you got me!

sett någon kommentar om att jag ju säkert bara inte provridit en häst på sistone, som jag skrev om igår. och nej, det är sant. jag har provridit några stycken. dock är det svårt att hitta rätt. det ska ju klaffa från alla håll.

jag väljer dock att inte skriva någon om de hästar jag provridit men de flesta har varit unghästar...


bild från kalles o min allra första tävling tror jag. en clear round-hoppning :P


tips sökes!!!

alltså nu behöver jag er hjälp... som vanligt :P huskurer eller vad man ska säga behöver jag hjälp med.

det gäller att skura boxen... det är fullt med ingrodd mat (typ uppblött lucern) på boxväggen vid krubban, i krubban och gallret vid krubban. huuuuur ska jag få bort det? alla tips mottages! krubban är gjord av hårdplast.

HJÄÄÄÄÄLP :D


nymålad box förra året :)

coach.

igår så var jag lite coach i stallet. hjälpte en tjej med sin häst i tömkörningen. :) jag valde att inte tömma själv då det ändå i slutändan inte är jag som ska kunna tömköra utan det är ju förstås ägaren som ska kunna! så jag valde istället att gå bredvid och coacha och ge tips. får hoppas hon fick ut något av det!

de gjorde i alla fall stoooora framsteg. :) hästapålle var lite taggad idag, blåsigt och sådär. så var ju förstås mer o jobba med då. men vi utgick från det och när vi fick igenom det som hade strulat i början så gav vi oss. nöjd häst sen!


kalleman får vara med förstås :P

secret trip.

jag var inte baaaara hos min syster i helgen. jag var också på en lite hemlig resa på vägen dit ;)

jag var och provred en pålle nämligen! :) tyvärr klickade det inte mellan oss helt meeeen nu har jag avslöjat vad jag gjorde, hiih!!!


svar från frågestunden!

fick inte så många frågor i min korta frågestund. men är superglad för alla jag fick :) tack!


här kommer svaren också :)

jessica frågade:
håller du på mycket med "frihetsdressyr" ??<3

jag kan inte säga att jag håller på med frihetsdressyr alls. dock när jag har kalle lös i ridhuset när vi t.ex. har löshoppat så kan vi "leka" lite så han följer mig och sådär. :)

Mela frågade:
Kan man inte få se en bild på det gröna pannbandet "in action"? ;)

jag ska försöka fixa en bild på kalle med pannbandet :) det sitter inte på tränset till vardags men till nästa tävling :)

Vad är det för hemligheter du håller på med egentligen? :P

hihi försöka går ju ;) jag har massa hemligheter för mig men snart kan jag nog avslöja någon av dom, håll ut! en kommer jag avslöja redan idag! :)

Och vad tycker du egentligen är roligast, hoppning dressyr, uteritt eller kanske mysiga skogspromenader? Vad gillar Kalle bäst?

Oj, svår fråga! jag brinner ju för dressyren givetvis men skulle nog inte tycka de va kul o rida dressyr varje dag. :) kalle är en väldigt positiv häst, han tycker ALLT är roligt! väldigt kul tycker jag :) hoppning är ju hans "gren" och där tänder han verkligen till. men han är en väldigt arbetsglad häst överhuvudtaget och det har varit den stora hjälpen i vårt jobb upp till msv c-dressyr.

Sara frågade:

Vilket ställe är det längstar du varit norr ut?

tråkigt nog så har jag knappt varit norrut. det är dock resor norrut som jag skulle vilja utföra! men jaaa, det städerna jag varit i längst norrut är väl uppsala och filipstad :P vilken som nu ligger längst norrut... :o


Ska du ske globen horse show i november?

har aldrig varit på globen och vill verkligen dit! ska se om jag kan locka med mig lite vänner och åka dit. hoppas!

Hur länge har du varit tillsamans med din sambo?

vi har varit tillsammans i lite mer än 3 år.

Framtidsplaner?

ojoj... svårt! som ni säkert förstått så drömmer jag om en egen hästgård och en dag ska jag ha det! skulle också gärna ha uppfödning då i lite mindre skala :) så även om det är en dröm så är det också en plan. den skaaaa inträffa!

Nästa tävling och träning?

träning raggar vi reservplatser just nu. kanske blir redan imorgon! :) nästa tävling är den 11 september då vi ska rida andra omgången i division 2. vi kommer rida LA:3 och LA:4!

DET VAR ALLA FRÅGOR! tack fina ni :)
 

hopp ner i diket.

igår var kalle och jag nere i diket några gånger och vände under skogsrundan.

vi red nämligen en väg förbi en brandövningsplats och dagen till ära hade de flyttat ut en låtsasko från det inhägnade området och placerat den 1 meter från vägen :P kan säga att kalle blev tokrädd och spänd som en stålfjäder. han var verkligen rädd på riktigt också, hjärtat bultade hårt hårt!

så det blev några vändor i diket och upp på asfalten och full galopp åt andra hållet på asfalten innan vi lyckades ta oss förbi via diket :P

på vägen tillbaka så ledde jag honom förbi istället. han var rädd då med men gick bättre. lilla bus.


jag blir så glad.

jag blir så glad av att bara se dig. älskade kaloescha, vad vore jag utan dig?


tokhäst.

det verkar som den här lite lugnare  veckan har gjort gott för kallebusen. igår kväll så red vi ett lätt joggpass på stora utebanan. kalle var mjuk och hade härlig energi. galoppen var stor och luftig och energifull. galopperade i ena varvet och bytte sen till det andra. galopperade några varv och sen från ingenstans så flöööög kalle iväg i full sken :P rumpan bara försvann under honom. tokhästen. och överlycklig såg han ut förstås. jag har inte hjärta att bli arg på honom då :)

passet gick i alla fall toppen, kalle var så härligt framåt. underbara busen!


denna bilden från i vintras är bara så klockren. kalle var tokpigg och jag bara gapflabbade åt honom och lät honom springa... :)

oro.

jag var lite orolig för kalle ett tag här nu. jag såg aldrig honom dricka och aldrig honom kissa heller. började få lite panik och tänka det värsta. kalle brukar nämligen i stort sett aaaaalltid kissa efter man ridit, men inte gjort det senaste veckan. kan säga att jag blev riktigt lättad när han kissade i hagen i lördags när jag släppt ut :)

min fina stora kille!


