för att...

... blommorna som blommar i skogen nu är LIVSFARLIGA, likaså överkört hästbajs. och låtsaskon vid brandövningsplatsen förstås. DEN... den är hästätande.
sötkallebing!

bästaste kalleman!

2012-06-10_05_46 (MMS)

bästaste kalleman!


så ni vet...

... så ignorerar jag inte era kommentarer. dock så bråkar blogg.se massor med mig, vet inte om ni har samma problem?? för mig funkar det nämligen inte alls att kommentera typ :(

sa du 20?

idag så undrade jag igen hur gammal kalle är egentligen :P
vi passade på att utnyttja att massa hinder stod framme så det blev hoppning och trava över upphöjda bommar idag. redan när jag började fixa med höjder och lägga ut travbommarna så taggade kalle till. sen var det bara tagga-tagga-tagga mer och mer resten av passet. gick och taktade hela tiden och FLÖG iväg när jag bara tänkte galopp. älskade bus tyckte att det var såååå kul att hoppa ju! :)
gick riktigt bra, eftersom vi inte hoppat på länge så blev det inte så många språng och inga höjder heller. kalle jobbade riktigt bra över travbommarna också. när vi travade av så passade vi på att trava genom den långa vattenpölen som hade bildats längs ena långsidan nu när det regnat typ 1,5 dygn i streck...
imorgon får vi se vad vi ska hitta på. bästa bus, blir bara helt lycklig när han är så här lycklig!

och regn blev det.

kalleman med kompisar har stått inne idag från klockan 9 till 19. uppskattades mycket och alla hästarna var helt spåniga när jag kom till stallet kl. 17 ;) kalle hade ätit upp aaaallt hö, duktig häst. till och med det som han tyckt var "äckligt" innan. så idag klämde han nog i sig sisådär 6-7 kg när han stod inne i alla fall.
tog ett pass med kalle i stora ridhuset idag i pessoaselen. han gick riktigt fint och var väldigt lydig. men det var LIVSFARLIGT när en annan i ridhuset flyttade på en bom, hrm...
imorgon hoppas vi på bättre väder!

massa massa regn.

i morgon ska det komma enorma mängder regn. redan ikväll och inatt ska det börja. eller ja, det har regnat i flera timmar men mer ska det alltså bli!
kalle var inne 2 timmar nu ikväll och mumsade hö och torkade till. sen fick han täcke på. hoppas det håller tätt i natt :) imorgon på morgonen tar anna in honom, mella och a så får de stå inne hela dagen i stort sett för att slippa allt regn. tror nog det kan uppskattas faktiskt.
ska ni också få massa regn?
blöta hästar sommaren 2009.

för han är värd all lyx.

idag red jag kallebing på stora utebanan. han var riktigt på hugget och framåt och arbetsvillig. kulkul! har regnat en del med så banan var finfin och dammfri. kan ju lätt bli dammigt när det är torrt och stekhett!
efter ridpasset så kom hästfysioterapeuten och gick igenom kalle. han fick bra betyg som vanligt. en liten reaktion i ryggen har han dock, så vi ska kolla med tryckpadd när hon får hem den om det är sadeln som spökar. kanske den behöver breddas igen!
kalle tyckte som vanligt det var väldans skönt att få massage. mot slutet blev han dock lite otålig; han var ju hungrig :)
men alltid nyttigt och skönt att de ska få massage och hon tyckte han var riktigt fint musklad och fin över huvud taget. så man gör väl ett bra jobb ändå :)

för han är värd all lyx.

idag red jag kallebing på stora utebanan. han var riktigt på hugget och framåt och arbetsvillig. kulkul! har regnat en del med så banan var finfin och dammfri. kan ju lätt bli dammigt när det är torrt och stekhett!
efter ridpasset så kom hästfysioterapeuten och gick igenom kalle. han fick bra betyg som vanligt. en liten reaktion i ryggen har han dock, så vi ska kolla med tryckpadd när hon får hem den om det är sadeln som spökar. kanske den behöver breddas igen!
kalle tyckte som vanligt det var väldans skönt att få massage. mot slutet blev han dock lite otålig; han var ju hungrig :)
men alltid nyttigt och skönt att de ska få massage och hon tyckte han var riktigt fint musklad och fin över huvud taget. så man gör väl ett bra jobb ändå :)

det finns ingen som du.

det finns ingen varelse lika vacker som du.för första gången på 11 dagar.

