kalle höll sig i skinnet.

kalle uppförde sig faktiskt riktigt bra idag. han kikade lite och hoppade till sådär men inte mer! vi var 4 st som var ute och red tillsammans, jättemysigt! och alla med olika typer av hästar :D

ett halvblod, en saddlebred, en arab och en haflinger :)när vi skulle trava så tyckte kalle det var lite knasigt, kalle har svårt att trava med långa kliv så han försökte och försökte trava med längre kliv men det blev någon blandning mellan galopp och trav :P så vi valde galopp till slut, haha!

ikväll släppte vi kalle och citrin i en annan hage med med lite mer att äta. de var så nöjda så! eller mja, de såg faktiskt mest förvirrade ut. de travade typ i sick-sack innan de slut gav sig bort längst bort i hagen. sötisarna :)

en tokig kalle!

med tanke på hur taggad kalle var igår när jag bara promenerade med honom (han flög iväg i galopp helt okontrollerat hela tiden) så lär han var duuuktigt mycket med taggad idag! får försöka få ur honom lite energi idag :)vad har ni för planer för dagen?


ska ni dit?igår släpptes biljetterna till göteborg horse show 2011. någon som redan hunnit boka biljetter? :D vilka ska dit? jag velar lite fram och tillbaka, var där förra året och det var superkul! väldigt sugen i år med... hm, varför velar jag egentligen? :P

i år går tävlingarna 24-27 februari. jag gillar faktiskt att de lagt det tidigare, som de gjorde förra året med!

ATG-kliniken kommer till anläggningen!!!

läste precis på min klubbs hemsida att atg-kliniken i tingsryd kommer ha mottagning på anläggningen under hösten. det gillas skarpt!! :)

kalle kommer nog få sina tandisar fixade där, och så funderar jag på att göra en full-koll för att se så allt är bra, även att jag inte märker något som tyder på att han inte är bra ! men man kan aldrig vara för noggrann :)

första tillfället de ska komma är 11 september. riktigt kul och bra tycker jag!

streeeeess!

fyfasen vad jag stressar idag. toookigt! först skolan till 14:30, skulle slutat 15 men jag gick lite tidigare. iväg och hämta bilen som tydligen inte hade punka, hmmm...

sen hem, byta om och direkt till kallebus. gick en promenad me honom på 30 min, borsta, visitera, flugmedla. och så skulle jag åka in till stan och köpa något snabbt att äta. men vände när jag kom fram då jag insåg att jag inte skulle hinna äta maten...


kalleman fick sin uppmärksamhet i alla fall :)

direkt hem, tog några tuggor på en macka nu precis och ska nu byta om och köra till jobbet för jag börjar nu kl.17:30... GALET!!!

äta? det får jag göra när jag slutat kl.22 :)

skratta eller gråta?

jag vet inte riktigt vem och hur den som kom på denna idén tänkte, om han/hon ens gjorde det... givetvis är det ju inte kul när det händer olyckor men ändå, vad hade de förväntat sig?!?!

( artikeln från tidningen ridsports hemsida )

44 skadade efter nattlig ridtur

En grupp på drygt 100 ungdomar på ridläger i Tyskland var ute på en nattlig ridtur då hästarna skrämdes och många ryttare trillade av.

Det var när någon i gruppen tappade en brinnande fackla som hästarna skrämdes och flertalet ryttare föll av och blev trampade av hästar i kalabaliken som uppstod, skriver Aftonbladet. 44 skadades och en 14-årig flicka vårdas på sjukhus för livshotande skador. Ryttarna var mellan 8-17 år


kalle var ren idag, men ändå inte!

ujuj, är lite seg idag. vi har haft marknad här vilket innebär öltält och grejjer på kvällen. puh!! kräftskiva var det igår dessutom innan vi begav oss till öltältet.

igår när jeanetta och jag var ute och red kändes kalle lite oren. inte väldigt halt men stel och markerade på ena frambenet. efter att ha travat en bit blev det dock bättre (??). dock varken värme eller puls eller svullnad i benet. skumt! men han var lite snubblig över trösklar...

därför så fick han också vila idag och jag åkte ut för att borsta, visitera och springa med honom för att se om han var bättre eller sämre. och idag markerade han ingenting, han travade på med god energi och var inte snubblig. skumt :) men skönt att det bara var något tillfälligt!


min fining tidigare i sommar.

på kroppen var han dock inte ren alls. min lilla skithäst :)

Jag är så himla trött idag! Ligger bara i ...

dsc00432 (MMS)

Jag är så himla trött idag! Ligger bara i soffan, puh! Ska ut till kalleman ikväll sen med jeanetta. Jag vågar inte ge mig iväg med min bil fastän den höll luften i däcket igår. Ska köpa nya i veckan. Vad gör ni idag?


fullt upp!

sorry folks, blivit dålig bloggning idag. har inte varit hemma på hela dagen i stort sett...

kan börja med att meddela att jag fick PUNKA på väg till stallet :P suck säger jag bara...menmen, imorrn ska jag uppdatera bättre. så länge: kolla in alla mina misslyckade bilder, ni hittar dom i kategorin "dagens tema"... och jag lovar er, det kommer mera ;)

puss på er :)

dagens tema: MISSLYCKADE BILDER, del 4

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

detta var visst ett uppskattat tema så jag kör vidare lite till :) många av de värsta bilderna raderar man ju, lite synd för de hade jag behövt nu. men jag har ändå en hel del kvar i arkivet haha!

såååå, då kör vi en omgång till!


"skakar jag massor på huvudet så tror jag det blir en rolig bild!"


"om jag springer riktigt fort så hinner hon inte få med mig på bild!"


"hihi vad är det här för en kul mojäng? hihihihihi"


"yes! jag lyckades springa så fort så hon inte hann få med min framdel på bilden!!"


"jag gömmer mig, jag gömmer mig! du kan inte seee mig!"

hoppas ni gillar dom, det kommer mera ;)

tokhästen.

bara för att denna bilden är lite småsöt :)
skurat boxen: CHECK!

nu är jag allt stolt över mig själv... för idag tog jag mig i kragen och skurade kalles box... den ska ju va fräsch och nymålad när han kommer tillbaka från betet :)

väggarna var riiiiktigt grisiga på sina ställen, och speciellt då ovanför krubban. usch :D

FÖRE SKURNING:vissa fläckar gick inte bort dock men jag gnuggade och skurade för glatta livet så det blev i alla fall liiiite renare.

EFTER SKURNING:visst har jag väl varit liiiiite duktig i alla fall? :)

skärpning, frida!

nu har jag under några veckors tid planerat att skura kalles box för att sedan kunna måla om den. vi får en månads gratis stallhyra om vi målar vår box, plus att det känns fräschare... så det är en win-win situation :)

men jag kommer aldrig till skott :P men IDAG så ska jag faktiskt skura boxen. kalle ska vila idag så det passar bra att jag skurar :) ska försöka ta lite före och efter-bilder om jag kommer ihåg!hur ofta skurar ni era boxar (om ni gör det då)?
hur ofta målas de om?

kalle är ju dessutom en riiiiktig gris med maten, han kletar in den över hela väggen ovanför krubban, haha! någon som har tips mot det? :)

när jag har en egen gård...

... så ska jag ha foderautomater!! :D

någon av er som har det? jag tänkte ha det i hagarna alltså, så de får mat ute även om jag inte kan komma ifrån på dagen :)ni som har, vilken tillverkare? funkar bra/dåligt? pris? :)

ni andra, vad tycker ni om foderautomater? :D

why, oh why?

jag förstår inte varför vissa gör vissa saker... :(

Hästar utsläppta från sommarbete

Familjen Nordlander-Johansson i Edsele har för minst fjärde gången råkat ut för sabotage - någon tar sönder staketet och släpper ut deras två hästar från sitt sommarbete.

