tävlingen idag.

först och främst.. vad hände med vädret idag!?!?! vi hade rustat oss för regn och rusk men istället så var det 25 plus och gassande sol :O tur för frussi att hon hade shorts med sig iaf. tack förresten bästaste frussi för all hjälp idag! allt gick super, lastning, fix inför starterna osv osv.

i första klassen LB:3 var kalle sååå seg. jag drev och drev men inget hände. han gillar inte riktigt värmen, vännen. men han gjorde det han skulle i programmet i alla fall och vi red ihop 62 % så får vara hyfsat nöjd ändå. det roliga var i första travvolten då det låg en skithög där och kalle är lite sådär fin i kanten och vill inte gärna kliva i skiten så han typ hoppade över haha. ni kommer få se i filmen ;) 

andra klassen skulle vi starta 4 (!!!) timmar senare då det var megamassa starter. jag noterade några strykningar och frågade om jag fick hoppa upp i startlistan då kalle inte gärna står i transporten. och det gick bra så jag fick i alla fall starta 1 timme och 45 minuter tidigare än jag skulle :) skööönt. mellan klasserna stod kalle i skuggan och käkade gräs så han var nog hyfsat nöjd ändå ;)

i LA:3 var kalle lite mer framåt tycker jag och det hände mer saker när jag drev. dock tyckte den nya domaren att ALLT var dåligt förutom första uppridningen, haha. menmen, man kan inte alltid tycka samma. kalle blev kanske nååågot låg i formen ibland i programmet men ja, jag är nöjd med kalle men mindre nöjd med procenten. 58 % fick vi här.

filmer kommer från båda klasserna :)

ooooch min dator vill inte lägga in nån bild här :P

En nöjd kalle i hagen igen.. Knopparna fic...

2011-07-31_17_11 (MMS)

En nöjd kalle i hagen igen.. Knopparna fick vara kvar medans jag packade upp allt igen. Tävlingen gick sådär. En lite seg kalle som hoppade över skithögar va de idag hihi. Men är nöjd ändå.


idag gäller det.

så jag hoppas ni håller tummarna för mig och kallebusen.
vi har 4 timmar mellan starterna, dryyygt. och ingen uppstallning, ännu värre. blörk!
får se hur vi ska lösa det, kalle är inte jätteglad i att stå i transporten tyvärr...

men 12:24 och 16:29 rider vi våra starter så blir en lååååång tävlingsdag!

jag ska försöka få iväg nån mobilblogg under dagen :)


är det bara hos mig...?

eller står det att de inläggen jag skrivit idag publicerades igår? :o

nu är kalle inne i sin box. tror han mumsar för fullt med natthöet. massa hö får min store vän och det gillar han, ihhi!

imorgon är det tävling. ljungby och blå hästen cup. håll tummen för oss :)


kalle-lotteriet.

det som gör kalle så spännande är att han verkligen är helt oförutsägbar. du vet aldrig hur han kommer vara på ridpasset. även om han var superfin dagen innan kan han vara helt knäpp och vara mer i luften än på marken nästa dag. det finns liksom ingen logik :P

så det här med vad man ska göra innan tävling spelar egentligen inte så stor roll, då han kan bli precis hur som helst på tävlingen ändå; superfin, seg, överpigg, helt sjövild.

men det är just det, att man aldrig vet vad man får, som gör det hela så mycket mer charmigt och spännande med kalle. men givetvis är det också en utmaning och förstås lite jobbigt att aldrig veta hur han kommer vara på tävling.

men kalle är mitt alldeles egna lotteri där jag drar en lott varje dag ur en blandad mix av mestadels vinst- men också några nitlotter. för mig är kalle i stort sett alltid en vinst, för även om han är sjövild så vet jag att han är det på grund av glädje.


passa på!

imorgon är sista dagen det är fraktfritt på hööks! jag tänkte passa på att beställa lite saker som jag inte inhandlade när jag var där sist... och även lite annat som kommit upp på inköpslistan ;)

det som ska beställas är bl.a:

* longeringssystem
* bruna benskydd
* kulsporrar

ska ni beställa? funderade också på vintertäcket de har på rea meeeen tror jag försöker fynda ett till shires vintertäcke istället :) älskar dom!!


ett himla velande...

åhåhåh. vad jag velar idag :) imorgon är det ju som sagt tävling så kallebusen får sova inne i natt. kommer ta in dom så sent som möjligt ändå då kalle tycker det är dötrist att stå i box :P hihi!

meeen nu kan jag inte bestämma mig om jag ska åka ut och rida nu under dagen eller om jag ska göra allt ikväll. kanske inget stort problem men jag velar och velar... velar också om jag ska dressyra, rida lösgörande i skogen eller tömköra honom. alla alternativ brukar vara bra alternativ dagen innan tävling, har provat alla :)

jaja, dagen har ännu många timmar kvar att fundera på...


Uppdaterar bättre imorgon förhoppningsvis....

2011-07-19_11_59 (MMS)

Uppdaterar bättre imorgon förhoppningsvis. Mitt internet vill inte riktigt samarbeta med mig idag. Kalle och jag har varit ute på promenad. Det var en trött kalle som jag hämtade i hagen. Min fine kalleman. Bilden är inte från idag.


Nu är allt tvättat och klart inför söndage...

2011-07-29_13_22 (MMS)

Nu är allt tvättat och klart inför söndagens tävling. Någon som sett vitt schabrak med grön passpoal nånstans? Tänkte ha att matcha med mitt gröna blingpannband !


argh!!!!

är det bara för mig det strular? kan inte svara på kommentarer, morr morr morr.

jag blir ju bara sååååå less :(


argh!!!!

är det bara för mig det strular? kan inte svara på kommentarer, morr morr morr.

jag blir ju bara sååååå less :(


bara vi två.

idag ska kalle och jag ut i skogen och mysa. bara vi två som det ser ut nu. skönt. älskar att komma ut i skogen och är man ensam kan man bara låta tankarna virvla fritt. underbart är det. fast så klart så avbryts dagdrömmandet ibland av kalles alla påhitt. men det är det som är charmen med det hela.

rider ni helst ensamma eller med sällskap i skogen? :)


bara vi två.

idag ska kalle och jag ut i skogen och mysa. bara vi två som det ser ut nu. skönt. älskar att komma ut i skogen och är man ensam kan man bara låta tankarna virvla fritt. underbart är det. fast så klart så avbryts dagdrömmandet ibland av kalles alla påhitt. men det är det som är charmen med det hela.

rider ni helst ensamma eller med sällskap i skogen? :)


svettigt träningspass.

tränade i morse och eftersom det regnade så höll vi oss i stora ridhuset. det var nyvattnat så inte såååå varmt ändå. men det blev ändå tokvarmt :P

vi jobbade mycket med galoppen idag. serpentinbågar med bibehållen galopp. kalle har börjat bli lite dragig i galoppen så vi jobbade med att få honom lydig framåt och bakåt utan att ta bettet och det släppte till slut. jätteskönt! :) sen så funkade liksom galopparbetet som det skulle och som det gjort innan.

att tänka på till söndagens tävling: VÅGA SATSA fullt ut i mellangaloppen :)

i traven jobbade vi mycket med takten och att få kalle att ta ut steget och fick till ett bra gung tycker jag :) vi övade också lite mellantrav som är vår svaga sida. fick till det liiiiite till slut. ska jobba vidare på det. jag måste komma förbi spärren där kalle bara springer fort som attan och istället få honom att länga klivet. men vi fick till det mot slutet när vi låg på volt :) duktiga kallebingbong.

sen var kalle såååå svettig överallt och såg helt slut ut. men skenet bedrog för när jag ledde hem honom till stallet så var det hoppande hit och dit igen :P

imorgon ska vi ut och skritta bara och sen blir det finlir på lördag inför tävlingen. weiwei!


bild från förra dressyrträningen :)

pinsamma händelser med hästar, del 5

ompublicering igen. hoppas ni gillar dom :)

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

då kör vi vidare på ännu en pinsam händelse... denna inträffade när jag var ungefär 14-15 år och under tiden jag hade min lilla islänning tvistur!

lilla tvistur :)


jag och en kompis som heter fanny var ute och red i skogen, jag på min islänning och hon på sitt gotlandsruss. plötsligt kom vi på att vi skulle bada med hästarna. badplatsen som ligger i närheten av där vi red är totalt förbjuden för hästar, året runt, dygnet runt. men vi tänkte att vi skulle försöka ändå, det var ju ändå inte full badsäsong, det var i maj månad.

