ta det lugnt?!

att ta det lugnt finns inte i kalles värld. ikväll skulle vi ut och skritta en runda i skogen (som för övrigt var helt snöfri, bara mjuka grusvägar!!!). kalle tyckte dock att min plan var totalt värdelös (hrm...) så han la in både bockserier och galopp i full speta under turen. sötplutt!
 
imorgon ska vi nog ut i skogen igen lite lugnt, alternativt ta ett lugnt pass på utebanan om det fortfarande är plusgrader :)
 
har ni någon snö kvar? 
 

höökskatalogen.

igår fick jag (äntligen!!!) hem höökskatalogen flera dagar senare än alla andra :P
 
tyckte det fanns en del skoj saker. lite schabrak och sådär. fina träns också :) är sugen på ett nytt träns... men hoppsadel ligger överst på listan förstås :)
 
vill ha ett nytt tävlingsschabrak men det verkar OMÖJLIGT att hitta utan massa loggor och grejjer. nu med de nya reglerna så får man ju inte ha loggor heller... :(
 
vill ha ett tjockare vitt schabrak med någon fin passpoal i guld/beige eller något sådant. som inte kostar en förmögenhet ;)
 
har ni hittat ngt i höökskatalogen!?
 
 

att välja hästtransport.

jag är i transportletartagen. har kollat lite halvt seriöst i ett års tid men försöker nu kolla lite mer noggrant. men det är så så så svårt !! det finns så mycket att välja mellan.
 
plyfa eller glasfiber
plyfagolv, alugolv, glasfibergolv
sadelkammare eller inte
 
och så det stors problemet/frågan; LASTVIKT OCH TJÄNSTEVIKT!
 
jag vill ha en transport med så låg tjänstevikt som möjligt (för att så klart kunna lasta så mycket som möjligt), sadelkammare och mjuk transparent mellanvägg. vill också gärna ha foderkrubbor! vill inte ha 1,5-hästars just om jag någon gång skulle vilja köra två hästar (eller ja, sambon med BE-kort får väl köra då)
 
men trots mina "krav" är det så många att välja mellan så man inte vet var man ska börja, haha.
 
ni läsare; vad har ni för transporter? nöjda? någon som har transport som uppfyller mina krav? :)

det bidde inga reafynd...

hittade inget direkt på rean idag. typiskt!! får se om jag tar en tripp till i helgen :)
 
däremot har jag 4 sadlar hemma på prov. skojsans! hoppas någon är vettig nu!
 
imorgon ska jag antingen ta en sväng i skogen med kalleman eller blir det bus lös i ridhuset. han var något knackig i vänster varv på böjt spår på träningen i onsdags. inte nicke-halt men liksom inte helt hundra.hoppas det var något tillfälligt.
 
nu har jag precis kommit hem från stallet. tagit in kalleman och mella och sedan fodrat och nattat alla pållisar. mysigt att vara ensam i stallet med hästarna.
 

på fredag.

på fredag ska jag hämta hem lite fler sadlar. och då är det ju också REA på charlies. yay yay!!! :)
hoppas kunna göra massa bra fynd, hihi!
 
någon mer som ska dit i antingen växjö, jönköping eller vetlanda? :)

busy busy busy.

uuuuj kommer bli dåligt med uppdatering innan tors/fre den här veckan tror jag. är fuuuuullt upp. massa jobb och massa kalle :)
 
idag var vi på första hoppträningen och kalle var minst sagt L A D D A D !!
 
vi jobbade mycket med gas, broms, styrning. helt enkelt lydnad! och kalle hade massamassa gas och inte så mycket broms ;) 
 
men jag är glad att kalle tyckte att det var så skoj! vi jobbade mycket med distanser och att bryta av till trav efter första hindret i distansen och sedan hoppa andra hindret med markbom före i trav. VÄLDIGT nyttigt för oss då vi brukar ha bromssträckor på sisådär 200 meter i vanliga fall, haha!
 