Händelsen är nu polisanmäld, då familjen är övertygade om att det är någon som släpper ut hästarna.
- Det är helt omöjligt att hästarna kan ha gjort det själva. Staketet är uppdraget och någon har lagt stolpar och tråd i en hög, berättar Nicole Johansson för TV4 Nyheterna Sundsvall.

artikeln är från tidningen ridsports hemsida .


Idag hittade vi ännu fler föl! Det tyckte ...

dsc00486 (MMS)

Idag hittade vi ännu fler föl! Det tyckte kalle om.. Denna gången var det 3 ston och 2 föl vi fick stå och kolla på. Kalle vill nog ha ett eget föl att leka med haha. Dessa hästarna gick vi alltså förbi idag när vi var ute på promenad. Skrittar alltid kalle dagen efter träning och då kan jag lika gärna skritta honom för hand! Vad hittar ni på idag?


litet filmklipp från gårdagens träning.

slänger upp ett litet klipp från gårdagens träning. kvaliteten är som sagt inget vidare eftersom vi filmade med min mobil :P men bättre än inget i alla fall!

i klippet jobbar vi mest på att ha honom i korrekt form och försöka få honom att trava med ordentliga kliv istället för att "trippa" som han gärna gör!

(och kalle var riiiiktigt taggad igår :P )


dagens ridpass! (träning)

idag var det äntligen dags för lisa-träning igen! har ju varit uppehåll över sommaren men idag så var det kalles och min tur igen! vädret var ju inte så roligt direkt så vår 30 min långa skritt till anläggningen var inte trevlig alls. kalle gick mest på bakbenen, det blåste ju halv storm!!

idag provred vi också i jeanettas isabell werth. det var väldigt ovant då den verkligen sätter en på plats. kalle verkade inte protestera direkt. ska fråga om jag får låna den en gång till och rida med ett vitt schabrak så jag ser om den trycker jämnt :)

kalle var väldigt pigg och stark idag. han ville helst springa fort, fort i början. men jag fick helt enkelt försöka sätta honom under sig så han fick börja jobba!

vi jobbade mycket på volt med att få honom att trava ordentligt med ett bra gung, med bakbensaktivitet utan att formen skulle förändras. vi fick kämpa mycket innan kalle gick med sig, han hade mycket egen vilja idag token :)

sedan red vi lite öppna längs långsidan. för att göra det lite mer avancerat så red vi sedan halva långsidan öppna och sedan direkt övergång till förvänd sluta. när vi väl kom på vad hon menade (vi gjorde allt möjligt först, både rättvänd sluta och förvänd öppna och allt va de va) så fick vi till det riktigt bra ändå! kalle svarade bra och var mjuk, lite mer energi hade jag behövt trycka fram bara :)

galoppen jobbade vi genom att rida sluta in från långsidan till medellinjen och därefter läng medellinjen och ut. det gick förvånansvärt bra, så stolt över min grabb!

det som krånglade mest idag var nog formen. kalle ville gärna ligga lite lågt men jag fick kämpa för att få upp honom. dock så märkte jag att jag kunde få honom att bära sig själv och jobba riktigt ordenligt med hela kroppen som en annan tränare sara fokuserat mycket på med oss. och på hennes träningar så har ju kalle gått i en lägre form, så han var nog lite förvirrad, stackarn! :) men jag klappade och berömde när han jobbade med kroppen i alla fall, fastän inte formen var "grand-prix-form".

kommer eventuellt något filmklipp senare, ska se om de blev något bra! filmades med mobil och det blir riktigt dålig kvalitet då :/

Träningsdags för mig och kalle! Och vädret...

dsc00479 (MMS)

Träningsdags för mig och kalle! Och vädret är inte det roligaste... Vi har ju 30 min skritt till anläggningen från sommarstallet.. Från vårt vanliga stall har vi bara 5 min så man hade ju gärna varit i vanliga stallet nu. Ute blåser det massor och regnar en del. Riktigt höstväder! Och vet ni vad jag precis såg? Riktigt illa var det.. Jo en bil körde förbi, med rutan öppen. Den som satt på passagerarsidan höll en hund i ett koppel. Så hunden sprang alltså bredvid bilen! Fy fan säger jag bara!


jag saknar mitt stall!

idag kom jag på mig själv med att jag faktiskt saknar mitt stall riktigt mycket!! kalle är ju i ett annat stall nu över sommaren. visst, det stallet är fint på alla sätt och vis, mycket modernare än vårt vanliga, och trevliga människor. men ändå, det är ju inte vårt stall på samma sätt :)
men om några veckor kommer vi flytta hem i alla fall, lutar åt att det blir någon gång i mitten på september! :) myyyys ska det bli!!! träffa alla i stallet igen som jag bara sett som hastigast sen i juli! och vissa inte ens då, utan för ännu längre sen...jag saknar vårt omoderna "avlopp" och att behöva tömma spannen hela tiden, jag saknar att se kalle lyfta benen hööögt för att inte snubbla in i boxen, jag saknar vår lite trånga stallgång där vi får passera en och en om en häst står där, jag saknar att mocka, jag saknar att väga upp hösilage, jag saknar att väga mitt kraftfoder, jag saknar vår lilla söta sadelkammare där man får gå in och backa ut, jag saknar charmen!!!tror kalle också saknar stallet litegrann faktiskt :)

tävlingssug!

åååh. jag är supersugen på att tävla igen nu! hihi. ibland har jag verkligen ingen lust alls och tycker det är skönt att bara lulla runt i skogen. men nu är jag supersugen! inte bara på alla dressyrtävlingar utan också på klubbtävlingar i både hopp och dressyr!!! väntar och väntar på att det ska komma ut datum för klubbhoppningar och klubbdressyrer på min klubbs hemsida :)

vår nästa tävling blir den 12 september. då blir det LB:3 och LA:3 för våran del! det är då också division 2 i dressyr, jag vet inte om jag ska rida för laget då eller hur det är tänkt men :)

nån mer än jag som får tävlingssug ibland?

dagens tema: MISSLYCKADE BILDER, del 3

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

och så kör vi på lite fler misslyckade bilder! är detta ett tema ni gillar eller ska jag lägga ner? :D kom bara med förslag om det är något tema ni vill att jag skriver om. de som kommer med förslag länkas i samband med att jag skriver om temat :D


hästarna trivs himla bra på betet... eller? :P

och här kommer en serie bilder när vi skulle ta fina porträtt bilder på kalle... vilket inte gick riktigt som jag hoppades :Pkan avslöja att jag gav upp porträttfotograferingen efter detta foto :P

fler bilder kommer :)

jag <3 du

jag älskar, älskar, älskar dig!


