från mig till dig.

ville bara säga...


(gillar mitt jobb i paint... ahhaha)

vårt 2010, del 1

nu är det den allra sista dagen på 2010. tycker året har gått i en hejdundrande fart faktiskt. men nu tänkte jag göra en liten tillbakablick på året , och jag tänkte dela den med er!

så här var mitt och kalles 2010, första halvan! (den andra halvan kommer med men det blev så mycket så tänkte dela på det :P

januari:
* året började lite halvdåligt med att kalle trampade sig själv med en brodd... dock så klarade det sig väldigt bra ändå, men vi fick undvika att rida i ridhuset för att inte få in smuts i såret.


dålig bild på broddtrampet.. men det hamnade precis i kronranden och hoven är spräckt som man ser på bilden...

februari:
* kalles broddtramp läkte fint och vi kunde rida i ridhuset igen! massor med snö ute som också utnyttjades förstås! :) annars så var kalle här under träning efter lite halvvila under december och januari.

mars:
* vi startade en klubbdressyr på hemmaplan, kalle var lite tittig och hoppig som vanligt så vi gick hem direkt efter starten. men när jag åkte tillbaka för att titta så hade vi visst vunnit klassen, oops :P
* vi körde också igång med hoppträningarna för oleg stefanov.
* snön började smälta och kalle fick gå naken för första gången det året...

naken kalle, klickbar bild!

april:
* fick sälja min dressyrsadel då kalle växt ur den. började letandet efter ny (IGEN). fick här börja rida i min tränares dressyrsadel som hon ändå inte använde...
* en ir-terapeut kollade igenom kalle och han fick toppbetyg, fanns ingen låsning/spänning eller nånting alls!
* kalle hälsade på i sommarhagen och brallade rätt bra :P
* vi var också iväg på första lokala dressyrtävlingen för året som gick toppenbra! i LBn kom vi 2a och i LAn kom vi 3a (hade kommit 2a om vi inte gjort en felridning) och bara 4 poäng efter segraren.
en toppenstart på säsongen helt enkelt!


första lokala starten för året, i denna klassen slutade vi på andraplats!

maj:
*
kalle fick en sårskada på höger bak (där han redan har sytt) och det var början på ett segläkande sår...
* vi var med på klubbhoppning på vår hemmaklubb, startade 80 och 90 (första gången uppe på 90 efter vår stora krasch hösten 2009...). felfritt i 80 och ett stopp i 90. men jag kunde inte vara gladare!
* startade även en klubbdressyr på hemmaplan, red en LA:1 och vann!
* vi var iväg på andra lokala dressyren för året. denna gick utomhus och vi floppade rejält då kalle var rädd för en vattenpöl (suck...) i hörnet.
* var också hästvakt till citrin så vi var med ute och myste lite i skogen :)


duktiga fina kalleman! hoppade oxrarna också som han inte ens villa hoppa på 40cm hösten 2009...kalle och den faaaarliga vattenpölen :P

juni:
* vi började öva på bytena på träningen för lisa. kalle tyckte det var helfestligt men bytte inte ofta rent...
* kalle gick ute på bete och hade det bra, men reds ändå fullt :)
* var hästvakt åt biggan i 2 veckor så blev mycket jobb med den lilla damen.
* det var sommar och TOKVARMT!! så kalle stod mycket inne dagtid när solen var som starkast.

härliga sommar!


Är man stor så måste man vara snäll! Tur k...

dsc03678 (MMS)

Är man stor så måste man vara snäll! Tur kalle vet det hihi. Idag var jims syster o sambo på besök i stallet med sin lilla moa. Hon älskar hästar men har aldrig fått träffa nån.. Men idag fick hon träffa kalle. Och både klappa, kamma manen, mata med morot och även sitta på. Hon var så nöjd och kalle ville så gärna pussa henne hihi.


dag 4 - hur började mitt hästintresse

fortsätter med listan och nu ska jag berätta för er hur mitt hästintresse började... :)

jag började rida när jag var 3 år gammal och vi fortfarande bodde i norrköping. jag red då på norrköpingsortens ryttarförening. eftersom jag fortfarande var så pass liten då så minns jag ingenting. men jag vet att jag åkte runt på hästarna i overall och hockeyhjälm... jag vet att det fanns en häst som hette tiger, han hade randiga ben.

1 år senare flyttade vi ner till småland. och vi ställde oss i kö till ridskolan ganska omgående tror jag. det var riktigt lång kö till att få börja rida då! jag kom in när jag var 7-8 år. men då var jag i en period där jag inte ville rida utan tyckte hundar var roligare (hm...) så jag stod över och började först när jag var 9 år istället.

jag red på ridskolan 1 gång i veckan men mitt stora intresse för hästarna började nog först 1 år senare när jag blev medryttare på en shetlandsponny som hette lessy. den lilla ponnyn lärde mig så otroligt mycket, bland annat så fick jag uppleva ett stort antal avramlingar från den lilla busen!

jag utvecklades snabbt när jag både red på ridskolan och sen red lessy de andra dagarna. jag var också skötare på en av ridskolans hästar.

när jag sedan växte ur lessy så hade jag ett antal olika medryttarhästar och så småningom blev det tvistur som jag skrev om under dag 2 som fick ta över mitt intresse :)


lilla lessy och jag :)


det går framåt :)

åh, idag så red vi ett lite dressyraktigt pass i ridhuset, kalleman och jag! :) men bara ett kortpass eftersom vi inte rider några tuffa dressyrpass nu, har ju paus från det :P

i början var kalle TOKPIGG! han gasade och bockade och sprang som en dåre, haha :P sen när jag hade joggat honom ett tag och galopperat honom så var han lite lugnare i alla fall.

i galoppen så fortsatte vi att öva på de enkla bytena. och de gick faktiskt RIKTIGT bra idag! vi fick bara travsteg en gång, och då gjorde vi kanske 10 enkla byten. super! :) älskar när vi utvecklas, hihi!

i traven så fortsatte jag öva på mitt öknings-kommando, gick ganska bra faktiskt! jobbade en del med öppnor och slutor längs långsidorna och gjorde några uppridningar på medellinjen med halt vid x.

och allt gick så jäkla bra! kalle jobbade super genom hela kroppen och kändes superpigg och supervillig! ah, det var ett superpass helt enkelt! :D

men sen jobbade vi ju inte mer, eftersom den här härliga energin ska sparas till när vi verkligen sätter igång i vår, och då förhoppningsvis med en DRESSYRSADEL! :P idag dressyrade jag ju i hoppsadeln men utan stigläder :)


jag läääängtar tills vi kan rida på utebanan igen, det gör inte ens något om det ösregnat i flera dagar så den ser ut som på denna bilden!

Jag kör en liten mobilblogg nu, från kalle...

dsc00612 (MMS)

Jag kör en liten mobilblogg nu, från kalles rygg dessutom. Vi är mitt i ett lite lättare ridpass i ridhuset där vi precis jobbat med de enkla bytena. Kalle är taggad till max! Sen ska vi öva på vårt mellantravkommando! Vad hittar ni på?


dag 3 - min största rädsla

haha, lite komiskt att detta inlägget skulle skrivas idag... såg nu att mitt förra inlägg hade lite med saken att göra :P

men min stora rädsla är alltså bränder. jag är jätterädd för att det ska börja brinna i stallet och att ingen ska upptäcka det förrän det är för sent. jag är också jätterädd för att det ska börja brinna hemma hos mig i lägenheten förstås med.


bild från gp.se , när ett stall brann ner helt till grunden och minst 16 hästar brann inne...

har läst om många bränder som förstås gör mig ännu mer rädd. hela stall som brunnit ner, med flera hästar innebrända... usch, jag ryser bara av tanken!

i övrigt så är jag en ganska orolig person. jag är rädd för mycket och går ofta och oroar mig. jag är i stort sett alltid orolig, faktiskt! och de stunder jag INTE är orolig så börjar jag istället oroa mig för att jag glömt bort något som jag BORDE vara orolig över... ja, en ond cirkel helt enkelt!min andra stora rädsla är förstås att det ska hända något med kalle eller någon annan av mina närmaste... :(


min stora skräck...

min stora skräck är bränder... och då speciellt i stall... och nu har det hänt igen, usch!

Två hästar innebrända

Två hästar brann inne vid en brand på en gård utanför Eskilstuna natten till torsdagen.

