gekås-leverans!

wei, jag kommer få en leverans från gekås snart :D:D:D:D knas kanske att få saker därifrån skickade tänker ni men jag reklamerade ett par ridbyxor jag köpte för när jag kom hem såg jag att de inte hade nån knapp :P jag provade dem aldrig alltså... men de var sååå snygga tyckte jag.

och jag returnerade dom och skrev att jag ville ha pengar tillbaka alternativt ett par nya HELA. och weeeei, fick till svar att de hade skickat ett par nya. wohooo! lite som julafton :)


ridbyxorna på denna bilden är det :)

fin häst!

red ett pass med kalle på utebanan. det började med bra med att någon tappade en spade på stallgolvet så det lät hur högt som helst och kalle flög iväg som en kanonkula :P

men därefter så gick det bara topp. kalle jobbade på fint och hade en härlig takt redan från början. ni som följt min blogg ett tag vet att vi jobbat mycket på takten då kalle gärna blir kort och trippig. den nya sadeln har gjort underverk men det är ändå mycket takt till som kan sättas genom bra ridning :)

vi jobbade sen mycket fattningar och kalle gjorde perfekta fattningar varje gång. härlig känsla! skönt att vårt dressyrande funkar så bra fastän vi just nu har "lek-period" och mest busar i skogen.

ska ta och hoppa honom någon dag också, i dressyrsadeln blir det ju dock eftersom han växt ur sin hoppsadel. men det har vi gjort innan. första åren jag hade honom hoppade vi banor på 110 i dressyrsadeln :P


gancis återbesök hos veterinären...

... blev energifullt. när vi skulle börja springa med henne för att kolla hältan så var det som om ganci tänkte "tjohoooooo!!! hääär äääär jaaaaag!!!!" och flög iväg i ökad trav med mig hängande som en vante efteråt. våra bromssträckor blev väldigt långa och jag hade ingen kontroll alls. vi fick ge henne lite lugnande för att kolla igen.

hältan var MYCKET bättre men tyvärr itne helt bra efter böjprovet, en envis vrickning, men vrickningar tar ju tid så... så det blev en till behandling och fortsatt lugnt. ni som undrar varför hon har boxvila/sjukhage för en vrickning så är det inte för att hon inte får röra sig. hon får jättegärna röra sig, det är bra att hon rör sig MEN hon ska inte bralla och göra tvärnitar och rivstarter och så helt okontrollerat och jag vet att hon hade gjort det om hon gått i vanlig hage. men promenader får vi fortsätta med och om en vecka får jag börja skritta henne uppsuttet om jag vill 30-45 minuter varje kväll. får se hur hon verkar, är hon en tickande bomb så fortsätter jag nog att gå med henne ändå :)

så, så är läget med lilla flickan!


kanske...

... är en av sadlarna på väg att bli såld. hoppas hoppas. jag har alldeles för många som inte passar varken mig eller någon av hästarna.

vill inte köpa massa nya förrän jag fått sålt dem heller. eller "massa" nya ska jag inte köpa, men vill ha en passande hoppsadel eftersom kalle totaaaaalt växt ur den jag har.

har ni haft lätt eller svårt att sälja sadlar?


min älskade hoppsadel :(


snälla rara ni...

... håll nu tummar, tassar och hovar för ett bra besked idag runt kl 13. jag hoppas hoppas hoppas, samtidigt som jag inte vill hoppas för mycket för jag vill inte bli besviken.

men HOPPAS!


jag fick en kommentar...

... om att jag borde ha klippt gancis lugg spikrak. mja, det hade jag nog gjort också om hon haft en lika kraftig lugg som resten av manen :P men nu har hon en väääldigt tunn men lång liten lugg så nja, det hade inte blivit snyggt! ska man ha en rak lugg ska det vara en ordentlig lugg tycker jag.

håller ni med? vad tycker ni om dessa spikraka luggar?


när man är så förkyld som jag...

... så får man inte rida :( så det blev promenad för kalles del också ikväll! så 3 promenader med pållar blev det under dagen :)


extreme makeover!

nu ska ni få se gancis förvandling :) hon är ju dock fortfarande en fluffbjörn men tänk vad lite fix av manen kan göra :D

ganci före förvandlingen:


ganci efter förvandlingen:


jag tycker hon blev himlans söt i sina nya korta man. ser dock väldigt ponnyaktig ut men ack så söt :) även öronen klipptes en del, för som ni ser på första bilden har hon långa tofsar som sticker ut, mitt lilla lodjur!

härdade hästar.

kalle och hans hagkompis är verkligen härdade. jag var i stallet igår kväll mitt i stormandet för att plocka in dom från hagen, de andra gick in vid 16-tiden men de brukar äta sin middagsmat i hagen istället. när jag gick mot hagen så trodde jag att det skulle stå två hästar och trycka vid grinden som sen skulle va helt stissiga att ta in. tji fick jag....

istället möttes jag av två hästar som först inte alls skulle komma fram mot grinden... och sen istället för att komma fram till mig ställde sig och tiggde mat och tyckte de minsann kunde vara kvar ute och få äta ute istället. knaspållar! :P

fick övertala dom att det faktiskt var storm och att de borde komma med in. men inte skulle de komma fram så fick glatt stövla ut och hämta dom :P :) skönt att det inte bekommer dom med lite oväder.

(när vi skulle köra hem sen låg en gran mitt över vägen så nog blåser det alltid, men inte tillräckligt för att komma in enligt hästarna :P)


kalle i täten och hans tjej bakom :)

ganci och jag....