är väldigt nöjd med kallebing, han tyckte det var helfestligt och var så nöjd så. finaste älskade bus <3
 
sadel vi provat nu. santa cruz celine.
 

på tors/fre ska jag också hämta hem fler sadlar att prova.
trooor det blir:
santa cruz merina
prestige golden star
tolga
 
spännande :)

då är vi igång.

sadelprovandet är nu igång på allvar. hittills är 3 st testade.
 
en som inte passade alls, en som jag inte riktigt kan avgöra och en som var alldeles för smal. vi fortsätter jakten ;)
 
på tisdag ska jag på hoppträning med kalleman. då ska vi nog rida i den sadeln som jag inte riktigt kan avgöra om den ligger bra eller inte. har ridit i den en gång utan protester från kalleman.
 
men shit vad knepigt det är att hitta passande sadlar, speciellt till hästar med sån knepig rygg som kalle. lååång manke, en rak rygg som sluttar upp mot korset, breda känsliga bogblad... svårt!!
 

On a trip.

Ujuj vad trött jag äter. Klockan är myyyyycket för mig ;) 
 
är nu i Malmö hos mina föräldrar för lite kvalitetstid med dem...
 
och i morse var kallebing och jag i stora ridhuset och tömkörde. Var färdig där innan ens någon kommit till anläggningen för att Morgonfodra :))
 
Skriver på mammas iPad som vill stava lite som den vill.. På tisdag är första hoppträningen. Taggad och nervös på samma gång!!!!
 
hoppas ni har en topphelg!!! 

"det är äckligt!!"

det är äääääckligt, det är inte gott. jag vill inte haaaaaa. har du inget gott att bjuda på? det där smakar ju skiiiiiiiit!!
 
ja, hade kalle kunnat prata hade han nog sagt så om hösilaget. i vanliga fall brukar kalle älska hösilage men ibland får han såna dagar då han bara tycker det smakar skit :P det är inget fel på det, de andra hästarna äter med god aptit. men kalle matvägrar ;)
 
tur jag har hö också som jag kan trycka i honom. han går ju på gödning, så måste få i honom allt :)
 
ikväll har vi för övrigt bockat fram i skogen... sötpluttkalle!!!
 

spänd.

åh, vad jag är spänd på att sätta igång sadelletandet igen. men när jag provat några och ingen ens är i närheten av att passa så lär jag inte vara så pepp längre, haha!

men kul ska det bli att skaffa hoppsadel igen. jag trivs så mycket bättre med att rida ut och förstås att hoppa i hoppsadel. det blir liksom lite svårt att få bra sita över hinder med dressyrsadeln ;)
 
ska ringa charlies imorgon och påminna dem!! weeee!
 

hello winter!

känns konstigt att jag för bara någon vecka sedan red på vår stora utebana och den var helt snöfri, mjuk och fin. och att jag för bara någon vecka sedan galopperade på mjuka grusvägar i skogen.
 
i morse när jag kikade ut genom fönstret så var det snö. massa snö. och det har snöat lite hela dagen. har väl 10 cm eller så nu i alla fall!
 
kalle och jag firade det med en skogstur i snön. mysigt :)
 
 

träning, träning, träning.

massa träning på gång och jag är så så så T A G G A D !!
 
igår bestämde jag mig helt för att vi ska börja hoppträna igen. så varannan tisdag kommer vi träna hoppning. ska bli riktigt kul och jag känner mig riktigt peppad för det! gissar att kalle tänker detsamma :)
 
vi har också fått ytterligare en reservtid för lisa, nästa vecka. KUL!!! brukar vara svårt att få tider men nu fick vi en tid förra veckan och så en tid nästa vecka. helt enkelt perfekt!
 
hoppas det fortsätter trilla in träningstider! ska försöka få med fotograf på något träningspass med och dela med mig av alla övningar lite bättre :)

what a feeling.

iiiiih. jag är så glad, glad, glad! allting bara går så braaaaa :)
 
igår var vi borta i lilla ridhuset för att hoppa lite, kalleman och jag. en unghäst i stallet skulle hoppas också, så vi tänkte hoppa tillsammans. dock var unghästen lite för busig och det var lite för mycket aktivitet så blev inget hoppande för honom.
 