sagt och gjort, vi red ner till badplatsen, försiktigt och för att undvika att träffa på några. det går en motionsslinga längs med badplatsen med mååååånga motionärer (som också är strängt förbjuden att rida på) men vi lyckades tajma in så vi inte träffade på någon.

väl nere på stranden så skulle vi ju då ner i vattnet. min kompis gick först med sitt russ men han ville verkligen inte ner i vattnet. han backade och hoppade och studsade, och hon skänklade och försökte mana på honom ner i vattnet. vi försökte och försökte i ungefär 20 minuter och till slut så var det lilla russet så uppstressat att han BAJSADE på stranden.

givetvis fick vi ju panik då i och med att det var STRÄNGT förbjudet att rida där, så vi satte av hemåt i full galopp. vi hade dock inte lika mycket tur med att inte stöta på folk denna gången så vi fick styra rakt ut i skogen och gömma oss bland granarna när några motionärer passerade.

när hästarna var inställda i stallen igen så tog vi varsin grep och cyklade ner till badplatsen. och så fick vi helt enkelt mocka bort högen fort som attan och kasta in den i skogen! lyckligtvis så stötte vi inte på någon medans vi mockade bort, men vi träffade på en del när vi cyklade tillbaka med våra grepar, och de måste verkligen ha undrat vad vi höll på med :)


min läromästare.

igår var kalle ute på tur i skogen med min systerdotter hanna och jag gick bredvid. kalle är så snäll och försiktig när han märker att det är någon lite mindre van ryttare.

gick i alla fall superbra och hanna satte lättridningen nästan direkt :)
pinsamma händelser med hästar, del 4

ompublicerar en till. de verkade uppskattas så :)

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

denna gången kommer jag berätta om när jag och min kompis anna skulle rida på långtur. jag tror jag var ungefär 15 år då. anna skulle rida på shetlandsponnyn lessy, som jag var medryttare på som liten. och jag red min tillridningshäst som hette anna (ja, det var lite jobbigt när både hästen o kompisen hette samma :P).

lilla lessy (jag som rider på denna bilden)


vi gjorde i ordning hästarna och började vår färd. vi hade bara ridit i 50 meter (och precis kommit utanför gårdsgränsen) när det tog stopp. lessy som var en tjurig och envis liten ponny hade bestämt sig för att inte gå längre!! anna smackade, skänklade, slog med spöet. men inget hjälpte. lessy stod där och tjurade.

en mötande bil kom och saktade ner farten ordentligt för att passera. bilen stannade sedan helt, de tänkte vara snälla och stå still medans vi passerade. de satt där snällt i bilen och vi försökte förgäves få lessy att gå. när de suttit i bilen ungefär 3-4 minuter så försökte vi vinka fram att de skulle köra istället.

men det äldre paret i bilen körde inte. nej, de gick i stället ut ur bilen. de frågade oss vad vi gjorde och vi berättade att lessy tjurade och inte ville gå. då började paret (ja, frun mest) att locka på lessy och prata med bebisröst och försöka få lessy att gå framåt mot henne. ja , ni kan nog gissa att det inte funkade på tjuriga lessy! :P

när tanten insåg att det inte hjälpte så sa hon till oss att de skulle åka hem och hämta MORÖTTER att locka med!! men då sa jag att det inte skulle hjälpa så de satte sig i bilen igen och körde vidare.


anna (min kompis) kokade av ilska för lessy stod som fastvuxen och samtidigt tyckte vi att det var helpinsamt! vi stod där sammanlagt kanske 20-30 minuter och folk passerade i bilar och tittade frågande på oss.

det hela slutade med att anna fick hoppa av lessy och leda henne en bit. men vi fullföljde vår långtur i alla fall!

barbacka på oden 26 juli (BILDBOMB)

här kommer lite bilder från när vi var i jessicas stall med :) och jag red oden för första gången. som sagt gillade jag att rida honom massor. tyckte han va en mysig pålle :)

först så visade jessica hur hon hoppar upp på oden med hihi.LÄTT SOM EN PLÄTT JU :D

hmm, såg nu också att jag inte fotade mer än 2 bilder på jessica och oden när de red. jag var bara så fascinerad av denna häst så jag glömde bort att ta upp kameran :Osen fick jag hoppa upp då :) var ovant först att rida barbacka men sen kändes det bara helt rätt :) sen att foppatofflor kanske inte var bästa outfiten är en annan sak ;)


waaaah.

jag börjar nu bli TOKNERVÖS inför söndagens tävling, haha.

knas knas knas är det att vara så nervös.

12.24 startar jag första klassen. 16.11 startar jag andra. det blir en lååång dag :o

och så är jag sååå nyfiken på det där "erbjudandet" jag fick igår.


ridning 26 juli (BILDBOMB)

här kommer lite bilder på mej och kallebusen från gårkvällens ridpass :) var bara ett lättare pass på banan, sedan tog jessica över och red en stund!jessica och kalle:ridning av 2 st hästar.

oooj vilken lång dag det blev idag alltså. först jobb. och det var lugnt på jobbet så jessica och jag bad om att få gå vid lunch. därefter begav vi oss till tingsryds marknad. det var en enooorm marknad :o

vi var också en snabb sväng inom börjes. jag köpte stövelhängare och en ny borste. jessica köpte ett nytt spö.

därefter åt vi varsin räkmacka innan vi begav oss mot kallebingbong. vi tog ett pass på stora utebanan med honom. underlaget var super ikväll, det var nyharvarat. me like! först red jag kalle som var lite tjabbig idag. tror inte den nosgrimman är något för honom trots allt och han gapar lite med den med :o sedan red jessica lite :) kalle var så snäll så och jessica förundrades över hans känslighet. :)

fick också ett intressant "erbjudande" eller vad man ska säga mitt i ridpasset. oväntat men väldigt spännande och som sagt, INTRESSANT!

när kalle var färdig och tillbaks i sommarhagen osv så begav vi oss mot jessicas stall :) där väntade oden i hagen och vi plockade in honom. jag gjorde i ordning medans jessica fixade vatten.

sen red jessica honom lite barbacka. började med att få honom att ligga i padocken :) söthäst är oden! efter jessica hade ridit fick jag hoppa upp. jag tyckte han var jättekul att rida! i början var jag lite rädd att jag skulle trilla av. jag tänker ju på kalle barbacka vilket betyder bock och bus, men oden var bara trygg och det kändes bara helt naturligt att rida honom barbacka! jättekul och mysig pålle!

nu är jag hemma. bilder från ridningen kommer upp :) jag har bara inte orkat lägga in dom än...

ridning av 2 st hästar.

oooj vilken lång dag det blev idag alltså. först jobb. och det var lugnt på jobbet så jessica och jag bad om att få gå vid lunch. därefter begav vi oss till tingsryds marknad. det var en enooorm marknad :o

vi var också en snabb sväng inom börjes. jag köpte stövelhängare och en ny borste. jessica köpte ett nytt spö.

därefter åt vi varsin räkmacka innan vi begav oss mot kallebingbong. vi tog ett pass på stora utebanan med honom. underlaget var super ikväll, det var nyharvarat. me like! först red jag kalle som var lite tjabbig idag. tror inte den nosgrimman är något för honom trots allt och han gapar lite med den med :o sedan red jessica lite :) kalle var så snäll så och jessica förundrades över hans känslighet. :)

fick också ett intressant "erbjudande" eller vad man ska säga mitt i ridpasset. oväntat men väldigt spännande och som sagt, INTRESSANT!

när kalle var färdig och tillbaks i sommarhagen osv så begav vi oss mot jessicas stall :) där väntade oden i hagen och vi plockade in honom. jag gjorde i ordning medans jessica fixade vatten.

sen red jessica honom lite barbacka. började med att få honom att ligga i padocken :) söthäst är oden! efter jessica hade ridit fick jag hoppa upp. jag tyckte han var jättekul att rida! i början var jag lite rädd att jag skulle trilla av. jag tänker ju på kalle barbacka vilket betyder bock och bus, men oden var bara trygg och det kändes bara helt naturligt att rida honom barbacka! jättekul och mysig pålle!

nu är jag hemma. bilder från ridningen kommer upp :) jag har bara inte orkat lägga in dom än...

getting nervous.