Stallbyggnaden gick inte att rädda utan räddningstjänsten lät den brinna ned, skriver Dagens Nyheter. Brandorsaken är oklar men enligt polisen misstänker man inget brott i nuläget.

artikel från tidningen ridsport


sååå härligt väder !

idag har vi haft strååålande sol här i småland, underbart! inte så jättekallt heller faktiskt, det tycker vi om! satt och suckade lite på vägen till stallet över att vädret var så fint när jag hade planerat rida i ridhuset.

när jag kom fram till stallet ändrade jag mina planer. marie och fantango skulle ut i skogen och ville gärna ha sällskap så det ställde jag och kalle så klart gärna upp på :) och det ångrar jag verkligen inte!!!

vägarna var helt super, det var lagom mycket snö och inte halt. solen sken och det var bara supermysigt! hästarna pigga och glada med!

tog låång galopp uppför en kulle och både kalle och fantango var taggade! när jag och kalle råkade hamna i en hängande gren så det började prassla och flyga snö så såg hästarna ännu en anledning till att springa ännu lite fortare :) men så nöjda de var sen, båda två :)

underbaaaaart :)


dag 2 – min första häst

okej, då ska jag presentera min första häst. dock har jag aldrig haft en häst som varit MIN på pappret. haft en del foderhästar genom åren och varit medryttare på flera hästar samt haft hästar som jag kunnat betrakta helt som mina, bara det att jag inte betalat nåt :P

så idag kommer jag berätta om hästen jag hade som min egen i 5 års tid och som fick mig att verkligen ÄLSKA hästeriet men också fick mig att helt sluta med hästarna i några år.

hästen är lilla dusen, eller tvistur som han egentligen heter. han stod i ett mindre stall några hundra meter från ridskolan jag red på som liten. en kompis till mig var i det stallet och hjälpte till med tvisturs mamma och ägaren hade frågat efter nån som kunde ta sig an tvistur och hon frågade då mig! och så blev det!tvistur är alltså en islandshäst, som mäter 134 cm i manken. han stod i ett stall med 4 boxar, där även hans mamma och halvlillebror bodde. plus en annan medryttarhäst till mig.

när jag började rida honom var han 7 år och kunde inte mycket alls faktiskt. han var femgångare men när man red fanns det i stort sett bara 2 gångarter; skritt och grisepass.men med flera år av träning, jobb och slit och svett och tårar så blev han faktiskt en otroligt trevlig liten häst. vi gjorde allt tillsammans! och han var lika positiv till allt! vad det än var som gällde så var öronen spetsade och energin i topp! och energin tog aldrig slut... vi kunde rida långrundor på flera timmar och han "sa" ändå sen ; kom igen, lite till!

jag hade honom alltså helt som min egen. det var bara jag som red honom, jag som mockade och fixade hans mat... ja, han var liksom "min".

vi brukade hoppa ganska mycket och var även med i några klubbhoppningar. han älskade det och var faktiskt ritkigt duktig! och alla titthinder gick att hoppa utan problem, muren hoppade han utan att blinka.det blev också en hel del dressyr för oss och tillsammans lärde vi oss skänkelvikningar, sluta, öppna, galoppombyten i varannat steg, och påbörjade galopp-piruetter. han var riktigt snygg att titta på för han var ett riktigt liten muskelpaket! vi tävlade några klubbdressyrer också, och folk skrattade åt oss när vi kom till tävlingsplatsen. vad skulle en liten islandshäst kunna göra mot de fina dressyrponnyerna? tji fick dom när vi vann de flesta starterna!

tvistur var också inkörd så det var ofta vi var ute och körde med rockarden. tyvärr fanns det inte så bra vägar att köra på runt stallet så vi var mest ute i villaområdena. men han var så cool och brydde sig inte alls om skrikande barn, skällande hundar, gräsklippare, folk som piskade mattor. ja allt kunde vi stöta på och han bara gick vidare. han var en klippa!

under de åren jag hade tvistur var han min allra bästa vän. det var han jag sökte tröst hos, han var så otroligt viktig i mitt liv. därför blev jag förstås också helt förstörd när ägaren skulle flytta och sälja hästarna...jag var då 17 år, gick på gymnasiet och hade ingen som helst möjlighet att köpa loss honom. jag var förkrossad. det fanns ingen annan häst som honom, så jag la av med hästarna helt. inget skulle någonsin bli så bra igen...

året var 2002, och tvistur var 12 år.

(tvistur åkte då till ett stall på öland som förmedlar islandshästar samt föder upp. och där är han än idag, de har köpt loss honom. han är triangelmärkt då han blev skadad efter att ha varit hos dom i några månader. och skadan läkte aldrig.. nu går han med sin flock med islandshästar på flera flera flera hektar och bara njuter av att vara häst. men jag tänker på honom varje dag...)


tvistur på öland, inne i lösdriften...


tekna-sadel.

hej hopp och god morgon. nu tänkte jag göra en liten efterlysning här i bloggen. undrar om nån i trakten (typ växjötrakten då) som läser här råkar ha en tekna dressyrsadel ? eller vet nån annan som har en... skulle verkligen vilja prova en på kalle, tror att den faktiskt kan passa! men vi har ingen återförsäljare i närheten...

sååå, finns det någon? :) och isf, skulle jag kunna få prova den på kalleman? :Dbild från google.

dag 1 - presentera dig och din häst

okej, nu kör jag alltså igång med den här listan! kan vara bra om jag har nya läsare, och kanske gamla också som inte riktigt har fått kläm på vem jag är och vem kalle är :)

i alla fall, jag heter frida och är 25 år gammal. bor i lägenhet tillsammans med min pojkvän i småland! :) jag går en vuxenutbildning (KY-utbildning) i logistik och är färdig med den till sommaren. på kvällarna och när jag är ledig från skolan så jobbar jag extra på en postterminal.min familj annars består av min mamma och pappa som bor i samma håla som mig. och så har jag 4 äldre systrar. en bor här i hålan, en i norrköping, en i malmö och en i halmstad. så vi är väl utspridda :)

vi bodde allihopa i norrköping innan och flyttade ner till småland när jag var 4 år.

men kalle då? vem är han? jo kalle, eller kaloescha som han då heter, kom in i mitt liv i maj 2007. jag hade länge letat och letat efter foderhäst utan resultat, även provridit en häst och hade några andra provridningar inbokade. men så hittade min kompis annonsen på kalle. annonsen sa inte så mycket mer än att typ "kalle är en snäll häst som har mycket kvar att ge, gillar både skogen och banan". ingen bild, inget mer. stod inte ras eller hur gammal han var ens :) men jag svarade i alla fall och fick komma på provridning. och det var kärlek vid första ögonkastet. vilken otrolig utstrålning, vilken charm. och den härliga glimten i ögat! jag var såld innan jag ens hade provridit :P


efter första provridningen

blev i alla fall att jag kom tillbaka och provred 2 gånger till. ägaren ville att det skulle kännas bra från båda håll och hade ju fått ca 100 svar på annonsen... men till slut blev jag den lyckliga som fick bli kalles fodervärd :)

nu, 3,5 år senare är jag fortfarande hans fodervärd. :)

kalle är i alla fall ett holländskt halvblod, kwpn kallas ju rasen även. han är 18 år fyllda men känns och beter sig som 5 :P vi får ofta frågan om han är unghäst när vi är och tävlar och många frågar sig vad han egentligen får för mat för han är milt sagt tokvild när det vankas tävling på hemmaplan.


svansen visar hur taggad han blir på tävling, detta är på klubbhoppning :)

tillsammans tävlar kalle och jag främst i dressyr. han har gått som hopphäst hela sitt liv och tävlat upp till 130. men jag har bara tävlat honom upp till 1m, tycker det räcker :) vi hoppar och småtävlar en del men jag är lite feg i hoppningen och kalle är lite osäker själv så vi kör så länge vi båda är säkra !

dressyr har vi hittills tävlat upp till LA:3 med placeringar, men 2011 planerar vi att starta i de högre klasserna. jag är spänd och nervös och rädd på samma gång hiih!


på tävling september 2010

vad mer kan sägas om kalle är att han fullkomligt ÄLSKAR mat, är rädd för hästgodis, ofta är mer i luften än på marken när han taggad, älskar all slags arbete, är rädd för vattenkaren i hagen och är en riktig charmör.


kalle i ett nötskal :P


det är bäst att inte stå för nära vattenkaret (kalle bergsget)

kalle är den mest personliga häst jag träffat på :)

Mindre smickrande vinkel på kalle hihi.. H...

dsc00610 (MMS)

Mindre smickrande vinkel på kalle hihi.. Han står och mumsar hösilage. Jag har precis gått igenom hela honom med massageborsten.. De blir allt lite trista i pälsen när de går med täcke hela tiden! Skulle egentligen ridit i ridhuset men blev lite sen så kalle måste få äta i stället. Han behöver sina kilon , faller ur lätt tyvärr. Och kan bli tufft att äta 10kg på typ 8 timmar hihi.. Eller kanske inte för kalle egentligen. Största matvraket som finns. Men han är så söt, min brunbjörn. Vad gör ni?


okej, nu kör jag på med sånt här igen!

hittade denna listan hos emelie så jag tänkte jag skulle göra den jag med :) kaaan ju va bra om nya läsare vill veta lite mer om mig och kalleman :)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt hästintresse 
Dag 5 -  Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 -  Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 -  Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 -  En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

tänkte jag kommer lägga inläggen i kategorien dagens tema, för det blir ju lite som det, även om det inte är samma stuk på dagens tema som i de tidigare dagens tema-inläggen :)

var försiktig!

men usch, var försiktiga när ni är ute och kör, det är faktiskt riktigt riktigt halt på sina ställen :/ hoppas verkligen hästen klarar sig...

Bil med hästtransport i trafikolycka

En bil med påkopplad hästtransport gick av E6 och voltade i diket mellan Landskronas norra och södra trafikplatser på måndagsförmiddagen.

Olyckan, som är en av flera mellan Helsingborg och Landskrona, hände i norrgående riktning och det var mycket halt på motorvägen. Inga personskador rapporteras från olyckan med hästekipaget men hästen är skadad och djurambulans fick tillkallas skriver Helsingborgs Dagblad.

artikel från tidningen ridsport


charlies mellandagsrea.

nån som varit där än? tänkte om det var mycket eller lite :)
funderar på att ta en tur dit på torsdag nämligen :D wei wei wei! se om man kan göra några fynd.. sist jag var där så blev det några schabrak fyndade.


stackars...

stackars stackars hästapållar :( sorgligt att det ska bli så...

