pip och bock!

kalle är så söt när han är taggad och lycklig. idag var en sådan dag då han hade extra mycket energi som ville ut. kanske för att det är soligt, vår i luften, plusgrader och han gått utan täcke hela dagen!
 
vi red på ett fält ikväll och kalle var taggad redan från början. "pep" och kastade med huvudet, bockade som en tok.. och då skrittade jag bara på lång tygel ;) blev sedan mer och mer taggad under passet, haah! söte...
 
ÄR TAGGAD OCH NERVÖS INFÖR SÖNDAG!!!!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaaah.
 

imorgon?

imorgon kanske hoppsadeln jag ska låna hem från charlies äntligen kommer! den har varit lite på villovägar då den hamnade i vetlanda-butiken istället för i växjö-butiken! hoppas den kommer snart i alla fall.
 
vet inte om jag kommer hinna hämta den förrän efter helgen dock men det känns bra om den bara kommer :)
 
idag fick kalle gå utan täcke en sväng. hade önskat att han fick gå utan ännu mer men i morse när han gick ut var det -6 och kändes inte som det skulle bli så varmt. men men, han sover i alla fall naken och det verkar uppskattas det med!
 
PÅ SÖNDAG TÄVLING. jaaaaaaaaaaaaaaag är nervös! 
 

jag måste hissa!

jag måste bara få hissa en sak nu; värmepellets!
 
vadå värmepellets kanske en del tänker nu.. vad har det med den här hästbloggen att göra?!
 
jo, vi använder värmepellets som strö!! och det funkar riktigt bra; mjukt och fint och otroligt lättmockat! och framförallt billigt!
 
billigt just för att det inte står någonting om HÄST på förpackningen; men det är rent trä utan tillsatser :)
 
vad använder ni för strö?

maybe, maybe.

maybe I have found what I´ve been looking for.
 
these few days feels like months...
 
 

5 timmar med de fyrbenta.

idag har jag haft både morgonfodring och lunchfodring. för en gångs skull var jag också helt ensam i stallet hela tiden. skönt med lite egentid med pållisarna. annars brukar helgförmiddagarna innebära full aktivitet i stallet :)
 
blev städning och matlagning hos kalleman och mella. och av bara farten råkade jag städa hos fantan också (vars ägare körde oss till träningen i onsdags!). 
 
sedan blev det en busig skogstur för kalle och mig. mys att vara ute bara vi två. och kalle var helt tokig och fnös och frustade och hoppade åt sidan för.... ingenting :P 
 
när jag gav galoppskänkel så var det ingen fin samlad rund galopp utan det var full speta direkt. så det blev en massa cantrande i hela skogen = toknöjd kalle! är så nyttigt för hästarna att få sträcka ut ordentligt ibland, inte bara samla-samla-samla.
 
kanske ska kolla på transport i veckan med. är helt uppspelt!! :D
 

5 timmar med de fyrbenta.

idag har jag haft både morgonfodring och lunchfodring. för en gångs skull var jag också helt ensam i stallet hela tiden. skönt med lite egentid med pållisarna. annars brukar helgförmiddagarna innebära full aktivitet i stallet :)
 
blev städning och matlagning hos kalleman och mella. och av bara farten råkade jag städa hos fantan också (vars ägare körde oss till träningen i onsdags!). 
 
sedan blev det en busig skogstur för kalle och mig. mys att vara ute bara vi två. och kalle var helt tokig och fnös och frustade och hoppade åt sidan för.... ingenting :P 
 
när jag gav galoppskänkel så var det ingen fin samlad rund galopp utan det var full speta direkt. så det blev en massa cantrande i hela skogen = toknöjd kalle! är så nyttigt för hästarna att få sträcka ut ordentligt ibland, inte bara samla-samla-samla.
 
kanske ska kolla på transport i veckan med. är helt uppspelt!! :D
 

blir tokig!!!

alltså, jag blir toooookig på alla dessa transporter. vet inte var man ska kolla snart. finns så mycket att välja på. pyttsan, det här är svåååårt :(
 
men men, tids nog ska jag väl hitta något vettigt i alla fall hoppas jag!
 
någon förresten som vet om man kan sätta i thule bakbommar i en star trailer? :)
 
NÄSTA HELG ÄR DET TÄVLINGSDEBUT FÖR ÅRET!!! taggaaaaaaa!

för att...

