tävlingsförberedelser!

imorrn är det dags för tävling, jag är så sjukt nervös nu!! :) ska ta tag i och börja göra i ordning allt inför tävlingen nu hade jag tänkt. det är en del...

* hämta allt som ska med i vanliga stallet (kalle är ju i ett annat stall på sommarbete) som transportskydd osv.
* tvätta benskydden
* smörja sadel, träns, stövlar
* ta på vita schabraket
* packa höpåsar
* ev. tvätta kalles ben
* borsta kalle ORDENTLIGT!
* gå igenom programmen några extra gånger
* tömköra kalle


och säkert en himla massa mer som jag glömt! knoppar manen gör jag imorgon. de förstör han ändå under natten :P


En parad med dansare genom stan! Jättemysi...

dsc00414 (MMS)

En parad med dansare genom stan! Jättemysigt! Vi är inne i stan, ska hälsa på en vän på sjukhuset. Och då möttes vi av denna långa paraden, hade nåt med bolivia att göra!


jag tävlar!

nu är jag med och tävlar igen :)för att vara med och tävla, klicka HÄR !

kvarkan sprider sig :(

usch, gillar inte alls att det finns/funnits/misstänks kvarka i så många olika delar av sverige :(

Kvarka i Kalmar län

Det finns konstaterad kvarka i Kalmar län och misstanke om kvarka i två län.

Länsstyrelsen i Kalmar rapporterar konstaterad kvarka hos häst i trakten av Vimmerby den 26 juli. Prover är tagna och isoleringsrekommendationer har lämnats.

Länsstyrelsen i Jönköpings län har den 27 juli misstanke om kvarka hos häst i Gislaved. Prover är tagna.

Ett stall i Klockartorp, Södermanland, är isolerat sedan den 24 juli på grund av misstanke om kvarka.

Källa: Veterinäravdelningen STC

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida


Idag har vi varit ute på promenad, bara ka...

dsc00413 (MMS)

Idag har vi varit ute på promenad, bara kalle och jag! Dagen efter jag tränat eller tävlat brukar jag alltid skritta kalle. Och då tycker jag att kalle kan slippa ha någon på ryggen. Tror både kalle och jag uppskattar våra promenader. Kalle går alltid med långa kliv och öronen framåt! Segt bara att det regnar massor idag med..


vilken kul idé!

läste på tidningen ridsports hemsida och hittade den här artikeln. och vilken rolig idé verkligen!!! nån som ska dit kanske? :)

Hästrunda i "Hästriket"

Kommande helg går den allra första Hästrundan i ”Hästriket” i Tingsryds kommun. Där har man sedan flera en en årlig konstrunda och nu finns möjlighet att åka hem till flera olika uppfödare och tränare.

Initiativet kom från Jessika Svedberg utanför Linneryd som har uppfödning av dartmoorponnier. Hon funderade över olika alternativ på hur man hon skulle kunna marknadsföra sina hästar och kom på idén att helt enkelt kopiera det koncept som finns kring konstrundan i kommunen och på andra håll i landet. Då öppnar konstnärerna upp sina ateljéer för allmänheten under en helg och platserna är utmärkta på en karta som man kan köra efter.

Hon fick stöd av vd:n för Tingsrydstravet och under helgen är det ”öppet hus” hos elva aktörer i hästbranchen i Tingsryds kommun och dubbelt så många var intresserade, men det krockade med andra evenemang. Man kan bland annat besöka Rungeboholms gård i Långasjö som är landets största uppfödare av shetlandsponnier och den proffessionella travtränaren Håkan Danielsson i Älmeboda. Men även till exempel islandshästar, shire, ardenner, nordsvenskar, russ, svenskt varmblod och dartmoor är representerade


WOW-känsla (träning)

idag var det dressyrträning för mig och kalleman. vi provade att rida för en som heter sara, som vi inte tränat för innan. tänkte att det kunde vara kul att prova något annat :)

regnet öste verkligen ner så vi var som 2 dränkta katter när vi kom fram till anläggningen. tur att det finns ridtäcken och regnbyxor!

sara började direkt med att prata om det viktiga med sitsen, väldigt bra för jag har en tendens att falla fram och ihop!

sedan började vi jobba direkt i skritten, kalle var ju redan framskrittad med. vi jobbade med att få honom att få in bakdelen, böja in bäckenet. i början var jag lite fundersam och förstod inte riktigt hur hon menade att jag skulle göra, men så småningom kunde jag känna efter. vi hade hela tiden en lätt hand och red med enbart säte och skänkel. jag kunde riktigt känna hur kalle jobbade med hela kroppen och han blev liksom så stor och rund över ryggen när han verkligen jobbade.

sedan travade vi igång och direkt när vi började kände jag skillnad. jag fick en WOW-känsla direkt! vilket steg! och vad man kände hur kalle jobbade ordentligt. sara var inte helt nöjd men jag var i himmelriket redan här. vi jobbade mycket samling och att få honom att vila på steget, vara lätt i handen och få in bakdelen.

så småningom fick jag sätta mig ner i sadeln och det var som att sitta på en annan häst! han var så mjuk, så stor och rund, och jag satt verkligen som i en soffa på honom och jag kunde inte annat än le! vi kämpade för att få honom att få under bakdelen ännu mer och kalle var helt elastisk. jag hade ingenting alls i handen och han liksom bara gungade fram! sara, och även sussi som tittade, sa att man kunde se hur magmusklerna jobbade!

galoppen jobbade vi inte jättemycket. vi jobbade med att jag skulle rida in i galoppen. och även rida ut ur galoppen. väl i galoppen så jobbade vi med att rakrikta så kalle kunde tänja ut rörelserna ordentligt. och att samtidigt samla så man fick med sig hela hästen! samlingen gick kanon, jag samlade med sätet! sara sa att det är fattningen som gör hela galoppen! blir fattningen dålig så blir galoppen dålig! och jag är nog villig att hålla med där... :)

sara pratade mycket om takten. att jag ska rida in i de olika takterna. att jag ska tänka på det! att skrittar jag, osm är en fyrtaktig gångart, så ska jag rida in i en tvåtaktig gångart (trav). jag bestämmer takten !

är verkligen nöjd med dagens träning. jag fick en aha-upplevelse och Wow-känsla! visst, kalle har gått super många gånger och jag har verkligen varit supernöjd, men det här, det var något utöver det!!! nu ska jag ta med det tänket i ridningen så jag kan lyckas få tillbaka wow-känslan på egen hand :)

Regn och rusk idag! Jag är på väg till sta...

dsc00411 (MMS)

Regn och rusk idag! Jag är på väg till stallet. Har dressyrträning idag, tur det finns ridhus! Ska bli spännande att se vad tränaren tycker om kalle, inte tränat för henne innan!


startlistorna är ute!

nu finns startlistorna ute, jag har nog nästan inte ens nämnt att jag och kalle ska tävla på söndag? blir första tävlingen nu sedan slutet av maj, så vi får hoppas det ska gå fint! :)

förberett en del inför tävlingen idag; sytt fast knapp på kavajen som ramlade av sist, sytt dit nummerlappshållaren på de nya schabraket. och kollat så alla kläder är i sin ordning inför tävlingen. duktigt !

startlistorna har kommit ut med. iiih, blir alltid extra nervös när jag ser dom!
shoppat - bilder!

här kommer resultatet av min shopping... blev dock inte mycket alls :S hittade ingenting direkt som föll mig i smaken, lite trist!