uuuusch jag börjar bli nervös nu :o på söndag är det tävling igen för mig och kalleman. visserligen så hoppar vi ner klasser men ändå!! vi har ju knappt tävlat i år så är hypernervös nu ihih! :)

LB:3 och LA:3 kommer vi rida i alla fall, tävlingen går inomhus. verkar bli MASSSA starter och de erbjöd inte uppstallning denna gången :/ inte kul!


pinsamma händelser med hästar, del 3

kör en repris igen :)

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

jag fortsätter med ännu en pinsam händelse. och ännu en gång är det islänningen som var inblandad. herregud vad mycket knas man var med om när man var yngre egentligen!

det var en dag och jag och en kompis var ute och red. jag på islandshästen och hon på sitt russ. vi var på väg hemåt och kom fram till elljusspåret. där hängde en stor tydlig skylt som sa "ridning förbjuden" men vi tänkte att: "äsch, vi kan väl gena här över ändå. det kommer säkert inte någon..."

sagt och gjort, vi tog elljusspåret och skrittade i kanten för att inte göra några spår. allt gick bra tills vi kommit ungefär halvvägs. då hörde vi hur det kom en man bakom oss. vi fick så klart PANIK och började fundera på alla möjliga saker som kunde hända om mannen kom i fatt oss! så vi satte av i full galopp för att inte gubben skulle komma i fatt och skälla ut oss, anmäla oss eller nåt ännu hemskare!

dock så blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss för mitt i vår vilda galopp så tappade russet en sko och medans han gjorde det så bockade han av min kompis :P

det hela slutar alltså med att min kompis förgäves försöker få tag på sitt russ igen som så klart tyckte det var jättekul att busa runt och inte bli fångad. och gubben som kommer springandes med skon som vi tappat :P

och jag, jag kunde inte hålla mig för skratt :D

:)

kalle knäppgök.

löshoppade kallebingbong i morse. kan säga som så bara att kalle var sjövild :P han bockade, rejsade och hade sig. stod med hjärtat i halsgropen ibland när han flög runt... :P

idag har jag som sagt varit iväg på äventyr. ikväll blir det jobb. puuuuuh. 18 till 22. och imorgon 05 till 15. jag kommer vara död imorgon eftermiddag...


hemlig utflykt.

idag är jag på hemlig utflykt. när detta inlägg publiceras är jag nog dock förhoppningsvis framme och varit det ett tag. ihihihih.

jag gillar alla mina hemliga saker jag håller på med. gillar ni dom också? ;)


saknar mörka håååreeeet :(

pinsamma händelser med hästar, del 2

kör en ompublicering igen... hoppas ni gillar dom ?!?!

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

jaha, jag fortsätter på mina pinsamma händelser lite till då ;) denna gången är det också islänningen som är inblandad... :) hände väl mycket när man var ung och dum helt enkelt :P


lilla tvistur... alltid snäll och väluppfostrad?!

i alla fall. det var en vanlig sommardag. jag hade hämtat in tvistur från hagen och stod och gjorde i ordning honom för en ridtur. eftersom tvistur var så snäll och lydig hela tiden så hade jag honom lös i stallgången, precis som alla andra dagar. jag borstade och satte på benskydden. gick in i sadelkammaren och hämtade sadeln och sadlade honom. tvistur stod så snällt på sin plats. när jag gick in för att hämta tränset också så såg jag bara i ögonvrån hur tvistur tog sats och sprang ut genom stalldörren, som jag som vanligt hade öppen. och ut på grusvägen sprang han med sadel och benskydd men inget träns. och efter honom sprang jag med tränset i högsta hugg!

tvistur hade nämligen sett att två tjejer hade ridit förbi på sina hästar och han ville helt enkelt hälsa på dom :P när han kom fram till dom, de hade stannat när de hörde hovklappret mot gruset, så stannade han. jag sprang ikapp och var jättearg. de två tjejerna såg först väldigt förvånade ut, sen började de istället gapskratta. de skrattade så mycket så de nästan trillade av sina hästar :P och där stod jag högröd i ansiktet.

jag tog sedan tvistur i pannluggen och gick tillbaka med honom till stallet, och svor långa långa ramsor på vägen. tvistur var hellycklig och jag var arg som ett bi! :D

fortsätt gärna dela med er av era pinsamheter :)

vad hände?

jag bara undrar, var tog sommaren vägen? det känns som höst ute. 14 plus, mulet och massa blåst. usch usch.

får vi inte mer sommar i år? :(


kallemys.

idag hade kalle en välförtjänt vilodag. inte för att han behövde den eller tyckte det var en bra idé men det blåste ändå massor och jag hade ingen lust att trimma dressyr idag... :)

kalle och mella var iaf taggade till tusen när jag ledde dom ner och upp till sommarhagen. kalle taktade och mella fnös och småtravade hon med. söthästarna, bara för det blåser lite :)

hade massa mys med kalle istället. masserade honom över hela kroppen med massageborsten. dränkte svansen i pälsglans och redde ut den. ryckte och klippte manen... jämnade till svansen :) så nu är kalle snyggve igen! :D

vad gör ni idag?


lilla dusen fick vara med på bild idag.

pinsamma händelser med hästar, del 1

ett inlägg i repris. jag tycker det är bara sååå komiskt :P

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

Nu ska jag berätta om en pinsam händelse med häst som jag varit med om. Det hela inträffade när jag var yngre, tror jag var ungefär 14 år gammal.

Jag var på väg till ridhuset med min islandshäst, vi hade ungefär 500 meter dit. Jag ledde honom eftersom det var väldigt halt och isigt på vägen. Just denna dagen var det väldigt mycket trafik på den lilla grusvägen till ridskolan och ridhuset. Det var många bilar som körde förbi och alla tittade på oss, och många vinkade och pekade. Jag tyckte det var jättekul att alla var så trevliga och hälsade så jag log stort och vinkade tillbaka.

När jag kom fram till ridhuset och skulle hoppa upp så såg jag anledningen till varför alla bilisterna hade "varit så vänliga". Sadeln hade nämligen snurrat runt och hängde under magen på min häst!!! :D

Jag skämdes så otroligt mycket, just för att så måååånga hade sett det, och att jag själv inte hade märkt något. Det måste ju ha sett så dumt ut!

En stor eloge till min otroligt snälla häst dock som inte protesterade någonting, det måste ju ha känts jättekonstigt med en sadel hängande under magen! Men han verkade tycka att det var helt naturligt att sadeln hängde under magen i stället :P


hästen som fick gå med sadeln UNDER magen... dusen!

Har ni varit med om någon pinsam händelse? :) Jag kommer publicera fler pinsamma händelser här, för jag har gjort en del :P hoppas ni gillar läsningen!


so happy.

weiweiweiwei. jag är så glad för DIN skull.
och vet du, hon ser verkligen vänlig ut ;)


where did you go?

under min bloggperiod har jag haft bloggar som jag verkligen gillat och som jag följt genom långa perioder. många av dom har jag nu också på bloglovin så jag ser direkt när någon uppdatering är gjord. som frieda och tryggve, som inte uppdaterat på länge men NÄR frieda uppdaterar så ser jag det direkt.
sen finns det också de bloggarna som jag följde INNAN jag blev medlem på bloglovin. av dessa finns det vissa som jag tappat bort :( och jag tycker det är såååå tråkigt. till exempel bloggen om en tjej med en ponny, munsboro hannah, som hon sen bytte mot lucy doo (eller något sånt). var har hon tagit vägen? jag älskade den bloggen men nu är den helt borta, jag minns inte adressen. någon av er andra som vet?
har ni också bloggar ni gillat som ni tappat bort adressen till? :)

underbart...

idag var kalle och jag ute på en uuunderbar skrittrunda barbacka. så mysigt. det som var mindre mysigt var alla bromsar som vi träffade på under turen. USCH för dom!

och imon skaaaa jag komma ihåg att ta med mig mitt hemmagjorda insektsmedel o prova på kallebus. glömmer det hela tiden ;)

ska ringa lite samtal idag med. skojskojskoj.


inte från idag men :)

God morgon på er. Vad har ni för planer de...

2011-07-04_18_26 (MMS)

God morgon på er. Vad har ni för planer denna lördag?


icke hästigt...

... men jag är i chock efter att precis kommit från jobb och sedan läser om det som hänt i norge.

var är världen på väg?!?!?!?

