dagens tema: TILLBAKABLICK PÅ 2009!

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

2009, mitt & kalles "mellanår".

2009 började inte bra för mig och kalle. kan säga att 2008 inte slutade bra heller. kalle föll ur något otroligt under hösten 2008 och 2009 hade vi ännu inte fått bukt med det. det hela berodde på ett hö med dåliga värden som upptäcktes för sent. när jag väl fått svar på min analys av höet så fick jag dundra i honom proteintillskott och MER MER MER hö.kalle misstrivdes till följd av detta (tror jag) väldigt mycket i stallet och den där glimten i ögat var helt försvunnen. så jag började desperat leta nytt stall till honom. ringde och besökte flera stall och till slut, av en slump, fick vi plats i ett stall 1,5 mil hemifrån. kalle fick flytta dit på min födelsedag den 28 mars. och jag är verkligen glad att jag tog det beslutet att flytta honom dit. för kalle är sååå glad igen och trivs verkligen som fisken i vattnet!! musklerna och hullet kom till slut tillbaka (skulle gissa att han säkert tappade 50kg då ALLT hull och i stort sett ALLA muskler försvann).

 
efter flytten, under våren, tävlade vi en klubbhoppning med felfritt resultat på nya ridklubben (som ligger 500m från kalles nuvarande stall) och var också med i 2 lokala dressyrtävlingar. märkte dock att kalle inte orkade riktigt, då alla musklerna inte hunnit komma tillbaka än.sommarbete blev det för kallebus också, glaaaad för detta! efter midsommar när vi fått hagen färdig (ÄNTLIGEN!!) så släppte vi ut dom på heltid :) och sen gick han och bella där ända tills början på november. mot slutet med täcke och stödfodring. och kalle var så nöjd så :) han reds ju dock hela tiden förstås!

 

kalle fick en allergisk reaktion under sensommaren efter ha gått i sjukhagen 2 timmar. vet fortfarande inte vad som orsakade den, men dagen efter såg han ut "som vanligt" igen i stort sett. min flodhäst :)under 2009 efter vi hade bytt stall började vi också med regelbundna hoppträningar för oleg stefanov som har hjälpt oss (eller främst mig) massor i hoppningen! han såg våra svagheter direkt och kom med bra övningar varje gång som stärkte mitt självförtroende i hoppningen.

hösten bjöd på vår LA:3-debut och den gick väl sisådär. men jag är nöjd med kallen även om inte domaren var det :) han var lugn och harmonisk (brukar annars vara väldigt spänd och laddad på tävling).hopptävlade gjorde vi också en del. det gick bra ibland och sämre ibland. kalle är ju en ren hopphäst men jag är LIVRÄDD för hoppning. eller var i alla fall. min hopptränare har verkligen hjälpt mig massor :)

annars flöt 2009 på bra, kalle höll sig fint i hull hela året sen. inga skador eller sådant. :)

dock hoppas jag att 2010 ska bli ett kanonår!!

hur var ert 2009? :)

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Lovisa

sv: mm. Vi behöver inte skotta ridhuset eftersom det lutar såpass mycket :)Okej, lycka till med köpet då! :)

2010-02-22 @ 17:30:18
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: jenny

rolig läsning som vanligt!Mitt häst år 2009 var lite blandat. Jag har både roliga & tråkiga minne med Dodde pojken. Med körhästen gick de så där, vi placerade oss för första gången på en dressyrtävling och vann två grenar i KM, resten av tävlingsåret var inte fullt så lysande ;)

2010-02-22 @ 20:13:13
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: Elin

Kul med en hpptränare som är så bra o hjälpt dig med din hopprädsla. Skulle behöva en sån jag med. Jag hoppar det gör jag men det är med en klump i magen varje gång :/Mitt 2009 var inge bra hästår. Skadade hornhinnan ggr 2. Vet inte varför men han kliar sönder sina ögon varje år. Och det finns inte mycket man kan göra mer än o sätta flughuva på honom tidigt på våren till slutet av hösten, men han lyckas ju dra av dom ibland :(

En sträckning och sen hand skada så han har inte varit igång särskilt mycket som du vet.Men jag hoppas verkligen att 2010 ska bli ett år med lite mer tur än vad jag haft hittills.

2010-02-22 @ 23:37:18
URL: http://karisma.bloggagratis.se

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0