last day.

imorgon är kalle sista dag på metacam. kan inte säga att det har gjort någon skillnad... men det var som sagt bara en chansning :)
 
kalleball är piggpiggpigg (ovanligt...) och sådär.
 
det sker också förändringar i mitt liv. spännande och jobbigt på samma gång.
 
imorgon ska kalle och jag nog till banan och "leka" om det inte blir snökaos. då ska vi nog debutera i ridhuset för första gången på nästan en månad. crazy!
 

övergångstäcke.

nu är vädret så där "mitt i mellan". inte så kallt, och inte så varmt. kalle är nyklippt (halvklippning igen) och jag tycker det är svårt att få till lagom mycket kläder på honom.
 
så nu ska jag nog på jakt efter ett övergångstäcke, lite tunnare än vintertäcke helt enkelt men lite tjockare än ett vanligt fleecefodrat regntäcke. och så med halvhals förstås.
 
någon som har ett sådant? hoppas jag ska hitta något sådant shires-täcke, de passar så bra på kallebing!
 
idag har vi varit i skogen och busat. kalle är så så så pigg !!
 
 

charmören.

först och främst, SORRY för extremt kass uppdatering. jag har såå mycket nu med jobb etc så jag hinner/orkar inte sitta vid datorn. och den tiden jag har över vill jag spendera med bästa kalle :) hoppas ni har överseende med det, snart lugnar det sig lite.
 
idag har vi varit på klinik, kalle och jag. allmän hälsokontroll, tandkoll och så kolla lite på gallan stod på schemat. kalle charmade veterinären redan när han kom innanför klinikdörrarna. det var något med hans blick och uppsyn :) 
 
vi började med att gå och springa i gången. helt ren och uppförde sig fint. sedan kände veterinären igenom hela kalle och kollade om han hade ont i ryggen, kände igenom hela benen etc. veterinären tyckte kalle var mycket fin, lite gallig bak. frågade vad jag gjorde med kalle och jag sa att han var 20 år och att vi tävlar dressyr. då blev veterinären jättepaff. han hade aldrig gissat att kalle var så gammal :) och tyckte han var riktigt fin och fräsch!!! veterinären tyckte det var riktigt kul att se en sån häst och frågade flera gånger "är du säker på att han är 20?". gott betyg måste jag säga :)
 
sedan kollade vi lite på böjt spår i longering. ingen hälta här heller. veterinären noterade dock att han vinklar in ena bak lite annorlunda (det han "tuppar" med) och att det kanske kan ha ett samband med den här gallan (som han för övrigt inte tyckte jag skulle bry mig om så länge han är ohalt, vilket han också är). vi valde dock att sätta kalle på en metacam-kur för att se om det blir bättre i gallan och den minskar. 
 
sedan fick kalle lugnande och så gick de över till en annan patient medan det lugnande verkade. och verkade gjorde det verkligen. kalle stod med huvudet i golvet och snarkade högt och ljudligt. veterinärassistenten tyckte han var så söt :)
 
och så kollades tänderna. kalle uppförde sig så bra så och fick ännu ett bra betyg av veterinären. han jämnade till en pytteliten hake på tanden längst bak på ena sidan, för säkerhets skull. han trodde inte den skulle ställa till besvär. och när han kollade tänderna frågade han igen "är du säker på att han är 20?!!" :) haha, vem vet, min fining kanske inte är 20 :P
 
när det lugnande hade slutat verka så åkte vi hemåt igen. är så stolt över min fina häst, och att han är så fräsch. det tyder väl på att man gör någonting rätt helt enkelt.
 
kaloescha, bara det bästa är bra nog åt dig <3
 
på en annan klinik sommar 2007.

då var det slut!

jahopp, då var tävlingssäsongen slut för den här gången. eller ja, den tog ju då slut den 4 november. egentligen skulle vi åkt på tävling imorgon också men jag väljer att inte åka då jag vill kolla upp kalles galla först. kalle hade nog gärna åkt dock, han är TOKPIGG och vill bara springa fort-fort-fort och bocka och skutta och ha sig heeeela tiden. knaspålle!!
 
måste klippa kalle igen också, får nog bli på måndag eller tisdag. han är en sån LURV!
 
har ni klippt era hästar i år? en gång? två gånger? fler? :)
 

klinikbesök bokat.

ujujuj vad dåligt med tid jag har den här veckan. fuuuuullt upp helt enkelt. igår var det heldag med jobb då vi hade leverantörsbesök som avslutades med god mat och hockey. och idag har jag ägnat kvällen åt att hjälpa mina föräldrar packa skåpbil och släp inför deras flytt imorgon (som för övrigt känns väldigt konstigt och vemodigt, att de ska flytta från mitt barndomshem...).
 
har bokat tid på klinik för kalle på tisdag. inte på grund av gallan men den ska också kollas upp då om den är kvar då. tänderna ska kollas och så ska vi samtidigt göra en hälsokontroll av min fining!! ska bli spännande :)
 
någon av er som gjort hälsokontroll "bara för att" sådär? :) 
 
kalle en vinterdag, med en prisrosett på täcket, då vi stack från tävlingsplatsen men vi råkade vinna ;)
 

för pigg!

