äntligen, sverige!

äntligen kan jag bara säga... verkligen på tiden att det blir lag på det här! så hoppas fasiken nu att denna lag går igenom.

Vill totalförbjuda sex med djur

Vid Jordbruksverkets konferens om djurskydd på onsdagen gjorde djurskyddsutredaren Eva Eriksson klart att hon vill totalförbjuda sex med djur.

Att använda djur för sexuella ändmål är inte totalförbjudet i Sverige. Detta vill nu Eva Eriksson ändra på och menar att det handlar om respekt för levande varelser.

Eva Eriksson vill också förbättra kontrollsystem och uppföljning av hur djurskyddslagstiftningen efterlevs. Hon tror att den kritik som riktats mot hur djurskyddsinspektörer har hanterat vissa situationer kan ha varit berättigad ibland. Därför betonade hon värdet av att skapa förtroende mellan myndigheter och djurhållare.

I övrigt framhöll Eva Eriksson att det inte är så stor skillnad mellan de svenska djurskyddsreglerna och EU:s regler, även om motsatsen ofta påstås. På vissa områden är reglerna strängare i Sverige men totalt sett tror hon att det inte har så stor betydelse i djurhållningen skriver ATL.

artikeln kommer från tidningen ridsports hemsida

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Helena

Hur fan kan det ha varit tillåtet? :S

2010-11-11 @ 07:43:32
URL: http://travgalen.se
Postat av: Rebecka

Det var på tiden!

2010-11-11 @ 09:15:23
URL: http://kjarni.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0