gekås.

idag var vi på gekås, sambo och jag. vi skulle köpa lite grejer till huset och gården och ganska mycket till lilla stellavalpen. till kalle behövdes inget direkt men blev lite e-vitamin till honom som tagit slut. 
 
skulle också köpa sadelhängare och tränshängare men tränshängare hade de inte och sadelhängarna var lika dyra som hemma så då kändes det onödigt att kånka på dem där :)
 
nu ska snart jim (sambo) ut i stallet och montera upp och om sadelhängare. spännande, spännande!!
 
för imorgon kommer ju de nya hyresgästerna. och imorgon åker jag till gööööteborg horse show !
 
 

this friday.

den här veckan är det mycket som ska fixas och trixas med på gården. inne i huset ska det sista rummet få nytt golv och nya lister.
 
i stallet ska det rumstreras om i sadelkammaren, fler sadelhängare ska upp och befintliga ska flyttas om, tränshängare ska också upp flera.
 
i en av boxarna som just nu rymmer all möjlig bråte (mestadels kvarlämnat från säljaren av gården) ska göras i ordning för att kunna användas till förvaring av garderober, foder etc. den nuvarande "foderboxen" ska förses med 4 st krokar per häst x 5 hästar för upphängning av höpåsar.
 
för på fredag kommer 4 hästar att flytta in på gården. två av dem ska bara stå hos oss tillfälligt tills de blivit sålda (2 unghästar). de kommer därför stå i den "gamla" stalldelen. och så kommer 2 hästar som ska stå där på heltid och tillsvidare som ska stå i den "nya" stalldelen. så det blir 7 hästar på gården nu under en period men sedan blir det 5 st. när de "bara" är 5 st ska de släppas ihop med varandra (i början får alla de "nya" gå ihop - de går med varandra i nuvarande stallet också). 
 
blir spännande med fler hästar och människor på gården. :)
 
ska försöka ordna lite före och efter-foton på stallet nu när vi börjar göra i ordning lite mer där.
 
längtar efter sommar.

finingkalle.

idag blev det bus i skogen med kalle i sällskap av cajsa och r. myspysigt tyckte hästarna och kalle galopperade med svansen rätt upp och huvudet med :P tokstolle. han blev nämligen plötsligt rädd för r som legat bakom hela tiden ;)
 
annars i veckan har vi dressyrat och tömkört och kalle har varit bara så så så fiiiin. känns lovande inför den stundande tävlingssäsongen! :)
 
och nästa helg hoppas jag på trääääääning!!! :)
 
imorgon blir det nog en skogstur igen. och i veckan ska en av boxarna röjas ut från bråte så vi kan få lite ordning med förvaringen. alltid har man något att göra!
 
 

en saga.

du är en saga för god för att vara sann.
det är en saga i sig att vi funnit varann.
 
 
 
 

så mycket idéer.

uj uj. jag bara sprudlar av idéer för gården. och ena dagen tycker jag en sak och nästa en annan. haha, jag är så velig och vet inte vad som blir BÄST :) för jag vill ju ha det så bra det bara går, hihi.
 
inför hösten ska vi i alla fall grusa upp vid ingångarna till alla hagar. troligen kommer vi också lägga på mer grus på hela stallplanen om det blir en lika blöt höst och vinter nästa år som i år... geggamojja överallt :( 
 
velar också hur vi ska göra med "gamla" stalldelen... om vi ska ta bort alla boxar eller spara 2 eller hur vi ska göra... om vi ska göra en större port där så man kan få in hösilaget eller om man ska bygga en ny "bod" till de öppna hösilagebalarna :) 
 
jag funderar också på att göra någon typ av utfodringsbord eller vad man ska säga i hagarna. någon som byggt själv? just för att de inte ska trampa ner det bara. de kommer inte gå på fri tillgång, funkar inte på alla hästarna i stallet :)
 
igår tänkte jag också först att jag skulle bygga en rundcorall HAHA. men jag la ner den idén ;)
 