oj oj. för första gången på 11 dagar så var kalle och jag på en ridbana och red. vi har ju alltså haft lite drygt en vecka där vi bara skrittat och sedan fortsatt i skogen med med lite mer fart därefter.
men idag var vi alltså på banan en kort sväng och joggade runt. kalle tyckte det var buskul och tuggade på bettet och kämpade på, trots att det var superdupervarmt! fin häst! men vi joggade bara sisådär 30 minuter, sen fick det räcka.
var också en sväng i skogen med mella.
tror för övrigt att det är mella som är ledare i hagen. hon föser den nya valacken a dit hon vill. och kalle följer henne vart hon går. lyder de inte så får de smaka på hovar och mun :P kalle fick sig en rejäl spark idag när han inte gjorde som hon ville, haha...
sötbus i våras.

bodybuilding inför hösten.

nu ska kalle och jag lite smått börja bygga muskler ordentligt inför höstens alla tävlingar :)
vi har haft en lugn vecka med bara skritt för att återhämta krafter och sådär. och den här veckan blir också hyfsat lugn med mest skogsturer men med lite mer tempo nu ;)
det vi ska fokusera på när vi bygger muskler är:
* klättring
* hoppa studs
* löshoppa lite högre hinder (enbart för jag inte vågar hoppa högt uppsuttet och speciellt inte i dressyrsadel :P )
* tömkörning
och så ska vi förstås rida dressyrarbete men just för musklernas skull så är det sånt här vi ska jobba med! blir ju också förstås mkt i skogen och cantra o så!
idag red vi en tur på 50 minuter och vi galopperade fort som attan! avslutade med att klättra 2 ggr uppför klätterbacken. duktig kallebing!
söt skeptisk kallebing.

film - MSV C:1 den 10 juni 2012

och så kommer då filmen från msv c:1. tyvärr strulade tekniken så det är en bit i början som saknas. givetvis då också vår inridning och halt som vi fick 8 på som saknas ;)

men i alla fall; hade lite missförstånd i galoppen där kalle ville göra halt när vi kom in på medellinjen hela tiden. duktiga kalle som gör sitt bästa o tror han gör rätt för vi bruuukar ju göra halt där. sötnosen!
vi tål kritik...

film - LA:3 den 10 juni 2012

så kommer då äntligen film från tävlingen.
i LA:3 gick inte kalle fram riktigt och vi hade missar som mellantraverna (as usual) och fick inte riktigt till skänkelvikningarna som önskat heller. kalle var också helt inställd på att göra ett enkelt byte i första serpentinen när vi gick från förvänd till rättvänd, eftersom man gör det i msv c:2 som vi ridit mycket :P söte!
vi tål kritik ;)

om vi kan vara vänner.

ja, om movie maker och jag kan vara vänner så ska filmerna från förrförra helgens ( jaaa, vi hade som sagt stooora problem med filmerna!) tävling komma upp snart.
eller vill ni ens se?

hoppas ni har kommenterat ordentligt nu nä...

2012-06-10_05_46 (MMS)

hoppas ni har kommenterat ordentligt nu när uppdatering inte existerat nu är jag dock på svensk mark igen...


this weekend.

blir dålig uppdatering i helgen tyvärr.
men så länge kan ni BOMBA med kommentarer och frågor på mina andra inlägg så ska jag bomba tillbaka sen ;)
kram på er!


5 år av lycka - del 3.

nu har vi nått fram till 2009. det här året blev lite av ett mellanår och en nystart för oss efter kalles extrema viktminskning och personlighetsförändring. jag hade sedan slutet på november/början december börjat dundra i honom protein och mat över huvud taget och han började så sakta se ut som en häst. det jag kom fram till var orsaken var att kalle helt enkelt inte trivdes i stallet och vi letade nytt stall i panik. tråkigt då jag trivdes där men nu handlade det bara om att kalle skulle överleva!

eftersom det inte gick att rida/motionera kalle direkt dels pga alla muskler och hull som försvunnit och dels pga att han var ohanterbar så började vi med lite trickträning:det som fick poletten att till slut trilla ner var när vi var iväg på kravlösdressyrträning i slutet på januari för att få hjälp med den okontrollerbara hästen och kalle gick som en klocka där: inte minsta tendens till att gå på bakbenen.

kalle liknade mest en unghäst med sin taniga figur och ingen överlinje alls. fanns inga muskler...


