svar på tal! (gurkmeja)

det är många som frågat om varför jag ger gurkmeja till kalle, vad det har för effekt osv. så ja, för att göra det enklare så skriver jag ett inläg här så kan ni alla se :) har skickat lite kortare svar till några av er också! :)

GURKMEJA:

"Anses hjälpa vid inflammationer i leder, muskler och andra organ. Gurkmejan har flera egenskaper som kan vara nyttiga. Den är en mycket kraftig antioxidant, tio gånger starkare än vitaminer. Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen.

Gurkmejan består till fem procent av färgämnet curcumin, som motverkar inflammation genom att hämma cellernas utsöndring av en signalmolekyl som är central vid inflammatoriska processer. Gurkmeja stoppar inflammationer 

Dosering häst: Vid stela leder-knäppningar i hästen, 1 msk/dag i minst två månader. Vid återkommande ledproblem ge året runt, minst 1 msk/dag. 1kg = 100 dags givor vid 1 msk/dygn

Gurkmeja är naturens fenylbutazon. Leder och muskler kan med fördel behandlas med Gurkmeja. Bra resultat med hästar som har/haft Borrelia och/elller Erlichias. Gurkmeja har laxerande effekt och påverkar även lever och galla i positiv riktning. "

hoppas ni fått svar nu alla som undrat :)

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Mela

Har Kalle problem med lederna eller fodrar du "i förebyggande syfte"?Sv; Tack! :) Det är inte alls svårt, men tar tid :)

2010-11-15 @ 21:06:05
URL: http://melasandstrom.blogg.se/
Postat av: sussi

bra inlägg =)

det svindyra biosynov som finns som fodertillskott är ju mest bara gurkmeja :P

2010-11-16 @ 14:09:11
URL: http://siouxzie.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0