på börjes blev det bara 2 grejjer:

en flughuva, tänkte som reserv, kostade ändå bara 65kr :)


en ny "resegarderob", mina från ikea har trasats sönder :P har kavajen i när jag åker på tävling :)


hämtade ut mitt paket från hööks med, som innehöll lite smått och gott, främst lite nya tävlingsgrejjor!!

nya nummerlappar, med kardborre. mina andra är såååå slitna :D


ett nytt hårnät med rosett till håret :)


ett ridtäcke i ull, tyvärr i lite trista färger, men det snygga jag köpte va ju för stort för kalleman :/


nytt tävlingsschabrak, dressyr! har nu 1 med silverpasspoal och 1 med guldpasspoal :D


tycks om grejjerna? :D

Nu sitter vi i bilen på väg till tingsryd!...

dsc00410 (MMS)

Nu sitter vi i bilen på väg till tingsryd! Får se om det blir några köp! Innan det var jag och jeanetta ute och red, vi red vid golfbanan! Mysigt..


hästprylshopping!

imorrn åker jag och 3 andra hästmänniskor och shoppar lite. wooohooo!

och vi ska hit :
sen ska jag nog hämta ut mitt paket från hööks med :D


nödiga tjejer och dressyrpass!

idag så red jeanetta och jag bort till anläggningen för lite dressyrande. det var inte så mycket flugor på vägen dit, skönt! men vaarmt hann det bli! när vi började jogga igång på utebanan så kände båda två att vi inte kunde koncentrera oss för vi var så kissnödiga! så vi fick avbryta för att gå på toaletten båda två, haha! sen var det lättare att jobba.

fokus idag för mig och kalle, och även för jeanetta och citrin faktiskt, var avbrott och igångsättningar mellan trav och galopp! vi har problem med att få fina avbrott till trav, kalle vill gärna samla för mycket och det blir liksom inget avbrott, istället känns det som att man får hela hästen i handen för han liksom bara ramlar ihop typ haha! så vi kämpade och kämpade på avbrott och nya fattningar. det är ju många såna avbrott i LB:3 så vi övade på de linjerna!

i travarbetet sedan så jobbade jag lite volter, ett par diagonaler och en uppridning med halt vid X. jag jobbade inte på några skolor idag, utan mer på en LB-nivå.

när vi skulle rida hemåt var det massor av flugor och bromsar , säkert för hästarna var lite varma och småsvettiga!

imorgon blir det en uteritt, sedan ska vi till börjes för lite shopping !! inte för att jag behöver nåt men är ju alltid kul att kika... och säkert nåt som slinker med ;)

Har svårt att uppdatera! Vår dator har fåt...

dsc00409 (MMS)

Har svårt att uppdatera! Vår dator har fått massa virus och jag vet inte hur man får igång internet på min haha. Har precis duschat, spenderat morgonen i stallet med jeanetta. Hoppas jag kan skriva ett riktigt inlägg i eftermiddag. Nu ska vi besikta en av jims volvos. Puss på er!


high chaparral - bilder !

bilder önskades från high chaparral så här kommer några av dom! tog 150 bilder så orkade inte lägga in alla :Dlite random bilder! den stora skäcken som jag är på bild med hette kent! jag red honom en runda i skogen, han var en stoooor en! kalle kändes liten helt plötsligt! men otroligt snäll och han gillade när man kliade honom bakom öronen :)

farliga golfare!

idag så tänkte jag rida en runda runt golfbanan, vi dressyrade ju igår så kunde ju va skönt :)

först red vi runt och försökte hitta lite andra vägar, men det gick inte så bra, haha! vi hittade inte så många, bara återvändsvägar!

det jag gillade med golfbanerundan var att det var så otroligt mjuka vägar!!! perfekta att trava och galoppera på, jättehärligt! det som var mindre bra var väl att det just var en golfbana man red runt :P kalle tyckte det var lite läskigt med dessa stora golfbagar, gräsklippare och folk som svingade saker som ska "klonk". så han ville småtrava lite förbi!

när vi hade ridit förbi det värsta stället med massor av golfare tog vi en liten galopp, traven hade vi värmt upp med innan, och en lugn trav efter galoppen. vi mötte 2 andra tjejer till häst så vi vände och slog följe med dom tillbaka till mitt stall. de stod på anläggningen tidigare men hade nu flyttat hem hästarna till sitt egna stall :)

sen fick kalle skutta ut till citrin i hagen igen, det var uppskattat!

Går det lära gamla hästar hur man ska uppf...

dsc00281 (MMS)

Går det lära gamla hästar hur man ska uppföra sig? Jag tänkte på det när jag hade plockat ut kalle ur den stora flocken. Jag vet inte om kalle gått i en så stor flock innan, för han verkade liksom inte fatta hur han skulle göra, haha! Den flocken gjorde liksom inget onormalt, de gjorde som hästar gör, de visade sin ställning och sa vem som bestämde. Men kalle förstod liksom inte att han inte var kvalificerad att beta med ledaren än haha. Ganska kul ändå.. Kalle var liksom bara förvirrad så några av de hästarna som var lägre i rang fick putta bort honom när han inte förstod varför han blev bortjagad! Ja, detta var kvällens fundering, vad tror ni? Kan man lära gamla hästar som aldrig gått i stor flock hur de ska göra när de släpps i en stor flock?


dagens ridpass!

idag så skulle jeanetta och jag egentligen ha ridit runt sjön. men eftersom det regnat sedan igår morse typ och hela natten och hela dagen så ändrade vi våra planer! kändes inte så lockande med en långrunda på närmare 3 timmar när regnet öser :D

så när hästarna torkat till lite så skrittade vi bort till ridhuset. riktigt skönt att ha ridhus såna här dagar :) det stallet kalle är i nu över sommaren ligger lite längre bort från anläggningen, men det gör faktiskt ingenting. det tar ungefär 20 minuter att rida dit och det blir då perfekt fram- och avskrittning. så kan man börja jobba direkt när man kommer fram :)

kalle var väldigt pigg när vi red bort, medans citrin inte alls gillade att få regnet i ansiktet. citrin gick typ med huvudet i marken, såg rätt kul ut :P kalle skyggade för vattenpölar och när vi var nästan framme var det något superfarligt som båda två reagerade på. vad vet vi inte dock :)

i ridhuset blev det ett kort men aktivt dressyrpass. vi valde att inte stänga dörren ut plus att dörren till hindermaterialet stod öppen. kalle behöver verklien lära sig att inte titta på saker. och till en början var han väldigt spänd när vi red förbi dörren till hindermaterialet men jag bara drev och red vidare. börjar lära mig hur jag ska göra när han spänner sig och tittar :)

i uppvärmningen jobbade jag mycket lösgörande och uppmjukande. mycket övergångar mellan trav och skritt. mycket svängar. red stora serpentinbågar, volter och även "serpentinbågar längs medellinjen" och kalle var riktigt mjuk och elastisk mot slutet. i början var han stel och bet sig fast i bettet och ville göra lite som han kände för.

vi jobbade sedan galoppen lite lätt. jag ställde inga krav på att ha honom i den höga formen i galoppen, ska ta tag i det mer i veckan, för på söndag är det tävling! men vi red lite på volt och sedan serpentinbågar med bibehållen galopp och kalle är så stadig i den förvända nu. vi red i lilla ridhuset, som är 40 m långt. jag tycker det är en fördel att öva på serpentinbågarna i galopp i lilla ridhuset för klarar vi det så kommer det kännas ÄNNU lättare när vi gör det på tävling, för då ska vi göra 3 bågar på 60 m istället! :D

travarbetet bestod sedan av mer bågar, övergångar, halter, lite mellantravförsök, öppna som övergick i volt som övergick i sluta. red också en diagonal åt varje håll i skänkelvikning. det är så kul att skolorna sitter så bra och jag hade kalle i en trevlig form, lämplig för LA. han kändes mjuk, smidig, elastisk och arbetsvillig. hade kanske behövt sporrarna för den extra energin i bakdelen dock!

hästarna hann torka helt och hållet för när vi skrittade hem igen var det uppehåll. de fick dock tunna regntäcken på sig för att hålla sig lite varmare om det blir mycket regn i natt igen! :) imorrn släpps en till grabb in i hagen. citrin känner honom redan men för kalle blir det en ny kompis :)

imorgon blir det liten skogstur för kallebusen. en tjejkompis som aldrig ridit ska få sitta upp och jag ska lära henne grunderna; styrning, gas och broms! :) och kalle är ju en sån gentleman så det kommer gå fint!

