usch, så himla hemskt.

jag hoppas verkligen inte det var en anlagd brand. i så fall vill jag veta vad för diagnos den/de som gjort det får. för man kan inte vara frisk någonstans då... :(

Brand i ridskolestall kan ha varit anlagd. Byggnaden totalförstörd - åtta hästar dog

Åtta hästar innebrändes när ett stall tillhörande Karlskogas ridklubb i Botorp under lördagsmorgonen brann ner till grunden.

Det var vid halv femtiden på lördagsmorgonen som larmet inkom till SOS alarm om att stallet stod i lågor. En av ridskolans äldre och mindre stallbyggnader brann. I denna fanns plats för åtta privatägda hästar. 
Maria Gunnarsson, webbredaktör på Nerikes Allehanda, var en av de första på plats på morgonen vid branden.
- Det var en granne som larmade om branden. Jag åkte dit för att se om jag kunde hjälpa till men då var branden redan fullt utvecklad, säger hon.

Stallet var övertänt
När räddningstjänsten kom till platsen var stallet redan övertänt och man fick i stället koncentrera sig på att skydda närliggande byggnader.
- Ridhuset låg max sju meter ifrån stallet, så vi kylde med vatten för att branden inte skulle sprida sig dit, berättar Insatsledaren Lars Eliasson på Bergslagens räddningstjänst.
I stallet, som brann ned till grunden, fanns åtta hästar och räddningstjänsten hade ingen möjlighet att få ut några djur därifrån. Samtliga hästar dog.

Började i norra delen
Branden verkar enligt räddningstjänsten ha börjat i stallets norra del. Polisen spärrade under morgonen av området och genomförde en teknisk undersökning. Vad som framkom av denna finns inga uppgifter om. Det finns enligt uppgifter till NA misstankar om att branden var anlagd - i området har man kunnat se fotspår i snön. Detta har dock inte bekräftats av polisen. Tills vidare rubricerar polisen dock händelsen som mordbrand.
Branden orsakade stor uppståndelse bland hästägarna och andra vid ridskolan. Karlskoga kommuns POSAM-grupp har därför arbetat med att stödja de drabbade.

bloglovin

Tankar & Åsikter

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0