Sagan om Kaloescha

kör ett inlägg i repris, för er nya läsare och även er gamla... om min fina fina kaloescha.


dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

TA ER TID ATT LÄSA DENNA BERÄTTELSE!

nu kommer då det inlägget som jag mest av allt själv har längtat efter att skriva. kalles historia är ingen dans på rosor direkt men jag är ändå glad att jag fått veta så att jag kan förstå varför han reagerar på vissa sätt i olika situationer. det har gjort att vi samarbetar på ett helt annat sätt!!

då börjar sagan...

kalle föddes 1992 i Holland. han bodde sedan i holland till 1999, då han var 7 år. han kom till sverige via en hästhandlare, vi kallar honom SS.

kalle sattes ut för försäljning och han marknadsfördes som en häst som skulle ha hoppat och tävlat 130cm och vara utbildad ännu högre.


kalle, troligen ungefär 8 år på bilden.

en dam nappade och köpte honom till sin dotter. dock gick det inte alls som de hade tänkt sig för kalle var inte alls så som de trodde han skulle vara. de kom inte ifrån stallplanen och kalle bara stegrade sig och sprang iväg. de ångrade köpet och lämnade tillbaka kalle.


kalle i holland, någon gång mellan 1999 och 2004

då åkte kalle tillbaka till holland igen, vet inte riktigt vad han gjorde där. men sedan kom han åter tillbaka till försäljningsstallet. och sattes ut för försäljning igen.

en person, som vi kan kalla anna, letade efter en häst att lära sig på och tyckte kalle lät perfekt då han sades vara högt utbildad och hoppad samt tävlad 130cm. eftersom det sades att han kunde så mycket så trodde man givetvis på försäljaren. kalle var dock inte alls så som han beskrevs när man väl kom hem med honom. han var en riktig odåga! dock inte på grund av att han var dum, han var helt enkelt rädd, outbildad och oerfaren!kalle o anna tävlar

anna kunde inte rida ut på honom, för han bara stegrade sig och sprang hem. hon försökte då lämna tillbaka honom men fick svaret av hästhandlaren att "kalle är en tävlingshäst och då kan du inte förvänta dig att du ska kunna rida någon annan stans än på ridbanan". så hon behöll honom.

kort och gott, blev allting fel från början. anna ville ha en säker och utbildad häst, och kalle, som inte alls var säker och utbildad, behövde en ryttare som var säker och utbildad. båda var helt enkelt nybörjade och det slutade med att de skrämde varandra!


kalle & jag, lokal hopptävling 2008

eftersom kalle hade tävlat mycket enligt hästhandlaren så åkte anna och kalle ganska tidigt ut på en hopptävling tillsammans. båda var nervösa och det blev uteslutning direkt. kalle var inte alls redo att hoppa några 120-hinder, han var enligt tränare som en 4-åring i utbildningen.

anna fortsatte sin träning med kalle och med tiden så gick det bättre och bättre, och kalle blev modigare och modigare. hemma hoppade han högt och bra och även på mindre tävlingar. när det blev större sammanhang och både kalle och hans ryttare blev nervösa så sade det stopp i hans huvud, självförtroendet klarade inte av pressen!


kalle & jag, tävlar 90cm

tillsammans tävlade de så småningom upp till 120-130 cm med bra resultat och de stärkte varandra.

2004 såldes kalle vidare till en tjej som skulle ha honom till främst dressyr och lite lägre hoppklasser.

2007 blev jag fodervärd på honom.

det som är det tråkiga i denna historian är ju att kalle hade aldrig behövt bli skrämd eller behövt flytta runt så mycket om han bara hade blivit rätt marknadsförd från början! att marknadsföra en kanske precis inriden häst som en färdig tävlingshäst som gått 130 är inte rättvist varken för hästen eller tänkta köpare!

i slutändan blev ju detta ändå bra och anna gav ju verkligen kalle en ärlig chans och kämpade med honom :)

bra bedövning...

vaknade i natt med tandvärk. har aldrig haft det tidigare och det var heeemskt. upptäckte att jag hade tappat en lagning :O så ska till tandis efter lunch...

försökte knapra piller men det hjälpte inte och sova gick inte så jag ignorerade smärtan och körde till kalleman. vi tog ett lättare dressyrpass på utebanan, hade sällskap av ulrika i stallet med.

och att rida var värsta bedövningen! jag kände inte av tanden på hela passet :O helt sjukt egentligen.
kalle var lite knasig i munnen i början, vet inte om han tyckte remonten var lite jobbig :P ska iaf rida med den 2 dagar till så får vi se :)

mot slutet gick han toppen och fick fram en go takt. härligt :)

vad gör ni idag?


Kalle blev ganska söt i remontgrimma ändå :-)

2011-07-21_10_43 (MMS)

Kalle blev ganska söt i remontgrimma ändå :-)


en roligare boxvistelse?

har ni några tips för att hästen ska tycka det är liiiite mer spännande att stå inne i boxen? :) kalle har visserligen inte så många boxtimmar, speciellt inte nu. men i vinter om det är snöstorm och tokkallt så kommer han juu få stå inne lite mer. och kalle tycker som jag sag tidigare att det är såååå tråkigt att stå inne. så jag funderar på saker som kan liva upp det lite. hösilage får han redan i massor under stallperioden men ytterligare sysselsättning!

jag brukar också lägga in halm till honom att ha att pyssla med om han får tråkigt.

men har ni några fler tips? leksaker? pinnar att gnaga på? annat? :)

det står still med idéer i mitt huvud :o


sötkalle i vintras.

BLOPPIS-UPDATE !

har nu uppdaterat bloppisen med de sakerna som är sålda... ska göra en storrensning bland mina saker också och se om det är ytterligare grejjer att sälja :)

FÖRST TILL KVARN!

nu har jag kikat igenom lite saker jag har som tyvärr inte används... om ni är intresserade av något, så skriv en kommentar eller skicka ett mail till mig, wibergfrida@hotmail.com :) bilder kan isåfall skickas vid intresse :)

Bett:
1st tredelat bridongbett strl 12,5, 70kr (1)  SÅLD!
1st tvådelat bridongbett strl 13,5, 70kr (2)
1st tjockare tredelat bett, platta i mitten strl 14,5, 60kr (3)
1st tredelat mässingsbett, strl 14, 45kr (4)1st tredelat bett strl 14,5, 70kr
1st tvådelat anatomiskt utformat bett med fasta ringar, strl 12,5, 90kr    SÅLD!
Schabrak:
1st vadderat schabrak, marinblått, aldrig använt, strl full, 75kr (1) SÅLD!
1st vadderat schabrak, vitt, använt 1 gång på tävling, strl full, 65kr (2)1st vitt schabrak med blågul kant, allroundmodell, strl full, 75kr
Sadlar:
Olympic Jessica dressyrsadel. Ullstoppad sadel med cutback så att den även ska passa hästar med manke. medeldjupt säte och medelstora stöd. 16" sits, normal bomvidd. i bra begagnat skick! 4500kr St Martin hoppsadel, 17" sits, normal bom
Svart sadel med klossar fram och bak, skön sadel! 2500 kr


Paddar:
Teddypadd, svart, 40kr (1)
Gelépad, svart, 120kr (2)Övrigt:
Reflexbrösta, strl full, aldrig använd, 40kr
Svansreflex, aldrig använd, 35kr
Svart martingal med silverspännen, aldrig använd, strl full, 50krTyglar med gummiväv, silverspännen, strl. full. 65krPullarnosgrimma, svart med vita sömmar, silverspännen, strl full, 50kr


Flugpannband, nylon, svart, strl full, 30kr
Grimma mörk/ljusblå med vitt foder, strl full, 50kr (1)  SÅLD!
Grimma senapsgul med svart foder, strl full, 20kr (2)
Grå flughuva med öron från Mark Todd, strl medium, 50kr (3)Svarta damasker till framben, strl full, 40kr
1 par boots i konstläder, fodrade med neoprene, strl full, 40kr SÅLDA!
1 par stigbyglar med "böjd" utsida, 90kr
1 par säkerhetsstigbyglar, juniorstorlek, 45kr SÅLDA!

Täckesgjord, svart/röd, 30kr   SÅLD!
Täckesgjord, blå/gul, 30kr


Ländtäcke med fleecefoder, svart, strl full, 70kr1 par stövelskaft, använda ca 5 ggr, vidd: 36, höjd: 41. perfekt för dig som inte kan hitta passande stövlar, ser ut som en stövel med en jodhpurssko till, 300kr SÅLDA!Bilder kan skickas vid intresse!
Allt säljs givetvis tvättat!
Priser kan diskuteras.
Priserna är exkl. frakt.

