästan efterlysa dem dagen innan!
 
på söndag ska vi tävla igen, kalleman och jag. och de startlistorna (preliminära då) kom ut redan igår.
det kallar jag snabbt :) bra med framförhållning tycker jag!!
 
 

idag!

idag så ska vi försöka debutera på utebanan (igen, vi hade ju en kort period med vår någon gång i januari eller februari då vi också red där). jag toklängtar, älskar vår utebana!!! den har bra underlag och är stoooor; man kan galoppera fort och på stor yta :D haha!
 
nästa söndag är det dags för tävling igen och jag börjar redan bli nervös. knasigt!! ska troligen rida på kandaret då också, göra ett nytt försök! var länge sen vi tävlade på det :)
 

already in love.

woah woah woah. kärlek vid första ögonkastet!!
 
bästaste kalle njuter av livet som nakenhäst. han verkar ha vårkänslor. söte!! den här helgen är det tävlingsfritt. sen är det två tävlingar på raken. skojsans! :) 
 
längtar efter plusgrader på nätterna så man slipper kånka vatten till hagarna om mornarna... :)
 

a good feeling.

ååååh vilket underbart väder vi haft nu i flera dagar. jag får såna vårkänslor!! och att man dessutom ställt fram klockan så det är ljust efter kl. 20 på kvällarna gör det hela SÅ MYCKET BÄTTRE!
 
någon mer än jag som har våååårkänslor?
 
kalle går naken, utan snösulor och utan broddar. hur vårigt är inte det liksom? han är dock toklerig varje gång man plockar in från hagen ;)
 
imorgon är det träning. yaaaay!
 

dagens tävling.

idag var vi iväg på tävling igen, kalleman och jag. vår hästskötare blev magsjuk under natten så vi begav oss helt enkelt iväg ensamma (det har vi ju gjort förr, allt blir lite meckigare bara!). 
 
på framridningen var kalle lite tjafsig och ville liksom bestämma själv och jag hade svårt att vara bestämd :) han ville gärna galoppera fort, och kunde gå med på att galoppera samlat också efter att huggit mot handen ngn gång :P och i traven högg han mot handen lite då och då också, plus sparkade mot spöet. han har en del egen vilja, min pålle ;)
 
vi red en msv c:2 och jag kände ju inte riktigt att vi var samspelta när vi gick in på banan. och det blev också lite tjafsigt här och var i programmet. det vi fick till bäst var galopparbetet. första enkla byten blev väldigt bra, andra skrittade jag tyvärr för många steg.
 
vår slutprocent blev 56,556 %. 
 
varken film eller bilder finns ju tyvärr inte då vi som sagt åkte ensamma.
 
nu laddar vi om 2 veckor till nästa tävling, då jag faktiskt funderar lite smått på att rida på kandar!!
 
 
älskade kalle, det är tur att du är så söt och charmig! :)

RSS 2.0