men kalle och jag hoppade desto mer! har inte hoppat uppsuttet sedan i somras eller något och både kalle och jag var riktigt taggade! eftersom vi inte hoppat på länge blev det förstås inga höjder eller något avancerat. vi hade 2 kryss på varsin diagonal, ca 50 cm höga. och så kom vi på dem som en 8a gång på gång.
 
och det gick sååå sååå sååå bra!!! i vanliga fall när vi hoppar brukar det vara full fart och okontrollerat för kalle tar kommandot och drar :P men igår bestämde JAG. JAG bestämde vägen till hindret, JAG bestämde farten, JAG bestämde avståndspunkten och JAG bestämde väg och fart efter hindret. det var nog ett av våra allra bästa hopp-pass måste jag säga. lätt det med allra mest kontroll i alla fall!! och detta tack vare massa coachning och peppning från marken från bästa sara som stod i vårt stall tidigare.
 
kalle var lycklig att få hoppa och jag likaså. avslutade med ett liiite högre räcke, 65 cm eller något. KUL!! :)
 
är sjuuukt taggad på att hoppa mer. ska börja leta hoppsadel igen nu på allvar, pratade med charlies idag. WEIWEIWEI!!!
bästa kalle med en annan pilot, förrförra ägaren. hoppa kan han!! :)
 

på eget äventyr.

igår ringde de mig från stallet en stund efter lunchfodringen. kalle hade varit på eget äventyr (!!). 
 
vi har problem med att vilt tar sig in i hagen och när de gör det så knäcker de stolpar så att staketet ramlar ner och hamnar då i knähöjd upp till midjehöjd. med andra ord; en enkel match att ta sig över om man vill sticka iväg på egen hand!! 
 
så det gjorde alltså kalle igår. han kom dock inte så långt; till grannens trädgård. där var en tråd som avspärrning så han inte kunde komma någon annanstans (om han inte skulle springa genom trädgården; då hade han kommit ut på vägen. men kalle är ju en liten fegis så det vågade han inte ;)
 
så när hon som hade lunchen igår hittade honom stod han bara stilla och helt snopen vid avspärrningstråden. knaskalle!!
 
satt upp lite extra trådar nu och spänt tråden lite mer, hoppas det håller nu. vid lunch idag var han i alla fall på rätt sida staketet ;)
 
(förra året hoppade han visserligen ut när staketet var fullhöjd också så fick göra hingststängsel; 2 meter höga)
 
kalle övar hoppning??! ;)

tjurar.

beställde nya benskydd till kalleman (senskydd + kotskydd) då hans gamla eskadron håller på att säga upp sig (med all rätt på kotskydden som är MINST 6 år gamla, säkert mkt äldre).
 
fick veta att de var restade och nu får jag dem inte förrän om 8 (!!!!) veckor. inte alls okej enligt mig faktiskt :(
 
får se om jag kan hitta dem på annat håll helt enkelt. ska börja leta hoppsadel igen också. exciting men jobbigt!
 
är det bara jag som tycker det är jobbigt att vänta länge på saker man beställt? :(

JAG ÄR LYRISK!!!

alltså, jag sitter här hemma och är heeelt lyrisk! VILKEN JÄKLA TRÄNING VI HADE IDAG!!!
 
så bra som det kändes idag vet jag knappt om det någonsin har... kalle var riktigt mjuk och fin redan från början! loss och fin i bogarna och en jämn go takt. han jobbade igenom hela kroppen och bar sig själv riktigt bra :)
 
vi jobbade en del skolor i traven, gymnastiserade kalle ordentligt. öppna längst långsidan, sluta längs långsidan, börja med öppna längs långsidan och byt till sluta, flytta ut baken på volt etc etc.
 
kalle var grymt fin passet igenom och jag bara satt och njöt (och red som en tok förstås!!!).
 