Ingen gräsmage här inte. Snart dags att bö...

2011-07-21_10_26 (MMS)

Ingen gräsmage här inte. Snart dags att börja med proteintillskott. Brukar få göra det senare på sommarbetet för kalle behöver extra protein för att inte falla ur..


kalles nya bus.

kalle är en häst som alltid har hyss för sig. men inga superallvarliga grejjer utan småsaker som han gör med glimten i ögat bara för att han kan. och för att det är kul! man kan helt enkelt inte bli arg på honom när han mitt i ett seriöst dressyrpass lägger in några bocksprång längs diagonalen...

men hans nya bus är helt ofarligt och bara charmigt men kalle själv tycker att det är sååå kul. jag riktigt ser hur det lyser i ögonen på honom och han är så nöjd efteråt :)

det nya buset utspelar sig när jag ska leda in honom och hans hagkompis i stallet (tar ju alltid båda samtidigt då deras hage är en bit bort från stallet). och när jag kommer till ingången till stallet så trär jag av kalle grimman så får han gå till sin box helt enkelt. och det har funkat bra... fram tills för några veckor sedan när kalle kom på det superbusiga att han faktiskt kan gå in i en ANNAN box :P så det gör kalle lite från och till nu, haha. så söt är han. han brukar välja lite olika varje gång.

sötaste tokhäst...


snygg stil!

hehe... jim fotade visst mig när jag höll på o spraya in kalle med flugmedel o sådär i hagen i lördags kväll.
gillar min stallklädsel. perfekt ;)

och kalle med sin fula grimma :P den som han har på sommaren när grimmorna hänger ute ibland i ösregn o sådära...


snygg stil... (kolla lårmuskeln :o ...)


sötaste kallebingbong


sommarparadiset

tyyypiskt!

suck vad less jag blir på mig själv ibland. igår på jobbet så kom jessica med en remontnosgrimma till mig som hon sa att jag kunde låna och prova på kallebus. hiimla snällt tycker ju jag :D men vad tror ni händer idag när jag kör till stallet? jag glömmer den så klart hemma !!! argh, så irriterande :P
fick i alla fall ett bra dressyrpass på stora utebanan idag. hade sällskap av en i stallet med :) kallebus var pigg och arbetsvillig. något stel i början men det lossade jag upp under passet. skönt!
om tekniken funkar så kommer det upp ett kul videoklipp idag. inte från ridningen dock :P

Såhär fin är vår väg upp till sommarhagen ...

2011-07-20_09_08 (MMS)

Såhär fin är vår väg upp till sommarhagen nu. Är sååå glad att stallägaren klippte ända upp.


en liten sak...

... som ändå underlättar och betyder så mkt för mig i stallet (och även för hon som har kalles hagkompis) är att idag har stallägaren klippt och röjt heeeela vägen upp till sommarhagen. tokbra! annars har vi liksom fått trängas 2 hästar och 1 människa på en smal stig (om man tar upp/ner dom själv till sommarhagen)... men nu är det alltså brett och bra. dagens hiss går till stallägaren :D:D

tömkörde kalle bingbong idag. var på stora utebanan och använde oss lite av cavalettis i olika höjder som kalle fick trava och galoppera över. duktig hästapålle :)


sömnig sötnos med insmord mule.

nu j*vlar!!!

iihiihhi. nu ni. nu har jag verkligen fixat monsterbra medel till kallebus.

ja tyvärr inget flugmedel men till hans lilla mule som han bränner i solen...

allergitestat, och för känslig hud.
extra vattentåligt.

oooch spf 50 !!!! asbraaa :D


mycket shopping?

jag insåg igår i stallet att jag har hunnit med att shoppa gaaanska mycket senaste veckan. men vad gör man på sin semester då om solen inte är framme förutom att shoppa? ;)

jag har på 1 vecka betat av:
* börjes
* hööks
* my horse i växjö

samt även fått shoppat åt mig på gekås/ullared. det köpet har jag inte visat er än dock. ska nog fota idag :)


snart, snart...

... ska jag avslöja för er vad det är jag grubblar över som jag var tvungen att bestämma om i helgen egentligen...

jag har väl typ bestämt mig nu iaf, även om det inte är helt säkert att det blir så som jag vill. kanske blir någon förändring...

igårkväll blev det en långtur i skogen med 2 andra i stallet. himla mysigt och kalle skötte sig alldeles ypperligt! idag blir det ett dressyrpass med finaste killen.


remont?

jag har mina funderingar på att prova remontnosgrimma på kallebusen. han blir ju lite gapig ibland, speciellt när han jobbar som bäst (??) då han gärna tuggar vilt med vidöppen mun :P men kanske hjälper att ha remont då så han lär sig lite "hyfs" och tuggar med stängd mun ihih.

vad är era åsikter om remontnosgrimman? tyvärr tycker jag den är ganska "ful" men mja, man får ju välja det som funkar bäst på hästen ändå :)


division 2.

kalleman och jag kommer trots allt rida med i laget division 2 denna hösten. vi kommer rida LA:3an då. den första omgången är vi redan anmälda till och då kommer vi förutom LA:3 även rida MSV C:2. IIIIIIIIIIIIIIH!!!

FATTA att jag är nervös redan :D :D :D :D


suuuck.

usch vad jag velar alltså. jag har fortfarande inte bestämt mig angående den saken jag var tvungen att ge besked om. det är bara så så så svårt! :(

det hade ju varit en sak om den viktigaste pusselibiten fanns men det gör den ju inte än... argh.

hjäääälp :O


I forgot to tell you...

eller rättare sagt. jag minns inte om jag berättat för er eller inte.

för några veckor sedan var jag ju och provred en 5-åring som jag ev. skulle låna hem. en himla söt liten krabat var det. men jag minns inte om jag berättat för er hur mitt beslut blev gällande om jag ville ha honom eller inte?!?!

i alla fall, jag skriver en gång till om jag redan gjort det. jag valde att tacka nej till den hästen. tyvärr blir han för liten för mig. så vi fortsätter letandet helt enkelt :)


ännu mer myyys. (BILDBOMB)

fick ännu lite fler bilder på söthästarna i hagen :)


myspys i hagen (BILDBOMB)

vi var och kollade till hästarna igårkväll. de är så söta tillsammans och jag blir bara helt lycklig inombords när jag kommer dit och möts av två helt och hållet nöjda hästar. härligt är det.

skulle smörja in kallebus lilla mule, spraya på flugmedel och kolla så de mådde bra helt enkelt.

blev lite foton med på söthästarna. :)


shoppat lite till.

stannade till på hööks och shoppade lite när vi var i halmstad i helgen hos min syster, blev lite shopping där med. ville klämma på de anatomiska betten men de hittade jag inte :(

men liiite fick följa med hem, kommer troligen göra en beställning också :P shoppade ju en del på börjes med nyss, plus från my horse så får väl hålla lite i plånboken höhö.

men det här fick i alla fall komma med hem. toksnyggt tycker ju jag.


I have to decide...

usch, jobbigt det är ibland. jag måste ta ett beslut i helgen. men jag vet inte vilket beslut som är bäst. jag vill ju verkligen och det är ju super att jag fått detta erbjudande. men det är ju den viktigaste pusselbiten i det hela som saknas. annars kan jag ju inte nyttja erbjudandet. det blir som att köpa en skolåda men utan skor.

jaja, jag får fundera på saken :)


bara för att kalle är så söt på denna bilden från förra sommaren :)

istället för att beställa från hööks...

... så kommer jag åka dit :D:D:D:D weeeeeeeeeeeeiii.

kommer nog inte köpa allt på min önskelista, sakerna till mig lär väl få vänta. är sååå mycket roligare att köpa nya grejer till kalleman. tycker ni också det är roligare att köpa till hästen än till er själva?

idag är en sån dag då jag är så sjuuuukt glad att det var jag som valdes ut bland mer än 100st som svarade på kalles annons.


kaloescha, det finns ingen som du. och jag skulle aldrig byta ut dig mot någonting i hela världen.

you are...

... perfect.


lite shopping...

