dagens ridpass! (träning)

jaa idag hade vi då dressyrträning för lisa. :) kalle kändes seg och trött när jag gick med honom till anläggningen. men efter kyrkan så fick han nått ryck och flög iväg. stannade och pratade en stund med inger och carro som körde förbi :) sen så dansade kalle hela vägen till ridhuset :P

i alla fall, träningen var i lilla ridhuset idag. började med att värma upp i skritt och trav på volter och fyrkanten, aktivera kalle genom tempoväxlingar, varvbyten och halvhalter, övergångar. kalle var lite stark till en början. värmde även upp lite med en del galoppfattningar och då låg kalle på ordentligt i bettet och ville bara springa, springa, springa...

därefter, när kalle var uppvärmd ordentligt, så började vi jobba traven med honom. både lisa och jag märker stor skillnad när han har denna sadeln (hoppsadeln) jämfört med dressyrsadeln som inte riktigt passar. kalle får ett helt annat steg! :)

i travarbetet jobbade vi mycket på mittvolten med övergångar och att ha honom i den högre formen med mer bakbensengagemang "grand-prix-formen". kalle släppte efter ett tag otroligt mycket och kändes riktigt fin, var inte alls samma som i början av passet då han bara tog bettet och ville springa i princip.

när formen satt som bäst gick vi ut på fyrkantsspåret. gjorde sedan några slutor längs diagonalen åt båda hållen.  i början var jag lite tveksam och då blev det inte så bra men sen började jag rida ordentligt och då fick vi till fina slutor. gjorde sen också lite skänkelvikningar längs diagonalen åt båda hållen. kalle blev något hög i formen ibland men flyttade sig fint :)

när vi skulle jobba galopparbetet igen gick vi in på stora mittvolten. kalle var busig och stark, och ville bara springa. var ridlektion i andra ridhuset som kalle skyggade för ibland. jobbade i alla fall fattningar på volten och övergångar till skritt och trav. fattade även förvänd galopp och jobbade den på volten. i början var kalle inte alls samarbetsvillig och ville bara galoppera i full fart utan att lyssna på matte. men till slut gick det väldigt bra med galopparbetet också.

då övergick vi till att öva lite byten. det tyckte kalle var helfestligt :P han frustade och bockade och tog i för allt han kunde :) men det blev 2 bra byten i alla fall, jag måste bli bättre på att vara tydlig men ändå sitta kvar i sadeln.

avslutade med galopp i lätt sits och längre tygel och kalle i en låg form. och så travade vi av i en låg form också i båda varven...

är väldigt nöjd med träningen, lisa är otroligt duktig och jag behöver någon som tjatar på mig ordentligt som hon gör :P gick också bra trots att jag hade hoppsadeln, var lite orolig för detta.

lisa tycker ju att kalle är så söt när han vill busa, han får en sån otroligt söt blick säger hon haha. och jo, den har man ju sett. min fina buspojke :)

om 2 veckor är det dressyrträning igen för lisa. det gillar jag verkligen!

bad en att fota mig och kalle sen också, eftersom jag inte hade någon kameraman med mig... hmmm. men bilderna blev inte så bra :P supersuddiga haha :D

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Rebecka- Dressyren

Åh var kul att det gick så bra:D Det låter som att ni lägger upp ridpasset på ett väldigt bra sätt:DFinns det stoppgjordar?:D För de åker fram :/

Jaa, såg båda avsnitten när de lastade skäcken ;) Ska testa det med :D

2010-02-10 @ 20:21:47
URL: http://dressyren.webblogg.se/
Postat av: Karoline

Nä, va coolt att han gå i så hög form!!

Kul att steget blev så mycket bättre med hoppsadeln, hur gick det för dig att rida dressyr i den?Hoppas att du får din sadel såld snart, så du kan satsa på en ny :)

2010-02-10 @ 20:37:03
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Elin

även om bilden är suddit så är han såå fin!När jag fick honom fick jag med en stübben allround sadel. köpte sen en kompus syntetsadel av nåt märke jag inte minns som funkade okej på honom.. Lånade sen en zaldi dressyr sadel men var inge bra på han.. Så fortsatte med min sybtet till jag köpte den jag har nu :)2010-02-10 @ 20:43:56
URL: http://karisma.bloggagratis.se
Postat av: Amanda

Det tycker jag verkligen att du ska göra ;D Dom är riktigt riktigt bra!Ja, ska försöka med det iaf :) du då??

2010-02-10 @ 20:57:50
URL: http://mjuppi.blogg.se/
Postat av: Sanna

Nä hunden och killen får stanna i lilla Småland :) Med min övriga familj + djur :)

2010-02-10 @ 21:24:18
URL: http://ridtravartjejen.blogg.se/
Postat av: Josefin

Sv jo jag gillar det med fortfarande men jag ville bara se mer hästar :) tycker att det var så mycket annat så jag blev besviken ;)Fin blogg ;)

Vad är det för hästar du har?

2010-02-10 @ 21:50:02
URL: http://hopplostnormal.blogg.se/
Postat av: Josefin

Sv jag har en skimmel valack som är ca 170 och 8 år efter Cardento ;) som jag tävlar hoppning med ;)

Vad har du för hästar?

2010-02-10 @ 21:52:13
URL: http://hopplostnormal.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Ja gör det :)Ja håller med faktiskt :) Ska försöka köpa såna tror jag!

2010-02-10 @ 22:04:39
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Julia

najjs :)

tävlar ni? :Dhaha, jag är medlem, men jag är jättedålig på det :(

2010-02-10 @ 22:21:56
URL: http://stallbjorkhagen.blogg.se/
Postat av: Frieda

Va roligt att det gick bra! =)

Såna dagar är verklien underbara!!!!Ja, stackars Tryggve har sår, så nu är det vila ett par dagar... Suck! =(

2010-02-10 @ 22:26:48
URL: http://gaaaalet.blogg.se/
Postat av: sussi

kul att d gick bra tycker oxå om lisa, hon är troligt engagerad i sina ryttare :)

2010-02-11 @ 07:36:21
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: jenny

vad är de för ras på godingen? =)

2010-02-11 @ 14:16:46
URL: http://jjennnyys.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0