kalle är inne i en sån där period nu (eller period och period, den perioden har pågått sen vi kom till nuvarande stallet, haha) och är tooooooooooooooookpigg!! så idag när vi skulle ut och skritta och trava lite så råkade kalle bli rädd för precis allting och bockade iväg och sen blev det galopp av det :P
 
tokhästen!
 
ska kontakta veterinär i veckan för att boka tid för tandkoll. kollade inte förra året, veterinären tyckte inte jag behövde kolla varje år om jag inte märker något och med tanke på toppbetyget han fick då för två år sedan (när han enligt veterinär såg ut som ett avelssto i munnen, syntes inte ens att han haft ett bett där!).
 
men nu ska vi alltså kolla igen. velar om vi ska åka till vår närmsta klinik, till någon annan klinik som kanske är "bättre" eller om vi ska ringa ut en veterinär som har full utrustning i sin bil :) svårt val! :D
 

special edition.

special edition, det är min kaloescha det <3
 

I wonder.

var är alla ni som brukar kommentera? jag har börjat fundera på om kanske inte mina kommentarer har kommit fram, och att det är därför ni inte kommenterat :) i ren protest liksom, haha. jaja, återstår att se.
 
som jag skrivit tidigare har kalle fått en hårdare galla ovanför kotan. den har blivit mindre och växlat mellan att vara hård och mjuk. alltid mjukare efter ridning. ska fortsätta avvakta, då han är helt kall i benen och totalt ohalt. smörjer med arnika nu och är ute ca 45 minuter om dagen och skrittar och travar lite på ganska hårt underlag. pigg är han i alla fall, min tok! :)
 
idag körde vi skrittpromenad avsuttet. imorgon får jag nog sätta mig på honom igen :) 
 
är i stallet nu både morgon och kväll och dokumenterar hans ben. kan inte vara nog orolig för min bästa vän! ska nog diskutera med veterinär igen på fredag om den inte är typ borta då!
 
(någon som varit med om liknande förresten?)
 
 

pictures of you and me.

under den korta lilla framridningen vi fick så hann frussi knäppa lite bilder på oss. 
 
här får ni några av dem, bästa kalleman och jag! :)
 
 
 
 
älskar sista bilden, synd att den var tagen i ett ridhus!
 
måste göda kalle mer nu ! han är i fin form nu men får inte tappa mer!

film - msv c:1

så kommer då filmen från tävlingen idag.
 
det blev lite stressigt och oförberett då jag bara hann rida fram i 20 (!!) minuter. men tyckte ändå vi fick till det hyfsat. kalle var lite tittig och hoppade iväg ibland. syns dock inte så väl på filmen pga vinkeln. men det drog förstås ner lite. 
 
jag kände ju också programmet igenom att jag inte hade hunnit värma upp och rida igenom kalle ordentligt. 
vi slutade på 57,234 %.
 
(vi tål kritik ;) )
 
 

oron då?

ni är några som undrat vad jag var orolig för.... och det gällde kalles ena bakben. han är alltid lite gallig bak (förutom när det är kallt) men i fredags så var gallan på ena benet HÅRD. han var inte varm (kanske ytterst lite varmare i det benet) och inte halt. på lördagsmorgonen var gallan mjuk igen och vi sprang fram och tillbaka med honom men såg ingen hälta. puh! dock var gallan något större på det benet.
 
så jag provade att rida ut en sväng med honom igår och han var TOKPIGG. brallade och bockade och studsade och ville bara springa hela tiden. så, han hade nog inte sååå ont ändå ;)
 
och idag har vi varit och tävlat. jag velade länge om jag skulle åka eller inte, men valde sedan att åka då hans ben var finare. red dock bara ena klassen på busig kalle!
 
mer om det kommer...

:(

oro, oro, oro...
 
 

dyngsvett häst.

igår var vi på dressyrträning, kalleman och jag. tycker det är så skönt att vi kan åka ensamma nu och inte är beroende av att ha någon med för att öppna/stänga etc. på tävling så är det ju en annan sak, då behöver vi ha någon med oss för att hålla i när man sadlar etc.på träning kan jag ju släppa kalle under tiden så han står lös... inte lika uppskattat på tävling kanske ;)
 
träningen gick i alla fall bra, vi jobbade mycket med formen för medelsvår och takt/balans. man får en helt annan ridkänsla när kalle släpper igenom ordentligt och han är då RIKTIGT snygg att se på enligt lisa ;) har fått igenom det här med galoppserpentinerna nu, tidigare har han blivit så himla tung i andra bågen då han liksom har förberett på ett enkelt byte långt i förväg (utan att jag har bett honom, han vet liksom vad som är på gång, haha) men nu är han lätt och uppe även där! awesome!
 
kalle var svettig över hela sig efter träningen, det var nog en nyttig träning för honom :) han fick åka i sitt fina svettäcke hem och sen sova med fleecetäcke. från det att jag tagit av honom hans fintäcke och hängt upp på tork och hämtat ett annat fleecetäcke till det att jag kom tillbaka till boxen (handlade om ca 2 minuter) så hann kalle avbryta kvällsmatsätandet och kasta sig ner i boxen och rulla sig. söte, skönt att rulla sig när man är svettig :) idag ska vi ge oss ut i skogen i mörkret. myspys!!
 
hoppas vi får lite nya ridbilder i helgen :)

RSS 2.0