åkte till börjes idag för att köpa mina stigläder med t-spänne som äääntligen kommit. och jag råååkade visst få med mig lite mer ;)

köpte förutom det på bilden också en fleecehuva men den glömde jag fota. :)

ofodrat regntäcke, var på rea och jag behövde ett reserv :) och den utgående färgen som jag köpte var myyycket finare än de nya färgerna :)
stiglädrena
gröna lindor :D:D:D


lite shopping...

åkte till börjes idag för att köpa mina stigläder med t-spänne som äääntligen kommit. och jag råååkade visst få med mig lite mer ;)

köpte förutom det på bilden också en fleecehuva men den glömde jag fota. :)

ofodrat regntäcke, var på rea och jag behövde ett reserv :) och den utgående färgen som jag köpte var myyycket finare än de nya färgerna :)
stiglädrena
gröna lindor :D:D:D


med kandaret på.

idag körde vi ett dressyrpass med kandaret. kalle är alltid så söt och rolig när man tar på kandaret för han håller på och joxar och tuggar och gapar och tror att han kvävs eller nåt i början :P sen inser han att han inte gör det och då står han som vanligt. sötplutt.

dressyrpasset gick bra, kalle var pigg och glad och arbetsvillig. utebanan var på gränsen till blöt på vissa ställen så vi höll oss mest på ovandelen av banan... red väl på en yta som ett 20x60-ridhus eller så :) dock var ju så klart alla hinder på den ytan där vi red men de var bra för då kunde vi använda dom som "bokstäver" när vi gjorde olika övningar. brabra.

pannbandet jag blingade är tokfint. det syns kanske inte hur mkt det verkligen glittrar på bild men i verkligheten... mums :)


ojojoj vad kalle ser taggad ut för ridpasset :P


efter ridpasset ser han bara helt nöjd ut. sötaste kalle.

en liten roadtrip.

idag ska jag iväg på en kort roadtrip är tanken. det blir ääääända till tingsryd, haha!

de har nämligen äntligen (!!) fått in stiglädrena jag tjatat om i månader... weiwei! PLUS att de har gröna lindor. så det ska inhandlas med. weiwei.

sen kommer jag nog rååååka göra en beställning på hööks med om jag inte åker dit imorgon då :) det är ju fri frakt nu också om ni missat det :)

planer för dagen?


en gammal foderhäst, diego, fick vara med på bild idag. han var en söt en. när han hade fått nåt gott ställde han sig med tungan lite halvt hängande utanför munnen och suttade på den :D

your help...

haha jag behöver hjälp av er hela tiden känns det som ;)

nu är jag på jakt efter ett beige ofodrat regntäcke. billigare variant då kalle ändå tar sönder ;) hööks täcken och bucas passar iaf inte på kallebus.

såååå nån som sett? :) det nuvarande ofodrade täcket sjunger på sista versen nu så...

(och mitt internet har typ lagt av helt. jag är bara så sur !!! )


en lång regnskur.

idag på vädret sa de att det kunde komma någon regnskur. det var en himla lång regnskur isåfall för det har regnat konstant i 3 timmar. :P
kallebus fick ett tömkörningspass idag. vi valde att va i ridhuset (älskade ridhus!!) eftersom det fullkomligt öste ner ute... kalle tyckte det var lite läskigt att vara i ridhuset för de hade vattnat så det var lite mörkare underlag här och var där det var blött :P tokhästen.
vad gör ni idag? har ni roligare väder än här kanske? :)
förra sommaren.

off I go...

nu ska jag ta bilen och köra till kallebus. har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på idag än. om det inte regnat i natt och är torrt på marken funderar jag på ett tömkörningspass hemma i stallet på gräs :)

annars blir det kanske en tur i skogen. jag får se, jag får se.

har ni alltid speciella scheman ni följer? jag har inte det, jag brukar känna av lite både på kalle och mig. verkar han pigg och så kör vi kanske ett dressyrpass. verkar han lite trött så blir det en skogstur... man kollar dagsformen helt enkelt och väljer utifrån det!


oh what a feeling.

åååh åh åh. idag var ett sånt pass då jag aldrig ville sluta rida. hade tänkt mig ett lättare pass och jobba kalle låg i formen och känna att han jobbade i hela kroppen. och vilken känsla vi fick! underbart...

jobbade honom först väldigt länge i skritten för att riktigt känna att vikten låg på bakbenen och att han bar sig själv. och sedan jobbade jag vidare på det i traven och galoppen också. och kalle var bara såååå fin!! och jag måste verkligen lägga av med mina ovanor som ett kolla ner på skuggan (!!) på kalle för så fort jag har blicken uppe går det mycket bättre :) vet inte ens varför jag börjat kolla ner på skuggan :P

blev mycket skritt i mitten av passet också. kom en annan tjej på en nordis så vi snackade lite om allt möjligt. riktigt söt är den nordisen tycker jag allt :)

åååh. längtar redan till nästa dressyrpass. tänkte ta ett pass med kandaret snart igen med bara för att känna lite på det. var ju några månader sen nu :o


ingen bild från idag... men idag var vi välmatchade i grått ändå. fast ett annat grått schabrak och gråa skydd istället för lindor ;)

ETT MÅSTE!!

hittade en sak i höökskatalogen som jag bara MÅSTE köpa inför vintern. jag har länge velat ha en sån och en tjej som stod i stallet tidigare hade en sån. och jag var bara sååååå avundsjuk på henne. den känns oslagbar på vintern, speciellt för mig som är så frusen av mig :)

det jag pratar om är... en fleecehuva :D


bild lånad från hööks.


kladdkalle.

kalle har en tendens att smutsa ner mig otroligt mycket i stallet hela tiden. speciellt duktig är han när det är tävling. då ska han gärna stå med huvudet nära mig så jag får härligt slem över ridbyxor och kavaj :P

sååå nu är båda mina kavajer helt nerslemmade. får bli tvätt av dom. :)

någon med samma problem? :P


upp och ner...

... ner och opp. så såg mitt ridpass ut igår. hoppa upp, hoppa av, hoppa upp, hoppa av, hoppa upp :P

kalle och jag hade klättring på schemat och det är lite småläskigt där vi klättrar. backen upp är en brant ganska smal stig. när vi ska ner så tar vi inte samma väg men det är ändå läskigt. för att komma till nerförsbacken måste vi gå ca 20 meter precis vid ett stup. och det är liiite läskigt måste jag säga. det är nämligen ett plank på ena sidan, själva vägen man har att gå på ca 1 meter bred och på andra sidan är stupet. så det gäller att hästen går fint och inte gör nåt knas.

kalle var inte alls rädd för att trilla ner för stupet när vi hade klättrat upp första gången igår. vi började skritta längs med planket men mitt i alllt börjar kalle studsa och sen VÄNDA där. jag kan säga att jag blev gaaanska rädd. så jag hoppade av och ledde honom istället. det kändes tryggast så. när vi hade kommit ner igen så hoppade jag upp igen och så klättrade vi en gång till. när vi var uppe på toppen så hoppade jag av och ledde kalle. så det var ett himla hoppande upp och ner :)

annars var kalle taggad igår kväll, som alltid. jag förstår inte var den hästen får sin energi ifrån :) men jag älskar det.

vad gör ni idag?

what happened?

hmmm. igår hade jag helt plötsligt 20 extra läsare. vad hände? :)

var jag länkad nånstans? :o

eller var kom alla ifrån? :)

himla kul i alla fall, jag hoppas ni kommer tillbaka !

kram på er alla.


kalles lilla mule får jag smörja in flitigt nu. han bränner sig på den, stackarn...


istället för falsterbo....

... så köpte jag mig ett schabrak till kalleman. himla härlig färg och till ett himla bra pris :D

men okej, nu har jag ett stort akut problem som jag hoppas nååågon kan hjälpa mig med.

jag behöver ljusgröna lindor !!! men vaaaaaaaaar kan jag hitta? i fleece ska de vara :)

help help help :)


nya köpet. det som ser beige ut är också lite grönaktigt :) och så hibiscruben fick va med på bild, haha.


nya höökskatalogen.

nu har nya höökskatalogen kommit och nyheterna börjar ploppa in på hemsidan. jag tycker alltid det är sååå spännande när de nya katalogerna kommer :D

jag har redan hittat en sak jag ska inhandla. ett grönt dressyrschabrak. ska försöka hitta matchande lindor till det också nånstans, om inte hööks kommer ha matchande lindor i den nya collectionen.

tycker ni också det är spännande med nya kataloger? :)


mysigt.

tänk vad mysigt det är att rida ut i skogen. fick sällskap av pauline och brink idag. jättehärligt att rida ut ensam med men ändå roligare att ha sällskap så man kan prata.

kalle inledde alla galopper med ett bocksprång. så söt är han, min tok.

kalle och brink funkar faktiskt himla bra ihop. det är skönt. :) inte för att kalle är knepig med någon häst men brink godkänner kalle och det är ju bra hihi :D


jag måste verkligen skaffa nya bilder...

bada med häst.

