en hingst?

ja herregud, ibland undrar jag vad det är för häst jag har egentligen...
 
ikväll skulle vi gå bort till utebanan för lite tömkörning. kalle var lite seg på vägen bort. när vi kom till banan var det 2 andra som red där + marie från stallet som hade pålla på töm. 
 
det började dessutom frysa på så ena kanten av ridbanan var stenhård. och när den ena ponnyn travade och galopperade på det här stenhårda frysta (lät väldigt konstigt) så blev kalle helt sjövild. han spände upp sig, blåste upp sig, och visade upp en rejäl hingstnacke, och svansen rätt upp ;) under tiden hade banan fyllts på med 4-5 ytterligare ponnyer med ryttare och mammorna till ryttarna som stod ett par meter från min galna häst. kalle fnös och biffade upp sig och for iväg i bockserier och sparkade bakut, stegrade och var allmänt helt tokig. 
 
lyckades i alla fall trava honom lite grann på volt i båda varven men mer gick inte, och fick vara beredd hela tiden då kalle flög iväg helt plötsligt hela tiden.
 
så det blev inte mycket till rastad kalle ;) imorgon åker vi på träning hos lisa. WEEEEE!
 

höst på riktigt.

igår var det höst på riktigt. regn och blåst och riktigt urkväder. då var man glad att man har ett ridhus 500 meter bort. även om vägen dit kändes som flera kilometer, haha :P
 
vi var i stora ridhuset igår. ridlektionerna hölls i lilla. bra för oss, mer plats :) kalle var superpigg (som vanligt). ikväll är båda ridhusen bokade, så hoppas det inte fryser på, så man kan vara på någon av utebanorna. tömkörning står på schemat idag.
 
har ni också riktigt höstväder?!
 
 

lyckligt lottad.

i stort sett varje dag tänker jag på hur lyckligt lottad jag är. hur lyckligt lottad jag är som får spendera min tid med kalle, världens mest underbara kalle. 
 
hur lyckligt lottad jag är som hade turen att förra ägaren valde just mig när kalle annonserades ut på foder för lite mer än 5 och ett halvt år sedan.
 
hur lyckligt lottad jag är som fått kontakt med även ägaren innan dess, som berättat kalles historia för mig, vilket gjort det lättare att förstå varför kalle reagerar som han gör vid vissa tillfällen.
 
hur lyckligt lottad jag är som får ge all den kärleken till ett djur som kalle förtjänar, och att få så mycket tillbaka.
 
kalle är den mest speciella häst jag någonsin träffat på, en riktigt stor personlighet. man kan inte annat än tycka om honom, han charmar alla i sin väg. och han fick mig på fall direkt.
 
 
älskade kaloescha, jag vore bara en spillra utan dig.
 
kärlek vid första ögonkastet. bild från första gången jag träffade kalle, vår 2007.

den bästa starten på dagen.

idag är det lördag vilket betyder ledig dag. ändå var jag i stallet vid 06:30 i morse för att inleda dagen på det allra bästa sättet... MED MIN KALLE :)
 
kallt var det också, -6 grader sisådär, men det gjorde ingenting. var en fin morgon. kalle och jag var i stora ridhuset och tömkörde. och kalle var brallig till max, haha. jag funderar varje dag var han får sin energi ifrån...
 
nu har jag varit hemma en timme ungefär. får se vad det blir av resten av dagen. ikväll blir det tillbaka till stallet och pussa på bästa kalleman! :) 
 
vad har ni för er idag?
 

bra timing.

i måndags fick kalle snösulor i skorna. idag kom första snön. ganska så bra timing om jag får säga det själv ;) dock  ligger väl inte den som kom idag kvar... men ändå!
 
kalle var som en rodeohäst idag vid insläpp. haha, han såg så jäkla rolig ut!! :)
 
imorgon velar jag om vi ska ta ett pass innan jobb eller efteråt... är ju alltid gött att ha det avklarat på morgonen :)
 
lilla dusen. och jag behöver verkligen fixa nya bilder snart !

