fodervärdarnas dåliga rykte.

ibland blir man verkligen inte förvånad över att fodervärdar överlag har så dåligt rykte. man läser om hästägare som lånar ut en häst som sällskap som inte håller för ridning men som sedan rids och tränas, vilket ju också medför att hästen går ännu mer sönder. man läser om hästägare som får tillbaka riktiga vrak, utmärglade och skadade.

dessa fodervärdar som verkligen inte sköter fodervärdsavtalet och inte tar det på allvar förstör så himla mycket för oss fodervärdar som faktiskt sköter oss! vi som tar det på allvar och tar oss an en häst med samma ansvar som hästägaren. för det är så det är, vi har minst lika mycket ansvar som fodervärd! vi har ju totalansvar för hästen under tiden vi har den under vår vårdnad. trist att vissa inte förstår detta...


artikel från tidningen ridsports hemsida :

Fodervärd åtalas för djurplågeri

En kvinna på småländska höglandet ställs i nästa vecka inför rätta åtalad för djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen.

Kvinnan var fodervärd till en 5-årig arabhingst och enligt åtalet har hon vanskött hingsten. När ägaren fick tillbaka hingsten efter drygt ett halvår var den avmagrad och hade hovröta på samtliga hovar på grund av dålig hovvård. Kvinnan nekar till att ha utsatt hästen för lidande och anser heller inte att hon vanvårdat hästen rapporterar SVT Jönköpingsnytt.

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: sussi

Tack =)

å ja... ja tror alla hästar har det lite naturligt i sig, vissa mer andra mindre. Är ju på ngt vis deras sätt att verka skräckinjagande för ev inkräktare.

jo du har så rätt alla får dåligt ryckte för ngt ett fåtal gör =(

2010-09-05 @ 11:12:00
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Erika

Usch att människor kan behandla hästar illa är hemskt.



Samtidigt blir man ju som ägare osäker, om man vågar låna ut sin häst på foder osv.

har själv varit fodervärd och är fodervärd idag.

och har tagit hand om Grim som om han vore min egen häst.



De är ju så man ska göra oavsett om man äger den eller inte.

man måste ta väl hand om hästen.

2010-09-05 @ 11:16:17
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv; haha eller hur! :)



Jag har ingen erfarenhet av det där med foderhästar, dock kan jag tycka att det kan vara lite osäker eftersom dem som tar hand om den kan göra saker med hästen som ägaren sedan aldrg får veta..

2010-09-05 @ 12:14:25
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Sisterhood

Håller med!

Jag har haft otroligt mycket foderhästar både innan och under tiden jag även haft egna hästar,.

Hjälpt otroligt många med vidareutbildning och tillridning av deras hästar och dem har vart super nöjda. Och jag skulle aldrig komma på tal att inte sköta om hästarna, aldrig! Jag är no nästan tvärt om. Jag tar mer hand om hästarna än jag tar hand om mig själv. Hästarna kräver tid och tålamod och om man ej har det så ska man helt enkelt inte ha häst!!



SV: Tack så mycket, Jolly är en korsning mellan russ och appalosa och ngt mer cokså :P Konstig korsning men en otroligt fin ponny faktiskt! :)

2010-09-05 @ 12:40:57
URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R Gs

aa det är verkligen helt sjukt ..

jag vet en som lämnade ut en triangelmärkt häst på foder till en tjej som sa att hästen skulle bara skrittas och inget mer , hästen stod hos tjejejn i några månader och sen sålde ägaren hästen just för att fodervärden hållt sitt ord .

När ägarskiftena var klara och uppfödaren längre inte hade med hästen att göra börjar fodervärden riktigt rida hästen och verkligen träna den hårt , trots märkningen och hela hästen blev förstörd ..

Man kan inte lita på nån !

2010-09-05 @ 14:06:49
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: jenny

SV: Haha jag känner lite detsamma men täääänk om man nu skulle vinna ;)

2010-09-05 @ 14:17:04
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: emily

Hemskt när det drar med sig ett rykte som förstör för alla andra.

Ett annat skräck exempel på fodervärd (nu på hund då dock) var en som var fodervärd till en tävlingshund med bra meriter. När vederbörande tröttnade på hunden så gick hon ut i skogen och band upp hunden i ett träd där den sen svalt ihjäl. Istället för att lämna tillbaka hunden till sin ägare och avsluta avtalet. :/

2010-09-05 @ 14:38:18
URL: http://emiiily.blogspot.com

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0