Hästar lider i Irland

I spåren av den ekonomiska krisen i Irland tillsammans med isande vinterväder har många hästar övergivits eller lämnats åt sitt öde utan tillräckligt med mat.

Irländska djurrättsgrupper har vid upprepade tillfällen varnat för ett växande hästproblem på grund av överuppfödning under de goda åren. Enligt en rapport ska tiotusentals hästar och ponnyer ha blivit mer eller mindre övergivna. Pengar har nu donerats till Dublins Society for the Prevention of Cruelty to Animals som en följd av tidningsartiklar om problemet.

- Rapporten tycks ha fångat allmänhetens uppmärksamhet och folk verkar villiga att hjälpa, säger en representant för Dublin SPCA till Irish Times skriver Horsetalk.

artikel från tidningen ridsport


velar och velar...

suck, ibland är jag så himla velig av mig hihi! men nu har jag bestämt mig i alla fall angående programridningen som är nu på onsdag. när jag fick höra om den blev jag suuuuupersugen!!! men mja, sen började jag velandet, hahah :P

kalle och jag HAR ju faktiskt paus från dressyrandet just nu, brukar ge honom lite paus från det så han ska vara extra härlig sen när man börjar tränandet och tävlandet på allvar!

dessutom så har jag ju ingen dressyrsadel än.. och det blir lite halvhjärtat när jag ska göra det i hoppsadeln! jag VET att man ska kunna rida lika bra ändå, men jag ger det liksom ingen ärlig chans, för jag vet ju att det är sååå mycket härligare med dressyrsadel så jag bara hakar upp mig på det :P haha!

när jag rider dressyr för mig själv i hoppsadeln så rider jag ju mestadels utan stigbyglar... men det funkar ju inte riktigt på programridning/tävling :P

sååååå det blir helt enkelt ingen programridning för oss på onsdag :)

på TORSDAG däremot så bär det av till jönköping och charlies om allt går som det ska! det gillar vi... då kanske det kommer med en sadel hem därifrån om vi har tur :)
stressa runt hela tiden.

usch, gillar inte att behöva stressa. idag fick kalle vila för att jag helt enkelt inte hann. och nu ska jag köra och jobba till kl.21. men imorgon blir det att röra på kallemannen lite grann!

ska förhoppningsvis till charlies här i mellandagarna. dels se om man kan göra nåt fynd och dels för att kanske låna hem någon sadel om de har nåt spännande :D

så, hur känns det nu att julen är över tycker ni?

pussades massor med kalle i hagen idag, han är så söt så! kul att han kan pussa på kommando, det gillas :D

uhm, kalle och jag måste nog öva bakdelsvändningar och samling här i dagarna, om vi ska klara av att rida programridningen på onsdag :P i alla fall om vi ska ta LA:4 och MSV C:2. men kanske bara blir LA:4 isåfall, vi har ju faktiskt paus från dressyrandet just nu :)


spännande?

haha, nu kommer jag vara lite hemlighetsfull igen. men jag hade inte behövt vara det om jag hade varit säker på att det verkligen är sant :P hm, jag vet inte om jag ska tro på det eller inte... det lät väldigt trovärdigt och fler än jag håller med. men finns även de som inte gör det!

men OM det är sant, så blir det en kul utmaning :)


får bli en bild på söte dusen :)

Idag blev det ett dressyrpass på kalle i s...

dsc00599 (MMS)

Idag blev det ett dressyrpass på kalle i stora ridhuset. Ville känna igenom honom lite. Skänkelvikningarna satt bra som vanligt. Jobbade en del med de enkla bytena och det gick väl okej till slut, men vi har svårt för det. Blir gärna antingen travsteg eller halt.. Men då har vi något att öva på, kul! På onsdag ska vi kanske vara med på programridning, prova på svårare program! Nu ikväll är det lite fest på gång! Har ni en bra kväll?


då var julen slut...

eller ja, inte helt kanske. men julafton i alla fall! blev massor med mat igår då vi åt julmat både hos mina och jims föräldrar :) men gott är det allt! :)

kalle fick julklapp från fantango, en påse äpplen. då blev han glad hihi! :) de fick vara ute och busa i hagen till kl.18:30 ungefär :)

idag är det lite kallare men ska snart bege mig ut till stallet och kalle! blir nog ett pass i ridhuset :) har ett sjuuukt ridsug !

fick ni vad ni önskade er i julklapp??


psssst!

ville bara säga...


my only wish...

I don't want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you


all I want for christmas is...

... you !


en söt kalle!

kalle sötnosen i ridhuset :) kunde inte redigera den, jag fattade inte hur man gjorde, haha! de har ju ändrat movie maker... :o


kul annons!

haha, jag brukar alltid ha för vana att kolla ridsportsannonser på blocket varje dag, tycker det är lite spännande.

och snubblade idag in på en annons om hösilagebalar...

och där står det såhär:

Har 60baler första skörd till salu.
Bra gräs, inga pösmunkebalar

hahhaahha, jag vet inte om jag missat nåt men vad fasen är pösmunkebalar? :D

kalle med halsband.

haha, igår när jeanetta skulle plocka in kalle och citrin så hade kalle sin grimma runt halsen som ett halsband :P snyggt, snyggt!

idag har jag haft både morgonfodringen och lunchfodringen i stallet. så det har med andra ord varit många timmar i stallet! :)

idag är det inte fullt så kallt heller, det gillas! "bara" -11 i morse! men jag pulsade ändå runt i stallet i thermobyxor! lika bra det, avskyr att frysa...

stallet gick fint i alla fall, hästarna var snälla och lugna och kalles box var hyfsat okej att mocka :)

släppte kallebus i lilla ridhuset också för att han skulle få röra lite på sig. gick faktiskt ovanligt lugnt till, för att vara kalle :) men det kommer nog ett litet filmklipp från det med...

är ni redo för julen?? jag har knappt nån julstämning alls, och ska jobba ikväll så kommer inte kunna julmysa :(


bus bus bus!

kalle och citrin busade en del i hagen idag :) så söta är de!sen när jag skulle luncha kom hästarna i full fart. synd att bilderna blev så suddiga :/


laga hage i 25 minusgrader.

idag har jag pysslat med att laga hagen som citrin sprängde igår. var mindre mysigt att det var -25 ute... men det gick ganska fort i alla fall, kunde inte göra det helt perfekt för marken är frusen så kunde inte få i några nya stolpar, bara plaststolpar. men så fort snön är borta (ja, det lär väl dröja några månader) så ska vi stängsla om hela hagen :)

eftersom hästarna verkar vara tokiga nu när det är så kallt (till och med den lugnaste i stallet bockade som en tok vid utsläppet) och det finns risk att de rymmer, så har alla hästarna grimma på sig i hagen idag. det tyckte ju förstås kalle och citrin var extra festligt, för då kan man bita i den andres grimma :P


lydig kalle!

min lilla grabb, igår så bevisades det som jag sagt hela tiden!! kalle har mycket respekt för elstängslet och ja, tror han har mycket respekt för staket över huvud taget!

igår eftermiddag så fick citrin för sig att han skulle spränga staketet. så det gjorde han och sen sprang han runt utanför hagen.

vad tror ni kalle gjorde? följde efter? nej, kalle stannade duktigt kvar i hagen :) jag tror inte han vågar gå ut ens om staketet är sönder, han gillar inte alls de där trådarna! vilket är en fördel ju !


sånt här väder vore najs. vi har -25 nu. brrrr! i småland liksom!!

grabbarna.

lite mer bilder på grabbarna i hagen :)


en lite blyg kalle


kompisar :)


finaste kalle!


nyfikna pojkar!!


grabbarna :) kalle och citrin... kalle ser liten ut och citrin stor, fast de är tvärtom :)

mys i hagen...

idag blev det mys i hagen med kallebusen. han var inte kall under täcket, bra det! då fryser han inte ju :)

jag verkar förresten vara inne i en mocksvacka :P har ju varit så snabbt nu på sistone. men nu har jag börjat sacka igen och är seeeeg haha! :)

tog lite bilder på pållisarna med förstås.


kalle vevar och vevar med sina ben i hopp om att få mat :P

det här är inte okej!

fy fy fy. idag är det -20 grader. INTE okej :) brrrr, jag fryser bara av att titta ut genom fönstret, haha! :)

därför får kallebusen vila idag. vill inte jobba honom i denna kylan... annars hade jag ju planerat typ tömkörning! typiskt! eventuellt kanske vi skrittar en runda barbacka bara :)

har ni också såhär kallt?


:O

ojoj, en ganska stor verksamhet. skönt att denna lantbrukare inte får ha så många djur mer eftersom han uppenbarligen inte kan sköta dom!

artikel från tidningen ridsport

 
40-tal hästar omhändertagna

En lantbrukare utanför Lund har fått 94 djur, varav ett 40-tal hästar, omhändertagna.

Mannen mister sitt tillstånd att hålla hästar i större yrkesmässig omfattning, skriver Sydsvenskan. Han får hålla hästar för privat bruk och max nio stycken som måste vara äldre än två år. Länsstyrelsen gjorde en oanmäld kontroll på gården efter att de fått in klagomål på verksamheten. Förutom hästar fanns nötdjur, sällskapsdjur och fjäderfän på gården. Djurhållningen var mycket bristfällig.