åååh jag blev så sugen på att bada med kalle när jag fick en kommentar från sara att hon hade gjort det.
jag har ju aldrig gjort det med kalle men är verkligen så sugen!

DOCK måste jag hitta nån att försöka tillsammans med, nån med en häst som gärna går ner i vattnet. för kalle är en liten mespropp ibland ;)


min buse...

hahah kallebus var verkligen lycklig igår när han fick hoppa :P heltokig rent ut sagt. rejsade runt stora utebanan som en galning. jag hoppade i min dressyrsadel och jag kan säga att det var iiiiinte bekvämt nu när jag vant mig vid hoppsadel. usch :P

det blev mycket bakutsparkar och bocksprång idag. sötaste bus... och då hoppade vi ändå bara 50 cm kanske :P

älskar kalles livsglädje. den gör mig verkligen lycklig.


3 favoriter.

lite komiskt ändå att mina 3 favoriter i grand prix-hoppningen från falsterbo ALLA är holländare... ja och vad som är ännu mer komiskt är ju förstås att kalle är det. jag gillar helt enkelt den typen av häst ;) och jag fick mina favoriter INNAN de sa att de var holländare.

dessa 3 tokgillade jag:

VOSSTYSON


och så förstås... TORNESCHbilder lånade från google.


waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

okej. nu är jag REDAN nervös. åter igen har vi anmält oss till en msv c:2. den förra ställdes ju in, för den klubben som skulle ha tävlingen då hade dubbelbokat. men nu nu nu har vi anmält oss igen.
JAG ÄR SÅ SÅ SÅ SÅ SÅ NERVÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖS! och då är det ändå mer än en månad kvar :P
framridning till msv c:2 programridning anordnad av smålands ridsportförbund med riktig regional domare :)

sista sändningen.

sitter och väntar på den sista sändningen från falsterbo nu. :) har missat typ allt hittills så :P
sen blir det att köra till finaste kallebus. har varit och klappat på honom en sväng och gett nytt vatten och sprayat på flugmedel tidigare idag när vi var på väg mot sjön. dock hade kalle inga insekter alls på sig då och det var mitt på dagen. GILLA !
ikväll kaaanske vi ska hoppa. wiho!
kallebus med förra ägaren. :)

falsterbo...

... blev inte av i år. menmen. det kommer nya tillfällen. jag planerar faktiskt att åka till globen i vinter och kolla horse showen där. har aldrig blivit att jag åkt dit heller :o

carpe diem, hip hop eller holland. det är frågan :o

fick en fråga...

... om jag letar en ny häst för att ha att hoppa med.

så är inte fallet.

jag har aldrig varit hoppryttare, kommer aldrig bli :)

det är dressyren jag brinner för !! :)

ikväll...

... så blir uppdateringen inge bra. ska ut och äta nu med sambons syster och hennes man. treevligt, blir grekiskt ikväll.

och solen skiner och jag går i klänning. livet är bra.

dock är jag sur för att flugtäcket jag skulle köpa till kalle idag typiskt nog var slut i hans storlek :(

all I want for christmas...

... is something like this ;)är det värt det?

har ju inte blivit nåt falsterbo för mig då jag jobbat hela veckan..men vill ÄNDÅ ner... är det värt att åka ner imorgon ? nån som varit där sista söndagen? tänkte om många utställare åkt hem då kanske? vill ju se om  man kan göra nåt fynd... :)

tell meee.. :O

älskade...

tömkörde kalle igår kväll och vi travade och galopperade lite över en cavaletti. kalle tände till ordentligt och jag märker verkligen att han saknar hoppningen. så på söndag ska jag nog skutta lite med honom. allt för min store bäste vän. allt för dig, kaloescha.


är du glad, är jag glad. mår du bra, mår jag bra.

min charmör.

kalle var så söt i stallet ikväll. en kompis hälsade på tillsammans med 2 kompisar till henne. och vi stod och pratade lite. kalle deltog på sitt sätt i samtalet. han gäspade, nosade, frustade, halvsov och gnäggade efter maten. hela tiden stod han där i vår "klunga". sötnosen..

gulligt var det när han kollade bort mot fodret och gnäggade och gnäggade sådär dovt som han brukar göra när han vill ha mat... som om han trodde att maten skulle komma flygande av sig själv för jag stod ju hos honom i boxöppningen :P

sötbuskalle.

duktig frida.

jag var flitig i stallet igår. kalle fick vila för det var så hiiimla varmt och klibbigt. så medans kalle stod och mös i stallet så smorde jag hoppsadeln, hopptränset, tömkörningstränset, hoppgjorden och den andra lädergjorden till hoppsadeln. jag städade också mina skåp och hyllor.

kalle fick också en riktig genomgång med massageborsten. det uppskattade han :)

tycker om att pyssla i stallet. det är mysmysmys.


köpa ny eller inte?

jag ska sälja min hoppsadel då kalle växt ur den fullkomligt. så nu velar jag om jag ska köpa en ny, eller om jag ska skippa det... vi kommer ju inte hoppa några lokala hoppningar mer, utan bara skutta på klubbhoppningar. jag KAN ju hoppa i dressyrsadeln i värsta fall, kalle och jag hoppade 110-banor i dressyrsadel innan så :P

hur hade ni gjort? vill oavsett inte lägga MASSA pengar på en hoppsadel, samtidigt som jag trivs bättre i hoppsadel i skogen. sååå ledsen för att kalle växt ur hoppsadeln, jag älskar den :(


snyggt, kalle :P

jag upptäckte en sak.

var inne och kikade på blup idag. och då såg jag att tävlingsresultat från tdb syns där nu. kanske varit så länge men de va inte så sist jag va inne :P himla kul tycker jag i alla fall :D:D
håller ni inte med? :)
och varför jag egentligen var inne på blup... jaaaa... :P

ett hopp ner.

på vår nästa tävling som är i slutet på juli kommer vi hoppa ner ett steg i klasserna igen. vi kommer då rida LB:3 och LA:3 igen som vi red mycket förra året... det känns faktiskt lite "dåligt" på nåt sätt. vi vill ju UPP UPP UPP!! men denna tävlingen brukar vi alltid åka på, bra ordning,  fina banor och ja, vi trivs där helt enkelt :)

sedan får vi se om vi kommer rida med i div 2 eller inte. jag velar angående det också. det brukar bli så lååånga resor och låååånga dagar. visserligen har de ändrat det i år men ändå :) plus att vi egentligen satsar på högre klasser än LA:3 nu :) men vi får se, vi får se!

ska ni tävla i lag i höst?


och förlåt...

... men mitt internet är inte vad det borde vara så era kommentarer ska jag försöka svara på ikväll om mitt internet behagar fungera :P alternativt om jag åker till föräldrarna och fixar det :)

men fortsätt kommentera, jag svarar alltid! och får ni inget svar så är det med största sannolikhet på grund av att mitt internet inte är som det borde så man vet aldrig om kommentaren skickats eller inte :P

det här med bloglovin.

jag tycker bloglovin är en skitbra grej. jag följer mina favoritbloggar där så det är enkelt att se om de uppdaterat. nu har jag varit dålig på sista tiden att lägga dit mina nya favoriter meeeen ska ta tag i det nån gång.

det jobbiga med bloglovin däremot är om man inte hunnit logga in på ett par dagar. då har man typ 204350346 inlägg att läsa (överdrev kanske liiiite där). och man bara känner att det kommer ta flera timmar :P

vad tycker ni? :)


hihi sötkalle.

Jag äf sjukt sugen på att åka till falster...

Jag äf sjukt sugen på att åka till falsterbo . Lördag kanske?