i galoppen jobbade vi lite slutor längs långsidan, flyttade ut baken lite på volt, jobbade lite med byten (kalle gjorde sina MEGABYTEN men rena är dom, huvudsaken ;) ) och så jobbade vi på galoppiruetter. 
 
lisa, min tränare, är helt övertygad om att kalle kommer kunna göra piruetter utan problem så småningom (alltså riiiiktiga, nu jobbade vi förberedande med arbetspiruetter). kalle blev jättevillig och arbetsam när vi började med piruetterna och satte under sig riktigt fin och vände. MIN FINA PRINS!!
 
hemma i stallet sen åt han med god aptit medan regnet öste ute. trött kalle var det också ;)
 
hoppas det blir träning snart igen :)
 

nästan ett hinder.

ikväll var kalle och jag i lilla ridhuset. så trist nu när marken är frusen igen och man inte kan rida ute. ogilla!
 
det låg massa travbommar i ridhuset så vi utnyttjade dem. kalle var pigg och glad, travbommar är ju faktiskt näääästan ett hinder! :)
 
i helgen måste vi bygga upp lite hinder och hoppa, det längtar vi efter både kalle och jag.
 
igår red vi ett dressyrpass i stora ridhuset. finfin kalle!
 
längtar tills på onsdag, då är det LISATRÄNING! wei wei wei!
 
 
 

ett gott betyg!

några av er har noterat att jag har en ny header. att ni dessutom påpekar att den är fin gör mig väääldigt glad för den här har jag lyckats knåpa ihop helt själv, haha! :) 
 
kalleman är förresten superduperpigg (ovanligt) så igår var vi ute och cantrade i skogen på mjuka grusvägar. idag jobbade han sig lite i pessoan och han ville jobba mer än han behövde, söte...
 
är sugen på att börja hoppa igen också och då också skaffa mig hoppsadel igen :o)

mål 2013

jag letade och letade i arkivet för 2012 efter målen vi hade för året. jag hittade ett inlägg där jag skrev att målen skulle komma upp någon dag senare. men de kom aldrig :P jag glömde visst bort dem, haha!
 
men mål för 2013 ska vi ha i alla fall!
 
  • Vårt mål att rida minst två godkända MSV C-program kvarstår (62 %). Hoppas vi ska fixa det i år!!!
  • Starta minst en MSV C på kandar utan att kalle "trasslar in sig" med tungan ;)
  • Komma igång med hoppningen igen (inte tävlingsnivå men så vi kan klubbhoppa i alla fall)
  • På något sätt, någonstans, ska jag bada med Kalle i sommar!! 
Förutsättningarna är ju förstås att vi båda ska hålla oss friska och skadefria!! 
 

2012 - året som gick, del 4

och så har vi kommit fram till den sista delen i återblicken. 
 
oktober:
 
hästarna sov sin första natt inne efter en lång period ute dygnet runt. 
 
och med installningen så kom också kalles överskottsenergi som ett brev på posten ;)
 
vi var iväg på en regional dressyrtävling igen. och jag åkte dit alldeles ensam. vilket alltså innebar inga bilder eller filmer, men nyttigt att vi faktiskt klarade det helt själva. vi hamnade som första utanför placering i båda klasserna. i LA:4 fick vi 64,882 % (hade fått mer om inte kalle sett spöken överallt) och i MSV C:2 fick vi 60,889% (bäst hittills!!)
 
kalle klipptes för första gången för säsongen. blev en halvklippning :)
 
kalle visade sina moves i ridhuset och jag gjorde misstaget att låta youtube "fixa till" skakningarna i filmen. resultatet: JÄTTESKAKIG film :P
 
kalle fick snösulor i skorna och några dagar senare kom snön! han fick också ett nytt regntäcke med halvhals :)
 
 
november:
 
kalle fick en hård galla på ena bakbenet. gallan pendlade sedan mellan att vara mjuk och hård men ingen hälta eller värme eller så.
 
vi var iväg på sista tävlingen för säsongen (jag valde att stryka mig från den tävlingen som skulle bli den sista pga kalles galla). vi red bara en klass; MSV C:1 och det blev lite knas då vi bara hann rida fram i 20 minuter så kalle var inte lösgjord och igenomriden... slutade på 57,234 %.
 
