dagens tema: KAN MAN HA BÅDE HÄST OCH POJKVÄN?

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

är det nån mer därute som har häst och pojkvän? tycker ni det funkar bra? har ni fått höra att hästen tar för mycket tid? eller att ni tycker om hästen mer kanske? :)

jag kan säga att jag måste nog vara ganska lyckligt lottad på den biten. för min jim accepterar mitt intresse. visst, han tycker inte alltid det är kul att jag ska vara i stallet flera timmar och att jag har fodringar jag ska rätta mig efter. men han säger ju ändå inte att jag ska skita i kalle :)

när jag träffade jim hade han inte haft något med hästar att göra... kunde väl knappt se skillnad på bak och fram :P

men han visade intresse och VILLE lära sig om min hobby och om kalle. han var med några gånger i stallet, hade till och med stalltjänst med mig på morgonen några gånger! han hade till och med stalltjänst med mig dagen efter fest när han egentligen bara ville sova. så otroligt gulligt <3

jim hjälpte mig också att leda hästar till och från sommarhagen. :) men han ville bara leda kalle :) det gör ju mig extra glad, att han litar på min fina kalleman. men kalle uppför sig så himla bra med jim också, går som ett litet lamm bakom jim. om jim stannar så stannar kalle. duktiga häst, visar hur väluppfostrad han är <3

jim borstar kalle och visiterar :D


jim nöjde sig ju inte med att bara leda kalle utan ville också prova på att sitta på hästryggen! så han har ridit kalle också några gånger. mest i skritt och kalle har varit sååå gullig mot honom. men tillsammans lärde kalle och jim att både styra, gasa och bromsa helt själv :D vi har varit ute i skogen tillsammans och då har jag gått typ 10 meter från honom och så har jim fått sköta allt själv. så duktig så :)

kalle och jim, första ridturen!


första gången det var dags för en ridtur för jim efter vi flyttat till nya stallet hade vi grimskaft med för säkerhets skull. men det knäpptes av direkt, för kalle skötte sig examplariskt :)

första turen i nya stallet... hållningen får vi jobba på mer :P


jim har också varit med på tävlingar som hästskötare och lasthjälp. och som chaufför då. eftersom jag inte vågar köra med släp själv ännu hihi :) på tävlingarna har han varit så duktig. han har ledit kalle, skött linor och bakbom vid lastning, skrittat av kalle för hand... min jim , han kan :D

jimsen mockar transporten med en pinne efter en tävling :P


min duktiga hästskötare, på dressyrtävling i ljungby 2008


när kalle misstrivdes i förra stallet såg jim det också. tyckte jag var riktigt duktigt och "kul". att han verkligen kunde se att kalle inte alls var glad! det tyder ju på att han lärt sig se hur kalle ser ut när han trivs och när han inte gör det!

kalle gillar jim massvis. han gosar och buffar på honom :) och jim har ju också alltid något gott att bjuda på när han är med i stallet, haha! jag visade jim en dag hur han kan klia kalle på halsen så kliar kalle tillbaka. och de såg så himla söta ut, mina pojkar! jag älskar mina pojkar <3

kalle och jim två dagar efter kalle fick allergiska reaktionen


när kalle fick sin allergiska reaktion och jag satt och vakade över honom i hagen ett halvt dygn så kom jim med mackor och saft så hade vi en liten picnic i hagen. det betydde massor för mig, att han förstod min oro! :)

framförallt har jim förståelse för min hobby. han förstår att den tar mkt tid, även om han ibland önskar att den tog liiiite mindre tid :) dessutom stöttar han mig och lugnar mig när jag är orolig för kallebusen. det är GULD värt :)


kalle & jim , de gillar varandra :)

nån som har nått att säga om ämnet? :D
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: sussi

Härligt, man behöver en äkta hälft med förståelse för det kostar ju inte bara tid utan pengar oxå, å kan till å från tära lite på hushållskassan :p

Min älskling har oxå varit med på massor av tävlingar, upp i ottan, leda häst, sitta å frysa å hem sent... Ja d små älsklingarna är väldigt förstående :)

2010-03-01 @ 09:19:14
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Annnnaaaa'

Jaha , varför inte ? :O

2010-03-01 @ 09:40:20
URL: http://koukila.blogg.se/
Postat av: ida

ja visst har jag :D

2010-03-01 @ 11:47:49
URL: http://iidak.blogg.se/
Postat av: Linnea Granström- Ungmamma & Ryttare

Vi ska fixa en försäljningsfilm på en av våra hästar :)Min pojkvän hjälper ofta till i stallet, han mockar och tar in & släpper ut hästarna. Jag har fått upp honom på hästryggen några gånger också :)

Han gnäller aldrig på att hästarna tar upp så mycket tid mm*

2010-03-01 @ 12:03:20
URL: http://linneagranstrom.blogg.se/
Postat av: Lovisa :)

naw :) Pussan är 165 och hon ska föla i mitten av juni :D

2010-03-01 @ 12:15:48
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Haha, då förstår jag att du passar på att shoppa! ;D

2010-03-01 @ 12:38:24
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

haha eller hur xD

2010-03-01 @ 12:38:48
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

aa förutom Pette och Tobbe då (:

2010-03-01 @ 12:54:21
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Sveriges tredje största hästblogg!