Regn, regn, regn! Kalle stod mitt på fälte...

dsc00406 (MMS)

Regn, regn, regn! Kalle stod mitt på fältet och var superblöt! Knashästen. Nu ska jag och jeanetta rida!


Ligger och lyssnar på regnet, regnat hela ...

dsc00401 (MMS)

Ligger och lyssnar på regnet, regnat hela dagen igår och natten typ. Men det behövdes! På bilden är det kent som jag red på high chaparral igår, bild från turen!


bilder :)

igår kväll släpptes alltså kalle ihop med citrin! jag försökte fota under kvällen men det var alldeles för mörkt :p och det var ju ändå inget spring eller så heller så :)

idag fotade jag sötnosarna lite i alla fall :) de hade dock inte mycket tid för mig, ville mest äta, haha! citrin kunde inte ens sluta äta när han kissade :D


Vi är på high chaparral! Och leker... Haha...

dsc00400 (MMS)

Vi är på high chaparral! Och leker... Haha! Första gången för mig här, och det är så spännande! Nu ska vi snart kolla på en westernshow. Kl 15 ska jag och emelie rida på turistridning! Emelie på prickis, en söt häst på kanske 155 cm. Jag ska rida på kent. Han är nog minst 175 cm hög. Undrar om jag ens kommer upp...


Ett lyckat ihopsläpp, ingen action alls! J...

dsc00399 (MMS)

Ett lyckat ihopsläpp, ingen action alls! Jeanetta och jag släppte ihop kalle och citrin igår kväll kl 22. Jag red bort till deras stall så jag var där strax innan kl 22. Ihopsläppet va de lugnaste jag varit med om. De skrek på varandra nån gång, sen åt de. Och nu när jag var där och tittade till dom stod de och kliade varandra! Hann tyvärr inte få det på bild för de blev nyfikna när de hörde mig komma! Känns så skönt att det gick så lugnt, det var liksom som om de sa: jaha, var det du? Vi har ju ridit ihop några gånger så de kände säkert igen varandra!


styrketräning för kalle!

idag blev det ett pass som tränade rygg och bakdel på kalle. vi var nämligen och klättrade! och det har vi inte gjort direkt alls sen vi flyttade ut till detta stallet i mars 2009. jag har liksom inte vetat var det funnits några klätterbackar! men idag var sussi och jag ute på tur och hon visade mig en klätterbacke. den var lagom brant och lagom lång. vi klättrade upp 3 gånger, det kändes lagom nu när man itne klättrat på länge :) båda hästarna blev svettiga. det läskigaste är att gå nedför tycker jag, ihih :)


denna klätterbacken saknar man ibland. hanaslövsberget. låååång backe men inte så himla brant :)

nu är kalle hemma i vanliga stallet, han går i sin vanliga hage. dock ensam. eventuellt ska kalle släppas med en annan flock idag. jag hoppas det blir idag i alla fall! jag tror inte kalle riktigt vet hur man gör när det är så mycket hästar! och han får liksom ingen ro, det blir inget härligt sommarbete för honom när han måste ha koll på de andra och får springa iväg titt som tätt! han blev kompis med 2 ston i alla fall, så sött så! :)

imorgon bär det av till high chaparral weeeiii! jag är så spänd och förväntansfull!

dagens ridpass!

idag var första gången på ungefär 3 veckor som jag satt i dressyrsadeln. kalle har haft lite paus från dressyren, vi har mest ridit i skogen. och så hoppat, ridit barbacka, tömkört och bara haft kul :) inga jobbiga pass helt enkelt!

men idag så debuterade vi i dressyrsadeln igen. och fyyy vad man saknat det, vilken känsla att verkligen få RIDA ordentligt!! kalle kändes arbetsvillig direkt men jag höll honom i en lägre form eftersom vi inte jobbat ordentligt på så pass länge. kan inte kräva att han ska gå i den höga LA-formen då hela passet! :)

och vi red igenom allt det som vi gör på tävlingar lite lätt; uppridning på medellinjen med halt vid X, travvolter, galoppvolter, 3 serpentiner med bibehållen galopp, skänkelvikning längs diagonalen. och allt satt!! tänk vad härligt, att trots den långa dressyrpausen så funkade allt ungefär lika bra som innan pausen! härlig känsla var det! visst, det kunde varit lite mer energi i galoppserpentinerna men det var det enda! skänkelvikningarna satt perfekt!

och jag behöver kanske inte säga att jag inte ville sluta rida :P


bild från i våras...

imorrn blir det lite klättring och kaaanske bad också med hästarna, om vädret tillåter och vi hittar dit, haha!

Maria och jag har spanat in ellas lilla fö...

dsc00398 (MMS)

Maria och jag har spanat in ellas lilla föl! Älskar föl! Och vilket litet charmtroll.. Sötsöt fölunge. Vill ha honom, hihi!


Fy vad jag saknat dressyren! Helt sjukt! R...

dsc00394 (MMS)

Fy vad jag saknat dressyren! Helt sjukt! Red dressyr med kallebus idag, inte gjort det på några veckor och det var så härligt och kalle var så härlig så jag ville inte sluta, haha. Nu är det varmt och kvavt ute, kalle är hemma i stallet och äter hö, verkar rätt nöjd! Var lugnt i hagen på morgonen, så jag släpper honom i flocken igen och åker ut och tittar ikväll. Är det likadant ikväll så flyttar jag ut honom direkt!


stallet nästa!

god morgon på er, nu ska jag alldeles strax köra till stallet. tänkte faktiskt ta ett dressyrpass med kallebus idag. :) var flera veckor sedan nu, men nu tänkte jag ta upp dressyren igen. roligt, roligt! soom jag längtat, haha!

efter ridningen ska jag ringa tjejen som har det andra stallet och se om det finns möjlighet att släppa in kalle där idag! jag är inte den som inte förstår att det är massa tjaffs i hagar när det kommer en ny. men om hästen springer sig svettig över hela kroppen så tycker jag inte det är okej längre. det är ju en tight flock med! :) och klart att det är såhär det är när rangen ska göras upp, men som sagt. jag drar en gräns.

för något/några år sedan bildade vi en flock inför sommaren. och det var precis samma mönster där; kalle fick inte dricka, sprang sig svettig. och detta blev aldrig bättre. så vi fick dela på dom! så jag känner liksom igen mönstret...

tråkigt dock, för det kändes så mysigt att ha honom i en stooor flock, och smidigt med med tanke på läget! men jag väljer att sära på kalle och flocken nu i stället. jag har gett det 3-4 dagar, kanske kan tyckas lite. men jag har beslutat mig :)

Gränsen är passerad. Nu har jag fått nog. ...

dsc00392 (MMS)

Gränsen är passerad. Nu har jag fått nog. Imon flyttar jag ut kalle ur flocken. Var ute där precis för att klappa på kalle, förväntade mig att få se lugnt betande, och det fick jag delvis se. Men kalle sprang runt runt och så fort han stannade för att försöka beta så gav de sig på kalle. Och han hade intorkad svett över hela kroppen.. Att se detta var hemskt! Kalle var inte alls nöjd.. Imon släpps han förhoppningsvis med den andra flocken i stället! Hoppas det ska gå bättre. För att behöva storgråta när man hälsar på sin häst är inte så som de ska va! Och när ens häst inte vågar komma fram o hälsa på en så är det inte bra alls, stackarn blev ju attackerad när han försökte stanna hos mig. Oj detta blev långt!