... gör en avvikelse från vårt schema med promenader morgon och kväll idag. det är riktigt stormväder så jag vågade helt enkelt inte mig ut med henne, det låg granar som fallit på vägarna så njaaa. det kändes alldeles för osäkert. jag tror veterinären godkänner den anledningen till vår inställda promenad ikväll :)

ganci var nöjd inne i alla fall, mumsade mat och var glad och social som vanligt!


såhär ser jag oftast ganci när jag kommer på mornarna. sömntutan :)

strö.

vilket strö föredrar ni?

kutterspån?
sågspån?
torv?
halm?
papper?
kombibäddar?

jag har aldrig varit ett fan av halm. kanske för jag haft dåliga erfarenheter. en gammal foderhäst åt upp typ all halm varje natt och mja, han blev förstås vääääldigt dålig i magen och det gick åt massa massa halm eftersom han stod direkt på golvet när man kom på morgonen :P nu är jag dock smått sugen på att ha halm som strö, ska se om jag hittar någon som säljer :)

kutterspån gillar jag inte riktigt. det är flygigt och segmockat. men det blir ljust och fräscht :) kutterspån har jag till hästarna nu.

sågspån är lättmockat och ligger där det ska. dock svårare att få tag på här där jag bor, och egentligen bör man väl blanda upp med kutterspån för att få bästa uppsugningsförmågan om man ska ha spån.

torv hade vi i ett annat stall jag stod i. jag tyckte det var lättmockat och bra, dock var det jobbigt på vintern när balarna frös. plus att det blev väldigt mörkt i stallet när man hade torv. bra för allergiska hästar dock!

papper har jag inte provat. tycker mest det verkar helskumt!

kombibäddar är också något jag tror på! jag har haft kombibädd med torv i botten och kutterspån. funkade väldigt bra. nu är jag sugen på att ha kombibädd med spån i botten och halm över :)

vilket underlag föredrar ni?

anfallna!

ujuj, vilken ridtur det blev för kallebing och mig idag. jag hade tänkt mig en lite lugnare tur i skogen, bara vi två. men det där med lugn... det bidde inte riktigt så :P det blåste ju ganska mycket och kalle var på tårna och hoppade runt för allting. och jag bara skrattade åt min tokiga häst.

när vi skrittade på en av grusvägarna så blåste en lövhög upp som en virvel framför oss och virvlade mot oss. kalle visste inte vad han skulle ta sig till. löven gick ju till anfall!!!! så det blev något konstigt sidohopp rakt ner i diket för att undvika de livsfarliga anfallande löven... hrm.


inte från idag men...

Söndag morgon och alla hästar är ute och ä...

2011-11-27_07_28 (MMS)

Söndag morgon och alla hästar är ute och äter frukost. Även katterna har fått frukost. Ganci och jag har promenerat 15 minuter och det blåser halv storm men hon skötte sig så bra. Idag gick vi ända bort till anläggningen och tillbaka. Fin tjej. Nu är det mockning sopning och fixa mat som gäller innan det är dags att motionera kalleman!


svar på tal! hästarnas foderstater

fick en fråga om vad kalle och ganci äter för nåt... än så länge har jag inte helt bestämt vad ganci ska äta, vi provar oss fram lite just nu för att hitta en bra balans. hon behöver ju ha lite extra tillskott eftersom hon fortfarande växer (breddar sig, tror inte hon blir högre alltså).

men basen i deras foderstater är hösilage med riktigt bra värden. det är väldigt torrt, är som hö i stort sett. som extra tilltugg har de också halm för att ha lite att pyssla med.

i dagsläget när det än så länge är väldigt varmt ute så äter kalle ungefär 12 kg hösilage per dag och ganci ungefär detsamma. kommer öka lite när det blir kallare.

kraftfodret består av betfor för magens skull, lucernhack och även hippo grow breed.

lucernhacket tycker jag är bra för det förlänger tuggtiden, blir mycket mängd för lite vikt! en annan stor anledning till att jag valt lucernhack är att det inte kan frysa. står i kallstall och vill inte att den risken ska finnas att kraftfodret fryser under natten. så på morgonen får de båda lucernhack.

till kvällen får de betfor och hippo grow breed. kalle har lätt för att falla ur och behöver extra protein och ganci behöver extra protein för växandets skull.

utöver det får kalle gurkmeja och de båda får selevitan. b-vitamin när det är pälssättning/pälsfällning.

angående mängderna så prövar vi oss just nu fram. jag brukar försöka basera foderstaten på en stor grovfodergiva och täcka upp med kraftfoder om det behövs, så ingen av dem får några stora mängder kraftfoder.

:)översta bilden: vintern när kalle föll ur ORDENTLIGT. ser inte alls kul ut i överlinjen.
understa bilden: 2-3 månader senare när vi fått tillbaka det mesta hullet och musklerna och har en fin överlinje igen.

ni ska få se!

ganci var med om lite av en extreme makeover igår kväll :P jag tog nämligen tag i den lilla lurvens öron och man och svans! hon är en stor fluff bara och ser knappt ut som en häst, men igår så tog jag steget och fixade med man och päls i öronen. och nu liknar lillan faktiskt en riktig häst hon med :)

ska visa er foton på sötnosen!

kallebings man växer som ogräs den med, får ta tag i den snart igen. jag tycker jag rycker och klipper den varannan månad :P


kallebus!

Ganci är morgontrött...

2011-11-25_05_44 (MMS)

Ganci är morgontrött...


inga frusna tår i vinter.

förutom de gudomligt fina rooosa höpåsarna jag beställde från hööks så blev det också ullsockar och snow boots eller vad de kallades. ser ut lite som "snow joggings" eller vad det hette som man hade som liten. riktigt galet fula men tror iiiinte jag kommer behöva frysa om tårna i alla fall :) och DET är väl huvudsaken!

vad har ni på fötterna de riktiga kalla vinterdagarna?


på somrarna bor jag i mina foppatofflor i stallet :P på denna bilden hade jag blivit trampad av kalle tror jag, och blödde rejält. och plåster hade jag inga men väl kompresser och eltejp. funkar lika bra det ;)

liten förändring.

ganci och jag förändrar våra promenader liiiite mer nu. förutom att vi går fram och tillbaka på stallplan så har vi nu senaste dagarna också tagit några steg ut på asfalten och ett varv på en parkeringsplats precis på andra sidan vägen från vårt stall. nog så spännande tycker ganci!

har förresten dessa dagar ganci haft vila märkt hur mycket unghäst hon är egentligen. lägger man in några borstar som man ska använda hos kalle så bryr han sig inte om dom alls. men gör man det hos ganci så tuggar hon snart på dom :P väldigt spännande att stoppa allt i munnen, precis som en liten bebis :P men ack så söt hon är!


jag måste bara säga...