farliga ponnyer.

idag red vi på stora utebanan, ett dressyrpass. var en liten ponny som galopperade runt där som en tok med sin ryttare och även en lite större ponny. kalle tycker det här med ponnyer som springer fort är både helfestligt och livsfarligt på samma gång. så kalle spände sig och sprang med svansen rakt upp och blåste :P 
 
nästa onsdag ska vi träna för lisa igen. JAG TOKLÄNGTAR :) ska visa upp lite protokoll då också, kul! :)
 
älskar vår utebana.

 

en film skulle komma upp här idag...

... men så blir det icke!! min mobil fick nämligen frispel och hakade upp sig totalt när jag satte igång kameran på den i morse. pyttsan!!
 
löshoppade kalle i morse innan jobb. han skulle få nya dojjor så passade på att motionera honom innan dess då eftersom jag ändå skulle komma lite senare till jobb. 
 
det blev en studs-serie och kalle var, som vanligt, taggad till tusen och brallade runt. han är så jäkla söt, min busunge! :) 
 
när vi var färdiga ställde han upp sig så tjusigt så vid ingången till ridhuset och spanade ut på vad som häne därute. då var klockan strax efter 8 så det var full aktivitet med utsläpp av hästar etc på anläggningen :)
 
fin kalle med stora näsborrar :) söte!
 
 
provade också nya regntäcket som sambo fixade åt honom på gekås (jag var inte med så jag skickade bud), satt bra så jag hoppas det håller bra också, hört mycket gott om det!
 

snösulor?!

i morgon ska kalle få nya skor. det är mitten/slutet på oktober nu, och man vet inte när snön behagar komma. och jag velar om jag sätta i snösulor nu eller inte.
 
har ni snösulor i än? 
 
sätter jag INTE i snösulor nu så får det inte komma någon snö förrän mitten på december. frågan är om man vågar chansa på att vintern vill vänta tills dess :) 
 

suck...

jag använde någon funktion på youtube som kom upp när jag skulle spara klippet, stod något om att de märkte att det var skakigt och att det gick att åtgärda om man klickade ja. så det gjorde jag, men såg nu på den uppladdade versionen att det blev ju bara MYCKET mer skakigt :P haha!
 
vet inte om det bara är på min dator också, får nämligen upp nästa videoklipp i min samling. är det så för er?
(har ni inte kollat klippet, så kolla på inlägget här nedanför :) )
 
idag har vi markarbetat lite på stora utebanan.kalle var sjukt mjuk och fin. jag trodde det skulle bli en fajt eftersom vi bara varit i skogen i veckan + brallat lös i ridhuset ;)
 

fri som en fågel!!

i morse tyckte kalle att jag betedde mig sådär konstigt igen. vi knatade nämligen bort till ridhuset kl. 05:40 för lite bus där ;)
 
kalle började förstås med att rulla sig och sedan bralla runt. det fulaste, som också kom med på film var när han la av en brall och sen upptäckte en bajshög som han mitt i allt var tvungen att nosa på så det blev tvärnit mitt i brallet och ner och nosa. haha. det såg så jäkla dumt ut :)
 
fine kalle i sin nya "kroppsfrisyr" :)
 
 
en liten snutt fångade jag på film också när kalle hade brallat ur sig det värsta, i början var jag fullt fokuserad på att försöka hålla min buse hyfsat på marken (väldigt skakigt och inte redigerat men i alla fall):
 
 
 

skogsmullar.

kalleman och jag har en lek och skoj-vecka. så vi har varit i skogen hela veckan :) myyys och bus!! haft sällskap av marie och fanta alla dagar. så nu är kalle och fanta typ bästisar ;)
 
blivit massamassa galopp i full faaaart!! det gillas tokmycket! :) och kalle har lagt av en hel del brallar.
 