Angående helgen så har den spenderats hos ...

2011-08-28_10_37 (MMS)

Angående helgen så har den spenderats hos min ena syster i malmö. Alltid kul att komma iväg lite. Denna dagbok hittade vi med. Fanns två som de stod frida på men ingen med nåt annat namn?? Skuuuumt :-)


Fortsätt ställa frågor i frågestunden!! Ni...

2011-08-28_16_34 (MMS)

Fortsätt ställa frågor i frågestunden!! Ni har till imon eftermiddag på er :-)


Det är spännande hemligheter på gång. Och ...

2011-08-06_09_55 (MMS)

Det är spännande hemligheter på gång. Och hörrni.. Glöm inte ställa massa frågor i frågestunden nu!!


Jag är iväg i helgen. Var tror ni jag är? ...

2011-08-27_15_55 (MMS)

Jag är iväg i helgen. Var tror ni jag är? Jag har ingen dator så vi kör frågestund. In med frågor om allt allt allt Kram på er!!


sommar igen!

nu har sommaren hittat tillbaka till oss. wonderful! härligt med lite värme och uppehåll för en gångs skull... det enda negativa med det är väl alla insekter :)

har ni också varmt igen?

hoppas kunna ha kalle ute på nätterna läääääänge till :)


lyckligt lottad.

jag är lyckligt lottad som får spendera min tid med dig, finaste kaloescha. all tid med dig är värd sin vikt i guld.


argh!!!

mitt internet har typ sagt upp sig... såååå jag får se hur uppdatering/kommentarsvarning går...

hoppas ni har överseende. längtar bort från denna lägenht :(

segpropp.

tömkörde kalle igår. han var en segpropp! och eftersom han inte riktigt gillar spön så har jag ju bara rösten att använda mig av. gick lite sådär ibland. men han kom igång fint på slutet. fina busbus!

idag får han en vilodag. sen ska vi ut och busa i skogen imorgon.. weiwei!

ska på spännande äventyr imorgon igen ;)


promise!!

jag ligger lite efter med att svara på kommentarerna ibland. men jag lovar att jag alltid svarar :) keep up med kommentarerna i alla fall, jättekul!

kram på er :)


what are words...

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more, Kaloescha

äntligen liv och rörelse.

i sommar har det varit minst sagt öde i stallet. många iväg på sommarbete och helt enkelt har man inte träffat så många när man varit där, vilket varit lite tråkigt. men nu börjar folk komma och man spenderar extra tid i stallet bara genom att umgås. jag gillar! :)

hur har ni det i era stallar? är man oftast ensam? oftast sällskap? blir det mkt extratid med snack? :)


gräs och promenix.

kallebus fick en promenad för hand idag. kalle trodde dock att det hela gick ut på att äta gräs. han är så kul min kille. för när han får äta gräs så är det inget som skrämmer honom. ett motorcykelgäng körde förbi precis bredvid kalle och han lyfte inte ens på huvudet :P hade han INTE ätit så hade han flygit iväg såååå han är nog inte så rädd ändå, min tok. bara lite sådär härligt busig :)

fick prata lite med sussi när kalle stod och betade. och sen kom frussi med så vi snackade en del med. himlans trevligt :)


bloglovin.

jag får ofta kommentarer om bloglovinbyten osv. jag kan säga som så att jag är inte så där galen med bloglovin. på bloglovin har jag de bloggarna som jag verkligen tycker om. de jag följer liksom! och de jag inte vill missa.

och så vill jag ha det :)

tycker inte det ska vara en tävling på bloglovin! dock får ni gärna kommentera om era bloggar, för det kanske är så att jg inte upptäckt din blogg än :D

vad tycker ni om bloglovin?


dagens tema: hagkompisar?

jag tänkte på en sak i helgen. det är så olika hur folk resonerar när det gäller sällskap i hagen, eller inte sällskap, vilket sällskap osv.

vissa tycker att det är säkrast och bäst att ha hästarna ensamma i hagen, för att minimera olycksrisken.

vissa tycker det är bra med sällskap men bara två hästar per hage.

vissa tycker att man ska ha ston för sig och valacker för sig.

vissa tycker att det bästa är att ha en valack och ett sto tillsammans i hage.

och vissa tycker det är bäst med stora flockar.jag själv är lite kluven i frågan. stora flockar är ju det naturligaste men det ska ju vara flockar som funkar då. kalle förstod ju inte alls hur han skulle bete sig i en stor flock till exempel :)

annars tycker jag det oftast är bäst med jämnt antal hästar per hage i alla fall. gällande könen så är det så olika. ibland om man släpper ihop ston med ston och valacker med valacker så funkar det bra. vissa bara slåss. antar att det är upp till individen men ändå...

men vad säger NI om det hela ? :)


kalle går med sto nu. och det funkar riktigt bra :)

på tårna.

kalle var riktigt på tårna idag. vi var ute i skogen och tog vår favoritrunda som ingen mer än jag gillar (hehe) och det var full galopp genom hela rundan. kalle var lycklig och jag med!! vi behövde verkligen komma ut och busa ordentligt, hihi!

imorgon får han lugnare dock. sötaste killen!!

kallebingbong är verkligen någon alldeles extra <3


charlies.

jag var inom charlies i helgen. och köpte min nya bridong :) den jag har nu har lite för stora ringar ändå (trots att det är en bridong) så hoppas denna ska göra att det blir lite mindre knöligt :)

har ni någon favoritaffär?

charlies är min absoluta favorit :D


allt jag inte ville ha...

