dagens tema: ATT UTVECKLAS MED SIN HÄST!

dagens tema handlar om att jag tar upp ett tema som jag tycker är intressant. skriver mina åsikter om det och vill samtidigt ha ERA åsikter och erfarenheter! jag berättar om det jag upplevt och vill gärna höra vad ni varit med om också! :)

visst är det kul när man ser och känner att man utvecklas tillsammans med sin häst ?

när jag precis hämtat hem kalle och folk såg mig rida honom så var det flera som sa att jag kunde lära mig massor av honom... och det har jag verkligen gjort! han är en väldigt annorlunda häst jämfört med mina tidigare hästar. oerhört känslig för hjälperna!! minns också när jag skulle göra en galoppfattning och jag gjorde en tydlig fattning och kalle bara dansade runt och flyttade bakdelen så han såg ut som en banan. när man gör galoppfattning på kalle behövs nämligen inte mycket alls. ett litet tryck med innerskänkeln och vips så galopperar han!! stackars kalle fattade nog ingenting när jag försökte göra min övertydliga galoppfattning :)

att han är så pass känslig har ju också gjort att jag själv lärt mig när jag gör fel och när jag gör rätt. väldigt bra!! och jag kan säga att det är så otroooligt skönt med en såpass känslig häst!! samtidigt som det ibland kan vara svårt, att hitta balansgången mellan för små eller stora hjälper.

sedan måste jag ju också få säga att kalle själv har utvecklats en hel del sen jag hämtade hem honom. den största utvecklingen har ändå varit sedan maj 2009. under den tiden fram tills nu har kalles grundtrav förbättrats MASSOR!! från att ha haft en ständigt kort, trippig och stötig trav, en trav som tidigare tränare kallade "dålig"... så kan jag nu med lite jobb från min sida få fram en bra grundtrav med ett vilande på steget och som är bekväm att sitta på!! vi håller också på att jobba fram mellantraven, och den är på gång :)

sååååå tji fick tränaren som sa att kalles trav var kass och jag fick leva med det!! :P 

i år ska jobba med att utveckla den traven ÄNNU mer och fortsätta jobbet med att få fram en bra mellantrav. det kommer krävas massor av träning och mkt stöd och hjälp från mig själv. kalle behöver ha hjälp från min sida också :)

kalle 2007, första året hos mig :)


kalle 2008, haft honom 1 år :)


kalle 2009, haft honom 2 år


kalle 2010, haft honom i 2 år och 9 månader nu :)fast den hästen, som kanske inte var den allra känsligaste hästen, men en häst som utvecklades otroligt är tvistur, eller dusen som han kallades! en liten islänning jag hade som min egen i 5 år. när jag började rida honom 1998 så kunde han bara skritta och "grisepassa". under de 5 åren jag hade honom fick vi fram en bra skritt, en bra trav och en stark galopp. skänkelvikningar, öppnor, slutor, galoppombyten i var tredje, början på galopp-piruett. hoppning uppsuttet banor upp till 80cm. plus att han var inkörd ;) den hästen kunde verkligen allt!! och det var verkligen kul att få utbilda en häst alldeles själv :) och vilket resultat det blev också <3

fiiinaste dusen :)
har du och din häst utvecklats mkt? eller någon tidigare häst? :) in med era erfarenheter nu :)
bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: ebba

sv: tusan! du skulle ha ritat en karta

2010-02-27 @ 13:41:49
URL: http://brejjk.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

haha ja, de kanske vi är! :P nångång kommer hon säkert börja testa mig ordentligt, men jag får väl ta det då ;Pah, älskar roeckl! synd att dom är rätt dyra bara, men dom håller ju å andra sidan ett bra tag.. iaf mina :)nej det gick inte att kommentera det inlägget :(jag känner att jag utvecklades väldigt mycket med nora.. det tog några månader att hitta hennes knappar & precis innan hon blev sjuk så gick hon så jävla klockrent! igår när jag red henne lite med ordentligt så gick hon dock asfint då med, trots att hon inte arbetat ordentligt på över en månad.. men nu får jag väl hoppas att jag kommer nånvart med Ticholini istället :)

2010-02-27 @ 13:53:41
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: ida

tack för din fråga :) svaret finns i bloggen imorgon! allt bra med dig idag?

2010-02-27 @ 15:17:40
URL: http://iidak.blogg.se/
Postat av: Rebecca

svar; Okej (:. Jo fredagen har varit bra men mycket jobbig fick städa ut vårat hö/halm urymme haha men nu är det klart och känns skönt att ha det gjort :D. Hur är det med dig (:?