Hahaha. nu ska du få höra om mig, min pojkvän och min häst.

Min pojkvän ogillar verkligen min häst. Hästar och stall är skitgöra och det finns ingen framtid där. Du vill nog inte ens veta vad han tycker om att jag tänker utbilda mig till hippolog: "du kommer få skitlön och gå på bidrag". Han tycker verkligen inte om att jag är i stallet och han förstår sig heller inte på det. Han tycker det stinker och tycker att blött grus är lera. Så ja, ni kan ju tänka er hur mycket gnäll man får höra om man är ute i stallet med honom någon dag när der regnat.

Fasten han verkligen hatar hästar så följer han med mig till stallet då och då. Och i somars så fick jag tvinga med honom några gånger och en dag vart jag helt chockad när han helt frivilligt och självmant frågade om vi kunde åka till stallet för han ville rida. Jag såg ju helt klart ut såhär :O .

Men det är bara på somrarna han kan åka med till stallet, men helst ska det gå snabbt. inte mer än en timme.

Fick en fråga förut på min frågestund på bloggen om vad min pojkvän tycker om att jag spenderar så mycket tid i stallet och när jag frågade honom för att få hjälp att svara på frågan så vägrade han svara. helt klart eftersom det inte skulle vara ett så passande svar. Men jag såg på facebook att hans syster är sugen på att skaffa häst (både min pojkväns mamma och syster är hästtjejer) så vi får se vad han säger då :PSV: Än så länge har jag inte upptäckt att det tagit skada på ögat. Det enda är väl att gör gör ont när jag blinkar osv.

2010-03-01 @ 12:58:54
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Hahhahahah låter ju som en... bra affär... Host xDJa, precis när snön smälter och man kan börja tävla! :( Om typ 1 vecka får jag lov att börja stödja lite på foten, men just nu gör det för ont för att jag ens skulle vilja prova... :P

2010-03-01 @ 13:06:11
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

haha nej inte pette , petteR (missade r:et)

2010-03-01 @ 13:11:11
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Jag har båda, och har även lagt in bilde rpå min blogg där min pojkvän rider. Han ride gärna när han har tid och kör mig till tävlingar :)

2010-03-01 @ 14:51:17
URL: http://oonthebit.blogg.se/
Postat av: Karoline - Vinn ett strasspannband

Jag har världens bästa sambo som delar mitt intresse och har sin egna häst, kan det bli bättre?!Gå in och läs på Anders blogg om ni vill:http://zebben.eak.nu/

2010-03-01 @ 16:43:57
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: AnnSofie

Haha nä det har jag aldrig lyckats med. Noll förståelse för all tid det tar & all kärlek till hästen. Men flickvän med samma intresse går superbra :)

Håll hårt i en sådan förstående kille :)

2010-03-01 @ 20:06:44
URL: http://annsofielina.blogg.se/
Postat av: jenny

när jag väl hittar en kille så hoppas jag att han är hälften så förstående som din ;)

2010-03-01 @ 20:33:19
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: sara

gud vilket fint inlägg!Kul att det fungerar så bra mellan er (haha alla 3!)

Jag har också pojkvän, men han håller sig helst ifrån stallet om han inte är tvingad.

Alla kan man inte få dig alltså :)bra inlägg i bloggen, keep up the good stuff!

2010-03-01 @ 20:36:36
URL: http://sariih.blogg.se/ridblogg
Postat av: maliiin :D

Fin häst! :)

2010-03-01 @ 20:37:25
URL: http://malinbackluund.blogg.se/
Postat av: Elin

Min pojkvän stöttar mig jätte mycket när det gäller ridningen.

Han har ridit lite själv när han var liten. Men har fortfarane inte på ett år ridit min häst men det kommer i sommar eller till våren hr vi sagt.

Han har svårt o gnälla på att hästen tar tid eftersom han jobbar väldigt mycket =)Men han e bar glad att jag har ett intresse. Så nog går det att ha både pojkvän och häst.

Det gäller bara o hitta en bra pojkvän :D

2010-03-01 @ 23:59:02
URL: http://karisma.bloggagratis.se
Postat av: Wiilow

Kalle & Jim verkar trivas bra, det märks!Vad vacker kalle är. Vilken härstamning är det?

2010-04-24 @ 23:03:19
URL: http://wiilow.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0