försummad blogg...

märker att jag försummar bloggen. blir liksom att jag lägger min tid på jobb, kalle och fix inför flytten nu. :)
 
på tävlingsfronten är det dött nu. nästa tävling är först den 22 september. känns som en evighet tills dess! men då har vi ju lång tid på oss att trimma i alla fall.
 
ikväll har jag varit och klättrat med kalle. gick väldans bra, utan massa tokigheter uppe på backtoppen som det brukar vara ;) 
 
och hästarna går från och med ikväll i vinterhagen dygnet runt istället. betet slut i sommarhagen... men skönt att slippa kånka vatten, sommarhagen ligger ju en bit bort.
 
hur mår ni bara?
 
 

dryga månaden kvar...

då är det ungefär en månad kvar tills vi flyttar till våååår gård. känns så sjukt och overkligt hihi.
 
sedan ska man bestämma vilket strö man ska köra med, vilka fodringsrutiner etc etc. och det ska bara bli så så så så spännande :)
 
kalleman och jag har ingen tävling förrän den 22 september. känns trist men vad kan man göra... hoppas tiden går fort dit i alla fall. 
 
kalle som även kallas täckesmarodör (för han kan ta sönder sina täcken samma dag han fått dem - inget ovanligt alls). men nu kan jag också kalla honom flughuvemarodör. 2 flughuvor på 2 dagar har han massakerat. och sedan står han och tjurar för att han har flugor i ögonen och öronen. ja, vad ska man säga :P
 
 

första tävlingen efter sommaren.

igår var kalleman och jag på tävling. på egen hand. därav ingen film eller några bilder.. :)
 
vi red i alla fall en LA:3 och kalle var ganska så mör. det var åskvärme och klibbigt. och i ridhuset där tävlingen hölls var det välvattnat så det var både tungt och lite halt. 
 
programmet flöt i alla fall på bra men det var väldigt segt och liksom ingen go :) 
 
när procenten ropades ut tog jag ur knopparna och spände loss gjorden och nosgrimman och slängde på kalle svettäcke. när de sedan några minuter senare ropade in oss på prisutdelning så fick jag i halvt panik fixa i ordning kalle igen. men manen stod åt alla håll :P
 
vi kom 2a i alla fall och fick bland annat slutkommentar om att jag hade en väldigt bra position i sadeln! väldigt kul då jag har haft mycket problem med det efter flera års ridande i islandssadel som yngre. 
 
bästaste bästaste kalle <3
 
 

vår nya gård.

ja jag märker att jag kanske måste utveckla lite mer... mitt förra inlägg skapade en del frågetecken :D
 
vi har som många av er kanske vet letat gård i ungefär 2 års tid. i början tittade vi efter något att hyra men lade sedan ner det då vi vill känna oss helt säkra på att ingen sedan säger "nä nu vill vi ha det här själva". så då började vi letade gård att köpa. och nu i sommar hittade vi gården med stort G! och den är nu våååår! dock flyttar vi inte dit förrän i oktober.
 
det är alltså både bostadshus och stall, även ridbana och förstås hagar! i stallet finns det 12 (!!) boxar så jag kan samla på mig lite hästar om jag vill ;) vi kommer dock använda någon/några boxar till förvaring.
 
tanken är att jag ska ha en häst till och att vi kanske ska hyra ut 2-3 boxar. 
 
det är ca 5 HA betesmark till, bra sådan :) 
 
och JA jag är lyckligast i hela världen nu!!!
 
så underbart att kunna se min fina kalleman från fönstret och att kunna gå ut och pussa på honom när jag vill. jag toklängtar!

förresten...

... this is our new home.
 
 

in good shape!

ikväl fick kalle massage. vardagslyx :) och emeli som massören heter kände igenom hela kalle och masserade honom över hela kroppen. dock ingen djupgående massage då kalle helt enkelt var väldigt mjuk och fin i musklerna. KUL, ett bra betyg på att man gör något rätt helt enkelt :)
 
efter kalle fått massage fick han stå inne och mumsa hö...medan jag provred Z. skoj och spännande, kan nog bli något riktigt trevligt av honom :)
 
 
Z, Kalle och A.

spännande torsdag.

torsdag ser ut att bli en spännande dag.
 
kalle ska få massage, blir spännande och se vad han får för betyg den här gången :) sist var han lite stel i bogen som lossades upp. men nu tycker jag han är tokfräsch i ridningen så det blir alltså spännande!!
 
efter kalle har fått sin massage blir det också lite spännande. ser fram emot det med skräckblandad förtjusning (?!).
 
måste börja lära mig LA:3 nu också, har bara ridit det nya 1 gång eftersom vi aldrig rider LA annars nu. 
 
 

tävlingsdebut.

jaha, nästa söndag är det dags för debut för säsongen på tävlingsbanorna! taggaaaaad!
 
det tråkiga är att det är sååå dåligt med tävlingar i höst. så sur blir man! så den första starten blir bara en LA:3.
 
i september finns det inte en enda tävling för oss (!!!!) om vi inte vill åka typ 2-3 timmar enkel resa... suck säger jag. dumma div 2 som sätter stopp för mig och mina planer ;)
 
 

vi hade i alla fall tur med vädret.

idag har det varit regn och rusk mest hela dagen tycker jag.
 
kalle och jag var på en timmes powerwalk i skogen emellan regnskurarna. när jag steg innanför dörren hemma sedan så öppnade sig himlen fullständigt och regnet VRÄKTE ner. helt galet :D
 
har lite fuffens för mig. moahhaa. men mer säger jag inte just nu!
 

busy busy.

suck. var tar tiden vägen? nu har jag redan hunnit jobba en vecka (som förvisso varit totalt fullspäckad då jag jobbar för tre ungefär nu innan alla kommit tillbaka från semestern). 
 
kalle och jag jobbar på som vanligt och kalle är faktiskt oförskämt fräsch :) det tråkiga är att vi inte kunnat träna på ett tag då det varit lite tråkigheter med andra hästar... men snart så hoppas vi kunna träna! hoppträning ser det ut att bli i nästa vecka i alla fall. wohooo!
 
tävlingsterminen i höst ser som sagt heltrist ut... men hoppas det dyker upp lite sent inkomna tävlingar...
 
livet för övrigt är upp och ner, underbart och oroligt på samma gång!!
 
 

RSS 2.0