... att det på ett sätt är skönt att det inte är kalle som har vila med enbart promenader. jag vill inte ens tänka på hur jobbig och laddad han hade varit !

med tanke på att han rids som vanligt nu, är ute och busar hela dagarna och ÄNDÅ har energi så det räcker för tre hästar och massa brall i kroppen så vill jag inte ens tänka på hur han hade varit om han hade haft gancis vardag nu. puh!


vardagsmat med kallebus.

Ooops. Jag var bara tvungen att köpa dem...

2011-11-23_17_35 (MMS)

Ooops. Jag var bara tvungen att köpa dem...


liten tjej med mycket myror i kroppen.

lilla ganci börjar verkligen tycka det här med vila är tråkigt nu. det kryper i kroppen på henne. lilla sötan. våra promenader 2 ggr per dag är vissa dagar inte alls fridfulla, men jag förstår ju också ganci att det är mycket energi som vill ut ur kroppen!!

hon sköter sig ändå väldigt bra, är riktigt stolt över henne. vi går i bara grimma och grimskaft liksom och det går bra men klart det finns energi! vore ju konstigt annars.

tricket är ju att bara gå fram och tillbaka på stallplanen. man ska inte låta en konvalescent tycka det är kul på det viset, för då kommer brallen. bättre att gå lugnt och sansat på gårdsplanen och att hästen tycker det är lite tråkigt men i slutändan vinner man ju på det, för det är ju synd om hästen brallar iväg och sliter upp skadan igen!

igår fick ganci börja med lite extra pill i boxen, halm. hon mumsade glatt halm före hösilage först. tokhäst :P


långtidshyra.

jag har funderat på det här med att långtidshyra transport. någon av er som gör det? vilken återförsäljare? hur funkar det? vad är bra? vad är dåligt? något som krånglat? :)


ofta brukar jag som det är nu låna av en i stallet, alternativt från ett stall där jag hade kalle förra sommaren. men hade ju varit gött att ha en "egen" :O)

jag väntar och väntar...

usch, tycker det är så drygt att vänta när man beställt nåt. även om det stod 3-7 dagars leveranstid så känns det som en eeeeeeevighet ;)

fler som beställde från hööks när det var fraktfritt? fått era grejer?

(och vad tror ni jag beställde? :P)


mission - köpa hästmat

som jag skrev igår eller om det var i förrgår så har jag haft strul med att köpa hästmat, ena gången på statoil när kortautomaten inte fungerade. och andra gången på citygross när det inte fanns några vagnar...

igår så försökte jag igen på statoil och denna gången hade jag turen med mig :P så nu är foder inhandlat. glömde dock köpa lucernhack så det får jag göra en annan dag.

fick en fråga om vad de har för foder. det är ju egentligen "frendo", de har bytt namn, men det har alltid varit statoil för mig så jag säger fortfarande statoil :P är en hästkarl och hans fru (?) som driver det så det finns lite hästsaker. grimmor och johdpurs och lite annat smått och gott. och så foder förstås. främst hippos sortiment som pellets av olika sorter, musli. även betfor, lucern, havre... ja, mycket!! :) allt jag fodrar mina hästar med kan jag köpa där. perfekt! ja, inte hösilage förstås men det förstår ni nog ;)
om en liten vecka.

tisdag nästa vecka är det dags för gancis återbesök. hoppas hoppas hoppas hon läkt som förväntat !!!!


jag saknar...

... redan att sitta på din rygg...
när inget går som jag vill...

usch, har verkligen varit mina dagar nu. iförrgår kväll skulle jag köra och köpa hästfoder. för att korta ner tiden så körde jag till statoil där jag bor, de säljer hästfoder och slängde in min säck i bilen. gick sen in för att betala... och märker då att kortautomaten är sönder och säljer säger bara att jag får köra och ta ut pengar. jag tjurar ihop och lastar istället ur säcken igen.

igår kväll gjorde jag ett nytt försök, men på city gross denna gång. när jag kommer dit så finns det inte en enda säckvagn..................... och ja, jag tjurar ihop igen och skippar hästmaten. imorgon gör jag ett nytt försök på statoil tror jag. usch!

avskyr när det ska krångla med såna simpla saker...
toppar och dalar.

ibland undrar jag om jag varit länkad nånstans för ibland har jag såna riktiga toppar med läsare , jag brukar annars ligga ganska stabilt. igår var en sån där dag då mina läsare toppade. knas :P

kallebusen och jag var ute och galoppade i skogen igår. det tyckte kalle var kul och gjorde byten hej vilt så det mer liknade hoppsasteg till slut :)

ganci börjar få myror i kroppen nu av att vara still. ska boka ett återbesök i veckan och det kommer nog bli i veckan efter denna. så hoppas hoppas lilla tjejen är fräsch igen så vi kan börja om igen!


liten söt ganci.

vi gör framsteg.

har ni sett att jag har ett nytt projekt ? jag skrev ju det i ett inlägg, men vet inte om alla läste det... mitt nya projekt är "stallets" vildkatt som strykit runt där i ca 2,5 år men som man aldrig kunde komma närmare än 5 meter fram tills för någon månad sen.

nu har vi gjort flera stora framsteg på sistone och jag är så glad att denna lilla varelse har sådant förtroende för mig.

han har flera gånger senaste veckan varit framme och nosat på min hand och jag har kunnat klappa lite på huvudet. igår kom det stora genombrottet då jag kunde klappa honom över hela ryggen och kroppen ett tiotal gånger utan att han blev skrämd och for iväg. tänk att så lite kan göra så mycket för mig, det gör mig så glad! och vilken härligt fluffig päls han hade!