Och så provar vi sadlar igen! Suck, jag är...

dsc00477 (MMS)

Och så provar vi sadlar igen! Suck, jag är så trött på sadlar... Vi lånar just nu en kieffer av min tränare, som passar oss hyfsat bra, även om jag inte hamnar helt hundra i den. Idag provade vi jeanettas isabell werth som jag trivdes bra i och kalle hade inga protester iaf.. Så på onsdag tar vi med den till träningen så får vi se vad min tränare säger ! Hade ni med svårt att hitta sadel till er häst?


tävlingsfilm 2 , 22 augusti 2010

och så den andra filmen från gårdagens tävling. nu filmad med mobil så gick inte redigera in musik och text :)

vi rider i alla fall en LA:3. vi hade lite tappat sugen här och som ni ser är banan inget vidare efter ösregnet. och denna var riktigt bra jämfört med framridningen! tittar ni noga ser ni hur det plaskar :P (man hör det också haha) 

missar:
missförstånd inför första skänkelvikningen
mellantraverna
galoppserpentinerna blev lite ojämna bågar
och så var vi som sagt inte så taggade längre helt enkelt :)

vi landade i alla fall på lite drygt 59%. jag är väldigt nöjd med kalle, han gjorde vad jag bad honom om. och eftersom jag inte bad om mer så gav han inte mer :)skriv gärna en kommentar ändå, vi tål dåliga kommentarer också!

tävlingsfilm 1 , 22 aug 2010

nu tänkte jag lägga upp första filmen från gårdagens tävling. vi red en LB:2 och slutade på 67,33%. Kom 2a!

våra missar  i programmet var ju mellantraverna och den ökade skritten fick jag inte riktigt till heller.
men kom gärna med kommentarer, det tål vi! både bra och dåliga :P

Om det är någon som väntar på bilderna... ...

dsc00443 (MMS)

Om det är någon som väntar på bilderna... Så får ni vänta till imon! Jag stupade i säng nu efter att ha slumrat i soffan


tävlingsresultat idag!

dagens tävling har verkligen varit som en berg- och dalbana. i alla fall om man ser till vädret!!! till första klassen på morgonen var det varmt och massvis med mygg och flugor som kalle inte alls tyckte om! och till andra klassen var det ÖSREGN!

vi red först en LB:2. kalle kändes fin på framridningen, förutom att han inte gillade alla insekterna. han var lagom framåt och sådär. programmet reds utan några större missar direkt, det enda var väl att kalle inte gillade alla dessa insekter då!! våra ökningar gick ju som alltid lite sämre, men de jobbar vi vidare på :)vi slutade på 67,33% och vår slutkommentar var:

"Trevlig och lydig häst. Mer energi önskas i ökningarna; springer iväg. Prydlig uppvisning!"

våra procent räckte till en 2a-placering, 2 poäng bakom segraren :)andra klassen vi red idag var en LA:3. när jag gjorde i ordning kalle för att rida fram så öppnade sig himlen. regnet fullkomligt ÖSTE ner och det fortsatte ösa i 45 minuter (MINST!!). allt man hade på sig blev drypande blött, jag hade floder med vatten inuti stövlarna, byxorna kunde kramas ur. och kalle bara droppade det om! och för att inte tala om hur ridbanan såg ut! några som följt min blogg kanske minns att kalle kastade sig för en vattenpöl på en tävling... idag så kunde han inte kasta sig för hela ridbanan var en stor vattenpöl!!! det var helt galet!

både jag och kalle tappade lite gnistan när det bara öste ner regn. jag tappade motivationen och kalle ville bara slippa regnet i ansiktet! när vi startade så hade det slutat regna men vi var ändå inte så taggade mer.

LAn reds utan några direkta missar, förutom serpentinbågarna i galopp som blev lite konstiga vägar. vi fick också ett missförstånd när vi skulle börja ena skänkelvikningen så kalle gick emot handen. och över huvud taget så var det inte samma energi och motivation i denna klassen. vi var liksom inte så fokuserade längre, tyvärr!

vi slutade i alla fall på 59,35 % och slutkommentaren var:

"Fina övergångar. Stundtals lite matt och då blir han öppen i sin form. Planera vägarna tydligare"

vi hamnade någonstans i mitten på startfältet (tror jag :P iaf inte topp3 som blev placerade) och jag är nöjd med tanke på att vi båda "dog" på grund av ösregnet.

FILMER KOMMER !!

och taaaaack för alla lyckönskningar <3

Titta vad jag fick med mig hem! En skål me...

dsc00474 (MMS)

Titta vad jag fick med mig hem! En skål med myror på.. Hm! Kan avslöja att jag sitter utan ridbyxor och strumpor. Det har varit riktigt ösregn! Så har med mig massor med blöta saker hem. Återkommer med mer info om hur det gått idag... Så ni får hålla ut lite till!


stallet nästa!

nu åker jag strax till stallet, och sen vidare mot tävlingsplatsen! blir lite dålig uppdatering nu men ni vet ju varför :D


checklista inför tävlingen.

nu så är det mesta förberett inför tävlingen!!

kläder och schabrak tvättade - CHECK!
stövlar smörjda - CHECK!
tävlingsschabraket på sadeln med nummerlapp och rätt nummer - CHECK!
sadel och träns smörjda - CHECK!
väskan packad med extra kläder - CHECK!
höpåsar packade - CHECK!
kalles man knoppad - CHECK!
kalles ben tvättade - CHECK!
kalles svans tvättad - CHECK!
kalles svans flätad - CHECK!
kalle nattad - CHECK!

UHM, jag tror det är det jag hunnit med...

imorgon ska transporten hämtas, allt packas in i sadelkammaren på transporten, kalle äta frukost, ev. fixa knoppar som kalle förstört under natten... och seeen bär det av :)

så det kommer nog inte bli så mycket uppdatering imorgon förrän vi är hemma igen, men håll tummarna för oss!

Förhöra sig själv på programmen! Känns som...

dsc00473 (MMS)

Förhöra sig själv på programmen! Känns som jag kan båda nu, men är rädd att jag tappar bort mig imon! Så här ser det ut när jag övar i alla fall. Tycker det är lättare att rita än att bara tänka. När jag var liten brukade jag springa programmen i vardagsrummet också. Hur gör ni när ni ska öva in program?


dagens tema: MISSLYCKADE BILDER, del 2

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

då kör vi vidare med lite fler halvdåliga kort :D hoppas ni gillar dom!


huvudlös häst.


fina hinderstöd med häst bakom


en planka.


suddigt kanske?


vilken fin stallplan...

det kommer fler bilder, så håll utkik :) de värsta har inte lagts ut än haha!

Vi har strömavbrott hemma! Och jag är sjuk...

dsc00472 (MMS)

Vi har strömavbrott hemma! Och jag är sjukt mörkrädd! Mitt i filmen släcktes allt ner. Så vi gick och la oss i stället hihi. Undrar om kalle är mörkrädd.. Tror inte det!


fasta starttider, I LIKE!

fasen vad det är SKÖNT när de har fasta starttider på tävlingar. håller ni med mig? dressyr kan ju vara så knepigt annars att beräkna hur mycket extratid förutom själva programmet som tävlingsarrangören beräknat.

jag börjar förresten bli riiiiiiktigt nervös för söndagens tävling :D:D

(nu ringade jag inte in mig i startlistorna men det fanns ju bara en frida så jag antar att ni hittar mig :P)

jag hoppas kunna se både jeanetta, jenny e och louise h rida :)


dagens ridpass! (träning)

idag har vi tränat dressyr för sara igen! denna gången var vi utomhus, vilket kändes bra då tävlingen är utomhus på söndag!

vi jobbade vidare på sitsen och att få kalle att bära sig själv. vi tänker i små "lådor" som jag ska ha kalle inom. jag förstod inte alls de här lådorna förra träningen men idag så började jag faktiskt förstå vad sara menade :)

vi jobbade mycket med att samla och sedan öka på litegrann. men aldrig öka takten! jag måste våga bestämma takten! och jag måste våga få igenom halvhalterna. sara sa att jag är världens mjukaste ryttare. och det är ju bra, tycker både hon och jag. med samtidigt måste jag kunna egga upp kalle lite ibland :)

lite roligt, nu så VILL vi få fram det busiga, glada, dansande kalle. annars brukar hans brall vara något vi vill få bort hihi! men vi vill ju ha kul tillsammans, och när kalle får jobba och bära sig själv så blir han så nöjd med sig själv så! :D

när vi hade fått fram ett härligt gung, en häst som jobbar med hela kroppen och travar med en härlig takt så jobbade vi lite skolor. vi red öppna halva långsidan, och sedan en 10metersvolt och efter volten gick vi in i en sluta. sara bekräftade det som min andra dressyrtränare lisa också sagt, och det som jag med tycker; att skolorna är verkligen en barnlek för kalle! vi får dom i stort sett perfekta varje gång :) utom på tävling haha, för då blir jag lite för exalterad ibland :)

