dag 14 - varför får ridning dig att må bra

nu skulle jag kunna skriva en hel novell om detta... men det skulle bli för tråkigt för er att läsa så jag kortar ner det lite! för varför ridning och hästar är bra kan jag argumentera för i evigheter!

det är inte bara själva ridningen som får mig att må bra. det är allt runt omkring. framförallt är det ju hästarna, dessa underbara varelser, stora djur som är så givmilda och låter oss hantera dom. och för min del är det ju främst kalle som får mig att må bra! han är en sån stor personlighet och jag skrattar många gånger bara jag ser honom för han gör något konstigt och knäppt varje dag!

jag spenderade flera flera timmar i stallet redan som liten. man var liksom där från skolan slutade tills kvällen. varje dag!

jag tycker det är viktigt med en bra gemenskap i stallet, för är det dålig stämning så blir liksom inte hästarna och ridningen lika rolig! det ska ju inte ta emot att åka till stallet. man ska se fram emot det, varje dag! och det gör jag verkligen för kalle står i ett toppenstall! och vi båda två trivs som fisken i vattnet...

jag älskar djur, men främst hästar. och därför är ridningen en så annorlunda sport jämfört med andra sporter. för här är det inte bara en "sak" som ska hanteras, exempelvis en fotboll, ett par skidor eller en hockeyklubba. nej, denna sporten involverar ju ett djur också! underbart :)

stallet är min fristad och där kan man vara sig själv, och helt enkelt bara vara! hästarna tycker man är okej även om man kanske inte är så pratglad en dag. de är nöjda ändå :) och man får alltid den bästa trösten av hästen!

jag tror jag kommer hålla på med hästar lång tid. hela livet? det vet man aldrig. men om jag en dag kommer sluta att ha hästarna på heltid så kommer jag nog sakna det ibland ändå.

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: sussi

haha.. ja visst va det, har bara kört denna nya en gång då fast den gamla racade ja ju runt m hela tiden :P

jo det ges varje dag å visst blir det dyrare men det funkar ju.. :)

tyvärr är inte stallet riktigt samma fristad när man även jobbar där utan ger snarare en känsla av att man inte är helt ledig även om man är det.. lite synd annars älskar ja oxå å va där :)

2011-01-12 @ 11:16:55
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Sisterhood

Good luck ;)



MvH Sisterhood

-`v´- En Ryttarinna & Bartenders Blogg -`v´-

2011-01-14 @ 18:09:41
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0