pinsamma händelser med hästar, del 4

ompublicerar en till. de verkade uppskattas så :)

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

denna gången kommer jag berätta om när jag och min kompis anna skulle rida på långtur. jag tror jag var ungefär 15 år då. anna skulle rida på shetlandsponnyn lessy, som jag var medryttare på som liten. och jag red min tillridningshäst som hette anna (ja, det var lite jobbigt när både hästen o kompisen hette samma :P).

lilla lessy (jag som rider på denna bilden)


vi gjorde i ordning hästarna och började vår färd. vi hade bara ridit i 50 meter (och precis kommit utanför gårdsgränsen) när det tog stopp. lessy som var en tjurig och envis liten ponny hade bestämt sig för att inte gå längre!! anna smackade, skänklade, slog med spöet. men inget hjälpte. lessy stod där och tjurade.

en mötande bil kom och saktade ner farten ordentligt för att passera. bilen stannade sedan helt, de tänkte vara snälla och stå still medans vi passerade. de satt där snällt i bilen och vi försökte förgäves få lessy att gå. när de suttit i bilen ungefär 3-4 minuter så försökte vi vinka fram att de skulle köra istället.

men det äldre paret i bilen körde inte. nej, de gick i stället ut ur bilen. de frågade oss vad vi gjorde och vi berättade att lessy tjurade och inte ville gå. då började paret (ja, frun mest) att locka på lessy och prata med bebisröst och försöka få lessy att gå framåt mot henne. ja , ni kan nog gissa att det inte funkade på tjuriga lessy! :P

när tanten insåg att det inte hjälpte så sa hon till oss att de skulle åka hem och hämta MORÖTTER att locka med!! men då sa jag att det inte skulle hjälpa så de satte sig i bilen igen och körde vidare.


anna (min kompis) kokade av ilska för lessy stod som fastvuxen och samtidigt tyckte vi att det var helpinsamt! vi stod där sammanlagt kanske 20-30 minuter och folk passerade i bilar och tittade frågande på oss.

det hela slutade med att anna fick hoppa av lessy och leda henne en bit. men vi fullföljde vår långtur i alla fall!
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Erika

SV:

Okej, kanske kan pröva aloe vera-gele om inte de andra fungerar :)

2011-07-27 @ 21:12:09
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: kajsa

sv: vad menar du med drygt hehe? ^^ om det inte behövs mycket av det?

2011-07-28 @ 00:12:51
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0