... visade sig vara det jag verkligen faller för.

weiweiwei. :O :O

hemlighetsmakaren frida är i farten igen :P


travaren anna som var mitt tillridningsobjekt får vara med på bild :)

new shoes.

kallebus har fått nya dojjor idag. så nu är hovarna superfiiiina. ja, de har ju inte varit dåliga heller men skorna var väldigt slitna nu.

vi tog ett tömkörningspass idag, lätt variant, på stora utebanan. kalle var lite jobbig idag. han var lite småseg framåt men samtidigt busig och brallig och då gick det minsann att springa fort, hahah :D sötbus.

mot slutet kom han igång riktigt fint. älskade häst!


suuuuuuuck.

alltid ska det vara något. hade ordnat allt inför träning för lisa på onsdag, fick en reservplats. transport fixad, sällskap o lasthjälp fixad. allt förberett.... men så var de tvungna att ändra dag till lördag. och då kan jag inte :(


LESS LESS LESS  :(


ett spännande äventyr.

hade en treeevlig dag igår. var på äventyr med frussi. tog typ hela dagen :P spännande spännande.

och när jag kom hem var det bara att byta om och bege sig till kallebingbong. tog ett superlätt joggpass på utebanan. :) kalle var riktigt mjuk och fin trots att han bara skrittat i veckan. finaste killen! :)

idag får kalle nya dojjor. vad gör ni idag?


Varit iväg på äventyr hela dagen. Kalle kl...

2011-08-21_17_37 (MMS)

Varit iväg på äventyr hela dagen. Kalle kliar sig på krubban. Och vi ska ta ett kort joggpass efter skrittveckan. Vad gör ni?


massa mer bus!

lite fler bilder på söta pållisarna när de busade i hagen :)


tokiga pållar

fotade söthästarna när jag hade filmat dom igår. dock är kvaliten skit eftersom det gjordes med mobilen. men söta är dom i alla fall. älskade kallebingbong <3avslutningsvis söt bild på kalle.... FOOOOOOOOOOOOORT ska de gå ;)


livet leker!

livet leker hälsar kallebingbong. ni är några som gillat att jag lyckats fota kalle i rätt ögonblick (som exempelvis i headerbildern där kalle gör någon slags kickspark). meeeen här är ett litet klipp som visar att när kalle är med så är det inte så svårt att hitta tillfällena att fota honom i rätt ögonblick. det kommer ganska många såna ögonblick liksom :P

väldigt dålig kvalitet, filmad med mobilen. och väldigt ryckigt för jag snubblar runt i gräs upp till magen :P

men iaf. livet leker!


misslyckad videoblogg.

skulle göra en videoblogg när jag stod och filmade kalle i hagen. det blev... sådär. det blåser typ storm ute så man hör inte vad jag säger :P men om man lyssnar väääldigt noga i slutet av filmen så hör man hur man uttalar kaloescha, alltså kalles namn :P

titta och försök lyssna, och njut? :)


leveransen.

jag fick leveransen igår. och jag gillade den. mycket mycket.

ihihhi vad jag är hemlig nu. soooorry ;)


dränkt pålle och dränkt matte.

usch vilket oväder vi har/har haft idag i småland. uuuuurk!! :( regn och massa blåst. inte kul alls. äkta höstkänsla.

kalle och jag skulle ta en runda i skogen idag för hand. vi fick sällskap av eva fast hon valde att sitta på sin häst. glada begav vi oss iväg från stallet. när vi var halvvägs genom rundan började det ÖSREGNA! det blåste massor och regnet bara vräkte ner över oss. men vad kunde vi göra? det hade tagit lika lång tid att vända :P

kalle tyckte inte heller om regnet men gick i en tjusig öppna sista 500 metrarna hem. sötplutt.

både hästar och ryttare var helt dränkta. mindre mysigt. så kalle och hans hagkompis stod inne och käkade hö och torkade efter promenaden innan de fick gå upp till sommarhagen igen. som tur var slutade det ösa ner regn i alla fall :)

har ni också haft busväder?

lugna gatan.

kalle har lugn vecka nu. tycker han kan förtjäna det efter så mycket som han fått jobba och så i sommar. men han har inte helt semester, det mår han inte bra av. men i veckan gäller bara skritt. han har också fått en hel vilodag, det ni ;)

kalle tycker dock det här med lugn vecka kan vara över nu. han är pigg som attan !!


en månad utan tävlingar.

blir lugnt nu på tävlingsfronten. vi tävlade ju som sagt i söndags, den 14e augusti. och nästa tävling blir inte förrän den 11 september. fanns någon tävling emellan som lockade lite men kände att njäe, vi tar det lugnt nu. vi har mycket tävlingar på gång sen så! :)

har ni många tävlingar inplanerade?
vår nästa är alltså andra omgången i div 2. efter första omgången ligger vi 2a :) gött!


leverans idag?

väntar en spännande leverans. jag hoppas den kommer idag. spännande spännande  är det. weiweiwei!

hoppas nu inte jag behöver bli besviken heller :)


finaste dusen. det var sååå skoj o träffa dig igen i sommar och se vilket underbart liv du lever!

Smaskens den sista slicken. Inget får gå t...

2011-08-17_18_06 (MMS)

Smaskens den sista slicken. Inget får gå till spillo!


spara.

jag har en spargris. :) men inte en spargris där jag kan ta ut pengarna utan en spargris som sedan öppnas med konservöppnare. väldigt bra tycker jag då man verkligen sparar och inte tar lite då och då. det växer bara hela tiden !

jag lägger alla mynt i och den börjar bli riiiiktigt tung. ibland knycklar jag i lite sedlar också :)

nu funderar jag bara på vad jag ska spara till...

mina idéer är:

* e-kort så jag får köra tungt släp
* egen transport
* ny hoppsadel till kallebus

har ni andra idéer på nåt jag kan spara till? nåt kul o spännande så man blir ännu mer motiverat att lägga i pengar där... :)

reservplats.

får reservplats på träningen nästa onsdag om jag vill. weiweiwei! är ju så skoj att träna. och var massa jättelänge sen jag tränade för lisa nu. tycker det är kul och nyttigt att träna för mer än en faktiskt. håller ni med eller tycker ni det är dumt att blanda? :)

så nu ska jag ragga som en tok efter nån som kan följa med oss. villvill träna. och kalle med.


körtur.

var ute på körtur igår har jag glömt skriva :) hade en ledig dag så vi begav oss ut till jessica och oden för en tur med vagnen :) saknar körningen lite nu när jag inte har hand om min lilla islänning :) och kalle skulle aldrig gå att köra in :P


Kalles öga såg bättre ut i morse. Får se h...

