om bloggen hade varit facebook...

...så hade jag klickat i GILLA på denna artikeln!! mer sånt här, klarar man inte av att sköta sina djur så ska man inte få ha några !!

Hästägare fick djurförbud för vanvård

De fem hästarna var i så dåligt skick att två av dem fick avlivas. Nu har djurägaren i Hörby kommun belagts med djurförbud.
I våras kom djurskyddsinspektörer på ett oanmält besök. När de fem hästarna befanns vara i mycket dåligt skick tillkallades både polis och veterinär men ägaren gick inte att få tag i. Något som Kristianstadsbladet skrev om i slutet av april.

En fyråraårig häst med medfödd bockhov avlivades. En äldre av de fyra fjordingarna, som saknade framtänder i överkäken och kindtänderna var slitna, var så avmagrad att den senare avlivades. En shetlands-ponny med kraftig förväxta hovar, som förmodligen inte verkats på flera år, kunde åtgärdas och därefter omplaceras. Något som myndigheten även beslöt göra med de två resterande hästarna.

Ligghallen till tre av hästarna var för liten och samtliga djur hade löss.

Djurägaren fick redan i fjol ett 40-tal nötkreatur omhändertagna. Djuren var undernärda och mycket smutsiga. Trots påstötningar och vite vidtog ägaren inga åtgärder. Länsstyrelsen har därför beslutat att mannen varken får äga, ha hand om eller skaffa djur. Dessutom måste vederbörande göra sig av med samtliga djur, om det finns fler på gården.

Djurägaren har överklagat beslutet. Han hävdar att han är oskyldigt anklagad, att han blivit förföljd av myndigheten under en längre tid. Shetlandsponnyn har han inte ägt utan "den har under några års tid kommit och gått genom att ta sig under eltråden" men att han ändå försökt hålla hästens hovar nere. "Eftersom jag inte kan förlika mig med djurs lidande".

Hästen med bockhov, ett medfött fel, visade inte upp några tecken på lidande, påpekar djurägaren.

"Om hästen inte visade tecken på obehag eller lidande fanns det ingen anledning att avliva henne" står det vidare.

Han förstår heller inte var uppgifterna om smutsiga djur, blöta och smutsiga liggplatser, avsaknad av ligghall eller skaderisker i hagarna kommit ifrån, eftersom de inte stämmer.

Snarare har myndigheternas agerande fört med sig stora ekonomiska förluster.

Kravet på inhibition, det vill säga att skjuta upp verkställigheten fram till dess att överklagandet är avgjort, har Förvaltningsrätten avslagit.

artikeln kommer från kristianstadsbladet
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Matilda&Vicky

Grymt bra att han fick djurförbud!!

2010-12-17 @ 09:33:02
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0