 vi var iväg på klinik för att kolla tänderna och göra en fullständig hälsokontroll. kalle charmade veterinären som var helt såld och tyckte kalle var en sån häftig häst :) vi fick tuppspatten konstaterad (som jag misstänkt/vetat flera år) och även gallan kollades. ingen hälta eller så. även tänderna var fina och veterinären gav kalle högsta betyg :) satte honom på en metacam-kur ändå för att se om det skulle förändra något med gallan. det blev dock ingen skillnad.
 
 
december:
 
vi var och kollade på en hästgård (!!!). tyvärr var det lite för lite mark och lite för långt till våra jobb.
 
snön och vintern kom på riktigt och broddarna åkte i! snösulor var vi ju redan förberedda med :)
 
kalle och A fann varandra på "riktigt" efter att ha gått tillsammans i hagen sedan juli. lek och bus varje dag och mella titade inte ens upp på grabbarna när de höll på och gnabbas :P
 
vi red vårt första dressyrpass sedan början av november (pga gallan och metacam-kuren). både kalle och jag var SALIGA :)
 
 
 
 

2012 - året som gick, del 3

fortsätter med tillbakablicken på år 2012.
 
dags för tredje kvartalet!
 
juli:
 
semestertider vilket innebar ännu mer tid för kalle :)
 
fortsatte invänjningen vid spö (kalle är väldigt spörädd). det gick framåt och jag kunde till och med vifta med det när jag hade kalle på volt :)
 
det farligaste enligt kalle en dag var hans hö i boxen...... (hrm)
 
det blev lite löshoppning av kalle. och kalle skötte det helt själv ;)
 
vi kollade kalles sadel med tryckpadd, vilken visade att sadeln tryckte bak. påbörjade sökandet efter ny sadel (suck). jag var så inställd på att sadeln inte passade så tänkte inte ens i banorna att kanske den var för smal och  behövde breddas...
 
jag var och hälsade på finaste ganci. det var mysigt att få blåsa på hennes mule igen.
 
eftersom kalles sadel inte passade så letades sadlar för fullt. så länge fick jag låna en bomlös sadel av kalles hästfysioterapeut/massör. var tokläskigt att rida i den i början, haha!
 
det var tokvarmt och vi red för att bada med hästarna. det blev en flopp, kalle vågade inte gå men bakhovarna fick vi i tillslut ;)
 
det blev också en hel del klättring och då gjorde jag det "till fots" så även jag fick jobba. 
 
 
 
augusti:
 
jag mätte bomvinkeln på min sadel och jämförde med kalles rygg. sedan åkte min sadel iväg på omvärmning och breddning :) för den PASSADE yaaay!
 
spö-invänjningen gick superbra och jag kunde springa bakom med spö i handen (vid tömkörning alltså) och även stå i mitten o göra lite så att det småsmällde utan att kalle fick panik!
 
vi köpte en eric le tixerant-gjord som jag än idag är riktigt nöjd med. dock så gick stigbygelkrämpan på sadeln av vilket innebar reklamation och sadeln skickades tillbaka till tillverkaren och jag fick en ny; som än en gång breddades!
 
 
september.
 
efter två månader utan sadel och mest jobb från marken + lite uteritter i bomfri sadel så åkte vi hux flux på tävling 2 dgr efter att vi fått hem dressyrsadel igen. vi red en LA:4 och hamnade precis utanför placering med 63,66 %.
 
hästfysioterapeuten/massören var ute och masserade kalle igen och hon tyckte att han blivit ännu finare och fått mycket mer muskler. härligt att höra och att man gjort något rätt!
 
vi var på ytterligare en regional dressyrtävling där vi red en MSV C:2. var väldigt nöjd efter klassen men domaren var inte nöjd alls. hon tyckte rent ut sagt att vi var skitdåliga, inte en enda positiv sak i protokollet ;). vi slutade på 53,56%.
 