ännu inget foto på vildkatten. men en annan kär vän jag fick när jag jobbade på stuteriet :)

vad gillar ni?

jag har tänkt ibland på alla ni som läser min blogg. vad av det jag skriver gillar ni? vad gillar ni inte? vad vill ni ser mer av? vad vill ni se mindre av?

jag själv läser också en del bloggar och jag vet faktiskt inte ärligt vad jag vill läsa mer av osv. de bloggar jag följer jämt har lite blandad kompott och jag läser det jag tycker är intressant och det andra hoppar jag över!

ska försöka få till lite foton snart iaf :)


hästarna nattade.

nu har jag precis varit ute och nattat hästarna, plockat in kalle och hans hagkompis också. så mysigt att vara i stallet på kvällarna. love it!! :) bara jag och djuren...

ganci hade varit duktig och ätit upp all mat istället för att vispa runt det som hon gör ibland :)


längtar till sommaren och att måla om boxarna så de blir såhär fina igen :)

var tog alla inlägg vägen??

jag hade ju gjort massa inlägg för dagen men inte något har kommit upp förutom det om reflexerna :P knaaaaas. jag vet inte vad som händer ibland med min dator eller vad det nu är som är felet :O

fridan dissar!

nu måste jag få dissa, även om jag inte brukar köra hiss och diss i bloggen men denna gång är det något jag verkligen är besviken över...

dissen går till...

hööks rosa benreflexer!ok, jag vet att de kan spricka och så, men inte ska de efter 2-3 gångers användning redan ha spruckit? näe, inte okej enligt mig :D

nu när vintern snart är här...

... är jag sugen på en ny header och design. får se om jag ska lyckas knåpa ihop det :) denna headern jag har nu har ju inte jag gjort utan den gjorde snälla josäfin åt mig och jag bara älskar den! men nu börjar det bli dags för en vintrigare variant och så måste ju ganci få vara med på ett hörn också :)

gör ni era headers och designer själva? vilka program använder ni?när jag ska göra headers så ser de ut såhär :P


a little bit closer.

från och med årsskiftet får jag liiiite närmare  till stallet. jag tycker visserligen inte det är så fasligt långt nu heller (1,5 mil ungefär) men från och med januari kommer jag ha ungefär 7,5 km . weeeei!! :D

är ju dessutom 80/90 hela vägen så går smidigt, kommer ta 5-10 minuter. finns ju de som har 3-4 km men tar lika långt till stallet för dom som för mig som har 1,5 mil :)

hur långt har ni till stallet? hur lång tid tar det?


kalle, jag, min bästa dragbil och transporten.

ett gott skratt.

haha, jag fick mig allt ett gott skratt i morse. jag undrar verkligen var kalle får sin energi ifrån. inte är det från maten i alla fall, för det han får är inget som kan göra honom så knäpp. han är liksom bara knäpp av sig av naturen :P knas...

det som fick mig att skratta idag var när jag var ute hos honom i hagen och skulle ge honom en tuss hö för han var såååå ledsen (hmpf) för att hans hagkompis var ute på ridtur. i alla fall, först när jag kom in i hagen så drog han av en repa över hela hagen, förbi mig och iväg, rumpan var stundtals under magen och framför frambenen såg det ut som :P

när jag sen hade lagt ner tussen åt honom så tog han en tugga och därefter så drog han av tre bocksprång på raken, bara sådär, på stället.

kallebing är verkligen heeeeelknas :D


en annan dag, men samma buskalle.

klättra!

i helgen ska jag nog passa på att klättra med kallebing. ooooom det skulle vara så att snön är på ingång vill jag passa på en sista gång innan vintern :) vi har en riktigt bra klätterbacke, ganska brant och lagom lång. man känner verkligen hur hästarna får ta i när de ska ta sig upp där! sedan när man ska ner kan man ta en lätt sluttande backe ner, perfekt!

dock får jag ju sitta av varje gång när jag ska gå ner då det är ett "stup" på andra sidan backen och kalle ska alltid hålla på och bralla däruppe och jag vill inte riiiiktigt att han ska trilla ner :o

brukar ni klättra? varför/varför inte? hur ofta? :)


idag får min gröna easytrug vara med på bild. den försvann spårlöst en dag förra vintern. ingen har sett den... skumt :P

wiiihooo.

blir beställning från hööks nu. iiiih. visserligen inte mycket som ska inhandlas men. jag kommer verkligen gilla det !!!!! aaaaah, längtar redan nu tills leveransen ;) så hoppas inte det är slutsålt. då lipar jag lite... hihi!

har ni beställt nåt kul på sistone? vilken internetbutik är er favorit?


urk. det var mycket snö vintern förrförra året (visst, förra året också men :P)

odla svans.

när jag fick hem kalle hade han ingen svans att skryta med. det var liksom ungefär 1 hårstrå där nere :P jag började då "odla" svans på honom. skötte den pedantiskt. klippte av allt det slitna så den blev jämntjock. visst, den blev ganska kort, typ till hasen, men sen har den växt neråt. och jag har klippt det slitna hela tiden och öst i massa pälsglans för att den ska vara lätt att reda ut och voila! nu har han en fin jämntock rejäl svans.

jag har ju också påbörjat samma projekt med ganci. går faktiskt framåt där med, redan! börjar bli en fylligare svans och inte den där supertunna svansen. stort gilla på det!

hur gör ni för att få en fyllig svans? eller låter ni den bara vara som den är om den är tunn och sliten?


kalle och svansen.

julsånger och brall.

jag har snöat (haha...) in mig på julsånger! nu när jag rider när det är mörkt varje kväll så blir det att jag sitter och sjunger julsånger hela tiden. gillar att sjunga för kalle, han blir inte riktigt sådär fjantig då :)

men det var en såååå glad och taggad hästapålle jag var ute i skogen med idag. knashäst. han kunde inte ens ta galoppfattningen för han bara bockade och pep och hade sig. hhaha. token. efter massa studsaande och pipande kom vi i alla fall iväg i galopp. söte...

och när vi skrittade hem sen blev det julsånger igen. jag kommer dock inte ihåg texten på alla så det blir att jag sjunger samma flera ggr :P


en tvångstanke.

en sak som jag gör VARJE kväll, som jag känner ett stort behov av att göra, jag måste liksom... är att gå in på blockets hemsida under hästar och ridsport i kronoberg och kolla annonserna.

jag vet inte varför och jag vet inte vad jag letar efter men jag bara måååååste.

någon mer som är likadan? :)


massa mockande.