Länsstyrelsen bedömer att bristerna var så allvarliga att mannen inte är lämplig att bedriva verksamhet på det vis han har haft tillstånd för.


hoppas, hoppas.

åh nu hoppas hoppas hoppas jag. men jag ska inte ha några förhoppningar eller förväntningar om att detta ska bli som jag vill. men hoppas gör jag ändå, så ni kan väl hoppas med mig och hålla alla tummar!!

detta vore det näst bästa faktiskt. det allra bästa går tyvärr inte få på länge än...


och ibland saknar jag det mörka håret.

och hoppning blev det!

jepp, det blev lite skuttande ikväll! så himla kul, tyckte vi allihopa! både kalle och jag, och jeanetta och citrin :)

i framridningen övade jag på att försöka lära kalle ett kommando för att öka steglängden i traven. han vill gärna göra det i lättridning men inte lika gärna i nedsittning. men han verkade fatta lite grann med mitt kommando-övande, det gillas!

i galoppen så gjorde vi några byten och de satt fint även om de blev stoooora som ni vet att de blir :P

blev inget avancerat hoppande idag. vi hade ett räcke på diagonalen och ett på ena långsidan.

kalle var glad att få hoppa i alla fall. ibland ville han ta kommandot dock och bromsen fanns inte riktigt efter hindrena :P men det är bara att hoppa mer så han tagga ner litegrann! :)

han är sötsöt och tycker det är kul, och det är huvudsaken :D


kanske hoppning?

wei, idag kanske det blir hoppning för kalleman och mig! och jeanetta och citrin med då isåfall...

DET hoppas vi på :D:D


God morgon på er alla läsare. Jag hann int...

dsc00594 (MMS)

God morgon på er alla läsare. Jag hann inte skriva något inlägg innan jag började jobba kl 7 i morse. Slutar kl 13. Då ska jim och jag göra en kul grej hihi. Vad gör ni idag? Sen har jag insläpp idag i stallet med...


kämparglöd.


Hästdrama i Hummelstad

Kämpade genom isen och upp på land

Hästen gjorde en kämpainsats. Trots att den var kraftigt ansträngd och nedkyld kunde den med lite draghjälp ta sig loss från vaken upp på land.

Dramat utspelade sig på onsdagseftermiddagen i Hummelstad. Hästen finns normalt i hagen på en gård intill den lilla bron mitt i samhället. Där har hon sina två kompisar, en häst och en åsna. Av någon anledning hade hästen kommit ut ur hagen och ner i sjön alldeles intill hagen. Där fastnade hon med benen i knähöjd.

Av spåren i isen ser man hur hästen hade försökt kämpa sig fram längs sjökanten ca 20 meter. Men sedan blev hon utmattad och lade sig senare på sidan i vaken.

Hästens situation uppmärksammades av en närboende som kallade på räddningstjänsten. Familjen i husen var på arbete och barnen i skolan, så de kunde själva inte hjälpa hästen.

Med hjälp av personalen från räddningstjänsten i Ankarsrum kunde hästen dras loss. Men det mesta jobbet gjorde hon själv. Hon kom upp på sidan och sedan kunde räddningsmanskapet fästa ett rep i grimman och hjälpa henne framåt. Efter några återhämtningspausar kom hon så småningom på fast mark och kunde ledas in i stallet för uppvärmning. Bredvid följde hennes två kamrater som oroligt hade bevittnat dramat på isen.duktig kämpe! artikel från västerviks tidning

mysigt med snö...

... men nu kan det räcka tycker jag!

det är föööör mycket snö nu! det fick jag och marie uppleva när vi var ute i skogen idag! :) på vissa ställen där det inte var plogat så nådde snön upp till magen på fantango, haha :D kalle som är lite större kunde hålla magen fri från snö!

gillar inte detta stressande heller, suck. börjar jobba redan kl.15 idag! det blir pengar men liiiite väl tidigt att börja tycker ju jag :)


en kväll i stallet med mina pojkar.

åh ikväll har jag haft det mysigt. jag har fått spendera tiden med mina favoriter, mina pojkar! för jimsen följde med till stallet idag! det gillas :) han passade på att gosa massor med vår stallkatt under tiden och jag kan ju säga att hon var nöjd! hon njöööt verkligen och kommer nog längta tills nästa gång han kommer! 1 timme med enbart gos en kall vinterkväll är nog uppskattat för en liten kissemiss !

kalle verkade nöjd med livet också, han gnäggade när jag kom och trodde nog han var utsvulten. han verkar tro att han inte fått mat på flera veckor. och då har han precis tryckt i sig 4 kg hösilage. tokhästen :)

idag har vi varit i stan och handlat julklappar med, skönt att ha det gjort!

vad gör ni ikväll?


mina fina killar !

fyfasen...

usch usch usch säger jag.

45 döda hästar på dansk gård

Ett kontrollbesök på en gård i danska Sönderjylland blev chockartat och ledde till att 39 hästar fick avlivas akut.

Enligt JydskeVestkysten möttes veterinärerna inte enbart av 39 vanskötta hästar. Sex hästar låg redan döda på egendomen nära Christiansfeld i Sönderjylland.

Någon förklaring finns ännu inte men det påstås att det kan röra sig om ett kvarkautbrott hos hästarna som inte fått nödvändig veterinärvård skriver danska Ridehesten.

artikel från tidningen ridsport


jag hinner inte meeeed...

vet ni, jag tycker det är galet att det är julafton om mindre än en vecka! jag hinner inte med :S

är det bara jag som tycker tiden flyyyyyger iväg?


Vilken otroligt mysig kväll jag har haft! ...

dsc00598 (MMS)

Vilken otroligt mysig kväll jag har haft! Därav den dåliga uppdateringen. En i stallet har haft julmys hemma hos sig. Jättetrevligt var det, vi åt gott och umgicks och bara pratade. Det tråkiga var att jeanetta och jag var tvungna att åka sen för jeanetta hade kvällen i stallet.. Och vi samåkte. Kalle och citrin var ute till kl 22 ikväll men verkade nöjda med det. Annars har det inte varit min dag idag. Körde fast med bilen i stallet så vi fick putta och skotta och putta och till slut lossnade den. Nu är jag jättetrött så kommer nog somna tidigt ikväll! Har ni haft en bra kväll?


Snön är faktiskt himla fin... Speciellt nä...

dsc00607 (MMS)

Snön är faktiskt himla fin... Speciellt när man sitter inne i bilen haha. Är på väg till kalleman nu. Äntligen slutat snöa med.. Får se om jag har en helvetesbox att mocka idag! De fick ju komma in lite tidigare igår för de va snöstorm ungefär.. Hur länge har ni era hästar ute när det är vinter?


ut ur mitt trygga bo...

idag så ska jag bege mig ut ur mitt trygga bo (lägenheten) och ta mig till praktiken. det blir spännande att se hur trött jag kommer vara efter 4,5 timmar där! men det är ju sista dagen så jag mååååste orka! men klart man är mör efter att i stort sett bara ha legat ner sedan måndag kväll...

på söndag är det klubbhoppning. det lutar åt att kalleman och jag missar den. dels eftersom han vilat mycket nu när jag varit sjuk. och dels eftersom jag börjar jobba redan kl.15 då. jag får nog helt enkelt inse att det inte går :(

vad gör ni idag?


om bloggen hade varit facebook...

...så hade jag klickat i GILLA på denna artikeln!! mer sånt här, klarar man inte av att sköta sina djur så ska man inte få ha några !!

Hästägare fick djurförbud för vanvård

De fem hästarna var i så dåligt skick att två av dem fick avlivas. Nu har djurägaren i Hörby kommun belagts med djurförbud.
I våras kom djurskyddsinspektörer på ett oanmält besök. När de fem hästarna befanns vara i mycket dåligt skick tillkallades både polis och veterinär men ägaren gick inte att få tag i. Något som Kristianstadsbladet skrev om i slutet av april.

En fyråraårig häst med medfödd bockhov avlivades. En äldre av de fyra fjordingarna, som saknade framtänder i överkäken och kindtänderna var slitna, var så avmagrad att den senare avlivades. En shetlands-ponny med kraftig förväxta hovar, som förmodligen inte verkats på flera år, kunde åtgärdas och därefter omplaceras. Något som myndigheten även beslöt göra med de två resterande hästarna.

Ligghallen till tre av hästarna var för liten och samtliga djur hade löss.

Djurägaren fick redan i fjol ett 40-tal nötkreatur omhändertagna. Djuren var undernärda och mycket smutsiga. Trots påstötningar och vite vidtog ägaren inga åtgärder. Länsstyrelsen har därför beslutat att mannen varken får äga, ha hand om eller skaffa djur. Dessutom måste vederbörande göra sig av med samtliga djur, om det finns fler på gården.

Djurägaren har överklagat beslutet. Han hävdar att han är oskyldigt anklagad, att han blivit förföljd av myndigheten under en längre tid. Shetlandsponnyn har han inte ägt utan "den har under några års tid kommit och gått genom att ta sig under eltråden" men att han ändå försökt hålla hästens hovar nere. "Eftersom jag inte kan förlika mig med djurs lidande".

Hästen med bockhov, ett medfött fel, visade inte upp några tecken på lidande, påpekar djurägaren.

