dagens ridpass!

ursäkta sen uppdatering, blev lite stressigt när jag kom från stallet, skulle ju jobba ikväll med. puh! men nu är jag hemma från jobb och sådär, ska strax krypa till kojs däremot.

stallet idag gick annars smidigt, kalles box var riktigt fin, allting preciiiis vid bakre boxväggen. duktig kalle, haft en lugn natt. han hade druckit mkt med, det är bra det :) vill inte han ska bli uttorkad.

i alla fall, idag blev det ridhuset för oss. hade hopptränset på, så det tvådelade bettet. var ganska många som red i ridhuset och alla galopperade i full fart på fyrkantsspåret i olika varv och överallt så jag tappade tyvärr lite fokus, kände att jag var tvungen att kolla var alla var hela tiden, ville inte bli överriden :/

därför gick inte heller ridningen så bra idag. under uppvärmningen gick kalle bra, han var pigg men lyhörd. jobbade mkt övergångar mellan trav och skritt och även övergångar I traven dvs tempoväxlingar och halvhalter.

i galopparbetet däremot var det fullt ös, tyckte kalle. så han låg på ordentligt och jag fick ingen riktig kontakt. övade mkt övergångar här med så gott jag kunde. när jag tyckte han lyssnade hyfsat i alla fall avbröt jag galopparbetet.

jobbade sen traven (usch, jag kan verkligen inte sitta ner i hoppsadeln!!) och det blev gymnastik-ridning med mkt böjning och ställning för att han skulle släppa efter och inte vara så stel. han var extra stel åt höger idag, men det släppte mot slutet.

skänkelvikningarna satt fint däremot. skönt att något gick bra :D

imorgon blir det dressyrträning, får se hur det ska gå. min dressyrtränare kommer nog bli förskräckt dock, när jag kommer in med en hoppsadel :P men jag har ju inte fått sålt min dressyrsadel som inte passar, och vill inte köpa ny förrän den är såld... :/

nähe ni. sängen kallar!! :D
kul med så många kommentarer om dagens tema och annat, det gillar jag :)

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; Oj kommer inte ihåg vad den jag använder mest heter :o men har en Prestige Golden Star också men den använder jag inte lika mycket, vet inte varför xD

2010-02-09 @ 23:05:21
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Jeanetta

hihi, man hittar alltid sin favorit :), det var en rätt liten schäfer, men ändå rätt stor..Du kan inte använda din sadel som inbyte då? Det finns väl fler företag som du kan köpa sadel från där du kan byta in den?

2010-02-09 @ 23:44:43
URL: http://jeanetta.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag har wintecs dressyrsadel. MEN alla hästar funkar däremot inte med luftstoppade.Utan det är ju väldigt individuellt. Vissa hästar tycker det känns obehgligt medans anra inte bryr sig och som min som blir positivare. Så alla kan inte älska alla sadlar :)jodå jag har börjat förstå bloglovin nu :D

Så nu följer jag dig via den ;)Vilken tur att de inte gjorde nåt att jag länkade :)

2010-02-10 @ 01:17:09
URL: http://karisma.bloggagratis.se
Postat av: Karoline

Sitsen blev kanonbra såfort jag satte mig i den. Helt sjukt att man bara kan hamna på plats sådär direkt med rätt sadel. Min förra fick jag kämpa med för att sitta rätt så det här är verkligen lyx :)

Klart värt att ta hjälp av en kunnig person.Kul att skänkelvikningarna satt, mindre kul att det var så många i ridhuset samtidigt. Fast det är sådär ibland att man inte riktigt kan koncentrera sig, hoppas att dressyrträningen går bra idag :)

2010-02-10 @ 08:22:17
URL: http://karoline.eak.nu
Postat av: Rebecka- Dressyren

Haha, min tränare blev också förskräckt xD

Han har spolformad rygg och knappt någon manke så det finns typ ingen, och eftersom han har sina ryggproblem å så:/

2010-02-10 @ 08:48:56
URL: http://dressyren.webblogg.se/
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Sveriges tredje största hästblogg!

SV: Jodå, gården är uppdelad i 7 styckna stall. Olika antal hästar i varje stall. I "mitt" stall så är det 25 hästar. Vi står på helinackordering så det är stallägaren som sköter in/utsläpp osv. Men vi sätter bara upp rep ner till hagen och sedan springer våra hästar ut själva när de ätit klart sin frukost.

2010-02-10 @ 08:57:10
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/
Postat av: Jenny - fotointresserad hästtjej!

sv: haha det är ett litet uttryck jag kommit på själv. Förut när jag precis börjat sätta igång och kräva saker av Justus var han ganska jobbig i munnen. Så fort man tog en förhållning så slängde han upp och ner med huvudet. Idag är det helt bortjobbat men i förrgår gjorde han så nån gång igen. Förmodligen för att jag blev ganska hård i handen och för att han hade vääärldens överskottsenergi och inte riktigt ville lyssna. Igår när jag red var det dock borta och han var hur fin och mjuk som helst! Tur det iaf :)ja precis! Om jag skulle ha Justus längre än november skulle jag nog försöka hitta en sadel som passar mig också men tills dess tror jag att jag står ut ;)

2010-02-10 @ 09:21:56
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Sanna

Om jag ska åka till Sthlm så blir det kanske 1-2 år :) Tills jag fått ut det jag ville få med praktiken :)

2010-02-10 @ 09:42:01
URL: http://ridtravartjejen.blogg.se/
Postat av: alc

SV: Jo vårat hösilage är bra, 69% TS :)

2010-02-10 @ 09:53:56
URL: http://alcbloggen.blogspot.com
Postat av: sussi

tjo,

va där i våras.

ja man är inte miljonär precis. Du skulle gärna få prova min sadel efter trän idag om du vill, d e en albion å den brukar ligga bra på många hästar. fick för mig att du rider 16-17 å när du e klar så e ja i stallet så om du vill får du testa :) du kan väl messa mig isf... :)

2010-02-10 @ 10:04:09
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: linnea

haha ja, jag skulle inte plugga matte b i onödan ;)

men förhoppningsvis tar jag mig genom ddt iaf!

2010-02-10 @ 11:10:20
URL: http://willspirit.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

sv; För det första är dom otroligt snygga :)

Jag tycker dom är jättesköna, och man får bra sits i dom :)

2010-02-10 @ 11:29:53
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

Och just det, dom ligger bra på jättemånga hästar :) Alla mina tre kan ha samma x)

2010-02-10 @ 11:30:31
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Amanda

Okej :) japp, 30 juni kommer eclipse på bio :D

Har du läst böckerna? För dom är 100 ggr bättre! :)2010-02-10 @ 12:12:55
URL: http://mjuppi.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0