a secret.

tänkte jag skulle avslöja en hemlis som jag smusslat med en tid. tyvärr så blev inte utfallet som jag hoppades, men just i det här fallet var det nog bäst så, då det helt enkelt inte uppfyllde förväntningarna.
 
som många säkert kunnat gissa så har vi kollat på en gård som är till salu. men som sagt, det blir inget med den!
 
vi får leta vidare :)
 
 
IMORGON ÄR DET TÄÄÄÄÄVLINGSDAGS!
 
 

beslut: vår!

i måndags beslutade jag mig för att det är vår. då åkte snösulorna nämligen ur! så hoppas nu att det inte blir något mer bakslag!! 
 
i morse var kalle och busade av sig i ridhuset. nu när vi inte kan rida ut (hårt/isigt) så känner man att han har mycket energi som behöver få komma ut. han behöver liksom få rejsa av sig! 
 
och SOM han busade och sprang!! han var så söt, galopperade TOKSNABBT och studsade hej vilt. och man såg hur skönt han tyckte det var. min skatt! <3
 
things will never be the same again.

kaloescha.

 
you complete me.

det bidde inte guld...

... det bidde inte silver heller. det bidde inte orange och det bidde inte turkos. det bidde något annat!!! men vilken färg det blev tänker jag inte avslöja nu ;)
 
det gäller alltså nya pannbandet till dressyrtränset. gällande schabraket så bidde det inte ens vitt ;) 
 
har för övrigt en kaotisk vecka. MASSOR att göra, för lite tid!!
 
 

fina ganci.

om bara några veckor så ska fina ganci föla. jag väntar med spänning på vad som ska komma ut. hoppas hon nedärver sitt underbara psyke. 
 
spännande är det och jag väntar och väntar på att få bild på fölis!! 
 
finaste flickan <3

kräsen häst.

igår kväll fick jag sms från kvällsfodraren att kalle inte ville äta sin mat. jag hade då varit där en timme tidigare och då åt han med god aptit, vi var ute 45 minuter i skogen och han hade också då haft en hög.
 
men vid kvällsfodringen ville han inte äta upp sitt kraftfoder (betfor + uppblötta proteinpellets), inte sitt hösilage. provade att ge honom hö och då hade han ätit en tugga men sen ville han inte ha det heller. vände rumpan till och suckade bara... 
 
jag VET ju att kalle på sistone blivit lite kräsen och kinkig med maten. kanske är det baksidan av att han får så mycket mat han vill ha :) men jag tycker det är viktigt att han ska få äta så mycket han vill, han behöver det för att inte tappa vikt och för att hålla magen i trim! 
 
så vi åkte ut till stallet senare på kvällen kring 22:30 och då stod kalle där glad och social i sin box. hösilaget och kraften låg fortfarande kvar men han hade 3 nya högar och verkade tycka det var jättetrevligt att vi kom ut på besök! provade mata med ny tuss hösilage och en tuss hö men det passade inte. men morötter däremot, DET var han sugen på och åt med god aptit. även fibergi mumsades gärna! så det var ingen kolik, bara en kräsen kalle som helt enkelt var sugen på nåt annat ;)
 
var i stallet nu på morgonen också och kollade till och han hade då ätit upp sitt natthösilage. skönt!
 
bara det bästa är gott nog åt min finsmakare kalle!
 

spännande helg.

har en spännande helg framför mig. hoppas få ut något av den!!
 
<3

kan hästar sakna?

ja, hur pass mycket kan hästar känna egentligen...?
 
kan de sakna en period i sitt liv som de kanske trivdes med bättre? kan de sakna hästar som varit dem nära tidigare? kan de sakna människor som tagit hand om dem tidigare?
 
jag börjar fundera på om de faktiskt kan det... det verkar så.
 
 
 
it is hard that you're not around. looking around to see you every day. but you will not return. ever. some day I hope  I'll understand. this isn't fair...

bock, bock, bock!

igår var vi på dressyrträning igen. vädret var inte riiiiktigt så skojjigt, snön yrde och vägarna kändes inte heeelt bra att köra på!
 
vi jobbade mycket med skolor och övergångar. vi red också igenom msv c:2 igen och min tränare sa att om vi rider så som vi rider på träning och inte får de här oturliga missarna så ska vi lätt hamna över den magiska gränset (62 %) och det känns så faktiskt! kul! så hoppas vi sätter det nästa gång.
 
jobbade mycket med övergångar som sagt mellan mellangalopp - samlad galopp - ökad galopp - arbetsgalopp etc etc. i början gjorde jag lite sävliga ökningar men sedan bestämde jag mig och kalle reagerade med att bocka som en tok, haha!! och så fortsatte det delar av träningen med en bockande kalle. han är så söt! 
 
svettig häst och svettig ryttare sen... längtar redan till nästa träning! 
 