"Om hästen inte visade tecken på obehag eller lidande fanns det ingen anledning att avliva henne" står det vidare.

Han förstår heller inte var uppgifterna om smutsiga djur, blöta och smutsiga liggplatser, avsaknad av ligghall eller skaderisker i hagarna kommit ifrån, eftersom de inte stämmer.

Snarare har myndigheternas agerande fört med sig stora ekonomiska förluster.

Kravet på inhibition, det vill säga att skjuta upp verkställigheten fram till dess att överklagandet är avgjort, har Förvaltningsrätten avslagit.

artikeln kommer från kristianstadsbladet

Ikväll så passar jag på att drömma mig bor...

dsc00599 (MMS)

Ikväll så passar jag på att drömma mig bort igen. Ligger i soffan med datorn i knät och kollar på hästgårdar. Vad mysigt det hade varit! Men ett jobb får väl komma i första hand efter utbildningen antar jag! Blir hemma från jobb ikväll, så ingen blir smittad. Kunnat äta lite idag faktiskt! Ute är det snökaos. Det gillar jag inte alls! Hur har ni det?


börja med tävlingsplanerna.

loggade in på tävlingsdatabasen igår och såg att en del tävlingar kommit upp nu, kul! :) tycker det är kul att börja planera för nästa års tävlingar faktiskt!

vi kommer nog göra vår första tävling på högre nivå än klubb den 27 mars ser det ut som!

verkar vara en del tävlingar i trakten med, det gillar vi! och en regional dressyrtävling nästan på hemmaplan! det gillas, nu när vi ska försöka oss på regional nivå är det skönt att inte behöva åka så långt första gången :)

har ni börjat kolla tävlingarna än? :)


snökaos.

idag är det snökaos. i natt hade vi närmare 20 minus (brrr, tur man var inomhus) men idag är det varmare men blåsigt och snöigt.

jag är hemma idag också, känner mig dock ganska okej idag! men man ska ju vara hemma 1 dag efter man är symptomfri efter en vinterkräksjuka. så det får jag väl vara då!

men imorgon är det praktik som gäller för mig. sista dagen för veckan och även  sista dagen över huvud taget på praktiken. känns trist att bli sjuk såhär under praktiken , jag trivs ju så bra där och vill verkligen göra ett gott intryck. inte bli magsjuk mitt i allt... menmen, hoppas de tycker jag har varit bra ändå :)

vad gör ni idag?


sommar vore najs en dag som denna.

finaste dusen.fina vän, jag tänker på dig varje dag. vår tid tillsammans var speciell, du är speciell. innan ville jag verkligen köpa dig till varje pris. men nu vet jag att du ändå har det så bra som du kan ha det. nu när du inte kan ridas mer så har du fått det bästa liv man kan få. du går med din flock och bara har det bra. och får vara ute hur mycket du vill. men jag kommer aldrig glömma åren vi fick tillsammans. och jag ska ta mig tid att åka och hälsa på dig!
1998 till 2002, då var det du och jag, tvistur!

Usch, inte pigg idag heller. Kunnat undvik...

dsc00606 (MMS)

Usch, inte pigg idag heller. Kunnat undvika toaletten i alla fall, men mår ganska illa. Så även denna dag spenderas i soffan. Läser carolina gynnings andra bok. Tryckte i mig lite filmjölk nyss. Ångrar det lite nu, mår sämre.. Vad gör ni idag?


haha, ja vad säger man...

jag trodde inte så pass vuxna människor skulle få för sig att göra något sådant. okej, att en liten tjej/kille skulle kunna få för sig det men vafasen :P gött att hon fick böter i alla fall! 

18-åring fick böter för tjuvritt

En 18-årig kvinna fick för sig att rida på en häst i Skellefteå i smyg. Men tjuvritten upptäcktes och nu döms hon till 1 200 kronor i böter.

Händelsen inträffade hos Skellefteortens travsällskap, där kvinnan satt upp på en häst i en hage intill travbanan. Kvinnan döms till 1 200 kronor i böter för att "olovligen rubbat föreningens besittning till hästen", skriver Västerbottens-Kuriren.

artikel från tidningen ridsport


kalle kan ju inte ha flickfärger...

skulle köpa ett nytt vintertäcke till kalle på börjes ju. hans bog passar inte i så många täcken men börjes och shires funkar! men då har de bara FLICKFÄRGER på vintertäckena. det kan ju inte kalle ha :P lila är för flickigt för honom :) och det täcket med okej färger fanns bara med fast hals... suck!

har ni flickfärger på era valacker/hingstar?


bild från google, inte börjestäcke men färg som inte kalle kan ha :P


otäckt :(

usch vad otäckt, gillar inte det här med hästar på isen på vintern... :( minns en gång när jag var liten och unghingsten i stallet slet sig vid insläppet. han sprang ut på isen! som tur var så var isen tillräckligt tjock och så lät han sig fångas av ägarens fru som aldrig någonsin ledit en häst... 

Häst försvunnen under isen

En saknad häst har sannolikt hamnat under isen i Ätran strax norr om Ulricehamn.

Det fanns spår fram till en öppning i isen. Räddningstjänsten sökte under lördagskvällen både runt vaken och på andra sidan ån utan att hitta hästen. Enligt ansvarig på räddningstjänsten är det sannolikt att hästen finns under åns istäcke skriver Ulricehamns Tidning.

artikeln kommer från tidningen ridsport


ofrivillig hästfri dag...

blev visst en ofrivillig hästfri dag. galet att det kan slå om så fort! igår kväll när jag red kalle mådde jag toppen, när jag la mig kl.21 så mådde jag fint. men 3 timmar senare så låg jag över toalettstolen. verkligen inte mysigt!

hela dagen har jag spenderat i soffan. kollat på diverse dåliga program på tv eftersom jag inte vet hur man får igång en film :P

mår lite bättre nu i alla fall, dricker läsk för det är bra säger mamma :)

saknar min kalleman nu, men ida skulle fixa hos honom idag, supersnällt av henne!


Hej på er alla läsare. Jag tänkte jag skul...

dsc00605 (MMS)

Hej på er alla läsare. Jag tänkte jag skulle varna er lite igen. Jag har åkt på en extrem magsjuka så spenderat 9 timmar på toaletten i natt. Mindre mysigt! Och det kom helt plötsligt. Nu mår jag lite lite bättre. Men jag ligger ju bara nerbäddad. Vad har ni för planer idag?


jippi!!

ååh, jag är så nöjd med kallebus idag! han var verkligen jättefin ikväll! red i lilla ridhuset och det var maaaassor med folk som red! vi var väl 6 st därinne kanske, men ändå lyckades vi samsas och inte rida på varandra!

kalle tyckte förstås det var helfestligt med massa hästar därinne , så han småbockade ibland när man mötte de andra hästarna, tokstollen :P

märktes att kalle tyckte det var kul med lite lösgörande arbete. för han var så mjuk, följsam och arbetsvillig! jättemjuk i sidorna :)

vi övade lite byten idag, och de har ju ibland inte funkat och ofta fått bara byte fram i början. men idag så satt alla bytena perfekt!! så jäkla stolt över kallebus <3 sen att han byter stort, det är en sak! men det ska vi nog få till så småningom :)

imorgon blir det nog en liten tur i skogen! har fullt upp tis,ons, tors med praktik och jobb, så det är lite drygt... :(


byte i galopp med kalle-style :P

några snöiga ridbilder till!

jag kör på med ännu fler snöbilder, det togs en del i fredags ;) eller ni kanske inte vill se? :o dessa blir de sista jag visar i alla fall :)

fotade av madlene nilsson

på bild 3 gör vi ett byte, gillar våra byten ;)


kalle gillar hoppning!

nej, inte gillar, kalle ÄLSKAR hoppning!

igår kväll så blev det lite hoppning i ridhuset för kalle och mig. det som var super var att ida hade hoppat precis innan så jag behövde inte bygga fram nåt! det gillas! på långsidan hade jag 2 räcken. och på diagonalen hade jag cavalettis. och på andra diagonalen hade jag travbommar :)

kalle var pigg redan från början, han visste nog vad som var på gång! så han tyckte att vi skulle köra fullt ös från start ungefär. och gick och taktade hela tiden. söt är han :)

värmde först upp kalle i vanlig ordning i alla fall.

vi började med att trava över bommarna och kalle laddade på dom också. han är så söt, så jag kan inte bli arg :)

vi galopperade sedan över cavalettisarna (heter det så i plural?). och kalle var såååå lycklig!

räckena låg på typ 65cm och 85cm. så blev att hoppa det låga räcket några gånger åt båda hållen och kalle hoppade fint. han bjöd på bra och vi kom bra på det varje gång!

sedan hoppade vi det högre räcket ett par gånger också. kalle bjöd bra här med :) vi fick en del lustiga språng när kalle tog kommandot och hoppade av lite knasigt :P

men det var suuuuperkul att hoppa tyckte vi båda två :)

när jag hade travat av kalle så kopplade jag av tyglar och sadlade av så fick kalle lulla runt i ridhuset medans jag byggde in hindrena. han var så söt i början för han brukar följa efter mig och när jag knallade in bland hindermaterialet så knallade ju han bara efter :P så söt. han såg helt förvånad ut när jag sa till honom :) sen passade han på att rulla sig med i ridhuset ;)


Nu så säger jag godnatt och släcker ner fö...

dsc00605 (MMS)