2011-08-17_07_25 (MMS)

Kalles öga såg bättre ut i morse. Får se hur det ser ut när jag kommer dit efter jobbet. Hoppas ääääännu bättre!! Vad gör ni idag?


hönsmamma.

när det är något med kalle kan jag inte slappna av. jag nojjar mig och tänker på honom hela tiden. hoppas nu att ögat ser bättre ut imorgon. jag märkte ju på honom hur irriterad han var i det, verkade klia en del...

är ni likadana om det är något med era djur?


Kalle har fått något med ögat. Min finaste...

2011-08-16_19_28 (MMS)

Kalle har fått något med ögat. Min finaste. Tvättat och tvättat så ska jag kolla och tvätta imorgon innan och efter jobb. Massa gegg i ögat. Håll tummen att det ser bättre ut imorgon!!


hemligheter.

på söndag bär det av på hemliga resor igen ;) spännande måste jag säga!! hoppas det blir en trevlig dag...
jag tror dock att några av er eller de flesta av er eller kanske till och med alla har en aning om vad det handlar om!
menmenmen. oerhört spännande är det :)
det finns bara en av dig och det är du. vackraste kaloescha. du och jag, alltid.

Vilodag. Idag ska min fina kalleman få en ...

2011-08-09_11_10 (MMS)

Vilodag. Idag ska min fina kalleman få en vilodag. Tycker han förtjänar det. Tänkte ha en lugnare vecka överhuvudtaget.. Med massa skritt.


film - MSV C:2

och här kommer filmen från msv c. kalle lite segare och jag red lite sämre. stora missar i öppnorna och enkla bytena... men är nöjd med vår insats :)myspys i rusket.

usch vilket ruskväder vi har idag. blåsigt och regnigt och helt enkelt ruggigt. mindre kul!

varit ute i skogen med kallebusen idag. vi fick sällskap av nya tjejen i stallet och hennes pålla. rundan gick bra och duktiga hästar. kalle hoppade för lite saker men nya pållan var hur cool som helst.

har massamassa på gång nu känns det som. jag vet inte hur jag ska sålla längre. galet.


film - LA:3

här kommer en film från LA:3 där vi alltså knep 4e-platsen :)

fick lite missar, som första skänkelvikningen som blev pannkaka när de blev galopp istället. det drog ner massor eftersom det är koeff på den. tråkigt, men vi fick till den andra bra i alla fall :)

annars stundtals lite låg.

jag är nöjd med min fina kallebingbong !


tävlingsresultatet.

tänkte skriiva lite om hur det gick på tävlingen då som sagt. kalle var som sagt mkt piggare iaf, alltid bra :)

LA:3
kalle var lagom pigg och så. vi fick inte till mellantraverna, men det är ju också vår svagaste sida. första skänkelvikningen gick inte alls för kalle började galoppera?? jag trodde först han var kissdnödig, men vet inte. skänkelvikningarna är ju annara vårt säkra kort. hela galopp-programmet tyckte jag gick väldigt bra i alla fall.
ibland blev väl kalle något låg men jag är jättenöjd.

vi slutade på en 4e-placering med 59,35%. domaren låg väldigt lågt i procent överlag tycker jag.

MSV C:2
och så var det ju debuten i msv c:2. det blev lite hastigt och lustigt eftersom jag var på prisutdelning och sen startade först. menmen. kalle var litelite segare här och vi fick några större missar. i ena öppnan (vår starka öppna) började han galoppera för jag var lite otydlig med skänkelhjälperna. den första öppnan (vår svåra öppna) gick inte så bra den heller men blev ju bättre än den med galopp i alla fall :P

bakdelsvändningarna fick vi inte till alls. kalle bestämde hur de skulle göras och de blev inte bra :P

galopp-programmet blev han lite låg ibland. och det första enkla bytet blev tvärnit. och det andra tog vi lite många skrittsteg. :)

jag är nöjd med vår debut i alla fall. vi slutade på 52,44%. samma domare som klassen innan och det var lågt i procent här med.


bilder har jag inga, vad jag vet. men filmer kommer :)

hemma!

uuuj nu är jag hemkommen från tävlingen. :) eller ja, jag har ju varit hos mamma och pappa också några timmar :P

kalle var i alla fall tävlingssugen verkade de som. han gick bara rakt in i transporten. duktiga hästapålle !

och piggare var han , trots att han sovit ute? knas... han borde ju ha varit ännu tröttare. men han kanske helt enkelt blir bättre om han får sova ute.

i framridningen så var han heltokig. bockade och brallade och hade sig. sötkallebus!

skriver mer om resultaten i nästa inlägg. är bara sååå seg just nu. men ni har ju fått en ledtråd :P

En liten ledtråd.

2011-08-14_17_21 (MMS)

En liten ledtråd.


idag gäller det!

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhh jag är så nervös så jag snart kommer spricka :O

galet galet galet är det.

hjäääääääääääääälp :)

msv c:2-debuten är kommen. hoppas vi är redo ;)


hoppas kalle är lite mer taggad än såhär ;)

uppdateringen

uppdateringen kommer inte bli så bra imorgon då vi är och tävlar. men ska se om jag får iväg någon mobilblogg :)

håll nu tummarna för oss!!! :D:D:D:D


Jag försökte fota mig själv med min nya fu...

2011-08-13_09_15 (MMS)

Jag försökte fota mig själv med min nya funktionströja från hööks. Det gick inte så bra....


det mesta fixat.

det mesta är nu fixat inför morgondagens tävling. kalle och jag har varit ute i skogen och myst och så hoppas vi han har massor med energi imorgon , ihih!

har smörjt tränset och kandaret. gjort i ordning sadeln. smörjt stövlarna... :)

ikväll ska jag till stallet igen och fixa lite mer. startar dock sent imorgon, vi planerar väl åka vid 11-tiden. startar 13.48 sen :) skönt med inte jättetidig morgon :)

vad gör ni idag?


känns sådär att vakna nu en lördag när man...