nu när ganci går i sjukhage blir det en hiiiiimla massa mockande har jag kommit på. dels då att hon går in tidigare på kvällen än annars vilket resulterar i mer tid inne och givetvis mer att mocka. men också det att hon faktiskt är i sjukhage gör ju att det blir mer mockning då jag mockar den också :)

lör-tis har jag också varit hästvakt åt en till pålla i stallet så det har varit ytterligare en box att mocka :) men jag tycker mockning är rogivande. jag gillar att mocka, då får jag tid att tänka på allt mellan himmel och jord.

det VÄRSTA som finns med mockningen är om någon ringer under tiden. jag blir helt galet irriterad :P


bonde söker fru.

precis sett färdigt på bonde söker fru. bästa programmet, love it :P egentligen är det väl snordåligt men... jag gillar!

när första bonde söker fru sändes och de gjorde reklam för bönderna på tv så bannade mamma mig att jag INTE fick söka. lite kul :P jag hade ju inte planerat att söka ens men jag har ända sedan barnsben velat bo på gård med massa djur...

kollar ni på bonde söker fru?

dags att investera!

jag har kommit på att inför denna vintern ska jag göra en liiite större investering än de 59 kr jag investerat tidigare i denna pryl.

det jag ska investera i är något som är guld värt nu på vintern och som jag använder mig av i stort sett varje dag.

nämligeeeeen.... PANNLAMPA!! ska köpa en lite rejälare, ingen 2000kronors, men en rejälare än den ja har nu för 59. visst, den har varit toppen men det finns faktiskt bättre för bara någon hundralapp till :)

använder ni pannlampa? var köpte du den? pris? är du nöjd? varför/varför inte? :)


kalle, jag och pannlampan. gillar att ingenting blev bra på denna bild... :D

mitt nya projekt.

jag har skaffat mig ett nytt projekt. inte en till häst, som kanske hade varit mest troligt. jag tycker det räcker utmärkt med två :)

men det är i stallet mitt nya projekt håller till. det är nämligen "vår" vildkatt. för 2,5 år sedan ungefär när jag flyttade kalle till nuvarande stallet kom också en vildkatt dit. han var ruggig, tufsig och givetvis också väldigt skygg.

väldigt skygg har han också varit fram tills för en månad sen då något hände. vår "riktiga" stallkatt åkte hem till en av de inackorderade för att övervintra. när hon försvann från stallet blev vår vildkatt litelite mindre skygg. han sprang fortfarande i full panik om du råkade hamna närmare än 5 meter men det var ändå ett framsteg.

sista tiden har jag också märkt att han börjat lita mer på mig. och de stora genombrotten har skett senaste veckan. för tre dagar sedan när jag satt och gjorde i ordning gancis medicin gick han rätt fram till mig och nosade på min hand. då hade jag inte varit närmare honom än 1 meter, och så nära har inte många andra kunnat vara honom heller.

i förrgår när jag skulle lägga upp mat till honom så stannade han kvar, och istället för att slå med tassen på mig som han gör med de andra så tittade han bara medan jag hällde färdigt och sen åt han.

igår så kom det så långt att han kom fram till mig och buffade med huvudet mot min hand när jag satt på huk, kelade med mina ben och gick inte iväg en enda gång utan ville mest bara vara där jag var.

jag tror vi har börjat få en connection och jag ska jobba vidare på den så vår lilla svarting blir tam :)

så mitt nya projekt är alltså att få vildkatten tam ;)


har ingen bild på honom så får bli en bild på mina föräldrars kisse :)

mystur.

urk, är kallt väder nu. minusgrader nattetid... så ikväll när ulrika och jag var ute i skogen var det redan fruset i marken på sina ställen. men lite trav fick vi till, kalle var dock lite sådär livrädd för ulrikas pannlampa som lyste upp bakom honom :P han gick ju först och det var hiiiiimla konstigt med det ljuset och skuggorna den gav. knaspålle!

har spenderat ungefär 5-6 timmar i stallet idag. lovelyy :)


shoppaaaa.

nu ska här shoppas igen. iiiiiih :)
vet inte om ni noterat att hööks har fri frakt. därför ska vi passa på. weiwei :D

visserligen inget superspännande som ska inhandlas men ändåååå :D

ska ni beställa nu när det är fraktfritt kanske?


ett tidigare hööks-köp.

snubbel och bockningar.

vilken knasig uteritt kalle och jag hade ikväll. det var mörkt och dimmigt så sikten var inte så bra på sina ställen. detta gjorde att kalle snubblade fram typ ibland :P han är ju en riktig klumpeduns också som inte lyfter på benen vilket så klart gör det hela värre !

idag så var ju också "lugna veckan" slut vilket innebar att vi skulle göra lite annat än skritt. en bit trav blev det och kalle bockade och ruskade på huvudet. token!

ganci var desto snällare och lugnare att promenera med. så skönt :)


massa gos och kel blev det med båda hästarna ikväll med :) dock inte bild från idag...

Dålig uppdatering. Vi hörs av ikväll! Vad ...

2011-11-06_10_29 (MMS)

Dålig uppdatering. Vi hörs av ikväll! Vad gör ni idag?


jag saknar...

... min vän anna och speciellt perioden från sommaren 2007 till sommaren 2008 när vi gjorde allt tillsammans. när vi hade fått hem våra hästar (jag kalle och hon amigo), de blev bästa vänner och vi umgicks jämt. vi jobbade ihop, var i stallet ihop, tränade ihop.

så många minnen, så härlig tid. det var inte helt konstigt att folk tyckte vi satt ihop och störde sig på hur kul vi hade tillsammans.

annsi, jag tror inte du läser här men jag saknar saknar! :) vi har känt varandra ganska länge nu ändå och gjorde mycket kul och en del hyss ihop. som när vi fick klubbstugan avstängd en månad en vinter ;)

13 år ungefär tror jag vi känt varandra vid det här laget. men senaste åren har vi inte setts mycket alls. vi har ju så olika liv nu så det är svårt.


kalle och amigo, de bäsa vännerna! så kul de hade ihop, busfröna!