HIGH CHAPARRAL NÄSTA! wohoo!

vet ni, vi ska till high chaparral i helgen. fy attan vad kul det ska bli! jag har aldrig varit där men ALLA jag pratat med säger att det är sjukt kul! det gillar jag :)nu vill jag höra med er också!

- har ni varit där?
- var det roligt/tråkigt?
- vad var bäst/sämst?


jag är helt studsig av förväntan!! :D

en konstig dröm!

brukar ni också drömma konstiga drömmar ibland? där man liksom inte kopplar vad drömmen försöker säga? jag hade en sån dröm idag...

jag minns dock inte så mycket av drömmen i sig. mer än att jag var ledsen! och anledningen till att jag var ledsen, vad jag vet, var att någon hade skurit bort delar av kåporna på dressyrsadeln jag har, som jag lånat av min dressyrtränare. hur skulle man förklara det för sin tränare liksom? :o

men när jag kom till stallet så var sadeln hel i alla fall, puh! :)

Kalle har fått en annan kompis i flocken! ...

dsc00391 (MMS)

Kalle har fått en annan kompis i flocken! Ett litet sött sto som verkar gilla kalle massor.. Men de andra i flocken är inte lika glada än, de vill inte släppa fram kalle till vattnet. Och kalle behöver gott om tid vid vattnet för han är lite rädd för vattenkaren så det tar sin tid när han ska dricka hih. Varit ute på en härlig runda i skogen nu på morgonen, tillsammans med 3 andra! Kalle fick sig ett sår under turen med, hoppas det inte blir nåt av det. Och en dusch fick han efteråt.. Många påpekade hur snällt han stod i spolspiltan, men jag är ju så van att han är lätt att ha att göra med! Nu ska jag slänga i mig lite frukost!


En olycklig kalle! Min lilla vän... Han ha...

dsc00388 (MMS)

En olycklig kalle! Min lilla vän... Han hade varit väldigt ledsen igår och skrikit mycket. Så vi provar någon dag till, annars har jag en annan flock att prova släppa honom i ! Idag tog jag med mig kalle och resten av flocken och visade sjön de kan bada i, mysigt.


kalle har överlevt natten! :)

fick precis besked om att kalle verkar ha klarat första natten med nya flocken bra. han stod och hängde tillsammans med resten av flocken på alla 4 benen :D

weeeeiii!!! idag är det varmt förresten!

ihopsläppet med flocken (bildbomb!)

idag släppte jag ihop kalle med en stor flock på bete :) anledningen till detta var att kalles hagkompis har sår som inte vill läka, mugg och balltramp. så hon ska gå själv så länge! och eftersom kalle och hon va de enda som var ute nattetid så fick jag hitta en ny sommarbeteshage till kalleman. och då fick jag erbjudande om att släppa in honom i denna flocken!

tyvärr fick jag ju inga bilder när det var action, kalle sprang runt och blåste upp sig och drog även en egen galopprunda över hagen medan de andra bara tittade på honom som om han var knäpp haha :P

men när det var över med springandet lyckades jag förmå mig att få upp kameran, så här kommer lite bilder från det! på kalle och på flocken. kalle känner man igen på hans vita helstrumpor, bläs och att han har grimma! :)nu orkade jag inte lägga upp fler bilder, gick så seeeegt ! :D

Kalle har fått en ny stor flock! Och redan...

dsc00384 (MMS)

Kalle har fått en ny stor flock! Och redan en kompis! Tror flocken har 10-15 hästar! Allt gick bra när vi släppte ihop, så skönt!


lite bromsar och anmälan gällande taggtråd!

idag på morgonen var jag och sussi ute på en mysig skrittrunda. och vet ni, det var faktiskt inte så mycket bromsar idag. jag fick bara slå ihjäl 1-2 stycken! det är skillnad mot när jag brukar få slå ihjäl minst 15 st på en ridtur!! :)

snart ska jag ringa lite samtal och kolla lite beten här i krokarna.

igår när jag var ute och cyklade där jag bor så såg jag en ensam häst i en hage med taggtrådsstängsel. så nu kommer jag skicka iväg en anmälan om det! taggtrådsstängsel är ju inte tillåtet för hästar som ni säkert vet!! och jag vill inte att denna häst heller ska skadas...

hur gör NI när ni ser hästar i hagar med taggtråd? ignorerar ni? eller anmäler ni?

tävlingsdags för mig och kalle?

nu drar det ihop sig inför höstens alla tävlingar. har ju inte varit några dressyrtävlingar i närheten under sommaren... men den 1 augusti så är det nog dags igen! :)

då är det nämligen en lokal dressyr, en endagars cup som heter blå hästen. :) förra året var vi inte med, minns inte varför. men förrförra var vi med, vi red dock inte båda klasserna som gick i cupen då, red bara ena! men denna gången tänkte vi i så fall rida båda!

cupen går i LB:3 och LA:3 och den med bäst sammanlagt resultat efter båda klasserna vinner cupen :)det jobbiga är ju förstås att jag kommer nog inte ha hunnit köpa en dragbil tills dess :) jag har faktiskt ärligt talat aldrig ens kört med släp ! :) sååå får se om det går att lösa färd dit och tillbaka med kallebusen! :) jag gillar verkligen att tävla på denna klubben! det är så seriöst och proffesionellt och välplanerat. det gillar jag! :)

svaren från frågestunden!!

sådäär, nu ska jag svara på era frågor ni ställde i frågestunden... blev inte så många denna gången, men ni har ju inte haft så lång tid på er, plus att jag nyss hade frågestund, haha!

men i alla fall, här kommer dom! :)

Vad tycker du är viktigt att tänka på när man håller på med hästar? =)

Oj, det finns så många saker jag tycker är viktigt!! Dels tycker jag att man måste komma ihåg att hästarna är hästar, så man vet att de KAN reagera på saker även om de är snälla och helt trafiksäkra till exempel. även den snällaste och lugnaste hästen kan bli skrämd!

att också låta hästarna vara hästar tycker jag är viktigt. ha dom ute mycket och göra det så naturligt som möjligt. inga krusiduller :)

sen givetvis att ha kul med sin häst! jag har inget emot att man tävlar med sin häst, så länge hästen gillar det! alla hästar är ju olika individer och gillar olika saker så! och även om du satsar hårt på tävling, glöm inte bort att komma ut i skogen och busa! :)

hm... föredrar du dressyr eller hoppning?

jag får säga att jag föredrar dressyr mest, för jag har blivit så himla feg i hoppningen efter en otäck olycka där jag och min förra häst voltade över ett hinder...

kalle är ju dock hopphäst så givetvis hoppar vi, för att han tycker det är så roligt! och tillsammans har vi byggt upp mitt självförtroende mycket! :)

Roligaste hästen du ridit och varför? (förutom din egen)

Haha, jag ville svara Kalle här :P fick sitta ner och fundera på denna frågan lite men kom sedan fram till att det är caprone som är den roligaste hästen jag ridit! hon är fullblod/halvblod med mycket energi. jag red henne när jag var ungefär 15-17 år ett par gånger i veckan och jag tycker hon är roligast för hon var så himla kunnig och arbetsvillig. vi gjorde byten i varannat i galoppen och jag tyckte det var superkul! :)

Vilken hingst skulle du helst vilja ha en avkomma av?