Nu så säger jag godnatt och släcker ner för idag. Så skriver lite om kalles motionering imon i stället. Kalle tyckte att ridhussargen var bra att klia sig på!


jag tävlar!

nu får det va dags o va med i en bloggtävling igen tycker jag, var med du också :)


I want to know what love is...

när jag skaffade kalle hade jag haft ett ganska långt uppehåll från det här med att rida och vara i stallet varje dag. jag hade en häst som min egen i 5 år, 1998 till 2002. när denna lilla häst såldes och jag inte hade något att göra för att kunna behålla honom så la jag av med hästarna helt i 2 år. det gjorde ont att inte vara i stallet men jag var samtidigt så himla ledsen och trodde aldrig jag skulle träffa en sådan speciell häst igen.

jag började hjälpa andra med deras häst. bland annat höll jag till i ett islandsstall där det fanns massor med hästar, så någon borde väl ha varit lika speciell? men nej då.  jag blev också medryttare på ett antal olika hästar men det var liksom  inte samma känsla. hästarna hade inte DET, de föll mig inte i smaken. de var väl kul att rida men det fanns ingen gnista, inget extra utöver det vanliga. jag hade nästan helt gett upp.

men så började en kompis och jag prata om att skaffa häst igen och vi började letandet. jag kollade på många annonser, provred någon häst men det fanns ingen gnista där heller. mitt hopp om att den där speciella hästen finns försvann allt mer. men så hittade min kompis annonsen på kalle. jag var negativ och var inte alls imponerad av annonsen, det stod inte mycket, varken ras eller någon vidare information, och ingen bild heller. men vi svarade på annonsen. så småningom fick jag svar på annonsen och fick lite mer information om hästen. verkade vara en snäll häst och jag fick komma på provridning. och det var kärlek vid första ögonkastet från min sida. jag hade då aldrig sett en bild ens på kalle och jag blev helt förstummad milt sagt.

redan då, innan jag ens suttit upp på kalle, så visste jag att det var hästen jag letat efter! den utstrålningen, glimten i ögat och samtidigt otroliga mildhet fick mig att smälta!

denna låten säger verkligen precis hur det var då. våren 2007 när jag först träffade kalle och så småningom också fick beskedet att det var jag som fick bli kalles fodervärd.

Now this mountain I must climb
Feels like the world upon my shoulders
Through the clouds I see love shine
It keeps me warm as life grows colder
In my life, there´s been heartache and pain
I don´t know, if I can face it again
Can´t stop now
I´ve traveled so far
To change this lonely life

I wanna know what love is
I want you to show me
I wanna feel what love is
I know you can show me

I´m gonna take a little time
A little time to look around me
I´ve got nowhere left to hide
It looks like love has finally found me
In my life, there´s been heartache and pain
I don´t know, if I can face it again
Can´t stop now
I´ve traveled so far, to change this lonely life

I wanna know what love is
I want you to show me
I wanna feel what love is
I know you can show meälskade kaloescha, du visade mig hur underbar kärleken och vänskap mellan människa och häst kan vara. jag har bara upplevt denna stora kärleken med en häst tidigare och du visade mig direkt att du hade precis lika mycket att ge. och du tog mig verkligen med storm! kärleken till dig är den största till ett djur i mitt liv någonsin. och jag är glad att jag fick den chansen.bjuder på ett gott skratt :P

haha, jag bjuder på de här bilderna! de är så himla klockrena så jag lägger upp dom fastän jag har händerna i huvudhöjd ungefär :) men ja, jag skrattar så mycket när jag ser dom!

bilderna är en serie på en övertaggad kalle i galopp, fotade av madlene nilsson


kalle tänker; NU KÖÖÖÖÖÖÖÖÖR VI och bränner iväg i full speta.


jag börjar gapflabba och försöker lite tafatt få stopp på honom... ... men ger upp ganska fort och bara åker med och skrattar vidare :D

snöbilder :)

kör på med fler snöbilder, fotade av madlene nilsson

diggar kalles man på bild 2, spikrak tuppkam :P

 

flera snöbilder :)

valde att dela upp bilderna lite som togs igår :) så här kommer några bilder till :)

samtliga är fotade av madlene nilsson :)


snöiga ridbilder :)

nu tänkte jag ladda upp lite snöiga ridbilder :) det var sjuuukt kallt igår när vi red, så fick bylta på sig en himla massa kläder, och ha mössa under hjälmen :P


Det är svårt att uppdatera utan tillgång t...

dsc00595 (MMS)

Det är svårt att uppdatera utan tillgång till dator! Är på väg hemåt i alla fall. Hämtat en ny bil, kul kul. Och så passade vi på att ta en sväng på börjes. Jag ville ha ett nytt vintertäcke till kalle! Tyvärr hade de bara färger som inte passar en valack hihi. Så blev inget köp... Vi får leta vidare! Vad gör ni idag?


usch, så himla hemskt.

jag hoppas verkligen inte det var en anlagd brand. i så fall vill jag veta vad för diagnos den/de som gjort det får. för man kan inte vara frisk någonstans då... :(

Brand i ridskolestall kan ha varit anlagd. Byggnaden totalförstörd - åtta hästar dog

Åtta hästar innebrändes när ett stall tillhörande Karlskogas ridklubb i Botorp under lördagsmorgonen brann ner till grunden.

Det var vid halv femtiden på lördagsmorgonen som larmet inkom till SOS alarm om att stallet stod i lågor. En av ridskolans äldre och mindre stallbyggnader brann. I denna fanns plats för åtta privatägda hästar. 
Maria Gunnarsson, webbredaktör på Nerikes Allehanda, var en av de första på plats på morgonen vid branden.
- Det var en granne som larmade om branden. Jag åkte dit för att se om jag kunde hjälpa till men då var branden redan fullt utvecklad, säger hon.

Stallet var övertänt
När räddningstjänsten kom till platsen var stallet redan övertänt och man fick i stället koncentrera sig på att skydda närliggande byggnader.
- Ridhuset låg max sju meter ifrån stallet, så vi kylde med vatten för att branden inte skulle sprida sig dit, berättar Insatsledaren Lars Eliasson på Bergslagens räddningstjänst.
I stallet, som brann ned till grunden, fanns åtta hästar och räddningstjänsten hade ingen möjlighet att få ut några djur därifrån. Samtliga hästar dog.

Började i norra delen
Branden verkar enligt räddningstjänsten ha börjat i stallets norra del. Polisen spärrade under morgonen av området och genomförde en teknisk undersökning. Vad som framkom av denna finns inga uppgifter om. Det finns enligt uppgifter till NA misstankar om att branden var anlagd - i området har man kunnat se fotspår i snön. Detta har dock inte bekräftats av polisen. Tills vidare rubricerar polisen dock händelsen som mordbrand.
Branden orsakade stor uppståndelse bland hästägarna och andra vid ridskolan. Karlskoga kommuns POSAM-grupp har därför arbetat med att stödja de drabbade.


Nu är jag och jeanetta hos madde. Vi spela...

dsc00603 (MMS)

Nu är jag och jeanetta hos madde. Vi spelar playstation. Innan kollade vi på dumma mig. Supersöt film! Och åt god mat! Kalle och citrin plockade vi in på vägen hit vid 7. Hoppas ni har en bra kväll!


snöbilder på ingång!

idag så red vi i snön, kalleman och jag. och jeanetta och citrin med! och madde var med och fotade en massa så förhoppningsvis kommer det massa snöiga ridbilder imorgon! kalle var dock suuuupertaggad, haha. så söt :) så han stack iväg ibland i full fräs . men han gör ju det med glimten i ögat så jag bara gapflabbade :P

ikväll blir det filmmys med madde och jeanetta. det gillas :)

och imon ska vi hämta en ny brum-brum! det gillas med!


Det kommer bättre uppdatering senare. Har ...

dsc00599 (MMS)

Det kommer bättre uppdatering senare. Har spenderat eftermiddagen i stallet. Och vet ni, det är nog snöbilder på gång också!


kvällstur i snön.

åh, vilken mysig runda kalle och jag var ute på igår kväll! vi fick sällskap av ulrika och evita med, evita har äntligen fått i snösulor hon med :) vi red iväg strax efter 19:30 :)

det blev en lite lagom lång runda. på vissa ställen var det inte plogat alls så när vi travade där så gick hästarna i passage typ haaha! kalle var lite studsig och hoppig i början och for iväg åt alla andra håll utom framåt :D

men efter att ha travat långa sträckor i snön så var han lugn :)

blev en runda med mycket trav och annars bara skritt! hästarna var så nöjda sååå. och det var mysigt! superkallt var det men det gjorde ingenting...

idag ska vi troligen ut i skogen igen. fast när det är ljust! och idag tror jag faktiskt vi får sällskap av jeanetta och citrin!


sorgligt, sorgligt, sorgligt.

skickar en tanke till ägaren av hästarna och tågföraren. jättetragiskt det som hände :(

artikel från tidningen ridsport 

Tre hästar påkörda och dödade av tåg

Tre hästar, som kommit upp på järnvägsspåret, blev påkörda och dödades av ett tåg mellan Tenhult och Jönköping på tisdagskvällen.

Polisen fick larm strax före åttatiden om att tre hästar hade rymt. Kort därefter kom först beskedet att en av hästarna blivit påkörd och dödad. Enligt SVT Jönköpingsnytt uppgav en passagerare att tåget höll på att spåra ur vid kollisionen med hästen.