på min födelsedag den 28 mars 2009 så flyttade vi till slut till stallet där vi står än idag. det var den bästa dagen i mitt liv; att få se den glädjen i kalles ögon igen när han släpptes ut i stor hage med kompis. det var för övrigt mella han släpptes med då och de fann varandra direkt.vi var iväg och startade lokal dressyr på en närliggande klubb. vi startade också en lokal dressyrtävling på vår nya hemma-anläggning.

vi började träna för lisa hjertonsson i dressyr!

kalle biffade på sig snabbt och fick härliga muskler och fin överlinje


kalle njöt av livet i sommarhagen.


men han fick också en allergisk reaktion som gjorde att han svullnade upp som en flodhäst och hade små bulor över hela kroppen, och såg helt grotesk ut. men kalle var lika glad för det!jag red kalle barbacka för första gången någonsin...

vi började träna hoppning för oleg stefanov och vi var med i klubbhoppningar och det gick fort varje gång ;)kalle tyckte också att det var helfestligt att få spexa loss i ridhuset själv...


5 år av lycka - del 2

nu, bara nååågot försent så fortsätter jag med min följetång. kalles och mina år tillsammans. vi är nu inne på 2008. ett år som började bra men slutade med ett rop på hjälp...

vi startade vår första klubbtävling tillsammans, dressyr.


vi startade också vår första lokala tävling ihop. resan dit var kaos då kalle fick panik i transporten så när vi kom fram låg transportskydden i slamsor i transporten och kalle blödde lite här och var (ytligt). vi startade ändå och hamnade precis utanför placering.


vi startade också i en klubbhoppning vilket kalle tyckte var BUSKUL trots låga höjder! felfritt och fort gick det!


kalle och bästa kompis amigo fick en halv sommar till ihop innan amigo åkte hem. grabbarna njöt för fullt!


under sommaren flyttade vi till ett annat stall.


vi startade en ytterligare lokal dressyrtävling en vecka efter flytten och tog vår första placering.


vi startade en lokal hopptävling 90 cm och fick en felfri runda. tävlingen var på ridklubben vi flyttat ifrån...


och så en klubbhoppning 90 cm, också felfritt!


vi red med i klubbens div 3 lag och knep placeringar i båda de deltävlingarna vi var med i.

vid den här tiden såg vi ut såhär när vi travade runt i padocken:
under senhösten/vintern genomgick kalle en personlighetsförändring. han var stressad och när man red honom gick han bara på bakbenen. när man longerade/tömkörde sprang han så fort så han gick omkull gång på gång. försökte du gå med honom gick han på bakbenen. han blev okontrollerbar och rasade i vikt...

angående filmerna...

... så verkar det tyvärr som tekniken strulat så att det inte kommer bli några filmer. filmen från la:3 och halva msv c:1 funkar inte riktigt som den ska, bara låser sig och sådär,
men min sambo jobbar nu med att koda om filmerna och sedan konvertera om dem. så ev. blir det bara halva msv c:1 som kommer upp med film...

dressyrtävling 10 juni - bilder

här kommer lite bilder från framridningen till msv c:1.

dressyrtävling 10 juni - bilder

här kommer lite bilder från framridningen till la:3. lägg märke till min hjälm som är en aaaaaning för stor ;)

rakt ut i skogen.

idag när kalle och jag var ute på skrittrunda så styrde vi rakt ut i skogen. kalle tyckte det var hur kul som helst. han gick med öronen spetsade och gick med höga benlyft över stock och sten. och jag fick ducka för alla grenar ;)
kalle har lugn vecka nu men det verkar iiiinte uppskattas ;)
kommer upp film och bilder från tävlingen också. håll uuuuuut !

film/bilder

film/bilder från tävlingen igår kommer. vi har lite datastrul bara ;)

sötnosar i hagen igår morse.