2011-08-07_18_43 (MMS)

känns sådär att vakna nu en lördag när man är ledig. det positiva är att det ser ut att bli en fin dag. och att det inte regnat i natt. lovely.


klent, hörrni :)

var lite klent med tips i dagens tema om den unga hästen tycker jag :)

är det något annat tema ni önskar förresten? :)

spännande.

i helgen kommer ny hyresgäst o pålle till stallet. alltid spännande ! :)

kul ändå att på sätt och vis att hösten närmar sig och hästarna kommer tillbaka till stallet plus deras ägare förstås. det är ju lite öde i stallet just nu :P

samtidigt så älskar jag sommaren och njuter av varenda sekund. hoppas på en fin septembermånad också så pållarna kan gå ute dygnet runt då också.

hur länge planerar ni ha era hästar ute?


nöjd kalleman i sitt sommarparadis.

sötplutt.

kalle är bara för söt när han rullar sig. fine store killen.


mina senaste köp!

fick ju hem ett höökspaket för några dagar sedan. tänkte visa vad jag fick i paketet. var inte så jättespännande direkt men ändå :P alltid kul med paket eller hur?


lite dålig bild; sporremmar med bling, stövelskydd, sporrar med trissa, longeringssystem

jag var också och fyndade lite till, fast inte på hööks. gillar att fynda. alltihopa för 300 spänn :D


sadelgjordstunnel i teddy, hästgodis (jag skaaa lära kalle att det inte är farligt!), himalayasaltsten.


nya vita ridbyxor, ridstrumpor

att prata med henne var som att prata med ...

2011-07-20_09_08 (MMS)

att prata med henne var som att prata med mig själv. hon satte ord på allt jag känner.


ohotad segrare.

det blev en lätt vinst för det gröna pannbandet i omröstning om vilket jag ska ha när vi representerar laget på söndag :P det med vita stenar fick nämligen inte en enda röst :P

jag har tänkt ha den svarta kavajen till, vad tror ni om det? grått känns inte som det passar då :P så den gråa kavajen kör jag nog i MSV C-debuten istället :) bra idé?


dagens tema: MITT BÄSTA TIPS FÖR DEN UNGA HÄSTEN!

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)


nu fortsätter vi med den unga hästen :) vill fortfarande ha in era bästa tips och den med det allra bästa tipset får sitt tips publicerat och länkat :)

mitt bästa tips är:

glöm inte bort att unghästen är just UNG. försök behålla det lekfulla, och rid/motionera därför inte hästen för mycket. en bra tumregel är att en treåring motioneras 3 ggr i veckan max 30 min per gång. en fyraåring motioneras 4 ggr i veckan max 40 min per gång. och en femåring 5 ggr i veckan max 50 min per gång :)

IN MED ERA TIPS NU FÖR UNGHÄSTEN :) behöver inte röra motion utan kan vara allmänt. kan gälla den ännu yngre hästen med, som inte är inriden. alla tips vill jag ha :D


era tips...

fick ju in några tips för den äldre hästen. den som kom med flest tips och alla väldigt bra var erika som också känner kallebus väldigt väl, iihih. hon har ingen blogg men publicerar hennes tips:

Känn av hur hästen är för dagen och sätt arbetet/ kraven efter det.
 
Mycket stråfoder och utevistelse. Kompis i hagen så att de rör på sig och är glada.

Göra roliga saker, inte för mycket trimma. Den äldre hästen kan ju det mesta:).

Behandla den äldre hästen med ödmjukhet och respekt tycker jag!(även de yngre såklart men ni fattar) De är riktiga gentlemän/ston. Tänk vad erfarenhet de har av värde, och vad kloka de är efter alla år.

Min häst är känslig för värme och tränas/tävlas inte hårt dessa dagar.

När gamla hästar blir stela, så behöver de en stor box. Annars är risken att de inte ligger ner och vilar, då det är svårt att komma upp.

Mycket godis vill dom ha också :)

galning!!

hhaha, alltså min kallebus är verkligen för härlig. ikväll stod hoppning på schemat och kalle var taggad till tusen. när vi galopperade igång så sprang han nästan så fort att bakdelen kom före framdelen :P sötaste. rumpan bara försvann under honom, hihi. min tok!

hoppade bara 4-5 språng. kalle hostade till 2-3 ggr i början av passet så jag blev lite orolig för honom att han ska bli sådär hostig igen. energin var det i alla fall gott om som ni förstår av texten i början av inlägget.

därför skjuter vi upp morgondagens träning och kör den på fredag istället så får kalle en lugn dag imorgon. han fick täcke på sig inatt också på betet. vi har bara 9 grader ute :o


kalle med sin bästa buskompis amigo. de två busade som tokar! tror kalle saknar honom...

Idag har jag fått paket!!

2011-08-10_15_48 (MMS)

Idag har jag fått paket!!


dagens tema: MITT BÄSTA TIPS FÖR DEN ÄLDRE HÄSTEN!

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

jag har lite dagens tema-grejjer på gång nu igen. är inte alltid jag har något sådär bra tema att köra men nu har jag några saker som kan va kul att diskutera :)

idag handlar det om den äldre hästen... och jag vill gärna att ni också delar med er av era bästa tips för den äldre hästen!

mitt bästa tips är:
ge aldrig den äldre hästen någon längre vila. de äldre hästarna behöver hålla igång kropp och ben för att inte bli stela. så det bästa är att inte ge någon lång vila! vill du ge hästen lugnare perioder så är det i så fall bättre att skritta hästen bara, så den får röra på sig och hålla kroppen i trim!

in mer era bästa tips för den äldre hästen nu!!! :) får jag något riktigt bra tips kommer det publiceras med länkning på bloggen.

Varför kan inte vädret bara vara såhär? T...

2011-08-09_11_10 (MMS)

Varför kan inte vädret bara vara såhär? Trött på allt regn o all åska nu. Vill ha fint väder så det känns bra att ha hästarna ute på bete. Planen är att ha dom ute september också. Men fortsätter det med massa massa regn så tar vi nog in dom tidigare...


dagens tema: pessoasele!