Enligt senare uppgifter från samma källa dödades alla tre hästarna av tåget. De togs dock inte bort förrän vid 13-tiden på onsdagen.
- Vi var tvungna att stoppa trafiken för att kunna forsla bort dem och fick inte tid av Trafikverket innan, säger Johan Furestad på Infranord som sköter underhållet av spåren i området, till Jönköpingsnytt.


djurpoliser i SVERIGE!!!

weeei, brukar ni som jag kolla på djurpolisen på animal planet? vet ni, nu ska det komma djurpoliser till sverige med! det är på tiden! visserligen bara i stockholm nu men det är bra med en början :D

artikel från tidningen ridsport 

Stockholm ska få djurpoliser

I förra veckan höll Stockholmspolisen, med länspolismästare Carin Götblad i spetsen, ett möte där man bestämt sig för att sätta in särskilda djurpoliser för att stoppa djurplågeriet.

- Vi ska göra en ordentligt satsning på särskilda djurpoliser som ska jobba offensivt och ihop med Länsstyrelsen, som också har ett stort ansvar här. Och då tänker jag mig att vi ska titta på hur man kan åka ut tillsammans. Ha till exempel egna bilar för djurpolisen och åka ut, precis som man kan se att man gör i vissa länder som USA. Ge föreskrifter på plats, följa upp. Inte att behöva göra så ingripande saker alla gånger, men också ingripa i ett mycket tidigare skede, berättar Götblad för Sveriges Radio P4 Stockholm.


Vet inte om det syns på bilden men det är ...

dsc00598 (MMS)

Vet inte om det syns på bilden men det är i alla fall kalle och citrin som busar med varandra . Söta är de. Och det är skönt att de trivs så bra tillsammans.


äntligen RIDA!

wei, idag ska jag äntligen rida igen! jag har såååånt ridsug haha! och då har jag ändå bara varit ifrån ridningen 2 dagar :) längtar på sätt och vis tills praktiken är slut så jag ska hinna med kalle ordentligt igen :) praktiken är jättekul men det är tufft att jobba också ju! och jag gillar inte när jag inte kan spendera min tid med min skatt kalleman :(

men idag blir det i alla fall ridning! kalle har varit ute i hagen ordentligt dessa 2 dagarna som jag inte ridit i alla fall. det är ju bra det, så han har kunnat rasta sig lite själv :)

får se vad det blir för ridning ikväll, antingen blir det markarbete i en hage eller så blir det en tur i skogen :) ska ut sen ikväll så det kommer ju vara mörkt iaf :o


är riiiiiktigt hoppsugen med :O

... och en historia med sorgligt slut.

uusch, fy fasen vad hemskt! mina tankar går till ägarna, fyy :( vilken hemsk mardröm...

artikel från tidningen ridsport

Fem hästar drunknade i Mälaren

Fem döda hästar påträffades på tisdagsmorgonen i Mälaren väster om Skolandet.

Hästarna hade kommit ut på isen som sedan brustit, sannolikt sent måndag kväll eller under natten till tisdag, utanför Säby i den del av Mälaren som kallas Gorran. Det är oklart hur hästarna lyckats ta sig ut på isen skriver Upsala Nya Tidning.


en lycklig historia...

wei en lycklig historia, skönt att det gick bra med pållan!

artikel från tidningen ridsport.

Sonja räddades ur kärr

Det blev en händelserik tisdag för den 5-åriga hästen Sonja som först rymde, sedan gick ner sig i ett kärr och först efter flera timmar kunde räddas.

Sonja rymde från en gård i närheten av flygplatsen i Västervik. Tiden i total frihet blev dock inte särskilt lyckosam. Hon hamnade i ett kärr och fick hjälpas loss av såväl räddningstjänst som personal från gården. Trots flera timmar i det kalla kärret föredrog Sonja att gå hem till stallet i stället för att åka med den väntande transporten skriver Västerviks-Tidningen.


kalles mage är i balans?

hm, jag tycker allt kalles mage är lite skum nu! jag hann ju knappt mer än skriva att hans mage var kaos förrän den var normal igen :P för igår när jag skulle mocka så var det fina bollar! återstår att se hur den är idag...

den enda anledningen jag kan kommma på som "boven" i det hela är kalles vintertäcke HAHAHA! det är nämligen för stort så det ligger långt ner över rumpan och svansen, så jag kan tänka mig att bollarna blir knas för att han inte kan lyfta upp svansen ordentligt när han ska skita. en teori :P

bollarna var ju alltså normala igår, och då hade han INTE haft vintertäcket på... :o


boven i dramat? vintertäcket...

en puss!

puss på dig, finaste kallebus!


en hetsdag framför mig!

usch, jag tycker inte alls om det här med både praktik och jobb. man hinner inte med sitt liv och får stressa sig igenom dagarna... :( idag blir det alltså praktik till kl.16, sen hem och laga mat osv. och så ut en snabbis till kalle. för att sedan börja jobba kl.19. det är galet... :(

och så samma sak imorgon med!

har ni också såna stressperioder? gillar inte när jag inte kan ägna den tiden jag vill åt kalle! men nu är det iaf bara denna veckan och nästa kvar, sen så är praktiken över i alla fall :) men trivs ju toppen där så lite trist ändå.


amigo och kalle, vinter 2007

kalles mage är i obalans.

suck, så är kalles mage lite knasig igen. precis som förra vintern. jag vet inte om det är snön som gör det, vattnet som gör det eller det frusna gräset.... jobbigt är det i alla fall för det blir så svårmockat!

han har ju alltså inte koblajjor. men bollarna bara ramlar sönder i strimlor. någon som har liknande problem? och har ni lyckats lösa det? isåfall hur? jag hoppas detta är tillfälligt.

red kalle i en hage ikväll. han var superpigg men väldigt mjuk :) kul var det, älskar att utnyttja snön :)


kalles drömflock!

kalle är ju som ni säkrt alla förstått en riktig buse! han blir rent ut sagt ÖVERLYCKLIG också om någon annan häst också brallar. man riktigt ser hur ögonen lyser upp :)

så ja, kalle hade ju tyckt att det vore toppen om han fick gå med andra lika busiga hästar som han!kalles drömflock bestående av kalle själv, citrin förstås, amigo (hans gamle hagkompis han hade i första stallet med mig), tage ( catago-bloggen ) och tryggve ( gaaaalet-bloggen )


ett lyckligt slut!

åh, vad skönt att allt löste sig och gick bra!! sånt här gillar jag att läsa :))

artikel från vlt.se 

Häst räddad ur kärr

På söndagsförmiddagen upptäcktes en häst som gått ner sig i ett kärr vid Julpa gård mellan Skultuna och Tillberga.

Räddningstjänsten larmades vid 10.15-tiden och folk i närheten började genast försöka få upp hästen.

Precis när brandmännen rullat ut från stationen kom det lugnande beskedet att hästen tagits loss och upp ur kärret. Efter kontroll visade det sig att hästen mådde bra efter omständigheterna.

 


han dricker & dricker...

alltså, är det bara kalle, eller dricker era hästar också GALET mycket nu? kalle dricker som en tok :D vet inte om det kan vara för att det varit så kallt ute så vattnet frusit ibland i hagen... men han dricker oftast minst en hink vatten när han varit inne en timme typ. och sedan dricker han massa mer! jag har nu 2 hinkar i hans box och båda är tomma på morgonen :O

någon som vet stöööörre bra hinkar man kan köpa nånstans? som kan hängas upp då! kan inte ha stående på golvet, då välter han ut den:/


denna vattenspannen har han plus en 10-liters till!

kalle fortsätter busa!

haha jag blir så glad av att vara med kalle. den livsglädjen och glimten i ögat han har, är obeskrivlig! han är så full av energi och så positiv till allt :) min guldklimp!!

idag gick vi bort till anläggningen och red i stora ridhuset. vi har inte varit på anläggningen på 2-3 veckor. så kalle tyckte det var lite extra kul att vara där idag! :)

det var några andra som red där inne som hade lagt ut massa bommar och en cavaletti. det passade ju perfekt för då kunde vi också använda oss av dom :)

när jag joggade igång kalle så var han redan då supertaggad. han körde mellantrav varv efter varv, haha! sööta tokhäst!

och kalle tyckte allt var superkul! bommarna var jättekul att trava över, så kul att man var tvungen att hoppa över dom till slut! och cavaletttin var kul att skutta över. och galoppera var det bästa :) sen att det var en ponny i ridhuset också som bockade och hade sig var SUPERKUL! då tände kalle till och såg ut att tänka "wihooo, en till buse som jag!!" :D

finaste kalle, det är så kul när han är såhär energifull. som han iofs alltid är :)


tokbuse!

God morgon får man väl säga... Fast jag är...

dsc00594 (MMS)

God morgon får man väl säga... Fast jag är så himla trött! Men hästarna ska få frukost och komma ut så. Och sen ska kalle motioneras med förstås. Vad har ni för planer för dagen?


åh, jag vill tävla!

såånt tävlingssug nu! så jag hoppas verkligen vi hittar en sadel snart så vi är redo när tävlingarna drar igång sen :) och jag hoppas vi hittar samma feeling som vi haft flera tävlingar i år :) så jäkla kul, 2010 har varit vårt år! :)


film från en tävling i våras, där vi hamnade 3a. hade vi inte ridit fel hade vi kommit 2a. kom även 2a i LB-klassen på denna tävling :)


vinterbus!