2012-06-10_05_46 (MMS)

sötnosar i hagen igår morse.


gårdagens tävling.

igår var vi alltså på regional dressyrtävling 9 mil bort :)
när jag skulle hämta in kalle från betet klockan 05:30 på morgonen låg han och sov... söte!
lastningen gick som smort trots att det inte var vår vanliga transport (kalles favvo) men däremot vår reserv/sommartransport. vi har ju som sagt ingen egen transport utan hyr när vi ska åka :)
det var rena sommaren när vi kom fram. kalle kändes fin på framridningen till första klassen (la:3) och lydig, mjuk.
inne på banan blev han något segare. underlaget var lite konstigt. kändes på nåt sätt ojämnt och i hörnen var det som gropar... kalle är ganska underlagskänslig och han reagerade ganska mycket på det!
programmet flöt på helt okej, vi fick lite missförstånd i ena skänkelvikningen (vårt starka kort annars). i galoppen märkte man att kalle stod emot lite. vet inte om det berodde på att han var kissnödig eller att han var inställd på att göra enkla byten :P så det blev lite motigt ibland... och så fick vi, som vanligt, 4or på mellantraverna. slutade på 58,39 %
på framridningen till andra klassen, msv c:1 så jobbade jag med att väcka upp kalle lite mer. han kändes riktigt fin på framridningen och även inne på banan när vi red programmet. missar blev även här i galoppen (eller nja, miss och miss men hade nog gett oss 7or annars) då kalle ville göra halt när vi kom på medellinjen i galopprogrammet (vi brukar ju göra halt där!) och så gjorde jag en felridning då jag glömde halt och ryggning. oops! första öppnan blev ett missförstånd också som drog ner poängen. plus som vanligt; mellantrav/ökad trav som då innebar 4 st 4or som så klart drog ner... vi gick dock in starkt och fick en 8a på inridningen och halten ;) jag är väldigt nöjd!! kändes mycket bättre i msv c:1 än la:3. slutade på 58,72 %
snaaaart ska vi klara magiska gränsen på 62 % i MSV C!
TACK IGEN bästa frussi för all hjälp idag :)

knappt hunnit hem...

... från tävlingen (nå ja, kom hem för 3 timmar sen) innan jag känner ett stort tävlingssug igen!
weeeeeeeei!

håll tummar och tår...

... för kallebing och mig nu kl.09:35 och klockan 10:50 då vi rider våra klasser.
WEEEEEEEEEEEEIIII!

jag hoppas.

nu står mitt hopp om morgondagens tävling till frussi, mitt förstaval när det gäller medhjälpare :)
hoppashoppas!
hon är ju dessutom superbra på att fota o filma sååååå nu håller vi tummarna STENHÅRT!!!

träningen igår.

träningen igår gick verkligen bra tycker jag. vi övade en del programdelar inför tävlingen imorgon. såsom ryggning som är med i msv c:1 och så testade vi av skänkelvikningarna som är med i LA:3 som vi inte ridit på ett tag nu!
vi ska alltså rida 2 klasser. och i och med att vi inte ridit två klasser på länge så vill jag börja med en klass som fysiskt är "lätt" för kalle och en svårare istället för två svårare. känns inte riktigt rättvist att rida både msv c:1 och msv c:2 bara sådär :)
nu hoppashoppashoppas jag bara på att hitta någon som kan följa med så tävlingen kan bli av :(

panic.

usch jag har panik inför söndagens tävling... har ingen hästskötare som är ledig på söndag som det ser ut just nu :(
hoppas verkligen jag hittar någon, för annars får jag stryka mig... och det har jag ingen lust med!! det blir dessutom att kasta 400 kr i sjön eftersom jag inte kan få pengarna tillbaka.
HÅLL TUMMEN för att jag hittar någon som kan följa med på tävlingen på söndag!!

about s.

om ni undrar var s är... så är han iväg på sommarbete :)
s till höger

livslust.

var ute på en härlig tur i skogen idag med kalleman. vi hade sällskap av johanna på a (hästen som släppts ihop med kalle och mella). var en himla härlig tur med mycket trav och galopp. nöjda hästar :)
på väg tillbaka så stod det en lyftkran eller vad det heter mitt i vägen och skulle lyfta på massa stockar på en bil med släp; som också stod på vägen!! då vågade inte kalle ta täten mer så modiga a gick stolt förbi med ängslig kalle i släptåg :P
imorgon är det träning med kalle. wohooo! :)

inget bra pass.

idag hade vi inget bra pass, kalle och jag. kalle var hoppig och tittig och ville bestämma själv heeeela tiden.
mot slutet fick jag honom att lossa lite i alla fall. galopparbetet funkade dock hyfsat bra, jag fokuserade mycket på min egen sits.
imorgon blir det en tur i skogen, sedan träning på fredag och tömkörning på lördag. och söndag tääääävling !!!

dags att plugga program.

hmm. jag hade visst glömt hur krångligt msv c:1-programmet var... det blir att råplugga in det inför söndagens tävling!!! för redan då är det dags igen för kalleman och mig. wohoooo!!