imorgon får vi se vad vi ska hitta på, tänkte motionera honom innan jobb :)
 
men visst är det dötrist att det blir mörkt så tidigt nu? :(
 

nu är det klippt!

nu är kalle klippt och fin. blev halvklippning i år igen. han behöver inte klippas mer (är på halsen han svettas mest och lite på bog etc) och jag tycker personligen halvklippning är snyggare än filtklippning, för jag tycker den är lättare att få jämn :) 
 
bild kommer, men inte idag.
 
idag var vi ute i skogen och busade med marie och fanta. glada pållisar!!
 
hoppas på lika OK väder imorgon!
 

tävling - MSV C:2

andra klassen vi red igår var en msv c:2. regnet öste ner så kalle stod lite i transporten mellan klasserna för att inte bli nedkyld. vi hade sedan en lite lagom lång framridning till andra klassen, ca 30 min. kalle kändes fortfarande väldigt pigg och fräsch :)
 
när vi sen kom in på banan så var den härliga energin kvar. vi fick till en riktigt bra inridning och programmet flöt sedan på helt okej. det blev något missförstånd här och där, som i den ena slutan. och i den ökade skritten så längde jag ut lite för mycket så jag tappade kontakten med kalle :)
 
efter klassen blev vi åter igen framkallade till domaren. hon tyckte kalle hade en riktig fin form för klassen och att det var synd på skritten och sen avslutade hon med "nästa klass sätter ni det!". jag fick ännu en kick :)
 
vi fick 8 på inridningen (med kommentaren "HÄR KOMMER JAG!", så uppenbarligen såg det väldigt säkert och bra ut, hihi),på ena serpentinbågen i samlad galopp samt ett annat parti med samlad galopp.
 
slutkommentar:
 
fin form, bra balans! håll ihop nacke-bakknä.
 
slutprocent; 60,89 och preciiis utanför placering även i den här klassen.
 
JAG ÄR SÅ NÖJD OCH STOLT ÖVER MIN ÄLSKADE KALLEMAN!
 
 

tävling - LA:4

första klassen vi red igår var LA:4. jag var lite osäker på programmet så ibland blev det lite vingligt vilket ju gav oss någon miss här och där. kalle var dock riktigt fin klassen igenom, men var ganska tittig. sargen var vit och det var livsfarligt enligt kalle. plus att domarna satt nere i manegen vid ett bord, vilket är ganska ovanligt på de tävlingar vi varit på. också livsfarligt enligt kalle ;)
 
vi hade bra flyt annars klassen igenom förutom när kalle blev tittig nån gång då. vi fick 8/16 på båda skänkelvikningarna, ena bakdelsvändningen och en del av den samlade och samlade förvända galoppen. 
 
jag var riktigt nöjd när jag gjorde andra hälsningen :) det som jag också tyckte var bra var att domaren ropade fram en efter man ridit och gav lite kritik och saker att tänka på. hon var riktigt trevlig och positiv och man fick en sån kick av det!! 
 
vi slutade på 64,88% och precis utanför placering (typiskt) med slutkommentar;
 
Mjuk ridning. Önskar se mer påskjut och böjning samt då och då ostadig i form.
 
(ostadigheten i formen berodde enbart på att jag inte kunde programmet och överraskade kalle utan förberedelse på lite vändningar etc...)
 
från en annan tävling.

all by myself.

idag var det alltså tävling för mig och kalleman. vi åkte ensamma (vilket betyder att det tyvärr inte blev några bilder/filmer). 
 