ååh vilken härlig vinterkänsla jag fick idag! det har snöat en del i småland idag och inte varit så fasligt kallt heller. det gillar vi!

min plan idag var egentligen att rida i ridhuset då vi inte varit där på länge! men när dagen bjöd på sånt härligt väder så kunde varken jag eller kalle motstå en tur i snön i skogen! och det ångrar jag INTE!

kalle var sååå pigg idag. han gick på i full fart. när vi travade så var det trav med ökad steglängd hela tiden och han låg på som en tok. och letade efter saker att "bli rädd för" så han fick hoppa och "råka" landa i galopp :P han är så söt min pluttkalle!

det blev en del bocksprång också! det som var bra var att de inte hade hunnit ploga vägarna så bra! så på asfaltsvägen var det massor med ny snö. det hördes inte ens när vi gick på snön! så vi utnyttjade asfaltsvägen med som var täckt av massor av mjuk snö och travade låååånga sträckor där!

vi sträckte också ut i galopp en lång sträcka och det gick bara fortare och fortare! och jag kunde inte bli arg på kalle som ökade tempot hela tiden! både han och jag njöt ju av det!! vi måste ha sett skitroliga ut i skogen också! en häst som verkligen ligger på och ökar hela tiden och en ryttare som bara skrattar hela tiden :D äkta härlig känsla var det!

mot slutet av rundan red vi ifatt en ridskolegrupp som var ute i skogen barbacka! så vi fick slå följe med dom och travade bakom. ridläraren sa att vi kunde trava med om kalle inte gjorde massa bocksprång som han alltid gör, eftersom de red barbacka! men jag lyckades hålla kalle på marken :) och hon förstod att jag inte red så mycket barbacka på min galenpanna till häst !

ååh, just nu ÄLSKAR jag vintern och snön!!!!


jag måste fixa nya snöbilder...

usch, vilken mardröm.

 
Det var både halt och lösa hästar på riksväg 30.

Lösa hästar på riksväg 30

Fem lösa hästar sprang vid 15-tiden på fredagen på riksväg 30 strax norr om Hjälmseryd i Jönköpings län.

Vägen är starkt trafikerad, inte minst av lastbilar. Det var halt väglag och hästarna orsakade stopp i trafiken i båda riktningarna. Anmärkningsvärt var att förarna inte visade större hänsyn och försiktighet gentemot de lösspringande hästarna – en långtradarchaufför ”föste” dem framför sig och flera bilister körde sicksack mellan hästarna för att kunna passera.

Ett grimskaft som en bilförare hade i sitt bagage kom väl till pass och hästarna kunde fångas in och släppas i en intilliggande hage utan att något allvarligt hände.

Snön har fallit i stora mängder i stora delar av Sverige och då blir det ofta problem med elstängsel som inte längre blir lika strömförande när snön når upp till elbanden. Hästar kan lätt ta sig ut ur hagarna och den här typen av incidenter blir därför tyvärr vanliga.

blir så jäkla sur när man läser att bilisterna inte är försiktiga! hästar är inga fordon, de är levande djur som kan agera precis hur som helst om de blir rädda! bara ren tur att de klarade sig utan skador och tur att det fanns EN vettig bilist som kunde se till att de kom bort från vägen...

artikel från tidningen ridsport


det blir inte alltid som man tänkt sig...

idag hade jag planerat att ha en hel eftermiddag med kallebus. men så blev det inte alls. för när jag kom hem från praktiken så ville bilen fortfarande inte starta... inte ens med startkablar denna gång. så det verkar vara hejdå med den bilen, jag verkligen avskyr den just nu!

och jim behövde sin bil så jag stod där och visste inte hur jag skulle ta mig till stallet. fick lösa det med att pappa fick köra mig dit och vänta där medans jag mockade och fixade mat och pussade på kalle. så bidde ingen ridning idag. skitsurt verkligen :( jag hade ju verkligen sett fram emot ett ordentligt ridpass, hade tänkt ta mig till ridhuset...

men imorgon tar jag jimsens bil dit. vi ska och kolla på en annan bil med imorgon troligen. en från 2004. den ska väl säkert funka bättre än min från 1992 :D


lite böter, alltid något.

önskar att det skulle bli ordentligt mycket skarpare straff för vanvård, misshandel osv av djur. som det är nu så är det pinsamt...

artikel från tidningen ridsports hemsida.

 

Hästägare får dagsböter för djurplågeri

Hästägaren hade verkat sin hästs hovar så hårt att den blev ömfotad. Nu döms ägaren till dagsböter för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.

Ägaren, som bor i Uppsala kommun, fälls för att ha agerat oaktsamt, och för att inte ha gjort något åt hästens bevär, skriver Upsala Nya Tidning.

Veterinär, hovslagare och en universitetslektor vittnade mot hästägaren under rättegången, men ägaren själv förnekar brott och menar att smärtan hästen kände var obetydlig, samt att veterinär kallats till stallet.
Tingsrätten tror inte att hästägaren medvetet har skadat hästen och påföljden blir dagsböter, skriver tidningen.


du & jag.

det är du och jag, kalleman. och du är den finaste som finns.
Det ska komma ännu mer snö nu. Och jag tyc...

dsc00578 (MMS)

Det ska komma ännu mer snö nu. Och jag tycker vi har tillräckligt redan, har väl iaf 2 decimeter.. Hur gör ni med ridningen när det är massa snö? Utnyttjar ni snön och rider i den eller håller ni er helst i ridhus? Jag utnyttjar gärna snön och det är ju bara för mysigt att galoppera fram i massa snö!


att INTE ha bädd...

nu ska jag prova på nått nytt i kalles box, för skojs skull! jag har ju alltid bädd hos honom, tycker det är bra och funkar bra! men vill prova på nu att INTE ha bädd och se vad jag tycker om det :D

men ja, jag är ju rättså dålig på det att inte ha bädd, haha! så får väl se hur jag lyckas hålla boxen fin! idag var det lättmockat iaf, var ju första natten inatt kalle stod utan bädd :)

har ni bädd eller inte? varför/varför inte? :)


kalles box med knappt nåt spån alls på bilden :)

kamelerna i globen.

igår hittade jag klippet från globen med kamelerna! tyckte dressyrkamelen var häftigast! men hade varit myyyycket roligare och vara där och titta, tyckte klippet var lite dåligt... men men :) hoppas de kommer nån mer gång :D eller att det görs ett bättre klipp!

det finns i alla fall på svtplay om fler vill se :)

läskiigt !

usch, tur att det gick bra med de små fölen :( men fyyy , läskigt!

artikel från tidningen ridsports hemsida

Två föl gick igenom isen

Det blev dramatiskt när två föl kunde räddas efter att ha gått igenom isen och hamnat i en sjö vid Långnäs utanför Mönsterås på onsdagen.

Det var gårdsägarna som upptäckte att fölen lämnat hagen och hamnat i en vak 50-talet meter ut i sjön. Räddningstjänsten fick tillkallas och ett stort antal brandmän fick slita för att rädda fölen som till slut kunde dras upp med hjälp av en bandvagn.

De chockade och nedkylda fölen fick sedan dras iland på en räddningssläde och värmas med filtar skriver Barometern.


försvunnen gängtapp...

jag tappade min gängtapp i kalles box i måndags. jag letade efter den någon minut efter att jag hade tappat den men hittade den inte! jeanetta mockade hos kalle igår och hon hittade inte heller någonting... så idag mockade jag ur HELA bädden. tror ni jag hittade den? nej... jag börjar starkt fundera på om jag helt enkelt har förlagt den :P

idag blev det bara en kort skrittrunda med kalleman barbacka i mörkret. vi fick sällskap av madde och citrin. var mysigt att sitta på fleecetäcke bara och åka med :)

i helgen blir det kanske lite snöbilder :D :D :D


förra vintern men vi hade samma utrustning på dagens barbackatur :)

oh no, not again :/

usch, och så har det hänt igen! :(

artikel från hela hälsingland .

Ponny fick avlivas -kördes på av bil

Olyckan inträffade strax före klockan halv fem på tisdagseftermiddagen.
En artonårig kvinna var ute och red då ponnyn blev skrämd av någonting och kastade av henne. Ponnyn sprang sedan utan på riksväg 84 och blev påkörd av en bil.
Ryttaren klarade sig utan allvarliga skador, däremot skadades en passagerare i bilen i kollisionen.
Ponnyn skadades svårt i olyckan och fick avlivas av en veterinär.


hur kallt?

godmorgon på er :) idag har vi kaaaallt i småland igen, -12 visar min termometer på. brrrrr, jag fryser bara av tanken på att gå ut! och eftersom jag är förkyld med så är det ännu värre att gå ut :( jag tror jag håller på att bli eller är lite sjuk också. igår på praktiken hade alla typ kortärmat och jag stod i jeans och långkallingar, tjock tröja och jacka och jobbade, men frös så jag skakade ändå. inte okej!

men hur kallt får det vara för att ni ska rida? när det är för kallt så är det ju inte bra för hästarnas lungor och så att jobba, men tänkte var ni drar gränsen? för mig är det nog på gränsen till att rida nu vid -12. bara skritta är ju en sak dock men att jobba ordentligt :)


nästan så att jag saknar det här... blöta geggiga hagar...

RSS 2.0