vilken kul idé!

läste på tidningen ridsports hemsida och hittade den här artikeln. och vilken rolig idé verkligen!!! nån som ska dit kanske? :)

Hästrunda i "Hästriket"

Kommande helg går den allra första Hästrundan i ”Hästriket” i Tingsryds kommun. Där har man sedan flera en en årlig konstrunda och nu finns möjlighet att åka hem till flera olika uppfödare och tränare.

Initiativet kom från Jessika Svedberg utanför Linneryd som har uppfödning av dartmoorponnier. Hon funderade över olika alternativ på hur man hon skulle kunna marknadsföra sina hästar och kom på idén att helt enkelt kopiera det koncept som finns kring konstrundan i kommunen och på andra håll i landet. Då öppnar konstnärerna upp sina ateljéer för allmänheten under en helg och platserna är utmärkta på en karta som man kan köra efter.

Hon fick stöd av vd:n för Tingsrydstravet och under helgen är det ”öppet hus” hos elva aktörer i hästbranchen i Tingsryds kommun och dubbelt så många var intresserade, men det krockade med andra evenemang. Man kan bland annat besöka Rungeboholms gård i Långasjö som är landets största uppfödare av shetlandsponnier och den proffessionella travtränaren Håkan Danielsson i Älmeboda. Men även till exempel islandshästar, shire, ardenner, nordsvenskar, russ, svenskt varmblod och dartmoor är representerade

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: jenny - DRESSYRSADEL SÄLJES

åh vad kul!


Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0