är väldigt nöjd med dagens ridpass och träning och jag hoppas jag kan få fram detta även när jag rider ensam! men sara tipsade mig om att jag måste göra lite mer hela tiden. när jag tycker jag gör max för att få honom att gå i en bra takt så ska jag ge lite mer! :)


en bild från i sommar, men inte från idag :)

vi red dessutom med spö idag vilket jag inte gjort under i stort sett hela min tid med kalle. han har varit OTROLIGT rädd för spöet. när jag tömkört med dressyrspö har jag tappat honom för han har stuckit i full panik och när jag ridit med det har han varit spänd som en stålfjäder. men vi började med att sara "klappade" honom med spöet över kroppen. först var han väldigt osäker och lyssnade mycket på var spöet var. men när han märkte att jag var lugn så behöll han lugnet. och jag kunde killa honom lite lätt med spöet bakom min skänkel när vi red. det var allt jag hade det till, till att killa honom lite. och han höll sig lugn. finaste kalleman !

blev tyvärr varken bilder eller film idag, hade ingen som kunde fota eller filma! men nästa gång vi tränar för sara mååååste jag ordna någon som filmar och fotar :D

svar på tal! (dressyrbett)

fick några frågor gällande mitt förra inlägg där jag visade bild på bettet jag tävlar med i dressyr. när jag inhandlade det bettet, efter att ha provridit med en kompis likadana bett, så var jag också osäker på om det var tillåtet att tävla med det. jag hörde från höger och vänster att det minsann inte var tillåtet och jag satt och kollade i TR men blev inte så mycket klokare.jag valde helt enkelt att kontakta dressyransvarige på ridsportförbundet för att se om det var godkänt eller inte :)

och jag fick detta svaret:¨så bettet är godkänt och jag tävlar glatt vidare med det :D


dressyrbett!

fick en fråga om vad det är för bett jag rider på när jag dressyrar.
och det är ett sånt här bett som kalle trivs bäst på :
det är ett tredelat bett med fasta ringar. i mitten är det en portal som ger viss tungfrihet! ligger bra i munnen :)

dagens tema: MISSLYCKADE BILDER, del 1

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

idag har jag valt att lägga upp lite misslyckade bilder. det är ju inte alltid man får till det så bra när man ska fotografera! jag har valt att dela upp inlägget i flera då jag har väääääldigt många misslyckade bilder att visa upp, och då har jag ändå raderat de allra värsta :P

titta och... hrm... njut? :D


är det såhär dom menar när man ska ha hästen i en låg form?


ja men... det är ju fina hinder i alla fall!


en älg bland alla hinder...?


suddigt och taget lite väl tidigt!


något är väldigt intressant åt vänster på bilden. bara hästen tittar in i kameran, men han blev i stället noslös.

mjukstartar med dessa bilder, finns mycket värre som kommer :P


Idag fick kalle en välförtjänt vilodag! Tr...

dsc00470 (MMS)

Idag fick kalle en välförtjänt vilodag! Tror han tyckte det var rätt skönt ändå! I morgon ska vi träna för sara. Ska bli kul, blir vår andra gång vi tränar för henne!


väntar & väntar...

känns som jag är inne HELA tiden på min klubbs hemsida. väntar på att det ska komma upp datum för höstens alla klubbtävlingar! men icke.... jaja, jag får ha tålamod!! :)

hade ju speciellt tänkt att vara med i några hopptävlingar med kalleman i höst. vi hoppar ju bara för skojs skull, för hans skull, och pressar inte upp på några jättehöjder om inte han känns säker! han har ju haft sin hoppkarriär liksom :)

pratade med oleg igår och vi ska sätta igång med lite hoppträningar igen. wohoo! det ser jag fram emot! och det behöver vi, kalle och jag :)
Att rida ut många tillsammans är så mycket...

dsc00468 (MMS)

Att rida ut många tillsammans är så mycket roligare! Ikväll var vi 5st som tar ute på tur, supermysigt. Kalle fick gå först och det var han så nöjd med! På bilden en av stallkatterna i kalles sommarstall! Vad gör ni ikväll?


you and me, forever and ever.


det är du & jag mot världen, finaste kalleman <3

det blir en tidig morgon på söndag... tävling!

puh, nu är startlistorna uppe till söndagens tävling. tävlingen startar redan kl.8 (varför vet jag verkligen inte då det är väldigt få starter...). och ja, så därför blir det ju en tidig morgon för oss. men man får se det positivt, det blir ju också en tidig hemfärd :)

tyckte startlistorna var lite knasiga, om nu inte vissa bett om att få det så. då sista ryttaren i första klassen och första ryttaren i andra klassen är samma person :S man kanske vill ha lite tid där emellan och ladda om...? men ryttaren kanske har bett om att få det så, då är det ju inget konstigt :)

såg sen att den ryttaren red flera hästar så det va nog därför :)


iiiiih ännu mer nervös nu :D:D

PM ute inför helgens tävling :D

nu har de lagt ut ryttar-pm inför söndagens tävling. det som jag blev glad över att läsa var att de skulle ha fasta starttider sen när den riktiga startlistan kom upp! är så mycket lättare då att planera :)inte alls många starter :o

film från programridningen!

idag körde vi alltså lite programridning. jag red igenom LB:2 och LA:3. LAn filmades av jeanetta! :) hon filmade sittande på citrin så fick klippa lite i filmen när det blev lite knasigt filmat för citrin gick iväg :P jeanetta red igenom LB:2!

kalle var för dagen lite springig men tyckte jag gjorde det bästa av det i alla fall! jag red dessutom i hoppsadeln, vilket jag inte är van vid att dressyra i längre hihi! :D

medvetna missar:
* kalle blev tittig i travvolten åt vänster pga ljus i ridhusbotten
* alla mellangångarter, jag red dom som vanliga gångarter typ :)


annars inga större fel i programmet !
tycks?


programridning.

idag blir det programridning för kalle och mig. och även för jeanetta och citrin!! kameran åker med, får se om det kan bli några bilder eller film! :)vi hörs när jag är hemma igen :)

tävlingsuppladdning!

på söndag är det tävling igen. jag brukar inte direkt ha något speciellt system jag följer innan tävling, mer än att jag gillar att tömköra dagen innan (om jag ska tävla dressyr). annars så vill jag inte traggla för mycket dressyr utan även göra annat med kalleman.

så mitt upplägg för denna veckan innan tävling ser ut såhär:

MÅNDAG (idag): hoppning (kalle var glad och pigg men vi fick inte till det så bra hela tiden, båda lite ringrostiga. var några veckor sedan vi hoppade sist... men mot slutet fick vi fina språng. hoppade dock bara ca 50cm.)

TISDAG: lösgörande och programridning

ONSDAG: skogsrunda

TORSDAG: programridning/dressyr

FREDAG: dressyrträning

LÖRDAG: tömkörning, alt. skogsrunda om det är blött (jag tänkte tömköra i gräspadocken och de vill jag inte om det regnat...)

SÖNDAG: tääääävling :D

har ni något speciellt upplägg innan ni ska tävla? :)

skjuta på allt som rör sig.

ja, ibland blir jag verkligen inte ens förvånad. man hör ju alltför ofta om jägare som skjutit andra jägare för att de trodde det var en älg eller liknande. jag menar, man kan inte skjuta på allt som rör sig. och en älg och en människa är inte direkt lika någonstans. och nu så har det hänt som jag har fruktat så länge. 

