dagens ridpass!

var ute i stallet ikväll. vädret var ganska ostabilt, regnade och ibland uppehåll. men när jag och helena skulle rida iväg så var det uppehåll så jag hoppades att det skulle hålla i sig, så skippade ridtäcke. och det gjorde jag rätt i! var väldigt varmt ikväll!

vi red på stora utebanan (ca 80x80) och jag tänkte att jag skulle jobba igenom kalle ordentligt eftersom vi har dressyrträning imorgon. kände redan när jag tog tyglarna och började jogga igång att han var väldigt mjuk, konstigt nog! gjorde en del tempoväxlingar och bytte varv mycket. kalle svarade för alla hjälper jättefint!

i galopparbetet var han först väldigt stark och ville mest springa. men jag gav mig inte utan satt och red igenom galoppen så till slut gick även den fint. gjorde först några enkla byten och sedan bytte jag en gång åt höger och en åt vänster. gick riktigt bra! visst, kalle hoppar typ upp i himlen för han tycker det är så kul, men han bytte både fram o bak idag.

i travarbetet hade jag som mål att han skulle lyssna framåt och bakåt och vara vändbar för små hjälper. kalle var väldigt arbetsam idag och ville verkligen jobba. älskar när han är sån (iofs, han är i stort sett ALLTID sån!). jag kunde göra små-små volter och kalle följde med fint. gjorde även några ökningar och de gick efter hans förutsättningar bra! :) och även ett par halter som också satt perfekt.

kalle ikväll, väääldigt mörk bild :O


eftersom allt jag hade tänkt rida på dagens pass idag funkade direkt så blev passet ganska kort. men jag tycker inte man ska börja med nått nytt då, man ska ju sluta när det går som bäst :D

i natt sover kalle naken, det gillar han! speciellt nu när han fäller så mycket... jag har ju ändå morgonen imorgon så :)
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Anna

Det är så himla kul att rida när det går så bra!



Ettan kan bli rätt pigg och lite stark på hemvägen, men nu de senaste dagarna har jag ridit väldigt mycket fram och tillbaka på en väg som varit fin, så hon verkar ha vant sig vid att inte vilja rusa hem. Igår gick hon riktigt avslappnat i traven påväg hemåt. =)

2010-03-29 @ 22:27:11
URL: http://ariette.blogg.se/
Postat av: M_N Melinda

Exakt, man behöver ju inte riskera att passet slutar dåligt när allt det man ville träna gått bra :)



sv. tackar :D Jag har ett sto från Holland som blir 8 i år. e. Oramé, ue. Persian Path S xx,. I holland har hon tävlat 120 cm hoppning med relativt bra resultat vad jag vet, men de senaste åren/året (?) fick hon ingen mat, så när vi köpte henne var hon väldigt smal och omusklad. Hon är isf precis en sån häst jag vill ha :D hur är din pålle?

2010-03-30 @ 12:47:08
URL: http://munderstreckn.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0