Helst hade jag ju velat att min kalle var hingst så jag kunde få en liten mini-kalle :D sedan finns det ju huuuur många fina hingstar som helst!! Men jag ska lista några som faller mig i smaken:
* Tuschinski 1213 (flyinge)
* Bellisimo M (flyinge)
* Voltaire

jag är inte jätteinne på alla hingstar, det finns ju så otroligt många!! när jag väl kommer i tankar på att skaffa fölis så kommer jag läsa ALLT om olika hingstar, haha!


Förebild inom ridningen?

Jag har faktiskt ingen direkt förebild inom ridningen, men jag gillar Ulla Håkanssons tänk med att rida utomhus året runt :)

och detta var faktiskt alla frågor för denna gång :)

Efterlysning! Vet ni om och var detta mede...

dsc00377 (MMS)

Efterlysning! Vet ni om och var detta medel finns? Och framför allt, om det funkar? Vi har sjukt mycket broms och detta kanske kunde funka, om det fortfarande säljs! Förresten, ni har fortfarande lite tid att ställa frågor i frågestunden!


Inget internet än, och glöm inte frågestun...

dsc00372 (MMS)

Inget internet än, och glöm inte frågestunden! Nu har vi precis ätit grillat, så himla gott! Innan det var jag och emelie i stallet och motionerade kalle. Och kalle skötte sig som den gentleman han är, emelie har inte ridit på ett tag.. Var riktigt hett med! Imon hoppas jag kunna uppdatera ordentligt igen. Puss på er!


Jag hade glömt att det är så hett att sova...

dsc00376 (MMS)

Jag hade glömt att det är så hett att sova i tält! Riktigt varmt nu.. Snart ska vi nog äta frukost, sen blir det lite sol och bad igen!


God kväll på er alla sova läsare! Nu sitte...

dsc00375 (MMS)

God kväll på er alla sova läsare! Nu sitter vi i borgholm o väntar på maten! Sen blir det lite festande! Solat och badat hela dagen! Glöm inte ställa frågor i frågestunden!


En riktigt tidig morgontur i skogen! Preci...

dsc00373 (MMS)

En riktigt tidig morgontur i skogen! Precis hemkommen , red iväg halv 7 i morse tillsammans med sussi och ricko. Var en himla trevlig och mysig runda. Och inte alls farligt mycket broms ute, mest flugor.. Så skönt! Och inte äckligt varmt heller, kalle var bara svettig vid sadelgjorden! Det gillar jag! Nu ska vi äta frukost och sedan bär det av mot havet! Ha en underbar dag!


FRÅGESTUND !!

nu kommer det tyvärr bli svårt för mig att uppdatera under ett par dagar, kommer enbart kunna mobilblogga. så jag tänkte att vi kör en frågestund igen som avslutas efter helgen !

fråga vad som helst som ni undrar över :)(era övriga kommentarer kommer jag inte heller kunna besvara på ett par dagar så ni vet, men svarar på dom så fort jag har tillgång till vanligt internet igen ! )

så in med era frågor nu sötbollar!


Soligt och varmt så jag mobilbloggar! Är v...

dsc00371 (MMS)

Soligt och varmt så jag mobilbloggar! Är vid stranden, ska strax bada.. Var i stallet i morse och hoppade kalle. Sen passade han på att rulla sig. Söt är han!


nya hästgrejjer på vääääg! :)

wohoo, nu har jag beställt lite smått & gott!! det gillar jag!!
nyfikna på vad jag beställt? :) kan säga att det är mest tävlingsgrejjer som är inhandlade, kände att jag skulle uppdatera tävlingsutrustningen lite !!!

så ett nytt tävlingsschabrak till dressyren är på gång bland annat. spännande!!

(har ni också helknas väder idag? vi hade stekigt och soligt i förmiddags, som gick över i åska och ÖSREGN. och sedan blev det sol och kvavt igen. och nu har det åskat och regnat ännu mer. undra vad som blir härnäst?)

Jag har köpt en ny vattenbalja! Så nu har ...

dsc00370 (MMS)

Jag har köpt en ny vattenbalja! Så nu har hästarna massor med vatten i hagen, behövs när det är varmt! Jag har varit ute på en skrittrunda barbacka på kalle tillsammans med helena o bella. Mysigt! Nu blir det sol o bad!


hästbloggen tar ton gällande hundraser!

åååh, nu kan jag inte hålla tyst mer... nu gör jag som willspirit.blogg.se och bloggar om det här med att förbjuda vissa hundraser...

i danmark är nu alltså 13 hundraser förbjudna för att de är så kallade "kamphundar". de hundar av dessa raser som redan finns i landet ska alltid bära munkorg. och blandraser med dessa raser är inte heller tillåtna.

raserna det gäller är: 
Pitbullterrier
Amerikansk Staffordshire terrier
Tosa
Amerikansk bulldogg
Fila brasileiro
Dogo argentino
Boerboel
Kangal
Centralasiatisk ovtjarka
Kaukasisk ovtjarka
Sydrysk ovtjarka
Tornjak
Sarplaninac

aftonbladet tog upp diskussion efteråt för att se om svenskarna också ville ha förbud mot raserna och mer än 60% höll med.

nu till min åsikt om detta. ingen hund föds elak. hunden blir vad man gör den till! uppfostrar och lär du din hund att vara aggressiv och kampa så blir den ju sån. men uppfostrar du din hund rätt så blir den också en bra hund, oavsett hundras!!! det är inte rasen som spelar roll, det är ägaren och uppfostran!

kom ihåg att golden retriever har utfört många attacker och det är ju ingen så kallad kamphund. varför ska inte den också förbjudas?

var står ni i ämnet? håller ni med mig eller tycker ni att jag har fel? :)

nu vill jag ha tips & råd från er!

jag sitter och funderar på att skaffa mig en egen dragbil! jag kör ju med småbil nu till och från stallet, så ska jag åka någonstans med häst så får antingen sambon köra eller någon annan vänlig själ (ex: sussi som kört mig till flera tävlingar, så himla snällt!!)

min nuvarande lilla söta bil, för liten för att dra häst och dessutom ingen dragkrok. men ack så söt!


sååå jag funderar nu på att skaffa mig en dragbil. <:) en enkel pålitlig och bra bil som jag inte behöver vara rädd om!

mina "krav":

* ca 1500 kg i sån där vikt på B-kort (haha, "sån där vikt", minns aldrig vilken vikt som är vad)
* BILLIG ATT KÖRA!!! (vår 945a drar typ 3-4 liter milen med kalle bak... och 2 liter milen vanlig blandad körning :P)
* en billig bil helt enkelt som är "lätt" att laga. jag tänker alltså i riktigt låg prisklass, min nuvarande bil ligger i 10 000-kronors-klassen... :)


såååå vad kör ni med för bilar? har ni några tips? vad drar era bilar i bensin ca med häst bak?