2010-02-27 @ 15:22:47
URL: http://sryttarna.blogg.se/rebeccah
Postat av: jenny

rolig läsning as usual!

den hästen jag utvecklas mest med är nog minkörshettis, i körningen då alltså ;)

2010-02-27 @ 16:04:41
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: ebba

sv: haha ja det tycker jag XD btw, om jag hade dragit igång en veckansblogg tävling, tror d att folk skulle vilja vara med i den? xD

2010-02-27 @ 16:20:56
URL: http://brejjk.blogg.se/
Postat av: ebba

sv: haha :D Då kör jag igång med det ikväll :D försökte ha en veckans blogg för kanske en månad sen o det var bara en som anmälde sig x) Men då hade jag inga läsare :)

2010-02-27 @ 16:32:10
URL: http://brejjk.blogg.se/
Postat av: jenny

SV: Japp hon tecknar i Min Häst, eller har gjort i alla fall :)

2010-02-27 @ 16:33:19
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: ebba

sv: haha jo, jag anstränger mig mera nu XD

2010-02-27 @ 16:48:52
URL: http://brejjk.blogg.se/
Postat av: Carro

Fina hästar.Sv: Tack. Nä, det känns inget speciellt. Inget alls. =P

Jo, ska nog på systemet nu i veckan nån gång. Inte för att jag behöver något där, men bara för att det är skoj. =)

2010-02-27 @ 17:08:11
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag har verkligen utvecklats med min ´hyrhäst. Har faktiskt skrivit ett inlägg om det precis. Så kul när man kan gå tillbaka på gamla filmer och bidler och se hur mkt man egentligen har utvecklats :)

2010-02-27 @ 18:08:06
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: sussi

ja stallboken har ja oxå, fick den i julklapp :)

ääääääälskar täcket skitsnyggt..

Ja Kalle har utvecklats massor sen ja såg er första gången förra året när du tränade för Lisa på helgkursen, kul att se :)

2010-02-27 @ 18:09:27
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Catrin Egerfors - Mitt liv som tävlingsryttare!

Vad roligt att läsa!! Ska nog oxå skriva om hur moses har utvecklats, för det är riktigt riktigt mycket vi har lyckats med sen jag köpte honom :DÅh, vad roligt med dressyr :) Vad är det för klass du ska tävla? Min nästa tävling blir inte förän i slutet av mars :/

2010-02-27 @ 18:20:43
URL: http://cathie.se
Postat av: jenny

SV: Hon va på Gbg horse showe för något år sen och så bad jag henne måla av Fiona :) de kostade 100 kr men de tycker jag de va värt!

2010-02-27 @ 18:35:03
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: Frieda

Gick inte att kommentera inlägget med dina nya inköp! Hur kunde jag missa det förresten?? =)Fina saker! Jag vill också shoppa! =)

Man är ju så sund i sin inställning till hästshopping, allt är så billigt och bra! Men när det kommer till en själv och vardagsgrejer, då tycker jag att allt är dyrt! =)

2010-02-27 @ 19:20:49
URL: http://gaaaalet.blogg.se/
Postat av: Rebecca

sv; Var massa gammalt hö/halm under de nya så vi fick ta ut det nya och ta bort det gammla och sätta in de nya igen (: Väldigt jobbig men det är det värt ;) Jo det är bra med mig men lite trött X)

2010-02-27 @ 20:20:16
URL: http://sryttarna.blogg.se/rebeccah
Postat av: Sätilaryttaren Emma

sv; a hon är allt lite gullig när hon håller på ;P haha

2010-02-27 @ 20:32:50
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har utvecklats massor av att rida Ariette. Innan henne red jag bara ridskolehästar (och söta Gribba!). Ariette är väldigt känslig för hjälperna och gör man inte rätt så gör inte hon heller det. Man får det inte gratis, men när man får till det är hon en dröm att rida!

2010-02-27 @ 20:55:23
URL: http://ariette.blogg.se/
Postat av: malin

vad mycket fina saker du hittade på mässan :)

2010-02-27 @ 21:10:07
URL: http://malinsko.blogg.se/
Postat av: Annnnaaaa'

Njaa , inga speciella ;) shopping , träning ... ;P när har du lov då ? ^^

2010-02-28 @ 10:45:49
URL: http://koukila.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0