i rummet där vattentanken står ska vi montera in ett handfat så man lättare kan skölja betten etc. det finns inget avlopp där inne så det kommer vi lösa med en större hink under handfatet som vattnet får rinna ner i och som får tömmas med jämna mellanrum. en lösning a´ la stenstallet där vi stod innan ;)
 
jag drömmer ju också om att göra en spolspilta i gamla stalldelen och dra in en vattenkran i "nya" stalldelen. får se hur det blir med det :) nu är det ju bara typ 5 meter mellan vattenkranen i gamla stalldelen och ingången till nya stalldelen så det är ju inga avstånd ;)
 
jag grubblar hur och var vi ska placera de färdiga höpåsarna till hästarna. det bör ju finnas plats till 6 st hästar och 4 påsar till varje häst (morgon, lunch, middag, kväll). idéer?? det är ju begränsat med utrymme och jag ogillar idén att ställa påsarna utanför boxarna; blir ju lite knöligt när man har hästen uppbunden i stallgången...
 
i nästa vecka hämtar vi förhoppningsvis lite hindermaterial i alla fall. har ju ett hindermaterialställ med tak för hindermaterialet... men inget hindermaterial i :( 
 
nu i vår ska alla mellanväggar bytas i boxarna i "nya" stalldelen. så småningom kanske vi också byter boxfronterna mot dörrar med slagdörr istället för skjutdörr och utan galler. men det får vi se då. 
 
ni som har egna gårdar; har ni tips på grejer som ni gjort/vill göra som gör livet lite bättre? :D
och ni som drömmer om egna gård och har idéer eller står uppstallade där man gjort bra lösningar; har ni några tips?
 
det ska gärna vara saker man lätt kan göra själv och som inte kostar en förmögenhet...
 
som sagt, jag har en del idéer men tar tacksamt emot meeeer :) 
 
den vita dörren längst bort i bild är rummet där vattenkranen finns idag :) och det här är alltså den nya stalldelen.
 

bygga själv eller köpa nytt?

som det är nu så har vi inget hindermaterial på gården. jag har velat fram och tillbaka om vi ska köpa helt nytt material från någon leverantör, till exempel safety system. de har ju färdiga paket man kan köpa för ca 7000 kr.
 
eller om man helt enkelt ska försöka sig på att bygga hinderstöd och "sockerbitar" själv på något sätt?
 
hur har ni gjort? har ni några enkla hinderstöd ni byggt själva? nu vill jag inte ha tips om att man kan använda tunnor etc som hinderstöd utan ska vi bygga själva ska de ju gå att höja och sänka hur som helst förstås! 
 
kalleman var för övrigt tokbrallig på töm igår. sötpållen! :) 

på upptäcktsfärd.

igår gav kalle och jag oss iväg på en liten upptäcktsfärd för att utforska områdena omkring oss. det finns ju så himla mycket vägar och stigar så man vet inte var man ska börja :)
 
red också förbi några vänners gård så vi stannade där och pratade lite, förhoppningsvis kan det bli lite träning snart :D :D :D
 
kalle tyckte det var lika spännande som jag att utforska nya vägar. sötbusen.
 
 
 

snart fylls stallet av damer.

i månadsskiftet fylls stallet här. 3 eller 4 ston kommer då flytta in på gården. det blir fullt upp för kalle och R att hålla koll på alla damerna :P 
 
kalle är inte direkt ett "fan" av ston, haha. eller ja, så länge de inte brunstar så umgås han gärna med dem. men när de brunstar tycker han bara att de är sååååå jobbiga som inte låter honom äta i fred ;)
 
blir kul med lite fler hästapållar på gården, men är verkligen glad att vi valde att inte ha fler inackorderade första vintern så man fått vänja sig lite lugnt vid att ha häst på hemmaplan :)
 
pic from yesterday. spring is coming!
 

valentine´s day.

idag är det alla hjärtans dag. en dag för butikerna för att vi som konsumenter ska handla :P
 
MEN jag väljer att spendera dagen (fortfarande krasslig) med mina kärlekar. 1 tvåbent sambo och 2 fyrbenta; kalle och stella.
 
hoppas ni alla har en fin fredag och alla hjärtans dag.
 