den rosa saken.

den rosa saken som jag hade köpt till ganci ska jag avslöja nu. de två som gissade var väldigt nära :P ni gissade på en rosa spann, till boxen sa en av er.

och först vill jag säga; en rosa vattenspann till boxen har hon redan ;)

men det jag köpte var en easy trug, alltså också en vattenspann, sån mjuk, som hon får ha i sin sjukhage :)

den har ju kunnat skymtas i bakgrunden på fotona jag tagit på ganci i hennes sjukhage :)

tycker easy trugsen är sååååå smidiga. lätta att bära, bara att sparka lite lätt på vintern om det är is. love them! :)

gillar ni dom också?


ganci och rosa easy trug i bakgrunden ;)

lugna veckan.

kalle har haft lugna veckan denna veckan som avslutning efter alla tävlingar innan vi går in i mer bus-period över vintern. fast kalle tycker inte det här med lugna veckan är nån bra idé. är nog en nöjd kalle imorgon som får göra annat än skritta. sötaste :)

gancis promenader går så bra, hon är så snäll. visst tycker hon det är roligt men hon sköter sig sååå bra :)

ska också skriva svaret på vad det var för rosa grej jag köpt till ganci!

Dimman ligger tät. Lillan har fått medicin...

2011-11-13_07_33 (MMS)

Dimman ligger tät. Lillan har fått medicin och varit ute på promenad. Nu mumsar hon i sig det sista av frukosten. Kalle och de andra hästarna håller också på att avsluta frukosten. Lugnet i stallet nu är underbart!


Lördagshänger med Laban.

2011-11-12_16_04 (MMS)

Lördagshänger med Laban.


i månskenet.

kalleman och jag var ute på en månskenstur igår. så mysigt var det för månen lyste upp himlen som en lampa. kalle var taggad och småtravade lite hela tiden. en liten bock blev det också, hihi.

att skritta ut i skogen i mörkret sådär är för mig oerhört speciellt. det ger mig så mycket, att få den sortens egentid med hästen kan inte mäta sig med något annat.

hoppas ganci och jag får komma ut på månskensturer snart också...


mörka vintern är väl också på väg.

massage.

igår fick båda pållarna massage... det uppskattades väldigt mycket kan jag säga. ganci som jag inte masserat tidigare tyckte det var jättemysigt. :)

mycket kli och knåd och mys blev det med andra ord!

ganci var helt lugn i sin sjukhage också. duktiga tjejan! :)

vad har ni för planer för dagen?


tänk att man varit såhär liten så man passat perfekt på shetlandsponny :) men oj vad det lilla busfröet lärt mig mycket. bland annat hur man ramlar av ;)

Ett styck ganci i sin sjukhage

2011-11-11_16_43 (MMS)

Ett styck ganci i sin sjukhage


inhandlat...

... en ny grej till ganci också. kan ni gissa vad det är? bra på vintern speciellt tycker jag, men många använder den året runt. jag tycker den är för liten på sommaren. och jag kan säga att den är rosa.

gissningsleken är igång :)


all tid...

... går nu till stallet. ja, det gjorde den väl innan också men nu är det verkligen bara stallet som gäller :)

det blir ju lite extra pyssel när man har skadad pålle. medicin 2 ggr per dag, promenad 2 ggr per dag. nu i början har hon stått inne på box dygnet runt vilket innebär mockning 3 ggr per dag... :P

igår kväll byggde jag en sjukhage åt henne i hennes vanliga hage så hon ska ha nära till sin hagkompis. får hoppas hon kan hålla sig inne i den...

ganci är så glad när vi är ute på våra promenader. skrittar på med öronen spetsade och blir inte alls glad när vi ska vända, hihi. sötflickan!

och för er som undrar angående gancis vrickning så ja, hon ska vila i box/sjukhage. dock promeneras 2 ggr per dag.


byggt hage.

byggt sjukhage såhär på kvällskvisten. blev bra tror jag :) hoppas ganci inte får för sig att hoppa ut bara :o i så fall får hon stå inne igen... men hoppashoppas hon håller sig i sin lilla hage !

när kallebing hade boxvila så fanns inte en tanke på att ha honom i sjukhage för han hade hoppat ut direkt. :P

medicineringen går väldigt bra. ganci tycker ju att det är äckligt men hon är så snäll och tar det ändå. sen får hon alltid lite gott efteråt :)


Ganci börjar redan tröttna på medicinering...

2011-10-30_18_40 (MMS)

Ganci börjar redan tröttna på medicineringen. Stackarn... Men hon tar den bra fastän hon tycker den är äcklig. I morse promenerade vi fem minuter. Ikväll blir det några minuter till. Sen ska jag bygga sjukhage åt henne också!! Vad gör ni idag?


Stallet nästa! Hästarna vill ha frukost oc...

2011-11-06_10_29 (MMS)

Stallet nästa! Hästarna vill ha frukost och ganci ska få medicin.


gancis veterinärbesök

igår träffade vi alltså veterinären, ganci och jag. ganci uppförde sig väl men var lite pigg och sådär i början, så ville inte riktigt stå still.

markeringen på ena frambenet var svår att lokalisera, då hon inte reagerade någonstans. men efter lite böjprov och bedövningar så lokaliserades det till en vrickning och kotan fick behandling.

röntgade också benet men skelettet såg bra ut. så det var skönt att det bara var en vrickning.

vi kollade också på hennes bakben som hon har lite annorlunda rörelsemekanik på men veterinären och hovslagaren som också kollade henne sa att vi skulle avvakta så länge hon inte var ovillig eller tog mindre steg med det benet :)

vrickningen kan ha uppkommit när vi lossade upp låsningen i bogen, som hon kan ha haft länge, för att det blev så ovant för henne efteråt i rörelsemekaniken helt enkelt.

nu ska lillflickan ta det lugnt, tre veckor boxvila, innan det är dags för återbesök igen. imorgon börjar vi med korta promenader, ca 10 min 2 ggr per dag.

skönt att det inte var värre och så hoppas jag nu att lillan läker fint!


ointressant?

funderar på om jag ska skippa lägga upp videos. inte en enda kommentar på videon från tävlingen, är det någon som ens har kollat? :)

vill ni ha videos? eller ska jag skippa det? :)


så tragiskt.

usch, jag blir bara så ledsen ibland... och arg, frustrerad. men mest bara ledsen.

