att skapa starka band med sin häst...

fick precis tips om hur man kan stärka sin relation med sin häst! det finns lekar som kan leka med hästen för att till exempel öka förtroendet er emellan.

den första leken är vänskapsleken. den tänkte jag faktiskt ta och pröva med kalleman någon dag, han är ju lite mesig med saker :P

såhär går vänskapsleken till:

1. Friendly game - vänskapsleken  

Den här leken lär din häst att inte se dig som ett rovdjur som tänker äta den till frukost. Målet är att få din häst van vid att alla möjliga saker händer runt omkring dess kropp. Detta innefattar att blir berörd av dig och av utrustningen och att hantera olika saker och aktiviteter i sin närhet. Viktigast av allt är att du ALLTID håller alla aktiviteter på en vänskaplig nivå - du vill inte skrämma din häst så att den uppfattar övningarna, sakerna eller dig som någonting negativt.

Var lugn och använd rytm i allt du gör, så blir det mesta lättare för din häst att acceptera.

Börja med att röra vid din häst överallt. Hur reagerar hästen? Finns det ställen på kroppen som du INTE får röra? Börja någonstans där du är säker på att din häst är van vid beröring och reagerar positivt. På halsen kanske, eller manken och avancera nedåt, bakåt. Vänta med huvudet till sist även om du tror/vet att din häst accepterar att du rör den där. Om ni stöter på en kroppsdel där hästen reagerar med irritation eller rentav rädsla, så dra undan handen till en annan kroppsdel och avancera sedan långsamt igen. Avancera och backa tillbaka tills hästen accepterar att du rör den överallt. Din häst ska stå lugn och (helst) med sänkt huvud innan du är redo att gå vidare till nästa steg.

Nu kan du fortsätta med ett föremål. Hur fungerar det med piskan? En prasslig plastpåse? En plastflaska med skruvar i? Kan du hoppa omkring hästen och vifta med de här sakerna? Kan du svepa in din häst i en presenning? Med hästen lös?


kalleknas äter gräs :)

har ni gjort någon övning eller så för att stärka era band? :)

bloglovin

Tankar & Åsikter
Postat av: Sanna

Ja jag kunde ringa till sommaren igen =)Ja men det är ju bra träning för hästarna i all denna snö =)

2010-02-01 @ 17:18:13
URL: http://ridtravartjejen.blogg.se/
Postat av: V I L J A

Tassar in och hoppas att du haft en skön start på den nya veckan och den nya månaden :}Förresten, undrar om du har lust att smita in och rösta på mig hos Heyli.

Jag kan nämligen vinna ett armband, Är nummer 1 av finalisterna :)http://heyli.blogg.se/2010/january/rosta-pa-den-du-tycker-ska-vinna.htmlTack på förhand!

Alla som tar sig tid att rösta blir dessutom länkade i ett inlägg på min blogg sedan :}

2010-02-01 @ 21:13:33
URL: http://viljasvarld.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

Haha söt bild :) Fin blogg!

2010-02-02 @ 17:52:49
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/

Har du något att säga om inlägget?

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress, det är bara jag som ser! (publiceras ej)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad hade du att säga?

bloglovin
Trackback
RSS 2.0