Jägare sköt häst - istället för vildsvin

En häst sköts under natten till söndagen ihjäl på sitt sommarbete i Katrineberg utanför Hampetorp. Jägaren som avlossade skottet jagade vildsvin.

Polisen ser händelsen som skadegörelse, något som upprör hästens fodervärd Lars Persson.
- Det här är en sak som inte får hända och sen att det räknas som skadegörelse är helt fel. Precis innan var en tjej ute och fodrade hästarna och här sitter en jägare och skjuter rakt ut på ett gärde. Det går en skogsstig där som folk använder. Skottet kunde lika gärna ha träffat en människa, säger Lars Persson till Nerikes Allehanda.

- Det är inget jaktbrott som begåtts och därför räknas det som förstörande av egendom, trots att det handlar om en häst, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin till tidningen.

Hästen hade ett vitt flugtäcke på sig och gick tillsammans med en annan häst i hagen. Den hästen klarade sig utan skador.

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida.

jag minns också när jag hade kalle uppstallad på min gamla ridskola. då skulle de bedriva vildsvinsjakt. vi hade alla hästarna inne den dagen (och det var väl kanske tur det... hrm!). men jägarna hade skjutit en himla massa rådjur!!! jag vet inte om jag tycker att rådjur och vildsvin är så värst lika de heller...

jag säger absolut inte att ALLA jägare skjuter på allt som rör sig, verkligen inte! då hade ju typ alla jägare varit utrotade för de hade skjutit varandra! men det förekommer ju, och det är lika illa det... :)


i mitt stallapotek (bildbomb)

har ni ett stall-apotek? :) eller köper ni bara det som behövs när det väl händer något? jag tycker det är viktigt att ha grejjerna hemma så man är förberedd om det händer något!!

det som är slut just nu i mitt stallapotek är PLÅSTER, så det måste jag inhandla.(har förutom de sakerna jag fotat lite andra saker som helosan, fyra ess-salva)

detta innehåller mitt stallapotek:

vet-flex-lindor! superbra vid bandagering eftersom de fäster så bra då de är lite klistriga :)


jodopax (använder det dock i stort sett aldrig då det dödar även de bra bakterierna... )


vaselin, idominsalva och en aloe vera-salva.


gasbindor


kompresser


sårtvätt i små flaskor, en flaska per tillfälle. sterilt och bra! och du behöver inte använda bomull eller så, utan du sprutar direkt med flaskan! :) DET BÄSTA I MITT STALLAPOTEK!


polsterbinda. använde det när kalle hade sin stora sårskada på benet. hade då först en kompress, sedan polsterbinda och därefter massor med bomull :)


febertermometer (också ett måste förstås!)


bomull i mängder! och stooort så det kan lindas runt ett helt ben vid behov.


saknar ni något i mitt apotek? vad har ni i era stallapotek? :)


lära sig ridhusbokstäverna!

idag när jag satt och skulle plugga in LB:2-programmet så kom jag att tänka tillbaka på ridskoletiden. som liten hade man svårt att rita upp ridhuset med sina bokstäver. man blandade liksom ihop allt! så på en teorilektion så sa vår ridlärare att vi skulle försöka komma på en ramsa där första bokstaven i varje ord var en bokstav i ridhuset, och sedan skulle orden då komma i följd så som bokstäverna är placerade.

den ramsan jag själv kom på då, som 10 år gammal, är den jag än idag rabblar när jag ska rita upp ridhuset och dess bokstäver. den är ganska dålig egentligen, men utspelar sig som en dialog mellan 2 människor :P

Person 1: Alla Kan Visa En Snygg Hopprunda
Person 2: Charmerande!
Person 1: Men Rid Bara På Fälthar ni också nån sån ramsa ni rabblar? :D


Promenad och skura krubba! Det har jag roa...

dsc00457 (MMS)

Promenad och skura krubba! Det har jag roat mig med idag! Kalles krubba såg riktigt hemsk ut, han är en riktig gris med maten! Sen var vi ute på en promenad, mysigt. Denna söta fölunge passerar vi ibland när vi rider ut, bilden inte från idag. Kalle är helt förälskad i den lilla söta!


jag tävlar x3!

tävlingar på gång igen... wish me luck och va med ni också ;)


klicka HÄR för att vara med !jag tävlar också om veredus carbon gel hos caroline åhlen , klicka HÄR för att vara med !klicka HÄR för att vara med !


ny design!

hiss eller diss på den? :P

bakgrunden (det mörkbruna) är faktiskt kalles päls HAHAHAH :D ville ha en bakgrund som ingen annan har... och jag tror inte jag sett nån annan ha det :P

headern vet jag inte vad jag ska tycka om. men jag hade tröttnat på förra headern. men ska fixa en bättre när jag har roligare bilder :)

you're always in my heart.

miss you, miss you, miss you, miss you!
jag tävlar!var med du också !

Nu måste jag be om ursäkt igen, alla blogg...

dsc00432 (MMS)

Nu måste jag be om ursäkt igen, alla bloggläsare! Jag skrev ju för någon dag sedan att jag känner mig krasslig och det har inte blivit bättre än.. Har sprängande huvudvärk och mår illa. Är också lite yr. Idag så fick jag också en svimmattack, så nu blir det strikt vila . Hoppas det är bättre imon!


alltid är det något, morr!!!!

Hetsade kamphundar mot hästar

Strax efter klockan nio i onsdagskväll uppmärksammade en person hur några män hetsade sina kamphundar mot hästar i en hage vid Sellberga.

Männen hade dock försvunnit när hästarnas ägare kom till platsen. Det fanns inga fysiska skador på hästarna men händelsen är polisanmäld som djurplågeri skriver Helsingborgs Dagblad.

vissa borde inte få ha hund!!! sk. kamphundar finns inte, det är ägarna det är fel på!! och att hetsa dom mot hästar också, VARFÖR? jag blir bara arg, och ledsen.

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida


kalle i paradiset.

min sötkalle gillar gräs. i mängder.


före & efter-bilder!

jag lovade ju att fota hur illa kalles skor verkligen såg ut, och sen hur fint det blev med de nya... så här kommer det :D glömde fota bakhovarna innan de skoddes om men de var inte riktigt så slitna som framskorna...

FÖRE:


avsliten tåkappa, och riktigt riktigt slitna skor (det syns ju knappt att det är skor där :P)

EFTER:


nya fina dojjor på :D

stallet nästa!

nu ska jag köra ut till kallebusen, han ska få nya dojjor idag, verkligen behövligt nu! han har ju slitit en massa på sina... får ser om han har alla 4 kvar idag!! :)

ska nog ta och fota hans fossingar före och efter med så ni får se hur illa det är :P

annars mår jag fortfarande inte alls bra. folk börjar snacka om magkatarr. någon som har det och kan berätta lite ? :)

dagens funderingar...

1. hur uppstår bananflugor? de brukar ju visa sig när man har typ gammal frukt framme, men var håller de hus där emellan? de kan ju inte uppstå ur tomma intet... eller?

2. var är f ??