Häst dog efter hyss på fyllan

Nu åtalas två tonårstjejer som öppnade en hästhage. En ponny blev påkörd på E4 och dog.

Det var en juninatt i Gnarp och de båda tonårstjejerna hade druckit öl och blivit berusade. De fick syn på en ponny i en hage och fick för sig att öppna grinden och leda ut hästen. När de gått tillsammans med hästen en stund lämnade de den intill en kohage och gick vidare.

Men en annan ponny hade också lämnat hagen efter att flickorna öppnat avspärrningen. Den hästen sprang ut på E4 och blev påkörd av en bil. Hästen fördes till veterinär men dog av skadorna.

Nu åtalas ungdomarna för egenmäktigt förfarande för att utan tillstånd ha tagit den första hästen ur hagen. Tonåringarna har erkänt att de tog med sig den, men har i förhör sagt att de inte såg att det fanns en till ponny i hagen. Båda tjejerna har sagt att det hela var en dum grej.

Den yngre av tjejerna åtalas dessutom för rattfylleri och olovlig körning, efter en bilfärd som slutade i diket vid länsväg 758 i höjd med Östergrängsjö i början av september.

Flickan som satt vid ratten är omyndig och hade 0,58 promille alkohol i blodet under körningen. Även bilägaren åtalas, för tillåtande av olovlig körning. Framöver väntar en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt mot de tre från Nordanstigs kommun.

källa


nervöst.

idag när detta inlägget kommer upp så har ganci varit hos veterinären. som jag skrivit tidigare så är det något som inte står rätt till... vi får se vad veterinären säger, hoppas lillflickan är fräsch snart igen. tur att hon är pigg och glad i alla fall :)

usch... nervös när jag skriver detta. och usch, hoppas nu det inte är något större fel :(


film - msv c:2

och så kommer då filmen från msv c:2. jag tyckte kalle uppförde sig bra, med tanke på vilket humör han varit på senaste veckan :P

blev någon miss här och där, och mellantrav/ökad trav är ju vår svagaste grej...

men iaf, här får ni se!


dags igen!

var inte längesen jag klippte kalle men snart får jag ta och klippa igen. i stort sett all päls har växt ut igen nämligen. helgalet :)

blir likadan klippning i alla fall, men ska försöka vänta 3 veckor till i alla fall...

kallebing och jag går snart in i vår "bara-göra-roliga-saker-period" som vi brukar ha på vintrarna :) när det är tävlingsuppehåll alltså! mycket uteritter, hoppning och bus. givetvis en del lösgörande jobb däremellan, kalle tycker ju allt är kul. men inga såna supertrimpass :)

hur gör ni på vintern? vila helt? kör på som vanligt? annat?


hoppning blir det en del av när vi har busperioder :)

down down down....

är helt nere sedan igår eftermiddag och världscupen i hoppning. jag grät när jag såg det. och det slutade med att jag gick och la mig kl. 20 för jag kände inte för att vara vaken mer...

även idag är jag nere. är så sorgligt och hemskt och usch! orättvist...

sov gott fina hickstead!

den stora vinsten.

den stora vinsten på gårdagens tävling var att jag kunde lasta kalle helt själv när vi skulle åka hem :) så kul!! kalle har ju haft lite lastningsproblem ett tag här i sommar efter att ha åkt transport han absolut inte gillade och som resulterade i ett panikanfall, typ cellskräck. men nu när det är hans favvotransport så är det inga problem och det kändes verkligen sååååå bra att kunna lasta och stänga helt själv :) jag lastar ju alltid själv men har behövt hjälp av någon för att stänga bom osv :)'

weeeeeii LYCKA!!!


lite bilder från tävlingen.

kallebus och jag fastnade lite på bild på framridningen till tävlingen igår :)och så söta kalle :)


ett styck ganci.

jag skulle fota ganci lite i hagen. men det gick väl... sådär :P hon är lite föööör social den lilla tjejen!


här är bildresultatet:


dagens tävling.

idag har vi som sagt varit och tävlat, kallebus och jag. vi hade en kort tävlingsdag för en gångs skull. startade 09:56 och åkte hemåt vid 10:40. såna tävlingar gillas ;)

kalle skötte sig bra på tävlingsplatsen, lite bufflig som han brukar vara för att liksom visa alla att han är där. sötaste. och in i transporten gick han direkt utan konstigheter. gilla!

på framridningen var han lydig och mjuk. och hade en bra takt. inne på banan sen så skötte han sig också bra. han var lite tittig, en ny tävlingsplats för oss men inte så farligt ändå, trots att domaren satt så nära så vi hade kunnat klappa henne på huvudet när vi red förbi :)

vi fick några missar i programmet, lite missförstånd oss emellan. men jag är ändå nöjd med kalle, tyckte han skötte sig bra. och det var duktiga ekipage vi mötte!

på grund av missarna drogs procenten ner och vi hamnade på 54,667 %. som vanligt drar ju mellangångarterna ner oss, och denna domaren var riktigt hård på dessa punkter vilket resulterade i 4 poäng på de bitarna. inte så kul! däremot fick vi en 7a på ena enkla bytet. det gillas skarpt för ojoj vad vi tragglat de enkla bytena ;)

finaste kallebing!


full fart genom skogen!

igår så var planen att trötta ut kalle lite inför dagens tävling. och visst fick han springa. det var full fart i galoppen och kalle var sådär härligt lycklig. det rann ur mina ögon av farten, underbart! är så härligt att flyga fram i full galopp ibland!!

vi provade också på lite passage och piaff med svansen rätt upp när vi red förbi en hage med massa islandshästar som också körde full fart :P kalle tyckte de var spännande men också väldigt konstiga. söte...

mer om dagens tävling kommer också!


Nu har vi tävlat klart hälsar kalleman!

2011-11-06_10_29 (MMS)

Nu har vi tävlat klart hälsar kalleman!