allt flöt på bra, lastade vid 7 i morse och hittade till tävlingsanläggningen utan problem. tyvärr var inte vädret på vår sida alls (regn, regn, regn) så det var skönt att både framridning och tävling var inomhus i alla fall. dock är allt som var med idag ändå dyngsurt från när man gick mellan ridhusen etc :P 
 
var lite knepigt att göra allt själv, vi har ju åkt själva på träningar men då har jag ju haft kalle "lös" ibland när jag tagit av transportskydd på bakbenen etc. så kan man ju inte riktigt göra på en tävlingsplats :) men det funkade fint, och kalle uppförde sig riktigt bra! han brukar ju vara lite bångstyrig på tävling och ska buffas och knuffas. men inte något alls. eller så vågar han inte göra så mot mig, hihi :)
 
när vi skulle åka hemåt så blev jag tvungen att backa och svänga massor för att komma ut. vi har alltid stått så man antingen kan köra fram för att komma ut eller bara backa rakt bakåt och sen köra. men här var det trångt så man var tvungen att backa och svänga för att komma ut. fixade det direkt.
 
är sååååå glad att jag klarade det ensam :) mer om hur tävlingen gick kommer!!
 
imorgon ska nog kalle klippas. det blir dock inte filtklippning som här men halvklippning. :)

guess what?

jag är NERVÖÖÖÖS. haha, ovanligt ;) kom hem från kalleman för en halvtimme sen. varit där 3,5 timmar. tömkörde i stora ridhuset innan lektionerna (kallebing tokpigg!). mockat, fixat mat och vatten... smörjt alla grejjer inför tävlingen och packat hönät. så nu är det bara packning och göra kalle i ordning som behövs göras imorgon :)
 
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhh jag är ett nervvrak :)
 

guess what?

jag är NERVÖÖÖÖS. haha, ovanligt ;) kom hem från kalleman för en halvtimme sen. varit där 3,5 timmar. tömkörde i stora ridhuset innan lektionerna (kallebing tokpigg!). mockat, fixat mat och vatten... smörjt alla grejjer inför tävlingen och packat hönät. så nu är det bara packning och göra kalle i ordning som behövs göras imorgon :)
 
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhh jag är ett nervvrak :)
 
 

kanske en "debut".

på söndag blir det kanske en debut att åka ensam på tävling för kalle och mig. vi har alltid haft någon med oss hittills (förutom när vi tävlat på hemmaplan, men det är ju 500 meter bort :P ). 
 
vi får se hur det blir... men då blir det ju tyvärr varken någon bild eller film för er!!! vet inte någon som ska till den tävlingen mer än jag, och en gammal tränare till mig. är en ny anläggning också som vi aldrig varit på. blir spännande det med.
 
ni får hålla tummarna för oss på söndag, hörreni!
 
 

nu börjas det!

haha, vilket jäkla pass kalleman och jag hade på banan igår. helt sanslöst!!!! det var tur bara att ingen annan var på stora utebanan samtidigt som vi, för det var inte det lättaste att tygla min tokstolle !!
 
kalle var alltså helt sjukt galet taggad igår (tji fick jag som gav honom en vilodag som jag tänkte att han "behövde"). han låg på som ett ånglok och låtsades bli rädd för allt möjligt bakifrån så han fick en anledning att sprätta iväg i full fart över hela ridbanan med huvudet i vädret och svansen rakt upp ;)
 
det blev alltså inte så mycket vettigt gjort för kalle bara brallade iväg för precis allting och jag kunde inte hålla mig för skratt! så jag fick många gånger stanna och fnissande fråga kalle vad han  höll på med :P
 
idag ska vi nog våga oss på att ge oss ut i skogen bland älgarna och jägarna iklädda alla reflexer och lampor vi kan hitta och förhoppningsvis kunna dra ur lite överskottsenergi ur kalle!
 
