taggad häst och busiga kalvar = ingen bra kombo!

idag så tänkte jag ge mig ut på en tur ensammen med kalleman. han verkade rätt så lugn och avslappnad i stallet men när jag väl kommit upp i sadeln och började skritta iväg så kände jag energin flöda genom kroppen. härligt!vi tänkte att vi skulle prova en ny väg och se vart den ledde. vägen fram dit var nygrusad och mjuk och härlig. när jag manade på kalle i trav så flög han iväg som en kanon. han låg på ordentligt hela tiden. vi tog lite galopp också på den mjuka grusvägen och kalle var så nöjd så.

direkt när vi kom in på den "nya" vägen så blev kalle SUPERtaggad. han skulle takta och titta på allt och hoppa och dra iväg. haha. min sötplutt! vi travade lite här med, var också nygrusat och supermjukt. eller ja, vi försökte trava. kalle var lite väl mycket på tårna och sprang med en hög form och tittade överallt, spänd som attan!

när vi kommit en bit på vägen var vi framme vid en stor gård. jag såg en traktor komma körande emot oss på den smala grusvägen så jag tänkte att jag skulle vända och rida in på en gårdsplan som var ett tiotal meter tidigare. började skritta men helt plötsligt känner jag hur kalle spänner hela sig, hjärtat bultar, drar upp svansen rakt upp och så snurrar han runt. för i hagen vid sidan om grusvägen kommer plötsligt 5-6 kalvar rusande i full galopp och de sparkar bakut och är heltokiga rent ut sagt! kalle tyckte de var hellustiga :P så han fnös sådär HÖGT och stod med svansen i vädret. fnös och fnös.

när väl traktorn passerat och vi valde att rida hemåt igen så gick kalle i en fin passage med svansen rakt upp tills vi hade kommit på bra avstånd från kalvarna :Psötsötkalle. känns skönt att han är pigg och alert dock, och den där "hältan" som bara var en dag och sedan bara inbillning, är helt borta. fina kalleman!

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Jaa, det är jätteroligt verkligen :) Visst kan det kännas lite jobbigt att "dela med sig" av sitt paradis, men vi hinner inte ge alla hästar den uppmärksamhet de förtjänar & det är ju bättre för mig om jag fått vara med & välja någon som jag känner o som jag vet är vettig :)Ah, Tickan var ju svullen i några dagar sen har hon skrittats och lite trav.. men i förrgår red jag vanligt på henne igen!haha, Tickan brukar också vara rädd för kor :P då har hon ändå gått tillsammans med kor & Jenny berättade att hon brukade jaga kalvarna, så hon är bara en stor tönt :P

2010-09-03 @ 21:27:18
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: N

sv: jo precis, dom skulle aldrig göra blackie illa med flit :(

ska du göra ngt spec i helgen? :)

2010-09-03 @ 23:38:02
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Postat av: Emelie

sv: vad kul att du gillar övningarna jag lägger in :D jag tyckte faktiskt att den sista övningen jag la upp igår var riktigt rolig att göra! :D Hästarna gillade den med =)

2010-09-04 @ 00:34:01
URL: http://semlur.blogg.se/
Postat av: Matilda

fina hästar (:

2010-09-04 @ 12:43:18
URL: http://ostlundmatilda.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv; aha, jo men det är konstigt för nu fäller hon ingenting :P

2010-09-04 @ 13:49:39
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: moa freakin' carlberg ♥

hej tjejen! allt fint med dig idag? :) vad har du hittat på?

2010-09-04 @ 14:14:01
URL: http://utankontroll.blogg.se/
Postat av: ewelina jungmarker

färgade håret igår, (rött) gå gärna in och tyck till! :D

2010-09-04 @ 14:15:41
URL: http://ewelinasverklighet.blogg.se/
Postat av: Helena

Hahah, sicken busig häst! :)

2010-09-07 @ 13:43:48
URL: http://travgalen.se

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0