945an som dricker aaaaalldeles för mycket bensin men är världens finaste 940 ändå! :)Dåligt med uppdatering, men ni såg väl bil...

dsc00345 (MMS)

Dåligt med uppdatering, men ni såg väl bilderna från igår kväll? Tyckte de blev väldigt somriga och härliga.. Idag har vi lite mulet men ändå 30 grader..


bilder från ikväll...

hemkommen från helgen i halmstad och kuuuunde inte hålla mig från att åka ut till stallet trots att kalle blviit omhändertagen av helena. sååå jag och jimsen åkte ut och klappade på kalleman, var faktiskt till och med jim som ville åka ut :)

lite bilder blev det förstås på en pussig kalleman!


Den som väntar på nåt gott... Får vänta ti...

dsc00359 (MMS)

Den som väntar på nåt gott... Får vänta till senare ikväll eller imon! Har inte tillgång till dator än så kan inte blogga ordentligt. Men snart så.. Har ni haft en fin helg?


Vi är på spontanpicknick vid floden i halm...

dsc00368 (MMS)

Vi är på spontanpicknick vid floden i halmstad. Så himla mysigt och så himla varmt! Haft en sån mysig helg här, hoppas kalle med njutit av sin ledighet men känner jag honom rätt så har han varit en jobbig odåga med alldeles för mycket energi !


Steker fortfarande i solen! Vi är ute och ...

dsc00367 (MMS)

Steker fortfarande i solen! Vi är ute och går lite , försöker fundera ut var vi ska äta ikväll. Underbart väder! Jag älskar halmstad!


Steker på stranden, och kalle vilar i stal...

dsc00363 (MMS)

Steker på stranden, och kalle vilar i stallet! Riktigt skönt väder och havet är riktigt varmt. Snart ska vi åka hemåt mot systers lägenhet, duscha och så. Har ni också härligt väder?


Visste ni att kalle älskar mat? Hihi. Har ...

dsc00362 (MMS)

Visste ni att kalle älskar mat? Hihi. Har precis varit och pussat lite på honom. Sötaste kalleman! Och tvättat sår förstås, blir tokig på flugorna som inte kan låta såren va! Redan över 20 grader ute.. Det kommer alg en varm dag..


favorit i repris!har jag sagt att kalle är en riktig busprick? :P

Solen steker och hästarna dricker vatten i...

dsc00357 (MMS)

Solen steker och hästarna dricker vatten i mängder! Har precis varit o fyllt på 2 dunkar vatten i sommarhagen. Varmt idag, kalle o bella vilar inne. Skönt för dom!


Nu är det upp till er att komma med önskem...

dsc00343 (MMS)

Nu är det upp till er att komma med önskemål! Så är det nåt speciellt ni vill läsa om? Nåt ni vill se? Nån videoblogg vid nåt särskilt tillfälle? Jag är öppen för det mesta hihi.


ska detta aldrig ta slut?

Hästplågare härjar i Värmland

Stympar hästarnas underliv. Polisen har inga spår.

KARLSTAD. Natten till måndagen attackerades två hästar av en okänd gärningsman. Följande morgon upptäcktes att hästarna hade skärsår runt könsdelarna.

– Det helt klart rör sig om skärskador, men eftersom skadorna var så ytliga har hästarna förmodligen lyckats springa undan rätt snabbt, säger Evylynn Bjord till NWT.

Under onsdagen fick polisen in ytterligare en anmälan om att en häst blivit skuren, denna gång på insidan av låret.

Under flera år har någon härjat i Värmland skurit hästar, men hittills har ingen gripits för illdåden.

Brotten rubriceras som djurplågeri - men någon misstänkt gärningsman har polisen ännu inga spår efter, uppger NWT.

suck suck suck, jag känner mig verkligen maktlös när det gäller sånt här :(

artikeln kommer från nyheter24


Vi är ute på kvällspromenad! Mysigt på lan...

dsc00352 (MMS)

Vi är ute på kvällspromenad! Mysigt på landet! Och jag tycker det är så härligt att se att många bönder har eltråd i stället för taggtråd!


hoppning & brallig kalle!

kalle kan då verkligen konsten att tända till på nolltid! idag så skulle jag hoppa på utebanan med jeanetta på citrin. vi var där strax efter kl.8 på morgonen och byggde fram lite!

sedan gjorde vi i ordning våra hästar och gick till ridbanan. vi står i olika stall men rider på samma anläggning :)

kalle var jätteseg och trött när vi gick mot ridbanan, han gick liksom och halvsov. när vi kom fram och han såg alla hindrena så piggnade han till och blev sitt vanliga jag, lite lagom pigg liksom. vi travade fram där ensamma och sedan kom jeanetta och citrin. när kalle såg citrin så spetsade öronen ÄNNU mer och han såg så glad ut.

citrin & jeanetta galopperade fram och kalle blev då helt SJÖVILD! han sprang med svansen i vädret och studsade och hade sig. så vi fick galoppera lite sen när jeanetta saktat av :P

vi hoppade lite olika hinder idag, mest lägre eftersom citrin inte hoppat så mycket, men kalle har ju också lite "halv-semester" så vill ju inte pressa honom för mycket heller!

citrin skötte sig så bra, han tittade ingenting och tvekade inte direkt heller och i slutet laddade han ordentligt, tror han tyckte det var superkul!

kalle började direkt på första hindret att trixa och visa vad han kunde. han brukar bli sån när andra hästar är med och ska stajla och studsa lite extra :P

vi hoppade mest enkla hinder men hade också satt upp en studs, dock bara med 2 hinder. och kalle studsade över. hoppades att han skulle bli lite mör av det men icke :)


gammal bild på oss två!

vi hoppade också en kombination med 1 galoppsprång emellan, var 5,5 meter mellan hindren. första hindret var ett räcke och andra en oxer. hade också en markbom före. det här med markbommen förstörde lite alltihop för kalle verkade inte veta hur han skulle göra haha. men till slut så fick vi till fina språng!

avslutade med att hoppa ett liiite högre räcke. alla hindren låg annars på ca 50 cm, räcket låg kanske på 70-75. :) kalle hoppade fint över.

lyckades faktiskt taxera riktigt bra idag med, var något missförstånd bara, men kalle kravlade sig över ändå. duktiga killen :)

imorgon blir det en uteritt, kanske en skrittrunda barbacka igen :)

Det gäller att ta tillvara på solen såna h...

dsc00349 (MMS)

Det gäller att ta tillvara på solen såna här dagar! Ligger vid stranden, badat för en stund sen. Skönt är det! Vi har fika med oss och ikväll ska vi grilla! Kalle fick sin motion tidigt i morse innan det blev så varmt..


jag tävlar!var med du också!

semester är inget för kalle!

det här med att ta det lugnt gillas inte alls av kalle :P igår tänkte jag ta en lite lätt runda i skogen och bara ha det bra. men kalle med sin energi ville bara jobba, så vi körde intervallträning med galopp-skritt-galopp och kalle jobbade ordentligt och han trivdes sååå bra! sötbuse!

idag så var vi ute på en skrittrunda barbacka. det här med skrittrundor har kalle aldrig förstått vitsen med. han vill ju jobba, springa, aktivera sig. men han skötte sig fint idag ändå :)

kalles hagkompis har lymfangit, inte kul alls. men det går åt rätt håll nu. oturskorp!!

ska försöka fota lite på resultat av manryckning och svansklippning och hovskäggstrimning så ni får se det med!

och såhär modernt är vårt "avlopp" hihi! det vill säga, vi har inget! så spannen under kranen får tömmas varje dag :) charmigt tycker jag!avslutar med en somrig bild på vårt stall.