farbror polisen.

idag träffade kalle och jag på farbror polisen mitt i skogen. kalle tyckte det var tokspännande och att blåljusen var helknasiga. sedan när vi kom ut och skulle korsa vägen så mötte vi en busslast med pensionärer. det var tokfarligt enligt kalle som vände om mitt på asfaltsvägen och galopperade åt andra hållet. fick stopp på honom till slut i alla fall.
imorgon ledigt. vad ska man bara göra hela dagen? :)
saknar lillflickan.

buspållar.

sötnos-kalle och mellan. :D

FILM - MSV C:2

och så kommer då filmen från gårdagens tävling. är som sagt väldigt nöjd och även procenten blev ju de högsta hittills (60,44) i den här klassen. duktiga kalle kämpade på även om han var lite mör efter allt spring igår med nya medlemmen i flocken.

tack pauline för du filmade oss :) början på filmen saknas...
slutkommentar från domaren:
Snygg häst med potential!
Bör bjuda mer framåt och engagera mer bakifrån i framförallt traven så blir betygen högre.
Lycka till!!!

massa spring.

fotade lite på hästarna igen i hagen.

dagens tävling.

tänkte skriva lite om hur tävlingen idag gick... :)
som sagt var det på hemmaplan vilket alltid betyder tittig kalle. och så var fallet även idag. på framridningen skulle han mest koncentrera sig på allt annat och jag fick jobba stenhårt för att få honom att gå fram ordentligt utan massa hopp.
jag hade ingen medhjälpare med mig men när de ropade att jag skulle hålla mig beredd så kom sussi till räddning och tog av benskydden. puh! hade annars tänkt hoppa av och dra av dom.
inne på banan tyckte jag ändå kalle skötte sig bra. lite tittig och sådär och skuttade till nån gång men ändå skötte han sig bra. det som drog ner våra poäng var ju som vanligt mellantrav och ökad trav där vi fick 4or. sedan fick vi även lite sämre på skritten där kalle inte riktigt ville slappna av (har annars en väldigt bra skritt) och den andra öppnan. vi slutade på 60,44% vilket är BÄST HITTILLS på det här programmet !!
jag är supernöjd med kalle och dagen! och vet ni, FILM kommer för bästa pauline filmade oss!!! visste inte ens att hon gjorde det förrän jag såg henne när vi skrittade av. =)

bara grabbarna.

idag släppte vi upp kalle och den nya valacken först till hagen så de skulle få en chans att hälsa ordentligt. båda valackerna känner nämligen stoet men valackerna känner inte varandra :p
dock vågade kalle inte gå fram till nykomlingen ens, haha.

it's time.

håll tummen för kallebing och mig.
NU GÄLLER DET :D

hästagility.

haha hittade ett så häftigt klipp på youtube. HÄSTAGILITY!!
:)

ihopsläpp.

idag provade vi att släppa in en till häst i 2mannaflocken (bestående av kalle och mella). en äldre arabvalack är det som vi ska se om han kan gå tillsammans med kalle och mella.
ihopsläppet gick hyfsat lugnt till. mella tokbrunstig :P de sprang runt en del och kalle och den nya valacken sparkade mot varandra en del. de spände upp sig som två hingstar och travade med krökta nackar och höga benlyft... kalle kunde inte bestämma sig för om valacken var farlig eller inte så han växlade mellan att gömma sig bakom mella och att fösa undan valacken :P
kunde så småningom slappna av och äta men med behörigt avstånd från varandra. kalle och mella i en ände och nya valacken i en annan ände. får hoppas det går bra nu så att de kan gå tillsammans alla tre :)

Snygg-Kalle!

2012-05-25_19_10 (MMS)

Snygg-Kalle!


kalle knäppgök.

hah, idag var kalle helknas när jag skulle ta ner han och mella från sommarhagen till stallet. som vanligt tog jag på kalle grimma först och la grimskaftet runt halsen. sen tog jag på mella grimman. då ser jag i ögonvrån kalle bocka iväg som en tok över hela hagen :P
älskade bushäst!

jag ska...

... svara på alla era kommentarer. promise :)
och jag har glömt bort frågestunden jag hade för ett tag sen, haha! så den ska jag också svara på. sorry folks!
vad har ni för planer i helgen? för min och kalles del är det tävling på söndag !

RSS 2.0