åkte dessutom ensam för första gången med nya transporten (andra gången han åker i den) och det gick galant. LYCKA!
 

guld eller silver?

ska fixa nytt tävlingsschabrak och velar nu om jag ska ha guld eller silver som detaljfärg... aaahh!
 
vad tycker ni? på min mörkbruna kalleman :)
 
vi har silver på kandarets pannband, men har både ett silver och ett guld-schabrak. så för kandarets skull spelar det ingen roll ;)
 
edit: ska alltså även skaffa ett nytt pannband som det ska matchas med... och har då tänkt guldiga eller silvriga swarowski-stenar!

from one minute to another...

... life can change so fast.
 
trying to understand. but all I can do is cry...

film - msv c:2

så kommer då filmen från tävlingen.
 
var som sagt inte riktigt nöjd med känslan; stora missar i båda öppnorna, inga bra halter (sneda), lite brallig i galoppen, dåligt andra enkla bytet, fick inte till bakdelsvändningarna. men vi gjorde det bästa vi kunde idag, finaste kalle och jag. :) och vissa delar av programmet kändes ändå väldigt bra :) 
 
kommentera gärna, vi tål det!! 
 
 

mitt kinderägg.

ja, som tidigare nämnts är kalle som kinder överraskning när man är på tävling - man vet aldrig vad man får!
 
idag var vi iväg på regional dressyrtävling. första tävlingen med nya transporten för övrigt. kalle knatade på nästan direkt; det som gjorde att han INTE gick på direkt var vår fina stallkompis och hästskötare för dagen som stod lite bakom. kalle har ju vant sig nu vid att vi åker mycket själva; dvs ingen mer människa bakom som hjälper till vid lastningen. men när han insåg att hon inte skulle göra något gick han glatt på :)
 
 
på framridningen var vi inte riktigt ense. kalle var stark och lite loj och jag försökte med alla de sätt att lossa och få engagemang i honom. mot slutet kändes han ändå helt okej. så började det bli dags för min tur och vi tog av benskydden. marie gick in på läktaren och gjorde sig redo och vi skulle köra sista finliret. men när benskydden åkte av så blev kalle helt plötsligt helt knäpp. han bockade och studsade och skulle inte göra någonting rätt; bara studsa :) och även inne på tävlingsbanan så var han spänd och lite studsig.
 
programmet i sig fick vi inget riktigt flyt i pga kalles spändhet. öppnorna blev riktiga missförstånd, slutorna blev dock bättre. och vi fick liksom inte till det helt enkelt, hade ingen vidare känsla...
 
slutprocenten blev 57,778 och det kändes ändå helt okej med tanke på att det inte kändes så bra.
 
när vi skulle hem så knatade kalle på transporten som ingenting; och det var inte ens jag som ledde på honom utan marie. finaste bus!
 
dags att ladda om i två veckor till nästa tävling :)

kalles godkännande.

imorgon är det dags för kalles godkännande av den nya transporten. vi har ju tidigare alltid lånat transport av andra, mestadels av en stallkompis. och kalle är väldigt kräsen när det gäller transporter. det är vissa speciella krav som måste uppfyllas! :)
 
så imorgon får vi se vad kalle tycker om sitt nya alldeles egna åk, hihi! :)
 
FÖR IMORGON SKA VI PÅ TÄÄÄÄÄÄVLING!!! 
 
