dagens ridpass! (träning)

idag så var det dressyrträning igen med kallebus :) trodde först att kalle skulle va seg och trist idag eftersom det blev ett ganska tufft pass igår men han var hur fin som helst faktiskt, energifull som alltid!! :D det gillar jag... :)

började med att värma upp i båda varven i trav, var på fyrkantsspåret, gick in på volter, la in lite övergångar mellan skritt och trav och även  tempoväxlingar. kalle var fin och lyhörd, jättekul!

sedan blev det lite galoppjobb. först lite uppvärmning och sedan för att kolla så han var helt lösgjord så vände vi halvt igenom i galopp och fortsatte sedan i förvänd galopp. första gången blev det ett avbrott men sen gick det bra :) kalle la in ett litet byte också en gång, haha :) men jag kunde inte bli arg på honom, vi övade ju galoppombyten massor förra träningen så :)

idag låg fokus mest på sidvärtsrörelser... vi jobbade mest med traven idag, vilken också är kalles sida som behöver stärkas mest. men vi har kommit riktigt mycket framåt med hjälp av dressyrträningarna!

första övningen, så vände man in på medellinjen, sedan red man skänkelvikning till kvartslinjen och så ställde man om och red skänkelvikning över medellinjen och till andra kvartslinjen. där ställde man om igen och red skänkelvikning till medellinjen och sen rakt fram och ut på fyrkantsspåret. detta gick förvånansvärt bra, både lisa och jag blev förvånade :P


första övningen, skänkelvikning, snyggt ritad i paint :P

sedan gjorde vi det lite svårare och gjorde istället slutor. denna övning kallas också saxen och syns i de lite högre tävlingsklasserna i dressyr :) även här var det sluta från medellinjen till kvartslinjen, ställa om och sedan sluta över medellinjen och till andra kvartslinjen, och så ställa om och sluta till medellinjen. till sist rakriktning och ut längs fyrkantsspåret!


andra övningen, sluta, även denna gjord i paint :D

som tredje övning så red man in efter hörnet i sluta. red sluta till X (mitten på medellinjen) och därefter övergick man till öppna. denna övningen var svårast för jag gjorde det svårare än vad det var, började trixa så mycket vilket inte alls behövdes. ställningen skulle ju behållas, bara det att rörelseriktningen ändrades :)


tredje övningen, och paint igen :) 

strax kommer också ett filmklipp från träningen :) är väldigt nöjd med dagens träning :D

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Emma

sv: Ja, fast min förra häst har det iaf bra nu:)

men jag vet att jag gjorde rätt, för om jag hase haft kvar han hade han gått så mkt som han inte ska och jag vill träna osv, och det klara han inte.

Men alla har det bra nu :)

2010-02-24 @ 20:20:06
URL: http://twiiiist.blogg.se/
Postat av: jenny

SV: ja de är ganska stor skilland på de oliak raserna :) De finns olika korthår, olika långhår, nakna, virvliga och massa mer :D

2010-02-24 @ 20:30:40
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: ida

åh lyllos dom! :)ja det får jag ju verkligen :)

2010-02-24 @ 20:32:24
URL: http://iidak.blogg.se/
Postat av: Sofia

SV: Haha där ser man!

Nej det är inte så mycket tävlingar här i Småland längre som passar. Tävlar för det mesta nere i Skåne nu och tränar på Flyinge lite då och då. :)

2010-02-24 @ 20:32:33
URL: http://dressyrryttarns.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv:Okej :(:(Vad kul :)

2010-02-24 @ 20:38:41
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Haha nej tyvärr, önskar det vart så men riktigt så bra är det inte ;)

2010-02-24 @ 20:45:14
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Sofia

SV: Ja det är det :)

Förra året red vi regionala LA-klasser med mkt bra resultat, och i år ska vi upp på de nationella tävlingarna och försöka kvala in till Sm. Om det går eller inte får vi väl se, annars tar vi det nästa år :)

2010-02-24 @ 21:00:39
URL: http://dressyrryttarns.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma

sv; nä inte världens mysigaste bild. tänk dig at du går och smsar och kollar upp och där ligger en hare utan huvud :O

2010-02-24 @ 21:01:28
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Hihihihi ;) tävla x)

2010-02-24 @ 21:04:26
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Sofia

SV: Nej det har jag inte, han är min första dressyrponny, var hoppryttare innan :) Men har haft han nu i snart 3 år och har under den tiden bara utbildat honom (:

2010-02-24 @ 21:05:13
URL: http://dressyrryttarns.blogg.se/
Postat av: Lovisa

sv: Jag började lära henne för längesedan att när man knackar med ett spö på frambenet så ska hon lyfta det och så får hon godis om hon gör rätt. SEdan har jag utvecklat det så att om börjat "vifta" mer med benet. Sedan började jag från ryggen att knacka med spöet och nu räcker det med bara foten ;D Nu ska hon bara gå framåt också! haha :)Förresten, jag har sett att du har en del filmer. Hur klipper du ihop + fixar musik och så? Jag har försökt i windows media player med det funkade inte så bra. Vet inte hur man gör och jag har önskemål på att jag ska lägga ut en film ;PTack//

2010-02-24 @ 21:06:57
URL: http://puissance.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0