3. vems är sadeln som plötsligt hängde på sadelhängaren? :D

ja, fråga 2 och 3 är ju svårt för er att svara på... men 1an kanske nån har koll på? :D

bänkad på träningen.

idag satt jag på bänken på träningen... det var en lite konstig känsla faktiskt! :) men eftersom jeanetta och jag delar på en plats nu så kan det ju bli så! jag lovade att jag skulle filma så jag satt och kollade hela passet!

tycker det kan vara lärorikt att sitta med och lyssna bara på en träning också, för man snappar alltid upp något. det kan snappade upp idag var att när man rider upp på medellinjen och hästen skjuter ut rumpan så ska man inte korrigera rumpan utan i stället korrigera om framdelen!!! så det ska jag tänka på :)

kalle och citrin är ju dock så olika de kan vara typ i ridningen men ändå kul att se :) om 2 veckor är det kalles och min tur, weeeiii! jag LÄNGTAR !!!


grabbarna grus! kalle och citrin :)

åh just det. jag och kalle dressyrade lite smått på gräsbanan. :) bara i skritt och trav dock då jag var rädd att en baksko skulle ryka. imorgon får han ju nya skor! vi jobbade mycket med takt och balans, men kalle var lite spänd och tittig. vi har inte ridit där innan. men till slut släppte han igenom fint! :) och skorna är kvar! :D

Kalle i himmelriket haha! Nu står vi och v...

dsc00451 (MMS)

Kalle i himmelriket haha! Nu står vi och väntar på att jeanetta ska komma tillbaka från träningen. Kalle passar på att äta gräs! Regnar här, ovanligt va? Haha..


bara för att...

... jag har en heltokig häst :P


(bild från i våras)

Halvdålig uppdatering! Förlåt, förlåt... J...

dsc00446 (MMS)

Halvdålig uppdatering! Förlåt, förlåt... Jag mår inte helt hundra så jag ligger mest och vilar.. Mår illa, snurrig och ont i huvudet. Jag hoppas bara inte det blir värre.. Vad har ni för planer i veckan? Jag ska jobba om en timme i alla fall! Får se hur de går..


pigg och stark!

idag så blev det ännu en lugn uteritt för kalle och mig. vi försöker ju spara så mycket det går på skorna. på torsdag så får han ju äntligen nya i alla fall!

kalle var himla pigg idag. vi skulle trava lite och köra en lugn galopp där marken var riktigt mjuk. och direkt när jag ville få honom i trav så flög han iväg som en kanon! han var så glad! vi har ju bara skrittat nu för skornas skull. han låg på ordentligt så det var svårt att få honom i en kort samlad trav. vi tog också en kort galopp vilket kalle uppskattade massvis! han är så söt min store kompis!imorgon ska vi vara publik när jeanetta tränar. varannan onsdag är det träning för lisa på anläggningen, jeanetta och jag har valt att dela på en plats! så imorgon ska vi kolla. ska bli spännande :)

lessen :(

Två hästar döda i trafikolycka

Två hästar blev tidigt på söndagsmorgonen påkörda av en lastbil mellan Karsjö och Arbrå, båda hästarna dog.

Olyckan skedde strax efter fyra på morgonen, chauffören av lastbilen klarade sig utan skador, skriver Hela Hälsingland.

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida, så trist :(


Nu har jag en fråga som kanske är lätt att...

dsc00450 (MMS)

Nu har jag en fråga som kanske är lätt att svara på! Men hur går man bäst till väga när man ska dra av hästen en sko? Hur gör ni? Vilka verktyg används? In med era svar nu! Jag har faktiskt aldrig dragit av en sko, aldrig behövt! På bilden våra stallkatter!


det bidde höst.

känns verkligen som det redan är höst. jag hoppades att vi skulle få en lååååång sommar nu när vintern var så himla lång. men icke!!

idag så blev det en kort skrittrunda för mig och kalle. vädret var verkligen inte roligt, regn i mängder! vi fick i allafall sällskap av maria och peppe på rundan. men sen var vi som dränkta katter alla 4 :Pjag vill ha sommar igen !!!!

Uppehåll, äntligen! Nöjd kalle med... Vi s...

dsc00449 (MMS)

Uppehåll, äntligen! Nöjd kalle med... Vi står och betar av det riktigt långa kraftiga gräset på väg ner till hagen. Kalle glufsar i sig och är så nöjd så. Får se vad vi gör idag. Det beror på skorna! Är ju uppmjukat på vägarna iaf nu när det regnat så mycket! Har ni med trist väder?


HOPP-SUG!!!

aaaaaaaaaaaaaaahhh jag är så sjukt galet hoppsugen just nu!! :D:D sugen på att köra igång hoppträningarna för oleg igen och komma ut på lite klubbhoppningar!! ja, skulle det kännas toppen på klubbhoppningarna med så kaaaanske vi ger oss ut på någon lokal med :) men då helst utomhus, kalle trivs bäst med att hoppa ute och det blir ju inte trångt på samma sätt!

här kommer en film från vår senaste hopptävling, då vi äntligen är tillbaka på banan igen efter en jobbig höst där kalle inte ville hoppa oxrar...  och jag blir så sjukt sugen på det!! aaahhh, ska nog hoppa i helgen när kalle fått nya dojor! :Dfilm från i höstas när vi är med, utom tävlan, på en hopptävling. kalle ville inte hoppa oxrar och första hindret var en oxer... så vi var egentligen redan uteslutna! men vi fick fortsätta tills vi kom runt banan :P


tagga division 2 dressyr!

idag hade vi möte angående division 2-laget i dressyr för stor häst. det går i klasserna LB:3 och LA:3. 2 st rider LA, och 1 rider LB. för min del spelar det ingen roll vilken klass vi rider med laget, för jag startar ändå i båda :)

jag var ju beredd och inställd på att vara reserv och bara rida någon omgång. men det verkar nu som att vi ska rida alla omgångarna.

första omgången är ca 15 mil bort. dit åker jag enbart om uppstallning kan ordnas. kalle gillar inte att stå i transporten och jag vill heller inte ha honom där i så pass många timmar. så vi får väl se hur det löser sig med det! :)

några av er som ska rida divison 2 dressyr i höst?? :)


Vila och skrittrunda, vad är det? Haha! Ja...

dsc00443 (MMS)

Vila och skrittrunda, vad är det? Haha! Ja det vet nog inte kalle i alla fall. Idag tänkte vi ta en lugn skrittrunda och igår vilade han. Men kalle tyckte nåt helt annat. Han taktade och hade sig. Så jag tänkte: men vi tar väl en lugn kort trav. Wee sa kalle och kastade sig iväg! Sen galopperade han på stället med. Och när vi var nästan hemma och skrittade en bit på asfalt så satt jag och tänkte att jag skulle hoppa av och leda honom för att skona skorna ännu mer. Just då kastade sig kalle iväg i galopp på vägen. Citrin kom på en annan väg snett bakom och det tyckte kalle var livsfarligt!


we have a winner !

NU har jag fått in det rätta svaret på vad jag skulle beställa från horze. De som jag verkligen trodde skulle gissa rätt har antingen inte gissat alls eller gissat fel :P så det blev en otippad vinnare, vilket är kul!

svaret är: Pro Soft Benskydd
ProSoft benskydd


vinnaren var Heidi som driver en blogg som mestadels handlar om hennes unghäst Balé :)
kolla in hennes blogg, den är väldigt charmig! :D
Jag vet inte om jag kört slut på min helgg...

dsc00440 (MMS)

Jag vet inte om jag kört slut på min helggäst! Lilla dixie har sovit massor idag, nu ligger hon bredvid mig och snarkar. Vi har varit ute på 3 långa promenader på 1 timme vardera. Och så småturer med! Jag kollar på paradise hotel danmark, börjar nu komma ifatt! Ingen har ännu gissat rätt gällande vad jag ska beställa !


läser ni inte?!

hah, jag skrev i ett inlägg nyss, det om shopping, att jag skulle beställa från horze, något som jag pratat om innan att beställa därifrån... men ingen verkar minnas :D minns ni inte eller läser ni inte vad jag skriver? hihi :D:D

ja, för er nya läsare så förstår jag ju att ni inte vet förstås.... :)

Jag träffade 2 trötta grabbar! De har sin ...

dsc00432 (MMS)

Jag träffade 2 trötta grabbar! De har sin lilla plats där de står och vilar. Skönt att det är i skuggan i alla fall! Både kalle och citrin mådde fint. Båda hästarna vilar idag! De verkade tycka det var rätt okej ändå.. Nu har vi riktigt varmt och klibbigt, kanske blir åska?