vi var iväg på en ytterligare regional dressyrtävling. tävlingen bjöd både på flipp och flopp. första klassen, LA:3 vann vi på 62,58% trots en del missar. i MSV C:2 så tog energin totalt slut så då hamnade vi sist :P

gillar ni inte?!

inte en endaste kommentar på mitt inlägg om återblick på 2012, del 2. gillar ni inte sånt? :) jaja, jag får väl ha lite tålamod...
 
ikväll har kalleman och jag ridit ett dressyrpass på stora utebanan igen. lovely!! :) kalle va riktigt fin :) 
 
undrar också, någon som har fotoredigeringsprogram som kan hjälpa mig att sudda bort bakgrunden på en bild? ska alltså "klippa ut" kalle från en bild och klistra in på en annan bakgrund... anyone? 
 
 

2012 - året som gick, del 2

och så är vi framme vid andra kvartalet, april, maj, juni.
 
april:
 
kalle var fortsatt pigg men vi hade många bra ridpass. 
 
tränade för både sussi och lisa; bra och nyttiga pass!! och dessutom körde vi till lisa-träningen utan att ha någon medhjälpare med oss :)
 
vi var iväg på andra tävlingen för säsongen. det var massa starter och vi red vår första klass efter kl.18 på kvällen :P
vi red en LA:3 och en MSV C:2. i LA:3 vågade jag inte rida på då kalle var väldigt explosiv. vi slutade på 60,323%. i MSV C:2 hade vi några missar och slutade på 58,223 %.
 
 
frussi fotade en massa ridbilder på kalleman och mig på stora utebanan. :)
 
 
vi var iväg på ytterligare en regional dressyrtävling och red en msv c:2. var nöjd efter klassen men domaren var inte lika övertygad. vi fick 56,44% och flera på tävlingsplatsen kom fram till oss och tyckte vi hade fått snålt betalt.
 
charlies öppnade i växjö; AWESOME!!
 
vi red på långtur runt sjön; spännande tur och kalle var så duktig så. 
 
sommarhagen gicks igenom och staket fixades till inför sommaren.
 
kalle fick en till genomgång av hästfysioterapeut och massör; uppskattat och bra betyg!
 
 
 
maj:
 
kalle och mella sov sin första natt ute och verkade väldigt nöjda med det. stegvis så vandes de in vid gräset i sommarhagen och gick sedan dygnet runt där.
 
kalle blev plötsligt halt. det visade sig vara en liten hovböld som hovis kom och tömde.
 
 
kalle och mella njöt förstås i sommarhagen och kalle var supertaggad varje morgon när jag tog upp dem dit under invänjningen :)
 
vi ställde in en tävling pga att kalle fick vila ett tag i samband med hovbölden.
 
JAG KÖPTE KALLE, LYCKAN VAR TOTAL!!!!!
kalle fyllde 20 år (fast i sinnet kanske 4). det firades med full galopp genom skogen!
 
jag började bunktra ultrashield inför sommaren.
 
det var väldigt vaaaarmt. så alla pass blev svettiga :) ett av passen fotade frussi;
 
kalle började med en ny ovana om han blev rädd för något; backa i ultrarapidfart!!
 
jag flög av kalle när vi var ute en sväng i skogen. vi hann kanske 20 meter in i skogen och travade (efter 15 minuter framskrittning på asfalt) när kalle såg något livsfarligt och gjorde megahopp åt höger och vänster samtidigt. dessutom så la kalle in lite galopp på asfalten på vägen hem. knas ;)
 
 
juni:
 
lilla a släpptes ihop med kalle och mella. det blev ett livat ihopsläpp.
 
vi red en regional dressyr MSV C:2 på hemmaplan med bästa resultat hittills; 60,44% (otroligt nog, kalle är ju alltid knäpp på hemmaplan).
 
vi var iväg på ännu en regional dressyrtävling; red LA:3 och MSV C:1. MSV C:1 kändes bäst och där fick vi 58,72%. i LA:3 fick vi 58,39%. kalle stod emot väldigt mycket i första klassen och vi misslyckades med vårt säkra kort skänkelvikningarna. han var mer framåt och vaken till msv-klassen.
 