 

dålig ovana!!

usch jag har lagt mig till med en dålig ovana i ridningen nu. jag vet inte riktigt var den kommer ifrån; kanske från tömkörningen. men det är i alla fall jääääättesvårt att sluta med den! så irriterande ;)
 
min dåliga ovana är att jag smackar... HELA TIDEN!! ibland kommer jag på mig själv med att smacka i varje steg; utan anledning. och smackar man hela tiden så får det ju ingen effekt till slut ;)
 
så nu kämpar jag för att sluta smacka, haha! :)
 
 

en avslöjad hemlighet.

ja, det har ju varit mycket smussel och hemlighetsmakeri för min del här på sistone. och idag tänkte jag faktiskt att jag skulle avslöja en av hemligheterna som jag hållt på med...
 
för IDAG var vi iväg och hämtade hem min alldeles egna transport!!! tidigare har vi alltid lånat transport men nu har jag alltså skaffat en egen. tror nog kalle kommer gilla den skarpt :) ska fixa invändiga foton också så småningom men såhär ser den ut:
 

avklarat för den här gången!!

nu tar jag av armbågsskydden, knäskydden, hälseneskydden och pustar ut för den här gången. antagligen lär det dröja tills nästa gång dessutom ;)
 
idag kl.06:00 satte vi oss nämligen i bilen och körde till gekås i ullared! :) framme kl.08 och klar strax efter kl. 10. gilla på det!
 
tycker det är kul att åka till gekås ibland. inte för ofta bara, man ska känna starkt för att åka dit när det väl blir av :)
 
i hästväg köptes inte så mycket men det som fick komma med hem:
 
* en uppsättning foderhinkar (3 st) med lock, kan man aldrig få för många av!
* krafft e-vitamin
* transportgrimskaft (används inte bara vid transporter; hänger också vattenhinkar med dem!)
* mörkblå jeansridbyxor, helskodda
* brun softpilétröja
* en borste :)
 
vad tycker ni om gekås? 
 

grym träning!

vad jag älskar att träna alltså! man får liksom alltid till det lite bättre när man har en tränare som står på marken och pushar på!
 
idag stod träning för lisa på schemat. är så glad att vi äntligen fått fast träningstid alltså!
 
kalle var väldigt fin idag och arbetsvillig. vi jobbade mycket med formen, bärigheten och påskjut bakifrån. kalle svarade fint och vilken känsla man fick när vi samlade med massa påskjut bakifrån. gilla!
 
jobbade också med en del enkla byten och skolor av alla de slag. kalle fick jobba ordentligt och han fick nog lite mjölksyra i bakbenen till slut!
 
hemma blev det stretchning och massa mat för bästa kalle! jag har världens bästaste häst! <3
 

film - msv c:2

lägger upp filmen också. vet inte om det är min dator som spökar men allt är väldigt uppspeedat i filmen. 
 
hade inga direkta stora missar men jag feg-red som sagt igenom hela programmet. blir att ta nya tag nästa gång :)
 
vi tål kritik, så har ni något att säga så säg det :)
 
 

årsdebuten avklarad.

så var då årets första tävling avklarad. den såg ett tag ut som att den inte skulle bli av då vi har riktig ISGATA på stallplanen nu när snön smälter; jag kom inte ifrån med transporten! det hela slutet med att en stallkompis man fick putta min bil med tom transport ut från stallplanen till en parkering i närheten (isfri) och så fick jag lasta på kalle där helt enkelt! :) kalle tyckte dock inte alls det var något konstigt att gå in i transporten därifrån så det var ju skönt!

på framridningen så var kalle inte riiiktigt på samma humör som jag. han hade liksom lite egna åsikter om det mesta. såhär efteråt känns det som att kalle hade en lite dålig dag. han var liksom lite småtjurig redan från början haha! :) samtidigt som han tyckte det var helspännande att vara på tävling och sådär. söte... 
 
när vi skulle gå ut från framridningen och gå till själva tävlingsbanan vågade inte kalle gå ut från ridhuset (det var ju livsfarligt). sedan vågade han inte gå in i det andra ridhuset (minst lika farligt). efter vi tävlat klart vågade han inte gå ut från ridhuset (hrrm...) och när jag skulle gå med honom och hade lossat hans nosgrimma så en rem hängde löst lite ut från sidan på hans huvud vågade han inte röra sig för han var rädd för den där remmen han såg i ögonvrån haha. mespropp!
 
klassen flöt i alla fall på helt okej. jag var dock lite mesig i min ridning och kände inte att jag helt fått igenom det jag ville på framridningen. men inga större missar men helt enkelt feg-rid rakt igenom vilket såklart drar ner överallt istället för bara om man missar på ett specifikt moment. så till nästa tävling ska jag RIDA JÄRNET !
 
slutprocent: 58,44
 

RSS 2.0