dagens ridpass! (träning)

sådär ja! nu har jag precis ätit lite mat... vi grillade ikväll, så otroligt gott <3

idag hade jag hoppträning med kallebusen. en kompis följde med och fotade/filmade lite, så ska ta tag i filmklippet sen! men först blir det lite om hoppningen...

jag och kalle har inte hoppat alls nu på 2 månader typ så båda var väldigt taggade och lite nervösa. och framför allt, ringrostiga!! :) kalle ville helst bara springa fort, fort, fort. och jag tänkte mest hjälp, hjälp, hjälp :P så det blev en hel del lydnadsövningar och så, för att få tillbaka oss på rätt spår igen! :)

vi började med travbommar längs diagonalen och en cavaletti längs ena långsidan. hade massa problem med att komma rätt på cavalettin av nån anledning. sen travhoppade vi ett kryss på diagonalen med bom framför och bakom. och samma övning på krysset men med galoppbom framför och bom bakom.

sen höjde vi upp krysset till ett rättuppstående med bom framför och bakom och till slut gjorde vi ett hinder med massa bommar överallt av det hindret :P såna hinder som jag tittar lite extra på, väldigt dumt! men jag är ju lite mesig i hoppningen ibland :) men denna gången tänkte jag bara "äh, vad fan" och så red jag an mot hindret. blev inga stopp alls idag. det gillar jag!! :)

ändrade även om travbommrna till en oxer så småningom, först med galoppbom och sedan utan. hoppade en liten bana:

1 oxern på diagonalen,
ner genom hörnet och
2 hindret med bommar kors och tvärs över andra diagonalen
3 och avslutade med cavalettin.

blev en del missförstånd och jag hade svårt att slappna av och lita på kalle. ska prova martingal, igen, på honom. se om det kan hjälpa oss lite :) men mot slutet fick vi i alla fall till flera bra språng och vi samarbetade fint, kalle och jag :) vet dock inte om de sista kom med på film/bild :)

på söndag ska vi tävla i en klubbhoppning. just för att vi inte hoppat på länge och för att ha kvar känslan av att det är KUL och inte farligt så ska vi starta 50cm och 60cm. kalle kommer tycka det är barnmat men vi behöver känna oss helt säkra på låg höjd innan vi höjer upp :) JAG är ju så himla osäker i hoppningen och det smittar av sig på kalle, tyvärr! :/


kalle & jag, hade visst tävlingsschabraket på :P

men jag är nöjd ändå med dagens träning och att det gick så mkt bättre på slutet. imorgon blir det en välförtjänt uteritt med kallebus, så vi är laddade för dressyrträningen på onsdag :)
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Daniel

Najs :)

2010-03-08 @ 20:26:54
URL: http://danielhenningsson.blogg.se/
Postat av: Freddi

Kul att det gick bra med träningen! :)



SV; vi meeed! :D total lycka!!

2010-03-08 @ 20:37:57
URL: http://fkallstrom.blogg.se/
Postat av: isabelle

sv: tack :D Om du vill bli länkad är det bara att du gör en bild som du vill att jag ska lägga upp :) Du kan hämta min bild här : http://carstensen.blogg.se/2010/march/lankbild.html#comment



Säg till när du har gjort din bild så lägger jag in den direkt :D

2010-03-08 @ 20:45:10
URL: http://carstensen.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma

sv: kan bara hålla med dig :D Det finns verkligen inget bättre, speciellt nu när det är lite kallt =P

2010-03-08 @ 20:51:53
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: malin

sv: ne det funkar inte ibland :o blogg.se är skuumt.



Hahaha, jo det är inte jätte härligt med päls överallt :p

men härligt att det försvinner :D

2010-03-08 @ 21:02:35
URL: http://malinsko.blogg.se/
Postat av: AnnSofie

Haha ja jag gör ju det när han behöver motion & lite tuktning. Han är alldeles för tuff som det är nu. Vågar inte sätta nått barn på honom om han ska bocka & slänga sig som han har fått för sig på sista tiden.



Usch, jag är oxå osäker i hoppningen. När jag var liten så flög jag över både det ena & det andra, men nu, nja lågt isåfall hehe.

2010-03-08 @ 21:06:03
URL: http://annsofielina.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0