Nu är vi ute på dagens första långrunda! B...

dsc00428 (MMS)

Nu är vi ute på dagens första långrunda! Blir timmesrundan. Senare ska vi till min gamla ridskola med. Och kanske gå runt sjön i stan. Så det blir många promenader idag för dixie och mig!


shopping-galen?

hah, ibland har jag verkligen sån shoppingmani med grejjer till kalleman!! jag beställde ju för några veckor sedan på hööks. och så var vi på börjes.

nu ska jag beställa från horze. de som följt min blogg ett tag vet nog vad som ska beställas därifrån (bland annat, har lagt till lite saker på shoppinglistan, haha!). Den som gissar rätt först får en länkning med bild i nästa blogginlägg :D :D

Horze
Nu har vår gäst fredag till lördag kommit ...

dsc00426 (MMS)

Nu har vår gäst fredag till lördag kommit ! Dixie ska vara här till lördag kväll medan hennes ägare är på kryssning. Så jag hoppas hon är redo för mina långa och många promenader hihi!


hyra box på tävling...!

såg på tidningen ridsports hemsida att man har speciella föreskrifter och en grundnivå, satt av jordbruksverket, gällande uppstallning på tävlingsplats! man har bland annat regler för att boxen ska vara rengjord när man kommer till tävlingsplatsen och ställer in sin häst, vilket jag tycker är en självklarhet! 

Hur omfattande ska rengöringen av boxarna för gästuppstallning vara?

  • Det ska vara synligt rent. Boxen får inte innehålla synlig gödsel, använt strömedel, foderrester eller smuts som kan komma av att hästarna kliat sig på inredningen.
  • Du ska desinficera de ytor som det är stor risk att hästen kommer i kontakt med via mun och näsborrar, exempelbvis boxgaller.

Om det finns misstanke om att en häst med smittsam sjukdom använt en box ska hela boxen rengöras, desinficeras och ges möjlighet att torka upp. Vid epizootisjukdom, till exempel salmonella, ska du naturligtvis följa instruktionerna i Jordbruksverkets saneringsplan.


tyvärr så kan jag ju inte säga att detta alltid följs! jag har varit på tävlingar med uppstallning.

jag vill ge en stor eloge till ljungby ridklubb där vi tävlar ibland där det alltid är rent i boxarna. de har ju dock ett stall för just tävlingar, vilket alla anläggningar inte har möjlighet till. men det känns ändå väldigt tryggt där. det finns inga krubbor som kan innehålla matrester, och inga vattenkoppar eller hinkar som också kan innehålla rester av medicin eller liknande. utan man får helt enkelt ha med egen spann till vatten och till eventuellt kraftfoder. jättebra!

men på en annan tävlingsplats där jag också hyrde uppstallning när vi tävlade så var boxen inte ens direkt rengjord när vi kom! det såg ut som att de bara släppt ut hästen som stått där över natten och sedan gett boxen till mig. hästskit överallt, hö överallt, och dessutom låg det massa mat i krubban. jag hann ju inte ens reagera innan kalle började glufsa i sig, men det mesta han jag få ut men lite fick han ju i sig. och hade det varit någon medicin i så hade ju kalle hunnit få i sig av den med innan jag hann stoppa honom... inte bra alls!


vad säger ni ? har ni några erfarenheter av bra boxar på tävling, eller kanske sämre?


toksöt fölunge !!!!

det är sjukt vad mycket olika rundor vi har att rida på där jag har kalle. galet!! det går vägar åt alla olika håll... idag var vi ute på en tur tillsammans med jeanetta och charlotte. och charlotte visade en runda som vi inte ridit innan.

rundan var himla mysig och man red förbi lite olika gårdar. på ena gården fanns det en ponny med ett föl. och detta lilla fölet blev heeeeltokig när vi kom ridande. fölet galopperade som en tok runt-runt-runt i hagen. så himla söt!! kalle blev alldeles till sig och kunde inte sluta titta på den lilla hästen som sprang runt som en galning!

var en himla trevlig runda med mestadels skritt och en liten trav och galopp uppför en backe :)

kalles skor är dock ännu mer slitna nu. tåkappan på ena framskon har rykt nu med!


kalles dojjor...

... är inte fina alls längre! ena tåkappan håller på att ryka. och skorna är riktigt nerslitna. så om någon dag går han på hoven istället fram !! har tid med hovis nästa torsdag, får se hur länge till innan dess jag vågar mig på att rida :S

idag var vi ute i skogen på en kortisrunda tillsammans med 2 araber i stallet, distanshästar. kalle hade inte träffat dom innan, bara sett dom på håll liksom i hagen. så när vi travade med kalle i täten och de slöt upp tätt bakom honom så sneglade han lite bakåt hela tiden för att kolla så att de inte var farliga hästar som skulle bita han i rumpan :P

imorgon ska vi noooog rida med jeanetta och citrin tror jag. roligt med sällskap och väldigt smidigt att samåka dessutom! :)

fina fina du.

kaloescha, du är stjärnan som lyser allra starkast på min himmel!bara för att....

När red du senast?
Igår på morgonen!

Vem red du?
Kalleman :)

Red du för någon?
Nej, jag red i skogen tillsammans med Jeanetta och Citrin

Tyckte han/hon att det gick bra?
Ja, nu red vi ju inte för någon men Kalle var pigg och framåt, lite busig bara :)

Har du haft gymkhana någon gång?
Jaa, det hade vi mycket på Alvesta Ridklubb när jag var liten som avslutning på terminen

Hur länge har du ridit?
ungefär 16 år allt som allt, med lite olika pauser emellanåt

Har du någon favorithäst (vilken/vilka)
Kalle är ju min absoluta favorit, aldrig sett en häst som honom. Tvistur har givetvis en otroligt stor plats i mitt hjärta och skulle han någon gång bli till salu igen skulle jag köpa min lilla buse

Har du ridit en shire?
Nej, men det kommer väl tids nog det med :D

Har du ridit en shettis?
Jaadå, jag var medryttare på en shettis när jag var liten, Lessy.

Har du badat med häst?
Förutom i diverse vattenpölar och något försök i sjö med Lessy så; nej. Men ska rida bort och försöka bada med Kalle någon gång snart!

Vad är roligast: dressyr/hoppning?
Det som ligger mig varmast om hjärtat är nog dressyren trots allt!

Vilka är din favoritfärger/tecken? 
Ända sen jag var liten har jag alltid velat ha en brun häst med bläs och 4 vita strumpor. Alternativt en fux med samma tecken :) Och det är ju lite komiskt att Kalle verkligen är min drömhäst till färg och tecken med ;) (jag hade inte ens sett honom på bild när jag åkte på provridning)

Har du/haft någon sköt-medryttarhäst?
Ja, det började med Prince och Lessy, och min sista medryttarhäst var Socker.

Har du tävlat?
Japp :)

Har du tagit Grönt kort?
Japp, det var lääääänge sen :)

Vet du hur man lastar? 
Hahaha, ja. Och det finns ju många olika metoder...

Har du suttit i en hoppsadel?
Japp, har ju en själv :)

Har du suttit i en dressyrsadel?
Japp, hade ju en egen innan och nu lånar jag av min tränare, men är på jakt efter en egen igen :)

Har du suttit i en westernsadel?
Ja, det har jag :)

Har du ridit med westerntyglar? 
Min ena medryttarhäst jag hade, en nordsvensk, reds med westernsadel och träns så, ja!

