dagens ridpass! (träning)

god kväll! tidigare idag hade jag dressyrträning. ångrar ännu lite att jag var med för jag mår så himla dåligt nu. kände redan när jag mockade att jag liksom blev yr, så som man kan bli när man har feber. men men! nu ska jag strax lägga mig och vila igen, har redan legat i soffan flera timmar, och hoppas jag är kry tills imorgon!

i alla fall, var som sagt dressyrträning idag. provade 2 dressyrsadlar på kallebus först. en albion legend och en kieffer, vet inte modellen på den. kieffern gillade JAG men passade inte nånstans på kalle. albionen ligger bra på kalle men passar inte mig. suck... albionen hade behövt vara liiiite djupare i sätet för att jag skulle gilla den ordentligt :)


hade ingen ny bild så får bli en från arkivet. kalle & jag på framridning till dressyrtävling!

red i stora ridhuset idag på träningen, rätt gött med lite plats ibland :)

på träningen låg mycket fokus idag på samling och känna fram "gunget" i gångarterna. jobbade mkt med samling i traven för att liksom få fram början på piaff. det var lite kul men väääldigt svårt!

vi jobbade också mycket med mellantraven som är vår allra svagaste sida. jag fick jobba med att trycka på ordentligt med benen och samtidigt hålla ordentligt med stöd. kalle vill gärna bara springa fortare istället för att länga på steget!

vi red också en del skänkelvikningar längs diagonalen in till medellinjen där vi sen gjorde en skänkelvikning utmed medellinjen.

i galopparbetet var det också mycket samling. som avslutning på samlingsjobbet gjorde vi några galopp-piruetter åt båda hållen. kalle var förvånansvärt stark i det. det var första gången vi prövade och han gjorde dom riktigt bra! och det var så härligt att känna att han bara liksom följde med och satte sig ordentligt på bakdelen. synd jag inte hade någon med som filmade... :/

sedan avslutade vi passet med att lägga honom riktigt låg i formen i både galopp och trav, och det gick bra. han älgade inte iväg nåntingen. så skönt :) och tur det för jag orkade ju inte riktigt sitta emot hela passet i och med att jag är sjuk.

imorgon får kalle vila för jag känner att JAG måste vila mig så jag verkligen blir frisk. jag är så dum jämt när jag är sjuk och bara jobbar på ändå.

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: alc

Sv: Taaaack :]

2010-03-10 @ 20:48:19
URL: http://alcbloggen.blogspot.com
Postat av: malin

sv: aa okej :/ tack så jätte mycket för hjälpen" :D

jasså, gjorde du? ;D

2010-03-10 @ 21:07:24
URL: http://malinsko.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

blir tyvärr svårt & filma eftersom vårt ridhus är runt, går inte & ställa upp kameran på ett bra sätt så man får med något :(



nae det är inget med bettet.. hon har ett vanligt tredelat bett som passar bra.. får hoppas att det helt enkelt släpper när jag lär mig henne bättre..

2010-03-10 @ 21:07:45
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Freddi

SV; gör så! :) gud ja, vååår!



Kul att det gick bra på träningen, roligt med dressyrblogg också! :D hihi, rider du i ridhuset där i växjö? :) gissa om man känner igen detdär med att rida och träna fast man är sjuk..? ;)

2010-03-10 @ 21:23:31
URL: http://fkallstrom.blogg.se/
Postat av: Maria

haha men dom tycker säkert också det är kul ;)

jaa fast man är ju lite bortskämd och vill ju gärna ha hela för sig själv:;) hhaha

2010-03-10 @ 21:25:58
URL: http://dressyrbloggaren.blogg.se/
Postat av: emelie nordström tränings/tävlingsblogg

sv; Kanske inte stenkoll men ganska bra:)

aa okej, men som du säkert vet så är de viktigaste att man tror på sig själv. Förstår att de kan vara svårt men man ska låta bli att tänka så mycket så blir de bäst;)

2010-03-10 @ 21:35:04
URL: http://emeelien.blogg.se/
Postat av: Linnea Granström- Ungmamma & Ryttare

Just nu har hon fullt i sitt stall men det går ju alltid att ordna :)



Det gick inte att kommentera för mej i betes inlägget* Men vi har våra hästar ute på bete här på gården under sommaren, men vi tar in dom på nätterna. Men det är mest för att ponnyerna inte ska äta sig tjocka och inte vara lika trötta då dom tävlas så mycket :)

2010-03-10 @ 21:49:08
URL: http://linneagranstrom.blogg.se/
Postat av: N

Sv: Hihi, tack :) Ibland blir det nästan för mycket, funderar nästan seriöst om han har adhd. Känns ibland så, blir aldrig trött å ändå får han inget energigivande tex. havre ;)

2010-03-10 @ 22:48:29
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Postat av: Hanna

SV Jodå det är fint :)

Haft en bra dag ?

2010-03-10 @ 23:23:00
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: Amanda - allt går om man bara vill

Sv; det borde du inte bli för just nu härjar där en maginfluensa och är dåligt väder :P

2010-03-10 @ 23:27:02
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Maria

Har du provat globus clic någon gång? jag har den och den liggar bra på alla hästar jag testat den på och är djup i sätet.. AS SKÖN:D

2010-03-11 @ 01:55:44
URL: http://dressyrbloggaren.blogg.se/
Postat av: Karoline

Ååå, så synd att ingen kunde filma, hade gärna velat se er jobba. Kul att ni kommit så långt!



Du gör rätt i att gå och lägga dig, annars kanske du får det som jag har. Har nog varit sjuk i 6 veckor, om det ens räcker :(



Surt eftersom Odessa går ganska bra just nu.

2010-03-11 @ 10:01:04
URL: http://karoline.eak.nu

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0