video från hopptävling!

hej folkisar!

fyyyy vad jag är tävlingssugen och ridsugen just nu. givetvis frö att jag inte KAN åka ut till stallet ikväll och rida pga jobb. :( och för att det är någon/några veckor kvar till vår tävlingsdebut för året!

från och med nästa eller nästnästa vecka ska jag ta tag i hoppträningen igen :) läääängtar till det! får så otroligt mycket hjälp. skönt att inte ha hoppträning i grupp tycker jag. är ju bara jag och kalleman på hoppträningen! och då kan vi göra övningar som är bra för just OSS! varje gång , hela tiden, ett pass utformat för MIG och KALLE!

hopptränar ni helst i grupp eller ensam? :) varför?

vår sista hopptävling för året blev den 15 november. var en precis innan jul också men blev inte att vi var med i den... hade en höst med mkt hoppträningar då kalle knasade på oxrar på tävlingarna, först på framhoppningen. jag tvekade och han började då tveka. och hoppade sen ändå. så det blev brak igenom hindren. och sen ville han inte hoppa oxrar på tävling. så nu ligger fokus på OXRAR och att göra mig ÄNNU mer säker :)

här är ett filmklipp från vår sista tävling:

nu ska jag strax jobba 3 små timmar!

tjaao!
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Jenny - fotograferande hästtjej

sv: ja precis! förstår verkligen det :)Justus är en lite knasig 15-årig varmblodsvalack i sina bästa dar som jag har på foder. Håller på att utbilda honom en aning eftersom att han aldrig blivit riktigt utbildad. Han är oftast riktigt lättlärd och arbetsglad vilket gör mitt "jobb" ganska lätt. En kanonhäst som jag tror skulle kunnat gå långt om man bara börjat med utbildningen lite tidigare..Haha, jo precis. Tror jag tog i en aning när jag skrev 40 min ;) Menade 40 min totalt i snön, inte djupsnön. I djupsnö räcker det nog med fem minuter, haha :)Vad är din kompanjon för någon då? :D

2010-02-03 @ 18:35:04
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Linn-Lay

nu har jag lagt till dig :D gå in och kolla :D

2010-02-03 @ 18:39:38
URL: http://linnlay.blogg.se/
Postat av: FRIDA VILTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

Sv: jag tror att man ändrar sig lite hela tiden men jag har alltid tyckt om att rida "lagom" stora hästar som man kan ha koll på liksom? ;PJag hade lite mer riderfarenheter än dem andra, antagligen hade dem flesta i den gruppen bara ridit på ridskola medans jag har ridit några år på privat hästar, det är ju ganska stor skillad på en privat häst och en en som står på ridskola. Det är ju ett annat tanke sätt att rida en privat häst också för då måste man lägga upp ett ridpass, planera och tänka på hästens bästa. På ridskolan rider ju de flesta bara runt eller "åker" runt på hästen och gör som instruktören säger, så därför så vill jag byta till en grupp där jag kan få lite att bita i istället för att bara rida runt fram tills sommaren. Kommer nog tröttna på ridskola ganska snart men bättre det än att inte rida överhuvudtaget fram tills sommaren. ;) eller vad tycker du om ridskolor?

2010-02-03 @ 18:44:38
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: linnea

ok, finns ju olika varianter med o sen sidepull, repgrimma osv :P

2010-02-03 @ 19:30:12
URL: http://willspirit.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Bäver heter materialet, det är regntätt och med fleecefoder så det är jättebra :)Jag tvättar dom i en vanlig tvättmaskin, som vanliga kläder typ. Jag brukar köra på 30grader för dom behöver ju inte bli kliniskt rena och man vill ju att dom ska hålla sej fina så länge som möjligt :)

2010-02-03 @ 21:28:34
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Elin

Tänderna är ju nåt man lätt glömmer.

Skulle vilja veta hur ofta/sällan ridskolor gör nåt åt tänderna på hästarna.. Eller det kanske man inte ens vill tänka på. :0Intressant det där med hoppning o hur man vill träna. Jag gillar att hoppträna själv för instruktör för att den kan fokusera mer på mig och min häst och våra behov och anpassa hopplektionen för BARA oss.. Dock kan det lätt bli lite för intensivt när man hoppar själv. Men gillar o anpassa träningen efter mig och hästen.

Så jag tränar helst själv.Men nångång ibland är det skönt i grupp oxå.

vad tycker du själv bäst om?