 

pälsboll.

hoppas kalle slutar fälla snart så jag kan klippa honom. han är en riktig lurv :) 
 
har ni klippt ännu? :)
 
idag fick bästaste en vilodag faktiskt. jag tyckte han kunde få det, jag kände mig ändå inte helt pigg så det hade inte blivit något vettigt ändå. sötkalle såg nöjd ut i sin hage också för den delen !
 
på söndag är det tävling. aaaaahhhh!!!!
 

just get used to it.

jaha, nu är det bara att börja vänja sig. för med installningen (kalle sov första natten inne för hösten i natt) kommer också all den här överskottsenergin. i morse när jag släppte ut kalle hann jag knappt få av honom grimman innan han bockade iväg. riktiga bakutsparkar bjöd han på också när han bockat nästan längst bort i hagen. söte!!
 
kalle blir alltid tokpigg när han är inne nattetid. förra vintern undrade många vad jag gav honom för foder egentligen. han drog bockserier över hela ridhuset och ridbanan var och varannan dag ;)
 
men jag älskar att min fine kille har energi och livsglädje. för det smittar av sig på mig och jag får sånt härligt lyckorus!
 

foderstatsräknande.

då har vi fått analysen på hösilaget också. tyvärr inga jättebra värden men nu är det dags att räkna fram vilken foderstat kalle ska gå på i år :) och se vilka kraftfoder det får bli.
 
tror vi kommer få lägga till en hel del proteiner i år. lucernhack lutar det väl åt. lucernpellets tycker kalle är blärk ;) 
 
räknar ni ut foderstater? :)
 
 

jag tror det börjar lossna.

ooops, dåligt med uppdatering igen. sorry!
 
igår var kalleman och jag ute i skogen i regnet. kalle brukar inte gilla att gå i regn, i alla fall inte när det är sådana stora droppar som gör att man inte ser något. men igår var det sånt där fint regn så det var tydligen inte så jobbigt. däremot var det HELFESTLIGT tyckte kalle, haha! han var helt galet pigg och travade med sjumilakliv och galopperade i ultrafart. och så hoppade han från sida till sida för farliga saker samtidigt. älskade bus!
 
idag tog vi ett dressyrpass på stora utebanan. vi jobbade lite skolor och lite andra programdelar som enkla byten etc. kalle kändes väl lite småloj till en början. avslutade med några försök till mellantrav och shit, vi börjar få till det nu! det är inga megaökningar som de andra "riktiga" dressyrhästarna men känns som vi kan få till något helt ok snart, hoppas vi kan lyckas med det på tävling också! :) fina hoppehästen!
 

dags att inse.

usch hur ogärna jag än vill är det väl dags att inse nu. nu, inte om några veckor. sommaren är förbi och det är höst på riktigt. och med hösten kommer installning.
 
i helgen, antingen lördag eller söndag, så får hästarna komma in för natten för första gången. hoppas bara kalle slutar fälla då också så jag kan klippa honom. han börjar bli en riktig lurv :)
 
idag har vi tömkört och kalle var taggad till tusen!
 

livsglädje deluxe.

åh vilken härlig eftermiddag/kväll jag haft i stallet idag. marie och jag red ut på en tur med kalleman och fantan. vår plan var egentligen en annan runda men vi fick ändra om då vi mötte en timmerbil i skogen som ockuperade vår väg. men vilken härlig runda vi fick! långa galopper och hästarna var så glada, pigga och busiga! underbaaart.
 
älskar att bara galoppera fort som attan i lätt sits!! 
 
nöjda hästar efteråt också :)
 
imorgon får vi nog göra något på banan!
 
finaste kaloescha, vad vore jag utan dig?

film - la:3

här kommer då filmen från LA:3 som vi råkade vinna :)
 
jag var missnöjd med första skänkelvikningen och så klart mellantraverna. och skritten så skulle kalle klia sig hela tiden (kolla speciellt slutet av diagonalen, så fult haha).
 
men som sagt, det räckte till seger! kom gärna med kritik, det tål vi
 
domarens slutkommentarer:
en häst som har en fin utveckling framöver
 
(synd bara att utvecklingen till nästa klass inte blev som förväntat...)
 
 

RSS 2.0