Har du ridit en travare?
Ja, jag hade en travare som tillridningshäst en gång

Vilken är din favoritras(er)?
Halvblod, gärna tyska eller holländska. :)

Går du på ridskola?
Nej, men jag red på ridskola i 7 år tror jag det var

Rider du stor häst ofta?
Ja, Kalle är ju stor häst :D

Har du ridit en häst som är över 170 i manken?
Ja, många!

Har du gråtit när du lämnat en häst?
Ja, när vi var och lämnade Tvistur och Fengur på Öland grät jag hela vägen dit och hela vägen hem!

Du har ridit en kompis häst någon gång?
Ja :P

Rider för privattränare/brukar vara med på träningar?
Ja, jag tränar regelbundet för Lisa i dressyr, men kommer också fortsätta träna lite för Sara i dressyr. Och så hoppas jag komma igång med hoppträningarna för Oleg igen i höst!


tävlingsplaner!!!

sitter och kikar runt på tävlingar nu... spännande är det allt! finns ju en del olika alternativ trots allt! :)

vår tävlingsplan för hösten ser i alla fall ut så här:

22 aug Braås, klasser : LB:2, LA:3. Boxplats finns!
12 sep Lenhovda, klasser : LB;3, LA:3. Boxplats finns!
26 sep Växjö, klasser : LB:3, LA:3. Boxplats finns INTE!
10 okt Udden, klasser: ?. Boxplats: ? (ingen proposition ute än...)

sen var det lite andra tävlingar utan propp så det beror ju på vad de har för klasser förstås :)

MEN vaaaaad är det för fel??!?!?!?!?

suck suck suck jag blir så sjukt förbannad...

Djur attackerade med vasst föremål

Två hästar och två kor i trakten av Tidaholm har blivit skurna av något vasst föremål i och omkring könsdelarna.

Förra helgen attackerades en häst och två kor som fick skador i könsorganen. I måndags upptäckte ägaren att en häst blivit skuren i ändtarmsöppningen. Attackerna mot djuren har polisanmälts och polisen tror att det handlar om samma gärningsman rapporterar SVT Västnytt.

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida


jag tävlar!

dags att tävla lite igen, se om jag har någon tur denna gång :D

tävla du med !


vi var på upptäcksfärd!

har spenderat morgonen och förmiddagen i stallet... idag blev det en uteritt för oss! kalle och citrin verkade nöjda över det :) blev en del trav och galopp och sedan mestadels skritt och snack :)

vi har så många olika ridvägar här så det är galet, det kommer fler och fler vart man än rider! idag började vi följa en annan väg och den grenade sig till höger och vänster :) vi ska följa den ännu längre någon dag när ingen av oss ska jobba :)

har ni mycket ridvägar hos er?

Världens godaste juice! Håller ni med mig?...

dsc00425 (MMS)

Världens godaste juice! Håller ni med mig? Är på jobbet nu och har lite rast.. Så ska dricka lite god juice för extra energi ! Mums


dagens ridpass! (bildbomb)

idag red jeanetta och jag bort till anläggningen för att dressyra lite. vi valde stora utebanan för underlaget är allra bäst där!

jag jobbade mycket på att få kalle bärig och han skulle jobba med hela kroppen utan att behöva ha hjälp av mig för att bära upp sig. vi jobbade i ett lägre tempo och fick till det hyfsat bra till slut!!! hade honom i en låg fin form där han fick jobba, och jag hade ingenting i handen :)

det blev mycket jobb i skritten och jag börjar få en riktigt bra skritt! vi red mycket på volter men även mycket rakriktning. red också lite skolor. galoppen jobbade jag lite på att samla utan att använda tyglarna, utan istället samla med sätet.

jag hade kameran med mig också så vi avslutade med att fota lite!! :)
sen fotade vi jeanetta och citrin med, här kommer smakprov, gissar att hon kommer lägga upp mer sen ;)Har ni kollat in filmerna? Hihi! Jag jobba...

dsc00421 (MMS)

Har ni kollat in filmerna? Hihi! Jag jobbar, som nästan alla kvällar. I förmiddags var jeanetta och jag ute och skrittade. Kalle var pigg och citrin trött! Vi hittade en ny runda med. Den tog ca 45 minuter att skritta så rätt lagom! Imon ska vi ta oss till anläggningen!


film 2 från gårdagens tävling!

och så andra filmen då!  vi red här en LA:3.
jag hade fått igång energin MYCKET mer till denna klassen! kvaliteten är dock inte så bra, för det är filmat med mobilen. det ser ut som kalle tar supersnabba kliv men det är mobilen som "snabbar upp" alla rörelser :D takten var densamma ungefär som i LB:3.

missar: i stort hela galoppprogrammet; jag gjorde konstiga svängar och dåliga fattningar. och så mellantraven som aldrig funkar men som vi ska försöka stärka :)

det domaren gillade i programmet var skritten, haha! men hon dömde ju väldigt lågt så man får väl inte stirra sig blind på det protokollet. jag är nöjd med ritten i alla fall :)


film 1 från gårdagens tävling!

här kommer första filmen från tävlingen, nånting blev knasigt med musiken jag la till så det är helt tyst :D

vi rider här alltså LB:3, missar i programmet: galoppfattningarna och att kalle var något seg och blev låg i halterna :)

nöjd ändå med min ritt, även om lite mer energi hade önskats förstås :) jag och domaren är ense :D

domaren slutkommentar var:
"Jämn uppvisning. Hästen är stadig men får gärna bjuda mer framåt och gå i ett friskare tempo. Fina vägar och hörnpasseringar".

 


tävlingen idag!

idag så var debuten för "hösten"! kalle går ju som sagt på bete nu och jag var i stallet kl.05:30 ungefär och plockade in honom. han visste direkt att något var i görningen så han la 7 högar på 40 minuter :p

klockan 08:45 ungefär lastade sussi och jag in honom och började den 45 minuter långa resan! 

jag hade hyrt box under dagen, dressyr är ju hopplöst om man rider mer än en klass annars. kalle var helt nöjd med att få komma in i sin tillfälliga box; han fick ju mat, vatten, mjuk härligt nytt spån och massa kompisar runt omkring, så vad hade han att klaga på egentligen? :D

i första klassen var han lite loj och småseg. han gjorde vad som krävdes av honom men inte mycket mer :) fattningarna blev dåliga och han kom över tygeln men han var också så seg så när jag försökte göra halvhalt innan så stannade han typ så då fick jag försöka driva igång med resultat över tygeln! annars hade vi inga direkta missar och landade på strax över 65%. vi slutade som 8a , och så klart 7 placerade :P

i andra klassen var han mycket piggare och jag tyckte jag fick ett bra flyt. galoppserpentinerna blev lite knasiga för jag gjorde bågarna rätt ojämna. domaren i denna klassen dömde väldigt lågt. vi landade på 53% vilket jag är väldigt missnöjd över. jag är NÖJD med min ritt men inte med min procent!

filmer kommer :D

Nu har vi tävlat färdigt. Kalle har fått e...

dsc00424 (MMS)

Nu har vi tävlat färdigt. Kalle har fått en dusch och står nu och sover i sin box. Snart ska vi åka hemåt!


Första klassen avklarad! Kalle var lite se...

dsc00422 (MMS)

Första klassen avklarad! Kalle var lite seg men ändå lydig. Får försöka tagga till honom till nästa klass!


Man måste vara fin när man ska tävla! Så i...

dsc00416 (MMS)

Man måste vara fin när man ska tävla! Så igår tvättade jag kalles ben, det behövdes. Idag är de inte så fina längre dock. Kalle står inne nu, tänkte han skulle vila och äta frukost. Men han vandrar bara runt.. Kommer inte kunna uppdatera så mycket idag eftersom vi är på tävling hela dagen!


RSS 2.0