... det är alldeles alldeles tokhärligt att dundra fram i galopp på lycklig häst genom snön i skogen med stallkompis och lika lycklig häst bakom!
 
imorgon blir det nog någon form av mark-jobb i ridhuset för kalleman. tidig morgon blir det också; morgonfodring! 
 
sjukt vad fort dagarna går. jag hinner inte med...
 
gosh, I knew it was too good to be true.

så nöjd, så taggad!!

idag har vi varit iväg på träning, kalleman och jag. vägarna här är mindre roliga just nu; isiga :( därför slutade det med att en stallkompis fick köra oss till träningen med sin bil (fyrhjulsdriven). grymt tacksam för det!
 
träningen gick dessutom så himla braaaaa! kalle var på riktigt bra arbetarhumör och jobbade på så fint passet igenom (jag jobbade också på som en tok förstås), inte något "dra-iväg-i-bettet"-humör!
 
jobbade mycket skolor och bytte skolor lite hit och dit för att få kalle riktigt lösgjord och eftergiven. blev också en del enkla byten! som avslutning gjorde vi en bakdelsvändning åt varje håll och dem fick vi väldigt mycket beröm för (och SOM vi tragglat!!).
 
är såååå taggad för årets tävlingsdebut nu, som för övrigt går av stapeln nästa helg!
 

det här önskade jag mig inte!

blööööö vad jag blir less. det här hade jag ju inte alls önskat mig. inte någonstans, inte ens lite grann. suck suck suck. 
 
det jag pratar om är all den här SNÖN som just nu VRÄKER ner... jag vill ha vååååår!! och ska ju ut och köra transport på onsdag, vill inte det ska vara snökaos då :(
 
håller på och kollar fram och tillbaka på hästtransporter. tycker det är jättesvårt :(
 

en oändlig väntan.

det känns som jag väntat i flera månader men jag har i själva verket bara väntat i några dagar. att inte veta hur länge man ska behöva vänta innan ett besked är också knepigt. jag hoppas bara att min väntan är över snart...
 
mycket tankar att ta in. det gäller att väga fördelar och nackdelar. this is hard.
 
 

I love it!

idag har jag haft en helt perfekt start på dagen. började när jag klockan 06:30 i morse parkerade min bil vid stallet och möttes av en hungrigt gnäggande kalleman (och 8 andra hungriga hästar förstås). utsläpp och matning av dem. sedan kom anna och vi tog ut kalle och mella på en sväng i skogen.
 
vi har runt nollan och snön var faktiskt helt perfekt att rida i idag, också skönt att kunna rida i skogen när det är ljust för en gångs skull ;) var iväg en timme ungefär och det blev mycket trav och mycket galopp på två lyckliga hästar!! 
 
och efter det har jag varit en sväng på börjes med frussi och hennes kompis maria. fyndade ett vintertäcke till kalle! :) 
 
nu är bilen också tvättad och jag ska ta det lilla lugna i soffan. ikväll blir det god indisk mat på restaurang och sedan plocka in två styck pållar från hagen och natta samtliga. 
 
GREAT DAY !
 

i väntan på ett möte...

i väntan på ett spännande möte... bokar jag in ett annat lika spännande. 
 
hiiihiihihihihihihih vad hemlighetsfull jag är.

happiness.

ikväll har kalle och jag varit två otroligt lyckliga individer. det är vi väl visserligen jämt men ikväll lite extra mycket :)
 
vi har nämligen varit ute i skogen ikväll och galopperat i full fart i snön :) såååå härligt!!
 
lämnat tillbaka prestige-sadeln idag också, den passade ju tyvärr inte den heller. på fredag ska vi hämta en santa cruz celine x-wide. får se om den kan passa kalleman!
 
ooooch jag har magont :(
 
 

sadeljakten fortsätter...

haft hemma en prestige golden star nu på prov några dagar. får nu ändå inse att den inte är rätt för oss. suck säger jag!! så nu ska vi försöka få tag i en santa cruz celine xwide att testa :)
 
ikväll var kalleman och jag ute i skogen och busade. vi har fått massamassa snö och det var förstås helfestligt ;)
 
och jag är SÅ otålig och vill bara att mötet ska bli av nu nu nuuuuuu !
 

normal again.

idag har jag haft morgonfodringen i stallet. bytte till mig den istället för insläppet; hade ändå planerat vara i stallet på morgonen :)
 
kalle och jag tog ett lättare pass i lilla ridhuset. satt i dressyrsadeln för första gången på typ 2 veckor (!!). var härligt att vara tillbaka... och vad som var ännu härligare är att kalle är sitt normala jag igen!!! :) han va som sagt lite "konstig" och kändes liksom obekväm vissa steg efter hoppträningen. men nu var han precis som vanligt igen och lika arbetsvillig och glad som han brukar. LYCKA !!! var nog den där låsningen som massören fick bort ändå :)
 
imorgon kväll ska vi nog ge oss ut i skogen igen dock. myspysigt. om vi inte trängs med alla andra 259559 ryttare och hästar i lilla ridhuset (brukar vara ganska fullt på måndagskvällar...).
 