 
 
hästfysioterapeuten/massören var på besök igen; skönt för kalleman!
 
 

guess what I did last night?

kan ni gissa vad jag gjorde igår kväll med kallemannen? kanske svårt att gissa visserligen sådär men ändå ;)
 
vi gjorde något som jag längtat efter såååå länge nu och som vi ofta inte kan göra förrän i februari eller så.
 
VI RED PÅ STORA UTEBANAN!! weeee och den var helt snö och isfri. awsome! 
 
blev ett härligt pass, övade lite byten. var längesen vi gjorde det för sist när vi övade det mycket så ville kalle byta HELA tiden sen. och det ställde till problem för oss på tävling då vi inte rider klasser där man gör några byten ;) 
 
 

2012 - året som gick, del 1

dags för årsresumé. tycker det är spännande att gå igenom året som gått, även för mig själv. det är mycket man hinner glömma bort...
 
jag delar upp årsresumén i de 4 kvartalen och börjar alltså med kvartal 1; januari, februari, mars.
 
första kvartalet

januari:
 
ganci, det unga stoet jag hade på foder, var fortsatt skadad och hade boxvila. hon åkte tillbaka till sin ägare i slutet på januari pga min då osäkra jobbsituation.
 
fina lilla ganci.
 
kalle var fullkomligt sjövild och bockade fram på i stort sett varje ridpass.det gick inte ens att leda honom i ridhuset utan att han bockade iväg ;) det blev ocvkså några lösa pass i ridhuset så han fick bränna av energi.
 
 
kalle vaccinerades och det var isgata överallt.
 
vi började planera för tävlingssäsongen 2012
 
februari:
 
jag hade en deppig period pga allt med ganci.
 
kalle var fortsatt superduper pigg och brallig, gick knappt rida när andra hästar var i ridhuset samtidigt för han bockade så fort nån häst kom nära ;)
 
jag sålde min älskade hoppsadel som kalle växt ur.
 
 
jag började hjälpa till med s, en hopphäst född 2007, i mitt stall. trevlig häst!! 
 
kallebus hälsade på i sommarhagen. det blev bocksprång på bocksprång på karatespark på luftsprång. tokiga älskade livsglada häst!
 
 
kalle var en riktig utbrytarkung och rymde från hagen var och varannan dag. fick till slut sätta upp hingststängsel för att hålla honom innanför staketen (han HOPPADE ut).
 
jag red på utebanan för första gången för året, lyckan var total!
 
sista februari var vi kalle och jag ute på skrittrunda med eva och mella. den skrittrundan blev väldigt spännande då jag ramlade av (!!) när vi ridit ca 500 meter in i skogen... 
 
kalle började lugna ner sig något och vi hade några riktigt bra ridpass; tävlingssuget var enormt!
 
mars:
 
kalle och jag hade många riktigt trevliga ridpass ihop, både med kandar och träns. laddade inför tävlingsdebuten för säsongen!
 
jobbade vidare med s; mycket tömkörning, skogsturer etc.
s till höger med täcke.
 
kalle gick utan täcke i hagen för första gången för året och njöt i fulla drag.
 
kollade på löshoppningsclinic på anläggningen, s var med. hoppa kan han verkligen!!
 
vi var iväg på första tävlingen för säsongen, en regional dressyr. kalle gick på transporten som ingenting, och stod även i den ngn timme mellan klasserna. hade peppande hästskötare med mig; erika och sara. vi red först en LA:3 (överpigg kalle) där vi fick 63,227% och hamnade precis utanför placering. sedan red vi en MSV C:2 där vi slutade på 54 % med måååånga missar. 
 
ganci betäcktes med ampére.
 
kalle fick besök av hästfysioterapeut och massör. fick toppbetyg än en gång, och verkade njuta av behandlingen.
 
det var riktigt härligt vårväder och vårkänslorna flödade. som grädde på moset fyllde jag år och hööks öppnade också i växjö.
 
 

RSS 2.0