2010-02-03 @ 22:10:12
URL: http://karisma.bloggagratis.se
Postat av: Kristina Warg

Läs min blogg: http://kristinawarg.blogg.se :D

2010-02-03 @ 22:15:59
URL: http://kristinawarg.blogg.se/
Postat av: Amanda

Vad jobbar du med?? :)Okej, vad är han för ras?Nee, och det är väl tur det :) Är kanske runt 100 m. Men det blir så sjukt mycket tyngre att hålla på med. Fulla vattendunkar på 25 liter väger en del, haha :P

2010-02-03 @ 22:59:53
URL: http://mjuppi.blogg.se/
Postat av: Karoline

Det måste vara jätte jobbigt, man förlitar ju sig på dem som säger att de kan och är utbildade. Skit jobbigt sen när sadeln ändå inte passar och hästen får ont. Min kompis tog ut en som verkade jättebra, sen visade det sig att sadeln låg helt fel när hästen jobbade med ryggen.

Men hur gör du då? Måste du åka iväg med din häst för att kunna prova?

2010-02-03 @ 23:01:02
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Nej det har det inte blivit i våran i alla fall, man gör ju ändå rent nån sak i den då och då, typ en sil elelr var det nu heter :P Sen så kan man ju skaka av schabraken innan så det inte är så mycket hår. Om man är rädd för det så kan man ju annars köpa en till maskin. Vintertäcken brukar jag tvätta i en industritvättmaskin som är större o tåligare ;)

2010-02-03 @ 23:05:53
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: FRIDA VILTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

Sv: Jag gillar också pullarnosgrimman, men det berors ju som sagt lite på.Snart slipper jag i alla fall , ridskolan och medryttar hästar ;) Ska börja provrida till sommaren och jag kan knappt vänta :) synd bara att det verkar som om det kommer vara vinter ett bra tag till

2010-02-03 @ 23:08:00
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: Elin

På tal om o sjunga för hästen det gör jag ALLTID om han är rädd.. DÅ börjar jag sjunga vaggvisor skrattar

Men jag inbillgar mig att det ska lugna honom :)

2010-02-03 @ 23:09:27
URL: http://karisma.bloggagratis.se
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Om hon säger så får hon ju faktiskt köpa en häst-tvättmaskin till dej ;) Hahah xDTack så mycket :)

2010-02-03 @ 23:13:59
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: FRIDA VILTORSSON - Det mesta mellan häst & hov

Sv: japp, nu när jag inte har kvar den gamla foder hästen som jag hade innan så ska jag leta efter egen häst.Ska suga åt mig som en tvättsvamp ;DTävlar du lokalt mycket ?

2010-02-03 @ 23:15:13
URL: http://fridaviktorsson.blogg.se/
Postat av: Jenny - fotointresserad hästtjej!

sv: Jag har haft honom sedan augusti förra året. Då var han outbildad och omusklad så han har faktiskt gjort riktiga framsteg. Hade honom dock bara på prov först så kontrakt har vi bara haft sedan november :)Åh vad roligt! Skönt med en rutinerad häst! Kan verkligen sakna det ibland, haha. Han är väldigt fin iaf, din Kalle :D

2010-02-03 @ 23:16:14
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Karoline

Oj, jobbigt att åka 6 mil för att prova ut en sadel. Hoppas att det löser sig iaf :)

2010-02-03 @ 23:25:58
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Frieda

Fin blogg! Pigg vid hoppning??!! =) Kul ser det ut iaf! =)

2010-02-03 @ 23:38:36
URL: http://gaaaalet.blogg.se/
Postat av: Heyli

tack för att du röstade på vem som borde vinna armbandet :)

2010-02-04 @ 01:22:16
URL: http://heyli.blogg.se/
Postat av: Jenny - fotograferande hästtjej

sv: ja precis! det är också en riktigt härlig känsla :)det kan vi absolut göra! Jag lägger till dig nu på momangen så kan ju du göra detsamma om du vill :)

2010-02-04 @ 08:19:56
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Haha ja värt ett försök x)Vad menar du? Om dom är tagna ungefär samtidigt eller hästarnas ålder? Den övre bilden är från i somras, hästen blir 13 i år. Och den nedre är tagen i höstas, och hästen blir 7 i år :)

2010-02-04 @ 15:56:40
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0