 

dalande uppdatering igen...

som ni säkert märkt så har min uppdatering dalat igen. inte för att jag fått mindre tid, jag har egentligen massa tid just nu. men däremot har jag gått och blivit sjuk så jag är mestadels sängliggande. så segt, jag är aldrig sjuk annars. 
 
min bil har också gått och blivit sjuk. så sambo får försöka få bilen att tillfriskna medan jag försöker kurera mig själv. 
 
stella och kalle är friska som nötkärnor i alla fall.
 
idag har vi släppt tillbaka N i hagen till Kalle och R igen. ihopsläppet gick lugnt, något skrik bara men de känner ju varandra väl och kan ju hälsa på varandra (ja, Kalle och N  i alla fall) inne i stallet hela nätterna. 
 
idag har vi jättevarmt (+5) , tokgilla på det. hoppas jag frisknar till lite så jag kan njuta av det lite mer.
 
 
stella fyllde 6 månader igår. stor tjeja!

tokmycket vårkänslor.

både Kalle och jag har massa massa vårkänslor nu. vi har haft plusgrader och till och med soooool nu i helgen. Så så så underbart!

Kalle och jag har busat i skogen båda dagarna och det har gått undan ;) vi gjorde byten idag, vilket Kalle så klart tyckte var dunderkul! Så det var bara att hålla i sig ;)

Stella sötnos fyller 6 månader på tisdag. Stora tjejen!!! 

Idag helt utslagen efter massa bus med dixie och stina.
på mjuka grusvägar.

idag har kallebus och jag varit ute och busat på mjuka grusvägar i skritt, trav och galopp med inslag av bock ;) har så otroligt mycket vårkänslor nu!! känns helt galet härligt att kunna rida på GRUS som är mjukt. härligt värre!!
 
imorgon blir det nog skogsbus igen, man får passa på att vara i skogen på helgen när man är ledig dagtid. är ju faktiskt lite festligare att rida i skogen när det är ljust.
 
 

ännu mer taggad!!

har anmält mig till årets första tävlingar nu så nu är jag äääännu mer taggad.
3 tävlingar är vi redan anmälda till; 3 helger på raken med början i mars.
 
så himlans spännande och jag är verkligen hur laddad som helst!!
 
finns så himla mkt tävlingar i vår så det är bara att välja och vraka, nu får man istället sålla bort så man inte tävlar precis VARJE helg :)
 
 

snön kom...

... och försvann nästan lika fort igen.
 
nu är i stort sett all snö borta. knas. men jag gillar det, jag vill ha våååååår!!
toklängtar till våren nu alltså!
 
kallebus och jag hann i alla fall galoppera av oss i full speta i skogen i snön innan den försvann. så har vi klarat av det den här vintern om det nu är så att faktiskt våren är på väg. 
 
längtar till GHS också. en hel del "större" grejer ska spanas på där. som hindermaterial till exempel. skoj skoj skoj!
 
 

glada "älgar".

igår var kalleman och jag ute på tur i skogen med C och hennes häst R (kalles hagkompis). 
 
det var massvis med snö i skogen och hästarna skrittade på i full fart när vi gick iväg. när vi skulle trava och galoppera så sprang de på som två älgar i full fart med huvudena i vädret :P men vad gör det, jag låter kalle göra som han vill i skogen. det är bus som gäller där!! :)
 
kalle fick nya dojjor igår också. snösulorna får sitta i en omgång till. så får vi väl se hur länge snön behagar stanna...
 
vilka ska till GHS förresten?
 
 
mat, mat, mat, ge mig mat, mat, mat!!!

RSS 2.0