dagens ridpass! (dressyrträning)

först och främst, shiiit vilket väder vi har!!! strålande sol och riktigt varmt... både kalle och bella stod och hängde vid grinden när jag kom. så de blev så glada när de fick komma in!

idag var det i alla fall dressyrträning. vi valde att vara utomhus eftersom det var så himla varmt och då blir det så kvavt i ridhus...

fokus idag låg på enka byten, vanliga byten och bakdelsvändningar. eftersom skolorna och den förvända sitter så bra och jag ändå inte har någon tävling nu så fokuserade vi istället på de sakerna som kommer i de svårare programmen!!

i uppvärmningen kändes kalle lagom pigg, lite småbrallig emellanåt.

när vi började jobba de enkla bytena så var kalle först lite FÖR taggad och jag fick inte riktigt stopp på honom ibland. men när jag verkligen satt till och red så gick det bra.

de riktiga bytena blev faktiskt bra idag, visst han gör riktiga stora språng så jag flyger ur sadeln, men han byter rent och det är huvudsaken än så länge! :) dock tyckte han att det var lite väl roligt haha :P

så vi jobbade sedan enkla byten, riktiga byten och förvänd galopp om vartannat. allt för att kalle inte skulle tagga för mycket och för att han verkligen skulle lyssna på mig!

i traven jobbade vi sedan öppna längs långsidan. vi skulle sedan sakta av till skritt, men vara kvar i öppnan. det var väldigt svårt tyckte både jag och kalle så vi fick ägna ganska mycket tid här! när vi väl fick till det så red vi alltså öppna i trav längs långsidan, och mot slutet av långsidan skritt-öppna för att sedan övergå till en bakdelsvändning.

i bakdelsvändningarna måste jag tänka på att inte använda benen för mycket och styra mer med handen, så inte kalle flyttar bakbenen i skänkelvikning!!

kalle var inte ens trött efter passet trots att vi jobbat en hel timme i stekande sol och ca 30 grader i solen...!

imorgon blir det nog en uteritt med bella och en skrittrunda med kalle. är det lika varmt imorgon så får hästarna stå inne några timmar när solen är som starkast.
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Julia

Ja det är jätteskönt :)



Jaa fast blev inte så mkt info som jag ville om dom, var ganska trött och skulle upp så tidigt idag så det fick bli lite snabbt bara :) Ska skriva mer om varje häst nån annan dag tänkte jag :)



Ja Madicken och Cindy är dom hästar som fastnat mest, dom kommer jag nog aldrig att glömma. Madicken var en riktig kämpe :) Och Cindy med för den delen, som lärde sig lita på oss :) Så synd att hon är vanskött nu :( Ägaren är anmäld jättemånga gånger men dom gör inget åt saken :( sist jag var och hälsade på henne så var hovarna så långa så hon stod på ballarna. :( Ringde direkt till ägarens barnbarn och sa att dom måste verka henne, hon sa bara "men hennes hovar ser ut så" och tyckte att jag hade helt fel.. :/ Har inte varit ut sen dess, så vet inte om dom verkade henne eller inte :/

2010-06-02 @ 17:42:58
URL: http://entin.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv; ja det hoppas jag! :)



Ja, den ängen är riktigt mysig :) Lite platt på vissa ställen också som jag brukar träna galoppombyten på hihi :)



2010-06-02 @ 19:46:34
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Rebecca

sv; nej :( Men kan föröka fixa någon gång :D

2010-06-02 @ 20:43:07
URL: http://sryttarna.blogg.se/rebeccah
Postat av: alc

SV: äääh så himla dyrt var det väll inte :P

2010-06-02 @ 21:10:58
URL: http://alcbloggen.blogspot.com
Postat av: Anna

Roligt med träningar som går bra!

Ettan var superfin igår för JO, så kul! =)

2010-06-02 @ 21:40:33
URL: http://ariette.blogg.se/
Postat av: Matilda

Vad härlig med fint väder =)

Det är alltid så skönt och härlig!

2010-06-02 @ 21:44:27
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: linnea

om du inte tror det, så gör det nog inte det! men det är synd :(



ja det är det! men hur hinner o orkar du?

2010-06-02 @ 22:18:09
URL: http://willspirit.blogg.se/
Postat av: sussi

ja han såg riktigt fin ut stundtals, men som du säger ibland lite stark.

2010-06-03 @ 09:58:25
URL: http://siouxzie.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0