Den tunna svansen börjar bli tjock! Äntlig...

dsc00348 (MMS)

Den tunna svansen börjar bli tjock! Äntligen! Kalles svans har aldrig varit direkt fyllig, men nu börjar den äntligen bli tjock och fin. Men det har gått åt mycket pälsglans haha...


Kan ni gissa vad jag har gjort ikväll? Int...

dsc00346 (MMS)

Kan ni gissa vad jag har gjort ikväll? Inte så svårt kanske. Både man, svans o hovskägg har trimmats. Så nu ser kalle inte ut som en vildhäst längre!


inte nu igen :(

Knivskurna hästar i Forshaga

Två hästar hittades med knivskador i genitalierna i sin hage i Forshaga på söndagsmorgonen.

Hästarna skadades lindrigt, och polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsman. Polisen säger till Sveriges Radio P4 Värmland att den här typen av brott ökar under sommaren.

suck, blir lika ledsen varje gång :( artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida .


en himla massa bilder!

tog massvis med bilder på min fining idag!! vädret var ju på vår sida... bilderna är INTE tagna i sommarhagen, utan i en av vinterhagarna. kalles hagkompis stod inne nämligen så kalle fick va i hagen vid stallet så länge med de andra hästarna... vårt bete ligger ungefär 200meter bort, så kan inte lämna nån häst ensam där :)


duktiga, arbetsvilliga häääst <3

alltså, kalleman, min fina kalle. jag har aldrig träffat en häst som uppskattar att få jobba så mycket som han gör!! :) att bara ut och skritta tycker han är alldeles för enkelt!

idag så tänkte jag att jag skulle tömköra lite lätt, gjorde det klockan 9 på morgonen och det hade redan hunnit bli riktigt riktigt varmt. så jag planerade att bara låta honom trava lite på volter och serpentiner och sådär. men kalle-fining började jobba direkt!!

använder ju aldrig inspänning och han går så fint i form och jobbar med ryggen HELA tiden! finaste kalle!! och han travade på och vi gjorde lite öppnor och slutor. och galopperade i en lugn samlad galopp i fin form och jag blev bara sådär härligt salig av att titta på honom! de andra hästarna stod och tyckte det var för varmt att ens vara ute men kalle njöt i fulla drag!

tömkörde honom inte så länge ändå, det tär ju på dom att jobba i denna värmen även om de inte visar nåt! fina kalle <3

med biggan gick jag en promenad på 40 minuter i skogen, hade inget ridsällskap och hon är osäker ensam vid ridning så vi tog en promenad för hand, och det gillade hon!

hästar på sommarbete blir slöa? bullshit!!

idag så måste jag bara få påpeka att det här med att hästar som går på sommarbete på mycket gräs blir slöa eller i alla fall lite mer dämpade. det stämmer INTE på kalle :P

jag tog en tur i skogen med kalle idag på morgonen, tänkte att det skulle bli en lugn och avslappnad tur. hela ridpasset urartade dock efter ungefär 200meter när vi mötte en kvinna som körde sitt barn i en sån där skrinda i trä. kalle tyckte ju den var LIVSFARLIG förstås. jag lyckades till slut få honom ungefär 7 meter ifrån och vi stod och pratade ett slag. mitt i samtalet känner jag hur det går ilningar genom hela kalles kropp. och sekunderna senare har han gjort en helomvändning och kastat sig iväg i full galopp! kvinnan jag pratat med måste ha blivit förvånad, för det kom liksom ingen förvarning :P

så småningom fick jag stopp på kalle och kunde vända tillbaks och kvinnan stod kvar och när hon såg att jag fortfarande satt kvar så vinkade hon och gick vidare. tokiga kalleman :)sedan så fortsatte rundan med massa hopp och skutt för allt som kunde tänkas bita kalle, som till exempel stockar, bajshögar och hösilagebalar... suck!

så fort det var trav eller galopp så hade kalle eld i baken så jag tog en lång galopp uppför en backe och drev på honom lite och han blev sååååå glad!

så njae, skulle inte påstå att de blir så dästa eller sega av att gå ute :P inte ens nu när det är 30 + så kan kalle va seg :) mitt söta energiknippe <3 bella däremot, kalles hagkompis, har förstått det här med att man ska bli trött och seg när man går på bete :P

biggan blev det tömkörning med, hon var också pigg men det gick bra i alla fall och hon fick galoppera mkt på volt. jag krävde inte så mycket av henne heller...

har ni era hästar på kraftigt bete dygnet runt? märker ni av att de blir segare/lugnare? :)

Kalle gillar livet! Han är så söt. Har töm...

dsc00344 (MMS)

Kalle gillar livet! Han är så söt. Har tömkört biggan och ridit en runda med kalle i skogen. Blåser skönt idag i alla fall. Men blir nog lite bad!


FALSTERBO HORSE SHOW!!

vilka ska dit? jag hade veeeerkligen velat åka dit i år, men jag jobbar ju så klart VARJE dag nästa vecka, suck! så alla andra får åka dit åt mig!! jag gillar stämningen där, så mysigt! :)syster min får väl helt enkelt kolla och ha kul där åt mig :)


smakat på ridhusbotten!

håhåjaja!

idag har jag motionerat 1 st kalle och 1 st biggan!

kalle tog jag en skrittrunda barbacka på ungefär 40 minuter, var riktigt härligt och inte så himla varmt heller, red honom kl.8 tyP!! :) och kalle höll sig faktiskt i skinnet, han studsade inte en enda gång!! mot slutet ville han börja trava men han höll sig ändå. duktiga hästen! och jag hade inte ens mitt fegsnöre på honom (stigläder runt halsen). dock var jag näääära att ramla av när jag höll på att hoppa upp för kalle gick iväg när jag hade ena benet över ryggen och andra benet kvar på stegen :P

när kalle var motionerad så var det biggans tur! tänkte att hon borde va trött och foglig dels på grund av värmen och dels för att oleg skulle rida henne igår. hon va lugn och så när jag gick bort till ridhuset, gick så snällt bakom. och lugn när jag skrittade henne för hand därinne. lugn när jag hade hoppat upp och skrittade ett par varv. sedan blev hon knäpp! hon var spänd och jag fick liksom ingen kontakt med henne :S så jag flög till slut av när hon snurrade runt på bakbenen! biggans ägare hade ju också varnat mig för dessa tillfällen, men jag var inte riktigt bra på att läsa av när jag inte fick kontakt. ägaren brukar bara hoppa av och sluta då och longera typ istället men jag hann ju flyga av först :P 

kunde nääästan hålla kvar biggan hela tiden, men hon stod som ett ljus när jag låg i backen. så jag longerade henne istället så hon fick springa av sig och energin fanns det riktigt gott om! så när hon hade lugnat sig så gick vi hem igen, var inte sugen på att hoppa upp igen.

får hoppas det går bättre imorgon! :)

2 hästar motionerade och en söt kalle i sk...

dsc00341 (MMS)

2 hästar motionerade och en söt kalle i skuggan! Och vi ska åka och bada.. Riktigt varmt.. Red kalle redan kl 8! Vad har ni för er i det fina vädret?


svaren från FRÅGESTUNDEN!

nu tänkte jag svara på era frågor i frågestunden. inte lika många frågor denna gången, men hade ju lite luddigt inlägg också gällande det, haha! såååå jag kör en bättre frågestund en annan gång :) en del frågade samma sak, då rensade jag bort dubletterna bara, kändes onödigt annars :)

1. Vad är det du jobbar med? Har länge undrat :P haha
Jag är tjänstledig från mitt jobb och läser Logistik, en yrkesutbildning för vuxna! På kvällarna jobbar jag dock på mitt vanliga jobb. Jobbar ungefär 2-3 kvällar per vecka. Nu under sommaren jobbar jag dock mer när jag inte har skolan! Och min arbetsplats är Postens brevterminal! :P

2. Vad är Kalle för häst?
Kalle är en riktig charmknutte, ett holländskt halvblod som hunnit bli 18 år! Men i sinnet är han 4 och i kroppen inte äldre än 10 skulle jag säga :)

3. Hur länge har du haft honom?
Jag hämtade hem Kalle i maj 2007, så lite mer än 3 år har vi haft tillsammans hittills!

4. Vilken utbildningsnivå ligger ni på?
I hoppningen har Kalle tävlat upp till 130 med tidigare ägare. Nu när han är lite äldre så hoppar vi mest på skoj, och tävlar upp till 90 cm, så länge HAN vill!

