dagens tema: RIDHUS = LYX?

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

fick inspiration till detta inlägget när jag satt och kikade runt på bukefalos forum!

är ridhus och ridbana något som behövs i vardagen eller är det helt enkelt något som man ska se som lyx? ska man utesluta flytt till ett stall om det inte finns någon ridbana? är inte bra ridvägar det viktigaste? man kan ju ändå åka iväg och träna?

jag är nog lite motsägelsefull i denna frågan. jag har nu ett stort stall ungefär 3 km från där jag bor. och flera har frågat mig varför jag inte flyttar kalle dit. stallet har alla bekvämligheter: spolspiltor, ridhus och ridbana. men det finns ju inga roliga ridvägar!! därför har jag valt att inte flytta kalle dit...  (har nu alltså 1,6 mil till kalle)

 lånad bild.

jag skulle ALDRIG någonsin välja ett stall där det inte finns något av detta. varken ridhus eller ridbana alltså. för mig är det väldigt viktigt att kunna träna ordentligt utan att behöva åka iväg. visst, nu finns det dom som säger att man minsann kan rida dressyr i skogen och göra skänkelvikningar. men inför tävlingar tycker jag, och säkert många med mig, att det är viktigt att kunna rida igenom olika programdelar. att göra detta på rätt ställen och vid rätt bokstav så man verkligen vet hur det ska kännas och att man känner att man hamnar rätt. detta går inte i skogen!

och att behöva åka iväg för att rida på bana eller i ridhus flera gånger i veckan är också uteslutet. hade jag haft egen transport och inte behöva låna varje gång hade det väl varit en sak.


 lånad bild

så min åsikt i ämnet är att jag MÅSTE ha tillgång till någon slags ridbana eller ridhus. ridhus är det allra bästa, det är guld värt när marken är frusen och hård! det är svårt att hålla sin häst igång om marken är stelfrusen men ändå inte snötäckt. men samtidigt tycker jag ridvägarna är otroligt viktiga också. det ska finnas lite vägar att välja mellan.

var står ni i frågan? MOTIVERA :)
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Rebecka

Sv: Nej den sitter inte bra, eller så är det jag som har monsterhästar som lyckas få av dom jämt!



Alltså, ridhus alt ridbana är ju ett plus och jag skulle nog vilja ha det ena eller det andra, helst ridbana faktiskt. Som jag har ni. Har tillgång till ridhus typ 10 min skrittväg också som jag använder ibland. Eftersom jag inte tävlar skulle jag klara mig utan, jag tömkör och löshoppar mest på banan nu ändå :-)

2010-06-04 @ 16:30:37
URL: http://kjarni.blogg.se/
Postat av: Lovisa Munter

Sv: Visst är han! Nja, i November nån gång :/

2010-06-04 @ 16:51:13
URL: http://lovicious.blogg.se/
Postat av: Warnmark -fotoblogg

Sv; Ja det var synd :(. Vart är det du bor?

2010-06-04 @ 16:52:23
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Warnmark -fotoblogg

Sv; Haha tack (:

2010-06-04 @ 16:56:44
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: sussi

jo.. ja håller nog med dig i det fallet.. någon slags (bra) bana lr ridhus å så massor av skogsvägar.. Vi har ju det vansinnigt bra vi mkt skog dubbla utebanor å dubbla ridhus.. :D

2010-06-04 @ 18:25:35
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: rebecca

jättefin blogg!

Rösta vilken bloggdesign jag ska ha på min blogg:)

ha det bra ;)

2010-06-04 @ 19:43:37
URL: http://norrs.blogg.se/
Postat av: Julia

Haha nä hon är väldigt olik sig :) Tack! :)



Haha ja det var lite typiskt faktiskt. Nu har jag en ny dvd, men sarah tog med sig filmerna så får vänta 2 veckor tills jag får se dom :D haha

2010-06-04 @ 20:55:29
URL: http://entin.blogg.se/
Postat av: Julia

Ridhus/ridbana är nästan ett måste tycker jag. Nått av det vill jag åtminstone ha i närheten av stallet jag står i :) Helst ridhus, för som du säger, på vintern så är det ju inte alltid det går att rda utomhus. Men man kan ju inte ha allt heller om man inte vill betala en förmögenhet ;) haha

2010-06-04 @ 20:56:42
URL: http://entin.blogg.se/
Postat av: Sara Jansson

sv; Haha ellerhur :P en helt normal pizza ju, finns på menyerna bär också!

2010-06-04 @ 21:31:01
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Anna

Ridhus är lite lyxigt, men en ridbana behövs absolut likaväl som bra ridvägar!



Btw, ridusbotten i stallet där du bor har blivit superdålig, så den har man inte mcyket glädje av. JO's träningar ska juh flytta därifrån till Eva och/eller Kängshult.

2010-06-04 @ 22:28:00
URL: http://ariette.blogg.se/
Postat av: Jenny

livsnödvändigt är de ju inte, jag klarar mig ;) har en gräspaddock som duger för min ridning ch flera gärden/hagar att ta till. Men visst är det skönt att komma iväg till ridhus emellanåt men jag trivs bäst ute :)

2010-06-05 @ 00:17:02
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: Lovisa

vet inter riktigt vad jag skulle välja. Men ridvägar är ganska viktiga för mig även om ridhus är väldigt bra att ha skulle jag nog välja ridvägar före ridhus tror jag :) Men då hade jag velat ha någon sorts ridbana i närheten iaf! Men vi har ju turen att ha ett eget ridhus på 4 hästar :D

2010-06-06 @ 15:45:11
URL: http://puissance.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0