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

nu tänkte jag dra igång en liten "debatt" om den risade och rosade pessoaselen. har haft andra saker uppe till debatt innan som t.ex. pessoabett, vitlök till häst osv osv ;P

vad tycker ni om pessoaselen? man hör ju från olika håll, det finns de som älskar den och även de som avskyr den.

bild på selen för de som inte vet vad jag menar:

bild lånad från google.

selen används för att få hästen att få med sig bakdelen och jobba under sig. "En longeringshjälp som uppmuntrar hästen att arbeta bakifrån och använda ryggen" kan man läsa i information om selen.

vad tycker ni om selen? bra? dålig? varför? :)
och först och främst, har ni testat? :)


Kalle invigde sitt flugtäcke idag. Dock sa...

2011-08-09_13_17 (MMS)

Kalle invigde sitt flugtäcke idag. Dock satt det inte så bra sen märkte jag när han började gå. Får se om det är helt ikväll. Det glider liksom ner och hamnar i ett tajt läge nedanför bogen typ. FINNS det flugtäcken med bra passform?


först ut!

woah woah woah. nu är jag ääääännu mer nervös :P inte nog med att jag har min debut i msv c på söndag. JAG STARTAR FÖRST OCKSÅ :P jag som hade velat kolla på nån annan, höhö.. jaja, detta blir spännande :)

vi har inte lång tid mellan våra starter heller, vilket jag tycker är skönt ändå. så får vi hoppas kalle är på alerten. sist vi var på denna tävlingsplatsen knep vi en andraplats :)


jag skulle kunna göra det varje dag!

alltså, jag blir så glad av min kallebus. hans positiva energi smittar verkligen av sig. älskar det!

igår kväll så tömkörde vi på utebanan mellan alla regnskurar. och kalle var så himla fin! det är så sjukt kul att tömköra honom för han är så positiv och vill verkligen göra rätt och jobbar som en tok hela tiden. givetvis så hann han med lite brall också men det hör ju till, för när han hade brallat klart så jobbade han fint igen. min fina grabb!!

älskar verkligen att tömköra kalle, just för att han är så positiv till det och allt går så lätt! :) utan inspänning, bara köra på. sötplutten.
jag skulle kunna göra det varje dag!

alltså, jag blir så glad av min kallebus. hans positiva energi smittar verkligen av sig. älskar det!

igår kväll så tömkörde vi på utebanan mellan alla regnskurar. och kalle var så himla fin! det är så sjukt kul att tömköra honom för han är så positiv och vill verkligen göra rätt och jobbar som en tok hela tiden. givetvis så hann han med lite brall också men det hör ju till, för när han hade brallat klart så jobbade han fint igen. min fina grabb!!

älskar verkligen att tömköra kalle, just för att han är så positiv till det och allt går så lätt! :) utan inspänning, bara köra på. sötplutten.
det verkar bli en lätt match.

omröstningen om vilket pannband vi ska ha på söndag verkar bli lättavgjord. många röster och alla har röstat på samma :P:P

men ni kan fortfarande rösta. jag stänger nog röstningen på hmmm... onsdag kanske? :D


Det är alltid väldigt spännande att hälsa ...

2011-08-08_16_27 (MMS)

Det är alltid väldigt spännande att hälsa på nere i vinterhagarna.. Innan man kan börja äta måste man dra några varv runt hagen och visa alla tänkbara hopp och skutt. Kalle verkar ha lärt upp sin hagkompis väl för hon gjorde "kallehopp" hon med.


träningsgrubbel.

hm hm hm. nu är det svårt svårt. inför hösten kommer inte längre min dressyrtränare lisa ha träningar på anläggningen. jag gillar att träna för henne skarpt för hon har lyft mig och kalle till nivåer jag inte ens kunde drömma om innan. hon är "sträng" men det är just det jag behöver för att skärpa mig och verkligen rida.

nu finns det alternativ... att träna för henne någon annanstans men då blir det att hyra transport (kostnader) osv och köra till hennes träningar (bensinkostnader). mindre knepigt kanske men jobbigt sen framåt vintern när det är snö och is.

eller att träna för c-tränaren i dressyr som kommer ha träningar istället på anläggningen

eller att hitta någon helt annan att åka till. visst, blir samma problem med transport och resor meeen.

jag kommer ju dock fortsätta att träna för sussi också (om hon vill träna oss då hihi :P ) men jag hade velat träna för både lisa o sussi :(

hur hade ni gjort??

outfit.

hm hm. på söndag är första omgången i divison 2, dressyr. vi ska representera laget och rida LA:3. sedan kommer vi alltså också rida vår debut i MSV C:2 efter lagklassen :) men då representerar vi bara oss själva!

nu börjar jag grunna på outfit osv på tävlingen.

jag har ju köpt ett grönt svängt blingat pannband men jag vet inte om det blir fult att ha det om jag inte har nååååt annat som är grönt alls?!? vad tycker ni?

så jag tänkte ni ska få rösta om vilket pannband jag ska ha! det gäller ju till LA:3. i MSV C:2 kommer vi ju ha mitt egenblingade pannband som sitter på kandaret...

så in med röster nu och hjälp mig välja! det pannband med flest röster blir det jag kommer ha på tävlingen.

1. det vanliga blingade pannbandet med vita stenar, stenarna sitter med lite mellanrum mellan sig.
2. det nya blingade pannbandet med gröna stenar, stenarna sitter tätt i flera rader över hela pannbandet.

röstaaaa :D


pannband 1:pannband 2 (det gröna på bilden, lånat från charlies.nu) :


du, jag, solen och gräset.

vilken underbar kväll vi har idag! natten och förmiddagen var det bara bara regn. men sedan sprack det upp på sena eftermiddagen och kvällen är bara underbar.

för kalles del stod skrittrunda på schemat efter gårdagens träning. och som vanligt när jag bara ska skritta brukar jag istället gå med honom, för att det ska bli omväxling, för att kalle ska slippa ha någon på ryggen och så får jag lite extra motion samtidigt.

vi var ute ungefär 30 minuter. bara kalle och jag. i den härliga kvällssolen. på vissa ställen hittade vi gräs som var så grönt och saftigt att nästan jag ville ta en tugga. där fick kalle mumsa och det gjorde han verkligen. munnen proppfull med gräs.

såna här dagar när jag umgås helt ensam med kalle på det här sättet kan inte ersättas med något annat. de ger mig så mycket och jag njuter i stora drag. och sedan har jag bara en nöjd känsla inom mig. kärlek är vad det är, älskar min fina stora vän. för allt han ger mig, för allt han gör, för att han är han. kaloescha.


