kombination, serier och bana.

wehooo vad jag är uppspelt och taggad och glad. anledningen? hoppträningen igår!!! 
 
igår var det alltså hoppträning igen för emilie och mig. kalle var pigg och glad och väldigt på alerten. söte. 
 
vi hoppade både kombination med 2 språng mellan och även sedan förlängning av den kombinationen med en distans på 5 språng till en oxer; varierade mellan att hoppa på en rak linje och på båge!
 
sedan hoppade vi lite bana med de olika kombinationerna och serierna och det gick bara fortare och fortare ;)
 
en bit in på träningspasset så var det en tjej som tömkörde sin häst på en ridbana kanske 50 meter bort. det var totalt LIVSFARLIGT tyckte kalle och han sprang runt med svansen rakt upp och fnös och vågade inte aaaalls vara i den änden av ridbanan ;) men det är ju så, när man är 21 år så har man inte hunnit se alla farliga konstiga saker... hrm...
 
nästa onsdag är det hoppträning igen. TAGGAD!!! :)
 
 

massamassa regn.

klass 1-varning för massamassa regn här från ikväll till imorgon eftermiddag. blärk på det säger ju jag...
 
kalle och co ska gå in imorgon bitti och vila sig inne till eftermiddagen, så de slipper en del av det här regnet. regn är ju inget som hästarna mår dåligt av annars men när det ska regna i typ 1 dygn i sträck och komma en himla massa så kan de gott få slippa en del och mumsa hö i boxarna istället :)
 
imorgon är det dessutom hoppträning igen. weiweiwei! hoppas kalle ser fram emot det lika mycket som jag gör. men det är jag nästan säker på att han gör ;)
 
 
 
 

kanonstart på midsommaraftonen.

igår var det midsommarafton. de flesta jag känner med häst lät sina hästar vila igår och var i stallet under förmiddagen. 
 
för min och kalles del blev det verkligen ingen vila! jag lastade in kalle i transporten och körde till en stallkompis gård några mil bort. där väntade sussi och dressyrträning :)
 
när kalle och jag red vårt pass var det klibbigt och tokvarmt. vi blev båda lite matta men kämpade på. jobbade mycket med den förvända galoppen där kalle kännts lite svag på sistone. och fick många bra tips på hur jag ska göra för att hjälpa kalle och inte stjälpa...
 
efteråt fick kalle en dusch och sedan låna en hage med massa gräs = nöjd kalle!
 
medans stallkompisarna tränade sedan så väntade jag kvar, fixade i ordning allt inför hemresan och så. det började tokregna och åska så fick låna en box till kalle i stallet... men kalle vågade INTE gå in i ett främmande stall, haha! det var nämligen livsfarliga stenplattor framför ingången som man absolut inte kunde gå på ;)
 
så jag lastade in kalle i transporten istället så fick han stå där i skydd från regnet och mumsa på hö medans vi ryttare och tränare mumsade jordgubbstårta!
 
PERFEKT start på midsommaraftonen :)
 
 

bildbomb - ihopsläpp del 5

sista bilderna nu - sorry för bildbomb ;)
 
 
 
 
 
 

bildbomb - ihopsläpp del 4

en drös med bilder till, hoppas ni gillar dem!
 
 
 
 
 

bildbomb - ihopsläpp del 3

 
 
ännu fler bilder :)
 
 
 
 
 
 
 

bildbomb - ihopsläpp del 2

fler bilder från onsdagens ihopsläpp!
 
 
 
 
 
 

bildbomb - ihopsläpp del 1

i onsdags släppte vi in en av unghästarna (3 år är han tror jag) till kalle och A. en till unghäst är också på väg men den här första fick alltså släppas in då.
 
jag stod med kameran i högsta hugg men missade ändå en del för jag glömde bort att fota. men lite bilder ska ni få. 
 
det är så intressant att titta hur hästarna beter sig vid ihopsläpp tycker jag. 
 
 
 
 
 
 

film - LA:3 (nytt försök!)

verkar som det krånglade med min förra film... jag fick helt enkelt ta bort musiken så ni får leva utan den... så hoppas jag att ni ska kunna se filmen nu :)
 
 

film - LA:3

här kommer filmen från tävlingen. som sagt lite spänt och tittigt... men är så nöjd med min kallebus!
 
