usch, vilken mardröm.

 
Det var både halt och lösa hästar på riksväg 30.

Lösa hästar på riksväg 30

Fem lösa hästar sprang vid 15-tiden på fredagen på riksväg 30 strax norr om Hjälmseryd i Jönköpings län.

Vägen är starkt trafikerad, inte minst av lastbilar. Det var halt väglag och hästarna orsakade stopp i trafiken i båda riktningarna. Anmärkningsvärt var att förarna inte visade större hänsyn och försiktighet gentemot de lösspringande hästarna – en långtradarchaufför ”föste” dem framför sig och flera bilister körde sicksack mellan hästarna för att kunna passera.

Ett grimskaft som en bilförare hade i sitt bagage kom väl till pass och hästarna kunde fångas in och släppas i en intilliggande hage utan att något allvarligt hände.

Snön har fallit i stora mängder i stora delar av Sverige och då blir det ofta problem med elstängsel som inte längre blir lika strömförande när snön når upp till elbanden. Hästar kan lätt ta sig ut ur hagarna och den här typen av incidenter blir därför tyvärr vanliga.

blir så jäkla sur när man läser att bilisterna inte är försiktiga! hästar är inga fordon, de är levande djur som kan agera precis hur som helst om de blir rädda! bara ren tur att de klarade sig utan skador och tur att det fanns EN vettig bilist som kunde se till att de kom bort från vägen...

artikel från tidningen ridsport

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Erika

Hur dum får man bli om man inte stannar o försöker fånga hästarna ? :S

Utan bara kör, mellan dom eller förbi dom.Herregud, första människan som upptäcker dom ska ju stanna o försöka fånga dom.

Eller ta hjälp, om man inte klarar de själv.

Men köra förbi eller så de finns inte i min värld.

2010-12-04 @ 13:26:52
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Elin

Herre gud :o hur F*N kan man va så dum att inte göra nått från första början?? HALLÅ? va tänker människor på igentligen! helt sjukt!!

2010-12-04 @ 17:02:08
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: stephanie

Hej! Det är mina hästar på bilden, även dom det handlar om i artiklen, Jag fattar inte hur folk kan ha kört emellan dom, men värst av allt var att när vi skulle leda hem dom så vart det en lastbil som försökte köra om oss trots att jag som ledde tre hästar vinkade att han inte skulle det då den ena stod på bakbena, (fuxen med grönrutigt täcke som heter Wonder-Grande och han är ej trafiksäker) Men som tur va så fanns det ochså bilister som va snälla som stannade och satte på varningsblinkersen så att andra bilar kunde stanna!

1 tim tog det att leda hem dom fem hästarna från den 3km långa biten som dom hittades på! INTE KUL! Så jag håller helt med er! EN DEL FOLK SKA INTE HA KÖRKORT!!

2010-12-04 @ 19:48:58
Postat av: johanna

hatar när bilister inte tar hänsyn till hästar och när man är ute o rider på vägar...ofta när jag är ute o rider så börjar de tuta -.-

2010-12-04 @ 21:59:06
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Sånna bilister kan ta sig :s

2010-12-05 @ 19:17:41
URL: http://jossanamig.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0