Aggregatet är monterat.. Men att koppla ih...

2011-08-07_18_42 (MMS)

Aggregatet är monterat.. Men att koppla ihop strömmen var värre.


woah!

nu är det bara en vecka kvar till debuten i msv c. nervööööst :) tänk att jag hade inte en tanke på att vi skulle tävla en klass där man får ha kandar!! det fanns inte i min vildaste fantasi när jag hämtade hem kallebus, hopphästen. men se, det går lära en gammal hund sitta hihi :)


weeeeeeeeeeeeeeeei vad kul det ska bli :Dhemmagjort flugmedel.

jag har haft massa problem med insekterna i sommar. dels då kalle är mörk och insekterna dras till mörkare hästar så ALLA är ju på kalle och har sig. dels är kalle allergisk mot typ alla flugmedel så ja, det blir en ond cirkel av det hela.

fick då tips av sussi om ett hemmagjort medel som jag provade. och jag måste säga att jag hittills är väldigt nöjd med det, bara hunnit prova det 2 ggr dock. vet inte riktigt hur länge det verkar men mja. det funkar i alla fall :) inte en insekt har satt sig på kalle :)

medlet består av:

vitvinsvinäger
nejlikor (hela)

häll nejlikorna i vitvinsvinägern och låt stå några dagar och "äckla" till sig ordentligt. jag la i yttepyttelite vitlök också för att göra det ännu mer gräsligt. :P

har ni andra tips på vad man kan ha i sina hemmagjorda flugmedel?

rullningsdags.

kallebus visar än en gång hur man rullar sig. sötaste killen!


en filmsnutt.

här kommer en liten filmsnut från morgonens träning, dock från sista avjoggningen :)

fin buse. hade stången helt lös här och höll bara i bridongen.och sista snutten i filmen var en liten bonus från förra veckan tror jag det var...

träning kl.8

i morse hade vi dressyrträning för sussi. kl.8 var vi på plats på anläggningen :) härligt att rida och träna innan det blir så varmt.

fokus för passet låg på programdelar ur msv c. främst då öppnorna, slutorna, enkla byten. vi jobbade också mycket i vänster varv då det är svårt att få ett bra sug där. till slut så fick jag till ett härligt stöd i vänster varv också. härligt!

kalle var riiiiktigt fin idag, han kämpade på och jobbade. gjorde så klart ett rejälare brall och några småbrall men det är precis som det ska vara med kallebus. lite brall och sen fortsätta jobb. älskade sötaste kalle bingbong.

jag måste tänka på att inte min vänsterskänkel får glida bak, speciellt i öppnorna, vilket den gärna gör. och så hjälpa kalle att tänka "upp" mer i de enkla bytena då han gärna blir lite låg.

sussi tyckte också kalle var finfin och jag kände det som att jag aldrig ville sluta rida egentligen, han var bara sååå härlig idag, kalleman. ja, härligare än vanligt alltså ;)


inte från idag men...

på ons eller tors ska vi träna igen, då kör vi på träns istället för kandar!

hälsade på sussis nya pålla också. söt stor flicka som var mest intresserad av gräset när jag kom, hihi.

Det ska va gött å leva... Hälsningar kalleman

2011-08-06_09_55 (MMS)

Det ska va gött å leva... Hälsningar kalleman


var är mina saker?!

åhåhåh... vill ha mina saker från hööks nu. börjar bli lite lagom otålig, haha! :P
men snart kommer de väl...

är ju dock inget jättespännande jag väntar på. men ändå! :) ska bli spännande att testa de nya sporrarna...

fler som väntar paket från hööks? :)


mitt senaste köp från hööks.

intressant.

kanske kan det vara något för mig. jag hoppas. och så hoppas jag nu att rätt tillfälle ska komma så jag kan utreda om det är något för mig. jag är spänd och förväntsfull och vill att tiden ska gå lite fortare,  i alla fall någon vecka eller så kan väl flyga förbi?


med lycka i blicken.

åh vad härligt det var att sitta på kalles rygg igår kväll. dels var det svalt och skugga på hela utebanan då jag red så pass sent. och dels så var det härligt att se den lyckan i blicken som kalle hade och känna hur han tog i med hela kroppen när han brallade iväg. älskade häst.

vad gjorde vi då igår kväll? jo hoppning stod på schemat förstås. och kalle var sååå glad och så taggad. jag har nästan varit orolig att han varit sjuk på sistone då han varit lite segare än vanligt men idag var segheten som bortblåst. kalle hoppade på stället och brallade och stack iväg lite smått och var allmänt sådär som han brukar vara. min alldeles egna tokstolle.

dock gick själva hoppningen riktigt bra. jag red bra och ansträngde mig för att inte lägga honom helt fel som jag gör ibland när jag är osäker. Vi hoppade en serie med 3 hinder på en båge. gick bra och var nyttigt att hoppa flera hinder på rad för då var jag tvungen att försöka få tillbaka kalle efter hindrena för att få ordning på honom till nästa.

vi hoppade bara lågt och inte så många språng eftersom kalle inte hoppat så mycket på sistone. men nästa vecka ska vi också hoppa lite. jag blir alldeles varm inom mig när jag ser den lyckan i blicken.


 vi två i våras.

hot hot.

det är hett idag med... ujuj. får vänta ett tag till med att åka ut till min fine buse. han har stått inne lite under dagen i alla fall och pausat från solen. finaste killen! 

eventuellt ska vi hoppa lite idag. det beror på om det blir liiite svalare. annars kommer vi inte klara hoppa varken kalle eller jag, hihi. vill ju inte svettas bort :)

ska prova mitt hemmagjorda flugmedel nästa gång vi ska rida ut också och se hur det funkar. har använt det en gång och då verkade det funka ganska okej. stallkatten flydde ut ur stallet, haha.


erbjudanden...

