dagens ridpass! (träning)

idag har jag och kalle haft dressyrträning. precis som förra gången så var det riiiktigt varmt! tur att vi kunde vara ute i alla fall, blir så dålig luft inne när det är varmt...

vårt fokus idag låg på främst bytena... eftersom vi inte har någon tävling förrän i augusti så tänkte vi att vi kunde lägga fokus på det som vi har att jobba med för att kunna klättra i klasserna.

i uppvärmningen var kalle lagom pigg men han gör inget gratis så fick jobba! min tränare hade en bekant med sig, vet inte riktigt vem det var, men hon sa en sak som faktiskt stämmer!! jag red nämligen lite skolor och de sitter ju så klockrent. mellan skolorna så var det lite sisådär, kalle drog i handen och jaaa... då sa denna kvinnan att "jag latar mig lite". och det stämmer. när det är dags för skolor så ger jag järnet och RIDER. men däremellan så bara åker jag med, skrattar och är nöjd haha :P och beundrar hur sööööt kalle är HAHA!

sen gick vi in på en volt runt min tränare. jag skulle jobba med att hålla kvar honom på den mindre volten, ha honom i en korrekt form och driva på så traven blev bra men inte låta kalle springa iväg. och så låg mycket fokus på min blick. av nån anledning vill jag titta ner åt sidan på skuggan haha. sen tycker jag det är så svårt att lyssna på min tränare när jag inte får titta på henne. jag skulle liksom fortsätta titta framåt men jag är så inlärd på att man ska titta i ögonen på den man pratar med... så det var svårt att gå ifrån den inlärda "regeln".

jobbade sedan galoppen på den volten runt min tränare. fattade rättvänd och förvänd. kände så jag kunde ställa åt "fel" håll i den förvända. gjorde också lite enkla byten. sen skulle vi göra riktiga byten på volten. till vänster fick vi till 2 rena byten, även om de blev lite stora. åt höger hade vi lite mer problem. problemet ligger i att jag förbereder för MYCKET istället för att bara byta! när jag väl bara kände att han var med mig och bara bytte så gick det bra!

jobbade vidare med bytena genom att vända in vid mitten av långsidan och rida rakt över medellinjen och där göra ett byte. jag måste tänka på att kalle ska vara mellan hjälperna och att han lyssnar både bakåt och framåt!!

red sedan öppna längs långsidan... och här måste jag tänka på att sitta ordentligt tillbaka och vara tydlig med mina hjälper. och att jag bestämmer när den avslutas och inte kalle!

avslutade med lite galopparbete längs fyrkantspåret. kalle höll på och brallade för allt och kastade sig flera meter när en som satt och kollade nös :P

kalle jobbade på fint och man märkte att han tyckte det var lite jobbigt, både på grund av värmen och att han går på bete nu. men svettiga blev vi båda två!

han var dock inte det minsta trött sen :P :)
bloglovin

Tankar & Åsikter

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0