SMS-inlägg

2011-11-06_05_36 (MMS)


Tänk att för ett år sedan var marken täckt...

2011-11-05_13_21 (MMS)

Tänk att för ett år sedan var marken täckt av snö. Nu har vi 10 plus. Lovely !


bockande häst med kandar...

hahah, jag kan inte annat än skratta åt kallebing. vi måste ha sett skoj ut igår på ridbanan. vi kommer dit, snygga och prydliga med kandar, putsade stövlar och ska rida ett bra pass inför tävlingen. och när vi börjar komma igång så är det bockserier över hela banan istället för samlad galopp :P
jag fick bara en sån syn framför mig när vi är på tävlingsbanan, putsade till max, tävlingsklädda och kalle knoppad, kandar och vi ska göra en mellangalopp men istället blir det en bockserie :P snyyyggt. undra vad de hade skrivit för kommentar?!
idag ska kalles tröttas ut i skogen. så han är liiiiite lugnare inför morgondagens tävling förhoppningsvis!
springa foooooort är kalle bra på ;)

glad över mitt val!

igår när jag kollade startlistorna till tävlingen så är jag veeeeeerkligen glad att jag valde att rida msv c:2 och inte typ LB:3 och LA:3. msv c:2 går imorgon söndag och de andra klasserna går idag. en kompis på anläggningen ska rida idag och såg att hon hade 6 timmar mellan sina starter. pjuuuuh, drygt!
jag är supernöjd att rida på söndagen med andra ord. hade jag ridit två klasser hade jag ändå bara haft typ max nån timme mellan starterna. perfekt. men nu rider vi alltså bara en klass.
jag kommer också att rida mitt program på träns, efter lite övervägande. vi har inte ridit mycket med kandaret på sistone så jag kommer prova att rida det på träns. :) får se hur det går, är nervööööös !

min tvätt!

lämnade in massa schabrak för tvätt i helgen. har ännu inte hört något om dem och börjar nu bli liiiite stressad. båda mina vita schabrak är inlämnade och jag har tävling på söndag. woaaah!

i värsta fall får jag gå och hämta tillbaka dem :P men jag hoppas att de hör av sig snart och säger att de är färdigtvättade...


inträdesprov till spanska ridskolan?

igår när jag tömkörde kallebingbong på stora utebanan så funderade jag ett tag på om han övade inför något inträdesprov till spanska ridskolan. det var capriole mest hela tiden :P tokhästen. och alla möjliga skutt man kan tänka sig. var får han energin ifrån?

det började redan när jag bad honom trava och han gav ifrån sig ett sånt där pip som han brukar när han är pigg. tokhäst.

imorgon måste jag rida honom ordentligt trött. och lördag med. vill inte visa alla skolor över marken på tävlingen på söndag ;)


Test av nya reflexridtäcket. Passar perfek...

2011-11-03_18_25 (MMS)

Test av nya reflexridtäcket. Passar perfekt på kallebing!!


otålig.

är inne och kollar tävlingsarrangörens hemsida hela tiden. vill seee startlistorna inför söndagens tävling. iiiiiiiiiih så nervös jag är. måste plugga in programmet igen också. weiweiwei! :)

ni får allt ta och hålla tummarna för oss på söndag.

(jag har inte glömt era kommentarer, jag lovar!)

yay!

det var då på tiden... alltid ska växjö vara sist med allt. men i vår får vi faktiskt HÖÖKS! wehoo. alltid kul med lite hästaffärer.. vi har ju förvisso nära till börjes men ändåååå. annars har vi liksom bara citygross.

kulkul!

hur nära har ni till hästaffärer? :)

jag fattar inte...

... men jag måste tro att jag skriver inlägg som jag aldrig skriver sen... hrm.

kallebing vilade idag. han verkade inte fara illa av det dock. får se hur pigg han är imorgon ;)

ganciflickan vilar också. hon ska träffa veterinären på tisdag.

imorgon...

... är en annan dag...


fel i rutinen.

igår blev det fel fel fel i rutinen enligt ganci. hon och britten får ju alltid sin middagsmat i hagen och så går de in senare på kvällen. men igår vid middagstid så togs britten in. jag provade att ge ganci maten ute för hon brukar inte bry sig om att hon är ensam.

men just igår, när det blev så himla fel i rutinen, så dög inte hösilaget. så ganci fick också komma in helt enkelt och äta sin middag inne. lillflickan!


piggpålle.

kalleman var en pigg pålle igår kväll också. han verkar vara inne i en pigg period. visst, han är ju alltid pigg men nu är det brall och bus varje ridpass. söte.

vi red ett pass på stora utebanan. jobbade lite på det som vi gjorde på träningen i söndags. gick bra. :) mycket öppnor och slutor. i galoppen försökte vi oss på lite enkla byten men kalle var lite taggad och ville bestämma själv men till slut fick vi till det också.

älskar energin, och arbetsviljan, med inslag av bus !


på söndag.

tävling på söndag igen förresten. om ni kanske missat det :) vi ska iväg på sista tävlingen för säsongen. blir en regional dressyr, vi ska rida en MSV C:2. kul, känns bra att rida det programmet en sista gång innan vintern :)

velar dock om jag ska rida det på kandaret eller på vanligt träns. jag får se, jag får se...

han går ju faktiskt bra med vanligt träns och kan ibland hålla på och joxa med kandaret :)


tänk...

... att det redan är november. vad fort tiden går! helt galet... snart är det jul också. woah. hoppas vintern går fort och våren kommer fort så man kan släppa hästarna nattetid tidigt :P

i år sov kalle sin första natt ute den 28 april :) dock med hö 4 ggr om dagen första veckorna.


galenpålle.

haha, jag har allt en galning till häst. att ha en skrittdag emellan är tydligen alldeles för mycket för kallebus. då hinner man spara ihop massa energi och vara helt sjövild dagen efter :P

longerade kalle med pessoan lite. det fanns ingen broms :P han var så glad och pigg och busig. i galoppen så var han mer i luften än på marken i början. tokpålle.

är så trist att det blir mörkt så tidigt nu.. usch.


RSS 2.0