... trillar in. det är svårt att solla vad som är vettigt och inte. ujujuj...


det bästa som finns!

igår kväll så tömkörde jag kalle. det var fortfarande riktigt hett så jag svettades av att bara gå bakom :P men kalle kämpade på i hettan. det är så roligt att tömköra honom för man märker att han verkligen tycker det är KUL! han kämpar och jobbar och vill göra allt rätt. ibland blir det dock lite tokigt när han försöker göra öppna, sluta, skänkelvikning och trampa samtidigt :P sötbuse är han :)

igår körde jag helt utan inspänning med och kalle jobbade i en fin lite lägre form. underbart! han är verkligen ambitiös, min store vän.

idag ska vi nooog ge oss ut i skogen, eller så ska vi hoppa. tror kalle är väldigt sugen på att skutta nu.

gammal tömkörningsfilm, vi har utvecklats massor sen denna filmades :
to those who say...

till alla de som säger att valacker inte har någon personlighet...

skulle ni träffa kallebus skulle ni ändra uppfattning direkt :)


I hope you know...

... how special you are.


soon.

ujujuj. inte nu i helgen men nästa har vi vår msv c-debut. jag är bara så så så nervöööös!!! :D:D

kommer med största sannolikhet rida med kandaret på. men har ändå tränset med mig då jag rider en LA:3 före.

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhh! :Dpannbandet till kandaret som jag blingat alldeles sjääälv  :)

lovely.

mysmysmys. kallebus och jag var ute i skogen i morse. det var skönt, och skugga överallt. fastän det redan var jättevarmt så kändes inte det i skuggiga skogen. love it.

kalle var pigg och brallig och hoppade runt för allting som kunde tänkas vara köttätande... som till exempel ett blad som låg upp och ner på skogsvägen...

sedan fick han och mella stå inne när solen var som starkast. det verkade uppskattas, då kalle inte ens brydde sig om sitt hö, bara ställde sig och sov...

nu ska jag försöka överleva jobbkväll. mår inte bra alls :o


bara för denna bilden är så charmig.

det här vill jag ha!

som ni säkert förstått så letar jag efter en ytterligare häst. jag söker en häst att låna i första hand vilket gör utbudet drastiskt mycket mindre. ev. kan senare köp bli aktuellt men inte i dagsläget.

kanske till och med någon av er läsare vet/har någon häst som kan passa mig?!

det jag söker är:
* häst med dressyrinriktning
* valack eller sto
* inte för liten då jag är 173 cm lång :) , så inga hästar under 160 cm :)
* gärna yngre häst

jag är beredd att åka hyfsat långt för att hitta pålle så vet ni något , bara hör av mig. skriv här eller maila:
wibergfrida@hotmail.com


det här vill jag ha!

som ni säkert förstått så letar jag efter en ytterligare häst. jag söker en häst att låna i första hand vilket gör utbudet drastiskt mycket mindre. ev. kan senare köp bli aktuellt men inte i dagsläget.

kanske till och med någon av er läsare vet/har någon häst som kan passa mig?!

det jag söker är:
* häst med dressyrinriktning
* valack eller sto
* inte för liten då jag är 173 cm lång :) , så inga hästar under 160 cm :)
* gärna yngre häst

jag är beredd att åka hyfsat långt för att hitta pålle så vet ni något , bara hör av mig. skriv här eller maila:
wibergfrida@hotmail.com


klickat hem...

passade på att beställa lite från hööks i förrgår, va ju sista dagen med fri frakt :)

det blev lite smått och gott som bland annat ett longeringssystem som jag funderat på lääänge men aldrig kommit till skott och köpt. och så sporrar med trissa, sporrremmar och sporrskydd. plus en mössa som man fick köpa billigt om man handlade för minst 200 :P

hoppas grejjorna kommer snartsnartsnart!!

hämtade också ut en traderavinst i förrgår, som jag vunnit. helt nya grejjer. det var en jacka och tömkörningstömmar. älskar redan tömmarna. :)


finaste kaloescha.

ett förtydligande, igen.

JAG SKA INTE GÖRA MIG AV I KALLE. aldrig i livet, gör mig inte av med min knasboll frivilligt :)

sååååå han blir kvar :D:D:D

jag ska alltså ha två pållisar.


I forgot to tell you...

... tror jag?!?!

jag vet inte om jag avslöjade hemlisen som jag grubblat på länge och som jag skulle bestämma för några helger sedan!?? :o


i alla fall, jag avslöjar igen i så fall, haha. det var inget särskilt egentligen men ändå ett lite svårt beslut. det gällde en extra boxplats i vårt stall. vi fick en ledig och då de visste att jag letar häst och att vi som står i stallet har första tjing på boxarna så frågade de ju om jag ville ha. grejen är att det är inte ofta det blir lediga platser hos oss. de som står där nu har alla stått där läääänge. så det kanske inte hade kommit en sån chans till.

jag bestämde mig i alla fall till slut för att ta boxen. så den har jag nu redan, från 1 augusti. visst, jag får betala stallhyra utan att nyttja den men det är det värt för då har jag en box sen när jag väl hittat pålle :)


film - LA:3

här hade vi mer energi men mja. det räckte inte ändå. vi fick rätt dåliga procent som jag inte är nöjd över men är nöjd med kalle som gjorde sitt bästa och kämpade i hettan :)

58,387 %:)

gårdagens AHA-upplevelse...

... var när jag stod på marken bredvid en klubbkompis häst och insåg att hästen faktiskt var mycket större än jag alltid trott. jag insåg också då att jag helt enkelt aldrig sett hästen från marken innan, mestadels har jag sett honom uppifrån och då ser ju allt mindre ut :)

film - LB:3

här kommer filmen från LB:3. här saknades energi och den stora missen var när kalle hoppade över skithögen i första volten, haha.

62,424 %:)

RSS 2.0