I dressyr har vi tävlat upp till LA:3, men vi tränar på medelsvår nivå!

5. Vad tycker du om ridtravare? =) Fördomar, åsikter m.m?
Detta är en het debatt och de flesta har någon slags åsikt om dom! Jag är inte den som är väldigt fördomsfull, jag har haft en ridtravare som tillridningshäst. Dock ÄR de ju framavlade för att springa fort och inte för att tävla högre klasser i hoppning och dressyr. Ren fakta, men det betyder inte att man inte kan ha dom som ridhästar och tävla lättare klasser! Allt beror ju ändå på INDIVIDEN i sig, kroppsbyggnad och vilja måste finnas där oavsett ras. Det finns så många "vanliga" ridhästar som inte heller når toppen, trots att de är framavlade för det. Så jag tycker att det viktigaste är att se till individen och inte rasen. :) 

6. Hur hög är Kalle i mankhöjd?
Kalle mäter 168cm i manken!

7. Hur noga är du med att skydda dig själv som ryttare, med ridhjälm, skyddsväst och så vidare?
Jag tycker jag är ganska noga faktiskt. Jag rider alltid med hjälm, undantag om det är någon fotosession.

Min skyddsväst använder jag alltid vid hoppning, och försöker komma ihåg den vid uteritter med. När Kalle var i sin svacka och gick på bakbenen hela ridpassen (höst/vinter/vår 2008-2009) så red jag ALLTID med skyddsvästen.

Annars så lastar jag till exempel ALLTID med stålhätteskor och har longerlina istället för grimskaft för att inte tappa Kalle om han börjar backa och grimskaftet är för kort.

Och jag när jag promenerar häst för hand gör jag det alltid med hästen iförd träns!

8. Är Kalle hingst eller valack? :)
Kalle är valack :) Men hade gärna velat att han va hingst, hade velat ha små söta Kalle-bebisar <3

9. När började du rida?
Jag började rida på ridskola när jag var 3 år gammal i Norrköping, minns dock inget direkt av det! Sedan började igen på "riktigt" när jag var 9 år.

10. Vad hette hästen du red på första gången?
Oj, det minns jag inte. Vet att en häst på ridskolan jag red på som liten hette Tiger, kanske var han jag red? När jag flyttat ner till Småland så var det Caruso jag red på först, på barnridning!

11. Har du haft några andra hästar än Kalle?
Jag har haft många medryttarhästar. Den senaste innan Kalle var Socker, ett halvblodssto med inriktning på dressyr. Sedan har jag haft halvblod/fullblodskorsningen Diego på foder, men lämnade tillbaka honom då han hade fel i sin rygg :/ Och innan det hade jag islänningen Tvistur som lärde mig allt!

12. Din favoritbok/film?
Ooj, svårt! Böcker så gillar jag såna som är baserade på sanna historier. De är ofta väldigt hemska men jag tycker de är spännande att läsa.

Film var svårt, men jag får nog säga Walk the line!

13. Hur gammal är Kalle?
Kalle fyllde 18 år i maj :)

14. Är Kalle din på pappret nu? Om inte, när blir han det?? =)
Hehe, detta är nog en fråga som många av er grunnar på! Jag är alltså fodervärd på Kalle och har varit det i 3 års tid. Jag och ägaren har kommit överrens om att jag ska köpa honom då hon inte har tid för honom. När detta blir vet jag alltså inte, jag vet bara ATT det blir :)


15. vad va det som fick dig att köpa kalle?
Ärligt talat var jag inte alls imponerad när jag såg annonsen första gången, det var min kompis som hittade den. Hon hade redan hittat sin ponny och jag tyckte inte jag hittade något, hade kollat på en del och sådär men ingen var liksom WOW!

så då visade hon mig denna annons och jag tyckte det lät som en skogsmulle, och jag ville ju ha en tränings- och tävlingskompis, men som jag givetvis också skulle kunna ha kul med. Men inte en "ren" skogsmulle. Men jag svarade ändå på mailet, eller min kompis gjorde det åt mig rättare sagt.

Ägaren hade fått fler än 100 svar sa hon och valde ut ca 5st som fick komma och provrida. Jag var en av dom. När jag åkte den 1,5 timme långa bilresan ner så var jag spänd och nervös, jag hade ju inte ens sett en bild på honom, och visste alltså inte ens vilken färg han hade!

När jag kom fram och klev in i stallet så var det kärlek vid första ögonkastet, han var och är ju så otroligt söt, sån utstrålning. Och när jag hoppade upp visste jag direkt; det är han eller ingen!

Jag ställde in mina 2 andra provridningar som jag skulle haft den veckan och hoppades på ett bra besked. 2 provridningar senare var det klart, ägaren hade valt mig som fodervärd och jag var och är så lycklig!

Det jag föll för var de busiga livliga ögonen, utstrålningen, viljan och ridbarheten föstås med!

16. vad är kalle för ras :)
Kalle är ett holländskt halvblod, kallas även för KWPN.

HOPPAS NI ÄR NÖJDA MED SVAREN, VILL NI HA NÅGOT TYDLIGARE SVAR, SÅ FRÅGA IGEN :)

en lycklig kalle!

idag så blev kalle glaaad igen. igår hade vi ju planerat hoppa men då var det ridläger på stora utebanan så vi jobbade lite byten på lilla utebanan istället. och kalle blev så besviken av att inte få hoppa...

men idaaag fick han det! vi använde oss av hindren som stod framme och hoppade lite småskutt, på max 70cm. mest runt 40-50! :) som lite gymnastikhoppning liksom!

i uppvärmningen var kalle lagom pigg, inte sådär supertaggad liksom. och vi värmde upp och kände så gas, broms och styrning funkade. började sedan hoppa fram i trav på ett kryss. första språnget gick lugnt och sakta. sedan kom ju kalle på att han skulle få hoppa och då lades andra växlen i och han taggade massor. taktade hela tiden i skritten, sötbollen!

vi hoppade hindren lite åt olika håll och olika svängar. kalle var med på noterna och jag kände mig riktigt nöjd med taxeringen idag, jag brukar ha väldiga problem med det. men idag kom vi rätt alla gånger, förutom en gång när vi kom lite halvknasigt.

hoppade mycket på en linje där man börjar hoppa kryss i mitten och sedan beroende på vilken galopp han landa i så valde jag höger eller vänster och hoppade ett räcke. :)avslutade med att hoppa liten bana med alla hindren, och kalle var såååå lycklig! :)

RSS 2.0