 

bilder från tävlingen.

här kommer några bilder från tävlingen. tittar ner ibland på bilderna men glömde ta på mig solglasögon för det var såååå ljust så jag såg ingenting :P
 
men hoppas ni gillar bilderna!
 

dagens tävling.

idag var vi iväg på en lokal dressyrtävling. vi hittade ingen passande tävling i början på juni och med lagom avstånd från oss med MSV C-klasser så vi åkte och red en LA:3 istället :)
 
det nya programmet var lite konstigt tycker jag, gillade det förra bättre. men var kul att rida något nytt och vi klarade oss igenom utan felridningar :)
 
det var tokvarmt och jättesoligt och kalle såg spöken överallt...... 
 
men jag är nöjd med programmet, det var som sagt lite tittigt och spänt men duktig kalle ändå :)
 
vi slutade på 62,29 %.
 
film kommer och även lite bilder :)

tävlingsfunktionär

idag var det lokal ponnydressyr på anläggningen. jag ställde upp som funktionär och fick agera speaker. det var egentligen den positionen jag minst av allt ville ha men det behövdes så så fick det bli :) dagen flöt på bra i alla fall, hade en snäll arbetskompanjon vid min sida. en 12-årig tjej som rider lektion på klubben. 
 
på söndag är det tävlingsdags för kalle och mig igen. dock blir det INTE msv c den här gången då vi letade och letade efter passande tävlingar i början/mitten på maj med msv c men det fanns inget... så vi ska rida en LA:3 för skojs skull!! 
 
mindre kul är att jag fick berättat för mig att det är ett nytt LA:3-program från i år. jag tänkte ju "ja men LA:3 har vi ju ridit mycket förr så det kan jag": tji fick jag... så nu är det råpluggning som gäller (för övrigt ett jätteknasigt program enligt mig!!).
 

dagens tävling.

idag var det tävling. och på hemmaplan! hemmaplan brukar för oss inte vara något positivt. kalle brukar vara spänd opch tittig, och leka lite pajas ;)
 
idag när jag red fram så var det TOKVARMT och jättekvavt  - kändes som åskan hängde i luften. både kalle och jag var nog oförberedda på det för det kändes som energin bara försvann...
 
programmet flöt i alla fall på okej. lite småmissar här och där; lite taktande i skritten, brall i mellangaloppen, ett bra galopprogram i övrigt men kändes liksom lite energifattigt.
 
när jag fick mitt protokoll blev jag besviken. eftersom vi ridit på omkring 60-61 % de senaste gångerna så hoppades jag i alla fall, trots hemmaplan, att vi skulle hamna över 60 i alla fall. men på protokollet stod det 58,66...
 
jag började gå hemåt och hör då någon ropa "FRIDA! FRIDA!!!". jag vänder mig om och där kommer en av domarna för dagen och hon säger att de måste ha mitt protokoll tillbaka för att de glömt multiplicera med 3 på en av bedömningspunkterna. när jag fick tillbaka protokollet igen stod det 60,11 %. kändes mycket mer OK :)
 
någon film eller några bilder blev det tyvärr inte då jag var ensam på tävlingsplatsen. 
 
men slutkommentaren från domaren var:
Flott häst men ska bära sig bättre i vissa rörelser. Bitvis svag bjudning
 

Och jag kan inte annat än hålla med! Med mer bjudning och energi så kommer också mer bärighet. 
 
 
fick bilder av en stallkompis från förra sommaren när vi red runt sjön och skulle se om hästarna ville gå ner i vattnet - vilket kalle inte alls hade lust med ;) men bilderna är fina! det var för övrigt när dressyrsadeln var iväg på lagning och jag fick låna kalles massörs sadel :)

tagga!!

imorgon är det då tävling igen. på hemmaplan vilket innebär en kort tävlingsdag :)
 
är lite smått nervös! blir första tävlingen utomhus för i år (!!). alla hittills har haft dem inomhus... dock ser inte morgondagens väder så lovande ut.
 
ska rida på tränset imorgon, var ett tag sedan. men gillar att skifta lite :)
 
HÅLL TUMMARNA FÖR OSS !
 

RSS 2.0