JAG ÄR SÅ GLAD !!!
 

hemligt möte.

idag var jag på ett hemligt möte. inom en snart framtid hoppas jag att jag ska på ännu ett. vad det handlar om? tja, det tänker jag inte avslöja. HAHA.
 
OCH jag måste färga mitt hår...och klippa det... så ni vet...
 
imorgon blir det dressyr med kallebing tror jag. idag tog vi skogen istället :)
 
bästa dusen. jag saknar dig.

inställd programridning.

på söndag skulle egentligen kalleman och jag vara med på programridning. så blir det alltså nu inte. kalle har ju varit lite konstig ett tag och jag hinner helt enkelt inte sätta igång honom igen tills dess :)
 
idag var han lös i ridhuset och inget "konstigt" man kunde se; kalle tyckte dock det var helfestligt ;)
 
dagens styrketräning blev att kånka ut 6 tub trunks (heter det så?) med vatten till hagarna och 10 säckar med hö (med i snitt kanske 3 kg i varje). eftermiddagens styrketräning blev mockning hos 3 hästar och matlagning till dessa :)
 
imorgon ska vi nog ta ett lättare pass i ridhuset. igår var det snorhalt när vi skulle rida ut :(
 
längtar efter sommaren.

snö, snö, snö!

idag har det snöat heeeela dagen i stort sett. vilket innebär att vi som hade noll snö innan nu har ganska så mycket snö igen. därför passade kalleman och jag på att rida en sväng i skogen ikväll i snön. det var en taggad och brallig kalle jag satt på ;) 
 
igår blev han som sagt genomgången och masserad. var lite småstelt här och var som mjukades upp. även en rätt rejäl låsning som lossade när vi stretchade ur. nog skönt för kalleman och få den "upplåst".
 
imorgon blir det nog skogen ett pass igen med bästa bus!
 

en genomkörare.

imorgon får kalle och jag besök i stallet. ett kärt återseende, det var några månader sedan sist :)
 
för imorgon kommer nämligen vår hästfysioterapeut och går igenom kalle från topp till tå :) blir nog skönt för min kalleman. ska också göra en dubbelkoll om det finns någon muskel som är ansträngd eller så, med tanke på att han inte varit helt hundra nu sedan hoppträningen...
 
vi ska också mäta kalles bomvinkel; hur många grader han är. spännande och se om han breddat sig ännu mer nu :)
 

tävling!

 
 
jag är med och tävlar hos karin warnmark. :)

too soon.

it is too soon. a few months later would have been perfect. gosh, I need to think about this.
 
and it sounds too good to be true, actually. perfect?

sol !

åh vad härligt väder vi har idag. strålande sol men dock någon minusgrad. oavsett; jag älskar solen!!!
 
en annan positiv sak är att vi kanske till och med har lite krut i staketet idag (har solcellsström i vår hage nu). alltid bra ju!

imorgon ska jag nog släppa kalle i ridhuset. dels så han får busa av sig och dels så kan jag kolla om det finns någon eventuell orenhet. sedan blir det gym imorgon igen. awsome!
 
och jag längtar så otroligt mycket efter ett eget stall...
en liten hjälpreda när jag jobbade på stuteriet. hard work var det då!

ännu en sadel.

nu har jag lämnat tillbaka alla de 4 sadlarna jag hade på prov hemma. ingen var tyvärr rätt för oss. trist!!
 
däremot hämtade vi hem en till idag som ska provas imorgon. spännande, spänannde :) jag har ganska bra förhoppningar på den sadeln!
 
och så råkar den ju vara brun så då måste jag ju köpa ett nytt hoppträns också ;) oooops. haha!
 
idag har jag invigt mitt gymkort. kul att komma igång igen!!
 
finaste buskalle var så nöjd över att galoppera i skogen igår kväll med. finaste! :)
 
hoppades att den här skulle passa men tyvärr så hamnar den i bakvikt :(

RSS 2.0