1 st kalle på vift.

idag var kalle en busig häst. när jag ska släppa ut kalle och hans hagkompis brukar jag alltid först ta ut kalle i stallgången och "parkera" honom där, lös, med grimskaftet över halsen. sen går jag och tar den andra hästen och ställer i gången bakom kalle. därefter så tar jag tag i kalles grimskaft och sen går vi. från det att jag ställer kalle i gången till jag står med andra hästen i gången så dröjer det kanske 40 sekunder och det har alltid funkat bra.

men idag så gick det inte riktigt som jag hade tänkt. för när jag hade tagit ut den andra hästen i gången och skulle ta tag i kalles grimskaft så GICK HAN UT ! :P

fast kalle var ingen bra rymmare. han gick runt lite förvirrat på stallplanen och kikade. sedan så skakade han sig för en fluga och grimskaftet trillade ner. ni som känner kalle IRL vet att han är livrädd för grimskaft, longerlinor, vattenslangar och allt sånt. han tror väl att det är ormar eller så.

och det var ju kanske tur ändå att kalle är så rädd för grimskaft. för när han såg grimskaftet hänga vid marken så blev han så rädd så han inte vågade röra sig och stod bara och vrålglodde på grimskaftet för att hålla koll på det så det inte skulle anfalla. och då gick jag och tog honom, fortfarande med den andra hästen i släptåg :P


på allvar.

nu ska jag nog faktiskt börja kolla efter en egen transport på allvar :) för en liten lagom peng :) vore så skönt ändå att ha en egen transport...

kraven jag har är inte så många ändå, förutom att det ska vara helt osv:
 
*boggie
*mjuk mellanvägg
*möjlighet att ha lång bakbom
*kunna köra med b-kort med min bil förstås :P

jaa, inte så mkt krav så nu ska här letas :)


film då.

här kommer filmen från tävlingen. tyvärr är kvaliten inte så himla skoj då vi inte var riktigt överrens med kameran :P

meeen i alla fall, la ihop både LA:3 och LA:4 på samma film.


egentillverkade flugmedel.

jag blir tokig på alla flugor, knott och mygg. tycker knappt ens ultrashield biter på allt just nu!!

så jag fudnerade på alla dessa som tillverkar sina egna medel.

hur funkar dom?
hur lång verkan?
vilka ingredienser?

in med era tips nu :)

bra semesterval...

... men ändå inte! tog ledigt denna veckan från mitt jobb för att kunna åka till falsterbo. men nu har jag fått jobb på sommaren på min praktikplats såååååå jag jobbar ju ändå :P TYPISKT!!

får se om jag kan åka ner där nåt ändå!

ska ni dit? någon som varit där i år redan kanske? :)


Gissa vad? Mitt internet funkar inte...

Gissa vad? Mitt internet funkar inte...


några bilder till då.

ska visa nååågra bilder till bara, sen får det räcka. jag har ju spammat nya bilder nu den senaste veckan, men hoppas ni tycker det är kul att se :) man får ju ändå passa på när någon kan/vill fota/filma :)

TACK SUSSI för allt idag. foto, film, lugnande av mina nerver, pepp, tips och ett trevligt sällskap!inför LA:4:


lite bilder från tävlingen.

tänkte visa några bilder från tävlingen :)
HAHA gillar mitt ansiktsuttryck på bilden under :)finaste kallebus.tävlingen!

tänkte skriva lite om dagens tävling. kommer filmer sen och ev. någon bild :)

LA:3

kalle var väldigt mör i denna klassen. och flugorna irriterade honom massor. jag red och red men det hände inget. vi klarade oss igenom programmet med lite småmissar som mellantraverna (som alltid), dåligt skrittprogram på grund av att kalle inte gick fram för han tyckte alla flugor va så jobbiga men annars helt okej. fick ju därför en del 5or som drog ner procenten plus att framåtbjudningen blev en 5a (med allt rätt!). men jag är nöjd.

Procent: 63,23

Slutkommentar:
Kunda visa mer elasticitet och bakbensaktivitet. Ganska stadig i formen och lydig. Lycka till!

LA:4

första gången vi red en la4. kalle var här lite piggare men ändå inte riktigt sitt vanliga jag. jag fick jobba mycket. här började vi starkt med en 8a på inridningen. för att sen få dåliga mellantraver och dåliga bakdelsvändningar. annars ett okej program! jag är jättenöjd med vårt resultat ändå, det var ju faktiskt vår första gång :)

Procent: 60,24

Slutkommentar:
Kunde visa mer bakbensaktivitet och elasticitet. Kunde vara mer eftergiven. Blev bättre mot slutet. Lycka till!


vilken dag!!!

ojoj vilken händelserik tävlingsdag. den innefattade både panik, svett, insekter och en felkörning :P

morgonen började med att jag steg upp 04:55 och åkte till kalle. där blev det att mata honom, packa in det sista i transporten och knoppa. sen kom sussi och vi skulle lasta. kalle gick på fint och allt var frid och fröjd men sen fick kalle plötsligt panik, typ som att han fick cellskräck. så han la sig på väggen och hade sig, så vi fick lasta ur honom. grejen var att det var en transport med "hård" vägg, han har mest åkt med mjuka väggar när jag haft honom och han verkade helt enkelt inte gilla den :o så vi breddade och lastade på nytt och då gick allt bra. men jag var helt chockad...

på tävlingsplatsen var kalle dyngsur av svett. det har varit en varm dag , klibbig liksom. och både kalle och jag har svettats som grisar :P jag hade hyrt box så kalle fick stå därinne lite och äta och dricka, vi var ändå lite tidiga. kalle passade på att bo in boxen ordentligt och hade sen spån ÖVERALLT. men han är så söt så det gööör inget.

i övrigt så tyckte kalle inte alls om insekterna. det var väldigt MYCKET flugor och mygg och knott och bromsar och allt vad det var som kalle fullkomligt avskydde. han gick bara o skakade o skakade. till första klassen var han superdupertrött. han var nog mör efter den turbulenta morgonen och en lång resa i värmen på det. till andra klassen var han lite piggare iaf :)

när vi skulle köra hem missade vi avfarten så vi körde några kilometer åt fel håll. så vi fick vända och köra tillbaka :P

mer om själva klasserna kommer.

min hemliga dag.

ihihhihi. jag var ju lite hemlig igår.... och ja, okej då. jag ska avslöja för er vad jag pysslade med. jag provred en häst :D :D jag ska INTE göra mig av med kalle så det behöver ni inte oroa er för. honom släpper jag inte frivilligt. han är ju min ögonsten och min stolthet :)

men jag har alltså funderingar på att skaffa en till på foder :)

såååå det var det jag pysslade med. håll nu tummarna för oss för vid det här laget är vi nog i full gång med att tävla, eller kanske till och med redan färdiga!


för idag...

... är det tävling som gäller. så håll nu era tummar för oss :D

avfärd redan halv 7 från stallet... puuuh. så ni kan nog förstå att detta är ett tidsinställt inlägg. jag är taggad till tusen och hoppas att programmen sitter !!!


så olika.

hihi kalle kan verkligen vara så olika från dag till dag. igår red vi dressyr på utebanan och kallade hade en gas men ingen broms. det var bara framåt som gällde liksom!

idag blev det ett pass i skogen inför morgondagens tävling och vi övade på de där tempoväxlingarna och övergångarna som inte alls funkade igår. hur tror ni det gick? SUPER hela tiden :P kalle svarade jättefint både framåt och bakåt och jag bara njöt. och det var ju dessutom extra härligt att komma ut i skogen tyckte vi båda två.

har ett missat samtal med från något okänt nummer. undra vad det gäller. iiiiiiiiiiiiiiiih !


ett nytt försök.

gör ett nytt försök på börjes idag och hoppas att de ska ha fått in mina stigläder :P

IMON ÄR DET TÄVLING IIIIIIH. och LA:4 var knepigt att lära in.. får plugga mer idag :D


BILDBOMB DRESSYRTRÄNING, del 4

okej, detta får bli de sista ;) ska inte tråka ut er mer hihi!


kalle + flugor

kalle + flugor = INTE OKEJ !


NERVÖS.

är galet nervös både för imorgon och söndag. iiiiih.
ikväll ska jag plugga program och umgås med mam och pap. jag gillar !!!

Bra halter?

hahahaha. så klockrena bilder på halterna. kalle är söt men på ena bilden ser jag ut att säga "blev den braaaa?" och kalle glor på allt annat... och på andra är jag upptagen med att berömma kalle :P


BILDBOMB DRESSYRTRÄNING del 3

more pics ;)

ännu fler bilder från träningen i tisdags.RSS 2.0